Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 31. hét

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat, és ne maradj le semmi érdekesről!

A feltámasztott feltámadás krónikája.

Euthia Resurrected: 1-4 játékos, 30-120 perc, 14+ évestől

Az Euthia visszatért. A játék, ahol a karakterek meghalása és feltámadása fontos része a mechanikának, szintén ugyanezt az utat járta be. Megszületett 2020-ban a Kickstarter felületén, az alapjáték sikeresen megérkezett a támogatóhoz, és azok szívébe, a kiegészítő az idei év elején meghalt a Gamefound oldalán, látszólag maga alá temetve a Diea Games teljes csapatát, de a Steamforge mágiájának hála feltámadt most, hogy újabb lehetőséget kapjon.

Az alapjáték hatalmas doboza egy jól felépített, és felfedeznivalóban gazdag világot tartalmaz. A előkészület során a hat lehetséges karakterből választ minden játékos, akik egyedi táblával és képességfával biztosítják, hogy ne legyen probléma a változatossággal. Ki kell választanunk egy szcenáriót, melyek nem összefüggő kalandokat tartalmaznak, csupán keretet adnak kalandjainkhoz. Így lehet, hogy egyszerű szörnyvadászatra indulunk, hogy a legtöbb trófeát begyűjtsük, vagy egy tomboló gólem dühét próbáljuk megfékezni, de az is lehet, hogy a települést lerombolni készülő sárkány elől akarjuk megmenteni a lakókat. Kalandunkat mindig a templomban kezdjük, majd innen elindulva fedezzük fel a véletlenszerűen elénk táruló tájat, ahol ahogy haladunk előre, úgy lesznek egyre veszélyesebbek az új térképlapkák. Kalandozásaink során bányák és tavak mélyén kutatunk kincsek után, elementálokkal találkozunk, vagy küldetéseket vállalunk, melyek lehetnek szörnyek trófeáink leszállításai, vagy ásványok megszerzése. Ha pedig megpihennénk, akkor a kereskedő állomásokon fejleszthetjük karakterünket, felszereléseket vásárolhatunk, hogy felkészüljünk a következő kihívásokra. Az akció kiválasztás a táblánkon található három akciótokennel történik, ahol az egyikkel mozoghatunk, másikkal kincseket bányászhatunk, végül pedig jön a központi rész, a harc. Bár van kooperatív része a játéknak, mégis a kompetitív módban jön elő számos fontos mechanika, például az, hogy a harc során a szörnyek irányítása egy másik játékos veszi át. A harc kockadobás alapú, ahol a felszereléseink, drágaköveink és elementális ásványaink mind manipulálhatják a végeredményt, hogy az nekünk kedvező legyen. A játék pontozással ér véget, így felszereléseink értéke, megtanult tudásunk, összegyűjtött köveink, a legyőzött szörnyek és a küldetéshez való hozzájárulásunk, mind a mi malmunkra hajthajták a vizet. Minden küldetésnél vannak speciális szabályok, melyek akár egy játék végi finálét is eredményezhetnek, ahol már például csak annyi a feladatunk, hogy minden eszközünket bevetve nullára csökkentsünk egy sárkány életerejét. 

A kampányban található Fierce Powers kiegészítő egy alakváltó Druida karakterrel bővíti a választékot, amellett, hogy minden karakter kap újabb fejleszthető képességeket. A moduláris térkép új elemekkel bővül, négy új szcenáriót kapunk, ahol megküzdhetünk a félelmetes nekromantával és annak seregével, a mágikus ködbe merülő vidéket próbáljuk megtisztítani, megpróbáljuk levágni a hidra összes fejét, vagy a különös portálokon keresztül igyekszünk rejtélyeket megoldani. Ezen felül megjelennek a fertőzött elementálok, érkezik egy kibővített egyszemélyes és kooperatív játékmódot támogató csomag, számos tároló és kozmetikai javítás, végül de nem utolsó sorban, megkapjuk a nekromantát is, mint játszható karaktert.

Euthia Resurrected

Steamforged Games Ltd is raising funds for Euthia Resurrected on Kickstarter! Experience Euthia anew with this reprint of the highly-reviewed original core game, deluxe upgrades, and all-new expansion gameplay!

Csörögjön a zsoldosok zsebében az arany!

Draconis Invasion: Collected Edition - Wrath & Glory: 1-6 játékos, 30-90 perc, 14+ évestől

A Draconis 2015-ben kezdte el sárkányos repülését, hogy a ránk törő hordákkal szembesítsen, és megmutassa: mindenkit csak az arany fog motiválni. 2018-ban érkezett az első Draconis Invasion: Wrath kiegészítő, és most itt van a második kiegészítő, hogy tovább gazdagítsa a világot, valamint segítsen az új belépőknek.

A játék egy pakliépítő játék, ahol minden olyan egyszerű, mint az ABC(DEF). A célunk, hogy egymással versenyezve a legtöbb szörnyet győzzük le, mielőtt kifogyna az eseménypakli, vagy valamelyik játékos megfelelő számú hódítást végre nem hajt. Mindenki ugyanazzal az alappaklival kezd, melyben megtalálható a két fő kártyatípus: az arany, amivel vásárolhatunk és a zsoldosokat harcba küldhetjük, illetve maguk a zsoldosok, akik kardjukkal több részre osztják az ellenséget. Amikor ránk kerül a sor az alábbi akciókat hajtjuk végre:

  • Action (Akció): A harmadik típusú kártya, amit szerezhetünk, az akciókártya, amit a körünk elején kijátszva, tovább erősítik a későbbi tetteinket, vagy egyszeri bónuszokat adnak.
  • Ezután az alábbi négy lehetőség közül kell választanunk egyet:
    • Buy (Vásárlás): Ilyenkor tudjuk aranyunkat újabb zsoldosokra vagy akciókártyákra fordítani.
    • Campaign (Kampány): Elvehetünk két kampánykártyát, amik játék végi célokat tartalmaznak, így, ha megfelelő számú ellenfelet győzünk le, egy adott típusból, akkor plusz győzelmi pont lesz a jutalmunk.
    • Defeat (Harc): Kiküldjük a kezünkben lévő zsoldosaidat (kifizetve azok bérét), hogy megküzdjenek, egy szörnykártyával, vagyis hódítóval
    • Eliminate (Megsemmisítés): A kezünkben lévő kártyák közül egyet visszatehetünk a neki megfelelő helyre. Ez a kártya nem lehet terrorkártya. A játék során a terrorkocka folyamatosan számol, és amikor eléri a hatot, mindenki terrorkártyát kap, melyek hígítják a kezünket, hiszen akciókra nem használható.
  • Forward (Előrelátás): Végezetül egy fel nem használt aranykártyát tudunk a húzópakli tetejére rakni, hogy a következő körünkben segítsen.

    A kezünkben folyamatosan fog gyűlni a terrorkártya, és ha ezeket bármilyen formában el kell dobni a kezünkből, akkor a terrorkocka is növekedni fog. Ha eléri a hatost, akkor nem csak újabb terrorkártyát kapnak a játékosok, de egy váratlan esemény is megzavarja a játékot. Ha pedig az utolsó eseménykártya is előkerül a játék véget ér. A másik módja annak, hogy kiváltsuk a játék végét, hogy legyőzzük a hatodik hódítót is. A végén a legtöbb dicsőséget szerző játékos nyer.

    Az alapjáték mellett a korábbi Wrath kiegészítő is beszerezhető, ami amellett, hogy 410 új kártyát hoz be, egy legacy-szerű minikaplival ad egy kampányt is. Az újdonság pedig a Glory kiegészítő, ahol a bajnokkártyák egyedi képességet adnak a játékosoknak, a megidézés kártyával pedig egy korábban vásárolt kártyánk a neki dedikált helyre kerül, hogy onnan bármikor előhívható legyen, végül pedig a bónuszkártyák további terelik a játékosokat a legtöbb pontot szerző stratégia felé.

    Draconis Invasion: Collected Edition - Wrath & Glory

    Jonathan Jeffrey Lai is raising funds for Draconis Invasion: Collected Edition - Wrath & Glory on Kickstarter! Draconis returns with Wrath and a new modular Glory expansion that adds new strategies while keeping the core mechanics that fans love.

    Kockalandra fel!

    Quodd Heroes 2nd Edition: 1-6 játékos, 20 perc / játékos, 10+ évestől

    A legszögletesebb hősök visszatértek, és folytatják gurulásunkat az asztalunkon. A Quodd Heroes 2017-ben második nekifutásra egy sikeres kampányt zárt, azonban idén újra itt vannak, hogy megtornáztassák kockaforgató izmainkat. 

    A játék szcenárió alapú, vagyis az elején ki kell választanunk, hogy melyik küldetést szeretnénk teljesíteni. Ez alapján felkerülnek a speciális elemek, és meghatározza a játék, hogy mit kell teljesítenünk a közös győzelemhez, ha együtt vagyunk, vagy az egyéni dicsőséghez, ha egymás ellen versengünk. Ezután kiválasztjuk a kockarakterünket, legyen az egy hatoldalas robot, kivágott fatörzs, gördülő harcművész, vagy másik eszement hős. A körünkben először kiválaszthatunk egy kártyát, hogy erősítsük magunkat, varázsitalok megivásával, vagy alakítsunk a pályán, rúnákkal. Ha pedig ezzel megvagyunk, akkor szabályos hexaéderünket megbillentjük valamilyen irányba, úgy a lehetséges négy irány közül megérkezzen az egyikre. A billentés után megnézzük, melyik oldal van felül, és a játékostáblánk alapján végrehajtjuk azt az akciót, ami a felfelé lévő oldalhoz tartozik. Ez az akció lehet alap akció, vagy fejlesztett, úgyhogy ugorhatunk, sasszézhatunk, tovább gördülhetünk, foroghatunk, repülhetünk és minden egyéb dolgot végrehajthatunk, amire egy kocka csak képes lehet. Arról már nem is beszélve, hogy kristályok szerzésével további akció lehetőségek nyílnak meg, de akár aktiválhatjuk a bennünk lévő Q faktort, amivel a karakterünk egyedi hatása érvényesül. Ha pedig megvoltunk mindennel, akkor eseménykártyát húzunk, és végrehajtjuk annak hatását. Ami még színesíti a kalandunkat, hogy kedvenc háziállatunkat is magunkkal tudjuk vinni, hogy állandó jótékony hatást adjon nekünk a gondoskodásért cserébe. 

    A második kiadás új festett hősökkel teszi színesebbé a játékteret, javítottak számos komponens minőségén, új szabálykönyvet kapott, melyben kijavították a korábbi hiányosságokat a tesztelések és visszajelzések alapján. A bolti változat mellett beszerezhetjük a delux komponensekkel felturbózott változatot is, de akinek ez sem elég, az akár egy hatalmas fa dobozig és insertig emelheti a támogatását.

    Quodd Heroes 2nd Edition

    Ryan Iler is raising funds for Quodd Heroes 2nd Edition on Kickstarter! A tabletop platformer experience with beautiful components, inventive and exciting gameplay. Revised and improved for 2nd Edition.

    Egysoros ajánlók.

    Dead Throne Second Edition: 1-7 játékos, 60-120 perc, 14+ évestől: Küzdelem a legvégsőkig, karddal és varázslatokkal, ahol ha akarod, nem csak ellenfeleidet rengetheted meg, hanem a tájat is átrendezheted a lábuk alatt. 

    Savage: A Game of Survival: 4-10 játékos, 30-60 perc, 14+ évestől: A gyengék elhullanak, ebben a posztapokaliptikus játékban, de vigyázz, mert áruló bújt meg köztetek. 

    Davy Jones' Locker: The Kraken Wakes: 1-4 játékos, 30 perc/játékos, 14+ évestől: Hajózz ki a Tengeri Sárkánnyal vagy a Kalapácsfejjel, hogy közös erővel ágyúgolyó általi süllyedésre ítéljétek a Krakent!

    Dodos Riding Dinos reprint and new Dodo Dash expansion!: 1-8 játékos, 20-60 perc, 8+ évestől: Dínókon lovagló, kézhátról indított támadások, mi kellhet még? Hát némi ügyesség, hogy tényleg akadályozd a másik játékost. 

    Copperdale: 1 játékos, 10-20 perc, ??? évestől: 12 körön keresztül gyűjtjük a legtöbb medált, franciakártyák és egy nyomtatott papír segítségével. 

    Bloodstones: 1-4 játékos, 120 perc, 14+ évestől: Sárkánylovasok, Hegyiemberek, Lovasok, Nekromanták, Kalózok és Káoszhordák most összecsapnak seregeikkel, hogy dicsőséget hozzanak vezetőjüknek.

    Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

    Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

    05Júl

    A Mars Terraformálása kiegészítő körkép - Élet a Tharsis régión túl

    Ismertető | 2023.07.05. 17:11:00

    A Föld gigavállalatai annyira belejöttek a terraformálásba, hogy kell nekik valami új kihívás - ideje hát új projektekbe vágni a fejszéjüket. Persze ez csak egy sablonos magyarázat, a valódi ok mindig is a profitmaximalizálás.

    20Feb

    Happy City – A legboldogabb barakk

    Ismertető | 2023.02.20. 17:00:00

    Új polgármestert keresnek Happy City élére. Megindul a verseny a játékosok között, hogy vajon ki lesz a legalkalmasabb vezetője ennek a kis városkának. Kinek a vezetése alatt lesz Happy City a legboldogabb település?


    Kommentek

    • MaRo

      2022-08-21 18:53:00

      Az euthia tényleg meseszép kár, hogy ilyen viszontagságos utat jár be. Eszméletlen jó játéknak ígéri magát.

      De az, hogy most szállítással 180k az szerintem még semmi ahhoz képest amit majd a használt piacon elkérnek érte mert ahogy láttam ez a boltok polcaira nem fog kikerülni tehát adott egy ütős játék és mondhatni limitált kiadás ami előrevetíti, hogy az igazán horror ár még csak ezután következik.

      Sajnálatos, hogy egy ilyen játékot így elengednek de az kétségtelen, hogy ezt nem a mi pénztárcánkra szabták ami tovább növeli a kellemetlenségét.

      Néha elgondolkodom ezeknél a kickstartereknél, hogy hol a határ az árban és hogy a játékosok mikor érzik azt, hogy ennyit már nem ér egy játék. Bár az sem teljesen világos, hogy miért éri meg a készítőknek kizárni egy igen jelentős vásárlóbázist mert nem hiszem, hogy mondjuk kis hazánkban az ilyen árfekvésű játékok hemzsegni fognak és ez is csak egy porszem a golyóbison.

      Na de majd egyszer eljön a mi időnk is amikor ezt megengedhetjük magunknak. Remélhetőleg!

    • mikeoldfield

      2022-08-04 13:50:26

      Hát sajnálom en is Euthiat, mert 200€ csak a kiegert nagyon sok, es az elso kampányban 180 € meg volt a Legendary Tier II, ami a full volt. De azert kivanom hogy összejöjjön nekik a kampany . A DIEA-s csapat megerdemli.

    • narg.apo

      2022-08-03 20:00:50

      Euthia baromira jól néz ki, csak az all-in szállítással együtt 180k forint :D

    Népszerű

    Friss

    Címkék