Hellapagos – Hajótöröttek szigete
Hellapagos – Hajótöröttek szigete
Hellapagos – Hajótöröttek szigete
Hellapagos – Hajótöröttek szigete
Videó beküldése

Hellapagos – Hajótöröttek szigete

Társasjáték, 2017
Értékelem!

A Hellapagos – Hajótöröttek szigete egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 3 - 12 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a szavazás, a játékos kiiktatás, a vedd el és a trn-04 progressive turn order...

A Hellapagos – Hajótöröttek szigete egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 3 - 12 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a szavazás, a játékos kiiktatás, a vedd el és a trn-04 progressive turn order mechanizmusokra.

A Reflexshop leírása:

Hellapagos - a hajótöröttek szigete!

Hajótörést szenvedtek és egy lakatlan szigeten találjátok magatokat. Az élelem és az ivóvíz kevés, egyre fogy, így az egyetlen kiút a szigetről az, ha összefogtok és tutajt készítetek. Fogytán az idő, ugyanis egy óriási hurrikán közeleg! Vajon hányan élitek túl?

Taktikázz!

A fagyűjtés során kígyóveszély leselkedik rád, a többiek szándékai nem biztos, hogy mindig tiszták, az ivóvíz és az élelem pedig hamar elfogyhat, így figyelj oda és taktikázz!

A doboz tartalma:
 • 6 fagolyó
 • 12 tutajkártya
 • 54 hajóroncskártya
 • 12 időjáráskártya
 • 12 betegségkártya
 • 1 kezdőjátékos-kártya
 • kártyatartó
 • játékszabály
Rendeld meg a Hellapagost, és legyél te az egyedüli túlélő!
Forrás: Reflexshop
Ez társasjáték akciósan elérhető!
 • 4 490 Ft-tól
 • -26%-1 580 Ft

Beágyazás már oldalra


A fenti modul beágyazásához, csak be kell szúrdnod az alábbi kódot az oldalra:

<a href="https://tarsasjatekok.com/tarsasjatek/hellapagos-hajotorottek-szigete-2017" target="_blank" data-bgapp="boardgame">
  Hellapagos – Hajótöröttek szigete társasjáték<br>
  Tarsasjatekok.com - Magyarország társasjáték keresője! A társasjáték érték!
  <script>
    (function(i,s,o,g,r,a,m){
      ((g in o)&&('init' in o[g])&&o[g].init())||(a=i.createElement(s),a.src=r,
        a.async=1,m=i.getElementsByTagName(s)[0]);a&&m.parentNode.insertBefore(a,m);
    })(document,'script',window,'BGapp_module','https://tarsasjatekok.com/lib/bg.min.js');
  </script>
</a>
Mielőtt a használod a fenti kódot, kérlek olvasd és fogadd el az ÁSZF-ben leírtakat!

Kategória: Blöff, Alkudozás, Partijáték
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Szavazás, Játékos kiiktatás, Vedd el, TRN-04 Progressive Turn Order, Lose a Turn

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézzed meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézzed meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Hellapagos – Hajótöröttek szigete társasjáték videók (12)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • PlayHoo_95

  2020-04-16 10:37:38

  Első látásra nem győzött meg, de aztán néztem róla véleményeket, videókat és nagyon megtetszett. Szuper gyors és izgalmas!

 • renii96renii96

  2020-04-16 08:19:16

  Szerintem partyjátéknak ideális a hellapagos. 6 fővel játszottunk egy egész estén keresztül, az elején gyorsan át lehetett látni a szabályokat, nyilván néhányszor buktunk, de aztán eljöttek a pillanatok, amikor mindannyian hangulatba kerültünk, előjöttek az igazi ének, elkezdett mindenki kicsit a saját szakállára dolgozni a közösségbe bepakolás mellett. Jól szórakoztunk, jókat nevettünk. Tény, hogy nagyon kell vigyázni azzal, hogy van-e sértődős a csapatban, de ha ezt sikerül orvosolni, jól lehet vele szórakozni. Számomra kicsit idegesítő, hogy néhány helyen vannak lyukak a szabályokban, nem minden kártya egyértelmű, de ez áthidalható.

 • gyd

  2020-03-15 13:23:32

  Az az igazság, hogy mikor utána akartam nézni a játéknak, hogy mégis mi ez és hogyan működik, akkor többször kellett nekifutni, mert az első benyomás képek és szöveg alapján nem annyira fogott meg. De aztán többedjére sikerült végül rávenni magam, hogy tüzetesebben utánanézzek, videós bemutatót nézzek és hasonlók. Nagyon megérte, mert amúgy egy zseniális játék.

  Ha már az első benyomással kezdtem: a valóságban megnézve a játékot, a doboza és az anyagminősége szerintem kifejezetten igényes, jó tapintású. A grafika ugye elég rajzos, de nagyon szépen van kivitelezve, nincs egyáltalán gagyi érzése.

  Partyjátékok között egyébként szerintem ez egy kifejezetten jó darab, mert 3-12 ember játszatja, és ez nem csak úgy rá van írva, hogy papíron minél több réteget megfogjon, hanem élvezhető szerintem kevés és sok emberrel egyaránt. Nyilván sok embernél már kezd kicsit előjönni az, hogy unalmas lehet, amíg végigpörög egy-egy kör, és végighallgatjuk, hogy mindenki elmondja, hogy milyen akciót akar végrehajtani, de az, hogy viszonylag sok interakció lehet játék közben(leginkább szóban), kicsit enyhíti a dolgot. És mivel csak négyféle akciót lehet végrehajtani a saját körünkben, ezért könnyű előre tervezni, és így még jobban lehet pörgetni - nem kell ugye annyira ráépíteni az előttem jövők döntéseire.
  Kevés embernél kifejezetten pörgős a játék, mert gyorsan telnek a körök, és viszonylag kevés van belőlük.

  Ami sok időt tud elvinni, az a tervezés és a szavazás. Ugye össze kell dolgozni ahhoz, hogy minél többen ki tudjunk jutni a szigetről, ez adja a kooperatív részt. Viszont jól tervezetten tudunk csak kijuttatni minél több embert, mert ha mindenki csak vizet gyűjt, akkor sokan éhen fogunk halni. Vagy ha csak létfenntartást végzünk(étel, ital), akkor nem lesznek tutajok, amikkel el tudunk menekülni.
  A szavazás a félkooperatív részt érinti leginkább, és ugye ilyenkor kell mindenkinek eldöntenie, hogy ki szerint kicsoda az, aki a legkevésbé szolgálja a közösség érdekeit, és a legkisebb veszteség érné a csapatot az ő kiesésével. Persze a szövetkezések miatt nem feltétlenül a leghaszontalanabbak fognak kiesni.

  Alapvetően ez egy félkooperatív játék(hivatalosan), de ez el is tántoríthat tőle némelyeket, és elronthatja a játékélményt - főleg ha valaki könnyen megsértődik. A szövetségek, hátbaszúrások, gyilkolások igencsak megpróbálhatják a barátságokat. Semmi sem kötelez engem arra, hogy mindig ugyanazokkal szövetkezzek. Én ki akarok jutni a szigetről, szóval keresem a legprofitálóbb kapcsolatokat, szövetségeket.
  Sőt, félkooperatív módban tud igazán előjönni az, hogy elkezdik az emberek nagyon menteni az irhájukat - legalábbis megpróbálják -, és egyre többen fogják látogatni a hajóroncsot a várható egyéni bónuszokért. Ekkor ugye nem gyűjtenek ételt, vizet és fát sem, tehát óriási veszteséget okoznak a csapatnak, és jóval rontják a kijutási esélyeket - legalábbis sok más ember számára. Ha valaki elindítja a lavinát, akkor mások is ráhajtanak egyre jobban az egyéni bónuszokra, és még nagyobb kárt okoznak. Emiatt van az szerintem, hogy ha ilyen módon játszunk, akkor a játékosoknak csak kis része fog kijutni a szigetről élve. Nekünk 12-ből 3 ember élte túl félkooperatív módban, ami elég gyenge arány - és annyi tutaj épült, hogy még válogathattak is.
  Így aki barátságosabb játékmenetet akar kihozni, az játszhatja teljesen kooperatívan is, azaz minden egyes mozzanatot megbeszélnek a játékosok, senki nem a saját érdekei szerint fog dönteni, és megpróbálnak kihozni minél több embert élve a szigetről. Meg lehet ezt még támogatni azzal, hogy nyílt lapokkal játszunk(mert ugye a játék kezdetén kapunk valamennyi hajóroncs kártyát). Így nem lesznek sértődések, mindenki elégedetten(vagy elégedettebben) állhat föl a játék után, és elmondhatjuk, hogy márpedig mi mindent megtettünk az ügy érdekében. Így egyébként sokkal nagyobb arányban lehet kimenekíteni embereket a kezdő játékosszámhoz képest. Nekünk egyszer sikerült 4-ből 4 embert kimenekíteni, és nagyon sokszor csak kicsin múlik, hogy meg tudjon menekülni az utolsó ember - valahogy a készítőknek nagyon sikerült eltalálni, hogy necces legyen a játék végéig a szituáció. Egyébként a halálnak/kiesésnek sincs akkora súlya kooperatív módon, mert csapatként dolgoztunk, és tulajdonképpen mindegy lesz, hogy kinek nem sikerül megmenekülni.

  A hajóroncskártyák is egyébként sokat tudnak dobni a játékon. Vannak nagyon hasznosak, és vannak nagyon haszontalanok. Viszont a játék készítői még itt is kicsit eldobták az agyukat, és a haszontalan kártyák is kreatívra, viccesre sikerültek - például ha van egy Ferrari kulcsod, akkor ugyan semmire nem mész vele, de flexelhetsz a többieknek. Ez nekem pluszpont, mert még erre is figyeltek.

  Alapvetően a játék elég gyengén nyelvfüggő. A hajóroncskártyák okozhatnak maximum problémát, mert bizonyos kártyákon részletesebb utasítások vannak, de azok sem okoznak valószínűleg óriási gondot egy magyarázás után. Az ajánlott életkor szerintem elég jól be van lőve, mert tényleg nem bonyoult, könnyen tanulható, nem sok elemből áll. Annyi, hogy gyerekeknél talán a sértődésre fokozottan kell figyelni.

  Egyébként az árához képest szerintem egy nagyon jó, sokféle felállásban jól működő társasjátékot kapunk, mindenképpen megéri megvenni. Az alkatrészekre is viszonylag könnyen lehet vigyázni, a kártyák a legsérülékenyebbek, ahogy a legtöbb játék esetében, de még ha sérül is egy-kettő, akkor sem romlik el igazán a játékmenet - leginkább az időjáráskártyákra kell szerintem odafigyelni. Valószínűleg érdemes vásárlás előtt kipróbálni, ha lehet, mert megosztó játék tud lenni, de számomra mindenképp megérte a pénzét.

 • rr21

  2020-01-05 01:43:04

  Nekem nagyon jó élményem van ezzel a játékkal, de lehet, hogy szerencsém volt a társasággal. Mi rengeteget kooperáltunk, a pisztolyt, töltényt ki is dobtuk az elején, mindent közösen csináltunk. Sajnos 1 embernek mindig meg kellett halnia a végén, de mivel egészen addig csapatmunka volt, így gyakorlatilag lényegtelenné vált, ki hal meg, mindenki győzelemnek tekinthette. Én nagyon megszerettem, de nem játszanám akárkikkel.

 • csaba.kovacs2002

  2019-12-03 23:19:33

  Ez is egy olyan játék ahol könnyen törnek a barátságok amikor hirtelen előkerülnek a pisztolyok és a nap végi szavazások. Egy nagyon gonosz és (elnézést) k@csög játék, de jó értelemben. Ott lehet benne szivatni a másikat ahol nem szégyenled viszont a másik oldala, hogy a többiek nélkül nem is tudod túlélni így nem előnyös ha mindenkinek keresztbe teszel. A játékaink sokszor előfordult, hogy inkább kiszúrtunk a másikkal és mindenki meghalt, mint hogy legalább egyikünk megmeneküljön.

 • kisszofi

  2019-04-03 16:47:25

  Talán egyszer sikerült mindenkinek kijutni a szigetről. Nehéz úgy megoldani, hogy kindenki kijusson ezért biztos szavazás vagy tölrtény lesz a vége. Aki ezt nem bírja annak pedig nem való a játék.

 • kchpank1.kv

  2019-02-28 18:05:07

  Kétszer ugrottunk neki 5-6 fővel. Az első játékban igen hamar halálra ítéltettünk a kooperáció hiánya miatt. A második játékban már hárman majdnem elhagyták a szigetet de mivel jött a vihar így ott haltunk éhen útra való élelem nélkül a tutajunkon ülve. Nekem valahogy jön be, hogy a játék amellett hogy eggyüttműködésre sarkall folyton ott lebegteti azt hogy bármikor az éhalál martalékává válj és azzal kiess a játék hátralávő részére. Jó, tudom hogy egy lakatlan szigeten hajótöröttként valóban hogyismondjan nemtúlegyszerű és napról napra csökkenhet az esélyed hogy túléled, de nekem valahogy akkor is nyomasztó a játékmenet. Ha kaját és vizet gyűjt mindenki akkor nem halunk éhen, de cserébe a vihar eljövetelekor nem lesz tutaj, így kampec. Ha viszont tutajt faragunk akkor meg még hamarabb jön a kaszás. Kis létszámmal esélytelen mindkettőt egyszerre egyenletesen csinálni...talán nagyobb létszámmal...talán.

A Hellapagos – Hajótöröttek szigete társasjáték és kiegészítői (2)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  20 perc
 • Játékosok:  3 - 12
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Laurence Gamelin, Philippe Gamelin
 • Illusztrátor:  Jonathan Aucomte
 • Kiadók:  Gigamic, 999 Games, Albi, Ghenos Games, Kaissa Chess & Games, Gém Klub Kft., Lifestyle Boardgames Ltd
 • Elérhető nyelvek:  cseh, holland, angol, francia, német, görög, magyar, olasz, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
 • French edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: francia
 • German edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: német
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: magyar
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: spanyol
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 14.5 cm x 20 cm x 7 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Greek edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: görög
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: cseh
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: holland
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: olasz

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Hellapagos – Hajótöröttek szigete társasjátékhoz