Catan: Telepesei
Catan: Telepesei
Catan: Telepesei
Catan: Telepesei
Videó beküldése

Catan: Telepesei társasjáték

társasjáték, 2015
Értékelem!

A Catan: Telepesei egy könnyen tanulható társasjáték, 3 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játék 1995-ben megnyerte a Spiel des Jahres díját Az Év Játéka kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kereskedés, a moduláris tábla, a...

A Catan: Telepesei egy könnyen tanulható társasjáték, 3 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játék 1995-ben megnyerte a Spiel des Jahres díját Az Év Játéka kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kereskedés, a moduláris tábla, a hatszög-rács, a kockadobás és az útépítés mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Tied lesz a legfejlettebb uradalom Catanon?
Gyűjtsd össze a szükséges nyersanyagokat, építs utakat, falvakat, városokat. Ha szükséged van valamire, cserélj a többi birtokossal. Legyen tied a legnagyobb lovagi hatalom, vagy a leghosszabb út. Gyűjts össze tíz győzelmi pontot, mielőtt valaki megelőz.

Miért szeretik a Catan telepeseit?
Minden játékban más a játéktábla. A táblát hatszögletű elemekből kell összerakni véletlenszerűen. Lehet a többi játékossal cserélgetni, alkudozni. Minden körben a cserefázisban megpróbálhatod megszerezni azokat a nyersanyagokat, amikre éppen szükséged van. A felesleges nyersanyagaidat megpróbálhatod a többi játékossal elcserélni. Van benne egy kis szerencse. Minden körben 2 kockával ki kell dobni, hogy abban a körben melyik területek termelnek nyersanyagot. Vannak titkos, illetve változó pontok. Kártyák megszerzésével titkos pontokhoz lehet jutni, amiket akkor fedsz fel amikor megnyerted a játékot. Illetve a leghosszabb út és legnagyobb lovagi hatalom bármikor gazdát cserélhet, ha megváltoznak a viszonyok.

Számos kiegészője van
Ha még több változatosságra vágysz, akkor variálhatod a játékot a különböző kiegészítőkkel. Ha tengerre szállnál: Catan telepesei - Tengeri utazó, 5-6 fős kiegészítő. Ha barbárok ellen küzdenél: Catan telepesei - A hódítók legendája.

Hogyan játszhatjuk ketten?
Egyik lehetőség, hogy az alapjáték mellé beszerzed a 3. kiegészítőt, Kereskedők és barbárokat, ezzel már ketten is játszhatjátok. Ha kompletten szeretnél 2 fő részére egy teljes Catan játékot, amihez nem kellenek kiegészítők, akkor ajánljuk neked a Catan telepesei kártyajátékot 2 játékos részére. A kártyajátéknak van egy másik, felújított, angol kiadása - The Rivals for Catan - mely a magyar változathoz képest könnyebben tanulható, kiegyensúlyozottabb lett és kiegészítők is kaphatóak hozzá.

Magyar nyelvű játékszabály
Letöltés

Magyar nyelvű Kis telepes-almanach
Letöltés

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 34% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 5 000 Ft-tól
 • 46 ajánlat

Kategória: Közgazdaság, Alkudozás
Mechanizmus: Kereskedés, Moduláris tábla, Hatszög-rács, Kockadobás, Útépítés, Verseny, Változó setup, ECO-05 Income, Random Production, Negotiation, Chaining

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Catan: Telepesei társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Catan: Telepeseigyd, Szeged

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Szeged! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Bontott, sarkok enyhén polckopottak, tengerlapkák picit kopottak, minden egyéb hibátlan. Március 15-től 18-ig Budapesten is van lehetőség személyes átvételre! Személyes átvételre és cserére Szegeden van lehetőség. Csere esetén leginkább ezek érdekelnek (de bármit meghallgatok - illetve meg is venném őket): Bag of chips, Fish & Katz, Q.E., Avalon (magyar), Martian Dice, Vadnyugati legendák, Throw Throw Avocado

1 érdeklődő


Catan: Telepesei + 5-6 fős kiegészítő + Lovagok és városoktamaspeter09, Miskolc

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Miskolc! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Alapjáték + 5-6 fős kiegészítő + Lovagok és városok (műanyag figurákkal) egyben eladó vagy cserélhető a kívánságlistámon szereplő játékokra.

2 érdeklődő


Catan: Telepeseigladiusmaster, Szolnok

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Szolnok! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Átvétel elsősorban személyesen, Szolnokon vagy Pesten. A játékot bontottan vettem de látszik rajta, hogy nem játszottak vele.

2 érdeklődő


Catan: TelepeseidrProktor, csepel

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: csepel! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

catan+tengeri utazo+lovagok es varosok+5-6 fos kieg+ hazilag gyartott 5-6 fos kieg a lovagok es tengeri kiegekhez+ kartyagyaras lapook+ par promo lap+ kartyavedo par lapra + egy csomo felesleges jatekelem pluszban tartalekba.

1 érdeklődő


Catan: Telepeseinek kigészítői 5 db.Nedu, Debrecen

Akár cserélném is! Csak személyesen itt: Debrecen!

Lovagok és városok, Kereskedők és barbárok, A hódítók legendája, Tengeri utazó, Felfedezők és kalózok. Az alapjáték nincs meg. A kiegészítők egyben eladók.

1 érdeklődő


Catan: TelepeseiPitor, Kecskemèt, Tiszakècske, esetleg időnként Szeged

Csak személyesen itt: Kecskemèt, Tiszakècske, esetleg időnként Szeged!

Új, bontatlan, a kiegészítőkkel kompatibilis műanyag verzió (kieget nem vettem, a fa verzióját használom kieg nèlkül)

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (5)

Catan: Telepesei társasjáték videók (10)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • kicsianiko

  2023-06-27 09:50:11

  A szerencséről csak annyit, hogy rémes kockadobóként rendszeresen dobok 1-eseket és 2-eseket, szóval hiába örültem, hogy sikerült elfoglalni a keresettebb területeket, nem jövedelmeztek jobban. 😁 Szóval nem biztos, hogy vannak "nyerő" területek, vagy nem feltétlenül azok lesznek a nyerő területek, amikre eredetileg gondolnánk.

 • peti1212

  2023-06-27 07:19:03

  Egyetértek veled, mikor belecsöppentem anno a társasjáték világába, én is a Catannal kezdtem, minden kiegészítőjével együtt vettem meg. A játékboltokban belépve elsőként köszönt vissza a jellegzetes piros doboz. A játék elején már kialakulóban volt , hogy ki lesz a nyertes. Ennek hatására a szabályok módosításával próbáltuk érdekesebbé tenni, de hamar kifulladt a játék, így hamar eladóvá vált. De ennek ellenére mai napig sokan szeretik.

 • Tozsi

  2023-06-27 00:59:54

  (az előző komment folytatása) Borzasztóan nehéz úgy boldogulni, ha valakinek kevésbé kedvez a szerencse és/vagy elvitték előle a "nyerő" mezőket! Ennek hatására már a játék fájdalmasan korai szakaszában kilátástalan helyzetbe kerülhet valaki és jó eséllyel nem is sikerül majd kilábalnia onnan! Nagyon frusztáló tud lenni, amikor valaki az első útjához könyörög egy agyagért, miközben az ellenfél már a második városát építi... 😑 Ilyen esetekben nincs mibe kapaszkodni, hiányzik bármiféle felzárkóztató, kompenzáló mechanizmus a játékból, az olló pedig csak nyílik. Legtöbbször már nagyjából félidőnél érezni lehet, hogy kinek áll a zászló és ki tökéletesen esélytelen. Ehhez képest a játékidő túlzottan hosszú, a tűztől távolabb álló játékosok számára pedig végtelenül unalmassá és érdektelenné tud válni... :( Alig-alig van ráhatása az embernek a dolgok alakulására, hiába is próbálna stratégiát kialakítani, ha Fortuna nemet mond. Kínosan ügyelek a pozitív megítélésemre BGA-n, de egy-egy alkalommal nagyon közel álltam hozzá, hogy kilépjek menet közben..😳 Teljes időpocséklásnak éreztem befejezni egy már lefutott partit. Egyébként is kicsit vontatott a játékmenet, hát még ha a helyzet is reménytelen.

  Összességében azt azért nem bántam meg, hogy adtam neki egy esélyt, mivel így már saját, megalapozott véleményem van erről a legendáról, a kívánságlistám pedig alig érezhetően, de megfogyatkozott. ;) Megemlíteném még, hogy én csak az alapjátékot próbáltam és nem is vagyok pontosan tisztában azzal, hogy a rengeteg kiegészítő, illetve verzió mennyiben különbözik, mit változtattak rajtuk. Ha sikerült valamit javítani a fent említett problémákon, akkor elképzelhető, hogy létezik egy számomra is élvezetes Catan-variáns, de jelenleg nem érzek késztetést, hogy megkeressem! 🙃

 • Tozsi

  2023-06-27 00:22:47

  Őszintén sajnálom, de nem sikerült megkedvelnem ezt a játékot... :/ Évek óta kerülgettem, mire eljutottam odáig, hogy nincs több kifogás, ez bizony kötelező olvasmány, ki kell próbálni! Körülbelül 10 évvel ezelőtt ugyan játszottam már vele egyet, de onnan csak annyira emlékszem, hogy igazából azt sem tudtam mi történik, aztán valaki szólt, hogy megnyerte, én pedig talán 1-2 pontot ha gyűjtöttem. 😅 Persze ekkor még semmi közöm sem volt a társasjátékokhoz. 😇 Erre a tapasztalatra tehát nem tudtam véleményt alapozni, mégis egyfajta ellenérzést táplált bennem azóta is. Szóval ezt a távolságtartást leküzdve megtanultam a szabályokat és nekiálltam BGA-n a gyakorlatban is! Feltett szándékom volt egyébként a gyűjteményembe is beszerezni, hisz akkora klasszikusról van szó, hogy úgy éreztem enélkül hiányos a kollekció. Most már azt gondolom, hogy csak akkor lesz Catan-om, ha véletlen megnyerem valahol, vagy ajándékba kapom... 😛 A véleményemet talán azzal kezdeném, hogy egyáltalán nem fröcsögésnek szánom. Abszolút meg tudom érteni, ha valakit szép emlékek fűznek hozzá és nem kétlem, hogy tud jó szórakozást (is) nyújtani. :) Azt is kár lenne tagadni, hogy megkerülhetetlen mérföldkő a társasjátékok történelmében, ami megelőzte a korát és a maga idejében minden bizonnyal kiemelkedő darab volt. Ellenben mai, modern fejjel szerintem már nehezen védhető a játékmenet. 3-4 parti és egy csodával határos győzelem után döntöttem úgy, hogy a csúcson kell abbahagyni és önszántamból feltehetően nem is fogok többet játszani vele. Pedig egyébként megvan benne minden, amitől akár jó is lehetne: teljesen vállalható asztalkép, építkezés, nyersanyag menedzsment, speciális kártyák, interakció a kereskedés révén, ki is lehet tolni a másikkal a rabló használatával, vagy esetleg egy út leblokkolásával, mindezek ellenére folyamatosan azt éreztem, hogy az egész a kockadobásokon és a kezdő települések leosztásán múlik... 😕 (folytatom a következő kommentben)

 • fodihun1

  2023-06-06 20:04:51

  Attól függetlenül, hogy a játék felénél kb kiderül, hogy csak asszisztálnak vagy aszisztálni fogok a játék folyamán szeretek vele játszani. Pedig már egyáltalán nem modern de mégis szerethető játék.

 • robsteady

  2023-04-12 00:41:32

  Pedig amit felsoroltál, nekem mind benne van a Concordia-ban. Nyilván, nem azonos módon, de hát azért nem Catan+ -nak hívják. Csak kereskedni nem lehet benne egymással. De nem értem, miért is keresnék olyan játékot, mint a Catan? A Faiyum olyan mint a Concordia, de osztott játéktérrel építkezik. Mindent közösen építetek, de semminek nincs tulajdonosa. Érdekes koncepció szerintem. De az még messzebb van a Catan-tól, az meg egy Concordia+ 😀

 • Pcs

  2023-04-11 12:01:53

  Az "építkezős, területfoglalós, nyersanyag menedzsmentes hangulat" nekem megvan a Mars terraformálásában viszont hiányzik a másikkal való kereskedés és az opcionálisan változtatható térkép. A Gaia Projekt-ben ez utóbbi is megvan, viszont ebből is hiányzik a másikkal való kereskedés.

  Most, hogy jobban belegondoltam, ezzel a típusú pozitív interakcióval nem is találkoztam mostanában. Az itthoni játékok között egyikben sincs ilyen, de szerintem nem is játszottam olyan játékkal mostanában, amiben lett volna.

 • peti1212

  2023-04-11 09:56:44

  Nálunk is elsők között volt a Catan kiegészítőkkel együtt, de ez volt az a játék amit el is adtam elsőként, több okból is, de a játékot elkezdve gyorsan látszódott a végső befutó, végére eléggé egyoldalúvá váltak a stratégiai lehetőségek is. Helyette ha lehet javasolni, inkább a Terra Mystica, Puerto Rico, Viticulture, Burgundy kastélyok, Agricola átdolgozott kiadás, Concordia, vagy talán egy kis átmenettel az elektromos hálózat építés a Power Grid.

 • kok_o

  2023-04-11 08:43:35

  A kérdésem elsősorban arra irányult, hogy tudtok-e olyan játékot, ami hozza Catan építkezős, területfoglalós, nyersanyag menedzsmentes hangulatát, lehet benne kereskedni a másik játékosokkal, ezáltal van benne némi pozitív interakció, de van benne lehetőség akadályozni a másikat és nem a vak szerencse dönti el, hogy ki kap nyersanyagot és ki nem. Ezeken felül szeretem a Catanban az opcionálisan változtatható a térképet, leggyakrabban véletlenszerűen kirakott térképeken átszottunk vele.

  A Concordia megvan és szeretjük is, nekem elsőre nem ugrott volna be, ha a valaki Catanhoz hasonló játékot keresne.

  A Faiyumot nem ismerem, köszönöm a tippet utána fogok nézni alaposabban.

 • robsteady

  2023-04-10 23:48:49

  Mármint? Ami bevonz sok embert, vagy ami hasonlatos a Catanhoz, csak okosabb és kisebb szerencsefaktorral rendelkezik?

  Előbbire az Azul a tippem, szerintem az egy tökéletes beugró olyanoknak, akik még sose társasoztak. Utóbbi szerint a Concordia/Faiyum szerintem teljesen jó továbblépés.

 • laptopzsol

  2023-04-10 18:37:39

  Rengeteg új (2021, 2022) játékom van, és na ná hogy van Catan-om is. Nagyon szeretjük, és mivel 5-6 fő szokott nálunk lenni ezért meg vettük a 5-6 os kieget. A nagyobb térkép, több játékos szerintünk még jobbá tette. Klaus úr magasra tette a lécet. Amit nagyon sokáig nem tudtak mások meg ugrani. Hála az úrnak, el indítot valamit, ami nekem és sok másnak is tetszik. Pár éve jönnek olyanok amiket végre úgy kedvelek mint a Catan-t.

 • pelubeard

  2023-04-10 17:39:31

  sziasztok, angol nyelvu catant keresnek. koszi

 • kok_o

  2023-04-05 09:36:16

  Teljesen egyetértek veled. Azt gondolom, hogy a Catan nélkül ma biztosan más lenne a társasjátékok világa. Magyarországon, de valószínűleg bárhol a világon sok-sok embert vonzott be az addigi, nevezzük "mains stream" társasjátékok világából, valami újat mutatva.

  Egyébként pont azon gondolkodom, hogy biztos van, de én nem ismerek még egy olyan játékot ami olyasmi, mint a Catan, csak esetleg kiküszöböli - a mai szemmel nézve - hibáit.

 • veerzoltan80

  2023-04-04 19:46:25

  Sajnos a mai napon Catanra távozott Klaus Teuber, a játékcsalád megalkotója. Számunkra az ő játékai jelentették a belépőt a modern társasjátékok birodalmába, és ugyan azóta már helyén kezeljük a catan-jelenséget, azért hogy kinyitotta ezt a kaput nekünk örökre hálásak leszünk.

  Legyen neki könnyű a föld.

 • godzsakattila

  2022-10-15 13:17:55

  Köszönjük szépen. Úgy látom ez az amelyik fent van itt is lefordítva a játék adatlapján. :)

 • kok_o

  2022-10-15 08:22:18

  Megtaláltam, az alábbi linkről letölthető. A házi szabály angolul van, bár nem túl bonyolult. Ha valakinek szüksége van/lesz rá szívesen lefordítom.

  Link

 • kok_o

  2022-10-14 21:52:00

  Megkeresem és feltöltöm.

 • MaRo

  2022-10-14 20:04:54

  Szerintem is töltsd fel ide, megér egy misét nekem is :)

 • godzsakattila

  2022-10-14 19:09:22

  Érdekességként mindenképp hasznos lehet.

 • kok_o

  2022-10-14 08:52:07

  Nekem is van valami fan made szabály kinyomtatva a dobozban (talán még BGG-ről szedtem), de szerintem még nem próbáltuk ki. Abban elvileg nincs semmilyen semleges játékos, viszont a térkép egy sor lapkával kisebb ha jól emlékszem. Ha valakit érdekel elő tudom keresni.

 • godzsakattila

  2022-10-13 21:12:45

  Igen eredendően nem lehet, de léteznek fanmade változatok is rá, illetőleg a Barbárok és Kereskedők kiegészítőben van hivatalos két személyes mód leírás, egy marék gomb kell hozzá technikailag. De én személy szerint azt pl utálom mert semleges játékosnak is kell pakolni és valamiért azt fejbe tartanom nehéz 😅

 • kok_o

  2022-10-13 14:37:18

  A hibái ellenére a mai napig a polcon van, a tengeri utazó kiegészítővel együtt. Utóbbit egyébként erősen ajánlom kpróbálására. :)

  A szerencse faktor miatt nyilván nem mindig lesz aki lemarad, illetve nem is ugyanaz fog lemaradni. Egyébként az is biztos, hogy pont a kockadobás miatt rengetegszer kell újratervezni.

  2 fővel elviekben nem játszható, bár az itt-ott találni 2 főre optimalizált szabályokat.

 • MaRo

  2022-10-12 21:28:37

  Én is inkább Attilával értek egyet bár nem játszottuk agyon mi sem a játékot én is hallottam többektől a váratlan fordulatot a parti végén.

  A városok szerintem mellékesek, oké vannak olyan helyek amiknél jó ha ott vagy viszont ha azt nem dobják ki akkor nem sokra mész vele. Szerintem azért biztosít a játék lehetőséget arra, hogy kompenzáld a kezdést. Ezen felül pedig a lemaradó, igen ez benne van, neki nyilván kellemetlenebb de nem törvényszerű, hogy mindig ugyanaz marad le mint ahogy az sem, hogy mindenképp nagyon megjelenik a lemaradó játékos.

  Annak ellenére, hogy nem egy gyakran előkerülő játék a kiegészítőkkel olykor én is szemezek mert vannak amik akár nehezítenek is vagy a játékosszámot növelik mert 4 fővel szerintem elég szűkös a térkép, mondhatni emiatt szerintem nyúlik is a játék mert a mozgástered korlátozódik persze ez egyes esetekben jelenthet előnyt is vagy sakkozósabb partit is akár.

  2 fővel meg szerintem nem is működik túl jól, mert ott kb minden adott ahhoz, hogy hamar lezavard és az ellenfél ne zavarjon sok vizet.

 • kok_o

  2022-10-12 09:34:24

  Igen ez talán szerencsésebb, vagy pontosabb megfogalmazás, mint az hogy előre látni ki/kik fognak nyerni.

 • godzsakattila

  2022-10-12 09:27:29

  Mondjuk abban, hogy valaki lemaradhat teljesen igazad van, az látszódhat ki esélytelen, csak az nem a többiek közül ki lesz a befutó.

 • kok_o

  2022-10-12 09:04:53

  Nálunk sem kerül már le a polcról, bár a jubileumi kadásos tengeri utazós kampányt még egyszer szívesen végig játszanám. Sajnos nálunk sokszor volt olyan, hogy legalább egy ember lemadradt annyira, hogy sok esélye nem maradt a végős győzelemre.

  Abban viszont egyetértek, hogy a végjáték elég izgalmas tud, amikor tényleg elég csak egy jó vagy jobb dobás és akkor megnyered, vagy már csak egy kör kell és felfordítod a sokadik lovagkártyíát amivel nyersz. :)

  A 10+ pontig tartó játék egyébként jó ötlet, lehet hogyha valamikor mégis előkerül akkor megemeljük a ponthatárt :)

 • godzsakattila

  2022-10-11 22:51:16

  Egyáltalán nem célom megvédeni a játékot, mert ugyan kapudrog volt nálunk is, de magamtól nem venném már le a polcról. De nagyon nem értek egyet veletek. Tudom, hogy sokan úgy gondolják a lepakolás rengeteget számít de szerintem elenyésző a szerepe, ha jó játékosokkal játszotok, mondjuk az is igaz mi nem 10 hanem több pontig játszuk áltlaában, lehet annak is szerepe van ebben, de ügyesen lehet balanszolni főleg ha szerencse is társul mellé. Az meg, hogy előre látni, hogy ki fog nyerni? NAh az egyetlen ami miatt élvezem még vele a játékokat az az, mikor 2-3 ember áll 1-2 pontra a győzelemtől, majd a negyedik megépít valamit majd felfordítja a két fejlesztőkártyás plusz pontját és azt mondja "megszívtátok háhá". Sok emberrel játszottam már, de a leggyakrabban ez volt az én szubjektív tapasztalatom vele. Mindig mikor már egy vagy két körre vagy csupán a győzelemtől vagy egy szerencsés dobásra, más hirtelen végez és megnyeri előre sose tudni ki lesz a befutó. Mennyire különbözőek a benyomások érdekes.

 • nedudki74

  2022-10-11 15:44:08

  Igazából nekünk is ez volt az egyik első komolyabb játékunk és előtte Catan juniorral is játszottunk. Nagyon jól meglehet vele tanulni a társasozást, és biztos, hogy a maga idejében nagyon nagy játék volt. az első partikat szerettük is. Nekem pont az a bajom vele, amit írtál. Az elején lettettük a két települést és ez már nagyjából meghatrározta ki nyeri a végén. Mivel a gyerekek pakolhatták le először a falvakat ez nem is volt nagy baj, legalább sikerélményük volt. Onnan kezdődtek a gondok, hogy a játék felénél, kétharmadánál már ők is tudták, hogy közülük ki fog nyerni, a másiknak el is ment a kedve a dologtól. Egy csomó játékban meglehet ez a probléma, csak ott nem ennyire nyilvánvaló egyik vagy másik fél előnye a végéig. Lehetne kicsit egyensúlyozni, az elején mondjuk fizetni kellene az első helyválasztásért, hitelbe licitálnánk és később fizetjük be az árat, nyersanyagot stb.

 • kok_o

  2022-10-11 13:39:00

  Szerintem semmi baj nincs a Catannal, a helyén kell kezelni. A legfőbb hiábiának pont azokat szokták felemlegetni amiket te is írtál (magas szerencse faktor, a kezdeti néhány kör után már sejteni lehet, hogy ki fog nyerni). Ettől függetlenül szerintem fontos játék (volt?) abból a szempontból, hogy simán tekinthetünk rá "kapudrogként". Könnyű tanítani, egyszerűek a szabályok, megvan a régi társasjátékok hangulatából a kockadobás. Van benne interakció bőven.

  Ami szerencse faktor illetei, tapasztqalataim szerint hosszú távon ki fog egyenlítődni, így sok játék után ki fog jönni ki a jobb. A szerencse faktor mellett ami nagyon fontos, az a kezdeti 2 település helye. Nagyon sok mindent meghatároz, kis túlzással már ekkor sejthető ki/kik lesznek harcba a győzelemért.

  Kiegészítőnek javslom kipróbálni a Tengeri utazót, behozza hajózást, ami lehet egy menekülő út a szigetről, ha nagyon beszorulnánk oda. A jubileumi kaidás tartalmaz egy 3 v 4 részes kampányt. Ezek mindegyikében van egy kis csavar, némi speciális szabály ami izgalmasabbá teszi. Ezen felül csak az összes küldetés teljesítése során derül ki, ki nyert szóval a végére csökken némileg a szerencse faktor.

 • nedudki74

  2022-10-11 08:33:49

  Tudom, hogy nagyon jó játék, de nekem kicsit csalódás volt. A Catan juniorral sokat játszottunk a gyerekek miatt, nagyon szerették is, azzal tanultak meg komolyabban társasozni. 7-8 éves korukban elkezdtünk ezzel játszani, pillanatok alatt megtanulták a junior miatt és az első partikat nagyon élveztük. Aztán néhány parti után észrevettük, hogy kb. a felénél már tudjuk ki fogja megnyerni, onnantól már a leendő győztesen kívül eléggé unta mindenki. A szerencsének nagyon komoly szerepe van benne (ez a juniorra is elmondható, de attól nem is vártunk sokat) és ha az elején jó helyre pakolsz le, nagy előnyhöz jutsz a végén. Lehet mi csinálunk rosszul valamit és nem vettük észre mivel lehet kiegyenlíteni ezeket az előnyöket, de hamar elfelejtettük a játékot.

 • hamu80

  2022-07-07 11:00:21

  A Concordiát javasolják helyette. Ott is van építkezés, nyersanyagmenedzsment, moduláris tékép, azon való haladás és közlekedés. Viszont nincs dobókocka, direkt szivatós interakció, ééés direkt bizniszelés a játékosok között. Ez az, ami abszolút hiányozhat a Catan fanoknak, holott legalább annyi negatívuma mint pozitívuma van. A Catanból egyedül az Archipagelo társas merített közvetlenül, az azonban fényévekre van komplexitásban a Catantól. Még a Bohnanzában találhatsz direkt bizniszt.

 • szabolcs.kelemen27

  2022-06-24 10:56:38

  Köszönöm a válaszokat! :)

 • DeimosDown

  2022-06-23 14:06:07

  Part Deux

  Szóval, ahogy írtam, nehéz tökéletes pótlékot ajánlani, mert nincs ilyen...

  Ha a kereskedős mechanizmus érdekel, általában a Bohnanzát szokták javasolni - szerintem az Ad Astra és Colosseum hasonlít még picit, és talán jobbak, a Colosseum biztosan, csak azt nem egyszerű beszerezni.
  (Aukciósból elég sok van, de az picit más.)

  De szerintem a már említett szociális interakció miatt, pl a Trónok harca-val is jobban párhuzamba vonható a játék (bár nyilván itt nem lesznek epikus hátbaszúrások...) - és az ilyen diplomáciára épülő játékok azért általában hosszabbak. Talán csak a War of Whispers ami ilyesmi és gyorsan le lehet játszani.. de ezeknél már kicsit belefolynak más mechanizmusok is, mint az area control (ami a Catanban is fontos egyébként), meg egy csomó másik (ami kevésbé.)

  Nem tudom segítettem-e bármit is ezzel, vagy csak jobban összezavartalak... :)

 • DeimosDown

  2022-06-23 14:02:29

  Kezdem azzal, hogy igazából szerintem a mai napig nincs olyan játék ami helyettesíti a Catant, amely ennyire egyszerűen és elegánsan vegyít egy építkezős/kereskedős/szociális interakcióra épülő játékot - és ez egy kötelező játék kell hogy legyen mindenki polcán.
  Szóval az első kérdés - hogy át kell gondolni, a Catan melyik funkcióját/mechanizmusát szereted legjobban.. az építést, a kereskedést, a tábla melletti beszélgetést - a választól függően más lesz az ajánlás...

  És most jön amivel nem leszek népszerű - (hangsúlyozom) szerintem, nagyon sokan nem jó oldalról közelítik meg a játék lényegét - mert a Catannak a legfontosabb eleme a tábla melletti beszélgetés, a szociális interakció (csúnya angol szóval "table talk")

  Már csak azért is mert a játék 50-60%-a a két kezdeti falu lehelyezésén múlik... és innentől igazából nem sok mindent tudsz befolyásolni, csak azt hogy kivel kereskedjenek az emberek, hova tegyék a rablót, etc-etc.
  Én emiatt sokkal kevésbé érzem szerencsejátéknak, ahhoz képest hogy a legtöbben gondolják és a mai napig is remek játéknak tartom (nálam simán TOP 100as játék)
  Meg tudok-e nyerni minden játékot? Nem - de ez nem is baj. (viszont 7-8 pontig szinte mindig el tudok jutni...)

  (A nyersanyagtermelés / építkezés akármennyire is látványos, borzasztóan pici eleme a játéknak... és igazából nem múlik rajta annyira sok, mint ahogy az ember gondolná - kb annyi hogy várost építesz vagy 1/2 kártyát veszel egy adott pillanatban, vagy mondjuk 4-5 kártyával nekimész-e a következő körnek... általában ezek a klasszikus döntéshelyzetek.)

 • kvarclovag

  2022-06-23 12:42:09

  Egyikkel sem játszottam, csak ismerem őket, és nekem elég hasonló témájúnak tűnik a The Castles of Burgundy ami egy nagyon magasan jegyzett játék a BGG-n, és általában is a legjobbak közt tartják számon. Ha a téma tetszik (felépítem a kis birodalmamat) és a kockadobást is szereted, akkor érdemes megpróbálni. A BGA-n szintén próbálhatod. Ellenfél lesz bőven, folyamatosan több, mint 3000 játék fut.

 • esze.gergo

  2022-06-23 10:19:35

  Szerintem tök jó, hogy ennyire megtetszett és vigyázz ezekkel a kérdésekkel, mert gyorsan a mélyvízbe lehet kerülni a társasoknál. A pénztárcád se fogja feltétlenül szeretni, meg utána könnyen el lehet jutni oda, hogy "hű mennyi játék, amit megvettem, de még nem játszottam, mikor lesz rá időm?"

  A Catan egy korrekt játék, ugyan én nagyon régen játszottam utoljára és nem is szívesen venném elő újra. Viszont, amire emlékszem, hogy igazán problematikus az a kocka és a vele jött túlzott szerencsefaktor. Igazából szerintem nem rossz a játék, viszont a megjelenése óta kijött egy csomó játék, ami sokkal-sokkal érdekesebb/szebb/jobb/összetetteben csinálja amit a Catan csinál/jobban kezeli az interakciót/stb.

  Nekem az lenne a javaslatom, hogy játsz még vele bőven, próbáld meg jobban meghatározni, hogy mi az, ami miatt baromira bejön és utána térj vissza ugyanezzel a kérdéssel. Ha a termelés izgat ott lesz egy csomó gazdasági euro, ha az egymással való kitolás tetszik, akkor megint más játékok jönnek, de még az is lehet, hogy a kocka randomsága tetszik és akkor is fogsz kapni olyan ajánlást a véleményem szerint, amivel egyet játszol és soha többé nem akarsz majd Catanozni.

 • Laxativus

  2022-06-23 09:11:30

  Helyette nem, legfeljebb mellette. Szerintem megérdemli a helyet a polcon még most is, mindig jó elővenni, pedig azt hiszem, hogy még sosem nyertem egy játékot sem. (De az a pillanat, amikor leteszitek az asztalra, és ott van a fejedben az új stratégia, amivel most mindenkit lekörözöl majd! Ami pontosan addig tart, amíg az első települések a táblára kerülnek, és most találhatsz ki valami egészen mást, amivel valamit faraghatsz ebből a katasztrofális mezőösszeállításból.) Ha meg bejön, akkor pláne. Ha meg egy kiegészítőt is raktok mellé, akkor nem fogjátok porfogónak érezni jó ideig. Nekem pl. a Tengeri utazó kieg. igencsak bejött, többek között azért, mert a gyapjúnak is érvényt szerzett, nem kell kétségbeesni, ha nem fértél agyag közelébe.

  Furcsa mód a Concordiát közel érzem hozzá, pedig szinte semmiben nem hasonlít rá. De ha könnyen tanulható, egyszerű, de meglepően mély, könnyed stratégiai játékot akarok játszani, akkor ez is pont annyira betalál, mint amaz. Mondjuk modernebbnek nem feltétlen mondanám. Persze az sem mentes a negatívumoktól (mint írtam is alá) de melyik játék az?

 • szabolcs.kelemen27

  2022-06-23 08:41:13

  Ezt a játékot eddig háromszor játszottam baráti társasággal, és kétszer BGA-n amióta felkerült. Marhára bejön, bár sokan írtok itt a negatívumairól is. Melyik (modernebb) játéko(ka)t ajánlanátok helyette? Vagy melyik kieget hozzá, ami viszonylag "kijavítja" az emlegetett hibáit?

 • MaRo

  2022-02-08 20:29:02

  Nekem a gyerekkorom sztárjai a gazdálkodj okosan a ki nevet a végén és a monopoly voltak. Mostanra már rájöttem, hogy azért ezek távol állnak a csúcskategóriától.

  Idősebbként és még nem ennyire társas fanatikusként egy agymenők monopoly lett az első beszerzés természetesen a sorozat miatt. Igazából elég ötletesen megcsinálták egyes elemeit de monopoly maradt.

  Mikor baráti társasággal megindult a játék akkor merült fel egy karácsonyi ajándék kapcsán a catan. Végül rizikót vettünk de később megvettem magamnak mert jó emlékeket idéztek mások. Néhányx előkerül ugyan és elleinte tetszett is mostanra viszont nem érzem elég versengő, kissé kiszámítható és unalmas.

  Bár a lovagosról olvastam, hogy sok stratégiát visz bele de az nem került megvásárlásra így ez eddig kimaradt a szórásból.

  Azért ha erre mondanál tapasztalatot, hogy mennyire változtatja meg az alapokat megköszönném. :)

 • anna.varganekis

  2022-02-08 20:03:36

  Általában némi kedves nosztalgiával veszem elő gyerekkorom játékait, és akkor is élvezem őket, ha valójában tudom, hogy vannak sokkal jobb játékaim. Nos, a Catan esetében valahogy még sincs így. Kb 15 éve ez volt otthon "a" társasjáték, rongyosra játszottuk a még fabábus alapjátékot, fix vasárnapi program volt a családi Catan-veszekedés :D aztán jött a (szintén fabábus) tengeri kiegészí, majd nem sokra rá a (már műanyag) lovagok és városok, azok voltak a gigászi party-k :) Most viszont már nem szívesen veszem elő, pedig megvan még hiánytalanul, és a gyerek szeret játszani vele, szóval néha kénytelen vagyok mellé ülni, de valahogy untat a dolog. Talán azért mert annyira hasonlók a körök, nem tudom valójában.

 • godzsakattila

  2021-06-07 10:12:24

  Több házi vagy hivatalos tipp is van erre az esetre. Pl. itt ezen az oldalon is felvan töltve egy ilyen lehetőség. A Kereskedők és Barbárok kiegészítő játékszabálya is tartalmaz egy ilyen lehetőséget. Ez más alapkoncepcióból indul, de mind két esetben a megfelelő balanszolás a cél. Ehhez nemigazán kell plusz kiegészítés annak ellenére, hogy az egyik kiegészítő szabálykönyvéből van, összesen annyi, hogy kell 20 kereskedőzseton. Szerintem ez a része el is hagyható akár, vagy 5 forintosokkal, gombokkal, bármi más társasból származó koronggal helyettesíthető. Ezt az utóbbit én próbáltam, de nekünk nem mindig ment észbe tartani, hogy mikor építkezünk, akkor a "semlegesnek" is építsünk valamit, szóval annyira nem jött be, de nektek lehet jobban bejön.

 • godzsakattila

  2021-04-20 19:53:08

  Végre elértünk oda, hogy a gyerekek kora lehetővé tudja tenni az intenzív társasozást, a picit bonyolultabb, vagy összetettebb játékokkal is. A Catan volt az első ami sikeresen berántotta őket és valamelyest minket is. Ezzel így volt a rokonság és a baráti kör egy része is. Mikor új volt, akkor kb. heti 5 nap előkerült. Majd ez fokozatosan viszább olvadt. Persze még mindig elő elő kerül. Kiváló hardcore játékokhoz nemszokott társaságok vagy családok számára, egyetlen hátránya az, hogy max 4 fő játszhatja, ami elég rossz, mert nálunk eleve a gyerekek száma önmagában 3 (bár a legkisebb még nem telejsen a játékhoz való korosztály) és arról nem is beszélünk ha jön rokon látogatóba, aki szintén szívesen játszik velük, akkor már teljesen kiszorulunk. Persze ezt tudja orvosolni a bővítő pack 5-6 főre. Ajánlom tényleg mindnekinek, aki a fentebbi azaz "nem hardcore játékos és/vagy gyerekeivel játszani tervező" kategória tagja :)

 • zkbali

  2021-03-21 10:29:10

  Ahogy sokaknak, nekem is az első modern játék volt, és a Catan alapozta meg a komplex társasok iránti érdeklődést. Én még a "fénykorában" ismerkedtem meg vele 13-14 évvel ezelőtt, azt hiszem az még a fabábus változat volt. Azért mondom, hogy fénykor, mert akkor még tényleg nagy dolognak számított (legalábbis Magyarországon), de azóta nagyon sok játék jelent meg, amik mellett már a nagy klasszikus kicsit elavultnak hat. Túl nagy a szerencse szerepe benne, gyakori az összefogás egy játékos ellen stb. Én csak az alapjátékkal játszottam, ezeket a hátrányokat lehet, hogy egyes kiegészítők ellensúlyozzák. Kedvcsinálónak mindenképp jó volt anno a társasozáshoz, a társasjáték-kultúra fejlődésében tagadhatatlanok az érdemei.

 • aiplisanyi

  2021-03-20 20:31:05

  Talán ez volt az első modern társasom, nagyon szeretjük. Ketten is szoktunk játszani, ilyenkor 3 településsel kezdünk, amivel gyorsabb lesz a játékmenet. Egymás közti kereskedelem elég költséges tud lenni, nem szerencsétls a konkurenciát segíteni.

 • Hobiorsi

  2021-03-20 09:32:27

  Nekem is az első olyan játék, ami bevezetett a modernebb, összetettebb társasok világába. Nem vagyok benne teljesen biztos, de talán a Carcassont még hasonlónak mondanám, de persze messze túlszárnyalja (számomra legalábbis biztosan).

 • Crospieler

  2021-03-19 09:26:21

  Egy igazi klasszikus és az egyik legismertebb játék. Mint valószínűleg oly sokaknak nekem is ez volt az első modern társas amivel játszottam.

  Sok a kiegészítő hozzá, ezzel frissen tartható a játékélmény ill. növelhető a komplexitás is.

  Azért most már érződik rajta, hogy régebbi játék, de még elmegy. Viszont az az érdekes, hogy nem tudnék egy valós alternatívát mondani a Catanhoz, ami teljesen kiváltaná. Egy olyan játékot ami újabb és nagyon hasonló hozzá. Vannak persze társasok amik részben hasonlóak, pl. a Century a Kelet csodái, de olyat ami teljesen helyettesíthetné, olyat még nem láttam.

  Ettől függetlenül én nem gondolom azt, hogy a Catan egy "kötelező" darab lenne. Nekünk sincsen meg, de részben azért, mert nem lehet vele kettesben játszani.

 • Podapanni

  2021-02-09 14:34:45

  Értem :D Az én fejemben egy nyersanyagokhoz kötött verzió jelent meg, de lehet, hogy az már túl elvetemült :D

 • ghtyshd

  2021-02-09 14:15:36

  Nagyon egyszerű :D Ha építesz valamit/ a városod fejlődik, akkor iszol egy pohárral :D Nálunk a könnyítés az volt, hogy magunk döntjük el mennyit töltünk a pohárba - jellemzően a kezdetekkor teli, a végére viszont már alig pár kortynyit.

  A hardcore verzióban (ezt nem próbáltam, de egy ismerősöm játszotta így) bármikor amikor húzol kártyát, akkor kell igyál :D

 • Podapanni

  2021-02-09 14:08:59

  Na jó, ez a Catan, mint ivós játék nagyon viccesnek tűnik.
  Ha esetleg emlékszel még, megkérdezhetem, mi volt a szabály? :D

 • mateklesz

  2021-02-09 13:41:09

  Elég későn csöppentem a társasjátékok világába, mindössze egy másfél éve kezdtem el velük foglalkozni, ebben pedig nagy szerepe volt a Catannak. Első látásra beleszerettünk otthon, hatalmas partikat játszottunk (az utána beszerzett Lovagok és városok kiegészítővel még izgalmasabb). Sok-sok játék alapján én úgy gondolom, hogy négyen nem az igazi már a játék (több fővel el sem tudom képzelni), mert nekem már túl zsúfolt a tábla, elvesszük egymás elől a lehetőségeket és ezáltal nem is olyan izgalmas a játszma, mert előre le vannak osztva a szerepek. Szerintem hárman tökéletes, úgy mindenkinek megvan a tere arra, hogy kialakítson valamilyen stratégiát.
  Lentebb a hozzászólások között olvastam először a két játékos módról, ezzel játszott már valaki? Nagyon jó lenne, ha akár párommal ketten is tudnánk Catanozni.

A Catan: Telepesei társasjáték és kiegészítői (114)

 • Die Siedler von Catan: Historische Szenarien társasjáték Kiegészítő

  This is an expansion for Die Siedler von Catan (The Settlers of Catan). There are two scenarios that are included, Cheops and Alexander the Great. The first recreates the building of the pyramids ala Settlers, and the second follows the imperial expansion of Alexander the Great. Mayfair Games imported the German version in limited numbers, adding a version...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Catan: Tengeri utazó társasjáték Kiegészítő

  Magyar nyelvű, műanyagfigurás kiegészítő, 3-4 főre a Catan telepesei alapjátékhoz. Kombinálható mind az első, mind a második magyar kiadással. Catan szigete csak a kezdet. A tenger sok felfedezni valót tartogat még a merész kapitányoknak. Légy te is részese a környező szigetekre indított expedícióknak és írd meg te Catan lakóinak történetét! Vár a tenger...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott játékosszám: 4
  • Max. ajánlott játékosszám: 4
  • Min. ajánlott játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Catan: Tengeri utazó társasjáték Kiegészítő 7425 Ft-tól! - 1 felhasználó és 10 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Catan telepesei: Lovagok és Városok társasjáték Kiegészítő

  Magyar, műanyagfigurás kiegészítő a Catan telepesei 2. kiadású alapjátékhoz, 3-4 főre. Az első és második kiadású magyar alapjátékkal is kombinálható. A sziget veszélyben van. Egy barbár flotta halad Catan felé azzal a céllal, hogy romba döntse a városokat és kifossza a lakosságot. Egyedül a lovagok képesek megállítani a hadat, ám nekik is össze kell...

  • Játékidő: 150 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 150 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott játékosszám: 4
  • Max. ajánlott játékosszám: 4
  • Min. ajánlott játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Catan telepesei: Lovagok és Városok társasjáték Kiegészítő 8990 Ft-tól! - 34 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Die Siedler von Catan: Das Buch zum Spielen társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Die Siedler von Catan: Historische Szenarien II társasjáték Kiegészítő

  This is an expansion for Die Siedler von Catan (The Settlers of Catan). Settlers in the time of the Great Wall of China and the era of the Trojan War. This second historical module uses a fixed board and components from the Basic game as well as the 5&6 Player Expansion. It introduces a number of new elements and is playable in about 90 minutes. Belongs to...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 4
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Catan Telepesei: Kiegészitő 5-6 játékos részére társasjáték Kiegészítő

  A Catan telepesei társasjátékokhoz! Ez a kiegészítő szett csak a Catan telepesei alapjátékkal együtt játszható! Ez a kiegészítő szett lehetővé teszi, hogy a vállalkozó kedvű telepesek a Catan telepesei társasjátékot 5- 6 főre kibővítve játsszák!Angol:Allows you to add up to two more opponents to The Settlers of Catan. The only change in the rules is that there is a building round at the end of each turn in which any player...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 5
  • Ajánlott játékosszám: 5
  • Max. ajánlott játékosszám: 6
  • Min. ajánlott játékosszám: 5
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Catan Telepesei: Kiegészitő 5-6 játékos részére társasjáték Kiegészítő 4900 Ft-tól! - 1 felhasználó és 25 üzlet árulja ezt a játékot!

 • The Settlers of Canaan társasjáték

  A Settlers of Canaan nem meglepő módon Kánaán földjére visz, ahol az egyik törzset kell irányítanod és fejlesztened. A játék a Catan alapszabályait veszi alapul. Ezt módosítja illetve bővíti ki, hasonlóan mint a történelmi változatok.Angol:Settlers of Canaan takes place in the territory of Canaan off the coast of the Great Sea. Each Player represents a tribe of Israel as they seek to settle the land of Canaan. The...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 7+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  The Settlers of Canaan társasjáték 7990 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Catan Lovagok és városok 5-6 játékos társasjáték Kiegészítő

  Kiegészítő, a Catan telepesei alapjáték az 5/6 fő kiegészítője az lovagok és városok kiegészítő szükséges hozzá! Ez a kiegészítés lehetőséget ad arra, hogy plusz két játékossal kiegészülve megvédjétek Catant a barbároktól. A kiegészítés további figurákon kívül plusz alkatrészeket is tartalmaz, és kiegészül néhány új játékszabállyal.

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 5
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Catan Lovagok és városok 5-6 játékos társasjáték Kiegészítő 7330 Ft-tól! - 17 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Catan: Seafarers – 5-6 Player Extension társasjáték Kiegészítő

  Figyelem! Ennek a kiegészítőnek a használatához szükség van a következőkre: Catan telepesei (harmadik kiadás) Catan telepesei (harmadik kiadás) - 5-6 fős kiegészítő Catan telepesei (harmadik kiadás) - Tengeri utazó kiegészítő (Jubileumi kiadás) A kiegészítő műanyag figurákat tartalmaz!Angol:Now five to six players can sail into the uncharted and explore and settle the mysterious islands near Catan! The 5-6 Player Expansion for The Seafarers of Catan allows you to...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 5
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Catan: Seafarers – 5-6 Player Extension társasjáték Kiegészítő 7383 Ft-tól! - 28 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Settlers of New Catan (and extra modules) társasjáték Kiegészítő

  This game variant of Settlers of Catan is inspired by the universe created by Klaus Teuber in Starfarers of Catan. The game alters the original game in some important respects. Players need, however, only a copy of Settlers of Catan and some additional components that can be downloaded for free. Players are human settlers on the first "Catanian colony" in...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • CATAN 3D Collector's Edition társasjáték

  To commemorate this momentous and joyous event, a special edition is being created. The special edition encompasses Settlers of Catan and Cities and Knights for 3-4 players. This edition features three-dimensional hand painted tiles made of dense heavy weight resin and a complete interlocking border. Each player gets a set of hand-painted settlements...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • The Settlers of Catan: The Fishermen of Catan társasjáték Kiegészítő

  An expansion/scenario for The Settlers of Catan. Originally, It is available only in the 5/2005 issue of Spielbox (this is the Essen Spiel edition, as the magazine is bimonthly). In 2006, the Dutch company 999 Games gave it away as an extra to those people who bought all scenarios in 999 Games' Six Scenarios series. Also given as an insert in Games...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Catan: Event Cards társasjáték Kiegészítő

  This set of cards replaces the dice in The Settlers of Catan and offers various events influencing the game. The deck consists of 36 dice cards to represent the 36 different combinations that can be rolled with 2 dice. This means that number "rolls" are evenly distributed according to its probability. The deck also represents the roll of one die (for use...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • The Settlers of Catan: The Great River társasjáték Kiegészítő

  A Nagy folyó kiegészítő három területlapot tartalmaz, amiken a Nagy folyót találod meg. A folyó érdekessége, hogy a mellette épülő utak és városok egy aranyat érnek és három aranyat lehet beváltani egy győzelmi pontra. Azonban ha játszik a folyó, akkor a győzelemhez kettővel több pontot kell elérni...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Die Siedler von Catan: Atlantis – Szenarien & Varianten társasjáték Kiegészítő

  A boxed expansion for Die Siedler von Catan (The Settlers of Catan) which collects and revises previously released small expansions and adds a few new ones. It was bundled free with the 10th anniversary gold box version of Settlers. The expansions are: Atlantis Catan: Event Cards (Events on Catan) Im Dschungel (The Jungle), Vulkane auf Catan (Volcano on...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • De Kolonisten van Catan: De Koloniën társasjáték Kiegészítő

  "De Koloniën van Catan" (Catan's Colonies) is a separately sold expansion for Catan, based upon the scenario "Die Kolonien" from Das Buch zum Spielen. It also needs Seafarers. For centuries a large island in the ocean is waiting to be settled. It has a lot of exotic resources. Of course the settlers of Catan want to make money from these scarce resources....

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • De Kolonisten van Catan: De Woestijnruiters társasjáték Kiegészítő

  "De Woestijnruiters van Catan" is a separately sold expansion to Catan derived from the scenario "Die Steppenreiter" from "das Buch zum Spielen". In the North-West of Catan the riders lie in ambush. The inhabitants of Catan see this coming, but can do little to avoid it. There is only one way out: flee. Hastily the frightened settlers flee oversees to one...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • De Kolonisten van Catan: Het Grote Kanaal társasjáték Kiegészítő

  "Het Grote Kanaal van Catan" (Catan's Great Canal) is a separately sold expansion to Catan. A large area of Catan is threatened by drought. The only way out is to dig an enormous canal from the sea to this area. All knights of Catan are summoned to get this job done. Attracted by large financial gains, they start working on the canal. Mostly together with...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • De Kolonisten van Catan: De Wereldwonderen társasjáték Kiegészítő

  "De Wonderen van Catan" (Wonders of Catan), is a separately sold expansion to Catan. Even in Catan the wish exists to get into the history books. To that end, a monument needs to be built. Of course every architect decides what monument he wants to build. Every monument has its own unique benefits. Normally the settlers of Catan are appreciated for their...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • De Kolonisten van Catan: De Diamanten társasjáték Kiegészítő

  "Diamanten voor Catan" (Diamonds for Catan) is a separately sold expansion for Catan. It needs the Catan: Seafarers expansion to be played. People are rarely ever satisfied. The settlers of Catan have everything their heart desires, until news reaches them that diamonds are found on a few of the neighboring islands. The greedy inhabitants immediately leave...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • De Kolonisten van Catan: De Specialisten társasjáték Kiegészítő

  "De Specialisten van Catan" (Catan's Specialists) is a separately sold expansion for The Settlers of Catan. It also needs Catan: Seafarers. Players build their villages on small islands with only a limit number of resources available. None of the starting islands provide sheep. The specialist trade ports gain importance. Additionally players can become...

  • Játékidő: 100 perc
  • Min. játékidő: 100 perc
  • Max. játékidő: 100 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Saggsen-Gadan: De säggs'schn Siedler / Catan-OFFENSIVE in Chemnitz társasjáték Kiegészítő

  "Saggsen Gadan, de Säggs'schen Siedler" or "Saggsen Gadan, the Settlers of Sax'ny" What do you do when 2 major German game institutions both celebrate a 10 year anniversary in the same year? You throw one heck of a party and you invite all who want to come and join in. And when they leave, you give them a thank-you present. On the 10th of September 2005...

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
 • Die Siedler von Catan: Die große Karawane társasjáték Kiegészítő

  Nomads established themselves in the oasis. The nomads desperately need wool and grain and offer commodities of the desert in exchange for them. Since the Cataners always have a few sheep and grain sheaves left over, the nomads send caravans out, in order to trade for the desired raw materials. Through the course of the game, three caravan routes are...

  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Catan Austria / Wien meets Catan társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 1/5
 • Catan: Kereskedők és barbárok társasjáték Kiegészítő

  Magyar, műanyagfigurás kiegészítő a 2. kiadású Catanhoz, 2-4 főre. Kombinálható az első és a második kiadású magyar alapjátékkal is. Catan szigetén az élet sosem unalmas. Hogy is lehetne, ha egyik kaland követi a másikat? A partmenti városokat újból megtámadták a barbárok, melyek mindent kifosztanak, ami útjukba esik. Merre vannak a bátor lovagok, akik...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Catan: Kereskedők és barbárok társasjáték Kiegészítő 10904 Ft-tól! - 17 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Catan Junior társasjáték

  Die Siedler von Catan: Junior is, as you might expect, a junior edition of The Settlers of Catan, and while the game play remains mostly the same – with players collecting and trading resources in order to build things, gain more resources and score points – the setting is new. Instead of being settlers, though, the players are now pirates, with pirate...

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 6+ éves
  • Komplexitás: 1/5

  Catan Junior társasjáték 6990 Ft-tól! - 7 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Die Siedler von Catan: Renaissance in der Steiermark & Burgbau auf Chaffenberch társasjáték Kiegészítő

  The Österreichische Spiele Museum brings two new Settlers of Catan scenarios to Essen 2007. One of them is Renaissance in der Steiermark from Stefan Risthaus. In this scenario players can trade between the cities of Augsburg, Vienna, Budapest and Venice with resources and money. In Burgbau auf Chaffenberch players build on a castle to gain prestige....

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Komplexitás: 2/5
 • Catan Geographies: Settlers of Hesse társasjáték Kiegészítő

  Die Siedler von Hessen (The Settlers of Hesse) is the first in a new series of historical regional map expansions for the venerable Settlers of Catan line. The new line profiles famous regions of Germany during the Middle Ages, when Celts, Romans, and Germans intermingled. Die Siedler von Hessen celebrates the state of Hesse, home to Wiesbaden and...

  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Komplexitás: 2/5
 • Catan: Traders & Barbarians – 5-6 Player Extension társasjáték Kiegészítő

  Dobd fel kedvenc stratégiai játékod! Az angol nyelvű stratégiai társasjáték a Catan Traders & Barbarians játék 5-6 fő részére való kiegészítése, mely csak az alapjátékkal és a kiegészítővel együtt játszható. Gyűjtsd az erőforrásokat, hogy visszaverhesd a barbárokat a szigetről! Az izgalmas játékban jól kell taktikáznod, hogy meggazdagodj és elkerüld, vagy...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 5
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Catan: Traders & Barbarians – 5-6 Player Extension társasjáték Kiegészítő 11990 Ft-tól! - 3 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Die Siedler von Catan: Rincewind und der Tourist / Die Gilden von Ankh-Morpork társasjáték Kiegészítő

  A pair of new scenarios for The Settlers of Catan acting in the DISCWORLD of Terry Pratchett. Not only Terry Pratchett, but also Klaus Teuber and KOSMOS agreed to the Scenario published in same quality as the last one of Österreichisches Spielemusuem Renaissance in der Steiermark/Burgbau in Chaffenberch. In "Die Gilden von Ankh-Morpork," join the Thieves...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Komplexitás: 2/5
 • Die Siedler von Luxemburg társasjáték Kiegészítő

  Die Siedler von Luxemburg is a scenario for the game The Settlers of Catan. It was created by the Luxemburg gaming club Guilde vun de Phantasiespiller for the national Catan championship 2008 and plays on a fixed map of the state of Luxemburg. The game includes the board, rules, and some additional components. A copy of Settlers is required for game play....

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Komplexitás: 4/5
 • Catan Geographies: North Rhine – Westphalia társasjáték Kiegészítő

  Die Siedler von Catan - Nordrhein-Westfalen edition is part of a series of historical regional map expansions for the venerable Settlers of Catan line. The new line profiles famous regions of Germany during the Middle Ages, when Celts, Romans, and Germans intermingled. This fixed map covers the Nordrhein-Westfalen area of Germany, which includes the...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Komplexitás: 2/5
 • De Kolonisten van Catan: De drie Handelsteden van Noord-Nederland társasjáték Kiegészítő

  A special board for Catan, depicting the three northern provinces of The Netherlands. The capitals of the provinces are trade cities (handelsteden), and offer various bonuses: trade as if they are 3:1 or 2:1 harbor, or a wildcard production tile, depending on the precise location of your village/city. Instead of mountains, on this map swamps produce ore...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
 • Der Hafenmeister társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Catan: Indiana & Ohio társasjáték Kiegészítő

  This map was a promotional give away at GenCon '09. It was done in commemoration of GenCon and Origins being held in Indiana and Ohio, respectively. There were two other maps given away: 'Settlers of Hesse' and 'North Rhine - Westphalia.' It is a pre-printed map that requires the base game to play. From the map: In order to settle this map, you need the...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Die Siedler von Catan: Schätze, Drachen & Entdecker társasjáték Kiegészítő

  This expansion pack contains additional material for some scenarios, which could be played until now only with some handicraft work. It includes material for 6 scenarios: Die Wüstendrachen/Wüstenreiter (The Desert Dragons), Der große Kanal (The Great Canal), Verwunschenes Land (The Enchanted Land), Die Schatzinseln (The Treasure Islands), and enough...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Die Siedler von Catan: Schätze, Drachen & Entdecker társasjáték Kiegészítő 21190 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Catan Geographies: Bayern Edition társasjáték Kiegészítő

  Die Siedler von Bayern (The Settlers of Bavaria) is the third in a series of historical regional map expansions for the venerable Settlers of Catan line. The new line profiles famous regions of Germany during the Middle Ages, when Celts, Romans, and Germans intermingled. Die Siedler von Bayern celebrates the state of Bavaria, home to Regensburg, Munich and...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Catan Histories: Settlers of America – Trails to Rails társasjáték

  Catan is off the island and in America. Fans of Catan are eagerly anticipating the next release in the Catan Histories line. The 19th Century has arrived, and Americans are heading west. Wagon trains are forming up and heading out to settle new lands and build new cities. These new cities will need railroad lines to bring in new people and necessary goods....

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Catan: Delmarva társasjáték Kiegészítő

  This map represents the combined areas of Delaware, Maryland, and Virgina, along with Washington D.C. Also printed on the map are various details about many towns in the area, and some history. From the map: "Delmarva" stands for "Delaware, Maryland, and Virginia." It often refers to the peninsula east of the Chesapeake Bay. Greater Delmarva includes these...

  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Komplexitás: 2/5
 • Die Siedler von Catan: Der Schokoladenmarkt társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 75 perc
  • Min. játékidő: 75 perc
  • Max. játékidő: 75 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Catan Geographies: Austria társasjáték Kiegészítő

  Catan Geographies: Austria, a.k.a. Die Siedler von Catan: Österreich Edition, is the fourth in a series of regional map expansions for the venerable Settlers of Catan line. The rules of the Austria Edition are closely to those of standard Catan, with a few departures to keep things interesting. Players may build cities only in the round intersections...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Catan Scenarios: Helpers of Catan társasjáték Kiegészítő

  Tíz karakterkártyát találsz benne, amik mind különféle képességekkel ruháznak fel. A kiegészítő kompatibilis az alapjátékkal és a tengeri utazó kiegészítővel is és ezek 5-6 fős kiegészítése esetén is játszható. Magyar fordításAngol:Catan Scenarios: Helpers of Catan – a mini-expansion for CATAN that's compatible with Catan: Seafarers and both Catan: 5-6 Player Extension and Catan: Seafarers – 5-6 Player...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Catan Scenarios: Helpers of Catan társasjáték Kiegészítő 8000 Ft-tól! - 1 felhasználó árulja ezt a játékot!

 • Kirche, Glaube & Reformation (Fan expansion to Catan: Cities and Knights) társasjáték Kiegészítő

  Unofficial fan expansion of Catan: Cities & Knights. Adds several new aspects to Catan: Cities and Knights. Introduces an Inquisitor token, Religion Development Calendars, Religion Progress card set, Bread commodity cards and Beer commodity cards. While Bread is analogous to Grain (the way Coin is analogous to Ore in Cities and Knights), Beer is a...

  • Játékidő: 240 perc
  • Min. játékidő: 240 perc
  • Max. játékidő: 240 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
 • Die Pioniere (fan expansion for The Settlers of Catan) társasjáték Kiegészítő

  Unofficial expansion of Settlers of Catan. A set of 32 unique "Pioneers" cards that affect game play from the start of the game. Each player is given three random "Pioneers" cards before the game begins and chooses one to keep. The effects of the chosen card lasts throughout the entire game for the particular player who chose the card. The Pioneers card...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 1/5
 • Hexen, Zauberer & Drachen (Fan expansion to Catan: Cities and Knights) társasjáték Kiegészítő

  Unofficial fan expansion of Catan: Cities & Knights. Adds several new aspects to Catan: Cities and Knights. Hexen, Zauberer & Drachen ("Witches, Wizards & Dragons"), introduces a Wizard token, Magic Development Calendars, Magic Progress card set and Magic commodity cards. Magic commodities can only be collected on a brick intersection when a new Citadel...

  • Játékidő: 180 perc
  • Min. játékidő: 180 perc
  • Max. játékidő: 180 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 4
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
 • Katani pankur társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
 • Catan: Penn/Jersey társasjáték Kiegészítő

  This map represents the combined areas of Pennsylvania and New Jersey. Also printed on the map are various details about many towns in the area, and some history. It is a pre-printed map that requires the base game to play. From the map: In order to settle this region, you need the game pieces and cards from The Settlers of Catan game. You will also need...

  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Komplexitás: 2/5
 • Catan Histories: Merchants of Europe társasjáték

  Klaus Teuber, a Catan alkotója indított egy sorozatot a Catan játékok keretein belül, ahol a Catan alapelemeit helyezi különböző történelmi háttérbe. Ennek a sorozatnak a legújabb tagja a Merchants of Europe. A játékosok a térkép 3 pontján kezdik meg a játékot, kockadobás alapján nyersanyagokat termelnek, melyeket építkezésre, mozgásra, új városok...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Catakatoa társasjáték Kiegészítő

  A scenario that appeared in Game Trader Magazine, Issue 61 (March 2005) which contained a variant volcano tile with which to replace the desert in classic Settlers of Catan. Settlements can be built along the volcano tile, and if a d6 rolls the number of that corner, the lava will wash away the settlements built there. But if you aren't destroyed, you...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Catan Scenarios: Oil Springs társasjáték Kiegészítő

  Catan szigetén felfedezték az olajat és ez bizony egy új kort eredményez. Az olaj egyrészt előnyt jelent, mert megnöveli a termelést és nagyobb fejlődést tesz lehetővé a városokkal. Másrészt viszont szennyez és bizony erre oda kell figyelni...Angol:Game description from the publisher: In Catan Scenarios: Oil Springs settlers arriving on Catan will cry "Eureka!" as they discover black gold on the island for the first time....

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 2/5

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 2 óra
 • Játékosok:  3 - 4
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Nyelvfüggőség:  Gyengén nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Klaus Teuber
 • Illusztrátor:  Harald Lieske, Jason Hawkins, Michael Menzel, Franz Vohwinkel, Andreas Resch, Volkan Baga, Stephen Graham Walsh, Tanja Donner, Pete Fenlon, Marion Pott, Matt Schwabel, Michaela Kienle, Andreas Klober
 • Kiadók:  Mayfair Games, Piatnik, KOSMOS, Descartes Editeur, Tilsit, Eurogames, Asmodee, 999 Games, danspil, Grow Jogos e Brinquedos, Devir, Paper Iyagi, L&M Games, Lautapelit.fi, Logojogos, Albi, Competo / Marektoy, Capcom Co., Ltd., Hanayama, Galakta, Ísöld ehf., Giochi Uniti, Laser plus, Filosofia Éditions, Kaissa Chess & Games, Bergsala Enigma, Brain Games, Astrel Games, Korea Boardgames co., Ltd., Smart Ltd, Ideal Board Games, Broadway Toys LTD, Swan Panasia Co., Ltd., Stupor Mundi, TRY SOFT, Vennerød Forlag AS, Top Toys, Hobby World, GP Games, HaKubia, Ninive Games, Dexy Co, IntelliGames.BG, Igroljub, Catan Studio, spilbræt.dk, SuperHeated Neurons, MIPL
 • Elérhető nyelvek:  arab, katalán, cseh, kínai, dán, holland, angol, észt, finn, francia, német, görög, héber, magyar, olasz, japán, Korean, lett, litván, norvég, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, svéd, szlovák, szolvén, izlandi, horvát, bolgár, afrikai, szerb, thai, baszk, Macedonian

Alternatív nevei


Kiadások

 • Finnish first edition with SdJ logo
  • Kiadás éve: 1995
  • Nyelv: finn
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • French edition 1995
  • Kiadás éve: 1995
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • German first edition with Franckh logo
  • Kiadás éve: 1995
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • German second edition with SdJ
  • Kiadás éve: 1995
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Danish edition
  • Kiadás éve: 1996
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Danish edition 1996
  • Kiadás éve: 1996
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 27 cm x 27 cm x 7.5 cm
 • English first edition 1996
  • Kiadás éve: 1996
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23.9 cm x 30 cm x 5.6 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • English second edition with alternate colors and 8p optional rules
  • Kiadás éve: 1996
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23.9 cm x 30 cm x 5.6 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Japanese edition 1996
  • Kiadás éve: 1996
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Norwegian first edition
  • Kiadás éve: 1996
  • Nyelv: norvég
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.9 cm
 • Swedish first edition 1996
  • Kiadás éve: 1996
  • Nyelv: svéd
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English third edition 1997
  • Kiadás éve: 1997
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23.9 cm x 29.5 cm x 5.1 cm
 • Dutch first edition 1998
  • Kiadás éve: 1998
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 4.5 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • German edition 1998 with SdJ
  • Kiadás éve: 1998
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Portuguese edition 1998
  • Kiadás éve: 1998
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Dutch second edition 1999
  • Kiadás éve: 1999
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Icelandic edition
  • Kiadás éve: 2000
  • Nyelv: izlandi
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Greek edition 2001
  • Kiadás éve: 2001
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • Capcom Japanese edition
  • Kiadás éve: 2002
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 35.8 cm x 23 cm x 6 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • French edition 2002
  • Kiadás éve: 2002
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Portuguese edition 2002
  • Kiadás éve: 2002
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 29.5 cm x 29.7 cm x 7.4 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • Russian first edition 2002
  • Kiadás éve: 2002
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 22 cm x 47 cm x 5 cm
 • Spanish second edition 2002
  • Kiadás éve: 2002
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Tilsit Italian edition
  • Kiadás éve: 2002
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English third edition 2003 with B&W rules and card box
  • Kiadás éve: 2003
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23.9 cm x 29.5 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • English third edition 2003 with color rules and card box
  • Kiadás éve: 2003
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23.9 cm x 29.5 cm x 5.1 cm
 • German edition 2003
  • Kiadás éve: 2003
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Japanese edition 2004
  • Kiadás éve: 2004
  • Nyelv: japán
 • Lithuanian edition
  • Kiadás éve: 2004
  • Nyelv: litván
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Russian edition 2004
  • Kiadás éve: 2004
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 27 cm x 40 cm x 5.7 cm
 • German 10 Jahre Jubiläums-Edition
  • Kiadás éve: 2005
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • Hungarian first edition
  • Kiadás éve: 2005
  • Nyelv: magyar
 • Paper Iyagi Korean edition
  • Kiadás éve: 2005
  • Nyelv: Korean
 • Polish edition 2005
  • Kiadás éve: 2005
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • French edition 2006
  • Kiadás éve: 2006
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.6 cm x 29.6 cm x 7.5 cm
 • French edition 2006
  • Kiadás éve: 2006
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
 • Romanian edition 2006
  • Kiadás éve: 2006
  • Nyelv: román
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • English fourth edition 2007
  • Kiadás éve: 2007
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23.8 cm x 29.5 cm x 7.8 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • German edition 2007
  • Kiadás éve: 2007
  • Nyelv: német
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7.5 cm
 • Korean edition 2007
  • Kiadás éve: 2007
  • Nyelv: Korean
 • Slovenian third edition
  • Kiadás éve: 2007
  • Nyelv: szolvén
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Bulgarian edition
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: bolgár
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Basque edition
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: baszk
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.1 cm
 • Catalan edition
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: katalán
 • Danish edition 2010
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Dutch edition 2010
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • French edition 2010
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
 • German edition 2010 with plastic pieces
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Hebrew edition
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: héber
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • Japanese edition 2010
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 6 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Korean revised edition 2010
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Norwegian edition 2010
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: norvég
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Romanian edition 2010
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: román
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • Slovenian fifth edition
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: szolvén
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Swedish edition 2010
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: svéd
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Finnish second edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: finn
 • Greek second edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Hungarian second edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Polish edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
 • Portuguese edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: portugál
 • Russian fourth edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 76.2 cm x 76.2 cm x 17.8 cm
 • Spanish third edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Swedish edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: svéd
  • Méretek: 35 cm x 35 cm x 12 cm
 • Baltic first edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Dutch third edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • English fourth edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23.8 cm x 29.5 cm x 7.8 cm
 • Serbian edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: szerb
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Thai edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: thai
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Bulgarian edition 2013
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: bolgár
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • German edition 2013 with "Play it Smart" app
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 7.2 cm
 • Croatian/Serbian/Slovenian edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: szolvén
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Danish edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English fifth edition, first printing
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23.8 cm x 29.5 cm x 7.9 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • German edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 7.2 cm
 • Greek edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Hungarian third edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 7.2 cm
  • Súly: 1 kg
 • Korean edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Polish edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • Portuguese edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Romanian edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: román
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Russian edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Spanish edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Swedish edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: svéd
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • Baltic second edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Dutch edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English fifth edition, second printing
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.5 cm x 24 cm x 8 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: francia
 • Italian edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Russian edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 7.1 cm
 • Top Toys Spanish edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: spanyol
 • Kosmos French edition 2017
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Norwegian edition 2017
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: norvég
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Swedish edition 2017
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: svéd
 • Afrikaans edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: afrikai
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Catan Studio English edition 2019
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.5 cm x 24 cm x 8 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • Devir Portuguese edition 2019
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Catan Studio English edition 2020
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.5 cm x 24 cm x 8 cm
  • Súly: 1 kg
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Chinese edition 2021
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: kínai
 • Czech edition 2021
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.2 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • German edition 2022
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 7.3 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • Serbian/Macedonian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: szerb
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Afrikaans edition
  • Nyelv: afrikai
 • Arabic/English edition
  • Nyelv: arab
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Croatian edition
  • Nyelv: horvát
 • Czech edition
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Czech/Slovak second edition
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Estonian edition
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • German edition with KOSMOS logo
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • German Panasonic Promotional edition
  • Nyelv: német
 • Italian first edition
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Latvian/Russian edition
  • Nyelv: lett
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Russian edition
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Slovenian first edition
  • Nyelv: szolvén
 • Spanish first edition
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Catan: Telepesei társasjátékhoz