Skip-Bo
Skip-Bo
Videó beküldése

Skip-Bo társasjáték

társasjáték, 1967
Értékelem!

A Skip-Bo egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a pakli tervezés mechanizmusra.

Angol:
Each player is dealt a stockpile of 30 cards. The winner will be whoever manages to empty their stockpile first. Cards are played onto four shared building piles in numerical...

A Skip-Bo egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a pakli tervezés mechanizmusra.

Angol leírás

Each player is dealt a stockpile of 30 cards. The winner will be whoever manages to empty their stockpile first. Cards are played onto four shared building piles in numerical sequence from 1 to 12. On each turn, a player draws until they have five cards in their hand, and then plays cards from: their hand, a top card of their discard piles, or their stockpile. At the end of their turn, a player must discard onto one of their four personal discard piles. Strategy involves the organizing of cards into the discard piles, care in not setting up the next players for good plays, knowing when to play from which option, and especially the timing of playing a valuable "Skip-bo" wildcard.

Skip-bo is based on Traditional Card Games: Spite and Malice.

Forrás: Kockamanó
6 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 10 420 Ft-tól
 • 6 ajánlat

Kategória: Kártyajáték
Mechanizmus: Pakli tervezés

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Skip-Bo társasjáték videók (6)

Kommentek

Kommentek

 • rocky015

  2021-05-02 10:44:33

  Jó a kérdés, de sajnos nem tudom igazából megmondani miben rejlik a varázsa. Annyi biztos, hogy több van benne mint az UNO-ban legalábbis számomra. A számokat az iskolában is jobban szerettem, így jobban ki tudom számolni a lépéseimet, mikor melyik lapot játszom ki. Viszont ebben a játékban (is) van minimális szerencsefaktor figyelembe véve a "joker" kártyákat, a fő- és saját pakli lapjait, amiket nem látsz előre.
  Aki kicsit is jobban húz a számok felé, van egy belső "Esőember" a személyiségében, az szeretni fogja. Az is szereti majd szerintem, akiben az előzőek nincsenek meg, bár az ára tényleg magas egy kicsit.

 • hierroo

  2021-05-02 10:17:14

  Miért ilyen drága ez a játék? Azért a min. 7490 Ft az nem olcsó. Ráadásul ez 'csak' egy kártyajáték. Szépnek sem mondható. Mi benne a különleges, hogy ennyibe kerül? A tematikája érdekes?

 • rocky015

  2021-05-02 10:01:07

  Csatlakozom az előttem iróhoz; sajnos ez egy kevésbé ismert kártyajáték és személy szerint azt kell mondjam jobb az UNO-nál. Hosszú idő után tegnap elővettük és játszottunk vele. Azon kevés játékunk egyike amelyikben szinte biztos hogy mindig én nyerek😀

  Nekünk egy francia kiadás van meg még régebbről, de az lényegtelen hisz előttem is írták ez egy nyelvfüggetlen játék, ha a számokat ismered az elég.
  Aki tudja szerezze be, megéri az árát.

 • gyd

  2020-01-04 00:15:20

  "Ez csak egy újabb Uno!" - Mondhatná az avatatlan szem. Viszont óriásit téved. Lássuk, miért.

  Tény, hogy már a dobozon fel van tüntetve, hogy az Uno készítőjétől származik a játék. De hiszen az Uno újabb játék, mint a Skip-Bo, nézzük csak meg a dátumokat. Tegyék fel a kezüket azok, akik hallottak az Uno-ról! Most pedig tegyék fel a kezüket azok, akik a Skip-Bo-ról hallottak! Na tessék...

  Stílusában egyébként nagyon hasonlít az Uno-ra a Skip-Bo. Számozott kártyák, színes-szagos kivitelezés, természetesen többféle szín - melyeknek igazából a játék szempontjából semmi lényeges szerepük nincs, csak dizájnelemek tulajdonképpen. Talán annyi szerepük van, hogy fotografikusan jobban beazonosíthatjuk, hogy kinek milyen lapjai vannak éppen - már amennyit látunk belőlük. A lapok 1-től 4-ig kékek, 5-től 8-ig zöldek, 9-től 12-ig pedig pirosak, a Skip-Bo feliratú kártya pedig narancssárga.

  Mi is az a Skip-Bo kártya, hogy illik az a számok közé? Az a joker kártya, amely bármilyen számként funkcionálhat, igénytől függően természetesen. Na de minek ide joker kártya, mi a játék lényege?

  Ez egy 2-től 6 főig játszható játék. Egy gyors kitérő a játékosok számára: próbáltuk 7 fővel is, de akkor már nagyon necces 20 kártya/fővel számolva. Gyorsan fogynak a lapok, gyorsan kell újrakeverni, necces, hogy egyáltalán elég lesz a húzópakli, illetve nagyon vontatottá tud válni a játék, hiszen sok idő múlva kerül újra sorra az ember a saját köre után, és addig igencsak elkezdhet unatkozni. No de visszatérve a játékmenetre... Kártyákat kell rakosgatni az asztal közepére, ennyi az egész. Az asztal közepén van maximum 4 darab "építő rakás"(building pile), ezek közösek mindenki számára. Ezeket 1-től 12-ig tökéletes számsorrendben, kihagyás nélkül kell építeni. Ha valamelyik kupac elérte a 12-t, félretehetjük(újrakeverhetjük alkalom adtán), és lehet a helyére építkezni újra 1-től kezdve. És itt jön be a képbe a Skip-Bo kártya, ugyanis azt bármilyen számnak értelmezhetjük az építés során. Akár 1-esként kezdhetünk vele kupacot, akár 12-esként lezárhatunk vele egyet, vagy ha pl. a 7-es hiányzik, akkor azt helyettesítjük vele. Bár minek is magyarázom, mindenki találkozott már jokerrel a francia kártyában.

  Kérdés, hogy miből építjük a középső paklikat. Nos, egyfelől kapunk a játék elején egy játékosok számától, illetve megegyezéstől függő mennyiségű lapból álló "alap rakást"(stock pile), ezt kell elfogyasztanunk. Aki elsőként elfogyasztja a sajátját, az nyer. Viszont ebben az a csavar, hogy ennek a kupacnak mindig csak az aktuális felső lapját látjuk, a többiről nem tudunk semmit. Aztán minden játékosnak van a saját körében 5 lap a kezében a kör elején. Ezt úgy lehet elérni, hogy mikor az adott játékos jön, akkor húz annyit, hogy 5 lap legyen a kezében. És végül lehet a játékos előtt maximum 4 darab "dobó rakás"(discard pile), melyeknek mindig a legfelső lapjait lehet csak használni, szóval óvatosan kell oda dobálózni. Na de mikor kell oda dobni, hogy kerülnek oda lapok? Egy játékos köre akkor ér véget ha dobott egy lapot a dobó paklijai egyikére. Ebben nem kell semmiféle logika vagy sorrendiség legyen, bármit dobhatunk.

  Oké, oké, de mi van akkor, ha elfogy a kezemben lévő 5 lap? Semmi extra, húzol másik 5-öt.

  Egyébként olyan szempontból ez egy jó játék, hogy a keretein belül bármennyi játékossal ugyanolyan élvezetes tud lenni. Gondolkodni kell, taktikázni kell, tervezgetni kell, és hát ugye kell egy jó adag szerencse is.

  Ha valaki már nagyon benne van, meg lehet bolondítani a játékot még egyéb extrákkal, újabb "szabályokkal" is. Legyen szó akár kevesebb kezdő lapról egy pörgősebb kör érdekében. Vagy legyen szó szövetkezésről - persze olyan áron, hogy akkor a lapok elfogyasztásáig együtt lesznek az alkalmi szövetségesek. Vagy akár egyéb kreatív ötleteket is bele lehet vinni a játékba, ez már rajtunk múlik.

  Összefoglalásként azt mondanám, hogy mivel ennyire nehezen beszerezhető, vagy ha be tudjuk szerezni, meg kell fizetni az árát, lehet, hogy ugyanezen az áron sokkal komplexebb játékokat is be tudunk szerezni, ez már rajtunk múlik. Nyelvfüggetlen teljes mértékben, úgyhogy belföldi és külföldi használt piacon egyaránt nézelődhetünk, hátha. Előnye egyébként a nyelfüggetlenség, a könnyen értelmezhető szabályzat(akár gyerekekkel is lehet játszani), illetve a viszonylag sok játékossal játszhatóság.
  Ha van rá lehetőségünk, mindenképp próbáljuk ki, esetleg szerezzük is be. Szerintem nagy élményt tud nyújtani, jól összerakott játék - a maga egyszerűségével együtt is.

A Skip-Bo társasjáték és kiegészítői (2)

 • Skip-Bo junior társasjáték

  From the instructions: "Each player is dealt a "Stockpile" of 10 to 15 cards (depending on the number of players). The aim of the game is to get rid of these cards by creating Building Piles of cards in numerical sequence from 1 through 10. A player is also dealt a Hand of 3 new cards face up at the beginning of his/her turn which are used to assist in...

  • Játékidő: 15 perc
  • Min. játékidő: 10 perc
  • Max. játékidő: 15 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 4+ éves
  • Komplexitás: 1/5

  Skip-Bo junior társasjáték 5540 Ft-tól! - 3 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Skip-Bo Dice Game társasjáték

  Note: There is another game in the database, also published by Mattel, with the same name as this one: Skip-Bo Dice Game (2011). The two games are entirely different. The Skip-Bo Dice Game takes all of the fun and planning of the Skip-Bo card game and turns it into a roll & write dice game. In this game players race to collect the most stars by filling in...

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 15 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 7+ éves
  • Komplexitás: 1/5

  Skip-Bo Dice Game társasjáték 6290 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  20 perc
 • Játékosok:  2 - 6
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Hazel "Skip" Bowman
 • Kiadók:  AMIGO Spiel + Freizeit GmbH, Mattel, Waddington's Games, Inc., Gibsons Games, International Games, The Skip-bo Company, Tomy
 • Elérhető nyelvek:  dán, holland, angol, finn, francia, német, görög, olasz, japán, norvég, portugál, spanyol, svéd

Alternatív nevei


Kiadások

 • Skip-bo Company English first edition
  • Kiadás éve: 1967
  • Nyelv: angol
 • International Games English edition 1980
  • Kiadás éve: 1980
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 8.9 cm x 17.8 cm x 1.3 cm
 • International Games edition 1982
  • Kiadás éve: 1982
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 9.5 cm x 18.4 cm x 0.6 cm
 • AMIGO Dutch/French edition 1986
  • Kiadás éve: 1986
  • Nyelv: holland
 • AMIGO German edition 1986
  • Kiadás éve: 1986
  • Nyelv: német
  • Méretek: 14 cm x 24.5 cm x 3 cm
 • International Games edition 1986
  • Kiadás éve: 1986
  • Nyelv: angol
 • International Games English edition 1986
  • Kiadás éve: 1986
  • Nyelv: angol
 • Tomy Japanese edition 1987
  • Kiadás éve: 1987
  • Nyelv: japán
 • International Games edition 1989
  • Kiadás éve: 1989
  • Nyelv: angol
 • Waddington's English edition
  • Kiadás éve: 1989
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23.5 cm x 23.5 cm x 7 cm
 • International Games English edition 1991
  • Kiadás éve: 1991
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 8.9 cm x 17.8 cm x 1.9 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • International Games English edition 1992
  • Kiadás éve: 1992
  • Nyelv: angol
 • International Games Swedish edition
  • Kiadás éve: 1992
  • Nyelv: svéd
 • Mattel Dutch edition 1992
  • Kiadás éve: 1992
  • Nyelv: holland
 • Mattel multilingual edition 1992
  • Kiadás éve: 1992
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 17.5 cm x 9 cm x 2 cm
 • Mattel Australian edition 1995
  • Kiadás éve: 1995
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 9.5 cm x 18 cm x 2 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Mattel English edition 1995
  • Kiadás éve: 1995
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 9.5 cm x 17.8 cm x 1.9 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Mattel multilingual edition 1997
  • Kiadás éve: 1997
  • Nyelv: francia
 • Mattel English edition 1999
  • Kiadás éve: 1999
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 9.5 cm x 17.8 cm x 1.9 cm
 • Mattel English/French edition 1999
  • Kiadás éve: 1999
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 9.1 cm x 17.4 cm x 1.8 cm
 • Mattel multilingual edition 1999
  • Kiadás éve: 1999
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 9 cm x 17.5 cm x 2 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Mattel Nordic edition 2000
  • Kiadás éve: 2000
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 9.4 cm x 17.7 cm x 2 cm
 • Mattel English edition 2001
  • Kiadás éve: 2001
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 26.7 cm x 26.7 cm x 4.8 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • Mattel English edition 2003
  • Kiadás éve: 2003
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 9.5 cm x 18.4 cm x 1.9 cm
 • Mattel French/German/Italian/Dutch edition 2003
  • Kiadás éve: 2003
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 9.6 cm x 20.4 cm x 2 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Mattel Nordic edition 2003
  • Kiadás éve: 2003
  • Nyelv: dán
 • Skip-Bo
  • Kiadás éve: 2003
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 9.5 cm x 18.8 cm x 2 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Mattel German edition 2006
  • Kiadás éve: 2006
  • Nyelv: német
 • Mattel Greek edition
  • Kiadás éve: 2006
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 9 cm x 20 cm x 2 cm
 • Mattel English edition 2009
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 9.5 cm x 18.4 cm x 1.9 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Mattel English edition 2009
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 9.2 cm x 19.2 cm x 1.8 cm
 • Mattel English Holiday edition 2010
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 17.8 cm x 8.9 cm x 1.9 cm
 • Mattel French/German/Italian/Dutch edition 2010
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 9.5 cm x 23 cm x 2.2 cm
 • Mattel German tin box edition 2010
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: német
  • Méretek: 15.5 cm x 21.8 cm x 2.6 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • Mattel Portuguese edition 2010
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 9.2 cm x 19.2 cm x 1.8 cm
 • Mattel English edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 9.5 cm x 17.8 cm x 1.9 cm
 • Mattel FR/EN/ES/PT edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 9.1 cm x 20.3 cm x 2 cm
 • Mattel French edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: francia
 • Mattel German compact edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: német
  • Méretek: 6.7 cm x 9.1 cm x 1.2 cm
 • Mattel multilingual edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 9 cm x 20 cm x 2 cm
 • Mattel Swedish edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: svéd
  • Méretek: 9.6 cm x 18.5 cm x 2.2 cm
 • Mattel English edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 9.1 cm x 20.3 cm x 2 cm
 • Mattel German edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: német
  • Méretek: 21.5 cm x 15.3 cm x 2.5 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • Mattel English edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 9.1 cm x 20.3 cm x 2.5 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Mattel multilingual edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 9.1 cm x 20.5 cm x 2.7 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Mattel multilingual edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 9 cm x 20 cm x 2 cm
 • International Games French deluxe edition
  • Nyelv: francia

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Skip-Bo társasjátékhoz