Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

A Gémklub kiadó 2018. első félévi újdonságai (friss!)

A Gémklub 2018. első félévi újdonságait bemutató cikket fogadjátok szeretettel:)

Kezdjük a páros játékokkal, melyek mindegyike már meg is jelent:

Az egyik a Jaipur, egy távol-keleti kereskedős, kompakt dobozos, pörgős társasjáték. Az élénk színek mellett élénk, de az agyat nem kímélő, kicsit számolgatós játékélménnyel.

Jaipur

A másik a Fedőnevek négyszemközt, amelyet alapvetően szintén két főnek szántak. Nagyon izgalmas kooperatív játék, egyébként játszható csapatban – és meg is éri – csapatban is kipróbálni.

Fedőnevek négyszemközt

Bejelentettek néhány partijáték-újdonságot:

Ha már szóba került a Fedőnevek, amiben az a cél, hogy az asztal túlfelén ülők kitalálják, hogy melyik szóra utaltak az ellenfelek, most itt lesz nemsokára, ha úgy tetszik, az inverz-Fedőnevek, a Kódfejtő. Ebben a játékban ugyanis pont az a cél, hogy az ellenfél ne tudja megfejteni a kódotokat, azaz ne jöjjön rá, hogy melyik szóra utaltatok. Mivel azonban körről körre ugyanarra a négy szóra kell utalni újabb szavakkal, a feladat egyre nehezebb lesz.

Kódfejtő

Maradva a Fedőnevek témakörnél, a játék szerzőjének új partijátékát is kiadják magyarul Micsoda kérdés?! címmel. Ebben a játékban különböző izgalmas, vicces, néha zavarba ejtő kérdésekre kell választ adnotok, akár meg is botránkoztatva a többi játékost. Mennyire ismerik a játékosok egymást? Ebből kiderül!

Micsoda kérdés?!

Érkezik egy új Timeline is, a Tudomány és felfedezések. Hagyományos receptúra szerint készül: 110 szép, színes kártya, kompakt fémdoboz, vadonatúj, izgalmas téma.

Tudomány és felfedezések

Egy kissé elrugaszkodva a békés partijátékoktól: jön a Hellapagos – Hajótöröttek szigete. A magyar Hellapogos játékban egyszerre kap helyet a csapatmunka és az áskálódás, a mindenek felett önmagunk érvényesítése. Persze nem véresen komoly a dolog! Mindössze arról van szó, hogy hajótöröttekként első a túlélés, és persze mindenkinek még fontosabb, hogy saját maga élje túl. Szerencsére a humoros körítés sokat segít, hogy a hangulat is könnyed és vicces maradhasson végig, ahelyett, hogy barátságtalanná válna.

Hellapagos – Hajótöröttek szigete

A zsebre vágható partijátékokat ez alkalommal a Jógi képviseli. A Jógi egy tekeredős partijáték, ahogy a neve is utal rá. A játékosok lapokat húznak, amelyeken fel van tüntetve, hogy hogyan kell őket tartani, hova kell tenni (fejünk tetejére, váll és fül közé stb.) Ezeket a kártyákat fogjuk szépen, egyesével magunkra helyezni, anélkül, hogy felborulnánk, és esetleg elvesztenénk egy-két darabot.

Jógi

Kiadják magyarul a Szörnymókát, mely egy vidám gyorsasági-ügyességi partijáték. Ebben a társasjátékban mókás fegyverkombinációk segítségével kell cukibbnál cukibb szörnyeket nyakon csípni. A Szörnymóka gyerekeknek is ideális.

Szörnymóka

Ha már a gyerekeknél tartunk, már megjelent a Cortex Kids, a Cortex IQ-Party gyerek-változata, amely annyiban tér el az alapjátéktól, hogy már 6 éves kortól játszható. A feladványok egyszerűbbek lettek, a grafika pedig jobban gyerek-szemre van igazítva.

Cortex Kids

Most pedig evezzünk át a bevezető stratégiai játékok vizeire!

Már tavaly év végén bejelentették a Dr. Fondor és az idő fellegvára társasjáték magyar nyelvű kiadását. A játékosok feladata az lesz, hogy a Dr. által összelopkodott műkincseket visszaszerezzék, és visszavigyék a helyükre. Ehhez számos csapdán kell átvergődniük, és bizony, az idővel is meg fog gyűlni a bajuk.

Dr. Fondor és az idő fellegvára

Ha már idő és csapda: jön a Szabadulópakli: Időpróba. Ahogy a neve is jelzi, egy szabadulószobás játék az Unlock!-hoz vagy az Escape the roomhozhasonlóan. Különlegessége, hogy zsebben is elfér. Ez valóban egy pakli, csak ki kell bontani és máris játszható – egyszer, de akkor maradandó élményt nyújt.

Szabadulópakli: Időpróba

Érkezik az Azul is magyar kiadásban, mely egy szép taktikai játék. Itt, a játék nagy szerelmesét, Aczél Zolit kell idéznem, miszerint: "Ez a játék szép, de mindenhogyan szép.” Szép a grafikája, szép az anyaga, szép, a képek, amelyeket létrehozunk a játék során és szép a logikai ív is, ami egy-egy játék mögé fölépül.

Azul

Jön még egy rövidebb, taktikai játék is magyarul, a CIV, azaz Carta Impera Victoria. 7 civilizációs út közül egyben kell benne kiemelkedni a győzelemhez. És bár a civilizációépítős játékok nem két percesek, ez egy könnyeden tematikus taktikai játék lesz, kifejezetten rövid (jó 20 perces) játékidővel. A CIV magyar kiadása a nemzetközi megjelenéssel egyszerre debütál.

CIV: Carta Impera Victoria

A bevezető játékok vége felé, rákanyarodva a komoly stratégiákra, a Five Tribes – Naqala Dzsinnjei kerül az utunkba. Sokak szerint ez egy konverter, ami az alkalmi játékosból néhány parti alatt gémert farag (de legalább is elindítja az úton). Egyébként egy egyszerű, de izgalmas munkás-lehelyezős (és méginkább -felvevős) mechanikán alapuló, valódi stratégiai mélységeket magában rejtő játék, ami az ezeregy éjszaka meséinek világában játszódik.

Five Tribes – Naqala Dzsinnjei

Gémer játékok közül legrégebben talán a Terra Mysticát jelentették be. Ez egy igen összetett, terjeszkedős, és terület-átalakítós játék egy rendkívül gazdag fantasy világban. Számos nép közül választhatjuk ki magunknak a leginkább tetszőt a játék elején, hogy azzal aztán igába hajtsuk a misztikus földeket.

Terra Mystica

Szintén terjeszkedős játék lesz A világ története, ami tulajdonképpen egy modern és okos Rizikó, kifejezetten a hódítós, területfoglalós játékok szerelmeseinek. A feszültség mellett a hangulatról a játékban felvonultatott korok látványos megjelenítése gondoskodik.

A világ története

És természetesen jön a Pandemic Legacy 2. évada. Akik az elsőt már végigjátszották, azoknak már nem kell sokat várnia, hogy folytathassák a történetet, akik pedig még nem, azoknak ideje felzárkózni, mert érkezik a folytatás!

Pandemic Legacy 2. évad
forrás -- gemker.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

01Nov

Megjelent a JEM magazin 80. száma!

Megjelenés | 2019.11.01. 08:52:00

JEM 2019 november

13Jan

Kickstarter körkép - 3. hét

Megjelenés | 2020.01.13. 17:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Azul
  • Terra Mystica
  • Five Tribes – Naqala Dzsinnjei
  • Jaipur
  • Kódfejtő
  • Hellapagos – Hajótöröttek szigete
  • Szabadulópakli: Időpróba
  • A világ története
  • Dr. Fondor És Az Idő Fellegvára