Azul
Azul
Azul
Azul
Videó beküldése

Azul

Társasjáték, 2018
Értékelem!

Az Azul egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A játékot az Év Játékának választották 2018-ban (Spiel des Jahres) és jelölték is 2017-ben (BGG), illetve ezekben az években több, összesen 5 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves...

Az Azul egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A játékot az Év Játékának választották 2018-ban (Spiel des Jahres) és jelölték is 2017-ben (BGG), illetve ezekben az években több, összesen 5 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kollekció gyűjtés, a kártya húzás és a minták mechanizmusokra.

A Gémklub leírása:

I. Mánuelt, Portugália királyát rabul ejtették az Alhambrában látott gyönyörű, színes csempék. Felszólította országának mestereit, hogy királyi palotáját, mely Evorában áll, ilyen szép díszítéssel lássák el.
De ki lesz vajon az, aki legügyesebben választ a mozaikgyárak készletéből, gyakran vetélytársai orra elől halászva el az azok által kinézett darabokat? Ki tudja a vetélkedésben a legszebb, legértékesebb falat összeállítani, amellyel elnyeri a király bizalmát és ezzel a megbízást, hogy a királyi palotát ő díszítse?

Az Azul-ban nincs más dolgotok, mint okosan és időben kiválasztani azokat a csempéket a gyárak kínálatából, amelyekből a legértékesebb helyekre tudsz tartalékolni készletet, majd azokból feltölteni a készülő díszes csempefal sorait és oszlopait.
Ehhez nem csak a saját készülő munkátokat, de a többiekét is figyelned kell! Egy rossz választásnak akár az is lehet a vége, hogy egy akkora csempekészlet jut neked, amelyet nem tudsz beépíteni, így a nyakadon maradó darabok miatt komoly veszteségek érhetnek...

A játék díjai

Spiel des Jahres 2018 fődíjas

Azult kék játszani

Az absztrakt játékok nem állnak hozzám túl közel, így azon túl, hogy elismerem, hogy jó játék, nem lelkesedek különösebben. De! Amikor megjelent az Azul, a hozzám hasonló nem-absztraktos ismerősök is körberajongták, de nekem valahogy kimaradt. Aztán most végre én is kipróbáltam. Elmesélem, milyen volt…

Három és fél perces szabálymagyarázó videó, játék az asztalon, fél perc setup, aztán hajrá. Hogy biztos jól értettem-e mindent, pár dolgot tisztáztunk tapasztalt kollégámmal, Tíbalájjal, aztán belevágtunk.

Könnyű szabály, mély játék

Játékosszám alapján meghatározott számban helyezünk manufaktúrákat az asztalra (korongok), ezekre minden forduló elején felrakunk 4-4 csempét, amit egy zsákból húzunk ki. Csempét. Így van, na azért nem 1:1-es csempékben kell gondolkodni, kompakt kis játék ez, de a játékelemek az azulejo csempéket idézik, ami egyfajta tradicionális portugál királyi belsőépítészeti remek. És jellemzően kék (erre utal az elnevezés is, az "Azul" ugyanis kéket jelent). A készítők ennél tovább merészkedtek, piros és sárga csempéink is lesznek - mindegyiken más-más minta, illetve egy-egy csupasz fajta a pirosból és a kékből.

Szóval, a játékosok a saját körükben egy gyárról leveszik egy adott színből az összes csempét, majd felrakják azokat a saját táblájuk soraiba.

A forduló végén pontozunk. Ilyenkor a teljesen feltöltött sorok kiürülnek, és róluk egy csempe felkerül a játékos tábláján lévő mátrixba, a megfelelő helyre, ezeket pontozzuk. Ha önmagukban állnak, akkor egy pontot érnek, ha viszont felkerülésükkor vízszintesen vagy függőlegesen szomszédosak más csempékkel, akkor az egybefüggő sor vagy oszlop minden egyes eleme után kapunk egy-egy pontot.

És ez az első dolog, ami felkeltette az érdeklődésemet: lehet kombózni!

Több körös rákattanás

Szóval leültem, gondoltam, oké, nem nagy cucc, szépen elszoliterezgetünk itt egymás mellett, jó persze, olyan lehet, hogy a másik elvesz az orrom elől valamit, ami kellett, és nem lesz minden úgy, ahogy a legpraktikusabb lenne, de hát az én táblámhoz úgyse nyúl hozzá senki… Azt hittem.

Addig ugyanis rendben van, hogy fizikailag nem érnek hozzá, csakhogy: egy sorba csak egyféle csempét lehet lerakni, ergo, ha minden soromban van már valamilyen csempe, és nem olyan, mint amit elvettem, akkor az elvett csempék mennek mínuszba, ha elveszek négy csempét, de a sorból, ahová le akarom tenni, már csak kettő hiányzik, a többi megy mínuszba. Ráadásul a mátrixomnak minden sorában csak egy csempe lehet egy színből, tehát hiába van mellette üresen a sorom, van, amit oda sem tehetek, azokkal pedig mi történik?... Na igen.

És gondolhatnánk, hogy: de hát ki az a szerencsétlen, aki nem látja, hogy mit vegyen el? Nem is ez az érdekes, hanem az, hogy miután felrakosgattam valamennyit, de van még elég csempe középen, a saját körömben köteles leszek elvenni - ha jól járok azzal, ha nem.

Szóval először úgy voltam vele, hogy oké, akkor elveszek pár csempét, majd felrakom, meglátjuk, mi lesz. A harmadik körben már láttam, hogy hoppá-hoppá, ha ezt ide tudom tenni, azt meg oda, akkor az még több pont, és arra majd a következő körben - á, de jó, jópofa dolgokat össze lehet hozni.

Az első forduló végére még nem is sejtettem, hogy gond van. A másodikat úgy kezdtem, hogy néhány soromban már eleve voltak csempék, na az már kényszerlépések sorozata volt, csak úgy botladoztam a saját lábamban, hiába voltak adottak a jó kövek, nem tudott jó lenni. Aztán a harmadik körben jött az első "Hé!", amikor Tíbaláj kolléga úgy vett ki egy csempét, hogy a maradékból ha ezt rakom, így bukó, ha azt rakom, úgy bukó.

Két körrel később megengedtem magamnak egy "Ez egy gonosz játék" - megállapítást, mire azt felelte: "Igyekszik az ember." Szóval igen, lehet ám benne gonoszkodni. Hogy van-e interakció a játékosok között? Sejtettem, hogy van valamennyi, de bőven több van annál!

Ráadásul a játék végét is a játékosok döntései hozzák el - akinek lehetősége van elhozni a játék végét (a mátrix egy sorát teljesen befejezni), dönthet úgy, hogy inkább húzza még kicsit a dolgot, mert oly sok pontot össze fog tudni hozni a következő körben.

Kék? - Szuper kék!

Kikaptam. Csúful. Aztán még egyet játszottunk. Tudtam, hogy figyelni kell arra, hogy miket hagyok szabadon, hogy "védjem magam", illetve, hogy előkészítsem a következő körömet, figyelnem kell, hogy tudok minél több pontot írni egy adott körben, és minél több leendő pontot lealapozni a következő körökre - nem mindegy, milyen csempét hova tervezek letenni, amikor ehhez elveszek középről, akkor nagyon sokat számít a megfelelő ritmus.

És persze azt is figyelnem kell, hogy mit tervez a másik, hogyan tudom a számítását keresztülhúzni. Ez minél többen játszunk, annál nagyobb kihívás, hiszen két játékosnál könnyebben ki lehet számolni, hogy mikor mire játszik a másik. Meg hogy ki akarja esetleg még az adott körben befejezni a játékot, mert azt vagy meg kell próbálni megakadályozni, vagy azonnal rá kell hajtani azokra a kombinációkra, amik a játék végén adnak extra pontokat - ezeket persze nem ár már előre szemmel tartani.

Annyi lehetőség adódik egy körben, ugyanakkor annyi mindenre kell odafigyelni, hogy az teljesen le tudja kötni az embert. Absztrakt játék, nem a téma fog bevonni, hanem a játék maga, és mint ilyen, rendkívül izgalmas. És persze kár lenne elvitatni, hogy a dizájn is elég sokat dob a játékon. Mert számolgatás ide vagy oda, mégiscsak építünk valamit, és az mindig jól eső érzéssel tölti el az embert, ez esetben ráadásul valami szépet alkotunk - és jobb esetben sokpontosat. És éppen ezért azok is élvezhetik, akik játék közben nem futtatnak bonyolult algoritmusokat fejben - az Azul ugyanis teljesen intuitíven is működik.

Nem ragozom tovább, engem (és tulajdonképpen eddig mindenkit, akit ismerek és játszott vele) meggyőzött. Ez a játék tényleg "szuperzöld" - akarom mondani: kék.

Woland

Forrás: Gémklub
Ez társasjáték akciósan elérhető!
 • 9 650 Ft-tól
 • -24%-3 118 Ft

Beágyazás már oldalra


A fenti modul beágyazásához, csak be kell szúrdnod az alábbi kódot az oldalra:

<a href="https://tarsasjatekok.com/tarsasjatek/azul-2017" target="_blank" data-bgapp="boardgame">
  Azul társasjáték<br>
  Tarsasjatekok.com - Magyarország társasjáték keresője! A társasjáték érték!
  <script>
    (function(i,s,o,g,r,a,m){
      ((g in o)&&('init' in o[g])&&o[g].init())||(a=i.createElement(s),a.src=r,
        a.async=1,m=i.getElementsByTagName(s)[0]);a&&m.parentNode.insertBefore(a,m);
    })(document,'script',window,'BGapp_module','https://tarsasjatekok.com/lib/bg.min.js');
  </script>
</a>
Mielőtt a használod a fenti kódot, kérlek olvasd és fogadd el az ÁSZF-ben leírtakat!

Kategória: Stratégia, Reneszánsz
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Kollekció gyűjtés, Kártya húzás, Minták

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézzed meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézzed meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (3)

Azul társasjáték videók (16)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb családi játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2017

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Legjobb stratégiai játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Leginnovatívabb játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Kommentek

Kommentek

 • Ancseee

  2020-01-25 21:06:53

  Nagyon minőségi, precízen megtervezett és kivitelezett társasjáték. Gyönyörű a játéktábla, a csempék, még a zsák is elképesztően szép. Nagyon tetszik a pontozótábla is, végre nem kell papírral és ceruzával "bajlódni". Nagyon szeretjük a játékélményt is amit nyújt, nagy kedvencünk lett. Egyelőre ketten játszottunk vele, kiváncsi vagyok milyen lehet többen. Szerintem sok szerettem szülinapi ajándéka lesz ez a játék. A sintra változat is felkeltette az érdeklődésemet, mindjárt meg is nézem a fórumokon miket írtatok, miben különbözik ettől.

 • xxszemandavidxx

  2020-01-09 14:24:58

  Mikor először láttam videót róla, nem tudtam elképzelni, hogy ez nekem úgy igazán tetszeni fog, de egyszerűen zseniális. Letisztult könnyen tanulható/tanítható játék mechanika, aminek ugyanakkor vannak gyakorlással kiismerhető mélységei.
  A játék kinézetére sem lehet panasz. Öröm ránézni, hozzáérni. Egy szó mint száz én imádom.

 • vuca1711

  2020-01-03 08:54:33

  Ezt a játékot a hírneve miatt vettem meg, de egyáltalán nem csalódtam benne. Könnyen megtanulható játék és időben is pont jó. Sok játékot meg lehet unni a játékidő miatt de ezt nem, végig izgalmas marad. Nagyon szép a grafikája az egésznek, nagyon sok szín van benne ami elvarázsolja az igazi társasjáték függőket. A tudást és agyat is nagyon jól megmozgatja, ami miatt baráti társaságok és családok is kiválóan tudnak vele játszani. Az egyik legjobb vétel volt a társasjátékok köül. Én mindenkinek csak ajánlani tudom.

 • m.adris

  2020-01-01 22:27:10

  Csodálatos grafikájának köszönhetően azonnal beleszerettem a képi világába. Eleinte 2 fővel játszottuk, gyorsan el lehet sajátítani a szabályzatát, kellemes játék. Kipróbáltuk 4 fővel, úgy még izgalmasabb. Csak ajánlani tudom! :)

 • osztheimertamas1

  2019-09-04 08:19:02

  Ez az a játék ahol folyamatosan figyelned kell a társaid lépéseit és be kell vetned mindent, hogy egy lépéssel eléjük kerülj.

  A pontgyűjtés a lényeg itt is ,mi mesterembereket játszunk és az a dolgunk hogy a saját falfelületünkre kirakjuk a csempéket ügyelve arra, hogy minél kevesebb csempe maradjon rajtunk

  A társas csodaszép és emellé pörgős játékmenet társul ami sok izgalmat hozhat az egész családnak, de van benne egy két elem ami akár konfliktust is szülhet a játékosok közt. Kiváló kikapcsolodás egy téli estén az egész családnak.

 • jenei.balazs87

  2019-09-02 16:28:10

  Sajnos nálunk nem nyert hangszórót... Tényleg nagyon szép a grafikája, ugyanakkor nem tudta feledtetni az absztrakt mivoltát, így nem vettük elő, és eladásra is került szegény...

  Olyan játékosoknak ajánlom, akik el tudják viselni, hogy néha "rombolni" is kell benne, és nem csak a saját magad játékára figyelni. Az analízis-paralízis veszélye is fennáll benne (saját példám alapján mondom :)).

 • gabibacsi.kulcsar

  2019-09-01 19:09:49

  Sokáig nem értettem miért van oda ezért mindenki, de kipróbáltam, beszippantott és nem ereszt :)

 • Absztrakt

  2019-08-19 00:00:42

  Egy faraszto nap utan nagyon jo leulni egy kicsit szep szines csempeket rakosgatni.

  Egyszeru, gyors, nincs nagy elokeszules, nagyon hangulatos.

  Ugyesen kell donteni es tervezni az elveheto csempek keszletmozgasa es a tobbi jatekos keszulo mozaikja alapjan.

  Ha egy hangyanyival nehezebbre vagytok, erdemes kiprobalni a Sagradat, ahol kis szines kockakbol kell olomuveg ablakot kirakni, hasonlo hangulatu, kulonleges absztrakt strategiai jatek az is.

  Az Azul nalunk hamarabb elokerul, mert egy pillanat alatt el lehet kezdeni a jatekot, semmi macera.

 • lakner.balazs92

  2019-08-06 09:04:24

  Egyszerű, de nagyszerű játék. Amilyen könnyedek a szabályai, olyan mélységgel rendelkezik. Megérdemelten nyert a tavalyi évben ennyi díjat. Minden játékos saját táblával rendelkezik, melyet a gyönyörű csempék segítségével kell kidekorálnia. A játékos a köre során középről vagy egy manufaktúra korongról tudja elvenni egy színből az összes csempét és néhány szabályt betartva a táblájára teszi, amikor elfogyott az összes csempe, véget ér a forduló, kiértékeljük az eddig gyűjtött csempéket, feltöltjük a manufaktúra korongokat és indulhat a következő forduló. A játék addig tart amíg valaki fel nem tölt a tábláján egy sort teljesen. A játék végén minden teljes sor, oszlop után plusz pontokat kapunk, valamint akkor is ha egy adott színből az összeset sikerült összegyűjtenünk.
  Mindenkinek ajánlom, aki egyszerűbb játékban keres stratégiai mélységet és rengeteg döntési, mérlegelési lehetőséget.

 • nagysandor.mc

  2019-07-08 19:40:55

  Valamiért engem nem fogott meg ez a játék... :(

 • timea.benkokurucz

  2019-07-03 16:24:41

  Gyönyörűen kivitelezett társas, élmény vele játszani 😊

 • andi79

  2019-06-03 05:41:34

  Favorit társas az Azul nálunk, rövid előkészülettel több partit is tudunk játszani, mivel pörgős, rövid játékidős társas. Így a társasozunk anya? kérdésre nyugodt szívvel mondhatom,hogy igen,hiszen belefér egy rohanós napba is.

  Maga a társas gyönyörű,jó kézbe venni a csempéket, szépen kidolgozott design.

 • keplegeny

  2019-04-12 13:33:28

  Imádja az egész család! A numbero uno! Minden hétvégén előkerül amikor összeülünk. Annyira egyszerű a szabálya, hogy mindenki hamar bele tud jönni, és a szép desing miatt mindenki egyből beleszeret.

 • Noémi

  2019-04-06 10:39:58

  Csupa színes csempe és egy kis agytorna. Szinte végtelen újrajátszhatóságot biztosít a játék. Nem utolsó sorban az ember kiélheti kreatív vágyait is, hiszen nem muszáj a játék megadott mintáját követni. Nagyon oda kell figyelni a másikra és törekedni kell a megfelelő taktika kiválasztására is. Igyekezni kell minél kevesebb mínusz pontot gyűjteni és minél előbb befejezni egy sort, hogy behelyezhetővé váljon az általunk választott színű vagy mintájú csempe. Egyszerűen nagyszerű ez a játék és ketten is tökéletesen működik.

 • kchpank1.kv

  2019-04-05 11:10:22

  Gyönyörű, igényes, nyugalmat árasztó és tökéletesen kivitelezett társasjáték. Nem vagyok nagy absztrakt játék fan, de ez levett a lábamról. ***** Abszolult megérdelte az év játéka díjat. :)

 • benczikakos

  2019-04-02 10:55:39

  Gyönyörűen kivitelezett, meditatív játék. Remek stresszoldó

 • kisszofi

  2019-04-01 19:48:39

  Minden otthonba kéne egy a Monopolyk vagy Gazdálkodj okosan helyett .

 • sz-tomy

  2019-04-01 15:09:28

  Ez a játék 2-3-4 fővel is remekül műkődik.

 • deadgarret

  2019-04-01 14:22:05

  Főleg ketten szoktuk játszani, így is nagyon élvezhető, bár nálunk gyakran fél-kooperatívba fullad ez a felállás, és arra játszunk, hogy mindketten minél több csempét kirakjunk. :)

 • c.gergo

  2019-03-30 07:44:47

  Na ez az a játék aminek minden polcon ott a helye! képtelenség 1 kört lenyomni vele, sokkal több kell :)

 • soltesz.orsi92

  2019-02-13 13:29:42

  Nagyon egyszerű, könnyen tanítható játék, gyönyörű designnal. A fő elemek a csempék, amiknek jó az anyaga, jó őket kézbe venni és emellett nagyon szépek. Remekül működik ketten a társasjáték, ami külön öröm, mert legtöbbször csak én meg párom játszunk vele. Először kicsit borsosnak találtam az árát, de amennyi játék időt már belefektettünk, már megéri. Egy-egy parti gyorsan lemegy, mégis gondolkozós, taktikázós játék. Ajánlom mindenkinek

A(z) Azul társasjáték kiegészítői (5)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 45 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Michael Kiesling
 • Illusztrátor:  Chris Quilliams, Philippe Guérin
 • Kiadók:  Pegasus Spiele, Asmodee, Hobby Japan, Zvezda, Ghenos Games, Lacerta, Kaissa Chess & Games, MINDOK, Korea Boardgames co., Ltd., Gém Klub Kft., Broadway Toys LTD, TwoPlus Games, KADABRA, Galápagos Jogos, Plan B Studio, Next Move Games, Tower Tactic Games, Divercentro, Orangutan Games
 • Elérhető nyelvek:  arab, cseh, kínai, dán, holland, angol, észt, finn, francia, német, görög, magyar, indonéz, olasz, japán, Korean, lett, litván, norvég, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, svég, thai, maláj

Alternatív nevei


Kiadások

 • Dutch/French first edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English/French first edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
 • English-only first edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7.3 cm
  • Súly: 1.3 kg
 • French-only first edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
 • German first edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: német
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
 • Baltic edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: cseh
 • Divercentro Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
  • Súly: 1.3 kg
 • Dutch/French second edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
 • English/French second edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 25.4 cm x 25.4 cm x 7 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • English giant edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
 • English/Indonesian/Malay edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • English-only second edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 25.4 cm x 25.4 cm x 7 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • French-only second edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
 • Galápagos Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • German second edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: német
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • German second edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: német
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7.5 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: olasz
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: Korean
 • Nordic edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7.2 cm
  • Súly: 1.6 kg
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • Romanian/Arabic edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: arab
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: orosz
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: spanyol
 • Thai/English edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • Greek edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 25.4 cm x 25.4 cm x 7 cm
  • Súly: 1.2 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Azul társasjátékhoz