Pandemic
Pandemic
Pandemic
Pandemic
Videó beküldése

Pandemic

Társasjáték, 2014
Értékelem!

A Pandemic egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 perc. A játékot az Év Játékának jelölték 2015-ben (Magyar Társasjátékdíj) és 2009-ben (Spiel des Jahres), illetve ezekben az években több, összesen 9 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves...

A Pandemic egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 perc. A játékot az Év Játékának jelölték 2015-ben (Magyar Társasjátékdíj) és 2009-ben (Spiel des Jahres), illetve ezekben az években több, összesen 9 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít az akció pontok, a kollekció gyűjtés, a kereskedés, a váltakozó képességek és a pakli tervezés mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Tudod milyen a vírusok és betegségek elleni szüntelen harc?

A Pandemic-ben neked és társaidnak kell megmentenie a világot az emberiséget sújtó betegségektől és vírusoktól, miközben mindent elárasztanak a fertőzések és az idő egyre fogy...

Különböző szerepek

Mindannyian különböző karakterekkel kezditek a játékot, amiket véletlenszerűen kell kiosztani a játék megkezdése előtt.
Mindegyik karakter egy vagy több speciális képességgel bír, melyeknek a betegségek és fertőzések elleni harcban komoly szerep jut, ha nem sikerül kihasználni őket, akkor azzal akár a győzelem is elveszhet. Ugyanis az ilyen képességek olcsóbbak, hatékonyabbak mint az átlagos akciók és így időt és további cselekedeteket spórolhatnak meg nektek.

Dolgozzatok össze!
A kooperatív játékok alapvető elvárása, hogy a csapatnak össze kell dolgoznia, mert ha mindenféle megbeszélés, megegyezés nélkül akciózik mindenki, annak bizony az lesz a következménye, hogy váratlanul ellepik a világot a vírusok és kikaptatok.
Ezt megelőzendő a kommunikáció nagyon fontos, bár ennek is van egy árnyoldala, ha valaki nagyon elnyomja a többieket és minden egyes akciót ő akar meghatározni.
Ha sikerül a két véglet között kialakítani az együttműködést, akkor a Pandemic és vele együtt az összes kooperatív játék nagyon nagy élményeket tud nyújtani.

Mentsétek meg a világot!

A játék alapvetően arról szól, hogy a karaktereinkkel a világot körbeutazva meg kell szüntetnetek a különböző fertőzéseket és megtalálni a négy nagy vírus ellenszerét. Mindezekben a kártyák lesznek segítségetekre amikkel utazhattok a megfelelő helyekre.

Kiknek ajánljuk?
A Pandemic egy remek játék, tele kihívással és a kooperatív játékokra jellemző csapatépítési tulajdonsággal. Azon túl, hogy a témája közel áll bármelyikünkhöz, a rendszere is új és rengeteg lehetőséget rejt.

A 2014-es, magyar kiadásról:
 • Az új kiadás szép és modern grafikai kivitelezést kapott
 • Két új karaktert is megtalálhattok majd (katasztrófavédelmis és karantén specialista).
 • A magyar kiadásban - az angoltól eltérően - már minden alkatrész műanyag.

  A kompatibilitásról a korábbi verzióval és a kiegészítőkkel itt találsz bővebb információt.

Szabálykönyv
Angol nyelvű szabálykönyv

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 10% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 6 990 Ft-tól
 • 63 ajánlat

Kategória: Orvosi
Mechanizmus: Akció pontok, Kollekció gyűjtés, Kereskedés, Váltakozó képességek, Kooperatív, Pakli tervezés, Pontról pontra mozgás

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Pandemicbaltas.timi, Dél Pest, M5 Majsáig

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Dél Pest, M5 Majsáig! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Egy pakli bontott, többi zacskóban, kártya fóliában bontatlanul. Van rajta polckopás.

0 érdeklődő


Pandemiczsuzsa.dobos, Győr

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Győr! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kihasználatlanság miatt eladó. Személyes átvétellel Győrben vagy előre utalás után Foxposttal. Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés költségét.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (7)

Pandemic társasjáték videók (16)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb családi játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2009

Legjobb gémer játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2009

Legjobb két személyes játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2009

Leginnovatívabb játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2009

Legjobb gémer játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2008

Legjobb két személyes játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2008

Legjobb családi játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2008

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2008

Kommentek

Kommentek

 • Adney

  2021-05-22 07:59:06

  Nekünk is ez volt az első kooperatív játékunk. Párom nem annyira szeretett társasozni, mert főként versengős játékokkal volt tapasztalata, amiket nem kedvel, de mivel a Pandemic kooperatív játék, nagyon bejött neki és bevonzotta őt a társasok világába. A grafikája minimalista, de nekem pont emiatt nem hat túlzsúfoltnak az összkép, illetve így egy csak kártyákat tartalmazó társas árától picivel drágább. A szabály egyszerű, olvasása közben nekem is megjött hozzá a kedvem. Mi legtöbbször 2-en játszuk, valamivel nehezebb így, de van esély a nyerésre, úgyhogy élvezhető a játék.

  Sokan írták, hogy az "alfa" játékos elronthatja a coop hangulatot, de ha ez a játékos vevő arra, hogy ne legyen "alfa" beállítottságú, meghallgatná mások véleményét is, akkor segíthet neki ez a játék (nekem legalábbis segített).

  Ajánlom csapatépítő és családi játéknak, meg baráti társaságokba. Ha van ismerősöd, aki nem ismeri az új társasokat, a Pandemic jó kezdés lehet számára.

 • jandacsik

  2021-04-17 12:17:09

  A jelenlegi pandémia helyzetben nagyon érdekes hangulatú játék - bár elsőre ódzkodtam tőle pont az aktualitása miatt. A kártya mechanikája egyedi, tökéletesen illeszkedik a témájához, mert bemutatja a vírusterjedés működését. Izgalmas, pörgős, a szabályrendszere kezdő társasjátékozóknak is érthető. Kudarc esetén is doppingolja az embert, hogy újra nekigyűrkőzzön a világ megmentésének. Megérdemelten népszerű játék.

 • robsteady

  2021-04-08 21:04:43

  Jó küszöbjáték, családbarát, kissé repetitív, vannak nála jobbak már, de attól még jár neki a tisztelet.

  Mielőtt megvennéd, nézz rá a Pesti Srácok 1956-ra is. Ott három játékmódot kapsz ezért a pénzért. Amennyiben agyalósabb kell, akkor meg Robinson Crusoe. Na, azt életed végéig sem játszod le kétszer ugyanúgy... :D

 • zkbali

  2021-03-28 21:44:33

  Nagyon régóta érdekelt ez a játék, igazából a téma nagyszabásúsága lehetett (na, meg gyerekkorom egyik nagy filmje volt A vírus) az eredeti ok. Régebben még nem gondoltam, hogy ennyire aktuálissá válik :(

  Végül aztán most, a pandémia alatt sikerült beszerezni. Most már elsősorban azért választottam, mert szerettem volna megismerni a kooperatív játékok világát. Gyerekeknél szerintem kimondottan érdemes kooperatív játékkal tanítani őket a társasozásra, mert így könnyen és kényelmesen kiiktatható a sértődés- és sírás-faktor egy vesztes játszma után. Másrészt mivel együttműködünk, ezért teljesen legálisan lehet nekik tanácsot adni, hogy mit lépjenek, ezzel tanítani lehet őket, hogy aztán más játékokban is megértsék az összefüggéseket, megtanuljanak tervezni. Annak ellenére, hogy nagyon nem gyerekeknek szóló a játék (sőt, a téma még felnőtteknek sem könnyed), a 7 éves nagyon rákapott :). Oktatási szempontból egyébként plusz még szerintem az is, hogy a játéktér egy térkép, így látens módon tanulják a gyerekek az országok és városok helyét a világban.

  Természetesen az alfa-játékos jelenség komoly limitáció, tehát aki erre hajlamos, annak erős önfegyelmet kell gyakorolnia, hogy ne vegye el a többiek kedvét a játéktól.

  A karakterek között valóban vannak jelentős különbségek, de ha elég sokan játszunk, akkor 1-1 kulcskarakter jó eséllyel be fog lépni a játékba. (Viszont azt vettük észre, hogy kevesebb játékossal könnyebb nyerni.) Kétségtelen, hogy az orvos vagy pl a mikrobiológus szereplése jelentősen javítja az esélyeinket, de azért a legtöbb szereplőnek jól ki lehet használni a "szuper képességét".

  Sajnos, a helyzet romlásával mostanában már nincs kedvünk játszani vele, de maga a mechanizmus megismerése nagyon fontos mérföldkő számunkra. Lehet, hogy el kéne cserélnem egy Róma bukására?

 • Csiracsirke

  2021-03-15 11:55:18

  Annak idején azért vettem meg mert nagy volt a hype körülötte és nem bántam meg eddig ennél a játéknál éreztem azt hogy mindent átbeszélünk van súlya annak amit csinálunk lehet egy kicsit beleéltük magunkat :D a vírus helyzet ellenére is előkerül néha néha, kipróbáltuk a Legacy season 1-et is és végig izgultuk hogy hova lyukadunk ki a végén mi nagyon élveztük csak ajánlani tudom mindenkinek.

 • Crospieler

  2021-03-15 11:17:16

  Ha csak egyetlen kooperatív játékot kellene ajánlanom, akkor ez lenne az. Az egyik legjobb, már klasszikusnak számító együttműködős játék.

  Szoktam mondani, hogy onnan lehet biztosan tudni, hogy jó egy játék, ha már a szabályolvasás közben megjön a kedvünk hozzá. Ennél ez abszolút teljesült.

  Egyetlen gyengéje talán, hogy egy "alfa játékos" megmondhatja a többieknek, hogy mit csináljának. Bár ez inkább emberi hiba, de a játék lehetőséget biztosít erre.

 • Ratmayer

  2021-02-09 12:47:21

  Izgalmas és időtálló játék, bármikor szívesen levesszük a polcról.

 • balazs.turi987

  2021-01-20 23:37:57

  A vírushelyzetre való tekintettel nem nevezném a 2020-as év legjobb választásának, ennek ellenére egy nagyon jó játék élményt tud nyújtani, ha az ember képes elvonatkoztatni a nagyvilágban történtekről.

  Személy szerint az az érzésem van ezzel a játékkal kapcsolatban, hogy ha nem játszik valamelyikőnk az orvos karakterrel és nem törli le a víruskockákat minél hamarabb a tábláról, akkor nincs esélyünk nyerni, mivel sorozatos kitörések áldozatai leszünk. (Ez persze csak saját vélemény, én ezt vettem észre.)

  Legtöbbet ketten játszunk vele, szerintem ez bizonyos szintig nehezítés, kevesebb helyen tudjuk egyszerre kifejteni segítő kezeinket, bár segítség is, hiszen hamarabb tudunk újra jönni, így hamarabb is tudunk egy helyet tisztítani.

  Azt tudom mondani, hogy a nehézségi fokok nagyon jól vannak belőve. Nem egyszerű a játék, okos taktikai lépéseket igényel, nagyon könnyen ki lehet fogyni a lépésekből.

  Mindenképpen próbáljátok ki ha nem taszít vissza ez a téma, hiszen kategóriájában egyedülálló.

 • sasspetra

  2021-01-20 09:45:31

  Nekem is az első kooperatív játékom, 4-en játszottuk és nem bírtuk abbahagyni, pedig sokadjára sikerült megnyerni, de ez sem törte le a kedvünket. Tényleg üdítő, hogy nem versengünk egymás ellen, hanem közös döntéseket hozunk és együtt gondolkodunk. Nekem a grafikával sem volt konkrétabb bajom - ebben a társasben nem ez vitte a játékot, jobban el voltam foglalva a terjedő víruskockákkal. :D De vannak társasok, ahol külön élmény a grafika és a tartotékok kinézete, minősége, pl.: Sárkány palota, Spirits of the wild, Robinson Cruso, stb.

 • Merse

  2021-01-15 15:18:06

  Azt hiszem sokan sokat írtak már róla. Én csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy a 7 éves kislányom maga kérte, hogy játszunk még vele, és játszunk még, és még ... Ezért szereztem be otthonra is. Imádja, ha egymást tudjuk segíteni, és ez a kooperatív játékoknál sincs meg mindegyikben.

 • ghtyshd

  2021-01-09 08:18:41

  Ez volt az első kooperatív játékom, ami szerintem hatalmas értékkel bír. Hihetetlen milyen összetartást tud nekünk nyújtani, hogy a végén mind győzünk vagy mind vesztünk - nemmelesleg egy játék ver el minket, mennyire ciki már :))

  Mondjuk itt is hangsúlyozom: kell AZ A bizonyos társaság. Ha valaki falkavezér típus nagyon nem lesz jó a játék hisz kvázi egyedül fog játszani a többiek karakterével.

  DE! Szerintem zseniális módon van maga a játék összerakva. Kezdőként a legkönnyebb fok is el tud verni minket, de később már a legnehezebb fok is ki tud rajtunk fogni. Én iszonyatosan szeretem, hogy vissza lehet vezetni, hogy igen, itt és itt rontottuk el. Mit hanyagoltunk el, mit volt "felesleges" megcsinálni.

  Én akikkel legtöbbször játszodtam az a családom volt (2 bátty + apa), és mivel mind matekos beállítottságuak vagyunk ezért folyamatosan számoltunk. Ez szerintem megintcsak pluszt ad a játéknak, bár tény, hogy van akik nem szeretik ha túl van logikázva egy játék - nekünk így élvezetes :)

 • szocsadam

  2021-01-06 18:26:32

  "Sajnos" nagyon népszerű játék lett most(érthető okokból). Az első kooperatív játékom volt, nem nagyon fogott meg elsőre, kellett 2-3 játék, hogy teljesen átlássam a játék lényegét. Viszont nagyon nagy az alfa játékos jelensége. És ez kb. el is dönti, hogy ki mit csinál. Kicsit olyan nekem, hogy egyedül is játszhatnám, 2-3 karaktert irányítva.

  Nem egy nagy minőség, sem a tábla, sem a kártyák, a vírus kockák még csak-csak. De a bábuk... Kimaradt a Gazdálkodj okosan!-ból? Igaz, Leacock későbbi játékában is ez a stílus van, hogy miért, azt nem tudom.

 • Robby

  2020-09-13 21:54:03

  (OFF) Uh megint tanultam valamit. Amúgy úgyis sorsolás lesz (ez a rossz hír az ügyeskedőknek), de lagalkább tudom hogy Magyarországon élek! Amúgy nem esett rosszul (csak nem értettem, de akkor így már világos), mert látom, hogy legalább elolvasták az írásom, tehát nem potyára koptattam a billentyűzetet ;). Én azért a zöldre nyomtam neked. THX

 • gevanda

  2020-09-13 18:18:34

  (Off topic, bocsika: csak a Pontra fel! vesreny miatt kaptál ennyi negatív értékelést. Akik könnyen akarnak ponthoz jutni, ők csinálják. Diszlájkolnak egy kommentet, ezért ők kapnak pontot, de a kommentelő nem, lájkolásnál a kommentelő is kapna. Első pár alkalommal nekem is rosszul esett a sok diszlájk, de utána egyértelműen látszott a miértje... Ne törődj velük!)

 • Robby

  2020-09-13 16:21:29

  Köszönöm szépen, nem tudtam ezt a szabályt (persze jól elolvastam a szabályzatot :) ), de legközelebb be fogom tartani. Sajnos kicsit hosszúra nyúlt a válaszom és hiába próbáltam rövidíteni rajta nem igazán sikrült. Sorry

  Viszont a dislike-os emberkéktől kérdezem, hogy ők valóban szeretnek kavicsokkal, babszemekkel és egyéb kökori dolgokkal játszani, csak azért, hogy 500 ft-ot spóroljanak egy nagyszerű társason??? Vagy nem jött át nekik, hogy nem a társast próbáltam lehúzni, hanem kivitelezéssel volt némi apró problémám?

 • kemonszt

  2020-09-09 09:04:31

  1. Az oldalon tudtommal tilos a véleményünk több hozzászólásra való széttörése. Légyszíves te is tartsd tiszteletben a véleményekre beállított 2000 karakteres limitet és ne tördeld szét a véleményedet több blokkba, mert ezt nem szabad. Az oldal adminjai ezért határozatlan időre megvonhatják tőled a kommenteléshez való jogot, vagy tiltásban is részesülhetsz határozatlan időre! Én is ebbe a hibába estem korábban, ezt jó tanácsként mondom csak neked, hogy ne származzon belőle károd.

  2. Én is részben egyet értek veled, azért egy picit lehetett volna igényesebb a Pandemic tervezése. Az igaz, hogy a grafikus munka nagyon drága és nem a nyomdaköltségben fog megjelenni a többlet, hanem a design, képi megjelenítés tervezésekor fog megjelenni a többletköltség. Viszont azért meg lehetne oldani szerintem úgy, hogy kiadnak belőle egy szebb verziót is, mert azért van rajta mit fejleszteni grafika tekintetében szerintem is.

  De azért az is igaz, hogy beárazáskor nem csak arról van szó, hogy mennyi volt az anyagköltséged. Hogyha csak egy pakli kártya, egy karton tábla, meg néhány figura a doboz tartalma, akkor is elkérhetnek érte horribilis összegeket simán és ki is fogják fizetni. Ki kell fizetni az esetleges brand értéket és azt, hogy minden tárasjáték egyedi szellemi tervezést igényelt.

  Abban is egyet értek, hogy nem kell gyönyörű miniatűrökkel telerakni a Pandemicet, mint például a Nemesist. Elég lenne csak pár hangulatkeltő bábu is, amit nem túl költséges előállítani és ezt akár papírból is ki lehetne vitelezni.

  Én egyébként ezektől függetlenül nagyon szeretem a Pandemicet, az egyik első kooperatív játékom volt és nagyon a szívemhez nőtt. Szeretem a játék dinamikáját, nagyon jók a karakterek is, viszont igazából nagyon egyszerű végigjátszani.

  A játék kulcsa, hogy gráfelméleti elemzésekkel megnézzük, hogy mi az éppen optimális döntés. Mindig van a játékban egy optimális döntés és nagyon könnyű megtalálni azt. Így egy kicsit csorbul a játék izgalmi faktora.

 • Robby

  2020-09-08 19:41:28

  Második rész (folytatás):

  Szerintem rajtam kívül sokan adtak volna akár egy ezressel is többet a játékért, ha az minden szinten megütötte volna a kor színvonalát (bár ez így tudom csúnyán hangzik kicsit). Milyen lenne pl. a Takenoko ha panda és kertész helyett egy-egy olyan bábu lenne benne, de azért 500 ft-tal olcsóbb lenne? A főhős akit megszemélyesítünk, akivel megmentjük a világot, az legyen főhős, ne egy darab 'régi' műanyag bábu. Az már csak hab lett volna a tortán, ha a vírusok is vírus kinézetűek lettek volna, hogy féljek hozzányulni, mikor leszedem, hogy mindenki aki játszott a játékkal, azonnal rohanjon kezet mosni a parti után. Szóval igenis legyenek szép (itt nem a minél több cicomát értem, mielőtt beleköt ebbe is valaki), hangulatos, gusztusos beltarlamak egy játékban, mint azt már hála istennek egyre több játékban fel lehet lelni. Legyen benne inzert (lehetőleg olyan amiben minennek megvan a helye és nem szóródik szét minden, ha élével teszem a polcra), amibe tudunk pakolni, ne csak egy doboz amibe beszórjuk a cuccot aztán kész. Szerintem manapság (illetve kb. 2000 után) készült játékoknak innen kellene indulniuk, ez után jöhetne az, hogy jó játék is legyen. Bocsánat, hogy ilyen hosszúra nyúlt (csak két részben bírtam beilleszteni) és bocsánat azért is, hogy így válaszba írtam, nem ellened szól ez.

 • Robby

  2020-09-08 19:39:51

  Első rész:

  Nem akartam ebbe belemenni nagyon (nem is szoktam), de úgy érzem, hogy válaszolnom kell rá. Igazad van abban, hogy egy társas ne legyen nagyon drága és nem attól jó, hogy tele van minikkel. De én nem is ezt állítottam! Itt azért más a helyzet. Ha valami egyszerű (netán gagyisztikus), akkor arra nem lehet mondani, hogy letisztult. A Tokaido, az például letisztult, de ott a borító is ezt hírdeti és tényleg azt kapom amire számítok. Itt egy ilyen borító után én nem ezt vártam. Egy izgalmas, mozgalmas színes világot vártam volna mint ahogy leírtam. Ettől ennek még nem kellett volna jelentősen drágulnia, mert mindegy a nyomdagépnek, hogy mit nyomtat a papírra, attől az még nem lesz jelentősen drágább. Azt a hét karaktert meg igazán megkaphattuk volna minikben, nálam sokat dobott volna a játékon. Főleg ha már a kutatóállomásoknak, ellenszer jelölőknek megadták a módját, azok például tetszenek. Még a vírus jelölő kockákkal is meg lennék barátkozva, de a karakterek helyett azok a 80-as évek társasait idéző bábuk... (jó, hogy nem nyomtattak egy 'Ki nevet a végén' táblát a hátoldalra)??? Legalább olyan Zombicide minőségű kis minik jók lettek volna vagy a Holtak tele beli papír karakterek, ha már annyira költségérzékenyek vagyunk. Lehangoló, illúzió romboló, gusztustalan. Igenis egy társas legyen szép vagy legyen letisztult, vagy modern, vagy tele minikkel és legyen jó is, adjon meg mindent ami ahhoz kell, hogy jobban lehessen szeretni, jobban bele tudjuk magunkat élni, öröm legyen elővenni és legyen a polc dísze is, ragadja magával az embert már az első pillanatban... Könyörgöm haladjunk már a korral. Egy tábla egy csomag kártya meg pár múanyag alkatrész azért nem kellene, hogy 15-20 ezrek legyenek (persze tudom ez nem ilyen egyszerű, de akkor sem)!

 • roli383

  2020-09-08 11:20:33

  Nekem ez volt az első "komolyabb társasjáték, amivel játszottam és nekem nagyon tetszett az elejétől kezdve.

  Szerintem jó, hogy letisztult a designja, nekem pont ez tetszett benne. Jó hangulatú a játék, a stílusa is nagyon jó.

  Vegyük figyelembe azt is, hogy sok játékba lehet pakolni igényes, részletes alkatrészeket, jobb designt, viszont ez elég költséges. Most ha úgy lenne, ahogy mondtad, akkor ez nem lenne egy mindenki számára elérhető, bevezető kooperatív játék, mert a minik mindig nagyon drágává teszik a társasokat! Én jobban szeretem, hogy 10000ft alatt kapok egy fullos társast, nincsen benne sok extra, de nagyon jó és gyakran vesszük elő sok társaságban. Ha ez tele lenne nagyon szép képekkel, jobb minőségű anyagokkal, minikkel, akkor azért 15-20-25 ezer forintos kategóriába is átcsúszhatna.

  Az igaz, hogy egy kicsit a játékban felfedezhetőek hiányosságok, de vannak kiegészítői, amikkel jó lesz. Mármint nagyon jó, sok plusz dolgot ad bele, amitől jobb lesz. Érdemes lehet kipróbálni azokkal, mert úgy teljes az élmény.

 • Robby

  2020-09-07 18:37:29

  Az első 'bonyolultabb' játékok között volt mikor kipróbáltuk. Tetszett a téma a doboz a játék, de a kivitelezés olyan kis gyenguszra sikerült. A térkép lehetett volna magával ragadóbb (nekem ez a 'letisztult' kockás kék térkép olyan hatású volt, mintha egy térképes asztaltarítőre rajzolták volna a játékot és a nyollcvanas évek beli 'kocog és kidob'-ből maradt bábukat csomagolták volna mellé - sehol egy hal, bálna, cápa, pálmafás sziget, híres épület...), a karakterek lehettek volna minik, a vírusok lehettek volna vírusoknak kinézőek, a kártyák lehettek volna jobb minőségűek.... A játék jó volt, de azért a szerencse erősen jelen van. Az sem tetszett, hogy olyan befejezetlen szerintem a vége. Jó, megvan az ellenszer nyertünk, de közben ott tombolnak a vírusok a nagyvárosokban, ölik az embereket... A másik, hogy szerintem kicsit unalmas és tényleg csak úgy lehet szinte nyerni, ha valaki fejében összeáll a kép, hogy mit kellene csinálni és irányítja a többieket. Szóval erősen alfa játékost kíván vagy olyan játékosokat, akik nagyon profik már a játékban. Viszont egy alap kategóriát teremtett, mert nem csak, hogy elég sok bőrt húztak le a játékról (apropo jón a Legacy Season 0 is, nehogy feledésbe merüljön), de egyéb társasok is használják az alap mehanikát. Nekem egy kicsit izgalmasabb volt az ellenkező oldalt kipróbálni (pl.:Plague Inc. - jó, ez nem kooperatív) Egy biztos, valaki vagy nagyon szereti vagy nagyon nem, de mindenkinek érdemes kipróbálnia.

 • Floranna

  2020-09-07 16:58:52

  Ez volt az első igazi kooperatív játékom, amit játszottam. :) És a mai napig imádom, sajnos a kiegészítők nincsenek meg, de az alapjáték nekem a nagy klasszikus, amivel bevonzódtam ebbe a világba.

  Az alfa játékos "problémája" a mi esetünkben elég erősen jelen volt a játéknál, de engem -érdekes módon- ennél a játéknál abszolút nem zavart. Sőt, örültem, hogy valaki tudja, mit kell csinálni. Mondjuk engem ez a jelenség sosem zavart, tudom, hogy több embert zavar a környezetemben. Azt hiszem, könnyen tanulok szabálykönyvet, de ennél villámgyorsan elmagyarázta nekem az alfa, mit és hogyan kell csinálni, és úgy baromira lehetett élvezni a játékot.

  Nekem az alkatrészek kifejezetten tetszenek, a játéktábla is nagyon szép. Imádok olyan játékkal játszani, ami a világot lefedi, és kicsit lehet utazni. Nyilván amellett, hogy meg is mentjük a világot. Bár úgy emlékszem, kevésszer sikerült anno nyernünk a játék ellen. És ez akkor frusztráló. :)

  Azóta megtaláltam online formában is a játékot, ahol a "gép" mutatja a következő lépéseket, de engem annyira nem kötött le, hogy egyszer játszottam vele. Szerintem ezt a típusú kooperatív játékot nem lehet annyira jól átültetni online.

  Közben láttam "print yourself" típusú Pandemicet is, egy pillanatig elgondolkoztam, mi lenne, ha megcsinálnánk. De aztán rájöttem, hogy pont a kis alkatrészek adják ennek a játéknak a szépségét.

  Szerintem joggal az egyik legjobb kapujáték, aki kooperatív játékot szeretne, szerintem kötelező darab a polcon. Vagy legalábbis kipróbálni mindenképpen érdemes. Aztán jöhet a Tiltott sorozat. Szerintem nagyon jól megalapozta a Tiltott trilógiának a népszerűségét a Pandemic. Igazán nagyszerű játékok ezek a kooperatív játékok polcán.

  Azt nem tudom, hogy a pandémia kapta-e fel a játékot az elmúlt pár hónapban [érdekes ez az emberi gondolkozás], mindenesetre egy csomószor a csapból is ez folyt. :) De ennek ellenére kipróbálós, mert nagyon jó játék!

 • harnas1207

  2020-05-01 23:44:14

  Nagyon érdekes játék. Kinézetre ultra gagyi, mint az 500 forintos régi kínai hamisitott társasok. De a játékmenet izgalmas. Tetszik, hogy nem kell irányítani az ellenfelet. Sajnos az újszerűségen kívül nem találtam benne semmi pozitívumot. A kooperativ élmény kimerül abban, hogy van egy alfa gamer aki megmondja ki mit csinál. Illetve az első tapasztalatok alapján nagyon könnyű nyerni, de lehet csak nekünk volt szerencsénk...

 • leonidasz

  2020-04-25 17:48:35

  Ez a játék vezetett be a kooperatív társasok világába, ami friss levegőként hatott a sok kompetitív - helyenként konfrontatív - társasjáték után. Mindenki egy közös célért dolgozik, hogy az egyre fokozódó veszéllyel fenyegető 4 vírus ellenszerét megtalálja. A játékban mindenki egy speciális tulajdonsággal bíró szereplőt testesít meg, melyek kiválóan kiegészítik egymást. A Pandemic rá is kényszerít a szoros együttműködésre, ugyanis még könnyű szinten is hamar el tudnak szabadulni a kórokozók és egy-kettőre vereséggel érhet véget az ígéretesnek tűnő party. Mindamellett a játék nehézsége kiválóan skálázható, egész biztosan mindenki meg fogja találni a neki ideális szintet. Fontos még elmondani, hogy a játék ugyanolyan jól működik 2, mint 4 fővel, noha nem ugyanaz az élmény, de egyformán élvezetes. A téma engem elsőre taszított, de be kellett látnom, hogy az egész játék képi világa nagyon egységes és illeszkedik a feladathoz. Amit negatívunként szokás felhozni - mint minden kooperatív játék esetében - az az, hogy ha van egy gyakorlottabb játékos az hajlamos átvenni az irányítást és megmondani a többieknek mi lenne az ideális lépés, akik számára ezáltal élvezhetetlenné válik a játék. A magam részéről azt mondhatom, hogy ez nem róható a játék terhére, mely inkább együtt gondolkodásra sarkall, az már a szereplőkön múlik mit hoznak ki belőle.

 • renii96renii96

  2020-04-05 14:45:02

  Előnyök: a klasszikus versengő típusú játékokhoz képest üdítően egyedi, látványos térkép és design, remek csapatépítő, izgalmas hangulat.

  Hátrányok: a kezdő játékosoknak szokatlan, bonyolult, és értelmetlennek/monotonnak tűnik, a szerencse faktor nagyon bosszantó, ha a játék második körében megöli a csapatot, egy alkalommal csak egyszer jó vele játszani. Ha van a csapatban egy domináns személy, a többiek akarata nehezebben érvényesül, ha pedig szerencséje van az embernek, nem jelent kihívást.

  Egy játékboltban töltött séta során futottunk bele, és emlékeztem egy cikkre, melyben említették, és dicsérték nagyon. Az első játék nevetségesen egyszerű volt, mert kb. a szabályok 1/3-át elrontottuk. A következő néhány már nehezebb volt, de még mindig több szabályt kihagytunk. Amikor végre rájöttünk, mit rontottunk el, akkor tényleg nehéz lett, és elég stresszes az a pár kör, amikor a győzelem és a vereség között táncolunk pengeélen. A játék kb. 2/3-a abból áll, hogy négyen gondolkodunk hangosan egyszerre, amíg mindannyian össze nem zavarodunk, és kezdjük újra a gondolkodást. Nem érdemes annak próbálkozni, aki nem tud több lépcsőben a jövőbe építeni. Ami kicsit sajnálatos benne, hogy van egy nehezített verziója a játéknak, de nem tudni, hogy érdemes-e használni. Ha ugyanis az embernek szerencséje van, akkor unalmasan egyszerű. Ha van valami zűr, akkor az elejétől látni a végét. Páratlan a hangulata, egyik abszolút kedvenc a társasjátékos csapatunknak.

 • mvotir

  2020-02-18 20:44:04

  A kooperatív játékok között egy megkerülhetetlen mérföldkő. Nekünk az egyik első volt, amivel játszottunk, emiatt szerettem meg igazán társasozni, amikor kiderült, hogy nem csak egymással versengve lehet játszani. Maga a vírusirtás szerintem baromi jó téma, a rengeteg kiegészítője pedig mind érdekes. Sajnos egy idő után úgy éreztem, az alapjáték önmagában már nem elég izgalmas, már túl könnyen vesszük az akadályt. Ezért is jó, hogy ennyi kiegészítő közül szemezgethetünk, nehezíthetjük, ahogy jólesik.

  Kezdő játékosoknak mindenképp ajánlom, nem túl bonyolult a szabály, könnyen elsajátítható, viszont annál nehezebb benne nyerni. Sok benne a kihívás, jó kipróbálni az új szerepeket.

  Gyakorlott játékosként pedig ha még nem játszottál vele, érdemes kipróbálni, már csak azért is, mert "illik ismerni", legalábbis úgy érzem, ez a játék része a társasjátékos alapműveltségnek. Azóta lettek ennél jobb kooperatív játékok, de ez a maga egyszerűségében is jó (ha meg nem elég nekünk, próbáljuk kiegészítőkkel).

 • naturaldisaster908

  2020-02-03 19:02:56

  Az egyik legeslegjobb társasjáték, amit megvásárolhatsz a kooperatív kategóriában! Mindenféleképpen megéri, csodás szórakozás egy egész család számára. A szabálykönyvet megéri egyszer jól alaposan átrágni, de utána a segédletkártyákkal könnyedén érthetővé válik a játék. Összességében mindenkinek csak ajánlani tudnám!!

 • gyd

  2020-01-05 22:58:17

  Legyél te a világ megmentője! A világra rátámadtak a szinte megállíthatatlanul terjedő különféle betegségek, és az a feladatunk, hogy megállítsuk őket, és újra békében élhessenek az emberek. Vagy valami ilyesmi...

  Egyébként úgy gondolom, hogy ez egy méltán híres kooperatív társasjáték. Nekem az egyik személyes kedvencem is, és mondhatni ez vezetett be igazán a társasjátékozás világába. Legalábbis ez volt az első lépés ilyen téren.

  Nekem az a tapasztalatom, hogy kicsit megosztó társas, de lehet, hogy azért, mert nem jól próbáltam bevonni azokat az embereket ebbe, akik még soha nem játszottak vele. Ugyanis elsőre elég összetett és bonyolult a játékmenet, főleg avatatlan szemnek, ami érthető, hiszen többváltozós a játék, szorít az idő, és valamit tennünk kell. Talán az a legjobb módja itt is a játék bemutatásának mások számára, hogy a lehető legegyszerűbb módot választjuk(4 darab járványkártya), és a lehető legjobb csöndben maradunk a döntéshozatalnál - főleg amikor mások hoznak döntést -, hogy gondolkodásra sarkalljuk a többieket, de mégse legyen olyan szoros a menet, mert nem olyan sűrűn vannak a járványok, és nem olyan óriási a tét. Lehet hintekkel ellátni a kezdőket, hiszen nyilván annyira nem lesz éles látásuk az egyes helyzetekben, hiszen nem tudják fejből, hogy mik a lehetőségeik. Nyilvánvalóan sok tapasztalattal már kialakul az, hogy akár 1-2 körrel előre gondolkodjunk minden játékossal, de a betanítás nem erről szól. Ilyenkor ne féljünk attól, ha veszíteni fogunk, mert akkor le lehet vonni a logikus következtetést, hogy hol lehetett volna jobban csinálni, és mi volt az a tényező a játékban, amit nem vettünk kellően figyelembe, és emiatt vesztettünk. Szóval betanításkor a tapasztalt játékos szinte Magic Maze-t kell játsszon. Azért is jó példa a Magic Maze itt, mert az tipikusan olyan kooperatív játék, ahol nincs sok esélye senkinek dominánssá válni - a Pandemic-nek viszont erősen megvan ez a veszélye.

  Viszont ha már megvan a kellő tapasztalat minden játékos esetén, aki éppen játszik, akkor egy páratlanul izgalmas menet alakulhat ki, főleg 6 járványkártya esetén. Ilyenkor már igazán el kell gondolkodni, hogy melyik lépés lenne a legkevésbé kockázatos - ugyanis a tapasztalatok szerint nem igazán lesz olyan, hogy kockázatmentesen, magabiztosan végig tudjuk játszani az egészet. Valahol mindig ki fog borulni a bili, de nem mindegy, hogy milyen mértékben. Minden egyes játék után érdemes levonni következtetéseket, és átgondolni, hogy mit csinálhattunk volna még jobban, melyek voltak az igazán necces szituációk, mikor hoztunk rossz döntést, hol egyensúlyoztunk kevésbé jól a tényezőkkel, mint általában stb. Mindig van mit fejleszteni a technikánkon, ugyanis van élet még a 6 járványon túl is.

  Ha már itt tartunk, hogy 6 járványon túli élet. Az is mutatja, hogy milyen sikeres játékról van szó, hogy rengeteg Pandemic verzió kijött, akár önálló játékként, akár kiegészítőként. Ehhez a konkrét alapjátékhoz egyébként eddig a Pengeélen és a Labor kiegészítők jöttek ki magyarul, viszont ott a State of Emergerncy is, mely szintén a Pandemic kiegészítője, de még nem jelent meg magyar kiadásban. De még tovább bővíti a sikersztorit a sok önálló társasjáték(pl. Róma bukása, Contagion, The cure, Iberia stb.), melyek közül némelyikeknek már kiegészítőjük is megjelent. Vagy akár ott vannak a méltán híres Legacy verziók, egyből kettő is. És még sorolhatnánk naphosszat. Ezek mutatják, hogy mekkora igény van a Pandemic különféle verzióira, hiszen valamit nagyon eltaláltak a készítők, és remek felépítésű játékok kerülnek ki a kezeik közül. Érdemes utánanézni, hogy milyen verziók vannak, hiszen mindegyik hoz valami újdonságot, semelyik sem csak egy tematikus újragondolása az eredetinek.

  Aki szeretne egy erősen gondolkodásra sarkalló társasjátékot, ahol a "játék" ellen küzdünk közös erővel, és vagy mindenki nyer, vagy mindenki veszít, akkor merem ajánlani a Pandemic-et. Valóban a kooperatív játékok egyik ásza ez. Ha pedig meguntuk kicsit az alapot, vagy már túl egyszerű, akkor meg lehet bolondítani egy-két kiegészítővel is, hogy még nagyobb küzdelem legyen megmenteni a világot. Az ára egyébként szerintem egyáltalán nem sok ahhoz az élményhez képest, melyet nyújtani képes. A téma pedig sokak által kedvelt és feldolgozott, akár társasjátékok, videojátékok, sorozatok vagy filmek formájában.

 • rr21

  2020-01-02 17:25:28

  Nagyon izgalmas játék, külön kihívás, ha nem csupán kifejlesztitek az összes ellenszert, hanem megpróbáljátok az összes vírust kiírtani. (Maximális járványkártyával persze majdnem lehetetlen...)

  Jól összerakott játék, bár akkor ad igazán jó élményt, ha a játékosok azonos szinten vannak. Csak azt sajnálom, hogy max. 4 fős, így viszonylag ritkán tudjuk játszani.

 • csongrady.p

  2019-12-02 08:38:09

  Alapműnek mondható kooperatív játékok terén.

  Fontos, hogy a társaság figyeljen oda, hogy a dominánsabb "alfa" játékosok ne mondják meg más játékosoknak mit csináljanak ... Jó győzni, de nem azon az áron, hogy elrontsd más játékélményét. Lehet segíteni, de csak ha igényli az illető.

 • kchpank1.kv

  2019-10-11 09:58:52

  Egy fantasztikusan eltalált kooperatív társasjáték, vagyis akarom mondani számomra "A KOOPERATÍV" társasjáték, alapmű. A Pandemic könnyen érthető, de határozottan nem könnyű, mégis hatalmas élményt ad, ahogy a játékosok vállvetve küzdhetnek a játék ellen. Még akkor sem lehet rá azt mondani, hogy "Gyerekek, ez egy elég rossz játszma volt", ha egymás után 5 partit elvesztett a csapat. Van benne az a plusz megfoghatatlan motiváció, hogy ne hagyjuk abba, legközelebb biztos sikerül. (Biztosan veletek is előfordult már, hogy csak 1-2 lépés, vagy kör hiányzott a sikerhez.) Ha győzelemmel zárul, az pedig katarzis. Több mint 10 éves játék, természetesen vannak néla már sokkal jobb koop-ok, de nekem a maximum értékelést érdemli a mai napig és kiemelt helye van a polcon. A kiegészítők és a különböző nehézségi szintek pedig adnak egy jókora löketet az élménynek. Mindenképp kötelező darab.

 • osztheimertamas1

  2019-09-03 15:26:40

  Nem hiába zsebelt be ennyi díjat, a kooperatív játékok királya jelző is már már megállja a helyet(nálam mondjuk nem, de a többség visszajelzese alapján azt hiszem ehhez nem fér kétség, de hát izlesek és pofonok) , viszonylag könnyen tanulható és ha már érted nagyon élvezetes, bátran ajánlom bárkinek aki kedveli a kooperatív stílust , szinte borítékolható az elégedettség.

 • jenei.balazs87

  2019-09-02 12:09:27

  Imádjuk a párommal a sorozat eddig megismert össze tagját (alapjáték, Róma bukása és Iberia). :) Fantasztikus, hogy mindegyik játék új színt (szó szerint és átvitt értelemben is, mert grafikailag is tök mások, mégis mindegyik gyönyörű a maga nemében! :) és izgalmakat tudott hozni. Attól tartok, nem fogunk tudni sokáig ellenállni egy újabb Pandemic beszerzésének... :)

 • Herdd

  2019-05-24 21:30:41

  Jó játék, jó áron. Többet nem is tudok hozzáfűzni.

 • sz-tomy

  2019-04-08 14:55:48

  Örökzöld kooperatív játék. Izgalmas megmenteni a Földet a vírusoktól.

 • ARduel

  2019-04-07 16:57:12

  A kooperatív játékok királya!

 • kisszofi

  2019-04-03 16:36:07

  Ha egy komolyabb kooperatív játékot kellene ajánlani felnőtteknek akkor a Pandemic lenne. 4 fővel nem egyszerű de klassz.

 • benczikakos

  2019-04-01 15:33:12

  Család egyik nagy kedvence, egyike azoknak amivel mindenki szeret játszani. Ha vendégek jönnek ők is gyorsan meg tudják tanulni, hamar belejönnek. Minden játékosszámmal jól játszható, egész pörgős, nagy az újrajátszhatósága. Nagyon ajánlom mindenkinek <3

 • cuf87

  2019-03-11 11:39:44

  Csak figyeljetek a sorrendre 😁

 • daniel.kovacs.19

  2019-03-11 11:07:35

  Mi is általában ketten játszuk, de ez még nem jutott eszünkbe. Ki is fogjuk próbálni, köszi az ötletet! :)

 • gabibacsi.kulcsar

  2019-03-06 23:26:28

  Nálunk a legkedvencebb coop játék. Mindenkinek bejött, akárkinek mutattuk. Néha győzni is sikerül:)

 • me_dorka

  2019-03-01 23:26:13

  Nálunk ez a játék mindig előkerül, isten tudja hányszor játszottunk már vele! Mindenkinek ajánlom, izgalmas, feszült, összedolgozós.

 • sealma1111

  2019-03-01 06:20:35

  Nagyon szerettem volna egy olyan társast, amit ketten is lehet játszani és tényleg teljes értékű élményt ad. Na ez az a játék! Eddig ketten es négyen játszottuk, és tényleg nagyon izgalmas, remek játék!

 • cuf87

  2017-05-15 23:22:41

  Ezt nagyon szeretjük a párommal, de izgibb ha egyszerre két-két karaktert irányítunk. Persze betartjuk a lépés sorrendet.

A Pandemic társasjáték és kiegészítői (7)

 • Pandemic: Pengeélen társasjáték Kiegészítő

  A Pandemic első kiegészítője változatos kihívásokkal! A Pandemic: Pengeélen a világszerte népszerű, kooperatív társasjáték első kiegészítője. Tartalmaz több, az alapjátékba külön-külön és egyszerre is beemelhető modult: a virulens törzs különleges képességekkel ruházhatja fel az egyik vírust; megjelenhet egy ötödik, lila színű is; különleges játékmódként...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott játékosszám: 4
  • Max. ajánlott játékosszám: 5
  • Min. ajánlott játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Pandemic: Pengeélen társasjáték Kiegészítő 8290 Ft-tól! - 24 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Pandemie: Uitbreiding "De Generalist" társasjáték Kiegészítő

  This limited (500 copies) mini-expansion for Pandemic released in the Netherlands by QWG Games. It was available for the first 500 buyers of the base-game. This expansion consists of a new role card (Generalist), a new (grey) pawn and rules for a five player game. The name of the new role is 'de generalist' and she has the ability to take 5 actions instead...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Pandemic: A Labor társasjáték Kiegészítő

  Az orvosok nem a terepen végzik a munka minden részét. A legjelentősebb folyamatok a háttérben zajlanak, a labor hermetikusan lezárt ajtói mögött. A betegségek mélyére tekintetek a biztonságos falak közt, miközben a világon tombolnak a fertőzések. A Pandemic - A labor (In the Lab) játékhoz a játék szükséges. A labor A Pandemic második kiegészítője sok...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Pandemic: A Labor társasjáték Kiegészítő 8500 Ft-tól! - 33 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Pandemic: Szükségállapot társasjáték Kiegészítő

  A világ megmentése egy kicsit még nehezebbé vált a Pandemic: State of Emergency-ben, a Pandemic alapjáték kiegészítőjében, ami három új kihívást kínál: The Hinterlands Challenge , amelyben a betegségek állatokról terjednek az emberekre. The Emergency Events Challenge , amelyben a kiszámíthatatlan események csúnyán befolyásolják a játékmenetet. The...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Pandemic: Szükségállapot társasjáték Kiegészítő 8490 Ft-tól! - 33 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Pandemic: Promo Roles társasjáték Kiegészítő

  Pandemic: Promo Roles is a two-card promo featuring for use with Pandemic. Each card is double-sided, meaning there are four roles included, two of which you can use in any given game. Card 1: Epidemiologist and Operations Expert Card 2: Generalist and Medic The key difference with these promo characters is they lose health when cubes are added to the city...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Pandemic: GenCon 2016 Promos társasjáték Kiegészítő

  Z-Man Games offered two promotional cards — one role and one event — to their volunteer Z-Force team at Gen Con 2016. Both cards were designed by Michael Young, but Matt Leacock collaborated on development of the cards. The player with the "Z-Force Team Member" role starts the game in Montreal, and for an action, this player can move directly to Montreal...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Pandemic: Survival promos társasjáték Kiegészítő

  Z-Man Games gave away two promotional cards (two roles) to participants in the Pandemic Survival tournament. Roles: 1. Relocation Specialist When you leave a city by any means, you make take: up to 3 Disease cubes and/or 1 other pawn with you to your destination city 2. Crisis Mitigator Take actions each turn according to the number of Disease cubes (of...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  45 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Nyelvfüggőség:  Gyengén nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Matt Leacock
 • Illusztrátor:  Josh Cappel, Régis Moulun, Chris Quilliams, Tom Thiel, Christian Hanisch
 • Kiadók:  Pegasus Spiele, Asmodee, Z-Man Games, Hobby Japan, Devir, Lautapelit.fi, Stratelibri, Albi, Quined White Goblin Games, White Goblin Games, Filosofia Éditions, Lacerta, Kaissa Chess & Games, HomoLudicus, Bergsala Enigma, Brain Games, REBEL.pl, MINDOK, Korea Boardgames co., Ltd., Wargames Club Publishing, Gém Klub Kft., Lifestyle Boardgames Ltd, Взрослые дети, Nordic Games, Galápagos Jogos, Asterion Press, Jolly Thinkers, HaKubia, Paladium Games, Siam Board Games, Zhiyanjia, Asmodee Italia, Ігромаг
 • Elérhető nyelvek:  katalán, cseh, kínai, dán, holland, angol, észt, finn, francia, német, görög, héber, magyar, olasz, japán, Korean, lett, litván, norvég, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, svéd, izlandi, ukrán, bolgár, thai

Alternatív nevei


Kiadások

 • Czech edition 2008
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 55.9 cm x 77.5 cm x 11.4 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • English first edition 2008
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.2 cm x 30.2 cm x 4.8 cm
  • Súly: 1 kg
 • English second edition 2008
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.2 cm x 30.2 cm x 4.8 cm
  • Súly: 1 kg
 • Finnish/Swedish first edition 2008
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: finn
 • French edition 2008
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 22.2 cm x 30.2 cm x 4.8 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • German first edition 2008
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: német
  • Méretek: 27 cm x 37 cm x 6 cm
  • Súly: 1 kg
 • Chinese edition 2009
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 22.2 cm x 30.2 cm x 4.8 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • Dutch edition 2009
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 37 cm x 26.5 cm x 5.5 cm
 • German first edition 2009
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: német
  • Méretek: 27 cm x 37 cm x 5.8 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • German second edition 2009
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: német
  • Méretek: 27 cm x 37 cm x 5.4 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • Japanese edition 2009
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: japán
 • Korean first edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: Korean
 • Nordic edition 2009
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: finn
  • Súly: 1.1 kg
 • Polish first edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 22 cm x 30 cm x 4 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • Dutch second edition 2010
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
 • Greek edition 2010
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 75.2 cm x 55.1 cm x 11.7 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • Italian edition 2010
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 22 cm x 30 cm x 5 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • Pandemic
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
 • Russian edition 2010
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • English first edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 21.6 cm x 30.5 cm x 4.4 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • English second edition reprint 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.2 cm x 30.5 cm x 4.5 cm
  • Súly: 1 kg
 • French edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 22.2 cm x 30.2 cm x 4.8 cm
 • Dutch edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 25.4 cm x 35.6 cm x 5.1 cm
 • English edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.2 cm x 30.5 cm x 4.5 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • German third edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: német
  • Méretek: 27 cm x 37 cm x 6 cm
  • Súly: 1 kg
 • Romanian edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: román
  • Méretek: 22.4 cm x 30.7 cm x 4.7 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • Russian edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 22 cm x 30 cm x 4 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • Bulgarian edition 2013
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: bolgár
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • Dutch edition 2013
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • English edition 2013
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • Finnish/Swedish second edition 2013
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: finn
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • French edition 2013
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • German edition 2013
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: német
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • Italian edition 2013
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • Japanese second edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • Polish second edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • Spanish edition 2013
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • Danish/Norwegian edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: dán
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
 • Russian edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 30 cm x 22 cm x 5 cm
  • Súly: 1 kg
 • Chinese edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • Czech second edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 22.4 cm x 30.7 cm x 4.4 cm
  • Súly: 1 kg
 • Dutch edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 22.2 cm x 30.5 cm x 4.5 cm
 • English edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • French edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • Greek edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.3 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • Icelandic edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: izlandi
  • Méretek: 22 cm x 30 cm x 4 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • Spanish edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • Catalan edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: katalán
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.3 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • Estonian edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • German fourth edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: német
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • Latvian edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: lett
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • Lithuanian edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: litván
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.3 cm
  • Súly: 1 kg
 • Portuguese second edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
 • English edition 2017
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: holland
 • English edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 24 cm x 35.5 cm x 6.5 cm
  • Súly: 2.7 kg
 • English edition 2018
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: francia
 • German edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: német
  • Méretek: 24 cm x 35.5 cm x 6.5 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: olasz
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: lengyel
 • Polish third edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 22 cm x 30.5 cm x 4.6 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: spanyol
 • Spanish edition 2018
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 22.5 cm x 30.5 cm x 4.5 cm
  • Súly: 1 kg
 • Thai edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: thai
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.3 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • Hebrew edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: héber
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.4 cm
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: portugál
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: ukrán
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • Enigma Danish/Norwegian edition
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 30 cm x 22 cm x 4.5 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Pandemic társasjátékhoz