Dixit
Dixit
Dixit
Dixit
Videó beküldése

Dixit társasjáték

társasjáték, 2014
Értékelem!

A Dixit egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 3 - 8 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A játékot az Év Játékának választották 2010-ben (Spiel des Jahres) és 2010-ben (Magyar Társasjátékdíj), illetve ebben az évben több, összesen 4 másik jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól...

A Dixit egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 3 - 8 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A játékot az Év Játékának választották 2010-ben (Spiel des Jahres) és 2010-ben (Magyar Társasjátékdíj), illetve ebben az évben több, összesen 4 másik jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a szavazás, az egyidejű akciók, a történetmesélés, a targeted clues és a verseny mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Tudod, hogy mikor, mire gondolnak a barátaid?
Ha nem, akkor most itt a lehetőség a Dixit játékkal, hogy megtudd. Az 2010-es év játéka egy felhőtlen, vidám szórakozásra invitál, szakítva a korábbi díjazottak stílusával. Alapvetően egy kommunikációs, asszociációs játék, amelyben szépen kidolgozott képekről kell gondolatokat megosztani a többiekkel, úgy hogy lehetőleg ne legyen egyértelmű, de mégis rá lehessen ismerni. Ez most így első olvasásra, gondolom nem feltétlen a legérthetőbb, ezért nézzük is, hogy pontosan miről is van szó.

Találj egy megfelelő gondolatot!
A játék legnehezebb része. A kezedben lévő hat lap közül ki kell választanod egyet és arról egy gondolatot, idézetet, dalszöveget, vagy bármit mondani. Majd ezt követően képpel lefelé betenni középre. Amint ez megvan, a többieken a sor. A kezükben lévő hat kártya közül ki kell egyet választaniuk, amire nagyjából vagy egészében illik a leírás, majd ugyanúgy képpel lefelé középre betenni. Miután mindenki kiválasztott így egy képet, fogd az összes kártyát és keverd meg őket, majd tedd ki immár arccal felfelé az asztal közepére egymás mellé őket. A többieknek most az a feladatuk, hogy kitalálják melyik volt az amelyiket te raktad be és amelyikről te beszéltél.

A pontozás
Te mint mesélő akkor kapsz pontot, szám szerint hármat, ha valaki eltalálta, hogy melyik volt a te kártyád és valaki nem. Ha mindenki eltalálta, vagy éppen senki, akkor nem kapsz pontot.

A többiek akkor kapnak pontot, mégpedig egyet, ha eltalálták a te kártyád, vagy éppen az általuk betett lapra voksolt valaki más.

Kiknek ajánljuk?
A Dixit nem véletlen lett a 2010-es év játéka. Kellő szórakozást nyújt minden korosztálynak, szabályai könnyen elmagyarázhatók. Nem kell hozzá hosszú előkészület, hamar lejátszható egy-egy játék, ráadásul még nem találkoztam két hasonló játékkal. A könnyed játékok kedvelőinek kötelező darab!

Magyar nyelvű játékszabály
Letöltés

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Magyar nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 15% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 5 990 Ft-tól
 • 54 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Partijáték, Humor
Mechanizmus: Szavazás, Egyidejű akciók, Történetmesélés, Targeted Clues, Verseny

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Dixit társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Dixitciter, Budapest

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

2x van meg

19 érdeklődő


Dixitdjudit, Budapest belsobb keruletek

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest belsobb keruletek! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

A baráti társaságban több mindenkinek van, nekem nincs szükségem rá

4 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (4)

Dixit társasjáték videók (12)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • MaRo

  2022-11-05 19:59:21

  A gémklub megosztott egy módosítás facebookon amivel a Dixit 2 fővel is működhet:

  "Nos, a dobozban hivatalosan tényleg nincs 2 fős szabály, de megosztanék veletek egy 2 fős kooperatív játékváltozatot, amivel bátran leülhettek ketten is a Dixit mellé
  Előkészületek:
  • A megszokott szabályok szerint készítsétek elő a játékot és osszátok ki a kártyákat.
  • Két nyúlfigurára lesz szükségetek, egyik közösen a tiétek, a másik pedig a sikertelen próbálkozások nyuszija lesz. Ezt tetszőlegesen elnevezhetitek, mi csak "bukta nyuszinak" hívtuk
  • Válasszatok egy mesélőt (oda-vissza váltogassátok ezt a szerepet).
  • A mesélő kiválaszt a kezéből egy kártyát, és a megszokott szabályok szerint kitalál egy mondatot/utalást, amit elmond a másik játékosnak, majd a kártyát képpel lefelé az asztalra teszi.
  • A másik játékos szintén kiválaszt egy kártyát a kezéből, ami passzol az elhangzott mondathoz/utaláshoz és képpel lefelé leteszi a kártyáját a mesélő kártyájára.
  • Ezután a kijátszott 2 kártyához keverjetek még további 4 kártyát a húzópakliból, ügyelve arra, hogy semmiképp ne lássátok egymás kijátszott kártyáit, majd fordítsátok fel mind a 6 kártyát.
  • Ezt követően mindkét játékos titokban megpróbálja kitalálni a másik játékos kijátszott kártyáját.
  A pontozás a következőképpen működik:
  • Ha mindketten eltaláltátok a játékostársatok kijátszott kártyáját, akkor összesen 2 pontot kaptok, amit azonnal lépjetek le a nyuszitokkal.
  • Ha egyikőtök hibázott, és nem talált rá a megfelelő kártyára, akkor a bukta nyuszi 1 pontot kap.
  • Ha mindketten hibáztatok, és egyikőtök sem találta el a másik játékos kártyáját, akkor a bukta nyuszi 2 pontot kap.
  Új forduló:
  • Amikor végzetetek a pontozással, akkor mindketten húzzatok egy-egy új kártyát és folytassátok a játékot.
  A játék vége:
  • A célotok hamarabb elérni a 30 pontot, mint a bukta nyuszi.
  A játékot lehet nehezíteni azzal, ha pl. csak egy szavas utalásokat adtok egymásnak, vagy előnyből is indulhat a bukta nyuszi. Ezt már rátok bízom "

 • csbea

  2022-10-06 23:29:58

  Szuper játék, kell hozzá fantázia, egy csepp szerencse is, hogy jó lapok legyenek nálad :) Szépek az illusztrációk a lapokon.

 • primoday

  2022-02-08 00:24:13

  Egyszerű, de mégis szorakoztató családi játék. Időnként venni kell hozzá új paklikat ha ugyanazzal a társassággal játszod, mert kiismeritek egymást.

 • Clio

  2022-02-07 17:52:25

  Mi nagyon szeretjük ezt a játékot. Csodásak az illusztrációk, némelyik tényleg komoly, mély jelentéssel bír. Az alap paklira valóban hamar rá lehet "unni" illetve ha olyan a társaság, hamar ráéreztek egymás gondolkodására, így tudni fogjátok, hogy mikor melyik kártya volt a feladvány. Éppen ezért mi befektettünk még 2 kiegészítőbe, így több lap rotálódik, sok esetben még mindig találunk olyat, ami eddig még senkinél nem tűnt fel. Így azért élvezetesebb, izgalmasabb. Általában 5 fővel játszottuk eddig, és a család legidősebb tagjai is sikeresen elsajátították a szabályokat.

 • godzsakattila

  2022-02-04 20:20:37

  Mi is kipróbáltuk kétszer. Nagyon jók az illusztrációk és élveztem a játékot, érdekes élmény volt, de nem érzem, hogy még sok játszmát tudnék ugyanezzel a paklival játszani. Egyébként pontozás nélkül játszottuk, csak egyszerűen csináltuk míg élveztük. Különlegessége kiemeli a legtöbb játék közül, de szerintem a tetszés ellenére nem én vagyok a célközönsége.

 • Benxe22

  2022-01-13 09:11:13

  Nekem a Dixit Odessey alapjáték van meg itthon. Ez volt az első nagyobb társas, amit beszereztem, ezzel kezdtem el nyitni a modern táesasjátékok világa felé.

  Egyszerű, követhető szabályrendszer, csodálatos grafikák és kimeríthetetlen fantáziavilág.

 • szacsoka

  2021-11-19 23:10:23

  Ez egy kíváló bemelegítő vagy épp teljes estét szórakoztató játék :) Szerintem nincs az az ember, aki ezen fennakadna. Ha mégis, annak nem való társasjáték. Gondolkodni kell, kreatívnak lenni és itt különösen igaz, hogy minél többen játszák, annál jobb. Mi többnyire sose pontozgatunk, mert a hangulata miatt sokat nevetünk, bosszankodunk, hogy nem találtuk el.

  A szabály kapcsán viszont annyira bevezettem volna egy olyat, hogy könnyű és nehéz szint. Könnyű szinten bármit lehetne mondani, de nehéz szinten összetett mondatokat kellene alkotni. Engem a játékban kicsit lelomboz, ha mindenki csak egy-egy szóra gyúr. Kicsit ötlettelen. Szerintem, aki szép kerek mondatot mond, az valószínűleg jó mesélő is lenne :) De lehet pont egy mondat könnyű becsapni egymást. Sok lapra igazabb lehet egy mondat, mint egy szó.

  A rajzok.... kicsit elvontak, de pont ez adja a varázsát. :) Szóval, aki társasozik és nagyobb társasággal és nincs meg a céljáték, csak játszanának, oda kell egy Dixit.

 • vacogi

  2021-09-15 21:33:17

  Már régen szemezgettem vele, el nem tudtam képzelni hogy milyen lehet. A kártyákat némileg ismertem, elég sokat előkerül önismereti csoportokban. ☺️ Kellemes csalódás, bár először senki sem értette, mi a lényeg, de a végére belejöttünk. A 10 éves fiamnak sikerült egy konfrontatív játékot játszani. ☺️ Neki sosem volt jó, amit mi mondtunk, mert nem volt hozzá kártyája. A 7 éves lányom az utolsó kártyáját már le tudta úgy rakni, hogy ne legyen teljesen egyértelmű.

  A nagyobbik fiam 12 éves, ő azért már elég jól értette az elvontabb tartalmakat is, meg is nyerte.

  Így családilag játszottuk először. Így is szórakoztató volt, de azért néhányszor hiányzott, hogy nem mondhatok olyat, amit csak a férjemmel értünk. Bár ez biztos előfordul felnőtt társaságban is.

  Összességében szórakoztató játék, abszolút el tudom képzelni nagyobb társaságban is. Úgy még nehezebb lehet kitalálni a mesélő kártyáját.

 • vigh.doraa

  2021-07-11 11:05:40

  Igen :) bár én még arról csak egy-két képet láttam, de az is gyönyörű. (mondjuk nekünk nincs Dixitünk, csak egy barátunknál szoktunk vele játszani)

 • Wullo

  2021-07-11 09:39:17

  Nálunk az Eredet nagy kedvenc, igazán érdekes a "téma" szerintem.
  Plusz a 10th anniversary, sokak szerint abban a legszebbek a képek.

 • clodo

  2021-07-10 22:14:06

  Köszi! 😍

 • vigh.doraa

  2021-07-10 20:20:26

  Én a Látomásokat is nagyon ajánlom, az is borzasztóan jó🙂

 • Csiracsirke

  2021-07-10 16:05:16

  Nekem a Harmóniák és az Utazás van meg szerintem mind a kettő szép illusztrációkkal van tele ezt a kettőt tudom ajánlani

 • clodo

  2021-07-10 15:21:26

  Sziasztok! Melyik kiegészítőt ajánlanátok leginkább a Dixit alapjáték mellé?

 • godzsakattila

  2021-07-07 21:59:43

  Szerintem mi úgy játszanánk. A Rettegés Éjszakája: Vérfarkast se pontoztuk még sose, pedig már több társasággal előkerült (mert a kisebbik lányom eléri, hogy minden vendég játszon vele 😅).

 • Wullo

  2021-07-07 14:31:18

  Én ha tehetném, pontozás nélkül játszanám csak ezt a játékot, de a családban van egy-két kifejezetten kompetitív személy akik igénylik hogy a végén legyen egy "nyertes" úgyhogy pontozunk. :D
  Különösen ha gyakran ugyanazokkal az emberekkel játszod, kelleni fog pár kiegészítő, mi is beszereztünk már hozzá kettőt.

 • mzsemlye438

  2021-07-07 12:37:19

  Nagyon szuper játék, gyönyörű kártyákkal. Nekünk a pontozás volt egy kicsit fura, belle kellet rágzodni. Viszont folyamatos használat után igényli a kiegészítőt.

 • Adney

  2021-05-10 14:29:31

  Pró

  A kártyákon szereplő rajzok nagyon szépen kidolgozottak, kimondottan tetszik, hogy szürreálisak. Két kártya között elvontan bár, de lehet kapcsolatot találni. Nekem ez volt az első nagyobb lapokat tartalmazó társasom, úgyhogy meglepődtem, amikor megláttam a méretüket. Kb. 1,5-szer nagyobbak, mint egy normál pókerkártya, így az ábrák jól kivehetőek.

  Szinte minden korosztálynak élvezhető játékot nyújthat. Mi már családjainkkal és baráti társaságunkban is játszottunk vele (kisebbekkel még nem) és mindenki jól szórakozott. Egymás után több kört is befejeztünk, és csak a sokadik végeztével tudtuk megunni.

  Tartottam tőle, hogy nem fog tetszeni a játék, mert alapból nem szeretem a beszélgetős játékokat, de a Dixitnél más a helyzet. Ha hagyjuk nekik, akkor a kártyákon keresztül hamarabb megnyílhatunk mások felé, úgyhogy jobban megismerhetjük egymást.

  Kontra

  Szerintem túl van árazva. Ez köszönhető a Dixitet övező hype-nak, de a parti játékok általában drágák szoktak lenni. 84 egyedi grafikával rendelkező kártyát, 6 fabábut és egy pontsávot kapunk a dobozban, én ezért 2-3 ezer forinttal kevesebbet kérnék.

  A doboz túl nagy a tartalomhoz képest. A pontozósávot megoldhatták volna kisebbre vagy kihajthatóra és akkor elfért volna az egész játék harmadekkora dobozban is. A nagy doboz ellenére a kiegészítők nem férnek el a dobozban. (Mi az Egot tettük a Dixit dobozába, simán elfér a kettő egymás mellett.)

  Összegezve

  A Dixitnek bár vannak hiányosságai, de ennek ellenére egy remek, könnyed partijátéknak mondanám. Ajánlom bármilyen korosztálynak, a művészlelkeknek és jó asszociációs képességgel rendelkezőknek, társaságoknak, akik jobban megismernék egymást, illetve a félenk, de megnyílni vágyóknak.

 • Csiracsirke

  2021-03-19 22:01:23

  Nekem csak két kiegészítője van meg és simán játszható úgy is hogy papírra felrajzolunk egy pályát, nagyon szép társas a szürreális képi világával, barátokkal játszottunk és sokszor volt úgy hogy tudtam hogy az adott illető melyik lapot rakta és ez fordítva is így volt, ugyhogy gondolni kell arra is hogy ne olyan dolgot mondj ami jellemző lenne rád, érdekes hogy 1-1 lapról mi jut eszedbe jókat nevettünk rajta jo kis party játék, érdemes beszerezni hozzá a többi kiegészítőt is mert egy idő után ismétlődnek a lapok így az újrajátszhatósága korlátozott és árban is egy kicsit sok lehet

 • Hobiorsi

  2021-03-19 21:23:38

  Ezt a játékot érettebb társasággal jó játszani, akikkel tudunk együttgondolkodni, belegondolni a másikba, a helyzetébe, a fejébe, az érzésvilágába, akár ismeretlenül is. Önismeretet, mások megismerését, emberismeretet, figyelmet, egymásra figyelést fejlesztő játék. A képek önmagukért csodálatosak, összetettek, bámulatosak. Határozottan megértem, miért olyan drága, amilyen, de sajnos ebből kifolyólag nehezebben beszerezhető a nem túl módos személyeknek. De leleményesnek kell lenni és a használtat, de jó állapotút sem elvetni. :)
  Szerintem bátran mondhatom, hogy bár egymás ellen megy a "verseny", de a játék menete közben olyan kooperatív élményt nyújt, mint sok más eredendően kooperatívnak nevezett játék nem.

 • bensereni

  2021-03-01 18:20:43

  Nem tudom a rengeteg korábban elhangzott vélemény mellett mit tudnék igazán hozzátenni. Nálam ez a polc alapdarabja, ha valaki azt mondaná, állítsak össze egy 10 játékos listát, ami "must have" biztosan ott szerepelne a Dixit. Nem is kell feltétlen az alapdoboz, a szabályok általános ismeretével egy kiegészítő is elég lehet Nyilván a hardcore játékosoknak ez lehet túlzó, hogy must have, de én így érzem.

  A játék meseszép, és jó látni, ahogy kiegészítőről kiegészítőre fejlődött a grafika is, és személyes véleményem, hogy az alapjátékhoz képest már egyre több az apró részlet, amik kiindulási alapot adhatnak egy jó kifejezéshez. A játék mechanikája egyszerű, gyorsan tanulható, tanítható.

  És számomra ez az utóbbi, ami miatt az mh csomag része. Nem kell órákig szabályt magyarázni, a játék maga sem hosszú, és a nagy stratégia, folyamatos matek helyett csak némi kreativitást vár a játékostól, ez pedig mind alkalmassá teszi arra, hogy az ember elvigye olyan társaságba is, ahol nem játékosok ülnek körülötte. El tudom vinni nem társasozós barátokhoz, el tudom vinni a rokonság szinte bármelyik részéhez - és működni fog idősebbekkel, gyerekekkel is. Mi sokszor a pontok számolását is kihagyjuk, így pedig minden esetleges konfliktus is kiesik, és marad a tiszta játékélmény, az együtt töltött idő.

 • ghtyshd

  2021-02-06 07:46:41

  A Dixittel kapcsolatban mindig vegyes érzéseim vannak.

  Nem mondom, hogy nem tetszik maga a játék, ugyanakkor a beharangozott témája (kreativitás, kommunikáció, történetmesélés) úgy gondolom, hogy mese habbal, és sokkal inkább emberismereten alapszik.

  Az ára… szerintem túl van tolva. És van egy olyan sejtésem, hogy nem a művész van megfizetve, hanem az ötletgazda és a kiadó, holott a játék nagyon egyszerű és nem is feltétlenül egyedi. Szerintem pofátlanság alapjátékért 8k-t elkérni és még kiegészítőnkként 5-öt, hacsak nem megy legalább 70-80% az illusztrátor kezébe, mert szerintem csak az ő érdeme a játék.

  Vannak maradandó játékélményeim a Dixittel kapcsolatban, ugyanakkor szerintem nem egy hűdehű játék.

  Van, hogy azért találtam el, hogy ki tette a lapot, mert láttam ahogy figyeli, bámulja a sajátját. Vagy adott esetben sokan úgy szavaztak, hogy a szám lapocskáikat egy kártya alá tették (indirekt), és emiatt tudni, hogy ki mire tippel.

  Van, hogy pedig azért nyertem, mert ismertem a személyt és tudtam, hogy az ő gondolatmenetével melyik lesz az a bizonyos lap amire gondol – senki más nem találta el.

  Szóval (nálam legalábbis) ez a játék élvezhető alap koncepcióban, de annak aki tudat alatt is figyeli mások reakcióit és értelmezi azokat (még mindig tudat alatt) nem feltétlenül fog a játék átjönni úgy, mint mondjuk ha pár gyerek leülne vele önfeledten játszani. Ettől függetlenül nem tagadom, hogy élvezhető így is.

  De megértem azt is, hogy miért sokak kedvence, az egyszerűsége valóban lenyűgöző, és a játékban ha komoly társasággal játszol el lehet kalandozni beszélgetés szintjén a felvetett témákról. Emiatt talán nevezhetjük egy kommunikációra alapuló játéknak is, de akkor és ahhoz olyan társaság kell, akik élvezik az elkalandozást, és nem csak a pontokra hajtanak.

 • dianasempai12

  2021-01-05 23:36:25

  Nagyon sokat hallottam róla, és egy baráti társasággal ki is tudtam próbálni online verzióban. Nagyon élveztem, hogy út tudjak szavakat, kifejezéseket kitalálni, hogy ne mindenki, csak páran értsék. Majd jött az ijedtség, hogy más találóbb lapot rakott, és most vagy elúsztak a pontjaim, vagy valaki így is érti. Mert nem mindig a leginkább rám jellemzőlapot raktam én.

  Ez addig volt mókás, míg a program számolta helyettünk a pontokat.

  Majd sikerült játszanom táblajáték formájában vele. A pontozás számomra kész káosz volt, de hamar megtanultuk. Sajnos így csak az alap paklit sikerült kitalálnom, de ez addig nem baj, míg kevesen próbálunk játszani. Nagyobb baráti társaságra ajánlok 1-2 kiegészítő paklit is.

  A kártyákon szemet gyönyörködtető rajzok vannak, csupán nézegetni is megéri őket. Nem egy pörgős játék, inkább relaxációsnak nevezném, de azért felébred a versenyszellem.

  Azt hittem kifejezést mondani lesz jó móka, de sokkal nehezebb, mint találgatni a jó lapot. Nem biztos, hogy könnyen tudunk olyan szóra gondolni, ami nem egyértelműen egy lapra mutat, de valaki megérti.

  Nagyobb társaságnak ajánlom. Mi 3-an próbáltuk személyesen. Tapasztalat alapján könnyebb dolgunk van, ha több különböző gondolkodású ember játszik, mint kevés egyforma.

  Kellemes szórakozás.

 • Klaudia93

  2020-12-31 14:21:48

  Nekem akkor tetszett igazán, amikor egyszer a suliban játszottam vele az egyik órán. Régen volt már, de emlékszem, hogy akkor is tetszettek a lapjai. A kártyáról mesélni, egy kicsit nehezebb, úgy, hogy ne legyen egyértelmű. De idővel talán hozzászokik az ember. Nagyon jó családi társasjáték.

 • harnos.szilvi

  2020-05-31 23:49:13

  A Dixit egy zseniális játék, amivel az egész család tud játszani. Ttipikusan az a játék, amihez még a nagymama is le tud ülni és érteni fogja és élvezni is fogja a játékot . Nagyon jó asszociációs játék, és szerintem minél többen vagyunk, annál jobban élvezhető . Nekem különösen akkor tetszik, amikor olyan társaság van együtt, akik amúgy jól ismerik egymást. Úgy nagyon nagy élmény a játék hiszen ismerjük egymást gondolatait gondolatmenetét tapasztalatait , szokszor egy rugóra jár az agyunk és érdekes ezt átélni. A kártyák egyszerűen gyönyörűek, részletgazdagok , mintha egy álomban lennénk. Mindig, mikor újra játszuk, felfedezek valami új ,apró motívumot a kártyákon így az újra játszhatóság a gyakorlatilag végtelen . Attól is függ , mehetünk a kártyákon , hogy éppen milyen hangulatban vagyunk. Érdekes hogy kinek melyik apró részlet ragadja meg a figyelmét. Persze ha már unjuk az alap paklit , akkor rengeteg kiegészítő van hozzá és mind egytől egyig hihetetlenül gyönyörű , mindegyiket más és más művész festette rajzolta így más hangulatúak a paklik. Nagyon tudja színesíteni a játékot a sok kiegészítő, nekem az eredet és a az emlékek a kedvenceim a kiegészítők közül, de nem volt szerencsém meg mindet megnézni Szóval lehet hogy lesz még a későbbiekben másik kedvenc is.

  Igazi jó parti játék és családi játék a Dixit, alapdarab, mindrnkinek kötelező.

 • grafikaaah94

  2020-05-17 09:36:28

  Nagyon jo jatek foleg azert mert szinte a csalad akarmelyik tagjaval le lehet ulni jatszani mindenki 2 perc alatt megtanulja. Nyilvan fugg az illeto fantazia vilagatol de ettol lesz vidam es mindenki szamara konnyeden jatszhato tarsas.

  Ajanlani tudom nekem sikerult olyanokkal megszerettetnem tarsast ezen keresztul akiknel a francia kartya kimeritette a tarsas fogalmat :D

  Bar annyi hatranya van hogy egy keves jatek utan szukseges legalabb egy kiegeszito de ha valaki "rakap az izere" ugyis boviteni fogja a keszletet :) mint ahogy ezt tudjuk mint tarsas tulajdonosok :D

 • kiki97

  2020-04-14 17:46:57

  A termék kiválasztásának fő szempontjai:

  Ismerős ajánlása alapján vásároltam. Kitűnő családi játék. Képzelőerőt fejleszti.

  Előnyök

  összeül a család, együttlét hangulatos, egymással foglalkozunk, jó hangulatot teremt. A kisebb gyerkőcökkel az elején nehezebb játszani, de kis idő után rájönnek, hogyan kellene mesélni a kártyákról, hogy ne legyenek egyértelműek, mindenképpen kifejezőkészség fejlesztő!

  Hátrányok

  A kisebb gyerkőcökkel az elején nehezebb játszani, de ez csak az elején hátrány. Másik hátránya, hogy a vacsora később lesz kész, mert anya is játszani szeretne. A család éhen ne haljon! !! erre kell vigyázni!

 • vitezlejszlo

  2020-04-06 16:06:03

  Ezt a játékot aztán tényleg játszhatja bárki. Könnyen tanúlható , gyönyörű szép lapokat tartalmaz.

  Itt igazán el lehet engedni a fantáziát, de ne túlságosan azért valakinek ki kell találni mire is gondoltunk. Ajánlom mindenki figyelmébe a gyerekek kifejezetten szeretik.

 • realbandy

  2020-02-09 01:09:46

  Igazi alapmű és hatalmas mérföldkő a társasjátékok között, ugyanis megteremtette azt az igényt, hogy egy játék is legyen igazán szép és bírjon művészi értékkel. Egy asszociatív játék, amely nagyban alapoz arra, hogy mennyire ismeritek egymást, mennyire tudtok egy valakinek átadni úgy egy információt, hogy a többiek ne tudják miről van szó. Igazán egyszerű és ebben is rejlik a szépsége, mert a legtöbb társasában jól tud működni.

  + gyönyörű kártyák

  + egyszerű szabályok

  + pörgős játékmenet

  +/- szép pontozótábla, de kissé kaotikus és nehezen átlátható

 • vitezjanos888

  2020-01-03 20:13:27

  Sziasztok!

  Mi most kaptuk meg karácsonyra. Nagyon várom már hogy összeüljünk páran és kipróbálhassuk végre! :)

  Jónak néz ki!

 • vuca1711

  2020-01-01 21:08:20

  Nagyon szeretem ezt a játékot, először kicsit féltünk tőle, mert neház volt a képzeletünket szabadon engedni, de a végére nagyon jó hangulatú játék kerekedett belőle. Sok mindent meg lehet tudni ez által a játék által a másik emberről. Nagyon jó asszociciós játék. Kellenek hozzá a kiegészítő játékok is mert egy idő után a kártyák már kezdenek unalmasság válni, de ehhez nagyon sokat kell játszani vele. Imádom.

 • csaba.kovacs2002

  2019-12-04 22:04:20

  Nagyon jó partijáték! Kedvenc asszociációs társasjátékunk.

 • jenei.balazs87

  2019-09-02 16:43:17

  Jó kis jobb agyféltekés partijáték, amin nem kell túl sokat agyalni, ha épp ilyen hangulatunk van. Érdekessé teszi, hogy olyan megnevezést kell adnunk a lapunknak, amit legalább egy ember kitalál, de nem mindenki - hiszen mi magunk így jutunk a legtöbb ponthoz, a többiek pedig relatíve a legkevesebbhez.

  Jóbarátok / egymást jól ismerő párok itt is tudnak "csalni" olyan asszociációval, amit csak ők ismernek fel, ezért érdemes lehet szabálykiegészítést alkalmazni erre az esetre.

  U.i.: ha nincs ötleted, mikor te vagy a mesélő, csak fogj meg találomra egy kártyát, rakd le, és mondd be: "Harry Potter". :)

 • jacsoibir

  2019-08-07 20:04:18

  Jó sokáig elkerültük egymást ezzel a társassal, pedig anno emlékeim szerint a csapból is ez a játék folyt. Kb másfél éva aztán leültünk vele játszani. És megállapítottam, hogy tényleg érdekesek és szépek a kártyák. De azért nem lett a kedvenc játékom, kevés a lap és hamar megszokja az ember, viszont beszereztem mert nagyon jó olyanoknak megmutatni ezt a játékot akik nem szoktak társasozni, vagy csak dobok-lépek tipusú játékokkal találkoztak eddig. Belépő játéknak nagyon jó, mert kb egy mondat a szabálya és aztán már lehet is játszani. Meg olyan kis laza, asszociatív játék, szokták szeretni. Jó kis party játék ez, attól függetlenül, hogy nekem nem a kedvencem. Ahogy előttem is írták a játék kulcsát maguk a kártyák adják, mindegyikbe egy-egy külön világot lehet belelátni.

 • saxomusic

  2019-07-05 23:02:52

  A Dixit egy olyan játék, amit nem a játékmenete tesz egyedivé, hanem a kártyákon lévő festmények. A képek adják a játék sajátos varázsát, mindig tudnak újat adni, és minden társaságban más dolgokat hoznak elő. Egyszerű, szórakoztató asszociációs játék, mely segítségével jobban megismerhetjük egymást. Kreativitást is igénylő játék, szerintem minimum 4 játékossal érdemes játszani, de minél többen játszunk, annál jobb;) Minden korosztály számára élvezetes, örök kedvenc.

 • miskolczitom

  2019-05-16 23:00:40

  Olvastam rengeteg kommentet, s többen kiemelték a játék szépségét, nos szerintem is gyönyörű maga a játék, de a képek nagyon sok esetben megtévesztőek s rengeteg érzelmet képesek sugározni. Véleményem szerint ennek a játéknak ebben van az ereje, nameg abban, hogy kitűnő szórakozás a család és a baráti társaságok számára is.

 • kitka6

  2019-05-05 17:46:33

  A hetvegen szerencsem volt kiprobalni ezt es az odysseyt is. Nekem ennek a kartyapaklija sokkal szimpatikusabb. A palya talan ebben annyibol praktikusabb, hogy ha esetleg nincs keznel egy asztal, akkor ez -mivel a dobozban van maga a palya- sokkal stabilabban all. Egyebkent nagyon szorakoztato jatek, most mar ertem miert orvend ekkora nepszerusegnek

 • ARduel

  2019-04-03 11:30:45

  Számomra az egyik legszebb játék! Jól tudom használni társasokkal ismerkedő közösségben, de olyanokkal is akik nem szeretnek társasozni. A képek önállóan is jól használhatóak tréningeken vagy közösségfejlesztésben.

 • kchpank1.kv

  2019-04-02 12:08:41

  Teljesen egyetértek. Elgondolkodtató, gyönyörű rajzaival és a rengeteg kiegészítő kártyáival igazi gyöngyszem. Gyermekeim imádják. Már egész kicsik is jól elboldogulnak a játékmenettel, akár 5 éves kortól. Sőt néha ők még frappánsabb dolgokat kitalálnak mint te magad, tényleg csak a képzelet szab határt. Szóval Dixitre fel. 😁

 • varju.barna

  2019-04-02 09:41:23

  A tökéletes asszociácós játék, ha egy kicsit megállnál, és megnyugodnál. Nagyon jó relax élmény a barátokkal, vagy egyedül csak a képeket nézegetve. Érdemes ránézni.

 • trp11

  2019-03-05 08:24:16

  Számomra az egyik legigazibb és legtökéletesebb partyjáték. Nagyon más a játékmenet társaságtól -és emberektől- függően. Az alapjáték lapjai kevésbé, de a kiegészítőkben megjelent lapok részletgazdagok, így ezek is tovább bővítik az újrajátszhatóságot.

  Nagyon ajánlom mindenkinek, én több olyan emberrel játszottam, aki a játék előtt nagyon kételkedett, aztán nem akarta abbahagyni.

 • sealma1111

  2019-03-01 12:08:49

  Kéne már kiegészítőt venni hozzá, mert hamar meg lehet ismerni az összes lapot (3-5 játék alatt), így elveszti a varázsát. De ezt leszámítva egy tökéletes játék. Fantázia kell hozzá nagyon sok. Igazi a asszociációs játék. Minimum 4 személytől lehet igazán élvezetes.

A Dixit társasjáték és kiegészítői (54)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 perc
 • Játékosok:  3 - 8
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Jean-Louis Roubira
 • Illusztrátor:  Marie Cardouat
 • Kiadók:  Asmodee, Hobby Japan, Lautapelit.fi, Morapiaf, Kaissa Chess & Games, REBEL.pl, Korea Boardgames co., Ltd., Gém Klub Kft., Libellud, Swan Panasia Co., Ltd., KADABRA, Maldón, hobbity.eu, Nordic Games, Galápagos Jogos, Asterion Press, ADC Blackfire Entertainment, Paladium Games, Boardgame Space, Asmodee China, Asmodee Canada
 • Elérhető nyelvek:  arab, katalán, cseh, kínai, dán, holland, angol, észt, finn, francia, német, görög, magyar, olasz, japán, Korean, lett, litván, norvég, lengyel, portugál, orosz, spanyol, svéd, szlovák, izlandi, török, ukrán, bolgár, afrikai

Alternatív nevei


Kiadások

 • Libellud French first edition 2008
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 30.5 cm x 30.5 cm x 10.2 cm
 • Lautapelit.fi Nordic edition 2009
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Libellud multilingual edition 2009
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 27.6 cm x 27.6 cm x 5.2 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Morapiaf Spanish edition 2009
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 27.6 cm x 27.6 cm x 7.1 cm
 • Lautapelit.fi Nordic second edition 2010
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 27.5 cm x 27.5 cm x 5.7 cm
 • Libellud East-European edition 2010
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 30.5 cm x 30.5 cm x 10.2 cm
 • Libellud English third edition 2010
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 27.6 cm x 27.6 cm x 6.1 cm
 • Libellud German edition 2010 with SdJ
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Libellud multilingual edition 2010 with SdJ
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 27.7 cm x 27.7 cm x 5.7 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Libellud Russian edition 2010
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 27.9 cm x 27.9 cm x 5.1 cm
 • Asmodee English edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 27.3 cm x 27.3 cm x 5.7 cm
 • Hobby Japan Japanese edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: japán
  • Súly: 0.7 kg
 • Korean edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: Korean
 • Lautapelit.fi Nordic third edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 27.5 cm x 27.5 cm x 5.7 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Libellud / Asmodee multilingual edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 28 cm x 28 cm x 5.5 cm
 • Swan Panasia Chinese edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Asmodee English edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: angol
 • Lautapelit.fi Nordic edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 27.5 cm x 27.5 cm x 5.7 cm
 • Libellud / Asmodee multilingual edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Asmodee English edition 2013
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Galápagos Jogos Brazilian edition 2013
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Korean edition 2013
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 27.5 cm x 27.5 cm x 5.5 cm
 • Lautapelit.fi Nordic edition 2013
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 27.7 cm x 27.7 cm x 5.8 cm
 • Libellud French/English edition with award
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 27.9 cm x 27.9 cm x 5.7 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Libellud multilingual edition 2013
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 27.7 cm x 27.7 cm x 5.8 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Asmodee/Libellud Dutch/French/German/Italian edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Asmodee/Libellud English 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Asmodee/Libellud English edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Asmodee/Libellud German edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: német
 • Asterion Press Italian edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: olasz
 • Gém Klub Hungarian first edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 27.5 cm x 27.5 cm x 6.8 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Kaissa Greek second edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: görög
 • Libellud English/French edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 27.3 cm x 27.3 cm x 5.7 cm
 • Libellud English UK edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: angol
 • Libellud French edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 27.5 cm x 27.5 cm x 5.5 cm
 • Multilingual edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 27.7 cm x 27.7 cm x 5.7 cm
 • REBEL Polish edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Swan Panasia Chinese second edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Asmodee/Libellud English edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 27.3 cm x 27.3 cm x 5.7 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Asmodee/Libellud German edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: német
 • Morapiaf Spanish/Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: katalán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: ukrán
  • Méretek: 28 cm x 26 cm x 6 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • Czech edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 27.6 cm x 27.6 cm x 5.7 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Galápagos Portuguese edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 28 cm x 28 cm x 5.5 cm
 • KADABRA Baltic edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 27.3 cm x 27.5 cm x 5.7 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Kaissa Greek third edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: görög
 • Libellud English edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 27.9 cm x 27.9 cm x 5.7 cm
 • Multilingual edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 28 cm x 28 cm x 5.5 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Bulgarian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: bolgár
  • Méretek: 27.9 cm x 27.9 cm x 5.7 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • English edition 2017
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
 • English edition 2017, second printing
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 27.9 cm x 27.9 cm x 5.7 cm
 • French edition 2017
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 27.6 cm x 27.6 cm x 5.8 cm
 • German edition 2017
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: német
 • Multilingual edition 2017
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 27.8 cm x 27.6 cm x 5.7 cm
 • Turkish edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: török
  • Méretek: 27.5 cm x 27.5 cm x 5.5 cm
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: kínai
 • English edition 2018
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 27.6 cm x 27.6 cm x 5.7 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Afrikaans/English edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Arabic/English edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: arab
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English edition 2019
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
 • Czech/Slovak edition 2021
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English edition 2021
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 27.6 cm x 27.6 cm x 5.7 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • French edition 2021
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 27.6 cm x 27.6 cm x 5.7 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Galápagos Portuguese edition 2021
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 27.6 cm x 27.6 cm x 5.7 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • Korean edition 2021
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 27.5 cm x 27.5 cm x 5.5 cm
 • Rebel Polish edition 2021
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 27.7 cm x 27.7 cm x 5.7 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • Spanish/Portuguese/Catalan edition 2021
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: katalán
  • Méretek: 27.7 cm x 27.7 cm x 5.7 cm
 • Maldón Spanish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: spanyol
 • German edition 2020
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Libellud Italian-only edition
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 27.7 cm x 27.7 cm x 5.6 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Dixit társasjátékhoz