Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

A legjobb páros társasjátékok

Hogyan lehet egy társasjáték egyszerre a legjobb randijáték, családi játék és képes egy húsz fős osztályt is csendben tartani? Miért is ne tudnánk szülőként a gyerekek lefektetése után – még ha csak egy rövid időre is – társasjátékozni? Miért kellene lemondani a társasjátékozás öröméről, ha egyedül neveljük a gyerekünket? Ezekre a kérdésekre kerestük és kaptuk meg a választ a Gémklub társasjátékos klubjában, ahol a legjobb páros társasjátékokat mutatták be játékmesterek az érdeklődőknek.

https://hogyanmondjamelneked.hu/tarsasjatek/2020/01/31/a-legjobb-paros-tarsasjatekok

Társasjáték adatlap

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

19Márc

Lenyűgöző, ahogy ez a játék kinéz, de a játékmenete az igazán erős [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.03.19. 20:51:00

Az utóbbi idők egyik legszebb társasjátéka nem csak küllemében impozáns.

09Ápr

Szívesen megidéznéd Cthulhu cuki mását? [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.09. 14:06:00

Ebben a játékban pont ez a cél: a Kozmopolipban szektásokként versenghetünk azért, hogy minél hamarabb átsegítsük a címszereplő összes csápját a mi világunkba.


Kommentek

  • harnos.szilvi

    2020-05-31 21:08:04

    Nálunk nagy kedvenc a 7 csoda párbaj, de a többi is jó játék. Szerencsére egyre több olyan játék jelenik meg, ami kifejezetten két főre készült és nem kell kompromisszumot hozni egy több fős játékban különböző szabálymódosításokkal. A cikk egyébként szépen összegyűjtötte a legjobbakat a kétfős játékok közül.

  • gyd

    2020-05-22 22:41:28

    Az Azul valóban egy nagyon szépen kivitelezett játék, és a játékmenet is nagyon érdekes. Menő dolog a csempedraftolás. :) Nagy előnye igazából, hogy egyszerű játék, könnyen tanulható, és elég időtálló, hiszen nincsenek olyan nagyon sérülékeny alkatrészek, amik pl. hátulról egységes képet mutatnak, hogy ne lehessen őket megkülönböztetni. Rengeteg játéknak ez az egyik legnagyobb gyengepontja, hogy ha valami megkülönböztethetetlen kéne legyen, és felismerhetően megsérül, akkor az erősen beleköp a levesbe. Pl. ha az Aranyásókban az egyik célkártya, vagy a Dixitben az egyik kártya meghajlik, meggyűrődik, esetleg a Kaméleonban a Kaméleon kártyával történik valami... Hogy pótlod az ilyet? :) Na az Azulnál nem igazán kell ilyentől félni, úgyhogy ez szerintem egy óriási pluszpont. Persze a játék felépítése is nagyon jó, és anélkül mit sem érne a tartósság.

    A Kingdomino még sokkal egyszerűbben tanulható, mint az Azul. Ott tulajdonképpen tudni kell dominózni, és kész. Persze nem árt, ha tudunk jól számolni fejben és esetleg még optimalizálni is próbálunk valamennyire, mert akkor még nyerni is lesz esélyünk. :) Érdekes vegyítése egyébként a kiszámíthatóságnak és a kiszámíthatatlanságnak a Kingdomino, ugyanis random jönnek a dominók, de emellett fel lehet építeni szerintem egy olyan stratégiát, ami elég jövedelmező lesz számunka. Kicsit hasonlít az Azulra is annyiban, hogy itt el lehet vinni egy-egy dominót mások elől akár a saját kárunkra is, ha a veszteségünkkel jobban járunk, mintha átengedtük volna valakinek a számára nagyon kedvező dominót. Jó kis játék, de egy idő után talán kicsit monotonná válhat, pont az egyszerűsége miatt. Persze ha valaki szeret egy játékot nagyon kimaxolni és szétoptimalizálni, az nagyon élvezni fogja. :)

    A Jaipur nekem személyesen nagyon tetszik. Ez a kereskedős tematika is nagyon átjön nekem, de a játék felépítése is nagyon érdekes. Kicsit olyan optimalizálós, stratégiafelépítős, de mégis szerencsefaktorral átitatott játék, mint a Kingdomino. Itt abban kell ügyesnek lenni, hogy nehogy túl sok pontot akarjunk, és végül elvigye előlünk a másik játékos a sokat érő korongokat. Szerintem nagyon jó játék két embernek, mindenképpen érdemes kipróbálni, ha valakinek van rá lehetősége.

    A The Mindot én nem igazán misztifikálnám túl. Lehet úgy is csinálni, hogy csak úgy nagyon egymásra hangolódunk és miegymás, de alapvetően (SPOILER?) a számolási sebességünket hangoljuk egymásra a színfalak mögött. (SPOILER VÉGE?) Ötletes játék, és ez tényleg a zsebben is elfér kategória. Igazából ha valakinek van otthon egy Vigyáz(z)6, akkor azzal van egy The Mind is. A játékszabály elérhető, a számok adottak... :)

    Nem tudom, mennyire általános jelleggel elmondható, hogy sok kétfős játék elfér zsebben. Jó nagy zsebe van annak, akinek egy 7 Csoda Párbaj, egy Jaipur, egy Nagaraja vagy egy Patchwork elfér a zsebében. :) Igazából szerintem maximum annyit mondhatunk, hogy sokféle társasjáték van, ami elfér zsebben is. Ezek sokféle kategóriát fednek le, ami igazából jó, mert szinte mindenféle társaságba tudunk vinni zsebben egy-két odaillő társast. :)

    A cikkben egyébként van több elgépelés, elírás, amiket nem akarok túlságosan kiemelni, de jót tesz a szemnek, ha ezekre jobban odafigyel a szerző. :)

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Azul
  • Everdell - Az örökfa árnyékában
  • 7 Csoda: Párbaj
  • Kingdomino
  • Jaipur
  • The Mind - Érezz rá!
  • Dobble