A Mars terraformálása
A Mars terraformálása
A Mars terraformálása
A Mars terraformálása
Videó beküldése

A Mars terraformálása társasjáték

társasjáték, 2017
Értékelem!

A Mars terraformálása egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 2 óra is lehet. A játékot az Év Játékának jelölték 2016-ban (BGG), illetve 2016-ban és 2017-ben több, összesen 3 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a...

A Mars terraformálása egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 2 óra is lehet. A játékot az Év Játékának jelölték 2016-ban (BGG), illetve 2016-ban és 2017-ben több, összesen 3 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kollekció gyűjtés, a váltakozó képességek, a hatszög-rács és a pakli tervezés mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Megindul a verseny a Mars lakhatóvá tételéért!
A Mars terraformálása egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 2 óra is lehet. A játékot az Év Játékának jelölték 2016-ban (BGG), illetve 2016-ban és 2017-ben több, összesen 3 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a darab elhelyezés, a kollekció gyűjtés, a váltakozó képességek, a pakli tervezés és a kártya húzás mechanizmusokra.

A Mars lakhatóvá tétele
Víz, oxigén, és a megfelelő hőmérséklet...Ez a három dolog, amire biztos, hogy szükség lesz, ha a vörös bolygón képzeljük el a jövőt. Biztosítsd ezekből Te a legtöbbet, és tedd lakhatóvá a Marsot!

A kezdetek
Lesznek a kezedben kártyák, amikkel különböző nyersanyagokra és előnyökre tehetsz szert. Ráadásul vannak olyan kártyák, amiknek az akcióját többször is felhasználhatod – néhány jól megválasztott lap a játék végéig nagy segítségedre lesz!

Költsd el a már megszerzett MegaKreditjeid (M€)! Ez nem hangzik túl jól, igaz? De hidd el, hosszú távon kifizetődő lesz, ha a rendelkezésedre álló M€-eket hőerőművek építésébe, óceáni területek kialakításába, vagy egy új város alapításába fekteted!

Ültess növényeket! Ezzel két legyet ütsz egy csapásra, mert nem csak a Mars felszínét teszed kellemesebbé, de az oxigénszintet is növelni tudod. Ráadásul a nagy metropoliszok lakói mindig örülnek a zöld felületeknek, így ha városok mellé telepíted a növényeid, még plusz pontokat is kaphatsz!

A magabiztos játékosok díjakat is alapíthatnak, és ha teljesítik a feltételeket a játék végén, elnyerhetik az értük járó plusz pontokat.

Csak rajtad múlik, milyen erőforrások termelését fejleszted, mire költöd a rendelkezésedre álló nyersanyagot, és milyen mérföldköveket sikerül majd elérned. A lehetőségeid száma végtelen! De vajon az előrelátásod és stratégiai érzéked is megvan hozzá, hogy a lehető legjobb döntéseket hozd meg?

Magyar nyelvű játékszabály
Letöltés

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 11% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 11 500 Ft-tól
 • 57 ajánlat

Kategória: Sci-Fi, Közgazdaság, Környezet, Építés / Terjeszkedés, Gyár / Manufaktúra, Világűr
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Kollekció gyűjtés, Váltakozó képességek, Hatszög-rács, Pakli tervezés, Terület foglalás, Vedd el, Solitaire, TRN-04 Progressive Turn Order, Tech Trees / Tech Tracks, VIC-04 Victory Points as a Resource, Játék végi bónuszok, Változó setup, ECO-05 Income, Contracts, Draftolás, Tags

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

A Mars terraformálása társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

A Mars terraformálásaSzamár, Budapest XIII. (+ megegyezés szerint)

Csak személyesen itt: Budapest XIII. (+ megegyezés szerint)!

Nem kerül elő. Néhányszor játszott, minimális polckopás, néhány erőforráskocka sarkán kopás. Minden kártya prémium védőben. Csak az alapjáték doboza, benne Terraformer's Toolbox társasjátékrendező, mely tartalmazza az alábbiakat: * Alapjáték * A kezdetek * Távoli gyarmatok * Következő állomás: Vénusz * Hellas & Elysium * Big Box Promos * Csúszásmentes játékostáblák (5db)

0 érdeklődő


A Mars terraformálásamate.pintar, Pécs

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Pécs! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Eladó, bontatlan csomagolásból. Ajándékba kapott, de már megva a játék. :)

12 érdeklődő


A Mars terraformálásakaldyzoli, székesfehérvár

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: székesfehérvár! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Ritkán kerül elő, ezért adom el. Az ár azért ennyi, mert benne van az összes lap 3D-ben kinyomtatva (player board kivételével). Kérésre küldök fényképet.

0 érdeklődő


A Mars terraformálása gyűjteményanikopal

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Tartalmazza: Terraformátor Gyűjtődoboz | Mars Terraformálása alapjáték | Hellas & Elysium | Kezdetek kieg | Csúszás mentes táblák | Promók: Big Box Promo pakk, Hatalmi játszma promókártyák, Hóalgák, Kis aszteroida, Replikátor robotok, Pingvinek, BGG User-Created Corporation pakk. Átvételi lehetőségek a következők szerint, ha útba ejthető, akkor szívesen házhoz is viszem, mikor Budapesten járok: személyesen Fóton | heti két-három alkalommal XIII. Forgách utca környékén napközben | Foxpost/Packeta a vevő terhére előre utalás után

0 érdeklődő


A Mars terraformálásaemoke.bolla, Budapest

Csak személyesen itt: Budapest!

Nem kerül elő.

7 érdeklődő


A Mars terraformálása + A kezdetek + Hellas és Elysium kiegészítők + 5 db The Gift Forge fa játékostábla + Fémkockák (arany, ezüst, bronz) + 4 db fa The Gift Forge jelölőZolberry, Budapest, 1195, Kispesten a Templom tér mellett

Csak személyesen itt: Budapest, 1195, Kispesten a Templom tér mellett!

Hibátlan állapot. Az arany, ezüst és bronz kockák fémkockákra cserélve, amikhez kis műanyag tartó is van. A lapkák kis textilzsákban vannak. 5 darab The Gift Forge fa játékostáblával és 4 festett fa jelölővel. + A kezdetek és Hellas és Elysium kiegészítőkkel

0 érdeklődő


A Mars terraformálásaricfree, Tata

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Tata! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

- Alapjáték - Hellas & Elysium kiegészítő - csúszásmentes játékostáblák - erőforrás rendező doboz

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (4)

A Mars terraformálása társasjáték videók (16)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Az Év Gémerjátéka

jelölt, Spiel des Jahres, 2017

Legjobb egyszemélyes játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2016

Legjobb stratégiai játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2016

Kommentek

Kommentek

 • kvarclovag

  2023-12-14 09:34:52

  Nagyon tetszik ez a rövid elemzésed. Kíváncsi leszek a válaszokra is. Nekem se ez, se a RFTG nem játékom, így csak egy lényeges különbséget mondanék, amit én látok: a MT-ban van egy közösen fölépített (terraformált) bolygó, ami azért jól néz ki, míg a RFTG-ban az asztal úgy néz ki, mint a römiben, csak persze sokkal változatosabb lapokkal. Ez azért elég nagy különbség ahhoz, hogy valakinek inkább a MT tessék.

  "Imádom az olyan játékokat, amik kevés komponenssel mélyek." Szívemből szóltál! Kíváncsi vagyok nálad mik ezek, bár ezt inkáb az altalános csevejben kéne megbeszélni.

 • hamu80

  2023-12-14 08:58:58

  Szerintem ez a játék megérdemli azt a szeretetet, amit az emberektől kap. Jó játékmesterrel kezdő társasos is gyorsan átlátja a legfontosabb szabályokat. A kártyák kombózása jó érzéssel tölti el az embert, a fél-kooperatív téma (a Mars együttes lakhatóvá tétele, díjak kiírása stb.) nagyon egyedivé teszi a játékot. Viszont nekem a TM nem nagyszerű. Ha elém tolják szívesen játszom vele, de nem meríti ki a zseni kategóriát. Először is súlyához, komplexitásához képest rendkívül hosszú. Talán átlagban 3 óra egy parti. Persze élvezetes játszani, de sok embernek nincs ennyi ideje. A másik probléma, hogy nem szeretem a draftolást, bámulni a kártyákat elhinni, hogy ettől csökken a szerencse szerepe. Nekem ez megakasztja a játék menetét, csak úgy, mint a projektek megvásárlása. Persze ha valaki már kivülről ismeri a kártyákat, lehet, hogy abban az esetben már ez is pörgősebb, de nekem ezek a dizájnok nem jönnek be. Igen, és itt a másik baj, hogy nem szeretek kártyákat tanulni. Imádom az olyan játékokat, amik kevés komponenssel mélyek. A Mars nem annyira mély játék annak ellenére, hogy egy rahedli kártyával operál. Néha elkap az érzés, hogy,ha leszedjük a kiváló témát róla, ez egy repetitív kártya kijátszás, és tipikus erőforráskonvertálás, különféle kombókkal. Végül imádom az interakciót, de itt már majdnem alacsonynak tartom. A kevés direkt interakció pedig majdnem a Catan rablójának színvonala. Véletlenül húzol egy olyan projektet, ami kicseszik az ellenféllel, és lerakod. Bumm! (Pl. asterodia). Ebbe a játékba valahogy nem illik ez bele. Talán érdemes a Mars helyett az igen hasonló mechanizmusú Race for the Galaxyval játszani. A TM tipikus játékidejébe kb. 6 RFTG belefér.

 • Atesz93

  2023-10-30 18:38:40

  Ebben teljesen igazad van és köszönöm neked is a választ!

  Amúgy igen arra már én is rájöttem, hogy a bónuszokkal nagyon sokat lehet nyerni, de sajnos akár bukni is. Okosan kell használni azokat is.

  A kék lapok a kedvenceim amikor játszunk a többiek alig tudják követni mit mikor és miért csinálok :)

  Szerencsére nagyon izgalmas és gondolkodós játék. Mindenkinek ajánlanám próbálja ki, de az tuti, hogy nem mindenkinek való!

 • kok_o

  2023-10-27 16:45:07

  Ebben a játékban alapvetően nincs nyerő, vagy mindig nyerő taktika, talán ezért is okoz függőséget. Mindig az aktuális helyezetre kell reagálni, beleértve a lapokat, ellenfelek lépését stb.

  Részemről szeretem a kék kártyákat, főként az aktív akciókat adókat, ezeket bizonyos esetekben elég jól össze lehet kombózni. Szintén mindig igyekszem a pénztermelést feltolni amennyire tudom. Ezek a mikróbás, állatos stb lapok nem annyira az én világom, bár volt, hogy jól jöttem ki belőle. Szintén alapvető taktikám szokott lenni, hogy igyekszem rárepülni a terraformálás során kapható bónuszokra, illetve ha úgy érzem, hogy nem az enyém a legjobb ponttermelő engine, akkor igyekszem terraformálni amennyit lehet, mert azzal lényegében pontot veszek el a többiektől. Ezen felül a játékok többségében sok lapkát, városokat, erdőket rakok le.

 • Atesz93

  2023-10-27 12:43:18

  Uh ez nagyon tetszik :) Öszinte leszek ezeket az állatos, mikróbás dolgokat sosem néztem meg igazán így nagyon nem is használtam ki, de most, hogy mondod csak felcsapom a szabályt és bele olvasok ebbe a részbe is :D

  Köszönöm :)

 • syndi-cate

  2023-10-27 12:37:42

  Feleség taktikája: nagyon sok aktív és passzív akciókártya felhalmozása, amikkel rengeteg pontot sikerül neki összekombózni játék végére. Pl, itt egy állat, ott egy növény, amott egy mikroba, akkor erre egyet teszünk meg tettél le várost, akkor kapok egy állatot, kijátszok mikróbás kártyát, akkor arra teszek egy kockát, ja meg a másikra is, stb stb stb

 • Atesz93

  2023-10-27 12:30:09

  Sziasztok!

  Egy két kommentet olvastamm már itt és azt kell mondjam tényleg függőséget okozó játék!

  Mint játékot szerető közösség, ti milyen taktikával szoktátok játszani ezt a játékot?

  Hátha van valakinek valami jó és hasznos tippje!

  Előre is köszönöm nektek!

 • armin.d.ivan

  2023-10-24 08:45:26

  Vigyázz, függőséget okoz! Három perc és azt veszed észre, megvan minden kiegészítő, acsúszásgátló, és a már a promo lapok után nyomozol 😅

 • laptopzsol

  2023-10-24 07:46:17

  Megint kiderült ,hogy hülye vagyok. Pedig nem először estem ebbe a csapdába, és mindig tévedtem. Hétfőn játszottam vele először. Vegyes érzésekkel ültem az asztalhoz. Rengeteget olvastam róla, mivel sok negatív kritika is volt, évek alatt kialakult bennem egy rossz érzés. Nem is tévedhetem volna nagyobbat. Egy profi játékmester vezetésével, gyorsan ment a tanulás. Rá kellet jönnöm, hogy nekem nagyon bejön. Felkerül a listámra. Tetszik a kártyák menedzselése, a termelés, kb minden. Sajnos megint egy játék amit meg kell vennem. Hát ez a rövid története a Mars Terraformálás első játékomnak. :)

 • godzsakattila

  2023-10-01 09:43:20

  Jelen esetben úgy tudom, hogy a visszajelzések alapján dolgozták ki a Kezdetek kieget. Nem is az volt az első ami megjelent hozzá. Nem pedig eladasi okok miatt nem volt eleve benne, mint egyebként ehyes játekoknál tenyleg így szokott lenni.

 • szirom.niki

  2023-09-30 21:52:15

  Egyszer sikerült kipróbálnom csak idáig a mars terraformálását, de egy játék alapján azt mondanám, hogy nem értem a hype-ot körülötte. A magyar játékszabály szerintem kifejezetten nem sikerült, nem könnyítette meg a szabálytanulást, pedig annyira nem lenne bonolult a szabályrendszere.

  Amikor előkerült, volt velünk egy játékos, aki nagyon szeret mindent előre kiszámolni, tudom hogy amúgy is egy hosszú játék, de így szenvedősen hosszúra elnyúlt. Nagyon sokáig tartott mire beindultak a dolgok, tudom, hogy ezen a Kezdetek c. kiegészítő javítana. Ez egy kiadó döntés, hogy miért nem került már eleve bele az alapdobozba, így nyilván több bevételt hoz ha külön kell megvenni, viszont számomra a játékélmény rovására ment.

  Az alkatrsz minőség kritikán aluli, ahogy írtam egy játékom van benne, viszont a jelölő kockák többségének a sarkain már látszódik a kopás. A játékostábla konkrétan egy vékony kartonlap, aki tényleg szereti, szeritnem a csúszásmentes játékostábla egy kötelező elem.

  Félreértés elkerülése végett, nem azt mondom, hogy egy rossz játékról van szó, de én többet vártam tőle. A témája szerintem nem csak rá lett mondva, hanem van helye. Bele tudom élni magam, hogy a többi játékossal (cégekkel) azon versenyzünk, hogy ki terraformálja előbb a marsot. Az egyedi kártyáktól kezdve, a díjakon át, hogy növeljük a hőmérsékletet és az oxigén szintet, hogy lakható legyen, számomra nem vált absztrakttá. Van benne játékosok közötti interakció, ha valaki nagyon elhúzna, van rá lehetőség, hogy hátráltassuk egy kicsit. Szerintem ötletes, hogy nem elég alapítani egy díjat még azon is megy utána a verseny, hogy ki viszi el azt.

  Vannak okos megoldásai a játéknak, de ahhoz hogy tényleg élvezhető legyen a kiegészítő elengedhetetlen. Jelen esetben a magyar "kiegészítő" megfogalmazás tényleg találóbb az angol "expansion"-el szemben, ugyanis számomra nem játékbővítésről van szó, hanem inkább az alapjáték "megjavításáról". A 2 említett kiegészítőre értve, a többiről nem tudok nyilatkozni.

 • Pcs

  2023-07-28 17:52:27

  Nekünk már több, mint négy éve megvan, nem kevés játékot tettünk bele kártyavedő nélkül, és bár van halvány kopás a lapok szélén, de nem annyira durva, mint neked.

  Lehet, hogy az utóbbi időben nem figyelnek a komponensminőségre, mondjuk (bármennyire szeretem, de) soha nem az igényességgéről volt híres ez a játék.

  Viszont nem gondolnám, hogy a játékmenetre bármilyen hatással lenne.

 • feketegabi

  2023-07-28 14:36:40

  Nektek mi a tapasztalatotok a komponensminőséggel kapcsolatban?

  A saját példányomat még csak nemrég bontottam ki, és a kártyák közül elég sok nem a legszebben lett kivágva, ami éppen a fekete hátlap miatt problémás, ugyanis elég sok lap szélén látható (többé-kevésbé) egy fehér csík, ami miatt tartok attól, hogy hosszabb távon akár a játékra is kihatással lehet. Ez természetes, ilyen mind, fogadjam el, vagy pedig egy gyengébben legyártott példányt fogtam ki a játékból?

  Csatolmány: https://drive.google.com/file/d/19f61JI8gVFcbziJXNf1cPXpzqETtjuLV/view

  Csatolmány: https://drive.google.com/file/d/16Srj649hcv98LvfPJs5ZnhwPuh06XBX-/view

 • godzsakattila

  2023-06-13 21:33:03

  Bár valamelyest azért igazat adok neked is, de meg valami eszembe jutott. Mi alapjaraton nem játszunk "agresszíven". Ez alatt értem pl. azt, hogy a játék első részeben nem rakunk mondjuk a másik növenyzetlapkaihoz várost, belepiszkálva ezzel a terveibe "pontot rabolva", csak a vége fele mikor szűk a pálya. De aki igy játszik, az plusz interakciót teremt, jobban kell ugye ilyenekre is figyelni, kivédeni lehetőleg ezt és az más taktika.

 • qgtanton

  2023-06-13 20:58:04

  Nincs akkora interakciós lehetőség azért ebben a játékban, ez így igaz. A partnerek reakciói és lépéseinek mechanizmusa pedig kifejezetten arra utalt, hogy követni kell, hogy miket játszott ki a többi játékos, pl. ha kijátszik egy Ragadozó kártyát, akkor a többi állatos pontot adó kártyáról veszi majd le a pontokat. Tehát reagálni kell rá az én értelmezésem szerint, ami közvetett interakció. A draftoláskor is az át nem adott lapokkal befolyásolni lehet a másik játékos lehetőségeit is, ami szintén közvetett hatás. Ettől zseniális ez a játék: ha a többi játékos lépéseid is átlátod (komoly interakciós lehetőségként) és reagálsz rá. Az egyik barátom ezt meg is tudja tenni. Mondanom sem kell, mindig ő győz...

 • kvarclovag

  2023-06-13 10:13:16

  Érzek ellentmondást:

  "megteremti az interakció minimális lehetőségét, ami azért ebben a játékban minimális" ez nagyon kevés interakcióra utal, "a partnerek reakciói és lépéseinek mechanizmusra hatása nagyban befolyásolja a lehetőségeinket" ez meg jóval többre. Én meg nem tudom melyiknek higgyek.

  "a lapok ismerete hatalmas előnyt biztosít" ez az összes sok egyedi lapos játékban így van. Nem is kell nagyon komplex játék legyen, ez a helyzet a TTR menetjegyekkel is. Ezzel ellentétben vannak azok a játékok, ahol a játéktáblán minden szükséges információ látható, vagy a nem látható infó kevés, és könnyen megjegyezthető. Pl. a franciakártya lapjait nem látom az összeset egy játék elején, de tudom, hogy mik lehetnek a többiek kezében.

 • godzsakattila

  2023-06-13 07:30:50

  Nah itt egy komment azoknak, akik szerint nem vagy csak nyomokban tartalmaz interakciót a játék. Megfelelő módon jatszva igen is tud olyan is lenni.

 • qgtanton

  2023-06-12 07:10:50

  Rendkívül okos játék, ami a csapat több tagja számára - a pókerkártyákhoz hasonlóan - előre számolható. (Zsenikkel játszom.) Nagy jelentőssége van, hogy melyik céget választod, milyen erőforrásokkal kezdesz, mi kerül a draftok során a kezedbe és mit adsz tovább, mert a lehetőségeid mindegyik nagyban befolyásolja. Több játékalkalom után (kb. 15) azt a következtetést tudom leírni, hogy a lapok ismerete hatalmas előnyt biztosít, és szinte bármelyik stratégiát választod, azzal ugyanúgy lehet haladni. A draftoknál vissza tudod tartani azokat a lapokat, amivel a játékostárs nagyobb kombókat szerezne, így ezzel minimálisan befolyásolni tudod a tablóépítési mechanizmusát, azonban az alapdoboz és a kiegészítők annyi lapot tartalmaznak, hogy várható, hogy valami jó laphoz saját húzásból is jutni fog a játékos. A Deimosz, aszteroidák, stb. játékostársra dobása különösen humoros ízt kölcsönöz a játékmenetnek és megteremti az interakció minimális lehetőségét, ami azért ebben a játékban minimális. Tulajdonképpen ezért lehet, hogy védekező kártyák letételére kényszerítettem a másik társaságot képviselő játékostársat, mert annyira félt a Deimosztól... Ami sosem érkezett meg. Nagyon kell figyelni a mérföldkövekre, mert a legutóbbi játékban a győzelmet buktam el azzal, hogy egy mérföldkő bejegyzését elfelejtettem végrehajtani. A projektek foglalása is nagyon előnyös lehet, ahol szintén figyelni kell az időzítésre is, mert ott még be is lehet előzni egymást. Egy nagyon kreatív játékot ismertem meg a Mars Terraformálásában, ahol a partnerek reakciói és lépéseinek mechanizmusra hatása nagyban befolyásolja a lehetőségeinket. A játékot némileg kiváltja a Föld és az Ark Nova, így ezt a két játékot vettem meg a polcomra a Mars helyett, de a játék szépen öregszik. Ajánlom azoknak, akik nem félnek körönként mindent újragondolni és kedvelik a tablóépítést. Az állatok közül (ragadozók, stb.) vannak olyan lapok, amik szintén növelik az interakciót.

 • kok_o

  2023-06-05 10:57:21

  Igen, talán a Kezdetek az egyik legvitatottabb kiegészítő az igazi Mars TF fanok között, mert lényegében olyan kezdési bóuszt biztosítanak a kezdet kártyák, amelyekért nem dolgoztunk meg, mondhatni lóg a levegőben a dolog, nem következik egyik mechanikából sem. Egyszerűen csak kapunk valamit, különösebb erőfeszítés, befektetés nélkül. Lényegében a finoman kiegyensúlyozott ár/előfeltétel/haszon mérlegét torzítja egy kicsit azzal, hogy a semmiért kapunk több bevételt stb.

  Ettől függetlenül nálunk mióta megvan állandó része a játéknak. Házi szabályként a kezdő 10 lapot, a 2 céget és a 4 kezdetet egyszerre választjuk ki, így egy kicsit jobban a cégre lehet optimalizálni a kezdő lépéseket. Aztán persze jó eséllyel úgyis újra kell majd tervezni jó pár alkalommal a játék során, de nekünk ez így bevált.

 • Pcs

  2023-06-05 09:27:58

  Ahogy lentebb írtam, szerintem a Távoli gyarmatoknál, ha olyan bolygót húzol az elején, aminek a nyersanyagát nem igazán tudod hasznosítani, akkor nem sok jelentősége van, illetve a gyarmatok alapításának költsége szerintem nem áll arányban annak hasznával. Ezek szerintem két játékosnál jobban kijönnek. Ha el tudod fogadni, hogy lesz olyan játék, amiben alig fogsz kereskedni, akkor ez is működik két fővel, de egyébként lehet ezen segíteni, ha nem random húzzuk a bolygókat, hanem valamilyen házi szabállyal válogatjuk.

  A többi kiegészítő szerintem teljesen jól működik két fővel, igazából én aszerint választanék, melyik mechanika jön be.

 • Pcs

  2023-06-05 08:57:27

  Teljesen igazad van, ha ár/érték arányban nézem A kezdetek biztosan hátrébb kerülne a listámon. Én is sokallom az árát, majdnem annyi, mint a többi kiegészítőé, és lényegében csak egy pakli kártyát kapsz.

 • kicsianiko

  2023-06-05 08:34:21

  Véleményetek szerint 2 fős játék esetén melyik kieg.nek van értelme?

 • godzsakattila

  2023-06-04 22:09:09

  Korábban reszletesebben is írtam, ha jól emlékszem ide, most nem szeretnék terjengős lenni, de egyéni preferencia a "sorrend", mert eleggé más típusúak a kiegek. Az előttem szólóval sikmindenben egyetértek. Azt írom amiben nagyon nem. Számomra a Kezdetek egy kvázi "nesze semmi fogd meg jól". Sokáig meg se akartam venni, de végül győzött a "teljesség igénye". Hát sajnos jól sejtettem, számomra az egyetlen kieg amire utólag sajnálom az árát. Nem mondom hogy rossz, de kb 1500at érne neg nekem így arányosan.

  Szerk.: mukor irni kezdtem pcs volt az előttem szóló és nem kok_o. Akivel egyebkent szintén eléggé egyetértek.

 • kok_o

  2023-06-04 21:56:31

  Pcs véleményét és a javasolt sorrenddet én is osztom néhány kiegészítéssel.

  Távoli gyarmatok igazán 4-5 főnél lesz izgalmas, de a gyarmatok használhatósága erősen függ attól épp melyikek kerülnek játékba.

  A Vénusznak talán úgy van igazán értelme ha házi szabályként bevezetjük hogt a Vénuszt is teljesen terraformálni kell. Különben a kártyakon kívül túl sokat nem ad a játékhoz.

  A legnagyobbat a Hatalmi játszma változtat a játékon, behozva a politikát mint egy újabb területet ahol megküzdhetünk az ellenfelekkel a jobb pozíciókért.

  Ami még szerintem kötelező kiegészítő azok a többrétegű játékos táblák, valamint a még elérhető promó paklikat is érdemes lehet beszerezni.

  Az Árész szerintem eléggé más játék, a beszerzését attól függően tudom javasolni hogy mi tetszik a Mars terraformálásában. Ha az engine building akkor jó lehet, de ha szereted a táblán való helyezkedést akkor nem javaslom. Egyébként ajánlom a játék oldala alatti véleményeket átolvasni ott kapott hideget meleget egyaránt.

 • Pcs

  2023-06-04 21:34:00

  Nekem személy szerint az Árész kevésbé tetszik. Bár kompaktabb, valamivel rövidebb a játékidő, és igényesebb is, de a térképnek igazából nem sok értelme van, illetve a növényzetlapkákat is csak a "semmiben" gyűjtögeted. Így lényegében csak a kártyák számítanak.

  A nagy játék kiegészítőit mi egyszerre szereztük be és azóta minddel együtt játszuk. Nekünk mind bejön, de részletesebben, illetve szerintem ebben a sorrendben érdemes bővíteni:

  - Hellas & Elysium: lényegében két új játéktábla, új terepviszonyokkal, lehelyezési bónuszokkal. A játékmenetet nem befolyásolja, de mi szeretjük váltogatni őket.

  - A kezdetek: szerintem sokat dob az alapjátékon, főleg a játék elején kijátszható kártyák.

  - Hatalmi játszma: tudom, hogy nagyon megosztó kiegészítő, de mi nagyon szeretjük. Nagyon sokat tud csavarni az alapjátékon, komplexebbé is teszi azt, és valamivel el is nyújtja a játékidőt, ami nekünk inkább előny, mint hátrány. Amit mi szeretünk benne, hogy előre tudod, milyen globális események fognak következni, és ahhoz megfelelően kell stratégiát választani, vagy módosítani. Emellett a lobbi szerintem új színt visz a játékba, nekem ez a kedvencem.

  - Távoli gyarmatok: tud jó lenni, ha a céljaidnak megfelelő bolygók vannak. Mi mindig ketten játszunk, és így gyakran előfordul, hogy alig kereskedünk, vagy alapítunk gyarmatot, viszont úgy tudom, több játékosnál nagyon szerepe tud lenni.

  - Vénusz: igazából a kártyák jók belőle, a Vénusz-szintnek sok értelmét nem látom, pontot lehet vele szerezni, de ennyi, ezért mi úgy szoktuk játszani, hogy a játék végéhez azt is ki kell maxolni.

 • feketegabi

  2023-06-04 20:39:07

  Ti milyen sorrendben javasoljátok a kiegészítők beszerzését a játékhoz? Szívesen várom a szubjektív véleményeket is, hogy melyik miért tetszik a legjobban, miért ad hozzá számotokra a legtöbbet az alapjátékhoz. (Vagy esetleg a kiegészítők helyett érdemes lenne a lehető legtöbb extra élményért az Árész expedíciót beszerezni? Csak ugyebár ott is vannak kiegészítők, és a végén még ugyanezzel a kérdéssel kötnék ki arrafelé is, szóval lehet úgy venni, hogy ezzel a zárójeles kitérővel csak „hangosan” gondolkodtam. 😀)

 • Vivien27

  2023-06-02 19:03:34

  Mindenképp kifogjuk próbálni és ki tudja lehet, hogy mi is úgy lesz7nk mint ti, hogy visszük magunkal.

 • Clio

  2023-06-02 17:53:04

  Bár ez szubjektív, de mi is imádjuk a Marsot, ìgy nem volt kèrdés, hogy az Árész is beszerzésre kerül. Nem bántuk meg! Ha több időnk van, akkor a nagyot vesszük elő szintén a kiegészítőkkel, ha kevesebb időnk, akkor inkább az Árészt. Mi ahhoz is hasznàlunk kiegészítőt. Sőt, ha utazunk az Árész jön velünk, mert kisebb a doboza és befér a táskába. Eddig a Marsot nem tudtuk elvinni, pedig jól jött volna amikor szakadt az eső a 3 napos pihenésből 2 napon àt xD. Èn csak ajánlani tudom, de ha bizonytalanok vagytok próbáljátok ki előbb tetszik-e ez a kompaktabb, de játékélményben egyáltalán nem szegényebb vàltozat!

 • Vivien27

  2023-06-02 13:49:27

  A férjem és a barátunk egyik kedvenc játéka. Folyton játszanak vele, már szinte inkább már versenyeznek, hogy ki tudja a legtöbb mindennel be építeni a Marsot. Meg hát amiket gyűjtenek kártyák ez azzal hatásos az meg a azzal érvényes, közben élvezik ezt a csodálatos játékot. Én is nagyon szeretem nagyon jó látni,hogy a semmiből lesz egy gyönyörű bolygó. Általában az összes kiegészítővel játszunk hisz nagyon sokat ad hozzá. A csúszásmentes táblákat még be kell szerezni hozzá, de az lesz a következő amit veszek a Marshoz. Az Árész expedicióval még nem játszottunk, de lehet, hogy majd kipróbáljuk a közel jövőben.

 • fodihun1

  2023-05-14 20:07:35

  Az istenitése miatt eddig kerültem ezt a játékot. Nem rég viszont sikerült kipróbálni. Kellemes csalódás volt. Sokkal bonyolultabbbal hittem , de egy egyszerű kellemes játékot nyújtott. Sokan mondják h csúnya. Nekem ez inkább elmegy kategória. Fontosabb számomra az h valami jó sem mint, hogy mennyire csicsás a külcsínje feleslegesen.

 • Pcs

  2023-05-10 11:57:00

  Köszönöm! Ez elkerülte a figyelmem, de most megnéztem, elvileg már gyártás alatt van...

 • sziszi0212

  2023-05-10 11:46:23

  A Mars terraformàlàsa kockás verziója ősszel érkezik, listára tettem 😊

 • Pcs

  2023-05-10 11:38:48

  Egyébként mintha azt olvastam volna valahol, amikor a Hatalmi Játszma megjelent, hogy az lesz az utolsó készítő az alapjátékhoz, nem terveznek többet, illetve nem terveznek belőle legacy-játékot sem. Mondjuk akkor már készülőben volt a kockás verzió, ami szintén KS-n jött, talán tavaly, de azóta semmi hír róla. Az Árész-ről pedig szó sem volt még akkor.

  Kíváncsi vagyok rá nagyon, mennyit dob az alapjátékon, mennyivel növeli meg a már egyébként sem rövid játékidőt.

 • kok_o

  2023-05-09 15:28:20

  Majdnem. :) KS-en fog hozzá támogatókat és pénzt gyűjteni a kiadó Fryxgames, de ő fogja kiadni. A KS lényegében "csak" azt biztosítja, hogy miáél több emberhez eljusson a hír, hogy lesz egy ilyen játék és keresnek hozzá támogatókat. Ezt követően amennyiben összejön a kellő mennnyiségű pénz, akkor nekiállnak a gyártásnak.

 • kiruacsiga

  2023-05-09 15:15:27

  Köszönöm a választ. Tehát akkor a kezdetek kiegészítő kiegészítőjét a KS fogja kiadni.

 • Pcs

  2023-05-09 13:48:59

  KS=Kickstarter

  Közösségi finanszírozás, lényegében egy még el nem készült termékre gyűjtenek pénzt, ha összegyűlik, akkor kezdik el gyártani.

  Itt bővebb információkat találsz:

  https://tarsasjatekok.com/forum/minden-mas/csevego/kickstarter-szotar

 • lrekasi

  2023-05-09 13:47:16

  Kickstarter

 • kok_o

  2023-05-09 13:46:27

  A KS a Kickstarter, mint a legismertebb és talán legnagyobb közösségi finanszírozási oldal nevének rövidítése. Ott szinte bármilyen ötlet megvalósításához -amihez az ötletgazda nem tud vagy szándékozik saját maga egyedül elegendő forrást előteremteni - lehet támogatókat gyűjteni a világ minden részéről. Van erről egy egylőre elég rövid topik, de szerintem a lényeget megtalálod ott is, illetve szerintem ott folytassuk a beszélgetést. ;)

 • kiruacsiga

  2023-05-09 12:53:26

  Sokat olvasom , hogy "KS". Nagyvonalakban meglehet kérdezni, hogy az mit jelent, mit takar?

 • kok_o

  2023-05-09 10:17:33

  A Mars Terraformálása magyar rajongói csoport/Terraforming Mars HUN csoportben tette közzé az egyik tag, hogy a FryxGames tájékoztatása alapján jön Kickstarterre az TF Marshoz új kiegészítő, ami érdekes módon egy kiegésztő kiegészítője lesz. Ez lesz a Kezdetek 2. (Prelude 2)

  Az eddigi információk alapján szükséges lesz hozzá az erdeti Kezdetek kiegészítő, tehát nem fogja azt kiváltani, hanem azt fogja lényegében bővíteni olyan kezdet kártyákkal ami a többi (Vénusz, Távoli Gyarmatok, Hatalmi Játszma) kiegészítőhöz kapcsolódik, illetve lesz benne némi csavar is. A csoportban többen reménykedtek, de az évszakonként megjelenő Season promókat (2021, 2022, 2023 I.) nem fogja tartalmazni. Sajnos azokat a Reflexshop sem tervezi hozni magyarul, így azoknál továbbra is marad az angol verzió.

  Kíváncsi vagyok a kiegészítő tartalmára, remélem érdemi tartalom és esetleg némi mechanizmus finomítás/kiegészítés is helyet kaphat benne. Azt, hogy ezt miért éri meg KS-re vinni az egy másik kérdés, meglátjuk mi fog kisüli belőle.

 • kiruacsiga

  2023-05-08 23:18:16

  Sziasztok! Hétvégén meglett a másik két kiegészítő is. Így "összegyurtam "a négyet. Saját tapasztalat. Szombaton , vasárnap a lányommal ketten játszottunk 1-1 partit. Nagyon jó így. 1-1re végeztünk. Ráadásul ő szombaton játszott először. Igaz a mostani két kiegészítővel bővítve én is. Most a Távoli gyarmatokat és a Vénusz lett megvásárolva. Szerintem minden kiegészítő pozitívan ad hozzá. Rövidebb nem lett a játék. Kb két órás volt mind a kettő. Szólót most játszottam először. 13 generáció alatt sikerült mind a négy globális jellemzőt a maximumra vinnem. Majd minden generációban kereskedtem. 3 energiatermelésem a játék első percétől adva volt. Valamelyik kezdetek kártya hatása miatt. Ha jól értelmezem a Távoli gyarmatok szabályát akkor a fehér jelölő kocka , minden generáció végén halad egyet. Így minden generációban van olyan lapka , amin már érdemes kereskedni. Gyarmatosítani 17MCért már nem biztos, hogy megéri. Legközelebb azt is kipróbálom.

 • godzsakattila

  2023-04-21 20:25:05

  Na akkor a kereskedéssel nem csak én vagyok így. A többieket olvasva (milyen vérremenő harc van a helyekért etc.) arra gondoltam, hogy még a tapasztalatlanság az oka, hogy nem ismertük ki elégge ergo nem is tudjuk kihasználni maximalisan. De akkor ezek szerint más is hasonlóan van vele.

 • Pcs

  2023-04-20 20:53:39

  Mi is ketten szoktuk játszani, a Távoli Gyarmatok akkor ér valamit, ha van olyan nyersanyagot termelő bolygó, amire éppen szükséged van, akkor segíti valamelyest a haladásod, de mivel a bolygókat a játék elején sorsolod és igazából a játék közben dől el, mire is lesz szükséged, eléggé kiszámíthatatlan. Nálunk sokszor előfordul, hogy egy játék alatt csak pár alkalommal kereskedünk, akkor is csak egy-két bolygón, és van olyan bolygó, ami gyakorlatilag érintetlen marad. A Vénusz igazából tényleg csak egy újabb pontszerzési lehetőség, ahogy Syndi-cate írta, mi sokszor szinte el is feledkezünk róla, csak a játék vége felé jut eszünkbe, amikor már a Marson szűkül a pontszerzési lehetőség. Tudom, hogy a Hatalmi játszma nagyon megosztó, nekünk tetszik, sokat csavar a játék menetén, új dolgokra kell figyelni, egy-két körre előre kell gondolkodni és sok kedvező, de negatív hatás is van a lapok között. Amit viszont érdemes még mérlegelni, hogy ezek a kiegészítők új kártyákat hoznak a játékba, együtt majdnem 100 projektkártyát és 10 céget, ami azért feldobja a játékkot.

 • godzsakattila

  2023-04-20 18:26:47

  A kollegákkal egyetértek én is. A Venuszt simán ajánlom szólóhoz, de a Távoli gyarmatok szerintem is inkább többfős móka. Bár az még nekem is friss kieg egyelőre.

 • kok_o

  2023-04-20 16:00:57

  Megelőztél, abszolút egyetértek, hogy a Távoli gyarmatok több játékossal igazán jó, megkockáztatom, hogy még 3 fővel sem az igazi, 4-5 fővel jön ki igazán a küzdelem a jobb helyekért. 3 fővel szinte mindig van hova repülni aminekvan értelme, 4 és főleg 5 fővel meg már komolyversengés tud zajlani azért, hogy ki tudja előbb lefarolmi az egyes gyarmatokat, illetve, hogy ki tud mielőbb kolóniát rakni a népszerű bolygókra. A Hatalmi játszma is igen jó kiegészítő szerintem, de szólóban még nem próbáltam.

 • syndi-cate

  2023-04-20 14:45:23

  a Vénusz gyakorlatilag "csak" újabb pontszerzési / TR lehetőségeket ad a Vénusz légkörének növelésével, így az simán játszható soloban is, viszont a Távoli Gyarmatokat NEM AJÁNLOM solo játékhoz. Mi azt ketten játsszuk, de így ketten is érződik, hogy a gyarmatok több játékosra van tervezve (bónuszok miatt főleg), igaz így is ad némi pluszt a játékélményhez, de soloban (két játkos tapasztalatainkra építve) inkább ne.

 • kiruacsiga

  2023-04-20 14:28:42

  Sziasztok!

  Kb két hete megvettem a játékot. Tegnap megvettem hozzá két kiegészítőt. A Kezdetektet s a Hellast. Szólóban játszottam eddig csak. A jövőben is 99%-ban úgy fogok. A kezdetek kiegészítő nélkül 14 generáció alatt gyerekjáték volt a Mars terraformálása. A kezdetekkel viszont számomra nem könnyű. Pont ez az ami tetszik benne. Eddig 10ből 8-9 sikerült, most viszont fordult a kocka. Egyelőre.

  Kérdésem a következő: a másik két kiegészítő is jó szólóban? A Vénuszra s a távoli gyarmatokra gondolok. Tehát én úgy szeretném játszani, hogy "összegyúrom " a négy kiegészítőt.

  A hatalmi játszma nem tetszik a videók alapján. Azt nem venném meg hozzá.

  A játék maga fantasztikus. Aki esetleg most olvas róla először, s gondolkodik a megvásárlásán , bátran tegye meg. Nem fog benne csalódni.

  Köszönöm a majdani választ.

 • rosefox

  2022-12-29 23:23:07

  A hosszabb játékidő ebben az esetben szerintem is inkább előny, mint hátrány. 😉

 • Pcs

  2022-12-29 23:13:55

  A kiegészítők sok projektkártyát adnak az alapjátékhoz, így nagyobb eséllyel húztok jobb lapokat. Emellett nagyon sokat dobnak az alapjátékon: sok új lehetőséget adnak hozzá, ráadásul a Hatalmi játszma jól meg is csavarja a játékot. Viszont a játékidőt is jelentősen megnövelik a kiegészítők, de ez szerintem inkább előny, mint hátrány. 😁

  Mi régóta az összes (hivatalos) kiegészítővel játsszuk, nekünk így teljes, de már régóta gondolkodunk a rajongói kiegészítők beszerzésén is.

 • kok_o

  2022-12-29 22:58:25

  Majd ha már túl lesztek több (10-20+) játékon, ki fog egyenlítődni az a minimális szerencse. Ezen felül ha még nem próbáltátok, akkor draftoljátok a húzott kártyákat a generációk elején. Így csökken a szerencse szerepe, bár az is igaz, hogy egy kicsit könyebb erősebb kombókat is összehozni. Szintén fontos, és sokan eleinte alá becsülik a jelentőségét azoknak a kártyáknak melyekkel plusz lapokat tudsz húzni. Minél több lap fordul meg a kezedben annál több lehetőséged lesz. A mérföldkövek kapcsán fontos "alapvetés", hogy 8 ME-ért 5 pontot semmilyen más módon nem fogsz tudni szerezni. ;)

Az A Mars terraformálása társasjáték és kiegészítői (43)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  2 óra
 • Játékosok:  1 - 5
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Jacob Fryxelius
 • Illusztrátor:  Daniel Fryxelius, Isaac Fryxelius
 • Kiadók:  Lautapelit.fi, Arclight, Ghenos Games, Intrafin Games, Kaissa Chess & Games, REBEL.pl, MINDOK, Korea Boardgames co., Ltd., Stronghold Games, FryxGames, Fantasmagoria, MYBG Co., Ltd., Schwerkraft-Verlag, Lex Games, Maldito Games, NeoTroy Games, Meeple BR Jogos, Kilogames, Siam Board Games, Lavka Games, Reflexshop Kft, Surfin' Meeple China, Green Elephant Games, Brädspel.se, SuperHeated Neurons, MIPL
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, holland, angol, finn, francia, német, görög, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, svéd, török, ukrán, hindi, bolgár, szerb, thai

Alternatív nevei


Kiadások

 • English first edition, first printing
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • German first edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.7 kg
 • Polish edition, first printing
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: cseh
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English first edition, second printing
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.7 kg
 • English first edition, third printing
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.6 kg
 • French first edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.6 kg
 • French second edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.6 kg
 • German first edition, fourth printing
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • German first edition, second printing
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.7 kg
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Polish edition, second printing
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • Polish edition, third printing
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Bulgarian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: bolgár
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.6 kg
 • French third edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Thai edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: thai
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Danish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English edition 2019
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.7 kg
 • Finnish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: finn
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Romanian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: román
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Swedish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: svéd
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7 cm
 • Turkish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: török
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Ukrainian edition (2019)
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: ukrán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.7 kg
 • French fourth edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.6 kg
 • Hindi edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: hindi
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Serbian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: szerb
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • German edition, ninth printing
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Greek edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: görög

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) A Mars terraformálása társasjátékhoz