Pandemic: Róma bukása
Pandemic: Róma bukása
Pandemic: Róma bukása
Pandemic: Róma bukása
Videó beküldése

Pandemic: Róma bukása társasjáték

társasjáték, 2018
Értékelem!

A Pandemic: Róma bukása egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 - 60 perc. A játékot 2018-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb kooperatív játék kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít...

A Pandemic: Róma bukása egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 - 60 perc. A játékot 2018-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb kooperatív játék kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít az akció pontok, a kollekció gyűjtés, a váltakozó képességek, a pakli tervezés és a kockadobás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A 2018-ban megrendezett Pandemic világbajnokság helyszíne Róma, így a fejlesztők idén a hatalmas Római Birodalomról készítettek egy önállóan játszható Pandemic társasjátékot.

Hatalma tetőpontján a Római Birodalom több mint ötmillió négyzetkilométeres terület és százmillió alattvaló felett rendelkezett. A Kr.u. V. század elejére azonban az évtizedeken átívelő politikai korrupció és gazdasági válság, a hadsereg túlterheltsége, valamint a barbár törzsek folyamatos betörései végül hanyatlásba döntötték.
Polgárok, katonák és Róma szövetségesei, egyesüljetek! Védjétek a városokat! Állítsatok fel Rómához méltó hadsereget! Kössetek erős szövetségeket – toborozzatok akár a barbárok közül! Szervezzétek meg jól a hadjáratokat, és tapossátok el Róma ellenségeit, mert a birodalom nem bukhat el!

Vírusok helyett a vérszomjas barbár hordákat kell visszavernünk a külső provinciák határaitól, építenünk kell erődítményeket, ki kell képeznünk újabb légiókat és át kell konvertálnunk vad törzseket, hogy Róma dicsőségét gyarapítsák.

A játék rendelkezik egy jól kialakított egyszemélyes móddal is, melynek nehézsége állítható, úgy, mint a többszemélyes verzióé.

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 15% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 10 000 Ft-tól
 • 23 ajánlat

Kategória: Ősi
Mechanizmus: Akció pontok, Kollekció gyűjtés, Váltakozó képességek, Kooperatív, Pakli tervezés, Kockadobás, Pontról pontra mozgás, Solitaire, Események

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Pandemic: Róma bukása társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Pandemic: Róma bukásabandoli_daniel, Budapest, VII. kerület

Csak személyesen itt: Budapest, VII. kerület!

Jó állopotú, kevesett játszott.

2 érdeklődő


Pandemic: Róma bukásaernest, Debrecen/Nyíregyháza

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Debrecen/Nyíregyháza! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Új, bontatlan.

2 érdeklődő


Pandemic: Róma bukásadannytrejofan, Budapest

Csak személyesen itt: Budapest!

Egyszer használt, új állapotú játék eladó! Budapest 13. kerületében tudom átadni.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Pandemic: Róma bukása társasjáték videók (9)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb kooperatív játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2018

Kommentek

Kommentek

 • mr.zehy

  2022-12-21 14:39:35

  Pandemic-fanként ez is tetszett, kellő újítás van benne ahhoz, hogy teljesen másként tekintsünk rá, mint az eddigi verziókra. Ettől függetlenül a Pandemic-jegyek megtalálhatóak, így ha a téma érdekes és a sorozatot is kedveljük, nyugodtan emeljük le a polcról ezt is.

 • maszlagadam27

  2022-08-17 20:00:20

  Életem első Pandemic játéka a Róma bukása volt. Ez nem biztos, hogy szerencsés, de láttam fantáziát a történelmi témában (ami egyébként a barbár törzsek, a római légiókba való sorozás és a területi elhelyezkedés szempontjából hiteles történelmileg, ezért jár a piros pont). Négyen vágtunk bele és jócskán sikerült túlcsúszni a 45-60 perces játékidőn (ha jól emlékszem a 90 perc is megvolt). Az akciók és lehetőségek a jó segédletnek köszönhetően hamar letisztultak, de ha valami kérdés merült fel, akkor a szabálykönyvben elég nehézkesen lehetett választ találni rá (a d3meeples youtube csatorna szabálymagyarázó videója sokkal informatívabb volt). Hamar kiderült, hogy nem lesz egyszerű a barbárok támadásait visszaverni, de nem adtuk fel, együtt gondolkozva próbáltunk orvosolni a birodalom gondjait. Ami nagyon tetszett, azok az eseménykártyák voltak, hiszen a hatásaikat egy kis korrupció bevetésével eléggé jól lehetett fokozni (azonban, jól át kell gondolni, hogy beválaljuk-e). A szövetségkötésért folytatott kártyacserés helyezkedés volt számomra a játék legkooperatívabb eleme, itt volt tetten érhető leginkább a közös gondolkodás. A játék harcrendszere viszont egyáltalán nem tetszett. Nincs bajom a kockákkal, sem a szerencsefaktorral, de valahogy ez a megoldás nem igazán jött át. Valami extra elem jót tett volna neki, hogy egy kicsit kedvezőbben tudjuk manipulálni a harc eseményeit (mint mondjuk a felszerelésjelzők az utolsó erődben, ahol szintén nem könnyű jól dobni). A tematika átjött, de ez leginkább a tábla, és a kártyák vizuális megoldásainak köszönhető. Sajnos a végén nem sikerült megmentenünk a római birodalmat, de érdekes játékélménnyel gazdagodtunk. Aki még nem játszott más Pandemic családba tartozó játékkal, annak azt ajánlanám, hogy inkább az elsővel kezdje, ez azért egy picit más. Egyáltalán nem rossz játék, de nem sikerült bekerülnie a kedvenceim közé, akinek azonban tetszett a sima Pandemic és szeretne egy kis tematikai váltást, mindenképpen megér egy próbát.

 • godzsakattila

  2022-06-24 11:04:27

  Az eredeti Pandemiccel sose játszottunk, de tudom, hogy alapmű, így mikor OOP-nak tűnt ez a verzió és egy ismerősöm a sajátját eladásra kínálta, úgydöntöttem meg veszem, ugyanis ez a téma sokkal közelebb áll hozzánk. Ez még valahogy ősszel történt, de a játék csak a tavasz vége felé került elő. Először kissé rögös volt, utána azonban beleszerettem. Nagyon bejön, bár a randomitása néha földhöz vág, de mégis élvezetes vele játszani azt mondom. Szóval ha a téma érdekel és szereted a pandemicet, vagy szeretnéd kipróbálni a Pandemicet, mindkét esetben meleg szívvel ajánlom féltucat játék után.

 • Adney

  2021-05-13 10:45:45

  Pró

  Nagyon szép az egész játék megjelenése, a táblán és a kártyákon is használnak ismert római motívumokat. A hanyatlásjelölő sávnál tetszik, hogy egy római oszlop omlik szét, a barbár törzsekhez pedig kapunk 1-1 egyedi fajelölőt. A szabálykönyv végére leírták a történelmi hátteret, ami megadja az alap hangulatot a játékhoz.

  Ügyesen megoldották a vírusok lecserélését barbárokra. A szabályoknál apróbb módosítások, és más elnevezések vannak, mint az eredeti Pandemic-ben (pl. kitörés helyett város kifosztás). Jó ötlet volt bevezetni új szabályokat is: például az eseménykártyákon 1 hanyatlásért cserébe több dolgot hajthatunk végre; hiába győzzük le a barbárokat, utána is támadhatnak, de már besorozhatjuk őket légiósnak; illetve repülő helyett kikötőkből hajózhatunk. A barbárokat csak kockadobás után tudjuk legyőzni, viszont kicsi a szerencsefaktor az egyedi kockák miatt.

  Egyedül is lehet játszani, ehhez nem kell külön kiegészítőt venni. Kipróbáltam egyszer a solo változatot, de szerintem jobb többen játszani.

  Kontra

  A fordítást elrontották és valószínűleg nem fognak nyomni újat a játékból. Egy lapon kinyomtatva mellékelték a karakterkártyák fordítását, de az nem ugyanaz. Remélem a többi fordításuknál kevesebb ilyen hiba lesz.

  A szabályban kiemelhették volna, hogy mi változott az eredeti játékhoz képest, de ez nem nagy gond.

  A légiós bábukhoz hasonló barbár és játékos miniket is adhattak volna a játékhoz. Bár ha nagyon akarjuk, beszerezhetünk meeplee figurákat.

  Összegezve...

  Nekem nagyon tetszik a Róma bukása társas. Másabb, mint az eredeti változat, ezért nem érzem közben, hogy vírusok ellen küzdünk. Tényleg olyan érzés, mintha a széteső birodalmat kellene egyben tartanunk. Ajánlom a kooperatív játékok, a Pandemic és a római kor szerelmeseinek.

 • wudy86

  2020-11-30 20:05:52

  Ja, annyit nem sikerült megugrani a fordítónak, hogy a green szó jelentése zöld és nem fehér (az egyszemélye játék leírásnál). :D

 • brotak50

  2020-05-10 20:02:35

  Fúú, ha ez a játék nem fakockákkal és a "Kinevet a végén"-ből ismert bábukkal jött volna ki, hanem szépen kidolgozott, harci egységekkel, barbárokkal, légiósokkal, vezérekkel, mekkorát ütött volna! :)

 • Valezius

  2019-09-02 15:20:57

  A 3 önálló pandemic játék közül (iberia, rising tide, rome) szerintem ez lett a legjobb.

  Kellően egyedi színt kapott az eredeti játékhoz képest.

  A vonulási útvonalak nagyon jól működnek, a katonák toborzása és szállítása is nagyon jó mechanizmus. A kockák hoznak bele egy újabb szerencsefaktort, de épp csak annyit, hogy ne borítsa az egész játék egyensúlyát.

  Nagyon jó ötlet, hogy a játék második felében már csak nehezen tudunk új katonát besorozni, cserébe barbárokat állíthatunk a saját oldalunkra.

  Azoknak is megérheti kipróbálni, akiknek az alapjáték túl szárazra sikerült.

  Az 1 fős játékmódot eléggé fölöslegesnek érzem, de a Róma a világ feje változat ajánlott azoknak, akik nehezebb játékra vágynak.

  2 fő esetén mi 4 karakterrel játsszuk, nekem 3-4 karakter képességeinek a kombinációja teszi a legélvezetesebbé a játékot. 2 karaktert túl kevésnek érzem.

 • jenei.balazs87

  2019-09-02 12:16:12

  Imádjuk a párommal - nekem a pasztellszínes, gyönyörű grafikája miatt a személyes kedvencem eddig a sorozat általunk próbált tagjai (sima, Róma bukása, Iberia) közül. :)

  A rutinosakat kérdezem: melyik nektek 2 fős játék esetén az a szerepkombináció, ami a legsikeresebbnek bizonyult a legnehezebb fokozaton?

 • cuf87

  2019-03-04 01:00:08

  Köszi intézzük!

 • renii96renii96

  2019-03-03 08:24:55

  Szuper, különálló Pandemic játék

 • RaptorKA

  2019-02-18 09:56:24

  Még mindig az eredeti Pandemic Szabálykönyvet lehet innen letölteni.
  Próbáltam rákeresni több oldalon, de a magyar verziót még nem találtam meg.

  Valamint a GémKlub oldalon felraktak egy plusz korrekciót a szereplő kártyákhoz, mert a magyar fordítás félreérthető lett.
  https://www.gemklub.hu/pandemic-roma-bukasa-errata/


 • Tarsasjatekok.com

  2018-12-27 10:57:30

  Kedves kisvari,
  Köszönjük szépen észrevételed. A hibát javitottuk, így már a helyes szabálykönyv került feltöltésre:)

 • kisvari

  2018-12-13 18:44:35

  A hivatkozott szabály nem ehhez a játékhoz tartozik, hanem az eredeti Pandemichez.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  45 - 60 perc
 • Játékosok:  1 - 5
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Matt Leacock, Paolo Mori
 • Illusztrátor:  Antonio Maínez, Olly Lawson, Atha Kanaani
 • Kiadók:  Asmodee, Z-Man Games, Hobby Japan, REBEL.pl, Gém Klub Kft., Lifestyle Boardgames Ltd, Galápagos Jogos
 • Elérhető nyelvek:  holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, lengyel, portugál, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 22.5 cm x 30.5 cm x 4.5 cm
 • English edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.6 cm x 30.5 cm x 4.4 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 22.4 cm x 30.5 cm x 4.4 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: német
  • Méretek: 22.6 cm x 30.5 cm x 4.4 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 22.4 cm x 30.5 cm x 4.4 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: olasz
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 23 cm x 31 cm x 5 cm
  • Súly: 1 kg
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 22.6 cm x 30.5 cm x 4.6 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: spanyol
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 22.9 cm x 30.5 cm x 4.4 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • Polish edition, second printing
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 22.9 cm x 30.5 cm x 4.4 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • English second edition, first printing
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.6 cm x 30.5 cm x 5.6 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • English second edition, second printing
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 22.6 cm x 30.5 cm x 5.6 cm
  • Súly: 1.1 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Pandemic: Róma bukása társasjátékhoz