Fedőnevek négyszemközt
Fedőnevek négyszemközt
Fedőnevek négyszemközt
Fedőnevek négyszemközt
Videó beküldése

Fedőnevek négyszemközt társasjáték

társasjáték, 2017
Értékelem!

A Fedőnevek négyszemközt egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 - 30 perc. A játék 2017-ben megnyerte a Golden Geek Awards díját Legjobb két személyes játék kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb kooperatív játék kategóriában. A társast, a...

A Fedőnevek négyszemközt egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 - 30 perc. A játék 2017-ben megnyerte a Golden Geek Awards díját Legjobb két személyes játék kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb kooperatív játék kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 11 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a merj és nyerj és a limitált kommunikáció mechanizmusokra.

A Játéksziget leírása:

Fedőnevek Négyszemközt társasjáték A Fedőnevek Négyszemközt társasjáték a nagy sikerű Fedőnevek játék kétszemélyes változata. Persze a Fedőnevek négyszemközt játékot nem csak ketten lehet játszani, alkothattok két csapatot is, hogy közösen (kooperatív módon) próbáljatok nyerni. A játék elején leterítünk az asztalra 25 szólapkát. Ezúttal a kódkártya mindkét oldala ki van töltve, amely ellátja információval a két játékost. A zöld szín az ügynököket jelzi, a khaki szín a civilek helyét mutatja a fekete pedig a bérgyilkost. Míg az egyik játékosnak lehet egy szólapka a véget jelentő bérgyilkos, a másiknak egy ügynöke lenne. Erre úgy próbáljátok rávezetni a másikat, hogy mondotok egy szót és hozzá egy számot, amivel azt jelzitek, hány ügynökötök Fedőnevéhez kapcsolódik a szó. Ha minden ügynököt megtaláltok, akkor megnyertétek a kört. Ekkor a térképen beikszelitek, a várost, ahol tartózkodtatok (pl. Prága) majd átutaztok egy másik városba, amivel össze van kötve. A játék közben az idő is ketyeg. Meg van szabva, hogy maximum hány tippet adhattok egymásnak az ügynökök helyéről, mielőtt elbukjátok a küldetést és veszítetek. A játék nagyon élvezetes. Könnyen érthető a játékszabály, de ettől még a játék maga nem egyszerű. Szükség van a logikára, asszociációra és jó csapatmunkára a győzelemhez. További információk a Fedőnevek Négyszemközt társasjátékról: A doboz tartalma: 15 db ügynök kártya 100 kétoldalas kulcskártya 11 időlapka 1 bérgyilkos kártya 1 készlet küldetéstérkép 200 kártya 400 szóval 1 kulcskártya tartó állvány 1 játékszabály Játékosok száma: 2 fő (vagy két csapat) Játékidő: 15-30 perc 11 éves kortól ajánljuk Magyar nyelvű társasjáték.

Forrás: Játéksziget
Az üzletekben most 11% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 4 000 Ft-tól
 • 72 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Szójáték, Következtető, Kémek / Titkosügynökök
Mechanizmus: Kooperatív, Merj és nyerj, Limitált kommunikáció

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Fedőnevek négyszemközt társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Fedőnevek négyszemköztodalbaho

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Eladó egy egyszer próbált magyar kiadású Fedőnevek Négyszemközt. Személyes átvétel Debrecenben, vagy Foxpost a vevő terhére.

0 érdeklődő


Fedőnevek négyszemköztadam.szabo5, Budapest, XIII.

Csak személyesen itt: Budapest, XIII.!

Kihasználatlanság miatt eladó Codenames Duet társasjáték. Nyelv: angol Állapot: megkímélt Ár: 4.000 Ft

2 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Fedőnevek négyszemközt társasjáték videók (10)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb két személyes játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2017

Legjobb kooperatív játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Kommentek

Kommentek

 • kolozsdora92

  2021-12-25 18:20:27

  Szerintem egy nagyon jó játék de mindenképp kipihenten érdemes neki állni. Rendesen próbára teszi az ember agyát, sokkal nehezebb random szavakat összekapcsolni mint gondolnánk. Kevésbé szórakoztató de mégis elég jó játéknak tartom, szerintem érdemes beruházni rá.

 • Alleira

  2021-10-06 09:51:21

  Nagyon tetszik ebben a verzióban, hogy kooperatív. Viszont nehéz volt agyban átállni erre az eredeti és a képes verziók után. Az első két három próbálkozást be is buktuk mert próbáltunk mindig 2-3 szót összekötni egy közös kifejezéssel, amivel elég könnyen beleszaladtunk a 3 X-szel jelölt mező egyikébe, ami véget vetett a játéknak. Azután, hogy biztonsági játékként álltunk hozzá ( mivel matematikailag minden körben elég egyet-egyet kitalálni, ahhoz hogy meglegyen a 9 kör alatt a 9 keresett szó mindkettőnknek) elég könnyűnek bizonyult. Ezt persze simán lehet nehezíteni, hogyha kevesebb kört adunk magunknak.

 • Podapanni

  2021-03-14 19:47:31

  Gyakran váltogatjuk ezt és az eredeti verziót (létszám függvényében), néha valóban kicsit megkavarja az embert a váltás.
  A húgommal rendszerint tarolunk más csapatokkal szemben, nagy mellénnyel ültünk neki ennek a változatnak-hiba volt. Baromi nehéz megnyerni, elsősorban a megnövekedett bérgyilkosszám miatt. Az időmérő lapkákat inkább nem is szoktuk használni.

  Ha valaki szereti a Fedőneveket,annak csak ajánlani tudom.Tökéletesen hozza az elvárt játékélményt, szerintem mindenképpen érdemes beszerezni.

 • aiplisanyi

  2021-03-14 15:48:58

  Nehéz volt elvonatkoztatni az eredeti Fedőnevek játéktól, valamiért azt a fajta pörgést, kavarást és csapatjátékot vártam ettől is (legalábbis, mi így szoktunk játszani). De rá kellett jöjjek, hogy hülyeség összehasonlítani egy party- és egy kétszemélyes játékot, hiába a hasonló alapok, mechanizmus. Néhány játék után egyre jobban megtetszett, sőt rá kellett jöjjek, ha csak egyedül agyalok a szavakon, sokszor igen nehéz is tud lenni!

 • Merse

  2021-01-05 11:39:17

  A Fedőnevek az egyik legnépszerűbb partijáték, és a Fedőnevek négyszemköztre sokan úgy tekintenek, mint a kistestvérére, amit akkor veszünk elő jobb híján, amikor csak ketten vagyunk. Szerintem viszont több szempontból is sokkal jobb, mint az eredeti verzió, én sokkal szívesebben veszem elő ezt. Egyrészt csapatban is ugyanolyan jó, mint ketten, sőt sokkal pörgősebb, főleg az alapverzióhoz képest, amiben elég sok lehet a holtidő. Másrészt az asszociációs partijátékokkal az a baj, hogy egy nagy társaságban mindig akad valaki, akinek nem szokott bejönni, mert nem szeretnének másokkal versengeni kreativitás terén, vagy egyszerűen a versenygést nem szeretik, ezért a kooperatív verzió sokkal alkalmasabb, és a modern társasjátékok világába való bevonzáshoz is kiváló. Szerintem nagyobb élmény közösen teljesíteni, miközben a kreatív energiák kiélésére legalább annyira alkalmas. Ha pedig csapatok játszanak, akkor mindenki bedobhatja az ötletét, és lassacskán az is be tud vonódni, aki kezdetben esetleg visszahúzódóbb ezen a téren.

 • Floranna

  2020-09-04 10:07:21

  Nagyszerű kooperatív játék! Aminek nagyon örülök, hogy megjelent ez a kétszemélyes változat, mi ezekre a játékokra rakjuk mostanában a fókuszt.

  Játékosszámot tekintve, mi játszottuk már négyen is, és egyébként hozta ugyanazt az élményt, mint az alapjáték. Ettől függetlenül ketten vesszük elő többször.

  Számomra nagyon kedves játék, a pandémia alatt sokszor kitettük otthon a párommal [külön országban ragadtunk], és videón keresztül játszottuk. Emiatt sem adnám el soha.

  De önmagában a játék remekül megmozgatja a gondolkodást, kell töprengeni, memorizálni. És ami a legjobb, tudunk olyan utalásokat adni, ami nosztalgikussá teszi a játékot.

  Ajánlós!

 • Lordvik

  2019-12-09 09:22:41

  A fedőnevwk négyszemközt egy nagyon élvezetes kooperatív társasjáték ami nagyon nagy hírnévnek örvend mivel 2 személy is játszhatja itt a játékosok nem egymás ellen küzdenek hanem egymással küzdenek a játék ellen 😅Kicsit tág fogalom de míg a sima Fedőnevekben akár 2 csapat verseng egymással a győzelemért addig itt a k~t játékos egymást próbálja rá vezetni azokra a kis szókártyákra hogy még találják a titkos ügynököket és még véletlenül sem fedezték fel a kis fekete lapját amivel ugye rögtön véget ér a játék. A fedőnevekhez hasonlóan a fedőnevwk négyszemközt is ugyan azt a szórakoztató am bár izgalmakkal teli játékélményt nyújtja ami teljesen megéri az árát!

 • jacsoibir

  2019-08-07 19:32:03

  A sima Fedőneveket is nagyon szerettük, de lássuk be, a mindennapokban sajnos nem tudunk annyian leülni játszani, hogy az jól működjön. Ezért is nagyon kíváncsi voltam a négyszemközt verzióra. Nem csalódtunk, hozza azt a minőséget és komunikációs, asszociatív jelleget, amit az "eredeti" de jólműködő csavarokkal egészíti ki. A játék kooperatív, így mindkét félnek közös célja, hogy megtalálják a kémeket és ne fussanak bele a bérgyilkosokba... amiből összesen 5 van (3-3 a játékosok "térképén" ebből kettő fedi egymást) és lényegesen emel a játék nehézségén. Ehhez jönnek még hozzá az időlapkák, amelyek szintén megszorongatják a játékosokat, limitálva a körök számát. Volt akivel könnyen vettük az akadályokat, de nem ez a jellemző :D Segít megérteni a másik gondolkodását, arra sarkal, hogy a játékostársunk agyával akarjunk gondolkodni, ami lássuk be már önmagában is sok kihívást tartogat :D Külön örültem a kampánymódnak, szerintem ez egy zseniális húzás ez a bűvészkedés az időlapkákkal meg a járókelőkkel, egyszerű de nagyszerű csavar. Bár egyébként sincs két egyforma menet, de ez is dob a játékélményen és megvariálja, érdekesebbé teszi a játékot. Örülök, hogy nem egy lebutított Fedőneveket csináltak, hanem tényleg alaposan átgondolt és önmagában helytálló nagyszerű játék lett a Fedőnevek négyszemközt.

 • saxomusic

  2019-07-04 21:28:04

  Kedvenc játékunk kétszemélyes változata:) Ha nem jön össze nagyobb csapat, vagy csak ketten szeretnénk játszani valamit, ez mindig előkerül:) Kis módosításokkal éltek a készítők az alapjátékhoz képest, de külön élményt nyújt, hogy kooperatívan kell együttműködni és az idő ellen játszani:) Nagyon szeretjük az asszociációs játékokat:)

 • soltesz.orsi92

  2019-02-16 15:40:30

  Kooperatív, én az alapjátékot jobban szeretem. A négyszemközt ugyan jó alternatíva pároknak vagy két főre, viszont én annyira nem kedvelem azt hogy időre megy, nyilván ha nem egy másik csapattal kell versenyezni akkor az idővel. Egy icipicit zavaró hogy itt nem úgy fog kinézni a tábla, mint amit te látsz a kis képen.

 • attila.ridetz

  2018-12-29 14:04:29

  Gyors, gondolkodtató és ha úgy alakul néha humoros játék. Pároknak ideális  segít fél szavakból is megértetni magunkat a másikkal, ráadásul a cél közös nem ellentétes!

A Fedőnevek négyszemközt társasjáték és kiegészítői (14)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  15 - 30 perc
 • Játékosok:  2
 • Ajánlott életkor:  11+
 • Nyelvfüggőség:  Erősen nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Vlaada Chvátil, Scot Eaton
 • Illusztrátor:  Tomáš Kučerovský
 • Kiadók:  Asmodee, Heidelberger Spieleverlag, Hobby Japan, Devir, White Goblin Games, Kaissa Chess & Games, Bergsala Enigma, Brain Games, Czech Games Edition, REBEL.pl, MINDOK, Gém Klub Kft., IELLO, Cranio Creations, Fantasmagoria, Golden Egg Games, DiceTree Games, Lex Games, GaGa Games, One Moment Games
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, holland, angol, észt, francia, német, görög, héber, magyar, olasz, japán, Korean, lett, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, svéd, szlovák, bolgár

Alternatív nevei


Kiadások

 • Bulgarian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: bolgár
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Czech/Slovak edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: cseh
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • English first edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5.1 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: német
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 15.2 cm x 22.9 cm x 5.1 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: olasz
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: lengyel
 • Romanian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: román
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Slovak edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: szlovák
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5 cm
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5 cm
 • English second edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23 cm x 16 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Hebrew edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: héber
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 16.2 cm x 23.2 cm x 5.1 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: Korean
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: portugál
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: spanyol
 • Danish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: dán
 • Dutch edition 2019
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5.1 cm
 • English edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23 cm x 32 cm x 7 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • English edition 2018 with two awards
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23 cm x 16 cm x 5.2 cm
 • Greek edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: görög
 • Swedish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: svéd
  • Méretek: 16.1 cm x 23.2 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Estonian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: észt
 • Latvian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: lett
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5 cm
 • Romanian edition
  • Nyelv: román

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Fedőnevek négyszemközt társasjátékhoz