Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Mit játsszunk a karantén alatt? – A Forbes kedvenc társasjátékai

Nem azokat az időket éljük, amikor észszerű boldog-boldogtalannal összeülni társasjátékozni – de ha már úgy adódik, hogy a család napokon keresztül össze van zárva és a Netflixre már ráuntunk, idővel lekerülnek a polcokról a társasjátékok. Összegyűjtöttük a Forbes szerkesztőségének kedvenceit. A többségük online könnyen beszerezhető.

Mit játsszunk a karantén alatt? - A Forbes kedvenc társasjátékai | Forbes.hu

Nem azokat az időket éljük, amikor észszerű boldog-boldogtalannal összeülni társasjátékozni - de ha már úgy adódik, hogy a család napokon keresztül össze van zárva és a Netflixre már ráuntunk, idővel lekerülnek a polcokról a társasjátékok. Összegyűjtöttük a Forbes szerkesztőségének kedvenceit. A többségük online könnyen beszerezhető.

A cikkben megtalálható társasjátékok adatlapjai - akciós árak -

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

28Márc

Megjelent Hajnóczy Soma új játéka – kipróbáltuk, milyen lett a Dűlőre jutunk [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.03.28. 14:35:00

Hajnóczy Soma megint borral játszik, ám a Dűlőre jutunkban nem szódával kell kevergetnünk, hanem eleve el kell készítenünk a palackokat.

19Márc

Lenyűgöző, ahogy ez a játék kinéz, de a játékmenete az igazán erős [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.03.19. 20:51:00

Az utóbbi idők egyik legszebb társasjátéka nem csak küllemében impozáns.


Kommentek

  • gyd

    2020-03-24 20:13:30

    Valóban a Pandemic lehet a legjobb és legtalálóbb társasjáték ebben a helyzetben, hiszen pont különféle járványoktól kell megmentenünk a világot. A legjobb az benne, hogy kooperatív, tehát nagy valószínűséggle nem lesznek a játék végén feszültségek egymás szívatása miatt. Esetleg a már sokszor emlegetett alpha-játékos problémára kell odafigyelni. Erre jó megoldás lehet a tapasztaltabb játékosok részéről a (legalább részleges) szájzár, hogy hagyjon másokat is kibontakozni. Illetve jó lehet még csökkenteni a nehézségét a játéknak, hogy sikerélmény is legyen esetlegesen kevésbé profi megoldások után is. Persze ha az egész család/egybe zárt baráti társaság vérprofi Pandemic-es, akkor tessék még a Pengeélen és a Labor kiegészítőket is beszerezni! :)
    (Ha valaki a másik oldalról közelítené meg a dolgot, akkor ott a Pandemic: Contagion vagy a Plague Inc társas.)

    Ilyen helyzetben egyébként kifejezetten jól jön egy nagyobb társasjáték kollekció, hiszen amellett, hogy lehet esténként társasozni, lehet még válogatni is kedvtől függően, hogy még változatosabbak legyenek az esték, és kevésbé lehessen ráunni. Persze ha valakinek egész estés játékokból van pár, akkor azokból valószínűleg nem kell óriási rotáció.

    Úgy látom, hogy néhány inkább több fővel jól játszható partyjáték is felkerült a listára, ez inkább a szerencsésebbeknek jó most - akik sokan vannak összezárva. Fedőnevek, Dixit stb.

    A Robbanó cicák tényleg nagyon ötletes és vicces, de sok játék után annyira már nem izgalmas szerintem. Megértem Győri Zoltán véleményét ezzel kapcsolatban, hiszen tényleg nem óriási bonyolultságú játékmenete van, és egy idő után jobban előtérbe fog ez jönni, ha nem az újdonság erejével hatnak már a poénok.

    A Set és a Vigyáz(z)6 valóban tök jó kis játékok, el lehet velük szórakozni, nem igazán bonyolultak, és estére sokszor talán pont ideálisak, ha netán valaki mégis tornáztatná napközben az agyát (például munkával), és le van már fáradva a társasozás kezdetekor. Utóbbit egyébként ha mostanában szereznénk be, akkor könnyedén belefuthatunk a 25 éves jubileumi kiadásba, amely immár akciókártyákkal is kiegészült. Ebben a kategóriában nyerő lehet akár egy Uno, Solo, Lobo 77, Panic Lab, Skip-Bo, The Mind vagy Uga Buga is, hiszen hasonlóan filler kategóriába sorolhatóak, és nem túl bonyolultak.

    Én azért a Rizikó mellé nem állítanám alternatívaként a Nemesis-t, Homályrévet, Star Wars Lázadást vagy Scythe-ot, hiszen nem épp egy árkategória. A Mars terraformálása és a Korokon át viszont tényleg kiváló alternatíva szinte ugyanabban az árban, vagy talán még olcsóbban is.

    De végső soron valószínűleg most azok a társasok fognak előkerülni, amik alapból megvannak már otthon. A lényeg, hogy jót szórakozzunk, és semmiképp ne asztalborítás legyen a vége, hiszen akkor nem sok jót fog hozni a házi karantén. Vegyük lazán, üssük el az időt, és épüljenek a kapcsolataink, ne pedig összeomoljanak.

    Persze ha valaki rendelni akar társast, mert nem igazán van otthon, vagy nem pont a megfelelő darab, akkor van, ahol még óriási akciókkal is lehet találkozni. Például a Delta Visionnél érdemes szétnézni többek között. ;)

  • crazyoh

    2020-03-23 15:34:48

    Talán a Pandemic-nél jobban egyik se hozza a karantén hangulatot :D .

    De ha jó hangulatú játékokon van a hangsúly, akkor a Camel Up-ot is hozzá lehet írni a listához. Vagy akár még a Múzsa, illetve az alap partijátékok (pl.: Bang, Imagine, Activity stb.) is tökéletesek a karanténra. A Catan, Notthingam bírája és a 7 Csoda játékoknak tökéletes helyük van a listán, de ha esetleg valakinek az összes 7 Csoda kiegészítője meglenne, akkor oda nem is kell más játék :D . A Dixit, Cluedo is jó választás. Bár a Dixitet barátokkal a legjobb játszani. Az is egy jó ötlet, hogy ha valamilyen filmes tematikájú társassal játszunk (pl.: Harry Potter, Gyűrűk ura), mert akkor megjön a kedvünk a filmeket is megnézni és akkor gyorsan eltelik az idő. Egyébként a Rizikó kétszer van benne a listában, pedig annyira sztem nem jó. A megjelenése óta sokkal több és jobb társas van, amivel szívesebben lehet játszani. Beszélek én például a Mars terraformálásáról, Nemesisről, Homályrévről, Korokon át-ról, Star Wars Lázadásról vagy a Scythe-ról. Az egészestés társasozásoknál semmi sem üti el jobban az időt.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Carcassonne
  • Catan: Telepesei
  • Vigyáz(z)6!
  • Scrabble
  • Robbanó cicák
  • Pandemic
  • Fedőnevek
  • 7 Csoda - 7 Wonders
  • Nottingham bírája