Sid Meier's Civilization: A Társasjáték
Sid Meier's Civilization: A Társasjáték
Sid Meier's Civilization: A Társasjáték
Sid Meier's Civilization: A Társasjáték
Videó beküldése

Sid Meier's Civilization: A Társasjáték

társasjáték, 2011
Értékelem!

A Sid Meier's Civilization: A Társasjáték egy összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 2 - 4 óra is lehet. A játék több, összesen 3 jelölést kapott 2011-ben. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kő-papír-olló, a kereskedés, a moduláris tábla, a váltakozó...

A Sid Meier's Civilization: A Társasjáték egy összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 2 - 4 óra is lehet. A játék több, összesen 3 jelölést kapott 2011-ben. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kő-papír-olló, a kereskedés, a moduláris tábla, a váltakozó képességek és a pakli tervezés mechanizmusokra.

A Delta Vision leírása:

„A jövő azoké, akik hisznek álmaik szépségében.”
Eleanor Roosevelt

Ezt a játékot két-négy játékos játszhatja, de elsősorban négy játékosnak ajánljuk. Játékosként mind a saját civilizációitokat irányítjátok, terelve vonakodó népeiteket a nagyság felé vezető úton. Civilizációitok kezdetben csak apró, szerény városok, híján még a legalapvetőbb találmányoknak is; ám ti erőforrásokat gyűjtötök, új városokat emeltek, új technológiákat fejlesztetek ki, építkeztek, gazdagítjátok a kultúrát: egyszóval felvirágoztatjátok saját civilizációitokat.

Miközben új városokat alapítotok és felfedezitek magatok körül a világot, más, kisebb civilizációkkal találkoztok – békésekkel és harciasakkal egyaránt. E civilizációkat beolvaszthatjátok a sajátjaitokba, hogy ezáltal is erősödjetek. Végül azonban, ahogy összeérnek terjeszkedő civilizációitok, egymással kerültök szembe. Megküzdhettek a csatatereken, titkos egyezményeket és szövetségeket köthettek, vagy épp azon is versenyezhettek, hogy melyikőtök civilizációja képes előbb felépíteni az ismert világ csodáit. Bárhogy is, mindőtök célja egy: hogy a tiétek legyen a Föld uralkodó civilizációja.

A játékot négyféleképpen nyerhetitek meg: A kulturális győzelemhez városaitokat a művészeteknek kell szentelnetek, kultúrpontokat kell gyűjtenetek és a kultúrasávra költenetek. A technológiai győzelemhez ki kell fejlesztenetek az űrhajózást. Ehhez pedig, minthogy ez a technológiai piramis legtetején található, előbb számos más technológiát kell kifejlesztenetek. A gazdasági győzelemhez össze kell gyűjtenetek 15 pénzt. A pénz a gazdasági hatalom mérőeszköze; minél hatékonyabb egy civilizáció, annál több pénzzel rendelkezik. Végül a katonai győzelemhez el kell foglalni egy másik játékos fővárosát.

Forrás: Delta Vision
Az üzletekben most 10% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 8 000 Ft-tól
 • 28 ajánlat

Kategória: Civilizáció, Felfedező, Alkudozás, Városépítő, Videójáték alapú
Mechanizmus: Kő-Papír-Olló, Kereskedés, Moduláris tábla, Váltakozó képességek, Pakli tervezés, Kártya húzás, Pakli építés, Rács mozgás, Tech Trees / Tech Tracks, Négyszög-rács

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Sid Meier's Civilization: A Társasjátékbalu, Budapest, Gödöllő, Aszód

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest, Gödöllő, Aszód! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Sid Meier's Civilization magyar nyelvű társasjáték. Megkímélt, serülésmentes állapotú. A Widom and Warfare térképlapkátit is mellé adom. Cserélhető más játékra is.

3 érdeklődő


Sid Meier's Civilization: A Társasjátékferrarif355, Duna Plaza, Dunakeszi

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Duna Plaza, Dunakeszi! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Csere érdekel ketten is játszható játékra. Leginkább Érdekel: Pulsar 2849, Nagy Western Utazás, Teotihuacan kieg.eké

3 érdeklődő


Sid Meier's Civilization: A Társasjátékjojoker08, Sopron, Fertőrákos

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Sopron, Fertőrákos! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Magyar nyelvű, hibátlan.

2 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Sid Meier's Civilization: A Társasjáték videók (5)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2011

Legjobb stratégiai játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2011

Legjobb tematikus játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2011

Kommentek

Kommentek

 • BHI

  2021-05-24 22:26:56

  Komplex stratégiai játék, többféle képpen lehet benne győzni. Változatos. Kettesben a legjobb, mert különben, ha összefognak egy ellen, esélye sincs. A játékidő az egyedüli probléma. Hosszú előkészíteni, még hosszabb lejátszani, ha többen játsszák, sokat kell várni, míg újra sorrakerülök.

 • veerzoltan80

  2021-03-10 10:40:47

  Nekünk mindig nagyon jó időtöltés összeülni a társas mellé, de úgy fair egy rövid elemzés ha a hibáit - mármint amit én annak vélek - megemlítem benne. Azért az látszik a játékon hogy már 10 éves, szinte őskövület ebben a "szakmában", mindennel együtt én bátran ajánlom CIV fanoknak.

 • hierroo

  2021-03-09 23:58:40

  Én nagy CIV rajongó vagyok a számítógépes játékoknál. CIV 1-tő 6-ig mindet kipróbáltam. Társasjátékban nem, de amikor megláttam, rögtön retro érzésem volt. Biztos, hogy megpróbálták kihozni belőle a maximumot, ami egy dobozba belefér. És az is tuti, hogy nem lehet összehasonlítani a PC-vel, még akkor sem, ha sok hasonlóság van benne. Ugyanaz a cél mindegyiknél, de más a kivitelezés. Mást várok el egy számítógépes játéktól, és mást egy társasjátéktól. A számítgépes játékról most nem írnék, viszont a társasjátéknak nagy előnye az én számomra, hogy kézzel foghatóak az eszközök, tokenek, kártyák. És mivel többen játszák, ezért a játékosok közti kapcsolat sokkal izgalmasabb lehet, mit amikor a világ végén egy másik személlyel játszunk multiplayert. És társasjátékozáshoz nem kell internet, vagy számítógép, de akár még áram sem. (bár az este, lámpa nélkül elég problémás :) ) Biztos vagyok benne abban, hogy vannak akiknek kellemes órákat nyújt ez a társasjáték!

 • Csiracsirke

  2021-03-09 20:13:54

  Elolvastam a cikked király lett! A civilization engem valamiért elkerült anno így a játékról nem sokat tudok de az tök jó hogy egyre több pc-s konzolos játékot ültetnek át társasjáték formátumba, hogy csak párat említsek Dark Souls, Bloodborn ami meg van a barátomnak, nekem ennek a kártya válltozata van meg, Doom és ezek sem sikerültek rosszúl kár hogy nincsenek honosítva amit nem is értek bedig szerintem lenne piaca itthon

 • veerzoltan80

  2021-03-09 18:24:18

  Nekem több mint 25 éve van jelen az életemben a CIV mint franchise, ezért elmondhatom, hogy 1000 szállal kötődöm a témához. A társast is beszereztük, amint módunkban állt és nyilván a The New Down-t is becápáznánk ha honosítva lenne.

  Sajnos a sok jó tulajdonság mellett ez a játék számos buktatót is tartalmaz. A harcrendszere komolytalan és nehezen áttekinthető, a játék maga nem túl változatos, 3-4 parti után kiismered és tudod mit kell tenned hogy nyerj. Bár több nép is van az alapjátékban is, de nem egy Korképről van szó ami tömegével kínálja a bázisnépeket.

  Mindent összevetve én - mi a családban - totálisan elfogultak vagyunk a játékkal, egyet kell értenem harnas1207 kollégával, az egyik legjobban sikerült átültetés PC-ről boardgame-re. Azonban tapasztaltabb játékosszemmel már jönnek elő a hibái, és egyértelmű hogy ma már a Korképpel szívesebben játszunk.

  Hosszabb írásom a játékról

 • harnas1207

  2021-02-26 10:05:47

  Két dolgot előre kijelenthetek: Ezt a játékot 10-ből 9 ember az első játék után eladja illetve a Civilization adta át eddig számomra a legjobban a PC játékok hangulatát! Előbbi oka nagyon egyszerű: a borzalmas szabálykönyv és a 4 órás játékidő brutálisan kedvromboló. Sokak számára kérdésként merült fel, hogy Civilization vagy Korokon át? Elmondhatom, hogy nincs határozott döntés, mert különböző a két játék, még ha ugyanazt a stílust képviselik is. A Civilization nagyon hajazni akar a számítógépes játékra, és hatalmas filing a kis mezőkön lépkedni, építkezni csatázni. A fejlődés ága szerencsfaktor és OP mentes, amivel nagyban beelőzi a Korokon átot, de jóval egyszerűbb is, mint az említett konkurencia. Számomra kevésnek tűnt az építkezési lehetőség, és túlságosan leegyszerűsített volt a termelési folyamat. A népek is elbírtak volna különböző techológiákat. A játék nagyszerűsége, hogy 4 különböző módon is lehet nyerni, de ahhoz, hogy ez értelmet kapjon, kell legalább 4 játékos és játékismeret is. Ennek oka, hogy alapvetően a technológia az, amivel legkönnyebben nyerni lehet, ha a játékos ezt nem ismerik fel és nem állnak állandó háborúban egymással, akkor a kezdő játékos mindig megnyeri a játékot. Az állandó háború viszont nyújta a játékidőt és nem mindenkinek lesz tetszetős. Bár az egységek és a harcmechanizmus nagyon ötletes, nekem mégis volt hiányértezetem. (Lehetett volna ennél változatosabb egység felhozatal is) Egyszóval a Civilization hozza a területi rivalizálást, a másik lerohanását a legmegfelelőbb pillanatban, de ezenkívül nem tud többet adni. A fejlődési fázis unalmas, nem igazán lehet taktikákat, stratégiákat kitalálni és erősen befigyel a királycsinálás problémája is. Az ember eltölt 3-4 órát is egy partyval, és azon kapja magát, hogy egy erősen elnyújtott Small Worlddel játszik.

 • kelemen.ati

  2019-05-04 10:15:05

  A játék illusztrációja nagyon szép. Maga a játék élmény is tökéletes, nagyon jó stratégia játék elég jó újra játszhatósággal. Kezdőknek nem teljesen ajánlanám, de kicsit gyakorlottabbaknak teljesen. A főkarakterek változatos képességgel bírnak, ami arra ösztönöz, hogy próbáld ki mindegyiket. Ha szereted a közepesen hosszú játékokat, ahol gondolkodni/stratégiázni kell vagy csak szeretnél egy atombombát dobni a barátodra ez a játék neked való! A harc mechanikája egyébként egyszerű, a kő-papír-olló játékra hajaz, tehát nincs benne lefutott csata.

A Sid Meier's Civilization: A Társasjáték társasjáték és kiegészítői (3)

 • Sid Meier's Civilization: The Board Game – Fame and Fortune társasjáték Kiegészítő

  Az emberiség történetét sokszor néhány kiemelkedő személyiség formálta, egyes építmények meghatározták egy egész kor világképét vagy éppen az ősi ereklyék nagyot lendítettek a civilizáción. Vajon képes leszel kihasználni ezeket és eléred célodat nemzeteddel? Most kiderül! A civilizáció új útjai A Civilization ezen kiegészítője számos új elemmel bővíti a...

  • Játékidő: 180 perc
  • Min. játékidő: 180 perc
  • Max. játékidő: 180 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 4/5
 • Sid Meier's Civilization: The Board Game – Wisdom and Warfare társasjáték Kiegészítő

  Magyar nyelvű szabálykönyv (Filipszki László munkája) A kártyák magyar nyelvű fordítása (Filipszki László munkája)Angol:In Sid Meier's Civilization: The Board Game - Wisdom and Warfare, six new civilizations join in the battle for supremacy: Aztecs, English, French, Japanese, Mongols, and Zulu –...

  • Játékidő: 180 perc
  • Min. játékidő: 180 perc
  • Max. játékidő: 180 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 4/5
 • Sid Meier's Civilization: The Board Game – die Griechen Promo Card társasjáték Kiegészítő

  A new civilisation for the board game: Greeks with Alexander the Great as leader. (Only available in German). Startbonus: Regierungsform Demokratie Startbonus: Infanterie beginnt auf Stufe 2 Spielbonus: +1 große Persönlichkeit extra pro großer Persönlichkeit Spielbonus: Handelspunkte bleiben erhalten bei Erfindung einer Technologie, die noch niemand...

  Részletes adatok

  Részletek

  • Játékidő:  2 - 4 óra
  • Játékosok:  2 - 4
  • Ajánlott életkor:  13+
  • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
  • Komplexitás:  Összetett
  • Tervező:  Kevin Wilson
  • Illusztrátor:  Henning Ludvigsen
  • Kiadók:  Fantasy Flight Games, Heidelberger Spieleverlag, Hobby Japan, Edge Entertainment, Stratelibri, Galakta, Giochi Uniti, Delta Vision Publishing, Korea Boardgames co., Ltd., Swan Panasia Co., Ltd., Hobby World, Fantasmagoria, ADC Blackfire Entertainment
  • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, orosz, spanyol, szlovák, bolgár

  Alternatív nevei


  Kiadások

  • Czech/Slovak edition
   • Kiadás éve: 2010
   • Nyelv: cseh
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Sid Meier's Civilization: The Board Game
   • Kiadás éve: 2010
   • Nyelv: angol
   • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 7.5 cm
   • Súly: 1.9 kg
  • Edge French edition
   • Kiadás éve: 2011
   • Nyelv: francia
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Edge Spanish edition 2011
   • Kiadás éve: 2011
   • Nyelv: spanyol
   • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7.6 cm
   • Súly: 2.2 kg
  • German edition
   • Kiadás éve: 2011
   • Nyelv: német
   • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7.6 cm
   • Súly: 2.1 kg
  • Hungarian edition
   • Kiadás éve: 2011
   • Nyelv: magyar
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Italian edition
   • Kiadás éve: 2011
   • Nyelv: olasz
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Korean edition
   • Kiadás éve: 2011
   • Nyelv: Korean
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Polish edition
   • Kiadás éve: 2011
   • Nyelv: lengyel
   • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7.6 cm
  • Russian edition
   • Kiadás éve: 2011
   • Nyelv: orosz
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Japanese edition
   • Kiadás éve: 2012
   • Nyelv: japán
  • Bulgarian edition
   • Kiadás éve: 2014
   • Nyelv: bolgár
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • English second edition
   • Kiadás éve: 2014
   • Nyelv: angol
   • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 7.5 cm
  • Chinese edition
   • Nyelv: kínai

  Hasonló játékok

  Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Sid Meier's Civilization: A Társasjáték társasjátékhoz