Homályrév
Homályrév
Homályrév
Homályrév
Videó beküldése

Homályrév

Társasjáték, 2019
Értékelem!

A Homályrév egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játékot az Év Játékának választották 2017-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 6 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a...

A Homályrév egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játékot az Év Játékának választották 2017-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 6 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a moduláris tábla, a váltakozó képességek, a kampány/harci kártya vezérelt, az egyidejű akciók és a hatszög-rács mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Gloomhaven egy egyedülálló taktikai, harci stratégiai társasjáték, ami nem mellesleg a legacy típusú játékok sorai között foglal helyet. Kalandorok bőrébe bújva alakítjátok a történetet egyéni képességekkel és célokkal. Együtt kell működnötök, hogy felfedezzétek a világ kazamatáit és elfeledett romjait. A zsákmányok és a tapasztalat növeli majd a képességeiteket (mint egy RPG-ben) és új helyeket jártok majd be úgy, hogy minden döntésetek hatással lesz a játék és a sztori végkimenetelére.

Egy hosszú történet…

Igen, ez nem az a játék, amit egy este alatt fogtok lejátszani. Több alkalom szükséges, hogy végig játszátok, akár egy év is (ha nem több) mire befejezitek a sztorit. Ez is mutatja, hogy a játék nem áll távol a szerepjátékok világától… De visszatérve a játékidőre, attól függ, hogy meddig tart a játék, hogy ki milyen tempóban halad a társasággal vagy önmagával, mert ezt a játékot is lehet egyedül játszani. Egy biztos, csak kitartó csapattal vágjatok bele és ne sajnáljátok az időt, megéri.

Ha a játék újrajátszhatatlansága zavarna, ne aggódj, már erre a problémára is találtak megoldást. A a kulcsa az újrajátszásnak, ezt a szettet kell használni az első játékhoz, mert ezt le tudjátok utána szedni és megint mehet előröl az egész.

A kezdetek

A játék elején hat hős közül választhattok, majd magatokhoz veszitek a hőshöz tartozó akciódecket és ezzel együtt megkapjátok a képességeket is, amivel majd végrehajthatjátok a cselekedeteiteket a játék folyamán. Emellett még minden karakter kap egy életcél kártyát.(Egy karaktert idővel ki tudtok cserélni, ha úgy érzitek, hogy kihoztátok belőle a maximumot.)

Gloomhaven városában kezditek meg a játékot, ahol minden küldetés előtt húzhattok egy eseménykártyát, amin két választási lehetőség közül dönthettek az egyik mellett. A városban csinálhattok mindenfélét, vásárolhattok, templomba mehettek és itt tudtok csak szintet lépni.
A városból kiérve újabb esemény következik ugyan úgy két választható opcióval.

Küldetések

A küldetések elején húzzuk ki az adott kalandra vonatkozó célokat. Ilyenkor még változtathatunk a saját paklinkon. Ezután összerakjuk a küldetés térképét és felpakoljuk karaktereinket a kezdő pontra és kihúzzuk a szörnyek lapjait. Kezdődhet a harc!
Ezek a küldetések elég változatosak és általában a cél, hol legyőzzük a szembejövő gonosz teremtményt. Azért azt hozzá kell tenni, a küldetéskártyák és egyéb leírások miatt, nem árt egy erős angoltudás.

Összegzés

A Gloomhaven egy nagyon jó szerepjáték jellegű legacy játék. Kell minimum egy angolul jól beszélő ember a csapatba és minimum egy, aki a játékszabályt kívülről tudja, az elakadás elkerülése végett. Ezen felül sok-sok időre lesz szükségetek és kiváló csapatmunkára.

Szabálykönyv

Angol nyelvű szabálykönyv

Forrás: Szellemlovas
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
 • 39 990 Ft-tól
 • -4%-1 987 Ft

Kategória: Fantasy, Felfedező, Kaland, Harc, Miniatűrök
Mechanizmus: Moduláris tábla, Váltakozó képességek, Kampány/Harci kártya vezérelt, Egyidejű akciók, Kooperatív, Hatszög-rács, Történetmesélés, Pakli tervezés, Pakli építés, Rács mozgás, Megtervezett körök/akcók, Solitaire, Szcenárió / Küldetés / Kampány, STR-10 Legacy Game, Akció visszakeresése, Once-Per-Game Abilities, Card Play Conflict Resolution, Limitált kommunikáció, Deck Construction

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Szabálykönyvek (1)

Homályrév társasjáték videók (12)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb kooperatív játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2017

Leginnovatívabb játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2017

Legjobb egyszemélyes játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2017

Legjobb stratégiai játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2017

Legjobb tematikus játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2017

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Kommentek

Kommentek

 • laczko.istvan

  2020-04-25 09:05:46

  Ez egy legacy játék, tehát a meglévő történetet és karaktereket viszed tovább kalandról kalandra. Nyílván nem kötelező semmit sem széttépni vagy összefirkálni. Létezik leszedhető matricaszett, és max ceruzával jelölsz a játéktáblán. A játékból kieső lapokat pedig elteszed egy borítékba.

 • laczkodavid

  2020-02-08 17:32:28

  A Glommhaven az egyik legnagyobb, legkiterjedtebb játék amivel volt szerencsém találkozni. Alapvetően nagyon sok játékelemet takrtalmaz, nagyon sok időt bele lehet ölni a játékba, viszont van is miért. Ha valaki kicsit is oda van az ilyen jellegű játékokért, vagy ezért a világért, annak bár drága de mégis csak ajánlani tudom ezt a játékot. Igaz kicsit nehéz azzal is dolgozni, hogy mindig mindenki ráérjen a játékra, de szerintem megoldható közben néhány alkalmat összehozni. Van egy ismerősöm, aki egyedül játszik vele, náluk is voltak ilyen társaságbeli problémák, és teljesen egyedül nyomja és még így is imádja. Valaki egyszer azt mondta, hogy kicsit monoton lesz idővel a játékmenet, de mi ezt eddig nem érzékeltük.

  Valóban csak ajánlani tudom bárkinek, aki valamilyen úton-módon hozzá tud jutni, vagy van lehetősége játszani vele. Nekünk nagyon bejött, remélem másoknak is sok-sok boldog órát fog okozni :)

 • mvotir

  2020-02-05 19:10:22

  Egy óriási karácsonyi csoda volt, hogy megjelent időben (dec.23-án) magyarul, és átvehettem az előrendelésem, ami férjemnek volt ajándék. Azzal nem számoltam, hogy 10 kilót kell hazacipelnem és ezt az óriási dobozt hazavinnem és becsempésznem a házba :D Tudtam, hogy a karácsonyi szünetben lesz igazán időnk szabályt tanulni és játszani vele, ezért innen is köszönöm a Gémklubnak, hogy sikerült elhozni még az ünnepek előtt <3

  Igazából féltem tőle, hogy mennyire fog ez nekem tetszeni, ha a szerepjáték nem tetszett, de már az első játékalkalommal kiderült, hogy ez pont az az arany középút társasjáték és szerepjáték között, ami nem csak hogy bejövős, egyenesen kedvenc lett. Az étkezőasztalt kineveztük játékasztalnak (annyi idő elő-és elpakolni, hogy inkább maradt elöl, hogy bármikor folytathassuk a kampányt), és egész szünetben ezzel játszottunk. Még most is egészen az elején vagyunk, de mindkettőnket levett a lábunkról. Most már inkább az a gond, hogy semmi mással nem akarunk játszani, ezzel viszont ritkán van alkalmunk játszani.

  A legacy típustól féltem, hogy a matricák ott maradnak, ahova kerültek, hogy lapok kikerülnek, stb...de igazából ezt a részét is imádom, annyira jó, ahogy a térképünk gyarapodik, ha végigjátszottuk, biztosan bekeretezzük és kirakjuk a falra a büszkeségünket :) A levehető matrica is megoldás egyébként, de szerintem felesleges, úgy is újrajátszhatjátok, ha a mobilappon vezetitek a játék állását. Az app egyébként baromi jó és nagy segítség, de én szeretem a sok elemet és hogy mindenfélére figyelni kell és nekem kell rakosgatni, úgyhogy csak a szörnyek akcióira használjuk (mert azt kikeresgetni tényleg halál minden pályánál). Egyébként az alkatrészek nagyon jó minőségűek, és szerintem nagyon szépek is, a térképért tényleg oda meg vissza vagyok.

  A levehető matricák helyett szerintem érdemesebb egy jó insertet venni (horgászkellékes dobozok is tökéletesek, a lényeg a praktikum). Rengeteg időt és energiát spórol meg, mert amúgy 20-30 perc kb előkészülni meg visszapakolni anélkül.

  Spoilermentesen nagyjából ennyit tudok róla mondani, szerintem minden fillért megér és méltán ez a legjobb társasjáték a BGG-n. Vigyázat, függőséget okoz!

 • bugyo2

  2019-10-20 07:22:30

  Szia

  Ez egy legacy tipusú játék, tehát 1 hosszú story-t kell végigjátszani, de elég sok újrajátszhatósági lehetősége van. Van rá megoldás létezik Gloomhaven removable sticker set. Amivel a felragasztott cuccokat le lehet szedni és a csomagban azok helyére kapsz új matrica szetteket. Azért van ez így kitalálva, mert annyira hosszú az alap story, hogy képtelenség lenne megjegyezni kultúrált körülmények között hosszútávon, hogy a játék mechanikája hol tart. Az alap játékban 95 scenario van ami kb. 30-35 alkalom 6-8 órás játék idő. Plusz a kieggel még 20-at kapsz, ami megint kb. 5 - 10 alkalom. Szóval nyugodj meg nem egyhamar játszátok végig a játékot. Plusz simán újra lehet kezdeni, mert vannak random események és rengeteg dolog ami máshogy alakul tehát iszonyat mennyiségű játék idő van benne. Érdemes játszani vele.

 • bugyo2

  2019-10-19 00:09:37

  Abszolút BEST !!!

 • osztheimertamas1

  2019-09-02 08:16:20

  Elvileg lehet hozzá kapni leszedhető matricákat egy csomagban, ami lehetővé teszi hogy újra játszást.

 • Peter

  2019-08-08 17:30:37

  Elindult a Gémklub előrendelési akciója -20% kedvezmény!! :)

  Klikk ide: Homályrév (Gloomhaven)

  Kuponkód : PRE-HOMALYREV

 • hollo

  2019-03-18 06:29:05

  En is megvennem a jatekot, de...! Kerdes az, hogy egyszer jatszhato a jatek?

  A cikben olvastam.. , idezem :

  - térképre is kell ragasztgatnunk

  -ikszelj be egy képességet a karakterlapodon

  -tépd szét ezt a kártyát miután elolvastad

  -kártyákra is van mit matricázni

  Ha kovetem az utasitasokat, mindezeket megteszem..., hogy is mukodik ez? :D

 • cuf87

  2019-02-16 19:38:19

  Mihelyst kihozza a Gémklub magyarul futok a boltba... :-D

  Annyi jot hallottam róla, annyi díjat megnyert... Csak attat félek, hogy tényleg az lesz utána, hogy minden más játékot háttérbe szorít és csak ezzel fogunk játszani.

A Homályrév társasjáték és kiegészítői (13)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 2 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Összetett
 • Tervező:  Isaac Childres
 • Illusztrátor:  Alexandr Elichev, Josh T. McDowell, Alvaro Nebot
 • Kiadók:  Asmodee, Albi, Korea Boardgames co., Ltd., Gém Klub Kft., Galápagos Jogos, Hobby World, Feuerland Spiele, MYBG Co., Ltd., Cephalofair Games, Games Warehouse, Albi Polska
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition, first printing
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 40.6 cm x 29.2 cm x 19.1 cm
  • Súly: 8.6 kg
 • English edition, second printing
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
 • English edition second printing (with Solo Scenarios)
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.2 cm x 40.6 cm x 19.1 cm
  • Súly: 8.6 kg
 • English miniatures edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.2 cm x 40.6 cm x 19.1 cm
  • Súly: 8.6 kg
 • English standees edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 40.6 cm x 29.2 cm x 19.1 cm
  • Súly: 8.6 kg
 • English edition, fourth printing
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 41 cm x 29.4 cm x 19.2 cm
 • English edition, third printing
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 40.6 cm x 29.2 cm x 19.1 cm
 • German first edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.2 cm x 40.6 cm x 19.1 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 40.6 cm x 29.2 cm x 19.1 cm
  • Súly: 8.6 kg
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 29.2 cm x 40.6 cm x 19.1 cm
  • Súly: 8.6 kg
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: cseh
 • English edition, fifth printing
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.2 cm x 40.6 cm x 19.1 cm
  • Súly: 9.8 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: francia
 • German second edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: német
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 40.6 cm x 29.2 cm x 19.1 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 40.6 cm x 29.2 cm x 19.1 cm
  • Súly: 8.6 kg
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 19 cm x 41.2 cm x 30 cm
  • Súly: 10 kg
 • English edition, sixth printing
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.2 cm x 40.6 cm x 19.1 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: olasz
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: Korean
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 41 cm x 30 cm x 19 cm
  • Súly: 10 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Homályrév társasjátékhoz