SET! A felismerés családi játéka
SET! A felismerés családi játéka
SET! A felismerés családi játéka
SET! A felismerés családi játéka
Videó beküldése

SET! A felismerés családi játéka társasjáték

társasjáték, 1988
Értékelem!

A SET! A felismerés családi játéka egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 20 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A játék 1991-ben megnyerte a Mensa Select díját Mensa Select díj kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 6 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a minta felismerés, a...

A SET! A felismerés családi játéka egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 20 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A játék 1991-ben megnyerte a Mensa Select díját Mensa Select díj kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 6 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a minta felismerés, a valósidejű és a speed matching mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A játék – mint arra a címe is elejt egy finom utalást – szettek keresésével zajlik. A játékosok az asztal körül ülnek, és a tizenkét kirakott kártyából hármas szetteket keresnek valós időben, körök nélkül. A kártyákon négy megkülönböztető jelzés van: forma, szín, szám, tartalom (kitöltés). Egy szett akkor áll össze, ha minden tulajdonság, külön vizsgálva, mind megegyezik, vagy mind különbözik. A látszatnál nehezebb, gyors észjárást követelő, pörgős játék.

A játék nem meglepő módon 3*3*3*3 azaz 81 lapot tartalmaz.

Forrás: Szellemlovas
31 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 4 310 Ft-tól
 • 31 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Rejtvény / Kirakós
Mechanizmus: Minta felismerés, Valósidejű, Speed Matching

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Nagy csoport

Nyolc, vagy akár annál több személy esetén is játsztható!

SET! A felismerés családi játéka társasjáték vásárlása, árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

SET! A felismerés családi játéka társasjáték videók (7)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • edaadri2

  2022-06-29 17:33:11

  Anno matekversenyen nyertem ezt a játékot. Nem fogok hazudni, évekig porosodott a polcon kipróbálatlanul. Egyszercsak egy iskola által szervezett túrázáson láttam pár emberkét nagyon jót játszani valamivel. Mint kiderült, ez a SET volt. Odamentem, gyorsan megtanítottak a játékszabályokra és már be is kapcsolódtam a csapat játékába. Mikor rájöttem, hogy "Jééé, hát ez nekem megvan!", onnantól nem volt visszaút 😀 Ezután hihetetlenül sokat játszottam a barátaimmal ezzel a társassal. Onnantól én is vittem magammal a táborokba a SET-et. Az egyik legmaradandóbb élményem a Medve Matektáborban volt, ahol sokan voltunk igazán jó játékosok. Az valami fenomenális volt 😀 Szinte le se került még az utolsó lap az asztalra, a másodperc törtrésze alatt máris többen kiabáltuk, hogy "SET!". Életem egyik legpörgősebb játéka volt (egyedül Speed kártyajáték meccsek voltak még ennyire szorosak). A másik felejthetetlen SET-ezés az osztálykiránduláson volt a kedvenc töritanárunkkal, akinek rá kellett kicsit éreznie a mechanikára, de attól örült a közös játéknak. Egyszerűen nem tudom megunni a SET-et 😀

  A SET egy mintázatkeresős gyorsasági játék. Három összeillő kártya alkot egy set-et. Az asztalon lévő kártyákból kell mindenkinek találnia ilyen set-eket, majd egy "SET!" felkiáltással elvinni azokat. Amikor nincs már több set az asztalon, akkor a pakliból pótoljuk a kártyákat. A játéknak akkor van vége, ha elfogynak a kártyák és az asztalon sem találunk több set-et. Az nyer, aki a legtöbb set-et gyűjtötte össze a játék során.

  Egy kártya mintázatának 4 tulajdonsága van: szín, szám, forma és telítettség. Akkor set három kártya, ha a rajtuk lévő minta tulajdonságaira mind igaz külön-külön, hogy vagy mind egyforma vagy mind különböző. Bonyolultabban hangzik, mint amilyen a valóságban, higgyétek el 🙂 Pl. mindhárom lapon 1 féle alakzat van, mindhárom piros, a telítettsége mindnek eltér (1 teli, 1 üres, 1 csíkos), mindhárom ovális.

  Gyerekek is gyorsan megtanulják, utána jobb félni tőlük 😀

 • JNLuca

  2021-11-26 23:49:24

  Én nagyon szeretem ezt a játékot. Igaz, hogy eddig még csak egyszer játszottam vele, de a szabály nagyon egyszerű; megtalálni a SET-eket minél gyorsabban. Elsőre szerintem mindenki azt gondolja, hogy ez nagyon könnyű, de aztán kiderül, hogy fejben azért sokat kell kombinálni és nem is megy olyan gyorsan mint mondjuk a Dobble-ben megtalálni a két azonos ábrát. 4 féle tulajdonságot kell figyelni és összekombinálni, úgy hogy 3 lapból álló SET-et tudjunk összerakni: 1-1 tulajdonság tekintetében mindegyik egyforma vagy mindegyik különböző legyen.
  Nagyon nagy előnye, hogy akárhány fő játszhatja és a játékban való gyorsaságot egyedül is lehet fejleszteni.
  Ez a pár ezer Forint nem pénz érte, úgyhogy a mi gyűjteményünknek is biztos, hogy hamarosan tagja lesz. :)

 • nodramalamaanna16

  2021-03-08 15:36:40

  Ezzel a játékkal először egy olyan baráti társaságban játszottam, akik már évek óta ismerik és játsszák a játékot. Ennek ellenére mikor a játékszabályt próbálták elmagyarázni nekem, egyszerűen képtelenek voltak megfogalmazni, hogy mi is számít egy setnek. Szóval abban maradtunk, hogy majd játék közben ráérezzek. Én lelkesen vágtam bele a játékba, és igazuk volt. Játék közben lehet igazán ráérezni a játék menetére.

  A játék gyors, pörgős, és nagyon jól fejleszti a figyelmet. Ahhoz, hogy ebben a játékban jó legyél, gyorsan kell felmérni a kártyákat, gyorsan kell kombinálni azokat.

  Amit szeretek a setben, hogy ehhez hasonló játékot nem tudok mondani. Különbözik a többi gyorsasági kártyajátéktól.

  A játékot jól lehet használni a gyerekek fejlesztéséhez is, pl a logikájuk fejlődik játék közben.

  Az első játékom óta játszottam már egy párszor, és őszintén,én sem tudom egyszerűen megfogalmazni, mi is egy set. De nagyon szívesen játszok vele bármikor, és tervben van, hogy beszerezzem magamnak.

 • Zeanyu

  2021-02-21 11:19:37

  Hát már jó 17 éve megvan, imádjuk, volt, akinek azért vettük meg ajándékba, mert beleszeretett, amikor nálunk játszott vele.

  Van, hogy simán rááll a szemünk a set-ekre, aztán meg úgy kell nézegetni egyesével, hogy melyik lehet jó kombináció.

  Imádjuk!

 • Merse

  2021-01-06 17:32:51

  Sajnos a SET a Dobble árnyékába szorult, pedig szerintem sokkal jobb nála. Érdemes még megemlíteni a Kwatro-t, ha valakinek túl száraz a SET, vagy a gyorsasági faktort nem szereti. A Kwatro lényegében a SET és a Scrabble házasítása.

 • kemonszt

  2020-08-04 21:45:01

  A SET egy mintafelismerő játék, amely roppant könnyen tanítható/tanulható, rendkívül élvezhető, közösség építő játék.

  Én egy házibuli alkalmával ismertem meg a játékot tavaly nyáron és nagyon hamar be is kellett szereznünk magunknak egy saját példányt, mert az alacsony komplexitás ellenére felejthetetlen élményt ad.

  A játékidő viszonylag rövid, tapasztalatok szerint 4 fővel a legjobb játszani. (habár megjegyzem, mi a párommal rendszeresen játszuk ketten és mivel azonos gyakorlottsággal rendelkezünk, ezért így is rendkívül élvezhető )

  Fontos! A játékot érdemes azonos gyakorlottsági szintű személyekkel játszani, vagy időt hagyni arra, hogy beletanuljanak a játékba. Mint sok másik társas esetében, itt is erősen tapasztaltuk azt, hogy aki elsőre játsza a játékot, nem képes olyan pontszámot elérni, mint aki már "reflex szerűen" látja a mintákat a leosztásokban.


  Személy szerint imádom a kártyajátékokat, így nálam ez pluszpont, viszont a nyelvfüggetlenség sem utolsó szempont.
  A játék célja: minél több SET-et gyűjteni, aki a legtöbbet gyűjti, az nyer. Ebből következik, hogy a játék kompetitív.
  Alapvetően a lapokon szereplő minták négy tulajdonságát vizsgálva fedezhetünk fel SET-et egy leosztásban, aki elsőként ismer fel egy SET-et, azt a sajátjának tekintheti, miután a többieknek is megmutatta.

  Ha esetleg egy leosztásban nincsen SET (nagyon ritka, de tényleg előfordul), akkor újabb 3 lap leosztásával szoktunk új variációt adni a leosztásba (ekkor már biztosan lesz legalább egy SET a leosztásban).

  A SET igazából rendkívül egyszerű, olcsó, kompatibilis, nyelvfüggetlen, könnyen tanulható, jópofa játék. Ahhoz képest, hogy az 90-es évek körül készült, abszolút megállja a helyét még ma is a polcunkon a többi modern játék mellett is.
  (akinek nem elég kompatibilis és olcsó ez a verzió, annak ajánlom a SET pocket kiadást)

 • rr21

  2020-03-27 22:52:54

  Egyik kedvencem, még sok-sok évvel ezelőtt ismertem meg egy osztálykirándulás alkalmával. A reálos beállítottságú emberek igencsak előnyt élveztek :P Gyerekekkel is szuper játék, és sokszor annyira bele tudnak jönni, hogy a felnőttekkel is simán felveszik a versenyt. Gondolkodtató, de ha egyszer rááll az ember agya, akkor nagyon tud pörögni. Gyerekeknek kifejezetten ajánlott!

 • gyd

  2020-01-05 02:07:21

  Ha már azt mondtam, hogy a Panic Lab egy bonyolult Set, akkor meg is fordítom: a Set egy kicsit leegyszerűsített Panic Lab. Persze ez csak féligazság, hiszen a játékmenet azért különbözik több ponton, de a lényeg ugyanaz: mintafelismerés.

  Egyszerű a szabályzat: van négyféle tulajdonság, amelyeket vizsgálni kell, és ha három lapra igaz a lent lévők közül, hogy mindegyik tulajdonságban vagy az összes egyezik, vagy nincs két egyforma, akkor az egy set(vagy szett, ahogy tetszik). Minél több szettet fel kell ismerni a leggyorsabban, és be kell gyűjteni őket. Aki a legtöbb szettet gyűjti a játék végéig, az nyer.

  Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt jó játék, hiszen nem túl bonyolult. A felnőtteknek jó kikapcsolódás lehet - bár sok agymunkával jár, szóval lehet, hogy mégsem annyira -, a gyerekeknek pedig jó kis fejlesztő játék, hiszen megtornáztatja az agyukat, ami jó nekik.

  A játék igazából korlátlan számú játékossal játszható, az egyetlen korlát fizikai, a lapok láthatósága. Bár ha valaki nagyon akarja, hogy akár 60-70000 ember is Set-ezhessen egyszerre, akkor el kell menni egy stadionba, és ki kell vetíteni a nagy kivetítőre - bár én ilyen törekvésről még nem hallottam. A másik előnye a nyelvfüggetlenség. Ha egy embernek el tudod magyarázni a pofon egyszerű szabályokat olyan nyelven, amit megért, akkor már lehet is játszani. Olyan ez, mint az Uno, csak teljesen más - kártyajáték, és bárki tudja játszani.

  Szerintem érdekes kis játék, de nem ezt vesszük elő legtöbbször. Tény, hogy ennek az áráért valószínűleg sokkal érdekesebbeket is fogunk találni, ha keresgélünk, de ha olcsón be tudjuk szerezni, vagy már megvan, akkor megvan ennek is a helye és ideje.

 • kchpank1.kv

  2019-04-05 13:08:06

  Nem túl izgamas partijáték. Bizinyos szabályok szerinti szetteket kell megtalálni a kifordított lapok között. Inkább gyorsasági játék lenne, de ennek ellenére van úgy, hogy percekig kell nézni a lapokat mire valaki talál benne egy szettet. Számomra a partijáték nem itt kezdődik, bár nem mai darab az igaz, de ennél fényévekkel jobb játékok is vannak.

A SET! A felismerés családi játéka társasjáték és kiegészítői (2)

 • SET Junior társasjáték

  SET Junior uses the familiar SET gameplay, but scaled down in difficulty for younger players. In SET, players want to create sets of three cards, with each card in the set having the same feature as each other card in the set or a different feature. For example, all three cards have green symbols on them, but they have 1, 2 and 3 symbols and the symbols...

  • Játékidő: 15 perc
  • Min. játékidő: 15 perc
  • Max. játékidő: 15 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 3+ éves
  • Komplexitás: 1/5

  SET Junior társasjáték 2690 Ft-tól! - 28 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Set Schnupperspiel társasjáték

  Set Schnupperspiel or Set Demo Deck is a small, promotional copy of Set! containing 27 cards. In SET, each card contains 1-3 objects, with all of the objects on a card having the same color, shape and shading. Colours, shapes, and shadings come in three different types: green, purple and red; oval, diamond and squiggle. As opposed to the original game...

  • Játékidő: 20 perc
  • Min. játékidő: 20 perc
  • Max. játékidő: 20 perc
  • Max. játékosszám: 8
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 perc
 • Játékosok:  1 - 20
 • Ajánlott életkor:  6+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Marsha J. Falco
 • Illusztrátor:  Franz Vohwinkel, John Langdon
 • Kiadók:  AMIGO Spiel + Freizeit GmbH, F.X. Schmid, Ravensburger Spieleverlag GmbH, Set Enterprises, Inc., Gigamic, 999 Games, Esdevium, Hobby Japan, Devir, Copag - Cia. Paulista de Artes Gráficas, Kaissa Chess & Games, HomoLudicus, Bergsala Enigma, Brain Games, Korea Boardgames co., Ltd., G3, Broadway Toys LTD, TwoPlus Games, Swan Panasia Co., Ltd., Lifestyle Boardgames Ltd, Nordic Games, Compaya.hu - Gamer Café Kft., Creativamente, PlayMonster
 • Elérhető nyelvek:  kínai, dán, holland, angol, észt, finn, francia, német, görög, magyar, olasz, japán, Korean, lett, litván, norvég, lengyel, portugál, orosz, spanyol, svéd, izlandi

Alternatív nevei


Kiadások

 • English Mini Rounds edition
  • Kiadás éve: 1991
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 5.1 cm x 5.1 cm x 2.5 cm
 • Enigma Nordic edition 1991
  • Kiadás éve: 1991
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 12.8 cm x 17.8 cm x 3.8 cm
 • Nordic edition 1991
  • Kiadás éve: 1991
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 12.7 cm x 17.8 cm x 4 cm
 • Set Enterprises plastic box edition 1991
  • Kiadás éve: 1991
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 9.9 cm x 12.7 cm x 1.9 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Set Enterprises edition with 6 'Best Game' Awards (1994)
  • Kiadás éve: 1994
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 10.8 cm x 16.5 cm x 2.5 cm
 • F.X. Schmid edition 1995
  • Kiadás éve: 1995
  • Nyelv: német
  • Méretek: 14 cm x 19.5 cm x 4.5 cm
 • Enigma Nordic edition
  • Kiadás éve: 1998
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 12.8 cm x 17.8 cm x 3.8 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Set Enterprises edition with 20 Best Game Awards
  • Kiadás éve: 1998
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 16.5 cm x 10.5 cm x 2.5 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Ravensburger/FX edition 1999
  • Kiadás éve: 1999
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 14 cm x 19.5 cm x 4.2 cm
 • Ravensburger Multilingual edition 1999
  • Kiadás éve: 1999
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 14.5 cm x 19.5 cm x 4.5 cm
 • Ravensburger multilingual edition 2001
  • Kiadás éve: 2001
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 14.2 cm x 22.4 cm x 4.6 cm
 • Set Enterprises edition with 12 Best Game Awards
  • Kiadás éve: 2001
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 15.9 cm x 10.8 cm x 2.5 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Set Enterprises plastic box edition 2004
  • Kiadás éve: 2004
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 12.4 cm x 13 cm x 2.2 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Ravensburger German edition 2005
  • Kiadás éve: 2005
  • Nyelv: német
  • Méretek: 13 cm x 18 cm x 4 cm
 • Ravensburger multilingual edition 2005
  • Kiadás éve: 2005
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 12.8 cm x 17.9 cm x 3.8 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • 999 Games Dutch edition 2009
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 12.8 cm x 17.8 cm x 4 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Ravensburger German edition 2009
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: német
  • Méretek: 45.7 cm x 33 cm x 10.2 cm
 • Set Enterprises edition with 25 Best Game Awards
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 16.5 cm x 10.8 cm x 2.5 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Gigamic French edition 2010
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: francia
 • HomoLudicus Portuguese/Spanish first edition
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 12.8 cm x 17 cm x 4 cm
 • Kaissa Greek edition
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: görög
 • Set Enterprises edition 2010 with 25 Best Game Awards
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 16.5 cm x 10.8 cm x 2.5 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Set Enterprises edition 2011 with 25 Best Game Awards
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 16.5 cm x 10.8 cm x 2.5 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Gigamic French edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 12.7 cm x 17.7 cm x 4 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: Korean
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 13 cm x 18 cm x 4 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • AMIGO German edition 2013
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: német
  • Méretek: 12.8 cm x 17.3 cm x 3.9 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • AMIGO German edition 2013
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: német
  • Méretek: 12.8 cm x 17.3 cm x 3.9 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Copag Brazilian edition 2013
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 17.3 cm x 9.3 cm x 1.9 cm
 • Swan Panasia Chinese edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
 • Brain Games Baltic edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
 • English/French/Spanish edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 10.7 cm x 16.8 cm x 2.5 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Polish second edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: japán
 • PlayMonster Edition edition 2022
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 11.4 cm x 17.8 cm x 2.5 cm
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: kínai
 • Compaya.hu Hungarian first edition
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 12.8 cm x 17.8 cm x 4 cm
 • CreativaMente Italian edition
  • Nyelv: olasz
 • Devir Spanish edition 2015
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 13 cm x 18 cm x 4 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Esdevium English edition
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 12.8 cm x 17.8 cm x 3.8 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • HomoLudicus Portuguese / Spanish second edition
  • Nyelv: portugál
 • Lifestyle Russian edition
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 33 cm x 45.7 cm x 10.2 cm
  • Súly: 0.1 kg
 • Nordic edition
  • Nyelv: dán
 • Set Enterprises edition 2004 with Mustang Mobile marketing
  • Nyelv: angol

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) SET! A felismerés családi játéka társasjátékhoz