Azul
Azul
Azul
Azul
Videó beküldése

Azul

Társasjáték, 2018
Értékelem!

Az Azul egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A játékot az Év Játékának választották 2018-ban (Spiel des Jahres) és jelölték is 2017-ben (BGG), illetve ezekben az években több, összesen 5 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves...

Az Azul egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A játékot az Év Játékának választották 2018-ban (Spiel des Jahres) és jelölték is 2017-ben (BGG), illetve ezekben az években több, összesen 5 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kollekció gyűjtés, a minták, a turn order: claim action és a játék végi bónuszok mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

I. Mánuelt, Portugália királyát rabul ejtették az Alhambrában látott gyönyörű, színes csempék. Felszólította országának mestereit, hogy királyi palotáját, mely Evorában áll, ilyen szép díszítéssel lássák el.
De ki lesz vajon az, aki legügyesebben választ a mozaikgyárak készletéből, gyakran vetélytársai orra elől halászva el az azok által kinézett darabokat? Ki tudja a vetélkedésben a legszebb, legértékesebb falat összeállítani, amellyel elnyeri a király bizalmát és ezzel a megbízást, hogy a királyi palotát ő díszítse?

Az Azul-ban nincs más dolgotok, mint okosan és időben kiválasztani azokat a csempéket a gyárak kínálatából, amelyekből a legértékesebb helyekre tudsz tartalékolni készletet, majd azokból feltölteni a készülő díszes csempefal sorait és oszlopait.
Ehhez nem csak a saját készülő munkátokat, de a többiekét is figyelned kell! Egy rossz választásnak akár az is lehet a vége, hogy egy akkora csempekészlet jut neked, amelyet nem tudsz beépíteni, így a nyakadon maradó darabok miatt komoly veszteségek érhetnek...

A Játék menete

Játékosszám alapján meghatározott számban helyezünk manufaktúrákat az asztalra (korongok), ezekre minden forduló elején felrakunk 4-4 csempét, amit egy zsákból húzunk ki. Csempét. Így van, na azért nem 1:1-es csempékben kell gondolkodni, kompakt kis játék ez, de a játékelemek az azulejo csempéket idézik, ami egyfajta tradicionális portugál királyi belsőépítészeti remek. És jellemzően kék (erre utal az elnevezés is, az "Azul" ugyanis kéket jelent). A készítők ennél tovább merészkedtek, piros és sárga csempéink is lesznek - mindegyiken más-más minta, illetve egy-egy csupasz fajta a pirosból és a kékből.

Innen kezdődik a csempebeszerzés. A játékosok a saját körükben egy gyárról leveszik egy adott színből az összes csempét, majd felrakják azokat a saját táblájuk soraiba.

Töltsd fel a készletet, építsd a falat és szerezd meg a legtöbb pontot!

A forduló végén pontozunk. Ilyenkor a teljesen feltöltött sorok kiürülnek, és róluk egy csempe felkerül a játékos tábláján lévő mátrixba, a megfelelő helyre, ezeket pontozzuk. Ha önmagukban állnak, akkor egy pontot érnek, ha viszont felkerülésükkor vízszintesen vagy függőlegesen szomszédosak más csempékkel, akkor az egybefüggő sor vagy oszlop minden egyes eleme után kapunk egy-egy pontot.

Az Azul-ban tehát nincs más dolgunk, mint okosan és időben kiválasztani azokat a csempéket a gyárak kínálatából, amelyekből a legértékesebb helyekre tudunk tartalékolni készletet, majd azokból feltölteni a készülő díszes csempefal sorait és oszlopait.

Ehhez nem csak a saját készülő munkánkat, de a többiekét is figyelni kell! Egy rossz választásnak akár az is lehet a vége, hogy egy akkora csempekészlet jut nekünk, amelyet nem tudunk beépíteni, így a nyakunkon maradó darabok miatt komoly veszteségek érhetnek.

Összegzés, ajánlás

Akinek fontos egy jó játék során a stratégia, a taktika, az előre gondolkodás és az esztétikai élmény is, azt biztosan elvarázsolja az Azul társasjáték a gyönyörű színes Portugál csempéivel. Absztrakt családi társasjáték.

Újrajátszhatósága nagyon jó, mert a pontszerzés során sok dologra kell figyelni, ezért minden egyes játék után eltervezi az ember, hogy mit fog másképp csinálni a következő játékban / körben. Ezt a szándékot azonban megmásíthatja az éppen a manufaktúrákba véletlenszerűen kerülő 4 csempe kombinációja.

Iskolás korú gyerekekkel is érdemes kipróbálni, mert a játék során észrevétlenül gyakorolhatjuk velük az alapvető matematikai műveleteket, nem utolsó sorban a taktikai – stratégiai érzéküket is fejlesztjük. Ehhez mi sem jobb, mint ez a gyönyörű tartozékokból összeállított játék. Viszonylag rövid idő alatt lejátszható, kb. 40 perc. Élvezetes, előre gondolkodást igénylő társasjáték.

Szabálykönyv

Angol nyelvű szabálykönyv

Forrás: Szellemlovas
Ez társasjáték akciósan elérhető!
 • 9 990 Ft-tól
 • -23%-2 988 Ft

Beágyazás már oldalra


A fenti modul beágyazásához, csak be kell szúrdnod az alábbi kódot az oldalra:

<a href="https://tarsasjatekok.com/tarsasjatek/azul-2017" target="_blank" data-bgapp="boardgame">
  Azul társasjáték<br>
  Tarsasjatekok.com - Magyarország társasjáték keresője! A társasjáték érték!
  <script>
    (function(i,s,o,g,r,a,m){
      ((g in o)&&('init' in o[g])&&o[g].init())||(a=i.createElement(s),a.src=r,
        a.async=1,m=i.getElementsByTagName(s)[0]);a&&m.parentNode.insertBefore(a,m);
    })(document,'script',window,'BGapp_module','https://tarsasjatekok.com/lib/bg.min.js');
  </script>
</a>
Mielőtt a használod a fenti kódot, kérlek olvasd és fogadd el az ÁSZF-ben leírtakat!

Kategória: Stratégia, Reneszánsz
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Kollekció gyűjtés, Minták, Turn Order: Claim Action, Játék végi bónuszok, Draftolás

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézzed meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézzed meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (3)

Azul társasjáték videók (18)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb családi játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2017

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Legjobb stratégiai játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Leginnovatívabb játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Kommentek

Kommentek

 • halmaik72

  2020-08-19 11:22:11

  Egyik kedvenc játékom lett, nagyon gyorsan. A társaság, akikkel játszani szoktam szintén szereti. Igényes, szép a kivitelezése, a szabályok egyértelműek, gyorsan tanulhatóak.

  A pontjelző kicsit csúszkál, de nem tragikus. Ha ez valakit nagyon zavar, akkor a Kristálymozaik kiegészítővel ez orvosolható, ami ad egy műanyag fedlapot a táblához, amin már nem csúszkál az eredményjelző. Én személy szerint nem használom, mert a csempék sem csúsznak rajta, és ez engem jobban zavar, mint az eredményjelző. :-D

  A Kristálymozaik kieget egyébként nagyon ajánlom, mert a csúszásmentesítőn kívül plusz két fajta játékostáblát is ad, ami nagyban növeli az újrajátszhatóságot. Valamint újabb nehézségi szinteket ad. Ha már egy kicsit belejöttetek, akkor az alap tábla úgy gondolom könnyű, a másik oldala viszont extra nehéz. A kieg táblájának két oldalán részben vannak megjelölt helyek, ahová csak az adott szín mehet, a többit a szabályoknak megfelelően variálhatod. Ezek nehézségben szerintem valahol az alap tábla két oldala közé sorolhatóak.

  Összefoglalva nekem nagyon bejött. Ha leülünk játszani, akkor nem csak egy parti megy le, az biztos. :-D Számomra könnyedebb, kikapcsolós játék, esetleg lazítás egy-egy hosszabb, bonyolultabb játék után.

 • buzsaky.viktoria

  2020-07-17 12:08:32

  Ez egy nagyon kifinomult, nem túl bonyolult, meditatív, gyönyörűen kivitelezett társasjáték!
  Nagyon jó érzés játszani ezt a játékot, nagyon jó a tapintása a csempéknek, és valahogy a színei tényleg nyugtatóak!

  Az a minimális taktikázás, ami ehhez a játékhoz szükséges , nem igényel nagy energiabefektetést, így tényleg nem fárasztó.

  Nekem az első Azul élményem a Sintra üvegcsodái voltak! Nagyon megszerettem, és ez mindig így fog maradni, de összehasonlítva ezt a két játékot , talán egy hangyányival ez nyeri a versenyt.

 • Heni1979

  2020-05-28 16:22:08

  A legjobban kikapcsolós társas számomra. Szép, igényes kivitelezés, jó érzés megfogni a csempéket. Jó 3-an vagy 4-en is, de a legjobban kettesben élvezzük. Kikapcsol. Lehet játszani barátibban és genyázósabban is :-)

 • harnas1207

  2020-05-01 23:49:16

  Nem értem hogy lehetett az Év játéka. Nagyon egyszerű társas, könnyen kiismerhető és kicsi az újrajátszási élvezete. A maga nemében tökéletes, olyan mint egy matematikai feladvány, egyszer rájössz, hogy milyen tematikával kell csempézni, és onnantól már csak random faktor az egész játék. 2 kör után elunta nálunk az egész társaság, ment a szekrény mélyére a doboz.

  Egyébként nagyon igényes a kinézete, jó érzés megfogni a csempéket.

 • vitezlejszlo

  2020-04-13 08:31:45

  Azul szerintem nagyon hamar mindenki kedvencévé vált az országban , de itthon nálunk is egyaránt szereti a lányo és az anyukám is tehát minden korosztálynak szuper jó és élvetes játék. Persz azért van egy minimum korhatár mert elég kicsik a csempék hogy lenyelje a gyerek. Meg azért kell hozzá egy kis érettség is. Könnyen tanulható és szerintem kis iskolás kortól már simán játszható. A játék minősége kiválló jó agyagból vannak a csempék és dekoratívak. Ahogy már más is írta a pontjelző csúszkáll kicsit de ha jól tudom a kiegje ezt a problémát megoldja. A játék minden létszámmal élvezetes ketten , hárman és négyen is egyformán szuper élményt ad. A játék idő sem veszélyes .

  Én abszolút ajánlom mindenkinek olyannak is aki nem egy nagy társasjátékos ezt még ők is élvezni fogják. Egyszóval egyszerű és nagyszerű a játék.

  Csempére fel elő a csemperagasztóval!

 • renii96renii96

  2020-04-02 17:18:19

  2 személynek ugyanolyan, vagy talán még élvezetesebb is. Ilyenkor ugyanis több csempét, több pontot lehet gyűjteni. A játékszabály könnyen és gyorsan tanulható. A játék nem túl hosszú, bármikor előkapható. Korosztályban bekockáztatom, hogy lefelé még lehet feszegetni a határokat. Egy játékhoz szokott 6 éves szerintem simán játszhatja, és a nyugdíjasok is szívesen használják. A játék első fázisában cél a csempegyűjtögetés. Itt a gyakorlottabbak már figyelhetik a másik játékosok tábláját is, és nagyon is ér elhúzni a másik elől, amire neki fáj a foga, persze mérlegelve, hogy magammal azért ne szúrjak ki. Ugyanis a felesleges csempe mínuszt ér. A második szakaszban beszedjük a pontjainkat. A játék végén bónusz pontot ér, ha valamelyik színből sikerült 5-öt beépíteni, ha sikerült kirakni egy teljes oszlopot, illetve ha sikerült kirakni egy teljes sort (ezzel viszont véget is vetettünk a játéknak - tehát ezzel óvatosan!). És amikor már azt hihetnénk, hogy minden fortélyra rájöttünk, akkor jöhet a tábla másik oldala, ahol nincsen megadva előre a csempék helye, én dönthetek. De nem lehet egymás mellett 2 egyforma, egy sorban minden szín csak egyszer, oszlopra ugyanez vonatkozik (sudoku :) ). Méltán nyerte az év játéka díjat.

 • gyd

  2020-03-29 23:34:11

  Nagyon szép játék szerintem az Azul. A csempék nagyon jó tapintásúak (olyan tapizni valóak), és a többi elem grafikája is szépen lett elkészítve, a zsák pedig szuper megoldás a csempék tárolására, és az anyaga is elég kellemes. Szóval ilyen szempontból szerintem jól kivitelezett játék.

  Ez egyébként egy módon meg is látszik az árán, mert nem gondolom, hogy az olcsóbb játékok közé tartozik - persze ez relatív, kinek mi számít olcsónak... Ennek ellenére egy jól felépített, kellemes játék. Nem túl komplex az alapszabályait tekintve, de mégis el lehet mélyedni abban, hogy hogy tudok minél több pontot szerezni. Ügyesen kell egyensúlyozni és dönteni, hogy nehogy könnyen beleköphessenek a levesembe, de mégis valamiféle stratégia szerint haladjak.

  Szerintem gyorsan bele lehet tanulni, és hamar rá lehet érezni, hogy milyen úton érdemes haladni, hogy aztán minél több pontot tudjunk kihozni a végére.

  A sok kis csempe miatt szerintem viszonylag fiatal gyerekekkel is jó élmény lehet a játék - persz nekik nem lesznek valószínűleg olyan komplex stratégiáik a pontszerzésre, és ehhez alkalmazkodni is kell felnőttként, hogy azért élvezhessék a játékot.

  Egyébként mivel itt főként a csempékre épül a játék, és nem igazán van olyan dolog, aminek rejtettnek kell maradnia a játék során, és óriási kárt okoz a játékmenetben, ha megsérül, ezért csak arra kell odafigyelni, hogy az apró csempék ne tűnjenek el, ugyanis az tudná a legnagyobb kárt okozni. Úgyhogy ha így nézzük, akkor az árba bele lehet kalkulálni a komoly időtállóságot is, és így máris nem annyira drága, mint amennyire eddig annak tűnt.

  Mivel semmi szöveg nincs sehol, ezért teljesen nyelvfüggetlen játéknak gondolom. Legyen valaki, aki el tudja magyarázni a szabályokat az adott ember számára érthetően, és már mehet is a játék. Szinte 0 interakció van benne, szóval szinte még közös nyelvet sem kell beszélnie minden játékosnak. Persze ezzel szemben a társasjátékozás egyik lényegi része a közösség, ahhoz pedig nem árt közös nyelvet beszélni.

  Úgyhogy ez egy jól kitalált, jól felépített, nem túl komplex, de mégis jó szórakozást nyújtó, és nem utolsó sorban szépen kivitelezett társasjáték. Ha valaki nem túl bonyolult stratégia játékra számít, annak jó választás lehet. Valószínűleg nem véletlen nyert több díjat is.

  Ha pedig hasonlóan látványos, de kicsit más játékra vágyunk, akkor folyamatosan jönnek ki az újabb Azul verziók, illetve már kiegészítő is készült ehhez a darabhoz.

 • realbandy

  2020-02-05 11:36:10

  Számomra az Azul egy remek meditatív csempe pakolgató játék, ahol az egyszerű szabályok ellenére is tud kellően mély lenni.

  + nagyon szép, minőségi alkatrészek

  + gyors játékmenet

  + remekül működik ketten és 3-4 fővel is nagyon jó

  - pontjelző hajlamos csúszkálni

 • Ancseee

  2020-01-25 21:06:53

  Nagyon minőségi, precízen megtervezett és kivitelezett társasjáték. Gyönyörű a játéktábla, a csempék, még a zsák is elképesztően szép. Nagyon tetszik a pontozótábla is, végre nem kell papírral és ceruzával "bajlódni". Nagyon szeretjük a játékélményt is amit nyújt, nagy kedvencünk lett. Egyelőre ketten játszottunk vele, kiváncsi vagyok milyen lehet többen. Szerintem sok szerettem szülinapi ajándéka lesz ez a játék. A sintra változat is felkeltette az érdeklődésemet, mindjárt meg is nézem a fórumokon miket írtatok, miben különbözik ettől.

 • xxszemandavidxx

  2020-01-09 14:24:58

  Mikor először láttam videót róla, nem tudtam elképzelni, hogy ez nekem úgy igazán tetszeni fog, de egyszerűen zseniális. Letisztult könnyen tanulható/tanítható játék mechanika, aminek ugyanakkor vannak gyakorlással kiismerhető mélységei.
  A játék kinézetére sem lehet panasz. Öröm ránézni, hozzáérni. Egy szó mint száz én imádom.

 • vuca1711

  2020-01-03 08:54:33

  Ezt a játékot a hírneve miatt vettem meg, de egyáltalán nem csalódtam benne. Könnyen megtanulható játék és időben is pont jó. Sok játékot meg lehet unni a játékidő miatt de ezt nem, végig izgalmas marad. Nagyon szép a grafikája az egésznek, nagyon sok szín van benne ami elvarázsolja az igazi társasjáték függőket. A tudást és agyat is nagyon jól megmozgatja, ami miatt baráti társaságok és családok is kiválóan tudnak vele játszani. Az egyik legjobb vétel volt a társasjátékok köül. Én mindenkinek csak ajánlani tudom.

 • m.adris

  2020-01-01 22:27:10

  Csodálatos grafikájának köszönhetően azonnal beleszerettem a képi világába. Eleinte 2 fővel játszottuk, gyorsan el lehet sajátítani a szabályzatát, kellemes játék. Kipróbáltuk 4 fővel, úgy még izgalmasabb. Csak ajánlani tudom! :)

 • osztheimertamas1

  2019-09-04 08:19:02

  Ez az a játék ahol folyamatosan figyelned kell a társaid lépéseit és be kell vetned mindent, hogy egy lépéssel eléjük kerülj.

  A pontgyűjtés a lényeg itt is ,mi mesterembereket játszunk és az a dolgunk hogy a saját falfelületünkre kirakjuk a csempéket ügyelve arra, hogy minél kevesebb csempe maradjon rajtunk

  A társas csodaszép és emellé pörgős játékmenet társul ami sok izgalmat hozhat az egész családnak, de van benne egy két elem ami akár konfliktust is szülhet a játékosok közt. Kiváló kikapcsolodás egy téli estén az egész családnak.

 • jenei.balazs87

  2019-09-02 16:28:10

  Sajnos nálunk nem nyert hangszórót... Tényleg nagyon szép a grafikája, ugyanakkor nem tudta feledtetni az absztrakt mivoltát, így nem vettük elő, és eladásra is került szegény...

  Olyan játékosoknak ajánlom, akik el tudják viselni, hogy néha "rombolni" is kell benne, és nem csak a saját magad játékára figyelni. Az analízis-paralízis veszélye is fennáll benne (saját példám alapján mondom :)).

 • gabibacsi.kulcsar

  2019-09-01 19:09:49

  Sokáig nem értettem miért van oda ezért mindenki, de kipróbáltam, beszippantott és nem ereszt :)

 • Absztrakt

  2019-08-19 00:00:42

  Egy faraszto nap utan nagyon jo leulni egy kicsit szep szines csempeket rakosgatni.

  Egyszeru, gyors, nincs nagy elokeszules, nagyon hangulatos.

  Ugyesen kell donteni es tervezni az elveheto csempek keszletmozgasa es a tobbi jatekos keszulo mozaikja alapjan.

  Ha egy hangyanyival nehezebbre vagytok, erdemes kiprobalni a Sagradat, ahol kis szines kockakbol kell olomuveg ablakot kirakni, hasonlo hangulatu, kulonleges absztrakt strategiai jatek az is.

  Az Azul nalunk hamarabb elokerul, mert egy pillanat alatt el lehet kezdeni a jatekot, semmi macera.

 • lakner.balazs92

  2019-08-06 09:04:24

  Egyszerű, de nagyszerű játék. Amilyen könnyedek a szabályai, olyan mélységgel rendelkezik. Megérdemelten nyert a tavalyi évben ennyi díjat. Minden játékos saját táblával rendelkezik, melyet a gyönyörű csempék segítségével kell kidekorálnia. A játékos a köre során középről vagy egy manufaktúra korongról tudja elvenni egy színből az összes csempét és néhány szabályt betartva a táblájára teszi, amikor elfogyott az összes csempe, véget ér a forduló, kiértékeljük az eddig gyűjtött csempéket, feltöltjük a manufaktúra korongokat és indulhat a következő forduló. A játék addig tart amíg valaki fel nem tölt a tábláján egy sort teljesen. A játék végén minden teljes sor, oszlop után plusz pontokat kapunk, valamint akkor is ha egy adott színből az összeset sikerült összegyűjtenünk.
  Mindenkinek ajánlom, aki egyszerűbb játékban keres stratégiai mélységet és rengeteg döntési, mérlegelési lehetőséget.

 • nagysandor.mc

  2019-07-08 19:40:55

  Valamiért engem nem fogott meg ez a játék... :(

 • timea.benkokurucz

  2019-07-03 16:24:41

  Gyönyörűen kivitelezett társas, élmény vele játszani 😊

 • andi79

  2019-06-03 05:41:34

  Favorit társas az Azul nálunk, rövid előkészülettel több partit is tudunk játszani, mivel pörgős, rövid játékidős társas. Így a társasozunk anya? kérdésre nyugodt szívvel mondhatom,hogy igen,hiszen belefér egy rohanós napba is.

  Maga a társas gyönyörű,jó kézbe venni a csempéket, szépen kidolgozott design.

 • keplegeny

  2019-04-12 13:33:28

  Imádja az egész család! A numbero uno! Minden hétvégén előkerül amikor összeülünk. Annyira egyszerű a szabálya, hogy mindenki hamar bele tud jönni, és a szép desing miatt mindenki egyből beleszeret.

 • Noémi

  2019-04-06 10:39:58

  Csupa színes csempe és egy kis agytorna. Szinte végtelen újrajátszhatóságot biztosít a játék. Nem utolsó sorban az ember kiélheti kreatív vágyait is, hiszen nem muszáj a játék megadott mintáját követni. Nagyon oda kell figyelni a másikra és törekedni kell a megfelelő taktika kiválasztására is. Igyekezni kell minél kevesebb mínusz pontot gyűjteni és minél előbb befejezni egy sort, hogy behelyezhetővé váljon az általunk választott színű vagy mintájú csempe. Egyszerűen nagyszerű ez a játék és ketten is tökéletesen működik.

 • kchpank1.kv

  2019-04-05 11:10:22

  Gyönyörű, igényes, nyugalmat árasztó és tökéletesen kivitelezett társasjáték. Nem vagyok nagy absztrakt játék fan, de ez levett a lábamról. ***** Abszolult megérdelte az év játéka díjat. :)

 • benczikakos

  2019-04-02 10:55:39

  Gyönyörűen kivitelezett, meditatív játék. Remek stresszoldó

 • kisszofi

  2019-04-01 19:48:39

  Minden otthonba kéne egy a Monopolyk vagy Gazdálkodj okosan helyett .

 • sz-tomy

  2019-04-01 15:09:28

  Ez a játék 2-3-4 fővel is remekül műkődik.

 • deadgarret

  2019-04-01 14:22:05

  Főleg ketten szoktuk játszani, így is nagyon élvezhető, bár nálunk gyakran fél-kooperatívba fullad ez a felállás, és arra játszunk, hogy mindketten minél több csempét kirakjunk. :)

 • c.gergo

  2019-03-30 07:44:47

  Na ez az a játék aminek minden polcon ott a helye! képtelenség 1 kört lenyomni vele, sokkal több kell :)

 • soltesz.orsi92

  2019-02-13 13:29:42

  Nagyon egyszerű, könnyen tanítható játék, gyönyörű designnal. A fő elemek a csempék, amiknek jó az anyaga, jó őket kézbe venni és emellett nagyon szépek. Remekül működik ketten a társasjáték, ami külön öröm, mert legtöbbször csak én meg párom játszunk vele. Először kicsit borsosnak találtam az árát, de amennyi játék időt már belefektettünk, már megéri. Egy-egy parti gyorsan lemegy, mégis gondolkozós, taktikázós játék. Ajánlom mindenkinek

Az Azul társasjáték és kiegészítői (5)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 45 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Michael Kiesling
 • Illusztrátor:  Chris Quilliams, Philippe Guérin
 • Kiadók:  Pegasus Spiele, Asmodee, Hobby Japan, Zvezda, Ghenos Games, Lacerta, Kaissa Chess & Games, MINDOK, Korea Boardgames co., Ltd., Gém Klub Kft., Broadway Toys LTD, TwoPlus Games, KADABRA, Galápagos Jogos, Plan B Studio, Next Move Games, Tower Tactic Games, Divercentro, Orangutan Games
 • Elérhető nyelvek:  arab, cseh, kínai, dán, holland, angol, észt, finn, francia, német, görög, magyar, indonéz, olasz, japán, Korean, lett, litván, norvég, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, svég, thai, maláj

Alternatív nevei


Kiadások

 • Dutch/French first edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English/French first edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
 • English-only first edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7.3 cm
  • Súly: 1.3 kg
 • French-only first edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
 • German first edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: német
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
 • Baltic edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: cseh
 • Divercentro Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
  • Súly: 1.3 kg
 • Dutch/French second edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
 • English/French second edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 25.4 cm x 25.4 cm x 7 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • English giant edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
 • English/Indonesian/Malay edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • English-only second edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 25.4 cm x 25.4 cm x 7 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • French-only second edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
 • Galápagos Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • German edition 2018
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: német
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • German second edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: német
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
 • German second edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: német
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7.5 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: olasz
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: Korean
 • Nordic edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7.2 cm
  • Súly: 1.6 kg
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • Romanian/Arabic edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: arab
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: orosz
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: spanyol
 • Thai/English edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • Greek edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 25.4 cm x 25.4 cm x 7 cm
  • Súly: 1.2 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Azul társasjátékhoz