Catan: Telepesei
Catan: Telepesei
Catan: Telepesei
Catan: Telepesei
Videó beküldése

Catan: Telepesei társasjáték

társasjáték, 2015
Értékelem!

A Catan: Telepesei egy könnyen tanulható társasjáték, 3 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játék 1995-ben megnyerte a Spiel des Jahres díját Az Év Játéka kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kereskedés, a moduláris tábla, a...

A Catan: Telepesei egy könnyen tanulható társasjáték, 3 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játék 1995-ben megnyerte a Spiel des Jahres díját Az Év Játéka kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kereskedés, a moduláris tábla, a hatszög-rács, a kockadobás és az útépítés mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Tied lesz a legfejlettebb uradalom Catanon?
Gyűjtsd össze a szükséges nyersanyagokat, építs utakat, falvakat, városokat. Ha szükséged van valamire, cserélj a többi birtokossal. Legyen tied a legnagyobb lovagi hatalom, vagy a leghosszabb út. Gyűjts össze tíz győzelmi pontot, mielőtt valaki megelőz.

Miért szeretik a Catan telepeseit?
Minden játékban más a játéktábla. A táblát hatszögletű elemekből kell összerakni véletlenszerűen. Lehet a többi játékossal cserélgetni, alkudozni. Minden körben a cserefázisban megpróbálhatod megszerezni azokat a nyersanyagokat, amikre éppen szükséged van. A felesleges nyersanyagaidat megpróbálhatod a többi játékossal elcserélni. Van benne egy kis szerencse. Minden körben 2 kockával ki kell dobni, hogy abban a körben melyik területek termelnek nyersanyagot. Vannak titkos, illetve változó pontok. Kártyák megszerzésével titkos pontokhoz lehet jutni, amiket akkor fedsz fel amikor megnyerted a játékot. Illetve a leghosszabb út és legnagyobb lovagi hatalom bármikor gazdát cserélhet, ha megváltoznak a viszonyok.

Számos kiegészője van
Ha még több változatosságra vágysz, akkor variálhatod a játékot a különböző kiegészítőkkel. Ha tengerre szállnál: Catan telepesei - Tengeri utazó, 5-6 fős kiegészítő. Ha barbárok ellen küzdenél: Catan telepesei - A hódítók legendája.

Hogyan játszhatjuk ketten?
Egyik lehetőség, hogy az alapjáték mellé beszerzed a 3. kiegészítőt, Kereskedők és barbárokat, ezzel már ketten is játszhatjátok. Ha kompletten szeretnél 2 fő részére egy teljes Catan játékot, amihez nem kellenek kiegészítők, akkor ajánljuk neked a Catan telepesei kártyajátékot 2 játékos részére. A kártyajátéknak van egy másik, felújított, angol kiadása - The Rivals for Catan - mely a magyar változathoz képest könnyebben tanulható, kiegyensúlyozottabb lett és kiegészítők is kaphatóak hozzá.

Magyar nyelvű játékszabály
Letöltés

Magyar nyelvű Kis telepes-almanach
Letöltés

Angol nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 20% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 7 990 Ft-tól
 • 48 ajánlat

Kategória: Közgazdaság, Alkudozás
Mechanizmus: Kereskedés, Moduláris tábla, Hatszög-rács, Kockadobás, Útépítés, Verseny, Változó setup, ECO-05 Income, Random Production

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Catan: Telepesei társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Catan: TelepeseidrProktor, csepel

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: csepel! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

catan+tengeri utazo+lovagok es varosok+5-6 fos kieg+ hazilag gyartott 5-6 fos kieg a lovagok es tengeri kiegekhez+ kartyagyaras lapook+ par promo lap+ kartyavedo par lapra + egy csomo felesleges jatekelem pluszban tartalekba.

1 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (5)

Catan: Telepesei társasjáték videók (8)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • MaRo

  2022-02-08 20:29:02

  Nekem a gyerekkorom sztárjai a gazdálkodj okosan a ki nevet a végén és a monopoly voltak. Mostanra már rájöttem, hogy azért ezek távol állnak a csúcskategóriától.

  Idősebbként és még nem ennyire társas fanatikusként egy agymenők monopoly lett az első beszerzés természetesen a sorozat miatt. Igazából elég ötletesen megcsinálták egyes elemeit de monopoly maradt.

  Mikor baráti társasággal megindult a játék akkor merült fel egy karácsonyi ajándék kapcsán a catan. Végül rizikót vettünk de később megvettem magamnak mert jó emlékeket idéztek mások. Néhányx előkerül ugyan és elleinte tetszett is mostanra viszont nem érzem elég versengő, kissé kiszámítható és unalmas.

  Bár a lovagosról olvastam, hogy sok stratégiát visz bele de az nem került megvásárlásra így ez eddig kimaradt a szórásból.

  Azért ha erre mondanál tapasztalatot, hogy mennyire változtatja meg az alapokat megköszönném. :)

 • anna.varganekis

  2022-02-08 20:03:36

  Általában némi kedves nosztalgiával veszem elő gyerekkorom játékait, és akkor is élvezem őket, ha valójában tudom, hogy vannak sokkal jobb játékaim. Nos, a Catan esetében valahogy még sincs így. Kb 15 éve ez volt otthon "a" társasjáték, rongyosra játszottuk a még fabábus alapjátékot, fix vasárnapi program volt a családi Catan-veszekedés :D aztán jött a (szintén fabábus) tengeri kiegészí, majd nem sokra rá a (már műanyag) lovagok és városok, azok voltak a gigászi party-k :) Most viszont már nem szívesen veszem elő, pedig megvan még hiánytalanul, és a gyerek szeret játszani vele, szóval néha kénytelen vagyok mellé ülni, de valahogy untat a dolog. Talán azért mert annyira hasonlók a körök, nem tudom valójában.

 • godzsakattila

  2021-06-07 10:12:24

  Több házi vagy hivatalos tipp is van erre az esetre. Pl. itt ezen az oldalon is felvan töltve egy ilyen lehetőség. A Kereskedők és Barbárok kiegészítő játékszabálya is tartalmaz egy ilyen lehetőséget. Ez más alapkoncepcióból indul, de mind két esetben a megfelelő balanszolás a cél. Ehhez nemigazán kell plusz kiegészítés annak ellenére, hogy az egyik kiegészítő szabálykönyvéből van, összesen annyi, hogy kell 20 kereskedőzseton. Szerintem ez a része el is hagyható akár, vagy 5 forintosokkal, gombokkal, bármi más társasból származó koronggal helyettesíthető. Ezt az utóbbit én próbáltam, de nekünk nem mindig ment észbe tartani, hogy mikor építkezünk, akkor a "semlegesnek" is építsünk valamit, szóval annyira nem jött be, de nektek lehet jobban bejön.

 • godzsakattila

  2021-04-20 19:53:08

  Végre elértünk oda, hogy a gyerekek kora lehetővé tudja tenni az intenzív társasozást, a picit bonyolultabb, vagy összetettebb játékokkal is. A Catan volt az első ami sikeresen berántotta őket és valamelyest minket is. Ezzel így volt a rokonság és a baráti kör egy része is. Mikor új volt, akkor kb. heti 5 nap előkerült. Majd ez fokozatosan viszább olvadt. Persze még mindig elő elő kerül. Kiváló hardcore játékokhoz nemszokott társaságok vagy családok számára, egyetlen hátránya az, hogy max 4 fő játszhatja, ami elég rossz, mert nálunk eleve a gyerekek száma önmagában 3 (bár a legkisebb még nem telejsen a játékhoz való korosztály) és arról nem is beszélünk ha jön rokon látogatóba, aki szintén szívesen játszik velük, akkor már teljesen kiszorulunk. Persze ezt tudja orvosolni a bővítő pack 5-6 főre. Ajánlom tényleg mindnekinek, aki a fentebbi azaz "nem hardcore játékos és/vagy gyerekeivel játszani tervező" kategória tagja :)

 • zkbali

  2021-03-21 10:29:10

  Ahogy sokaknak, nekem is az első modern játék volt, és a Catan alapozta meg a komplex társasok iránti érdeklődést. Én még a "fénykorában" ismerkedtem meg vele 13-14 évvel ezelőtt, azt hiszem az még a fabábus változat volt. Azért mondom, hogy fénykor, mert akkor még tényleg nagy dolognak számított (legalábbis Magyarországon), de azóta nagyon sok játék jelent meg, amik mellett már a nagy klasszikus kicsit elavultnak hat. Túl nagy a szerencse szerepe benne, gyakori az összefogás egy játékos ellen stb. Én csak az alapjátékkal játszottam, ezeket a hátrányokat lehet, hogy egyes kiegészítők ellensúlyozzák. Kedvcsinálónak mindenképp jó volt anno a társasozáshoz, a társasjáték-kultúra fejlődésében tagadhatatlanok az érdemei.

 • aiplisanyi

  2021-03-20 20:31:05

  Talán ez volt az első modern társasom, nagyon szeretjük. Ketten is szoktunk játszani, ilyenkor 3 településsel kezdünk, amivel gyorsabb lesz a játékmenet. Egymás közti kereskedelem elég költséges tud lenni, nem szerencsétls a konkurenciát segíteni.

 • Hobiorsi

  2021-03-20 09:32:27

  Nekem is az első olyan játék, ami bevezetett a modernebb, összetettebb társasok világába. Nem vagyok benne teljesen biztos, de talán a Carcassont még hasonlónak mondanám, de persze messze túlszárnyalja (számomra legalábbis biztosan).

 • Crospieler

  2021-03-19 09:26:21

  Egy igazi klasszikus és az egyik legismertebb játék. Mint valószínűleg oly sokaknak nekem is ez volt az első modern társas amivel játszottam.

  Sok a kiegészítő hozzá, ezzel frissen tartható a játékélmény ill. növelhető a komplexitás is.

  Azért most már érződik rajta, hogy régebbi játék, de még elmegy. Viszont az az érdekes, hogy nem tudnék egy valós alternatívát mondani a Catanhoz, ami teljesen kiváltaná. Egy olyan játékot ami újabb és nagyon hasonló hozzá. Vannak persze társasok amik részben hasonlóak, pl. a Century a Kelet csodái, de olyat ami teljesen helyettesíthetné, olyat még nem láttam.

  Ettől függetlenül én nem gondolom azt, hogy a Catan egy "kötelező" darab lenne. Nekünk sincsen meg, de részben azért, mert nem lehet vele kettesben játszani.

 • Podapanni

  2021-02-09 14:34:45

  Értem :D Az én fejemben egy nyersanyagokhoz kötött verzió jelent meg, de lehet, hogy az már túl elvetemült :D

 • ghtyshd

  2021-02-09 14:15:36

  Nagyon egyszerű :D Ha építesz valamit/ a városod fejlődik, akkor iszol egy pohárral :D Nálunk a könnyítés az volt, hogy magunk döntjük el mennyit töltünk a pohárba - jellemzően a kezdetekkor teli, a végére viszont már alig pár kortynyit.

  A hardcore verzióban (ezt nem próbáltam, de egy ismerősöm játszotta így) bármikor amikor húzol kártyát, akkor kell igyál :D

 • Podapanni

  2021-02-09 14:08:59

  Na jó, ez a Catan, mint ivós játék nagyon viccesnek tűnik.
  Ha esetleg emlékszel még, megkérdezhetem, mi volt a szabály? :D

 • mateklesz

  2021-02-09 13:41:09

  Elég későn csöppentem a társasjátékok világába, mindössze egy másfél éve kezdtem el velük foglalkozni, ebben pedig nagy szerepe volt a Catannak. Első látásra beleszerettünk otthon, hatalmas partikat játszottunk (az utána beszerzett Lovagok és városok kiegészítővel még izgalmasabb). Sok-sok játék alapján én úgy gondolom, hogy négyen nem az igazi már a játék (több fővel el sem tudom képzelni), mert nekem már túl zsúfolt a tábla, elvesszük egymás elől a lehetőségeket és ezáltal nem is olyan izgalmas a játszma, mert előre le vannak osztva a szerepek. Szerintem hárman tökéletes, úgy mindenkinek megvan a tere arra, hogy kialakítson valamilyen stratégiát.
  Lentebb a hozzászólások között olvastam először a két játékos módról, ezzel játszott már valaki? Nagyon jó lenne, ha akár párommal ketten is tudnánk Catanozni.

 • ghtyshd

  2021-01-09 08:37:36

  Ez volt az első modern társasjátékom, és emiatt hálás vagyok neki. Ugyanakkor pont emiatt is túl sokszor került elő (sokáig csak ez az egy modern társasunk volt) és már ivós játékot kellett belőle csinálni, hogy élvezhető legyen.

  Azt hiszem van az a szint amiután már nem élvezhető igazán, mindennek ellenére a gyerekkori-kamaszkori emlékeim olyan értéket adnak ehhez a játékhoz, hogy nincs szivem lepontozni, pedig mélyen valahol szeretném :D

  No, de egyékbént tényleg egy kötelező alapdarab. A vendégség 90%-a ismeri és néha könnyebb ezt elővenni mintsem új szabályokat magyarázni a jól belakott, kajakómás régi barátnak.

 • mocsarievelin97

  2020-12-25 14:12:13

  Mindig is szerettem társasozni, de sokáig sajnos csak a mindenki által ismert játékokat próbáltam, mint pl.: gazdálkodj okosan, ki nevet a végén. Sokat hallottam és olvastam a Catan telepesei játékról már 2-3 évekkel ezelőtt is, de nem volt olyan a baráti társaságom és családom, akiket az ilyen témájú társasok vonzanak. Tavaly nyáron szerencsére sikerült kipróbálni, többször is. Elsőre azt hittem bonyolult lesz, de nem volt az. Tudtam, hogy kis időn belül a polcra fog kerülni. :) Ezzel kezdődött el a társasjátékok iránti szenvedély. Az alapjáték önmagában ha sokszor játszuk, unalmassá válhat, de ez teljesen kiküszöbölheti új kiegészítők vásárlásával. A kereskedők és barbárok például megadják végre a két személyes játékmódot és hozzávetőlegesen még öt jelenettel is bővíti a játékot, amik kombinálhatóak egymással. A három személyes mód adja a legjobb játékélményt (az én tapasztalatom alapján). Kár, hogy már nem fa bábukkal gyártják, hanem műanyaggal. Bár, szerintem a fa bábus változat kevésbé volt ennyire kidolgozott, mint a műanyagos. Illetve, nehezebb is beszerezni kiegészítőt hozzá, sőt, van olyan amilyet nem is lehet...
  De ettől függetlenül mindkét változat szuper játékélményt ad.

 • marosv

  2020-12-02 06:33:22

  Nekünk is ez volt az első játék, ami visszavezetett a társasjátékozás világába. Mi már fiatal felnőttként sokat játszottuk az alapjátékot a baráti társaságban. Sokszor hajnalba nyúlóan...

  Jó stratégiai játék, de ha az elején valaki szerencsés a lehelyezésben, akkor azért össze lehet fogni ellene, ki is lehet szúrni vele. Szóval lehet konfrontálódni is.

  Időközben a gyerekeink is megismerték és megszerették barátoknál. Idén ezt kapják a fa alá! Sikerült egy használt, még régi, fabábus verzióra szert tenni. Kiváncsi vagyok, hogy kisiskolásokkal hogyan fog működni. Nekik mindenképp egy jó fejlesztő játék.

 • ifjpeczeistvan

  2020-12-02 00:49:04

  Életem első játéka volt még 10 évesen kb. Imádtam. Minden szepseghibajaval együtt még mindig a régi kiadást tartom többre, nem ad annyi élményt a műanyag figurák.

  Természetesen megvannak a hibái (pl szerencse faktor) de ez a legjobb játék, ha valaki bele akár kóstolni az eurók világába.

  És bizony be tud húzni.

  Mint minden társasnal, itt is eljon az a pont, amikor az ember teljesen ismeri a játékot és már egy kicsit unja, de ha pár hónap után újra asztalra kerül, ugyan úgy élvezhető. Nem lehet véglegesen megunni.

  Egyik legjobb kapu játék, az is hozzá tartozik a hibái listájához, hogy nem lehet 2en játszani.

  De így is nagy Élvezhető, szerethető és fontos játék.

 • pillango810

  2020-11-19 09:20:45

  Nekem nagyon tetszettek a szép,színes táblaképek, bár az nekem is szívfájdalmam, hogy az alapjáték nem játszható ketten. Az elején nagyon kell figyelni a lehelyezésekre,mert sokszor már ez eldönti a játék kimenetelét, amin szinte nem is, vagy csak nagyon nehezen lehet változtatni. A Tengeri utazók kiegészítővel viszon nyílik egy olyan lehetőség,hogy a játékos saját maga állíthat össze pályát,ami izgalmasabbá teszi a játékot és növeli az újra játszhatóságot.

  Alapvetően tetszett és kiváló játék, jó játékélmény lehet egy 4-fős társaság számára.

 • bonzo18

  2020-11-03 14:52:23

  Jó játék, de túl nagy körülötte a felhajtás. Amióta kifutott a fabábus kiadás, azóta műanyag bábukkal még annyira se jó, mint amennyire volt. Sok játék után már a lehelyezés után lehet tudni kinek lesz a legnagyobb esélye győzni ha egy kicsit jól játszik már. A szerencsének nagyon nagy szerepe van és sokszor a másik győzelmének megelőzése érdekében kialakult összefogások okozzák a győzelemi esélyek elvesztését. A szerencsének meg akkora a szerepe, hogy egy vesztes helyzetből is megfordítható a játék, akár több körön keresztül nem kaphat nyersanyagot az ember. Sok hűhó semmiért, túlárazott játék lett, a fabábus kiadást ajánlom mindenknek.

 • Alleira

  2020-10-20 16:56:37

  Nekünk még a fabábus verzió van meg az alapjátékból és a Tengeri utazó kiegészítőből is. Azóta próbáltam az újabb változatot is, de én nem szeretem a műanyag elemeket, viszont nagyon kellett a keret, hogy ne csúszkáljanak a hexagonok. Erre már a fabábus Tengeri utazóban figyeltek, de az alapjátékban még nem.

  Nagyon szerettem a Catant gyerekként, az első játékaink egyike volt. Amit még a mai napig szeretek a játèkosok közötti kereskedelem, megbeszèlés szerint. Ilyet más játékban mi nem nagyon csinálunk.
  Viszont hatalmas a szerencse szerepe és a kelleténél hosszabb a játékidő is. Valahogy mindig a 2,12 számok körè sikerült pakolnom, így sokszor hátránnyal indítottam, de azt se volt jó nèzni mikor más játszott ilyen kezdeti hátránnyal. Természetesen folyamatosan 7-est dobtam, így csak mások kárára tudtam kártyát szerezni. Én inkább konfrontatív játèkkènt tekintek rá, mint kompetitívként.

  Az évek alatt sok csiszolgatást kapott. Az 5-6 játékos kiegészítő például nagyon kellett szerintem. Sajnos nem tudom van-e olyan kiegészítő, ami a 2 fős módot lehetővé teszi, ami nagyon hiányzik eredetileg. A lovagok és városok kiegészítő nagyon érdekel, sok jót hallottam róla, bár durva, hogy drágább, mint az alapjáték. Amúgy még ez zavar a Catanban, a hihetetlen mértékű lehúzás. Ott a Carcassonne (amit nemrég ismertem meg) és nagyon korrekt áron lehet venni hozzá kiegèszítőket, és maga a játék is időtállóbb számomra.
  A Csillaghajósok még felkeltette az érdeklődésem, de olcsóbban veszek Gaia Projectet, így beszerzéste biztos nem kerül, legfeljebb kipróbálásra.

 • somarakosa

  2020-10-07 12:32:43

  ez volt a kapu, ami megnyitotta előttem a társasjáték gyönyörű világát! Imádom

 • rombosz.2001

  2020-09-01 19:38:55

  Ebbe a játékba én egyenesen beleszerettem. Addig jutottam a szeretettemmel, hogy a onlájn játszok néha napján.
  A játék menen nagyon egyszerű guritunk vagy kapsz valamit vagy sem, esetleg vesztesz is valamit. majd a nyers anyagokbül probálsz valamit kezdeni. Minden egyes perce izgalmas a játéknak. Atól kezdve, hogy hova tegyed a kezdő falukat és azon izgulni közben, hogy az elenfél ne lopja e a helyet, emmelet a kockák eredményét és nézni. Lassú a játék de ezek miat nagyon gyorsan pörög a játék. és a térkép változtása végtlen.

 • csok.a.nna98

  2020-06-16 09:32:51

  Ez a társas nálunk már olyan klasszikusnak számít, hogy el sem tudnék képzelni egy olyan tanítási szünetet sem vagy találkozást az unokatesóimmal, ahol nem játszunk vele legalább egy menetet.

  Az külön pozitívuma a játéknak, hogy a táblát nekünk kell összeépíteni hatszög alakú lapokból. A lapkák szépen ki vannak dolgozva, a különböző nyersanyagok úgy vannak megrajzolva, hogy tényleg emlékeztetnek az adott nyersanyagra. Mivel mi építhetjük fel, ezért akár saját képzeletünk szerint variálhatjuk a lapkákat. Nem kell szigorúan a játékszabályzatban található játékpályák alapján játszani, hanem egyedi táblákat hozhatunk létre, így minden egyes játék más és más lesz és emiatt tényleg sosem lesz monoton, unalmas és nem lesz az az érzésünk, hogy ugyanaz a pálya.

  A játék nem bonyolult, de egyetértek a 10 éves kortóli ajánlással. De azt is gondolom, hogy a Catannal való játszást nem lehet elég korán elkezdeni, és aki egyszer elkezdi, az nem is fogja egyhamar abbahagyni és mindig kellemes élmény lesz visszatérni egy-egy Catan-partira.

  Szerintem ez egy nagyon jó stratégiai játék, kezdőknek is tökéletes, de sok játék után sokkal izgalmasabb a különböző kiegészítőkkel együtt játszani. Ajánlani is tudom, hogy ha valaki szereti az alap Catant, akkor mindenképpen próbáljon ki kiegészítőt is, mert sokkal izgalmasabbá teszi a játékot.

  Évekkel ezelőtt rengeteget Catan-oztunk a nyáron az unokatesómékkal, és valahogy mindig ebéd előtt kezdtük el, és csak ritkán végeztünk vele ebédig, és természetesen ez ebédlőasztalon játszottunk, így vagy az ebéddel kellett várni egy kicsit vagy lebontani a pályát és félbehagyni a játékot. Ezt “megelégelve” nagypapánk csinált nekünk egy Catan-asztalt ami pont a Catan: Tengeri utazó kiegészítő pályára lett méretezve, de bármilyen Catan-pályát lehet rá építeni. Ezután ha megint nem fejeztük be ebédig a játékot, egyszerűen csak megfogjuk a Catan-asztalt és arrébb visszük és ebéd után folytatjuk.

  Nem tudom, hogy más hogy van vele, de én személy szerint nagyon örülök, hogy még régebben vettük meg az összes kiegészítőt, mert így még a régebbi kiadás van meg, amiben még a fa házak vannak és nem műanyagok és én sokkal jobban kedvelem ezeket a kis fa épületeket. <3 De az is igaz, hogy az új kiadás, meg sokkal részletesebben ki van dolgozva. De mégis a régi kiadás ad egy kis retro érzést a játékkal kapcsolatba. Olyan viseletes már a játékunk, de semmi pénzért nem cserélnénk le szerintem.

  Méltán kapott ennyi díjat, mert a maga korában tényleg kiemelkedő játéknak számíthatott, ma már szerintem vannak komolyabb játékok is nála, de ha valaki egy kalszikus játékot szeretne, akkor ez a legtökéletesebb játék.

  Csak ajánlani tudom mindenkinek, mert én is, aki nagyon ritkán nyerek, egyszerűen imádom a Catant, néha a többiek idegeire is megyek azzal, hogy már megint catanozni akarok. :D

 • harnos.szilvi

  2020-05-01 11:20:34

  Ez egy alapdarab, nem hiányozhat egy polcról sem. Szuper családi társas, bevezető stratégiai játék szinte minden korosztálynak. Elég nagy benne a szerencsefaktor, de ez egyáltalán nem zavaró. Viszont ez olyan játék, ahol ki lehet szúrni a másikkal, szóval sértődősöknek nem ajánlott :)

  Egy klasszikus játék, a kiegészítőkkel pedig mindig bele lehet csempészni valami újat. Mindegyikkel próbáltuk, akár több kiegészítővel is lehet kombinálni, ami tényleg megunhatatlanná teszi.

  Nálunk minden családi összejövetelen előkerül.

 • harnas1207

  2020-04-20 14:23:58

  Mindenkinek csak ajánlani tudom. Egy egyszerű stratégiai játék. Éppen annyira, hogy bárki tudjon vele játszani, még az is, aki nem szereti ezt a műfajt. Valóban olyan társasjáték, amit bármely társaságban elő lehet venni. Sajnos a szerencsére erősen építkezik, ezt ellensúlyozza, hogy gyorsan végig lehet játszani és jöhet az újabb kör. Ajánlom minél több fővel játszani!

 • vitezlejszlo

  2020-04-01 17:15:09

  Sziasztok!

  A Catan Telepesei valóban ahogy más is írta egy bevezető stratégiai játék.

  Nálunk régi tagja a gyűjteményünknek szereti az egész család főleg anyukám imádja aki már 72 éves , tehát kortalan játék. Nekünk meg vannak a kiegészítők is és ha nekiülünk akkor egy egész délutánt rá kell szánni. Mi álltalában készítünk egy kezdő szigetet és utána felfedezünk, hajózunk. Sajnos a szerencsefaktor az nagyon játszik de egy jó stratégiával lehet némileg ellensújozni. Persze azért túl sűrűn nem lehet elővenni mert annyi már nincs benne de félévente ha előkerül akkor mindenki élvezi.

 • keknefelejcs2001

  2020-02-13 23:34:43

  Catan, az örök klasszikus. Ha kezdő vagy a stratégia játékok terén egyértelműen ezt válaszd. Ha unod már a Ki nevet a végén?-t és a Monopoly-t akkor ez a te játékod. Bár a szabályok kezdő társasozóként talán bonyolultnak tünhetnek, egyáltalán nem azok. Néhány bemelegítő kör, míg kiismeritek a szabályokat és a taktikátok, és már mehet is a móka. Inkább családdal játszós, kivéve ha a barátaid ismerik, mert nem annyira party hangulatu, de nem is ez a célja. A stratégiai mivvoltja mellett mégis könnyednek hat, ötvözi a sok lehetőséget aki benne rejlik egy jó társasban. Ha az a célod épitkezhetsu, ha a csere-kereskedelem világa érdekel abban teljesedsz ki, ha a másik szivatása a célod, a rablókkal vagy egy út elzárádával könnyen megteheted azt. A kiegészítők mind egytől egyik pazarok, tökéletesen finom hangolva vannak az alapjátékhoz ami sok esetben gondot jelent, itt egyáltalán nem probléma. Csak még élvezhetőbbé teszi a Catan világát hogy atengeren is utazhatsz hajókkal például új szigeteket felfedezve. De még sok más hasonló kaland vár. Általános iskolás gyerekek is felső gagozatban már jól játszák, én akkor ismerkedtem meg vele, azóta is a polcunk éke otthon. Ünnepek, családi kör, mindig jól jön egy ilyen gyöngyszem és klasszikus.

 • regcsuu

  2020-01-07 20:10:31

  Nos, az én értékelésem kicsit elfogult a játék eszmei értéke miatt. Kb 10 éves koromban az akkori nevelő apukámmal és családjával játszottunk vele sokat. Ellőtte és utána nem nagyon volt társas a családban, aztán évekkel azután,hogy édesanyámmal elváltak eszembe jutott és talán ez volt az első komolyabb használt játékos vásárlásom.

  Ezt félre téve most is szeretett játékom. Társas klubban szoktunk vele játszani. Utolsó alkalommal egy kiegészítővel másfél-2 órára elhúzódott a játék. Tudni kell róla, hogy aki nem kedveli az ilyen időigényesebb játékokat, annak nem ajánlott(vagy legalábbis kiegészítóvel nem).

  Negatívum lehet, hogy elég nagy a szerencse faktora, ha az elején rossz helyre építkezünk és nem jönnek úgy nyersanyagok az haza tudja vágni már eléggé az elején a játékot. Ugyanez megtörténhet fordított esetben is, hogy valaki az elején nagyon jól jár és hamar megnyeri a játékot.

  Akiket ez a két részlet nem zavar azoknak szeretettel ajánlom ezt a játékot!:)

 • rr21

  2020-01-06 22:29:17

  Szuper játék, egyetlen szívfájdalmam, hogy az alapjáték 3-4 főre készült. Mi meg általában vagy ketten, vagy sokkal többen vagyunk... tudom, kiegészítő segíthet a helyzeten, de nem bántam volna, ha az alapjáték is játszható többféle felállásban.

 • hordonika

  2020-01-04 12:57:40

  Jó csalàdi és stratégiai játék .Én nagyon kedvelem könnyű vele megteremteni egy csalàdias mégis versengő hangulatot. A jàték menet egyszerű ,első körben mindenki letelepszik valahova a két kis falucskàjàval majd innentől kezdődik az érdekes rész a nyersanyag zsàkmànyolàs.A jàték addig tart amíg valaki el nem ér 10 pontot .

 • vitezjanos888

  2020-01-02 12:41:10

  Sziasztok!

  Régen hallottam róla, de csak annyit tudtam, hogy rengeteg kiegészítője van és erősen stratégiára épült a játék.

  Bár ezek közül mindkét jellemzője nagyon tetszik korábban a baráti társaságunkban sajnos nem voltak túl népszerűek a társasjátékok ezért idén karácsonyig nem játszottam vele. Most azonban négyfővel leporoltuk és iszonyat jót játszottunk vele. :)

  Persze vannak nagyobb valőszínűséggel dobott számok és közrejátszik a szerencse is a nyersanyag szerzés menetéhez, azonban ezt megfelelő stratégiával kellőképpen tudjuk ellensúlyozni. Ennek ellenére vicces volt amikor egyik játékosunk a ritkán kidobott 3as számú mezőn volt 3 településsel is és ezért ezt blokkoltuk a rablóval, de egészen addig nem dobott senki 3-ast amíg le nem kerültek róla utána viszont...:)

  Kíváncsi vagyok a kiegészítőkre is, remélem alkalmunk lesz azokat is kipróbálni és kiterjeszteni birodalmunkat. :)

 • Valezius

  2019-09-16 13:39:52

  Számomra alapjáték, és mind a mai napig játszható. Két kockával dobunk és összeadjuk őket, az alapján kapunk nyersanyagokat. A valószínűségszámítás alapján a 68 a legjobb mezők, 59 a második, míg a 2 és 12 csak ritkán fog kijönni. (7-es nincs a táblán, olyankor senki nem kap nyersanyagot.)

  Így eléggé szerencse függő, hogy hozzájutunk-e az áhított áruhoz vagy sem, de azért a szerencsét tudjuk befolyásolni azzal, hogy jó mezőket foglalunk el.

  A játék másik sajátossága, hogy a játékosok egymással cserélehtnek árukártyákat. Ez kiszolgáltatottá is tehet minket, ha velünk senki nem akar cserélni.

  Jó társasággal ez egy remek játék. Kevésbé jóval viszont eléggé rossz érzéssel fogunk felállni az asztaltól.

  A nyersanyagok kiosztása és a kereskedés elég hosszadalmas tud lenni, ez mindenképp hátránya a játéknak. Túl hosszú. Neten játszva ezek a holtidők jelentősen lerövidülnek, és a tényleges játékra lehet koncentrálni.

  A lovagok és városok kiegészíti nagyon sokat javít a taktikai lehetőségeken, sokkal érdekesebb lesz a játék, de ez ismét csak a játékidő növelése árán valósul meg.

  Kár, hogy az eredeti fa verziót ez a műanyag váltotta fel.

 • jenei.balazs87

  2019-09-13 09:20:11

  Csak párszor játszottam vele, ami arra volt elég, hogy nagyjából átlássam, mit hogyan kéne tenni. Ha igaz, amit hallottam, hogy könnyen kitalálhatóak benne a nyerő taktikák, akkor az újrajátszhatósága valszeg nem túl magas. Igazi alapjáték, és egyértelműen nagyobb mélységgel bír, mint pl. a Monopoly, így inkább az előbbit ajánlom indításként a társasok újdonsült szerelmeseinek. :)

 • osztheimertamas1

  2019-09-03 20:01:11

  Épp most került újra az asztalra, már el is felejtettem mennyire hosszúra húzódhat egy party de azért kellemeset játszottunk vele ismét, régen sokszor pörgettük , szerettük bár csak az alappal, a kiegészítőt nem ismerem lehet, hogy benevezünk hát ha tud még valami extrát adni a játékhoz. A szerencsefaktor magas ez tény, de ettől függetlenül bárkinek kellemes szórakozás nyújthat, komolyabb játékosok pedig már amúgy is tudják milyen tematikájú játékokat szeretnek és az alapján fogják ezt választani vagy nem.

 • saxomusic

  2019-07-17 20:22:31

  Örök klasszikus. Nagyon sokat játszottunk vele, gyerekkorom óta megvan. Alapvetően nem szeretem a stratégiai, gyűjtögetős játékokat, de valahogy ez alól a Catan kivétel. Talán a nagy nosztalgiafaktor miatt. :) Hátránya, hogy el tud húzódni egy-egy játszma. Az előttem szólókhoz csatlakozva, kezdő játéknak tökéletes választás. A kockák szerepe miatt a szerencsefaktor igen nagy a játékban, mely eléggé bosszantó tud lenni, ha a stratégiánk pedig jól működne. Bár a jó lehelyezéssel és a kereskedéssel növelhetők az esélyek. A pálya változatossága miatt minden játék más és más, nincs két egyforma játék.

 • nagysandor.mc

  2019-07-01 21:28:11

  Ha valakit unja már az alap Catan szabályokat a nagy catan könyvben talál pár érdekes alternatívát a játékra:

  http://ketaklub.hu/letoltes/Catanakonyv.pdf

  Akár több "alap" catan is kombinálható. Valaki próbálta már esetleg a kétszemélyes verziót ?

 • miskolczitom

  2019-05-15 06:41:25

  Ki ne ismerné a jó öreg Catan telepeseit? Ez a játék egészen kicsi korom óta szerves része a tarsasjatekos palyafutasomnak, hiszen a legkisebbbek számára is könnyű élvezetet nyújt, arról nem is beszélve, hogy nagyon sokat fejleszti a gondolkodást. Engem picit zavar, hogy a dobások miatt, enyhén luck-based, de ennek elnézem, s talán a nem isbtudok ennél jobb tarsast a kellemes szombat esti családi játékhoz. 10/10

 • kelemen.ati

  2019-05-04 10:03:51

  Ha jól emlékszem ez volt a második játék, amit 15-16 éve megvettem. Csak az alapjáték van meg, de még most is elő szokott kerülni, és akkor jó szórakozást nyújt. Első társasnak is kiváló, egy kis átmenet a dobókockás és a munkás lehelyezős játékok között. Egy 8-9 éves gyermek is hamar megérti a szabályokat, ami nem túl bonyolult. A dobókockák miatt van benne egy kis szerencsefaktor, így az elején jól kell kezdeni, ellenkező esetben kisebb hátrányba kerülhetünk. A "rabló" miatt van benne interakció, tehát ki lehet tolni a másikkal, ez a gyengébb kezdést próbálja meg ellensúlyozni. Összességében kezdő társasjátéknak kimondottan ajánlom!

 • sz-tomy

  2019-04-11 10:18:10

  Kiegészítőkkel játszátok.

 • kchpank1.kv

  2019-04-09 11:38:55

  Az alapjáték tény, hogy ma már nem túl ütős, de szerintem is bármelyik kiegészítő sokat dob a játékélményen. És valljuk be sokunk töltöttünk kellemes órákat el emellett a játék mellett. Nekem becsben tartott nagy klasszikus marad mindig. :)

 • benczikakos

  2019-04-09 10:40:54

  Számomra annyira nem élvezhető, túl nagy a szerencsefaktor, kicsi a ráhatásod a játekra. A kiegészítők valamelyest orvosolják ezt

 • ARduel

  2019-04-06 19:23:57

  Számomra elég statikus élmény, a játék nem élvezhetetlen, csak már sokkal jobbak vannak! Kapujátéknak ideális, ezért ajánlanám másnak is, de kiegészítők nélkül semmi extra.

 • Szekely David

  2019-04-02 22:05:19

  A mai napig egy rendkívl jó játék. Számomra az első nagyobb társasjáték amivel játszottam.

  Az egyettlen negatívuma ennyi játék után hogy a játék elején eldöl kb 80%-ban hogy ki fog a végén nyerni.

  De remek játék 4 en a legigalmasabb

 • lazarvivien19

  2019-03-02 10:51:14

  Imádom. Egyszerű társasjáték így már 7-8 éves korú gyerkőcökkel is érdemes kipróbálni. Nagy részt a szerencsén múlik minden és azon, hogy helyezkedtünk el a játék elején.

 • trp11

  2019-03-01 22:39:44

  Sokak szerint már elavult játék, én úgy gondolom, a kiegészítőkkel együtt megállja a helyét.

  Alapvetően a kockadobásokon -és így a szerencsén- múlik, hogy ki tud többet építeni, de azért a játék során épített települések-városok és az általuk termelt nyersanyagok tudnak ezen finomítani.

  Nálunk sokszor előkerül, igazi családi-hétvégi játék. Az ellenfelek fejlesztéskártyáit pedig jó számon tartani, én a legtöbbször emiatt veszítek. :D

 • kchpank1.kv

  2019-03-01 14:12:39

  Úgy látszik nem én vagyok az egyetlen aki ebben a cipőben jár. Párommal nekünk is volt az első nem hagyományos társasjáték élményünk, bevezetőjátéknak tökéletes, lassan a kilenc éves gyerkőcünknek is be lehet mutatni, márcsak ezért is jó hogy van. ;)

 • soltesz.orsi92

  2019-03-01 13:21:11

  Nekem ehhez kötődik az egyik első olyan társasjátékos élményem, ami miatt imádok társasozni, úgyhogy nálam mindig kedvenc marad még akkor is ha látom a hibáit. Érdekes, ennek ellenére ha néha néha asztalra kerül, akkor általában jó parti szokott kisülni belőle. Viszont tény, hogy ritkábban játszunk már vele.

 • sealma1111

  2019-03-01 12:04:42

  Régen a család nagy társasjátéka volt, talán emiatt nem szeretem nnyira, hamar meg lehet unni. De egyébként a kiegészítőkkel izgalmassa lehet tenni.

 • vbence343

  2019-03-01 10:57:28

  A maga idejében úttörő volt, de eléggé megkopott.

  Régen ez egy nagyon forradalminak számító játék volt, de mára már nagyon egyszerűvé vált.

  Az egész játék a szerencsén múlik, de egyébként egy családi játéknak tökéletes 6,7 éves gyerekek mellé. Ő is teljesen megértik, és egy Ki nevet a végénnél azért jobb

  Szerintem kezdőknek vagy gyerekekkel való játékhoz megfelel, de egyébként már nem egy túl erős játék.

A Catan: Telepesei társasjáték és kiegészítői (99)

 • Die Siedler von Catan: Historische Szenarien társasjáték Kiegészítő

  This is an expansion for Die Siedler von Catan (The Settlers of Catan). There are two scenarios that are included, Cheops and Alexander the Great. The first recreates the building of the pyramids ala Settlers, and the second follows the imperial expansion of Alexander the Great. Mayfair Games imported the German version in limited numbers, adding a version...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Catan: Tengeri utazó társasjáték Kiegészítő

  Magyar nyelvű, műanyagfigurás kiegészítő, 3-4 főre a Catan telepesei alapjátékhoz. Kombinálható mind az első, mind a második magyar kiadással. Catan szigete csak a kezdet. A tenger sok felfedezni valót tartogat még a merész kapitányoknak. Légy te is részese a környező szigetekre indított expedícióknak és írd meg te Catan lakóinak történetét! Vár a tenger...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott játékosszám: 4
  • Max. ajánlott játékosszám: 4
  • Min. ajánlott játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Catan: Tengeri utazó társasjáték Kiegészítő 7990 Ft-tól! - 6 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Catan telepesei: Lovagok és Városok társasjáték Kiegészítő

  Catan: A hódítók legendája (Kiegészítő a Lovagok és városok kiegészítőhöz) ár: 12 990Ft. FONTOS: Ez a kiegészítés nem önálló játék! A játékhoz szükségesek még a következők: Catan Telepesei és a Catan Lovagok és Városok Kiegészítés! Körülbelül 570 évvel az első telepesek megérkezése után CATAN szigetét felfedezték az óvilágból érkező tengerészek. CATAN...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott játékosszám: 4
  • Max. ajánlott játékosszám: 4
  • Min. ajánlott játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Catan telepesei: Lovagok és Városok társasjáték Kiegészítő 9190 Ft-tól! - 18 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Die Siedler von Catan: Das Buch zum Spielen társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Die Siedler von Catan: Historische Szenarien II társasjáték Kiegészítő

  This is an expansion for Die Siedler von Catan (The Settlers of Catan). Settlers in the time of the Great Wall of China and the era of the Trojan War. This second historical module uses a fixed board and components from the Basic game as well as the 5&6 Player Expansion. It introduces a number of new elements and is playable in about 90 minutes. Belongs to...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 4
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Catan Telepesei: Kiegészitő 5-6 játékos részére társasjáték Kiegészítő

  A kiegészítő szett csak a Catan telepesei alapjátékkal együtt játszható! Ez a kiegészítő szett lehetővé teszi, hogy a vállalkozó kedvű telepesek a Catan telepesei társasjátékot 5- 6 főre kibővítve játsszák!Angol:Allows you to add up to two more opponents to The Settlers of Catan. The only change in the rules is that there is a building round at the end of each turn in which any player...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 5
  • Ajánlott játékosszám: 5
  • Max. ajánlott játékosszám: 6
  • Min. ajánlott játékosszám: 5
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Catan Telepesei: Kiegészitő 5-6 játékos részére társasjáték Kiegészítő 6490 Ft-tól! - 7 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Catan: Cities & Knights – 5-6 Player Extension társasjáték Kiegészítő

  Angol nyelvű, fafigurás 5-6 fős kiegészítő, az angol Cities & Knights kiegészítőhöz. Az 5-6 fős játékhoz szükséged lesz még az angol alapjátékra és az angol alapjáték 5-6 fős kiegészítőjére! A magyar verziókhoz nem jó!Angol:Now up to six players can muster their knights against the scourge threatening Catan! The 5-6 Player Expansion for The Cities and Knights of Catan allows you to expand and inject...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 5
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Catan: Cities & Knights – 5-6 Player Extension társasjáték Kiegészítő 5790 Ft-tól! - 2 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Catan: Seafarers – 5-6 Player Extension társasjáték Kiegészítő

  Figyelem! Ennek a kiegészítőnek a használatához szükség van a következőkre: Catan telepesei (harmadik kiadás) Catan telepesei (harmadik kiadás) - 5-6 fős kiegészítő Catan telepesei (harmadik kiadás) - Tengeri utazó kiegészítő (Jubileumi kiadás) A kiegészítő műanyag figurákat tartalmaz!Angol:Now five to six players can sail into the uncharted and explore and settle the mysterious islands near Catan! The 5-6 Player Expansion for The Seafarers of Catan allows you to...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 5
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Catan: Seafarers – 5-6 Player Extension társasjáték Kiegészítő 6490 Ft-tól! - 29 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Settlers of New Catan (and extra modules) társasjáték Kiegészítő

  This game variant of Settlers of Catan is inspired by the universe created by Klaus Teuber in Starfarers of Catan. The game alters the original game in some important respects. Players need, however, only a copy of Settlers of Catan and some additional components that can be downloaded for free. Players are human settlers on the first "Catanian colony" in...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • CATAN 3D Collector's Edition társasjáték

  To commemorate this momentous and joyous event, a special edition is being created. The special edition encompasses Settlers of Catan and Cities and Knights for 3-4 players. This edition features three-dimensional hand painted tiles made of dense heavy weight resin and a complete interlocking border. Each player gets a set of hand-painted settlements...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • The Settlers of Catan: The Fishermen of Catan társasjáték Kiegészítő

  An expansion/scenario for The Settlers of Catan. Originally, It is available only in the 5/2005 issue of Spielbox (this is the Essen Spiel edition, as the magazine is bimonthly). In 2006, the Dutch company 999 Games gave it away as an extra to those people who bought all scenarios in 999 Games' Six Scenarios series. Also given as an insert in Games...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Catan: Event Cards társasjáték Kiegészítő

  This set of cards replaces the dice in The Settlers of Catan and offers various events influencing the game. The deck consists of 36 dice cards to represent the 36 different combinations that can be rolled with 2 dice. This means that number "rolls" are evenly distributed according to its probability. The deck also represents the roll of one die (for use...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • The Settlers of Catan: The Great River társasjáték Kiegészítő

  A Nagy folyó kiegészítő három területlapot tartalmaz, amiken a Nagy folyót találod meg. A folyó érdekessége, hogy a mellette épülő utak és városok egy aranyat érnek és három aranyat lehet beváltani egy győzelmi pontra. Azonban ha játszik a folyó, akkor a győzelemhez kettővel több pontot kell elérni...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Die Siedler von Catan: Atlantis – Szenarien & Varianten társasjáték Kiegészítő

  A boxed expansion for Die Siedler von Catan (The Settlers of Catan) which collects and revises previously released small expansions and adds a few new ones. It was bundled free with the 10th anniversary gold box version of Settlers. The expansions are: Atlantis Catan: Event Cards (Events on Catan) Im Dschungel (The Jungle), Vulkane auf Catan (Volcano on...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • De Kolonisten van Catan: De Koloniën társasjáték Kiegészítő

  "De Koloniën van Catan" (Catan's Colonies) is a separately sold expansion for Catan, based upon the scenario "Die Kolonien" from Das Buch zum Spielen. It also needs Seafarers. For centuries a large island in the ocean is waiting to be settled. It has a lot of exotic resources. Of course the settlers of Catan want to make money from these scarce resources....

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • De Kolonisten van Catan: De Woestijnruiters társasjáték Kiegészítő

  "De Woestijnruiters van Catan" is a separately sold expansion to Catan derived from the scenario "Die Steppenreiter" from "das Buch zum Spielen". In the North-West of Catan the riders lie in ambush. The inhabitants of Catan see this coming, but can do little to avoid it. There is only one way out: flee. Hastily the frightened settlers flee oversees to one...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • De Kolonisten van Catan: Het Grote Kanaal társasjáték Kiegészítő

  "Het Grote Kanaal van Catan" (Catan's Great Canal) is a separately sold expansion to Catan. A large area of Catan is threatened by drought. The only way out is to dig an enormous canal from the sea to this area. All knights of Catan are summoned to get this job done. Attracted by large financial gains, they start working on the canal. Mostly together with...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • De Kolonisten van Catan: De Wereldwonderen társasjáték Kiegészítő

  "De Wonderen van Catan" (Wonders of Catan), is a separately sold expansion to Catan. Even in Catan the wish exists to get into the history books. To that end, a monument needs to be built. Of course every architect decides what monument he wants to build. Every monument has its own unique benefits. Normally the settlers of Catan are appreciated for their...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • De Kolonisten van Catan: De Diamanten társasjáték Kiegészítő

  "Diamanten voor Catan" (Diamonds for Catan) is a separately sold expansion for Catan. It needs the Catan: Seafarers expansion to be played. People are rarely ever satisfied. The settlers of Catan have everything their heart desires, until news reaches them that diamonds are found on a few of the neighboring islands. The greedy inhabitants immediately leave...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • De Kolonisten van Catan: De Specialisten társasjáték Kiegészítő

  "De Specialisten van Catan" (Catan's Specialists) is a separately sold expansion for The Settlers of Catan. It also needs Catan: Seafarers. Players build their villages on small islands with only a limit number of resources available. None of the starting islands provide sheep. The specialist trade ports gain importance. Additionally players can become...

  • Játékidő: 100 perc
  • Min. játékidő: 100 perc
  • Max. játékidő: 100 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Saggsen-Gadan: De säggs'schn Siedler / Catan-OFFENSIVE in Chemnitz társasjáték Kiegészítő

  "Saggsen Gadan, de Säggs'schen Siedler" or "Saggsen Gadan, the Settlers of Sax'ny" What do you do when 2 major German game institutions both celebrate a 10 year anniversary in the same year? You throw one heck of a party and you invite all who want to come and join in. And when they leave, you give them a thank-you present. On the 10th of September 2005...

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
 • Die Siedler von Catan: Die große Karawane társasjáték Kiegészítő

  Nomads established themselves in the oasis. The nomads desperately need wool and grain and offer commodities of the desert in exchange for them. Since the Cataners always have a few sheep and grain sheaves left over, the nomads send caravans out, in order to trade for the desired raw materials. Through the course of the game, three caravan routes are...

  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Catan Austria / Wien meets Catan társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 1/5
 • Catan: Kereskedők és barbárok társasjáték Kiegészítő

  Magyar, műanyagfigurás kiegészítő a 2. kiadású Catanhoz, 2-4 főre. Kombinálható az első és a második kiadású magyar alapjátékkal is. Catan szigetén az élet sosem unalmas. Hogy is lehetne, ha egyik kaland követi a másikat? A partmenti városokat újból megtámadták a barbárok, melyek mindent kifosztanak, ami útjukba esik. Merre vannak a bátor lovagok, akik...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Catan: Kereskedők és barbárok társasjáték Kiegészítő 9990 Ft-tól! - 5 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Die Siedler von Catan: Renaissance in der Steiermark & Burgbau auf Chaffenberch társasjáték Kiegészítő

  The Österreichische Spiele Museum brings two new Settlers of Catan scenarios to Essen 2007. One of them is Renaissance in der Steiermark from Stefan Risthaus. In this scenario players can trade between the cities of Augsburg, Vienna, Budapest and Venice with resources and money. In Burgbau auf Chaffenberch players build on a castle to gain prestige....

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Komplexitás: 2/5
 • Catan Geographies: Settlers of Hesse társasjáték Kiegészítő

  Die Siedler von Hessen (The Settlers of Hesse) is the first in a new series of historical regional map expansions for the venerable Settlers of Catan line. The new line profiles famous regions of Germany during the Middle Ages, when Celts, Romans, and Germans intermingled. Die Siedler von Hessen celebrates the state of Hesse, home to Wiesbaden and...

  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Komplexitás: 2/5
 • Catan: Traders & Barbarians – 5-6 Player Extension társasjáték Kiegészítő

  Dobd fel kedvenc stratégiai játékod! Az angol nyelvű stratégiai társasjáték a Catan Traders & Barbarians játék 5-6 fő részére való kiegészítése, mely csak az alapjátékkal és a kiegészítővel együtt játszható. Gyűjtsd az erőforrásokat, hogy visszaverhesd a barbárokat a szigetről! Az izgalmas játékban jól kell taktikáznod, hogy meggazdagodj és elkerüld, vagy...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 5
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Catan: Traders & Barbarians – 5-6 Player Extension társasjáték Kiegészítő 5990 Ft-tól! - 3 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Die Siedler von Catan: Rincewind und der Tourist / Die Gilden von Ankh-Morpork társasjáték Kiegészítő

  A pair of new scenarios for The Settlers of Catan acting in the DISCWORLD of Terry Pratchett. Not only Terry Pratchett, but also Klaus Teuber and KOSMOS agreed to the Scenario published in same quality as the last one of Österreichisches Spielemusuem Renaissance in der Steiermark/Burgbau in Chaffenberch. In "Die Gilden von Ankh-Morpork," join the Thieves...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Komplexitás: 2/5
 • Die Siedler von Luxemburg társasjáték Kiegészítő

  Die Siedler von Luxemburg is a scenario for the game The Settlers of Catan. It was created by the Luxemburg gaming club Guilde vun de Phantasiespiller for the national Catan championship 2008 and plays on a fixed map of the state of Luxemburg. The game includes the board, rules, and some additional components. A copy of Settlers is required for game play....

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Komplexitás: 4/5
 • Catan Geographies: North Rhine – Westphalia társasjáték Kiegészítő

  Die Siedler von Catan - Nordrhein-Westfalen edition is part of a series of historical regional map expansions for the venerable Settlers of Catan line. The new line profiles famous regions of Germany during the Middle Ages, when Celts, Romans, and Germans intermingled. This fixed map covers the Nordrhein-Westfalen area of Germany, which includes the...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Komplexitás: 2/5
 • De Kolonisten van Catan: De drie Handelsteden van Noord-Nederland társasjáték Kiegészítő

  A special board for Catan, depicting the three northern provinces of The Netherlands. The capitals of the provinces are trade cities (handelsteden), and offer various bonuses: trade as if they are 3:1 or 2:1 harbor, or a wildcard production tile, depending on the precise location of your village/city. Instead of mountains, on this map swamps produce ore...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
 • Der Hafenmeister társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Catan: Indiana & Ohio társasjáték Kiegészítő

  This map was a promotional give away at GenCon '09. It was done in commemoration of GenCon and Origins being held in Indiana and Ohio, respectively. There were two other maps given away: 'Settlers of Hesse' and 'North Rhine - Westphalia.' It is a pre-printed map that requires the base game to play. From the map: In order to settle this map, you need the...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Die Siedler von Catan: Schätze, Drachen & Entdecker társasjáték Kiegészítő

  This expansion pack contains additional material for some scenarios, which could be played until now only with some handicraft work. It includes material for 6 scenarios: Die Wüstendrachen/Wüstenreiter (The Desert Dragons), Der große Kanal (The Great Canal), Verwunschenes Land (The Enchanted Land), Die Schatzinseln (The Treasure Islands), and enough...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Die Siedler von Catan: Schätze, Drachen & Entdecker társasjáték Kiegészítő 18990 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Catan Geographies: Bayern Edition társasjáték Kiegészítő

  Die Siedler von Bayern (The Settlers of Bavaria) is the third in a series of historical regional map expansions for the venerable Settlers of Catan line. The new line profiles famous regions of Germany during the Middle Ages, when Celts, Romans, and Germans intermingled. Die Siedler von Bayern celebrates the state of Bavaria, home to Regensburg, Munich and...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Catan: Delmarva társasjáték Kiegészítő

  This map represents the combined areas of Delaware, Maryland, and Virgina, along with Washington D.C. Also printed on the map are various details about many towns in the area, and some history. From the map: "Delmarva" stands for "Delaware, Maryland, and Virginia." It often refers to the peninsula east of the Chesapeake Bay. Greater Delmarva includes these...

  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Komplexitás: 2/5
 • Die Siedler von Catan: Der Schokoladenmarkt társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 75 perc
  • Min. játékidő: 75 perc
  • Max. játékidő: 75 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Catan Geographies: Austria társasjáték Kiegészítő

  Catan Geographies: Austria, a.k.a. Die Siedler von Catan: Österreich Edition, is the fourth in a series of regional map expansions for the venerable Settlers of Catan line. The rules of the Austria Edition are closely to those of standard Catan, with a few departures to keep things interesting. Players may build cities only in the round intersections...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Catan Scenarios: Helpers of Catan társasjáték Kiegészítő

  Tíz karakterkártyát találsz benne, amik mind különféle képességekkel ruháznak fel. A kiegészítő kompatibilis az alapjátékkal és a tengeri utazó kiegészítővel is és ezek 5-6 fős kiegészítése esetén is játszható. Magyar fordításAngol:Catan Scenarios: Helpers of Catan – a mini-expansion for Catan that's compatible with Catan: Seafarers and both Catan: 5-6 Player Extension and Catan: Seafarers – 5-6 Player...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Kirche, Glaube & Reformation (Fan expansion to Catan: Cities and Knights) társasjáték Kiegészítő

  Unofficial fan expansion of Catan: Cities & Knights. Adds several new aspects to Catan: Cities and Knights. Introduces an Inquisitor token, Religion Development Calendars, Religion Progress card set, Bread commodity cards and Beer commodity cards. While Bread is analogous to Grain (the way Coin is analogous to Ore in Cities and Knights), Beer is a...

  • Játékidő: 240 perc
  • Min. játékidő: 240 perc
  • Max. játékidő: 240 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
 • Die Pioniere (fan expansion for The Settlers of Catan) társasjáték Kiegészítő

  Unofficial expansion of Settlers of Catan. A set of 32 unique "Pioneers" cards that affect game play from the start of the game. Each player is given three random "Pioneers" cards before the game begins and chooses one to keep. The effects of the chosen card lasts throughout the entire game for the particular player who chose the card. The Pioneers card...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 1/5
 • Hexen, Zauberer & Drachen (Fan expansion to Catan: Cities and Knights) társasjáték Kiegészítő

  Unofficial fan expansion of Catan: Cities & Knights. Adds several new aspects to Catan: Cities and Knights. Hexen, Zauberer & Drachen ("Witches, Wizards & Dragons"), introduces a Wizard token, Magic Development Calendars, Magic Progress card set and Magic commodity cards. Magic commodities can only be collected on a brick intersection when a new Citadel...

  • Játékidő: 180 perc
  • Min. játékidő: 180 perc
  • Max. játékidő: 180 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 4
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
 • Katani pankur társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
 • Catan: Penn/Jersey társasjáték Kiegészítő

  This map represents the combined areas of Pennsylvania and New Jersey. Also printed on the map are various details about many towns in the area, and some history. It is a pre-printed map that requires the base game to play. From the map: In order to settle this region, you need the game pieces and cards from The Settlers of Catan game. You will also need...

  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Komplexitás: 2/5
 • Catakatoa társasjáték Kiegészítő

  A scenario that appeared in Game Trader Magazine, Issue 61 (March 2005) which contained a variant volcano tile with which to replace the desert in classic Settlers of Catan. Settlements can be built along the volcano tile, and if a d6 rolls the number of that corner, the lava will wash away the settlements built there. But if you aren't destroyed, you...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Catan Scenarios: Oil Springs társasjáték Kiegészítő

  Catan szigetén felfedezték az olajat és ez bizony egy új kort eredményez. Az olaj egyrészt előnyt jelent, mert megnöveli a termelést és nagyobb fejlődést tesz lehetővé a városokkal. Másrészt viszont szennyez és bizony erre oda kell figyelni...Angol:Game description from the publisher: In Catan Scenarios: Oil Springs settlers arriving on Catan will cry "Eureka!" as they discover black gold on the island for the first time....

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Die Siedler von Catan: Thüringen Edition társasjáték Kiegészítő

  Die Siedler von Catan - Thüringen edition is part of a series of historical regional map expansions for the venerable Catan series. The new line profiles famous regions of Germany during the Middle Ages, when Celts, Romans, and Germans intermingled. Like Die Siedler von Nürnberg and the other historical expansions, it features a fixed map board. The...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 1/5
 • Heroes & Capitols (fan expansion for Settlers of Catan) társasjáték Kiegészítő

  This is an expansion pack for one of the best selling games on the market today: one of discovery, settlement, & trade. This expansion takes the game to a deeper level by adding Ships, Heroes, Event Cards. It also contains a new upgrade component called Capitols. No longer does one simply settle. Now one conquers. Showcasing all original artwork and card...

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Catan Geographies: Mallorca társasjáték Kiegészítő

  This map represents one of the Balearic Islands, Mallorca (or Majorca), which is located in the Mediterranean Sea and is one of the most visited vacation spots in the Spain. Also printed on the map are various details about many towns on the island, and some history. Rules apply like normal Catan, and like Catan Geographies: Österreich the map can be...

  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Catan Scenarios: Frenemies társasjáték Kiegészítő

  Game description from the publisher: Hark, friend! Let us... help... each other. We live in a time of altruism on Catan. We give away resources to help lagging players. We move the robber to isolated locations to ensure the safety of our fellows. We even go out of our way to connect our roads with our neighbors' networks. Has everyone gone nuts? Ah! Thanks...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 2/5

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 2 óra
 • Játékosok:  3 - 4
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Nyelvfüggőség:  Gyengén nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Klaus Teuber
 • Illusztrátor:  Harald Lieske, Jason Hawkins, Michael Menzel, Franz Vohwinkel, Volkan Baga, Stephen Graham Walsh, Tanja Donner, Pete Fenlon, Marion Pott, Matt Schwabel, Michaela Kienle
 • Kiadók:  Mayfair Games, Piatnik, KOSMOS, Descartes Editeur, Tilsit, Eurogames, Asmodee, 999 Games, danspil, Grow Jogos e Brinquedos, Devir, Paper Iyagi, L&M Games, Lautapelit.fi, Logojogos, Albi, Competo / Marektoy, Capcom Co., Ltd., Hanayama, Galakta, Ísöld ehf., Giochi Uniti, Laser plus, Filosofia Éditions, Kaissa Chess & Games, Bergsala Enigma, Brain Games, Astrel Games, Korea Boardgames co., Ltd., Smart Ltd, Ideal Board Games, Broadway Toys LTD, Swan Panasia Co., Ltd., Stupor Mundi, TRY SOFT, Vennerød Forlag AS, Top Toys, Hobby World, GP Games, HaKubia, Ninive Games, Dexy Co, IntelliGames.BG, Igroljub, Catan Studio, spilbræt.dk, Brädspel.se, SuperHeated Neurons
 • Elérhető nyelvek:  arab, katalán, cseh, kínai, dán, holland, angol, észt, finn, francia, német, görög, héber, magyar, olasz, japán, Korean, lett, litván, norvég, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, svéd, szlovák, szolvén, izlandi, horvát, bolgár, afrikai, szerb, thai, baszk

Alternatív nevei


Kiadások

 • Finnish first edition with SdJ logo
  • Kiadás éve: 1995
  • Nyelv: finn
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • French edition 1995
  • Kiadás éve: 1995
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • German first edition with Franckh logo
  • Kiadás éve: 1995
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • German second edition with SdJ
  • Kiadás éve: 1995
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Danish edition
  • Kiadás éve: 1996
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Danish edition 1996
  • Kiadás éve: 1996
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 27 cm x 27 cm x 7.5 cm
 • English first edition 1996
  • Kiadás éve: 1996
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23.9 cm x 30 cm x 5.6 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • English second edition with alternate colors and 8p optional rules
  • Kiadás éve: 1996
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23.9 cm x 30 cm x 5.6 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Japanese edition 1996
  • Kiadás éve: 1996
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Norwegian first edition
  • Kiadás éve: 1996
  • Nyelv: norvég
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.9 cm
 • Swedish first edition 1996
  • Kiadás éve: 1996
  • Nyelv: svéd
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English third edition 1997
  • Kiadás éve: 1997
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23.9 cm x 29.5 cm x 5.1 cm
 • Dutch first edition 1998
  • Kiadás éve: 1998
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 4.5 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • German edition 1998 with SdJ
  • Kiadás éve: 1998
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Portuguese edition 1998
  • Kiadás éve: 1998
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Dutch second edition 1999
  • Kiadás éve: 1999
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Icelandic edition
  • Kiadás éve: 2000
  • Nyelv: izlandi
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Greek edition 2001
  • Kiadás éve: 2001
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • Capcom Japanese edition
  • Kiadás éve: 2002
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 35.8 cm x 23 cm x 6 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • French edition 2002
  • Kiadás éve: 2002
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Portuguese edition 2002
  • Kiadás éve: 2002
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 29.5 cm x 29.7 cm x 7.4 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • Russian first edition 2002
  • Kiadás éve: 2002
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 22 cm x 47 cm x 5 cm
 • Spanish second edition 2002
  • Kiadás éve: 2002
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Tilsit Italian edition
  • Kiadás éve: 2002
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English third edition 2003 with B&W rules and card box
  • Kiadás éve: 2003
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23.9 cm x 29.5 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • English third edition 2003 with color rules and card box
  • Kiadás éve: 2003
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23.9 cm x 29.5 cm x 5.1 cm
 • German edition 2003
  • Kiadás éve: 2003
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Japanese edition 2004
  • Kiadás éve: 2004
  • Nyelv: japán
 • Lithuanian edition
  • Kiadás éve: 2004
  • Nyelv: litván
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Russian edition 2004
  • Kiadás éve: 2004
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 27 cm x 40 cm x 5.7 cm
 • German 10 Jahre Jubiläums-Edition
  • Kiadás éve: 2005
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • Hungarian first edition
  • Kiadás éve: 2005
  • Nyelv: magyar
 • Paper Iyagi Korean edition
  • Kiadás éve: 2005
  • Nyelv: Korean
 • Polish edition 2005
  • Kiadás éve: 2005
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • French edition 2006
  • Kiadás éve: 2006
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.6 cm x 29.6 cm x 7.5 cm
 • French edition 2006
  • Kiadás éve: 2006
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
 • Romanian edition 2006
  • Kiadás éve: 2006
  • Nyelv: román
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • English fourth edition 2007
  • Kiadás éve: 2007
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23.8 cm x 29.5 cm x 7.8 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • German edition 2007
  • Kiadás éve: 2007
  • Nyelv: német
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7.5 cm
 • Korean edition 2007
  • Kiadás éve: 2007
  • Nyelv: Korean
 • Slovenian third edition
  • Kiadás éve: 2007
  • Nyelv: szolvén
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Bulgarian edition
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: bolgár
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Basque edition
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: baszk
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.1 cm
 • Catalan edition
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: katalán
 • Danish edition 2010
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • French edition 2010
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
 • German edition 2010 with plastic pieces
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Hebrew edition
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: héber
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • Japanese edition 2010
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 6 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Korean revised edition 2010
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Norwegian edition 2010
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: norvég
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Romanian edition 2010
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: román
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • Slovenian fifth edition
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: szolvén
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Swedish edition 2010
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: svéd
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Finnish second edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: finn
 • Greek second edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Hungarian second edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Polish edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
 • Portuguese edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: portugál
 • Russian fourth edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 76.2 cm x 76.2 cm x 17.8 cm
 • Spanish third edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Swedish edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: svéd
  • Méretek: 35 cm x 35 cm x 12 cm
 • Baltic first edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Dutch third edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • English fourth edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23.8 cm x 29.5 cm x 7.8 cm
 • Serbian edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: szerb
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Thai edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: thai
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Bulgarian edition 2013
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: bolgár
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • German edition 2013 with "Play it Smart" app
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 7.2 cm
 • Croatian/Serbian/Slovenian edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: szolvén
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Danish edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English fifth edition, first printing
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23.8 cm x 29.5 cm x 7.9 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • German edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 7.2 cm
 • Greek edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Hungarian third edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 7.2 cm
  • Súly: 1 kg
 • Korean edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Polish edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • Portuguese edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Romanian edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: román
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Russian edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Spanish edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Swedish edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: svéd
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • Baltic second edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Dutch edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English fifth edition, second printing
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.5 cm x 24 cm x 8 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: francia
 • Italian edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Russian edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 7.1 cm
 • Top Toys Spanish edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: spanyol
 • Kosmos French edition 2017
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Norwegian edition 2017
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: norvég
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Afrikaans edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: afrikai
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Catan Studio English edition 2019
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.5 cm x 24 cm x 8 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • Devir Portuguese edition 2019
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Catan Studio English edition 2020
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.5 cm x 24 cm x 8 cm
  • Súly: 1 kg
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Chinese edition 2021
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: kínai
 • Afrikaans edition
  • Nyelv: afrikai
 • Arabic/English edition
  • Nyelv: arab
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Croatian edition
  • Nyelv: horvát
 • Czech edition
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Czech/Slovak second edition
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Estonian edition
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • German edition with KOSMOS logo
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • German Panasonic Promotional edition
  • Nyelv: német
 • Italian first edition
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Latvian/Russian edition
  • Nyelv: lett
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Russian edition
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Slovenian first edition
  • Nyelv: szolvén
 • Spanish first edition
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Catan: Telepesei társasjátékhoz