Fedőnevek
Fedőnevek
Fedőnevek
Fedőnevek
Videó beküldése

Fedőnevek társasjáték

társasjáték, 2016
Értékelem!

A Fedőnevek egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 8 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 perc. A játékot az Év Játékának választották 2016-ban (Spiel des Jahres) és jelölték is 2015-ben (BGG), illetve 2015-ben több, összesen 3 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 14 éves kortól...

A Fedőnevek egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 8 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 perc. A játékot az Év Játékának választották 2016-ban (Spiel des Jahres) és jelölték is 2015-ben (BGG), illetve 2015-ben több, összesen 3 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a szövetségek, a memória, a merj és nyerj és a limitált kommunikáció mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Elsöprő sikerű asszociációs kártyajáték a titkos ügynökök szupertitkos világában! A vezérkar felkészült, hogy megvédje az embereit – de vajon sikerül nekik...?
A játékosok két csapatot alkotnak, melyek 1-1 tagja - a kémfőnökök - birtokában vannak a megoldókártyának, a többiek csak az előttük kiterített 25 szókártyát látják. A kémfőnökök feladata, hogy rávezessék társaikat, mely lapok tartoznak hozzájuk, méghozzá úgy, hogy egy-egy szóval megpróbálnak minél több kártyára utalni egyszerre anélkül, hogy megneveznék őket. Egyszerűnek tűnik, és az is – amíg ki nem próbálja az ember!

Már egyetlen apró hiba is az ellenfélnek jelenthet pontot, ráadásul egy bérgyilkos is ólálkodik a közelben, aki könnyen véget vethet a szervezkedésnek…!

A Fedőnevek egyszerre komoly gondolkodást igénylő társasjáték és könnyed partijáték, amit bárki fél perc alatt megtanulhat. Játszani könnyű, de jól játszani nehéz!

Vidám csapatjáték hidegháborús környezetben
Mint minden partijáték, ezt is nagy(obb) társaságokra találták ki. Bár van két- és háromszemélyes verzió is, a játék igazából négy főtől lesz izgalmas. Két csapat játszik egymás ellen, azaz egymással szemben, mert praktikusan a két csapatvezető (kémfőnök) az asztal egyik oldalán van, míg a két csapat a másikon.

A történet: a kémfőnökök fel kell fedjék ügynökeiknek a teljes kémhálózatot. Minden kémnek fedőneve van, ezeket képviselik a fedőnévkártyák az asztal közepén. 25 kártyát kell kitenni, és a két kémfőnök kap egy közös kulcskártyát, ami megmutatja, melyik fedőnév melyik hálózathoz tartozik. Minden mögöttes tartalom nélkül van egy piros és egy kék csapat, ezeknek 8-8 nevet kell megtalálniuk, plusz a kezdő csapat még egy kettős ügynököt is (azaz nekik igazából 9-et). Rövid matek: marad még a huszonötből nyolc. Ezek nagy része ártalmatlan járókelő, de egy bérgyilkos is rejtőzik közöttük…

A kém-lelés folyamata
Az első csapat kémfőnöke a kulcskártya alapján kikeresi a hozzá tartozó fedőneveket. Ezek mind egyszavas kifejezések: tárgyak, élőlények és tulajdonnevek. A kémfőnök fontos feladata az, hogy úgy tegyen egyszavas utalást saját hálózatának fedőneveire, hogy: 1) minél többet érintsen; 2) lehetőleg ne keverje bele a másik hálózat neveit.

Például ha a kék csapatnak része a "rigó" és a "répa", fennhangon kimondhatja, hogy "gyerekvers - 2" (vagyis két fedőnévhez kapcsolódik az utalás) - csak ne legyen a többi kártya között mondjuk bárány vagy lúd, vagy nap… Az asztal túloldalán ülő csapat most átnézi a 25 kártyát, és megpróbálja kitalálni, melyikekhez illik a "gyerekvers". Hangosan is megvitathatják, de a kémfőnök arcizma se rándulhat eközben. Ha megállapodott a csapat (akkor ugye szerinted is a répa, retek, mogyoró?), egyesével elkezdenek találgatni. Ha elsőnek a "rigót" mondják, a kémfőnök megkönnyebbül sóhajjal rárakhat egy kék kártyát, így már "csak" 24 kártya között kell keresniük. Ha másodiknak a "répát" nevezik meg, a kémfőnök már boldogan mosolyog, és egy újabb kék kártyát tesz rá. Jöhet a másik csapat.

Ha viszont elrontják, és másodiknak a "bárányt" nevezik meg, a két kémfőnök ellenőrzi, milyen színű a kódkártyán ez a fedőnév. Ha piros, a másik kémfőnök megjelöli egy piros ügynöklappal. Ha ártatlan járókelő, úgy egy nyájas honpolgár képe fogja a kártyát fedni. Mindkét esetben a piros csapat folytathatja a játékot. Ha viszont a bérgyilkosra hibáz rá a kék csapat, a játékot azonnal elvesztették…

Rugalmas lehetőségek, szigorú feltételek
Nagyon jópofa a játékban, hogy lehet növelni a próbálkozások számát. Ha hibáz a csapat, és besül egy vagy két szó az egyik utalásnál, ugyan a következő körben már új utalást kapnak, de a régi alapján az egyiket (és csakis egyet) megpróbálhatják újra levadászni. Ilyenkor persze az is segíthet, ahogy fogynak a kártyák, hogy az új utalás kizár párat a lehetőségek közül, és könnyebben kézre kerül az előző körben kimaradt fedőnév.

Persze a játékszabály sok apró részletet tartalmaz, mit szabad és mit nem. Gondoljunk bele: a kiskapuk száma végtelen lehet, és az a játéköröm rovására tud menni, amikor a csapatok azon vitatkoznak, vajon ez most szabályos volt-e vagy sem. Nem lehet például arra utalni, hány betűs szavakat kell megtalálni. Nem lehet összetett szavakat használni, melyeknek része a keresett fedőnév. Nem ér az sem, ha a fedőnevet egyszerűen lefordítjuk egy másik nyelvre.

De ötleteket is ad, hogyan lehet a játékszabályokat ügyesen kihasználni. Rímek, hasonló hangzású szavak és kapcsolódó mozaikszavak mind érvényesek. Sőt, az igazán profik olyan kódokat használnak, amelyek egyik lerakott fedőnévre sem illenek. Unalom - 0. A felhőtlen szórakozás viszont - garantált!

Magyar nyelvű játékszabály
Letöltés

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Magyar nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
 • 5 790 Ft-tól
 • -18%-1 277 Ft

Kategória: Kártyajáték, Szójáték, Partijáték, Következtető, Kémek / Titkosügynökök
Mechanizmus: Szövetségek, Memória, Merj és nyerj, Limitált kommunikáció

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Fedőnevek társasjáték vásárlása, árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Fedőnevek társasjáték videók (12)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • kardostibor44

  2023-08-06 21:14:41

  Nem igazán vagyok oda a partijátékokért, de a Fedőnevek az egyike az üdítő kivételeknek.

  Előnyei:
  Egyszerű, de nagyszerű szabályokkal kell minél jobb összefüggéseket, asszociációkat észrevennünk bizonyos kártyák között. Bárki könnyen megtanulhatja, mindenkinek lesz ötlete. Lesz aki inkább kitalálni szeret jobban, lesz aki inkább a nyomokat osztaná szívesebben. Nagyon jól lehet játszani nagyobb játékosszámmal is, de azért szerintem jó, ha nem lépjük át az 4-5 fő/csapat létszámot. Nagy nevetések, nagy rácsodálkozások, jó hangulat kíséri a játékot.
  Egy kollégám a tanításhoz is fel tudta használni az ötletet. történelemből úgy foglalt össze egy témazáró előtt, hogy fogalmakból és személyekből alkotta meg az 5*5-os pályát és a csapatoknak ezekkel kellett dolgoznia.

  Hátrányok:
  Ha egy csapaton belül nem nagy az egyetértés, akkor nagyon el tud húzódni egy-egy kör. Jó társaságban persze ilyenkor beszélgethet a másik csapat, vagy a saját nyomain töprenghet, esetleg azon, hogy ezek alapján mi nem az ő mezőjük. De azért egy ilyen egyszerű játéknál zavaró tud lenni a nagy holtidő.

  Összefoglalva:
  Nagyon jó szívvel tudom ajánlani, olyanok is elégedetten szoktak felállni az asztaltól a játék után, akik amúgy nem játszanak társasjátékokat.

  Rengeteg verzió van, akad köztük, ami képekkel dolgozik, van két fős (talán az a legokosabb mind közül), de vannak akik inkább Dixit kártyákkal csapatják. Vannak tematikus verziók (Disney, Marvel, Simpsons, Blizzard).

  Ami a legelképesztőbb számomra, hogy Vlaada Chvatil tervezte, aki talán a legsokoldalúbb játékkészítő, akit ismerek. Nagyon durva, hogy a nevéhez fűződik talán a legjobb civilizációépítő játék (a nagyon komplex Korokon át), egy vicces, de nagyon gondolkodós munkáslehelyezős játék (Dungeon Petz, amihez ha megszereznék a Pokemonos jogokat, akkor az kb olyan lenne, mintha pénzt nyomtathatna, bár ezen túl van a Fedőnevekkel is), valós idejű kooperatív sci-fi (Space Alert), és még sok más zseniális játék.

  BGG értékelés: 10/7

 • fodihun1

  2023-07-19 22:04:25

  Egyik kedvenc asszociációs játékom. Egyszerű mégis nagyszerű. Bár előnyben vannak azok akik fél szavakból is megértik egymást.

 • nagygabi0701

  2022-11-16 08:42:24

  Asszociációs játék, játszottük ketten is, többen is. Ha úgy állnak össze a csapatok, hogy ismeritek is gymást, valamint vkinek rá is áll az agya, könnyű dolgotok van, ha valaki nehezebb eset, az sem feltétlen baj, akkor legalább jókat lehet nevetni. Jó embert kell kiválasztani csapatvezetőnek, mert alkalmasint ha 2-3 szót is egy kalap alá tud venni, gyorsabban haladhadtok a másik csapatnál, mintha egyesével találgatnátok a szavakat.

 • gpeeter

  2021-11-02 08:14:58

  Jó, de nekem a négyszemközt jobban bejön.

 • harnas1207

  2021-06-18 11:32:18

  Annó egy partyba találkoztam a játékkal, aféle bemelegítő társasként. Bevallom jobban tetszett, mint bármi, amit aznap játszottunk. Nem egy agyégetés és ha két ember ismeri egymást, akkor nagyon egyszerű játék lesz. A műfaj kedvelőinek szerintem kötelező.

 • armin.d.ivan

  2021-06-18 10:36:59

  Évek óta nagy kedvenc, szinte minden buli végén előkerül. Nehéz úgy kombinálni a párokat, hogy azok ne ismerjék eléggé egymást, viszont a végére nagyon bele lehet jönni.

 • KrCsilla

  2021-06-10 14:56:55

  Előző munkahelyemen ismeretem meg ezt a játékot, csapatépítőkön rengeteget játszottuk.
  Megvettem othonra is, és az egyik olyan játékunk, ami rendszeresen előkerül. Imádja az egész társaság, egyik kedvenc játékom.

 • bubuhawk

  2021-06-08 10:43:13

  Szuper asszociációs játék, nagyon jól egymásra lehet hangolódni benne, könnyen tanítható, nincs kiesés, nincs sértődés :)

 • Csiracsirke

  2021-04-07 12:52:42

  Asszociációs játék mi 4-en játszottuk a szabályok egyszerüek, a kulcsszavakat kitalálni amivel 2 vagy több szót is összeköss már nehezebb de még így is meglepődtem néha magamon megérte annyi könyvet olvasni plusz így mások által is fejlődik a szókincsed mi az időt lazán kezeltük nem mindig tartottuk be volt hogy több időt adtunk a másiknak vagy el sem indítottuk, igazából volt olyan kör hogy nem is arra mentünk hogy nyerjünk hanem csak ugy élveztük a játékot sokat nevettünk egymáson, remek szórakozás szuper party játék

 • Hobiorsi

  2021-03-19 19:27:32

  Én személy szerint nagyon szeretem ezt a játékot, de a négyszemközt változatát is (csak e kettő van meg).
  Határozottan egy fejlődést garantáló játék, mind a szókincsben, mind tájékozottságban.
  Csapatban szerintem nagyobb élményt adhat, de arra szerintem érdemes odafigyelni, hogy ne nyújtsuk el a gondolkodási időt (ugyanakkor ne is sürgessük).

 • vitezlejszlo

  2021-03-18 06:09:42

  Fedőnevek, mi nem olyan régen vettük meg mivel olyan játékot kerestünk amit jelen helyzetben pár fővel , családon belül is lehet játszani , de viszont ha vége a karanténnak akkor sem kell porosodnia a polcon mivel simán játszható több emberrel is legyen az akár két csapat akik versengenek egymással vagy páran egy kooperatív módban. Mindegyik módban tökéletesen működik. Gyórsan le játszható és nagyon szórakoztató szóasszociációs játék. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Akit jobban érdekel a téma az nézzen körül mert van több változata is.

 • aiplisanyi

  2021-03-09 21:21:11

  Nincs kiesés, nincs sértődés és mindenki egyszerre játszik, ezektől lesz az egyik legjobb partyjáték!

 • Merse

  2021-01-05 11:14:16

  Fedőneveket tudtok játszani on-line is (ingyen) több különböző nyelven, köztük magyarul is. Ilyen karantén időszakban szerintem az egyik legjobb választás, ha on-line szeretnétek játszani olyanokkal, akiknek nem szeretnétek komplex szabályokat magyarázni. A honlap itt található, nagyon kényelmesen használható: https://horsepaste.com
  Ha pedig vennétek magatoknak Fedőneveket, akkor én a kooperatív Fedőnevek négyszemköztet ajánlom leginkább, amit egyébként csapatban is lehet játszani, nem csak ketten. Ha pedig mindenképpen konfrontatívat szeretnétek, akkor pedig a Fedőnevek képekkel egy jó választás lehet.

 • barany.bence

  2021-01-02 00:27:21

  Egy fantasztikus klasszikus! Aki szereti a partijátékokat, az imádni fogja! Ugyan könnyű a játék szabálya, de néha hihetetlenül nehéz nemcsak megtalálni a megfelelő kulcsszót, hanem még akár több szóra is utalni vele. Végtelen újrajátszhatósága van a játéknak, s mindig nagyon jó szórakozás. Bátran tudom ajánlani mindenkinek! :)

 • somarakosa

  2020-10-07 12:31:40

  Nagyon szeretjük, végtelen az újrajátszhatóság! 😊

 • csok.a.nna98

  2020-06-12 10:40:37

  Tavaly ősszel játszottam először Fedőnevek-et a barátaimmal, és azóta több ezer partin vettem már részt.

  Szerintem nagyon igényes játék és megéri az árát, de én mégis gondoltam egyet és ahelyett, hogy megvettem volna, home-made verziót csináltam (ezt az ötletet az egyik barátnőmtől vettem, akinek szintén saját Fedőnevek játéka van). Még mindig nem végeztem vele és nagyon sok munka, mert szavakat gyűjteni, azokat kinyomtatni, szétvágni, belaminálni, majd újból szétvágni, nem egy gyors munka. Nagyon-nagyon sok időt vesz igénybe. Emellett nem is beszélve arról, hogy azoknak a kártyáknak a kiszínezése, amik megmutatják, hogy a csapatoknak melyik szavakat kell összekötni, szintén nagyon pepecselős feladat. De szerencsére a családom is hasonlóképpen odavan ezért a játékért, mint én, így feladatmegosztásban tudunk együtt dolgozni, így nyárra talán játszható formában lesz a saját Fedőnevünk. Azért szerettem volna ezt így megcsinálni, mert így egy egyedi, senki máséhoz nem hasonlítható össze, és olyan szavakat írhatunk bele, amiket mi szeretnénk, amiket esetleg mi ismerünk, sokat jelent nekünk (ez amúgy hátrány akkor, ha más társaságba is szeretném vinni a játékot, de akkor egyszerűen csak kiveszem azokat a szavakat). Továbbá nagyon szerettem volna mindig kipróbálni a Fedőnevek képekkel játékváltozatot is, de eddig még nem volt rá lehetőségem, de a DIY Fedőnevek szavai közé képeket is beillesztettem, így még változatosabbá teszi a játékot. Mert így már választhatunk, hogy csak szavakkal, csak képekkel esetleg a kettő keverékével szeretnénk játszani. Én nagyon szeretem már csak csinálni is, mert kiélhetem a kreatív, alkotni vágyó hajlamaimat is, és közben meg saját társast készítek. :-D

  A játék tényleg nagyon élvezetes, és ahogy látni az emberek fején, hogy forognak az agytekervényeik, ahogy megpróbálnak néhány szót, összekapcsolni, vagy ahogy látni a játékosokon, hogy azon agyalnak, hogy most a csapatkapitányuk gondolkozott az ő fejükkel és aszerint kötötte össze a játékokat, vagy egy saját gondolatmenetet követett.

  Nagyon gondolkodós játék, hogy miként kössük össze a szavakat, de úgy, hogy azokat a szavakat, amiket nem kell összekötni, még véletlenül se asszociáljon rá. Az egyik legnehezebb feladat számomra az, hogy ne feletkezzek meg a fekete mezőről és még véletlenül se mondjak olyan szót, ami arra is passzol.

 • renii96renii96

  2020-04-02 13:49:26

  Asszociációs játék, amit nem mindenki fog szeretni, de aki igen az nagyon. Nehézségét az okozza, hogy tudsz-e olyan szót találni a szókincsedben, ami lefed több szót a feldobott kártyák közül és a csapattársaid mennyire ismerik a gondolkodásod. Lehet pörgős, de lehet lassú játék is, attól függ kikkel játszod, de mindenképp szórakoztató. Fejleszti a szókincset, asszociációt, összetett gondolkodást.

 • gyd

  2020-01-11 22:47:05

  Kémkedés, titkos ügynökök, álcák, láthatatlanná válás, beépülés... Azt hiszem, ezek a szavak kellően megadják a történetét és a hátterét a játéknak. Viszont nálunk általában kevés háttértörténethez kapcsolódó elem jön elő a játékok során. Valószínűleg egy ügyes történetmesélő már a tematikával és a játék azzal való bemutatásával jól eladja a játékot azoknak, akik még sosem játszottak vele. Azonban szerintem maga a játékmenet is eléggé élvezetessé teszi a játékot, történet ide vagy oda.

  Nagyon jó játék, nagyon vicces és érdekes dolgok is elő tudnak jönni. Van, hogy a csapat nagyon ráérez a kémfőnök gondolkodására, és van, hogy halvány lila gőzük nincs arról, hogy mégis milyen szavakra gondolhatott - mindkettőről van tapasztalatom. Ilyenkor plusz kihívás próbálkozni, hogy mégis milyen irányba kéne elindulni a szavak összekötésével kapcsolatban. Igazából itt nem feltétlenül van előnye a hihetetlen kreatív és nagy ismerettel rendelkező embereknek, hiszen ha nem kapja el a fonalat a csapat, akkor bizony nem lesz sok kitalált szó. Ellenben van, hogy elismerést érdemlően sikerül összekötni akár olyan szavakat is, melyek amúgy nem igazán kapcsolódnak egymáshoz.

  A szavak mennyisége elegendő, de ha valakinek kevés lenne, vagy netán túl sokszor ismétlődnének - sok játék után ugyanazzal a társasággal simán előfordulhat -, akkor egyfelől lehet magunknak is szavakat gyártani, hiszen nem igazán számít a kinézet az esztétikán kívül, vagy utánanézhet a bónusz csomagoknak, hiszen tudtommal van belőlük már pár. Vagy ha még inkább fel akarja dobni a játékot, akkor lehet kombinálni a "Fedőnevek képekkel" kiadással is: a 25 kártyából valamennyi szókártya lesz, valamennyi pedig képkártya. Vagy akár - ha már megvettük azt is - lehet külön is játszani őket, tehát néha szavakkal, néha képekkel, hogy legyen egy kis változatosság. Ez a könnyű bővíthetőség egyébként óriási erőssége a játéknak - amellett, hogy amúgy nagy szóbázissal dolgozik, tehát nehéz kifullasztani, megunni az ismétlődéseket. Főleg úgy, hogy 25 szót kombinálunk, tehát ritkán lesz nagy átfedés két menet között, ha rendesen kevergetünk is néha.

  Eddig alig volt olyan társaság, ahol ne lett volna élvezetes a játék. Ha túl erős az egyik csapat, akkor a másik eléggé motiválatlanná válhat, ilyenkor érdemes lehet kicsit belenyúlni a csapatok felosztásába. Túl sok emberrel egyébként már nem feltétlenül olyan jó ez a játék, hiszen ha pl. 5 embernek meg kell egyezni, hogy melyik szavakra gondolhatott a kémfőnök, akkor valakik könnyedén kivonhatják magukat a játékból, nem lesznek annyira aktívak - netán heves viták alakulhatnak ki. Ez a 8-10 fő szerintem tényleg a plafon az élvezhetőséget is figyelembe véve. Kevés játékossal még nem igazán próbáltam. 4-5 emberrel szerintem nem annyira jó, hiszen ilyenkor valaki nem fogja tudni megbeszélni senkivel, hogy a főnök mikre gondolhatott. Ez elvesz egy kicsit az élvezetből, hiszen a diskurálás is egy kulcsfontosságú része lehet a játéknak a többiek szempontjából is, főleg a kémfőnökéből, aki az alapján tudja akár alakítani a saját gondolkodását, ha szükséges. Én a 8 játékost tartanám optimálisnak.

  Gyerekekkel együtt nem igazán játszható szerintem, mert nekik sok összefüggés nem lehet meg, ami másoknak megvan, és így igazán nehézzé válhat a játék. A nyelvfüggetlenségről pedig szerintem kár is szót ejteni egy asszociációs játéknál.

  Tehát egy gondolkodós, de mégis kellemes agytornát kívánó party játéknak tökéletes. Nagyon jól kitalált és felépített, rengeteg lehetőséget tartogató játék ez.

 • rr21

  2020-01-05 01:29:44

  Nagyon szuper játék, főleg a képes verziójával kombinálva. Testvérek/párok eléggé előnyben lehetnek, ha egy csapatban vannak. Nagyobb társaságban is remek időtöltés!

 • jenei.balazs87

  2019-09-02 14:33:59

  A kedvenc asszociációs játékom, ami nagyon agyalós kis partijáték tud lenni. Egy tipp: egymást nagyon jól ismerő emberek ne legyenek egy csapatban, mert különben garantáltan ők fognak nyenri. :)

 • saxomusic

  2019-07-03 16:21:56

  Évek óta elengedhetetlen része a barátokkal összeülős estéinknek. Megunhatatlan asszociációs játék, minden korosztály számára maradandó élményt nyújt. Nagyon szeretjük, zseniális partyjáték, ami megalapozza az est hangulatát :)

 • nagysandor.mc

  2019-07-01 22:22:24

  Csapatépítők királya. Játszva ismered meg a másikat, hasonlóan mint a Dixitben. :)

 • miskolczitom

  2019-05-16 23:04:01

  Az asszociációs játékok minden esetben kiváló szórakozási lehetőséget jelentenek, szinte minden társaság számára, de a Fedonevek ennél több. Kombinációs képesség, emberismeret, logika, ezek azok a tulajdonságok amelyek igazán széppé teszik ezt a játékot.

 • c.gergo

  2019-05-03 13:41:56

  Szeretek szembemenni a közvéleménnyel, de ezt én is élveztem :) Nagyon jó kis játék!

 • Noémi

  2019-04-06 11:08:57

  Ennél a játéknál tényleg lehetetlen ugyanazt a partit játszani. Nagyon sok kártyát tartalmaz, ráadásul két oldalasak. Nem utolsó sorban picit jobban megismerheted a másik ember észjárását, melyik szavakat és miért köti össze. Amikor vásároltam, akkor én kaptam hozzá egy promo pack-ot is, ami Magyarországra jellemző szavakat tartalmaz. Kisebb baráti összejövetelekre nagyon ideális játék, csak ajánlani tudom.

 • sz-tomy

  2019-04-03 16:26:48

  Asszociációs parti játék, személy szerint én nem kimondottan vagyok elragattatva tőle.

 • Felberzoli

  2019-04-02 21:09:42

  Kedvenc party játék, csak ajánlani tudom

 • Szekely David

  2019-04-02 13:04:51

  A legjobb partyjátékok közé sorolnám. Egyszerű szórakoztató tökéletes.

 • renii96renii96

  2019-03-03 07:57:05

  Szuper asszociációs party játék, ahol egy szó és szám megadásával kell megtalálni az ügynöktársakat.

 • me_dorka

  2019-03-01 23:47:42

  Nagy kedvenc, pár hete a Gémklubban próbáltuk ki, végtelenségig variálható, szuper király játék!

 • vbence343

  2019-03-01 10:52:07

  Elég jó parti vagy családi játék, viszonylag gyors, mindig igazságos, vicces, jókat lehet közben közben beszélgetni. A képes kiegészítővel kombinálva még jobb.

 • soltesz.orsi92

  2019-02-16 15:37:09

  Mi nagyon szeretjük, négyen zseniális, nagyon egyszerű a szabálya. Nagyon vicces helyzetek szoktak kialakulni. Én az alapjátékot ajánlom a legjobban, nekünk megvan a négyszemközt is, de nem azzal játszunk a legtöbbet

A Fedőnevek társasjáték és kiegészítői (41)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  15 perc
 • Játékosok:  2 - 8
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Nyelvfüggőség:  Erősen nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Vlaada Chvátil
 • Illusztrátor:  Stéphane Gantiez, Tomáš Kučerovský, Filip Murmak
 • Kiadók:  Asmodee, Heidelberger Spieleverlag, Hobby Japan, Devir, White Goblin Games, Kaissa Chess & Games, Bergsala Enigma, Brain Games, Czech Games Edition, REBEL.pl, MINDOK, Gém Klub Kft., IELLO, Broadway Toys LTD, TwoPlus Games, Cranio Creations, Nordic Games, Fantasmagoria, Golden Egg Games, More Fun Co., Ltd., DiceTree Games, Lex Games, GaGa Games, One Moment Games, Ponva d.o.o., Boardgame Space, Pridemage Games, Feelindigo, Cuaca Cerah Games, Land of Beautiful Mind (سرزمین ذهن زیبا), Nordic Games ehf, SuperHeated Neurons, MIPL
 • Elérhető nyelvek:  arab, katalán, cseh, kínai, dán, holland, angol, észt, finn, francia, német, görög, héber, magyar, indonéz, olasz, japán, Korean, lett, litván, norvég, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, svéd, szlovák, szolvén, izlandi, török, horvát, ukrán, bolgár, afrikai, szerb, Persian

Alternatív nevei


Kiadások

 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: cseh
 • Czech XXL edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 23 cm x 32 cm x 8 cm
 • Dutch first edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: holland
 • English first edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • English first edition with "#1 Party Game on BoardGameGeek"
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • German first edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: német
  • Méretek: 16.2 cm x 23.2 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: olasz
 • Norwegian edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: norvég
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: lengyel
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: spanyol
 • Brazilian first edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: portugál
 • Bulgarian edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: bolgár
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Catalan edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: katalán
  • Méretek: 18 cm x 23 cm x 5 cm
 • Chinese first edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 23 cm x 16 cm x 5 cm
 • Danish edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: dán
 • English edition with Golden Geek award
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5.1 cm
 • English edition with SdJ award
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • English edition with SdJ Award
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • English Philippine edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
 • Estonian edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: észt
 • Finnish edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: finn
  • Méretek: 16.1 cm x 23.2 cm x 5.1 cm
 • French first edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 16.2 cm x 23.2 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • French second edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: francia
 • German second edition "Spiel des Jahres nominee"
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: német
  • Méretek: 16.2 cm x 23.2 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • German third edition cover with SdJ and DSP logos
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: német
  • Méretek: 16.2 cm x 23.2 cm x 5.1 cm
 • Greek edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: görög
 • Hebrew edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: héber
 • Hungarian first edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 16.2 cm x 23.2 cm x 5.1 cm
 • Hungarian second edition with Spiel des Jahres award
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: magyar
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 16.2 cm x 23.2 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: Korean
 • Latvian edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: lett
 • Lithuanian first edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: litván
  • Méretek: 16.2 cm x 23.2 cm x 5.1 cm
 • Lithuanian second edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: litván
  • Méretek: 16.2 cm x 23.1 cm x 5.3 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Portuguese first edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: portugál
 • Romanian edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: román
  • Méretek: 16.2 cm x 23.2 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • Slovak edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: szlovák
 • Slovenian edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: szolvén
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Swedish edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: svéd
 • Traditional Chinese edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: kínai
 • Turkish edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: török
 • French third edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 16.2 cm x 23.2 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Indonesian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: indonéz
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Serbian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: szerb
  • Méretek: 16.1 cm x 23.2 cm x 5.2 cm
 • Afrikaans edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: afrikai
 • Arabic edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: arab
  • Súly: 0.7 kg
 • Croatian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: horvát
  • Méretek: 16.2 cm x 23.2 cm x 5.1 cm
 • Dutch second edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5.2 cm
 • Dutch XXL edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: holland
 • English XXL edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23 cm x 32 cm x 7 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 23 cm x 32 cm x 7 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • German XXL edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: német
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: olasz
 • Italian second edition with SdJ
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5 cm
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: japán
 • Persian/Iranian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: irán
 • Chinese Cantonese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: kínai
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 23 cm x 32 cm x 8 cm
  • Súly: 1.3 kg
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: ukrán
 • Dutch edition 2021
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5.2 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • Serbian second edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: szerb
 • Québec edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: francia
 • Ukrainian/Czech edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 13 cm x 13 cm x 4 cm
 • English demo edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 4.8 cm x 7 cm x 1.8 cm
 • German fourth edition with SdJ and DSP logos
  • Nyelv: német
  • Méretek: 16.2 cm x 23.2 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • Icelandic edition
  • Nyelv: izlandi
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5 cm
 • Romanian edition
  • Nyelv: román

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Fedőnevek társasjátékhoz