Homályrév
Homályrév
Homályrév
Homályrév
Videó beküldése

Homályrév

Társasjáték, 2019
Értékelem!

A Homályrév egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játékot az Év Játékának választották 2017-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 6 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a...

A Homályrév egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játékot az Év Játékának választották 2017-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 6 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a moduláris tábla, a váltakozó képességek, a kampány/harci kártya vezérelt, az egyidejű akciók és a történetmesélés mechanizmusokra.

A Reflexshop leírása:

A világ legjobb társasjátékát keresed? Megtaláltad!

A Gloomhaven egy, a szerepjátékok történetszálát a lapozgatós kalandkönyvek izgalmaival, és a kooperatív társasjátékok kihívásaival ötvöző társasjáték. Ez alapján nem is olyan meglepő, hogy rekordidő alatt elfoglalta a stratégiai és a tematikus kategóriában, sőt, összesítésben is az első helyet a világ legnagyobb társasjátékos fórumán, a BoardGameGeek -en, ezzel pedig jelenleg a világ legjobb társasjátékaként van számontartva.

Oké, ez eddig mind szép és jó, de miről szól a játék?

A Gloomhavenben a játékosok 6 egyéni képességekkel és célokkal rendelkező kalandor bőrébe bújhatnak, akiknek bár látszólag semmi közük egymáshoz, az élet a világ legsötétebb zugában összehozta őket. Most pedig ha túl akarnak élni, kénytelenek együttdolgozni, mivel útjuk során szörnyekkel teli tárnákat és elhagyatott romokat kell "kitakarítaniuk". Folyamatosan új helyszíneket fedeznek fel, tapasztalatot és kincseket gyűjtenek, és minden egyes döntésükkel alakítják és formálják közös történetüket. Merthogy Gloomhavenben több önálló "jelenet", úgynevezett scenario játszható végig, melyben a játékosok szörnyekkel küzdhetnek meg saját egyéni céljaik és a közös cél teljesítése érdekében. A scenariok végén pedig dönthetnek, hogyan tovább. A küldetések összefűzhetők, így a játék a számítógépes játékok világából már ismert kampányszerű felépítésben is játszható.

És ezt hogyan kivitelezték?

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'}

A döntéseteknek megfelelően minden játékban új helyszínek, szörnyek kerülhetnek a játékba, így minden alkalom más és más, mindig a játék egy új arcát ismerhetitek meg.

A játékosok minden körben kiválasztanak a kezükből két kártyát és kijátszák azokat. A csaták kártya vezéreltek, a játékosok egyik kiválasztott kártyájuknak a felső, míg a másiknak az alsó akcióját használhatják fel. A kártyák akciói változatosak, befolyásolják őket a többi játékos és az ellenfél által végrehajtott akciók is. Kockák helyett egy támadás-pakli kártyái módosítják az akciókat, ez a pakli is változik a játék előrehaladtával, új kártyák kerülhetnek be és ki a különböző csaták céljainak teljesítésével. A pénz jelölők gyűjtésével hasznos felszereléseket lehet vásárolni, a felszerelések száma szintén folyamatosan bővül, így egyre fejlettebb tárgyakhoz juthatnak hozzá kalandoraink.

A karaktereknek az egyedi képességei, akciói, sőt életcélja is van. A különböző helyszíneken fejlődhetnek, illetve le is cserélődhetnek, ha elérték az életcéljukat, vagy ha már kihoztátok belőlük a maximumot.

A játékidő pedig...

... akár több mint egy év is lehet. Mivel a Gloomhaven nem egy átlagos, x perc játékidejű és végtelenszer újrajátszható játék, hanem egyedi scenariok sorozata, egy nagy történet, így attól függően, hogy milyen gyakorisággal játszotok vele, a teljes történet végigjátszása hónapokig elhúzódhat. De őszintén, van, aki ezt bánja? :)

Az ilyen jellegű játékoknál kontra szokott lenni, hogy csak egyszer teljesíthető, mivel a "meglepetés" elvész: ezt szerencsére az alkotók egy leszedhető matricaszettel orvosolták.

Ez mind belefért a 10 kg-os dobozba:

17 karaktertábla
18 figura
504 karakter képesség kártya
4 ÉP/TP jelölő tárcsa
35 karakter doboz
térkép tábla
4 matricaív
30 kétoldalú térkép mező
155 kétoldalú lapka
szabályfüzet
küldetések (jelenetek) füzete
városi feljegyzések füzete
47 szörnytábla
240 szörny kartonfigura
232 szörny képesség kártya

253 tárgy kártya
150 eseménykártya (69 út, 81 város)
457 támadásmódosító kártya
24 csata célkártya
24 személyes küldetéskártya
40 kazamata kártya
24 műanyag kártyatartó
6 fa elemjelölő korong
32 idézés jelölő
60 státusz jelölő
85 karakter jelölő
46 sérülés jelölő
12 cél jelölő
fordulójelölő

Ha érdekel a szerepjátékok világa és kipróbálnál egy olyan játékot, ahol a történetet csakis Ti alakítjátok, akkor fogj bele, vár a Gloomhaven!
Forrás: Reflexshop
Ez társasjáték akciósan elérhető!
 • 39 590 Ft-tól
 • -8%-3 440 Ft

Beágyazás már oldalra


A fenti modul beágyazásához, csak be kell szúrdnod az alábbi kódot az oldalra:

<a href="https://tarsasjatekok.com/tarsasjatek/homalyrev-2017" target="_blank" data-bgapp="boardgame">
  Homályrév társasjáték<br>
  Tarsasjatekok.com - Magyarország társasjáték keresője! A társasjáték érték!
  <script>
    (function(i,s,o,g,r,a,m){
      ((g in o)&&('init' in o[g])&&o[g].init())||(a=i.createElement(s),a.src=r,
        a.async=1,m=i.getElementsByTagName(s)[0]);a&&m.parentNode.insertBefore(a,m);
    })(document,'script',window,'BGapp_module','https://tarsasjatekok.com/lib/bg.min.js');
  </script>
</a>
Mielőtt a használod a fenti kódot, kérlek olvasd és fogadd el az ÁSZF-ben leírtakat!

Kategória: Fantasy, Felfedező, Kaland, Harc, Miniatűrök
Mechanizmus: Moduláris tábla, Váltakozó képességek, Kampány/Harci kártya vezérelt, Egyidejű akciók, Kooperatív, Történetmesélés, Szerepjátszás, Pakli tervezés, Rács mozgás, Solitaire, Szcenárió / Küldetés / Kampány, STR-10 Legacy Game, Akció visszakeresése, Once-Per-Game Abilities

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézzed meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézzed meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Kooperatív

Ebben a játékban az együttműködés a cél. Nem egymást, hanem magát a játékot kell legyőznötök!

Árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Homályrév társasjáték videók (3)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb kooperatív játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2017

Leginnovatívabb játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2017

Legjobb egyszemélyes játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2017

Legjobb stratégiai játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2017

Legjobb tematikus játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2017

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Kommentek

Kommentek

 • laczkodavid

  2020-02-08 17:32:28

  A Glommhaven az egyik legnagyobb, legkiterjedtebb játék amivel volt szerencsém találkozni. Alapvetően nagyon sok játékelemet takrtalmaz, nagyon sok időt bele lehet ölni a játékba, viszont van is miért. Ha valaki kicsit is oda van az ilyen jellegű játékokért, vagy ezért a világért, annak bár drága de mégis csak ajánlani tudom ezt a játékot. Igaz kicsit nehéz azzal is dolgozni, hogy mindig mindenki ráérjen a játékra, de szerintem megoldható közben néhány alkalmat összehozni. Van egy ismerősöm, aki egyedül játszik vele, náluk is voltak ilyen társaságbeli problémák, és teljesen egyedül nyomja és még így is imádja. Valaki egyszer azt mondta, hogy kicsit monoton lesz idővel a játékmenet, de mi ezt eddig nem érzékeltük.

  Valóban csak ajánlani tudom bárkinek, aki valamilyen úton-módon hozzá tud jutni, vagy van lehetősége játszani vele. Nekünk nagyon bejött, remélem másoknak is sok-sok boldog órát fog okozni :)

 • mvotir

  2020-02-05 19:10:22

  Egy óriási karácsonyi csoda volt, hogy megjelent időben (dec.23-án) magyarul, és átvehettem az előrendelésem, ami férjemnek volt ajándék. Azzal nem számoltam, hogy 10 kilót kell hazacipelnem és ezt az óriási dobozt hazavinnem és becsempésznem a házba :D Tudtam, hogy a karácsonyi szünetben lesz igazán időnk szabályt tanulni és játszani vele, ezért innen is köszönöm a Gémklubnak, hogy sikerült elhozni még az ünnepek előtt <3

  Igazából féltem tőle, hogy mennyire fog ez nekem tetszeni, ha a szerepjáték nem tetszett, de már az első játékalkalommal kiderült, hogy ez pont az az arany középút társasjáték és szerepjáték között, ami nem csak hogy bejövős, egyenesen kedvenc lett. Az étkezőasztalt kineveztük játékasztalnak (annyi idő elő-és elpakolni, hogy inkább maradt elöl, hogy bármikor folytathassuk a kampányt), és egész szünetben ezzel játszottunk. Még most is egészen az elején vagyunk, de mindkettőnket levett a lábunkról. Most már inkább az a gond, hogy semmi mással nem akarunk játszani, ezzel viszont ritkán van alkalmunk játszani.

  A legacy típustól féltem, hogy a matricák ott maradnak, ahova kerültek, hogy lapok kikerülnek, stb...de igazából ezt a részét is imádom, annyira jó, ahogy a térképünk gyarapodik, ha végigjátszottuk, biztosan bekeretezzük és kirakjuk a falra a büszkeségünket :) A levehető matrica is megoldás egyébként, de szerintem felesleges, úgy is újrajátszhatjátok, ha a mobilappon vezetitek a játék állását. Az app egyébként baromi jó és nagy segítség, de én szeretem a sok elemet és hogy mindenfélére figyelni kell és nekem kell rakosgatni, úgyhogy csak a szörnyek akcióira használjuk (mert azt kikeresgetni tényleg halál minden pályánál). Egyébként az alkatrészek nagyon jó minőségűek, és szerintem nagyon szépek is, a térképért tényleg oda meg vissza vagyok.

  A levehető matricák helyett szerintem érdemesebb egy jó insertet venni (horgászkellékes dobozok is tökéletesek, a lényeg a praktikum). Rengeteg időt és energiát spórol meg, mert amúgy 20-30 perc kb előkészülni meg visszapakolni anélkül.

  Spoilermentesen nagyjából ennyit tudok róla mondani, szerintem minden fillért megér és méltán ez a legjobb társasjáték a BGG-n. Vigyázat, függőséget okoz!

 • bugyo2

  2019-10-20 07:22:30

  Szia

  Ez egy legacy tipusú játék, tehát 1 hosszú story-t kell végigjátszani, de elég sok újrajátszhatósági lehetősége van. Van rá megoldás létezik Gloomhaven removable sticker set. Amivel a felragasztott cuccokat le lehet szedni és a csomagban azok helyére kapsz új matrica szetteket. Azért van ez így kitalálva, mert annyira hosszú az alap story, hogy képtelenség lenne megjegyezni kultúrált körülmények között hosszútávon, hogy a játék mechanikája hol tart. Az alap játékban 95 scenario van ami kb. 30-35 alkalom 6-8 órás játék idő. Plusz a kieggel még 20-at kapsz, ami megint kb. 5 - 10 alkalom. Szóval nyugodj meg nem egyhamar játszátok végig a játékot. Plusz simán újra lehet kezdeni, mert vannak random események és rengeteg dolog ami máshogy alakul tehát iszonyat mennyiségű játék idő van benne. Érdemes játszani vele.

 • bugyo2

  2019-10-19 00:09:37

  Abszolút BEST !!!

 • osztheimertamas1

  2019-09-02 08:16:20

  Elvileg lehet hozzá kapni leszedhető matricákat egy csomagban, ami lehetővé teszi hogy újra játszást.

 • Peter

  2019-08-08 17:30:37

  Elindult a Gémklub előrendelési akciója -20% kedvezmény!! :)

  Klikk ide: Homályrév (Gloomhaven)

  Kuponkód : PRE-HOMALYREV

 • hollo

  2019-03-18 06:29:05

  En is megvennem a jatekot, de...! Kerdes az, hogy egyszer jatszhato a jatek?

  A cikben olvastam.. , idezem :

  - térképre is kell ragasztgatnunk

  -ikszelj be egy képességet a karakterlapodon

  -tépd szét ezt a kártyát miután elolvastad

  -kártyákra is van mit matricázni

  Ha kovetem az utasitasokat, mindezeket megteszem..., hogy is mukodik ez? :D

 • cuf87

  2019-02-16 19:38:19

  Mihelyst kihozza a Gémklub magyarul futok a boltba... :-D

  Annyi jot hallottam róla, annyi díjat megnyert... Csak attat félek, hogy tényleg az lesz utána, hogy minden más játékot háttérbe szorít és csak ezzel fogunk játszani.

A(z) Homályrév társasjáték kiegészítői (8)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 2 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Összetett
 • Tervező:  Isaac Childres
 • Illusztrátor:  Alexandr Elichev, Josh T. McDowell, Alvaro Nebot
 • Kiadók:  Asmodee, Albi, Korea Boardgames co., Ltd., Gém Klub Kft., Hobby World, Feuerland Spiele, MYBG Co., Ltd., Cephalofair Games, Games Warehouse
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, Korean, lengyel, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition, first printing
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 40.6 cm x 29.2 cm x 19.1 cm
  • Súly: 8.6 kg
 • English edition, second printing
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
 • English edition second printing (with Solo Scenarios)
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.2 cm x 40.6 cm x 19.1 cm
  • Súly: 8.6 kg
 • English miniatures edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.2 cm x 40.6 cm x 19.1 cm
  • Súly: 8.6 kg
 • English standees edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 40.6 cm x 29.2 cm x 19.1 cm
  • Súly: 8.6 kg
 • English edition, fourth printing
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 41 cm x 29.4 cm x 19.2 cm
 • English edition, third printing
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 40.6 cm x 29.2 cm x 19.1 cm
 • German first edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.2 cm x 40.6 cm x 19.1 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 40.6 cm x 29.2 cm x 19.1 cm
  • Súly: 8.6 kg
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 29.2 cm x 40.6 cm x 19.1 cm
  • Súly: 8.6 kg
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: cseh
 • English edition, fifth printing
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.2 cm x 40.6 cm x 19.1 cm
  • Súly: 9.8 kg
 • German second edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: német
 • Gloomhaven
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: francia
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 40.6 cm x 29.2 cm x 19.1 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 40.6 cm x 29.2 cm x 19.1 cm
  • Súly: 8.6 kg
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 19 cm x 41.2 cm x 30 cm
  • Súly: 10 kg
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: olasz
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: Korean

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Homályrév társasjátékhoz