The Mind - Érezz rá!
The Mind - Érezz rá!
The Mind - Érezz rá!
The Mind - Érezz rá!
Videó beküldése

The Mind - Érezz rá!

Társasjáték, 2018
Értékelem!

A The Mind - Érezz rá! egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 perc. A játékot az Év Játékának jelölték 2018-ban (Spiel des Jahres) és 2018-ban (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 5 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól...

A The Mind - Érezz rá! egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 perc. A játékot az Év Játékának jelölték 2018-ban (Spiel des Jahres) és 2018-ban (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 5 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a limitált kommunikáció mechanizmusra

A Gémklub leírása:

The Mind: Érezz rá!: egy Év Játékára jelölt különleges mechanizmussal

Az idei Spiel des Jahres előtt a társasjátékos társadalom sokat rágcsálta azt a kérdést, vajon az Azul vagy a The Mind nyeri-e az Év (családi) Játéka díjat. Végül az Azul nyert, de előtte sokan meg voltak győződve róla, hogy a The Mind: Érezz rá! lesz a dobogó legfelső fokán, pusztán amiatt, hogy teljesen szokatlan a játékmechanizmusa.

A játékosoknak ugyanis úgy kell lerakniuk a kezükben lévő számkártyákat, hogy azok egy hibátlan, növekvő számsort alkossanak. (Vagyis igen, ez egy újabb játék, ami a játékosok együttműködésén alapul, azaz kooperatív játék.) És hogy mi ebben a kihívás? Az, hogy 1) semmilyen módon nem adhatnak egymásnak információt, kinek milyen kártya van a kezében 2) bárki bármikor lerakhat egy kártyát, azaz nincs játékos-sorrend.

Nem véletlen a m
agyar cím: Érezz rá!

Szinte látni a fejekben felmerülő kérdést: akkor honnan tudjuk, ki mikor rakja le a lapjait?! Persze meg lehetne előre állapodni (korszerű kifejezéssel élve) csítekben, például hogy mindenki vezényszóra kezdjen magában számolni, és amikor a kezében lévő lap számához ér, rakja le - de ebben nincs semmi kihívás. A The Mind gyakorlatilag azt kéri, illetve azt nyújtja, hogy a játékosoknak egymásra kell hangolódni, és rá kell érezniük, mennyi időt kell kivárniuk az utolsó lap lerakása után, vagyis mikor telik el biztosan annyi idő, hogy a kezükben lévő legkisebb lap és az utolsó lerakott lap közötti számoktól a többiek már megszabadultak volna - ha lenne nekik ilyen szám a kezükben.

Már hallom a következő kérdést: mi ebben a játék?! Válaszom egyszerű: próbáljátok ki! Mindenki, aki már játszott a The Mind -dal, egyetért abban, hogy egyedi és különleges a játékélmény. Gyakorlatilag olyan, mintha az időérzékét kellene mindenkinek összehangolni, ráérezni a megfelelő ütemezésre. Ezért kerülhetett az eredeti, német borítóra, hogy "Lass uns eins werden…", vagyis "Váljunk eggyé…".

A feladat kö
rről-körre nehezedik

Persze a játék első szintjén még egyszerűnek tűnik, hogy mindenki időben rakja le az egy-egy darab lapját, de a következő szinten már fejenként kettő lapot kapnak a játékosok, és ez így megy tovább - játékosszámtól függően a 8., a 10. vagy a 12. szintig. Számoljuk csak ki: 6 játékossal az 48 kártya, azaz gyakorlatilag minden második kártya a játékosok kezében van…

Persze azért a játék segít is egy picit nekünk: bizonyos szintek elérése után kapunk egy plusz életet, sőt, surikeneket is. Egy dobócsillag használatát bármelyik játékos javasolhatja, és ha mindenki egyetért vele, be is dobhatja. Ilyenkor minden játékosnak le kell raknia a kezéből a legkisebb lapot, természetesen felfordítva, hogy mindenki lássa a számokat. Ezek a lapok kimaradnak a sorépítésből, és persze fontos információt ad… azaz adhat a játékosoknak a folytatáshoz.

2018-as Év Játéka díjra jelölt

Azt hiszem, a játékot kipróbálva meg tudom érteni a Spiel des Jahres zsűrijét, amiért jelölték a játékot. Nem csak azért, mert különleges és egyedi játékélményt nyújt, hanem azért is, mert a játékosokat hihetetlen módon időn kívül helyezi. Azaz eléri azt, amit egy jó társasjátéknak el kell érnie: hogy lelassuljunk* és úgy legyünk együtt, egymással, hogy elfelejtjük a külvilágot.

Tíbaláj

* (Jó-jó, tudom, a Dobble -ra ez nem jellemző.)

Forrás: Gémklub
Ez társasjáték akciósan elérhető!
 • 2 490 Ft-tól
 • -12%-352 Ft

Beágyazás már oldalra


A fenti modul beágyazásához, csak be kell szúrdnod az alábbi kódot az oldalra:

<a href="https://tarsasjatekok.com/tarsasjatek/the-mind-erezz-ra-2018" target="_blank" data-bgapp="boardgame">
  The Mind - Érezz rá! társasjáték<br>
  Tarsasjatekok.com - Magyarország társasjáték keresője! A társasjáték érték!
  <script>
    (function(i,s,o,g,r,a,m){
      ((g in o)&&('init' in o[g])&&o[g].init())||(a=i.createElement(s),a.src=r,
        a.async=1,m=i.getElementsByTagName(s)[0]);a&&m.parentNode.insertBefore(a,m);
    })(document,'script',window,'BGapp_module','https://tarsasjatekok.com/lib/bg.min.js');
  </script>
</a>
Mielőtt a használod a fenti kódot, kérlek olvasd és fogadd el az ÁSZF-ben leírtakat!

Kategória: Kártyajáték, Számok
Mechanizmus: Kooperatív, Limitált kommunikáció

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézzed meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézzed meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Szabálykönyvek (1)

The Mind - Érezz rá! társasjáték videók (9)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • kemonszt

  2020-08-05 00:39:37

  Valahogy számítottam rá, hogy ennek a játéknak a komment szekciójában nagyon sok véleményt fogok találni :D

  Én egyszerűen imádom a The mind című társasjáték művet.

  Amikor először mutatták be nekem, nagyon sok furcsaságot tapasztaltam a játékkal kapcsolatban, amiket még egyetlen másik játék esetében sem tapasztaltam korábban. A kezdetben furcsa és szokatlan dolgok azonban szépen lassan átalakultak érdekes és magával ragadó részekké, amelyek segítenek elmélyedni a játék apró kis örömeiben, hozzásegítve a játék élmény kiteljesedéséhez. Egyetlen játéknál sem tapasztaltam még ekkora összhangot, egymásra hangoltságot és együttműködést, a játék hangulata és légköre minden alkalommal teljességig lenyűgöz engem. Ezért nem tartom túlzásnak a játékot társasjáték műnek nevezni.

  A The mind valójában szörnyen egyszerű szabályokkal rendelkezik: rakjátok le az adott körben kiosztott lapokat növekvő sorrendben, úgy, hogy nem tudjátok, hogy milyen lapok vannak másoknál. Ugye, nem bonyolult? Az elején nagyon könnyű legyőzni a játékot, nagyon könnyű kooperatívan nyerni néhány kört, azonban egy idő után (7-8-9-es szintek esetében) arra lettem figyelmes, hogy a nehezéség növekedésének mértéke, nem lineáris, hanem exponenciális. Különösen nehezítő körülmény az, hogy nem szabad egymással semmilyen formában sem kommunikálni. Azonban ez nyilván csak bizonyosan fokig betartható, mert akaratlanul is létrejönnek a kommunikáció bizonyos fokozatai a játékosok között. Ez azonban egészen megszokható, sőt ez a szabályrendszer nagyon könnyen elfogadható, azonban nem mindenkinek. Van, aki nem képes csendben maradni, muszáj beszélnie, utalgatnia, ezt-azt mondania, amik nem oda kapcsolódnak. No ebben az esetben már a fókusz elvesztése igencsak nagy gondokat okozhat a játékosok számára. Még akkor is, hogyha ez csak pihentetésnek lett szánva, vagy esetleges feszültség oldásnak (sokszor tapasztaltam, hogy a játékot nem meditatív, nyugtató, kikapcsoló élményként élték meg a játékosok, hanem feszengtek a játék alatt és úgy érezték, hogy a csend inkább feszélyezi őket és stresszesek lesznek tőle. Ilyen esetekben gyakran fordult elő, hogy offtopic beszélgetésekbe kezdtek, lazítottak a szabályokon, beszélgetések, beszólások lettek részei a játéknak, ami önmagában nem baj akkor, hogyha ezzel mindenki egyet ért és képes ilyen irányba alkalmazkodni, mert akkor igenis működhet jól a játék így is), volt hogy ez konfliktushoz vezetett a közösségben.

  Szerintem nagyon össze tud kovácsolni akár két, vagy akár több embert is ez a játék. Párkapcsolati építő jellegét muszáj kihangsúlyoznom, mert úgy érzem, hogy a jól struktúrált szabályrendszerben való döntéshozatal az egészséges párkapcsolati bizalomnövekedéshez vezethet. Ez nagyon kellemes és fontos, elég jó érzés, amikor a kellemeset összekötjük a hasznossal. De nem csak párkapcsolatokra vonatkozik ez, hanem baráti, munkatársi, egyéb viszonyokra is, amikor az egymásra való hangolódás előnyös lenne mindenki számára. Ez egy jó ice-breaking játék lehet, azonban erősen kihangsúlyoznám, hogy nem mindenki számára!

  A The mind nem csak a flow élményt adja meg, hanem a csapatmunka rendkívül sokrétű élményét is. A csapat saját stratégia mentén haladhat a problémamegoldás ösvényén. Ugyanis rendelekzésre áll három darab dobócsillag a játék során, melyeket egybehangzó döntés esetén fel lehet használni, azaz akkor ha a csapat minden tagja egyetért ezzel. A dobócsillag felhasználásakor minden játékos eldobja a legkisebb kártyát a kezéből. Ez hozzásegítheti őket a győzelemhez, de mindenképpen megkönnyíthet egy nehéz döntési helyzetet. Kifejezetten ajánlott a dobócsillagot akkor felhasználni, amikor kevés életük van a játékosoknak, azonban nem minden esetben érdemes csak akkor felhasználni őket. A dobócsillagok könnyítést adnak a játékhoz, amely izgalmas stratégiai kérdésekhez vezetnek.

  Számomra egyetlen dolog nem szimpatikus a The mind című játékkal kapcsolatban: ugyan magas a játék újrajátszhatósága, a jutalmazás mégis mindig ugyan olyan mértékű és sorrendű. Egyet értek azzal, hogy a játékban fontos a kiszámíthatóság egy bizonyos fokig, azonban szerinten nagyon izgalmas lenne, hogyha nem lehetne tudni azt előre, hogy melyik körben miből mennyit nyerhetnek maguknak a játékosok. Így például az utolsó körökben is lehetne akár bónuszokhoz jutni. Tudom, hogy a The mind extreme már jóval több faktorral dolgozik, azonban ezt a funkciót nem rakták bele abba a változatba sem, úgyhogy kíváncsian várom, hogy esetleg lesz-e egy újabb kiadás, amelyben már változó mértékű és sorrendű lesz a jutalmazás.

  Őszintén, még sosem sikerült végigjátszani a The mind-ot. Általában mindig véget ért a játék a hetedik/nyolcadik szint körül. Sokféle faktor befolyásolhatja ezt, pl a dekoncentráltság, az erőforrások rossz menedzselése, a kapkodás stb. Azonban kíváncsi lennék, hogy sikerült-e esetleg már valakinek végig játszania a játékot? Nem gondolom, hogy ez azért lenne, mert alapból kevés élet áll rendelkezésre, vagy mert maximálisan csak 5 élettel lehet rendelkezni... biztosan van, aki így is meg tudja oldani a feladatot. Egyelőre nekünk még nem sikerült, de kíváncsian várom a tanácsokat, hogy hogyan lehetne tökéletesíteni, finomítani a megközelítésünket.

  A játék előnyei közé tartozik, hogy olcsón elérhető, nagyon sok helyen lehet kapni és rendkívül könnyen tanítható. A korosztályok széles körében élvezhető szerintem a játék, különösen azért, mert rövid a játékidő viszonylag. Nagyon kompakt kis játék, könnyen hordozható, szállítható. Kétlem, hogy 8 éves korban érthető és játszható lenne a játék, azonban idősebb korban el tudom képzelni, hogy nagyon élvezetes egy gyermek számára is a The mind társasjáték. Nagyon egyszerű, nyelvfüggetlen és strapabíró kártyák járnak a játékhoz, mégis a kártyák grafikája egyedi és szép. Olykor nagyon igényes és cuki képek is vannak a kártyákon.

  Ár-érték arányban szerintem teljesen hozza az elvárásokat a játék, hiszen azt kapjuk, amit a játék hirdet. Nem hirdet magáról többet, mint ami és árban sem kér többet, mint amennyit ér egy csomag szépen rajzolt és számozott pakli kártya. Mégis vannak mélységei a játéknak, amelyeket érdemes felfedezni, ám ezek a mélységek nem a megszokottak. A játékmechanizmus teljesen egyedi és a játékélmény sem hasonlítható más játékéhoz.
  Családbarát játéknak tekintem, mivel nagyon szép és barátságos ábrák találhatóak meg a kártyákon és nagyon aranyosak is egy kisgyermek számára is. Továbbá a játék biztonságos környezetet ad, hogy mindenki a saját idejében, a saját tempójával dolgozzon úgy, hogy megérzik a a játékosok egymás és a saját gondolkozásuk viszonyát, kölcsönhatásait is. Rendkívül pozitívnak tartom, hogy nem okoz rossz élményt a játék a kiesés lehetőségével. Ugyanis, ez teljességgel lehetetlen, hogy a játékból valaki kiessen, mert ha valaki kiesik, akkor mindenki kiesik. Így nem kell a kiesett játékosoknak megvárni, amíg a még játékban maradt játékosok végeznek, hanem mindenki az egész játék alatt aktívan részese a cselekménynek, közösen alakítják a játékot. A Pandemic után talán ez a második kedvenc kooperatív típusú társasjátékom, amit eddig valaha is játszottam.


  Mindenkinek jó szívvel csak ajánlani tudom ezt a játékot és a The mind extreme-t is!

 • buzsaky.viktoria

  2020-07-13 02:10:32

  Ez a játék annyira, de annyira valószínűtlen, hogy már zseniális.
  Tényleg abszolút kikapcsol, és áttesz egy másik dimenzióba, ahol nyugalom van és bizalom. Bizalom a másikban, magadban és döntéseitekben! Nem egy pörgős játék, de valahogy mégis felspannol, és egyszerre le is nyugtat, és ez az amiben szerintem a zsenialitása rejtőzik (na meg az egyszerűsége )

  És biztos léteznek emberek, akik elsőre bele tudtak süppedni, abba a kis világba, amit ez a játék igényel, de bevallom, mi az első pár körben mikor próbáltuk teljesíteni a feladatot, annyira figyelni kezdtük a másikat, hogy gyakorlatilag hatalmas röhögès lett a vége, mert eljutottunk arra a pontra , hogy 10 perc várakozás, és a másik kémlelése után már a lélegzet vétel és szimpla pislogás után is megkérdeztük, hogy: "ez valami jel volt ?" " Lemaradtam"...(tudom nem beszélgetős játék, de akkor még tényleg nem merültünk bele)

  aztán pár elbukott játék után, lenyugodtunk, türelmesek lettünk , kikapcsoltunk , de mègis koncentràlni kezdtünk! És bumm, már sikerült is ! És ettől a pillanattól olyannyira belemrültünk a játékba, hogy már figyelembe se vettük az élet és a dobó csillag kártyákat!

  Azt viszont még nem döntöttem el, hogy szeretném e 2 nél több játékossal is kipróbálni, de nem zárkózom el a lehetőségtől! Tán egyszer megérek erre !

 • adi79r

  2020-06-17 18:53:13

  Szerintem ez a társasjáték nagyon (de nagyon!) helyzetfüggő, hogy működik-e vagy sem. Egy születésnapon volt először alkalmam kipróbálni, mindenki számára új volt, eleinte elvoltunk veszve a játékban. Általában én, és a környezetem azokat a játékokat szereti, amelyek hoznak valami konkrétabb szabályt (akár csak egy Dixit szintűt), de itt nem egészen van, ugyanis a játékosoknak megérzés alapján kell a lapokat növekvő sorrendben letenni. Ez a társas csak akkor működik, ha mindenki igazán akarja, és a tagok nem feszültek, nem fáradtak, (nem ittasak). Amikor mindenki koncentrált, akkor viszonylag sikeres és szórakoztató volt a játék. Viszont amikor valaki fáradt volt, vagy feszült, egyszerűen amiatt a játékos miatt (párszor köztük én is) felborult a rend, és sikertelen volt az egész. Tehát nem igazán gondolom nyugató játéknak, ahogy sokan írják, bár ez is lehet emberfüggő. Másrészt, amit az előttem hozzászóló is elmondott, viszonylag rövid idő után kiismered a másikat, pl.: milyen számnál mennyi időt vár az adott játékos stb, és könnyebbé, mechanikussá válik a játék. Véleményem szerint sok helyzetben nem működik a játék, viszont ha valakinek mégis, akkor nagyon nagy élményt tud adni. Minden társas társaság és helyzetfüggő, de ez szerintem kiváltképp!

 • harnas1207

  2020-04-20 15:14:28

  A MInd működik, lehet vele játszani és hosszabb időre is leköt egy társaságot, mivel biztosan megpróbálják majd a lehető legtöbb szintet elérni a játékosok. Sajnos személy szerint én úgy gondolom, hogy nincs nagy varázslat a játékba, mert kissé a "csalásra" épít (SPOILER) Meg kell ismerni, hogy a másik játékos mekkora különbségnél mennyit vár egy lap letételekor. Ha minden játékosról mindenki ismeri ezt az infót és egységesítik azt, akkor lehet minimalizálni a bukási esélyt. Azonban ez az infó csak külső kommunikáció útján fog eljutni az emberhez, pl beszélgettek arról miylen volt a délutáni játék. Ergo végülis megismered a többiek gondolkodását és maga a játék is valóban csapatépítő, de gyakorlatban az egész időszámlálásra és összebeszélésre épít.

 • renii96renii96

  2020-04-03 11:15:08

  Annyira pofonegyszerű játék, és annyira kevésbé újszerűnek tűnő, hogy első pillanatban az ember szinte ledegradálja, hogy ez gagyi, ez nem a spanyolviasz… pedig de!

  Ez valóban az egymásra hangolódásról szól!

  A szabályai alapján valóban pofonegyszerű; tegyétek le növekvő sorrendben a kezetekben levő lapokat, sorrend megkötés és beszéd nélkül. Igen ám, de hogy ezt megtegyétek éreznetek kell, hogy a kezetekben levő lap, hol helyezkedik el a többiekéhez képest. És itt jön a képbe a hangolódás. Apró nüánszok, kivárás az idővel, és… egyszerűen nem tudok jobbat, de valóban érezned kell, hogy a tiedtől kisebb, vagy nagyobb lap van a többiek kezében! Fantasztikusan szórakoztató ezt körről körre játszani! Pláne mivel egyre nehezebb lesz a dolgotok, a kézben egyre csak szaporodó lapok miatt! Ebben a játékban tényleg benne van a „csakmégegyet” faktor! Szerintem remek vétel!

  Akinek ez mégsem lenne elég, nemrég megjelent a második része, a The Mind Extrem, amiben egyszerre két paklit építetek, ráadásul az egyiket növekvő, a másikat csökkenő sorrendben.

 • alcsibaba

  2020-01-04 13:44:48

  Szilveszterkor próbáltam ki előszőr és meg tetszet. Remek játék és igazi csapat építős feladat is. Rá kell,hogy hangolodjunk a többi játékosra úgy, hogy nem kommunikálunk egymáassal. Eleinte nehéz de megtanulható és nagyon oda kell figyelni játék közben.

 • csongrady.p

  2019-12-02 20:59:04

  Meglátásom szerint elég megosztó játék, van akinek nagyon nem jön be, van aki pedig imádja ... én valahol a kettő között vagyok :)

  Nekem a sötét nyulas grafika és a dobócsillag nem jön annyira át, valahogy nekem nem passzol a játékhoz. Szerintem valami absztrakt, letisztultabb grafika jobban illene hozzá.

 • jenei.balazs87

  2019-09-02 13:48:33

  Teljesen újszerű koncepciójú játék, ami mindenképp pirospont, viszont kettesben soha nem akaródzik elővennünk a párommal... Valószínűleg az absztraktsága miatt. Nagyobb társaságban (4+) viszont jópofa átvezető / levezető játék. :)

 • Valezius

  2019-09-02 13:24:52

  Az év játéka jelölteket megnézve futottam bele ebbe a játékba. Elolvastam a szabályát és egyszerűen nem tudtam elhinni, hogy ez egy valódi játék.

  Szerintem mások is voltak ezzel így :)

  Uccu neki elővettem a sínen vagyunk című játékot, amiben 1-84-ig vannak számozott lapok és kipróbáltuk. A társaság meglehetősen beleszerelmesedett a 3. szint tájékán. Azóa megvettük az eredeti változatot is.

  A játék lényege, a belső elcsendesedés, hogy türelemmel várj a kezedben lévő kártyákkal és amikor jónak érzed a pillanatot, akkor bátran kirakj egyet. Van aki túl korán rak, van aki túl későn, de ha a játékosok figyelnek egymásra, akkor egymáshoz igazítják magukat, ha ez az első 2-3 körben megtörténik, akkor megnő a siker esélye.

  Egy remek kooperatív játék, amiben természeténél fogva nincs alfa játékos.

  A játék nem könnyű, de nem is lehetetlen megcsinálni.

 • nagysandor.mc

  2019-07-01 20:58:21

  Céges csapatépítőre vittem magammal. Hihetetlen jó hangulatot teremtett. Olyan embereket is megfogott, akik életükben nem játszottak hasonló játékkal... :)

 • jacsoibir

  2019-06-03 08:26:40

  Már több embert is leültettem vele játszani, de sajnos nem mindenkinek jött be, viszont aki szereti (például én is) az nagyon szereti. Egyszerre megnyugtató és izgalmas, az ember érzi, ahogy emelkedik az adrenalin szintje szintről szintre. És jól egymásra hangolja az embereket. Szóval mindenképpen érdemes egyszer kipróbálni.

 • jatszohaz

  2019-05-15 15:04:39

  Nagyon jó hangulatot tud generálni ez a jó pofa játék. Leginkább szerintem az "egymásra hangolódás"-ról szól a játék. Én 4-8 fős társaságoknak tudom ajánlani, nagyon vicces kis filler játék. Bulikba ideális. :)

 • kitka6

  2019-05-14 10:18:28

  az első olyan társas, amiben nem szabad beszélni, nagyon furcsa és nehéz is volt ezt a részét betartani a játéknak (igen, mi vagyunk az a társaság, akinek soha nem áll be a szája). Megpróbáltunk itt is közben másról beszélni, de egyből rájöttünk, hogy ha nem a játékra koncentrálunk teljes egészében, akkor gyors bukás a vége a dolognak :D
  Szóval 100% koncentráció, 100% izgalom és cél a level 11!

  Mi egyébként csak hárman játszottunk és level 6-ig jutottunk (a dobócsillagok felhasználását valahogy még nem sikerült beiktatnunk a játékba - nem érezzük mikor kéne felhasználni), ami elsőre egész korrekt szintnek tűnik, bár három emberrel még annyira nem nagy ördöngösség a játék :)

 • benczikakos

  2019-04-03 19:25:30

  Elég nyugis játék, még csak az se mondható hogy a játék ellen játszunk, olyan barátságos minden. Igazi megnyugtató kikapcsolódást nyújt

 • kchpank1.kv

  2019-04-03 12:19:17

  Akkor ez nem egyedi eset. De 2en sőt még talán 3an is tényleg mindenképp nagyon szuper egymásra figyelős, lelazulós játék. 😊

 • soltesz.orsi92

  2019-04-03 11:44:04

  Nálunk is hasonló a helyzet, 2-en van hogy egészen jól megy és sokáig eljutunk, 4-en játszottuk eddig a legtöbben, de talán az 5-ös szint volt a legmagasabb ameddig eljutottunk, és az sem ment egyszerűen.

 • kisszofi

  2019-04-02 16:41:28

  AMilyen egyszerű olyan nagyszerű. A testbeszédből is nagyon sokat le lehet szűrni a játék közben.

 • sz-tomy

  2019-04-01 15:07:30

  Nagyon jó társasjáték, ajánlom mindenkinek.

 • varju.barna

  2019-04-01 15:03:37

  Egy ideje már meg van, de arra kérdésre, hogy miért működik, még mindig nem tudom a választ. De működik, és hatalmas élmény, az egyik legjobb kooperatív játék, főleg ha figyelembe vesszük az árát, és méretét. Csak ajánlani tudom.

 • kchpank1.kv

  2019-03-02 21:53:29

  Egyetértek, tényleg nagy kihívás. 2en már végigjátszottuk s 12 szintet. 4en is próbáltuk többször is, egyszer sikerült, de brutál nehéz. 5-6 fővel majdhogynem lehetetlennek tartom, bár lehet hogy van egy jól egymásra hangolódott csapat akinek sikerülhet.

 • renii96renii96

  2019-03-02 21:29:26

  A The Mind egy szuper, 2-4 fős kártyajáték. Ha azt hinnéd, nincs kihívás abban, hogy növekvő sorrendben rakod le a számozott kártyákat, próbáld ki úgy, hogy nem kommunikálhatsz a többiekkel. Sok türelemre és együttműködésre van szükség, hogy legyőzd a játékot.

 • kchpank1.kv

  2019-03-02 15:34:59

  Mindenképpen,

 • me_dorka

  2019-03-01 23:20:02

  Közösségépítésre szerintem nagyon jó kis játék, nagyon izgalmas!

 • kchpank1.kv

  2019-02-22 23:48:18

  Sokáig gondolkodtam ennek a játéknak a kipróbálásán, beszerzésén. Természetesen nem az ára miatt, mert szerintem az egyértelműen megnyerő, hanem mert nem értettem mi abban a jó ha egymás után pakoljuk a kártyákat növekvő sorrenben. A lényeget akkor érted meg amikor ténylegesen játszol. Hihetelenül magával ragad a játék hangulata. Egyszerre sugall nyugalmat és izgalmat. Már az első játék alkalmával belopta magát a szívünkbe és arra gondoltam, hogy miért nem én találtam ezt a játékot ki. Nagyszerű. Szerintem sokáig kedvenc marad, ha csak szótlanul ki akarsz kapcsolódni egy könnyed kártyajátékkal. Egészen egyedi. :)

 • soltesz.orsi92

  2019-02-16 15:44:43

  Szerintem szórakoztató és én szeretem mert végtelenül egyszerű és remekül el lehet lenni vele, még akkror is ha csak néma csendben bámuljátok egymást és pakoljátok le a lapokat. Viszont elmismerem, hogy kicsit megosztó és nem való mindenkinek. Próbáljátok ki.

A The Mind - Érezz rá! társasjáték és kiegészítői (1)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  15 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Wolfgang Warsch
 • Illusztrátor:  Oliver Freudenreich
 • Kiadók:  dV Giochi, Nürnberger-Spielkarten-Verlag, Arclight, White Goblin Games, Oya, Brain Games, Mercurio, Swan Panasia Co., Ltd., Maldón, Vennerød Forlag AS, Galápagos Jogos, REXhry, Pandasaurus Games, Foxgames (Poland), Coiledspring Games, GaGa Games, Fractal Juegos (Fractal Games), Lanlalen, Popcorn Games, Pravi Junak, YellowBOX
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, holland, angol, észt, finn, francia, német, görög, magyar, olasz, japán, Korean, lett, litván, norvég, lengyel, portugál, orosz, spanyol, svég, szlovák, szolvén, horvát, ukrán, szerb, thai, Bosnian

Alternatív nevei


Kiadások

 • Baltic edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 10 cm x 13 cm x 2 cm
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
 • Coiledspring English edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 13.3 cm x 10 cm x 2 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: holland
 • Fractal Spanish edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: francia
 • German edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: német
  • Méretek: 10 cm x 13 cm x 2.3 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • German second edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: német
  • Méretek: 10 cm x 13.1 cm x 2.3 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: magyar
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: olasz
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: japán
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 9.9 cm x 13.1 cm x 2 cm
 • Mercurio Spanish edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: spanyol
 • Multilingual Eastern European edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
 • Multilingual Western European edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
 • Nürnberger multilingual edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
 • Pandasaurus English edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 10.5 cm x 15 cm x 3.5 cm
 • Thai edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: thai
  • Méretek: 13 cm x 10 cm x 2 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Bosnian/Croatian/Serbian/Slovenian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: szolvén
  • Méretek: 10 cm x 13.1 cm x 2.3 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 10 cm x 13 cm x 2.2 cm
 • German edition w/ CD
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: német
  • Méretek: 12.1 cm x 12.1 cm x 5.5 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Maldón Spanish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: spanyol
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 11 cm x 14 cm x 2 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: orosz
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: ukrán
  • Méretek: 10 cm x 13 cm x 2.3 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Nordic edition
  • Nyelv: dán

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) The Mind - Érezz rá! társasjátékhoz