Everdell - Az örökfa árnyékában
Everdell - Az örökfa árnyékában
Everdell - Az örökfa árnyékában
Everdell - Az örökfa árnyékában
Videó beküldése

Everdell - Az örökfa árnyékában társasjáték

társasjáték, 2019
Értékelem!

Az Everdell - Az örökfa árnyékában egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 40 - 80 perc. A játékot 2018-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Az Év Játéka kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb grafika/prezentáció kategóriában. A társast, a bonyolultsága...

Az Everdell - Az örökfa árnyékában egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 40 - 80 perc. A játékot 2018-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Az Év Játéka kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb grafika/prezentáció kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés, a kártya húzás, a munkás-elhelyezés és a solitaire mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Légy üdvözölve az Örökvölgyben!
Everdell bájos völgyében, a magasló fák ágai alatt kanyargó patakok és mohás üregek között az erdőben élő állatkák egy civilizációja éldegél és gyarapszik. Everfrost-tól Bellsong-ig sok év jött és ment, de eljött az ideje az új területek betelepítésének és új városok alapításának. A kis állatok elszánt vezetőjének szerepébe bújsz és velük együtt fogsz küldetéseket teljesíteni. Vannak felépítésre váró épületek, élénk karakterek és események, amiken részt vehetsz - egy szorgos év áll mögötted.

Ragyoghat-e még fényesebben a nap a városod felett mielőtt eljő a téli hold ideje?
Üljetek körbe, elmesélem nektek az Örökvölgy legendáját. Az egész történet egy olyan kisegérről szól, aki a nehézségek közepette is hitt abban, hogy a dolgok lehetnek jobbak. Ez a kisegér Gildin földjén született, ahol a béke és harmónia már régen nem volt jelen, ő viszont még ezek ellenére is pozitívan tekintett a jövőbe. A messzi távolban magasodó hegyekre meresztve szemeit elképzelte, hogy azokon túl talán egy jobb világ rejtőzhet. Bár az élete viszontagságokkal volt tele, egy percig sem felejtette el azt, hogy a dolgok mindig lehetnek jobbak, így több évvel később, amikor végre lehetősége nyílt rá, elindult pár társával együtt, hogy felfedezze az ismeretlen hegyeken túli világot. Az út bár roppant nehéz volt és veszteségekkel teli, de végül megtalálta azt, amit keresett. Egy olyan helyet, amit az álmaiban látott, ami új otthonként szolgálhat azoknak, akik a békét és a kényelmet keresik. Ekkor még nem sejtette, hogy a gyökerek, amelyek közé leheveredett, annak az Örökfának a gyökerei, ami később az új világ rendíthetetlen jelképévé vált.

Everdell – Az Örökfa árnyékában - Fontos a tematika?
Az Everdell – Az Örökfa árnyékában társasjátékban teljes egészében ti formáljátok meg a saját elképzeléseitek szerint ezt az új világot. Mostanában egyre inkább elvárás lesz az, hogy egy társasjáték ne csak jól működő mechanizmusokat sorakoztasson fel, hanem ezek mellett egy fantáziadús világot is felépítsen. Az élmény szempontjából nem elhanyagolható, hogy egy társasjáték, miként van tálalva, főleg az olyan játékosoknak, mint amilyen én is vagyok, akit egy jó történet képes igazán magával ragadni. A mesés felvezetés ellenére az Everdell nem egy történetközpontú játék, nem a történeteken van benne a hangsúly, nincs benne kalandfüzet vagy valami ahhoz hasonló, szóval aki ilyen irányból közelíti meg, az valószínű nem azt fogja kapni, amire számít.

Felmerülhet most viszont a kérdés, hogy akkor ennek ellenére, miért így vezettem fel ezt a kis irományt? Nos azért, mert egy alkotás akkor tud megszólalni igazán, ha képes elmesélni valamit, amelyben a komponensek, nem csak műanyag és papírdarabkák lesznek a szemünkben, hanem egy élő világ kézzel fogható elemei. Egy Bang! is akkor működik igazán jól, ha egy picit beleéljük magunkat és tényleg elhisszük, hogy egy pár percig mi lehetünk a vadnyugat legkeresettebb bűnözői, vagy éppenséggel a seriff, aki leszámol minden gazfickóval. Bár a társasjátékok jelenleg még nem vehetik fel a versenyt a világalkotásban egy könyvvel vagy egy filmmel, de ez szépen lassan változni fog. Elég, ha megnézzük az elmúlt években megjelent társasjátékokat, találunk jó pár olyant, amelyek világába egy szempillantás alatt képesek vagyunk belehelyezni magunkat.

Az Everdell – Az Örökfa árnyékában is számomra egy ilyen társasjáték. Ahogy kinyitom a dobozt elkápráztat a kitalált világ minden eleme és hazudnék, ha azt mondanám, ez nem fokozza a játékélményt. A kérdés itt viszont most az, amire talán a legtöbben kíváncsiak vagytok, hogy az Everdella témája nélkül is jó társasjáték lenne, vagy csak a téma viszi el a hátán? Lássuk…

Felfedez, gyűjt, épít, újrakezd
Az Everdell egy tablóépítő társasjáték, egy picit megcsavart munkáslehelyezéssel fűszerezve. Minden játékosnak a rendelkezésére álló munkásokat (erdőlakókat) felhasználva kell egy max. 15 kártyából álló kis városkát építenie, benne épületekkel és lakókkal. Minden egyes épület és lakó valamilyen különleges képességgel bír, amelyeket összekombinálva temérdek pontot szerezhetünk magunknak, hiszen, ahogy megszokhattuk, a társasjátékok döntő többségét pontokra játsszák, így ezt is.

A játékmenet egyáltalán nem összetett, az aktív játékosnak három lehetősége van, amikor rákerül a sor. Kijátszhat egy erdőlakó figurát egy olyan mezőre, ami még nem foglalt, így begyűjtve a hely által nyújtott javakat. Ezek lehetnek az építkezéshez szükséges nyersanyagok, de új kártyák, sőt olyan események is, amelyeket csak egyetlen egy játékos szerezhet meg, ha képes volt teljesíteni a feltételeket. A második lehetőség, hogy felhasználva a korábban szerzett nyersanyagait, építkezhet. Ekkor egy kártyát helyezhet le a kezéből a városába, vagy akár megteheti ugyanezt a nagymezőről vásárolva is. Hiszen lesznek nyílt lapok, amiket bármikor képesek lesznek a játékosok elhappolni egymás orra elől. Az építkezés során érdemes azt is figyelme venni, hogy milyen lapokat tudunk majd később társítani a meglévőkkel. Példának okért, ha van egy iskolánk, akkor a tanárt teljesen ingyenesen beköltöztethetjük, függetlenül attól, mennyibe kerül az adott kártya. Erre érdemes figyelni, mert rengeteg nehézkesen megszerzett nyersanyagot megtakaríthatunk vele.

Tél, tavasz, nyár, ősz

Végül, de nem utolsó sorban a harmadik lehetőség, amit választhatunk körünkben, az évszakváltás, a játék talán legérdekesebb eleme. Amikor egy játékosnak elfogyott az összes erdőlakója, nem tud, vagy nem akar lehelyezni több kártyát, akkor dönthet úgy, hogy évszakot vált. Ilyenkor minden egyes korábban lehelyezett figuráját visszaveszi a játéktábláról és újabbakkal gazdagodik, ahogy váltják egymást az évszakok. Így történik meg az, hogy ameddig télen csak két kis figura áll rendelkezésünkre, addig ősszel már hat. Nem ez viszont az igazán különleges az évszakváltásban, hanem a tény, hogy az idő eltolódik a játékosok között. Mivel a játékosoknak nem kötelező egyszerre évszakot váltaniuk, így előfordul, hogy valaki már az őszi betakarítást végzi, amikor egy másik játékosnál csak akkor kezdenek a nyár első sugarai megjelenni. Ez nem csak érdekeséget, de egy jól működő taktikai elemet is hoz a játékba, hiszen, ameddig valaki nem vált évszakot, addig a lehelyezett erdőlakókat nem igen tudja visszavenni a játéktérről, így lesznek olyan mezők a táblán, amelyeket nem lehet évszakváltásig újra aktiválni. Mivel pedig az évszakváltást nem kötelező egy időben végrehajtani, így az is megtörténhet, hogy amikor valaki tavaszból nyárra átlép, visszahívva a munkásait és felszabadítva az akció mezőket, addig a másik játékos, aki még a tavaszban mozog, a saját évszakváltása előtt újraaktiválja az éppen felszabaduló mezőt. Pontosan ezért mindig fontos kérdés lesz az, hogy mikor lenne érdemes évszakot váltani, mikor érdemes megvárni, hogy valaki előttünk váltson évszakot és mikor nem. Fontos itt kiemelni, hogy a játék menete nem áll le attól, mert valaki átlépett egy másik évszakba, mindenki játszik tovább anélkül, hogy bevárnánk egymást.

A játék ilyen mederben halad, ameddig újra tél nem lesz, akkor pedig kezdődhet a pontszámlálás. A kijátszott kártyák többsége pontokkal jutalmaz, ahogy a játék során megszerzett eseménylapkák is, továbbá számtalan olyan kártya lesz, amelyek bizonyos feltételek teljesülése után is adnak pontot, nem is keveset.

A téma, mint hasznos kiegészítő
Az Everdell – Az Örökfa árnyékában egy igazán kellemes kinézetű szórakoztató társasjáték, válaszolva pedig a korábban feltett kérdésre, igen, a témája nélkül is jól működne, mert ötletesen megalkotott mechanizmusokat használ, amelyekkel nem találkozunk minden második játékban. A téma bár nem létfontosságú egy társasjátékban, de kétségtelenül sokat emel a hangulaton. Főleg, ha teljesen összeolvad a játék működésével. Például, ha a városunkban a férj egeret és a feleség egeret beköltöztetjük a gazdaságba, akkor ők kettő helyett csak egy helyet foglalnak, hiszen ők egy párt alkotnak. Mennyivel tematikusabb és aranyosabb ez, mintha csak azt mondanánk, hogy ha van két piros kártyád, akkor azok kevesebb helyet foglalnak a sorodban. Pontosan ezért fontos a tematika, mert emeli az élményt és hangulatosabbá teszi a játékperceket.

Magyar nyelvű játékszabály (nem hivatalos)
Letöltés

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Magyar nyelvű ismertető

Angol nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 17% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 15 000 Ft-tól
 • 44 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Fantasy, Városépítő, Állat
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Pakli tervezés, Kártya húzás, Munkás-elhelyezés, Solitaire, Játék végi bónuszok, Változó setup, ECO-05 Income, Ownership, Contracts

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Everdell - Az örökfa árnyékában társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Everdell - Az örökfa árnyékábanmrczr, Bécs

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Bécs! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Eladó, remek állapotú sérülésmentes magyar nyelvű Everdell társasjátékom. Helyileg BÉCSBEN, igény szerint a határ mentén (Sopron, Kőszeg, Mosonmagyaróvár). Csomagküldés is megoldható a vevő terhére, a részletekről üzenetben tudunk egyeztetni! Az ára 38 EUR.

0 érdeklődő


Everdell - Az örökfa árnyékábanmessimage, Budapest

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kihasználatlanság miatt eladó egy hibátlan,alig pár játékot megélt Everdell társasjáték. Személyes átvételt preferálom Budapesten.

15 érdeklődő


Everdell - Az örökfa árnyékábandrProktor2, Csepel

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Csepel! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Csepelen atveheto szemelyesen vagy foxpost

2 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (5)

Everdell - Az örökfa árnyékában társasjáték videók (16)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2018

Kommentek

Kommentek

 • hierroo

  2022-04-04 12:12:57

  Én is szeretem, főleg ezeket az alkatrészeket, fákat, köveket, borostyánokat és bogyót, mert olyan szépen vannak elkészítve, és jó fogdosni őket. Persze mindig el is ejtem őket és elgurulnak, és akkor kereshetem őket néha az ágy alatt is. :)

 • Akithlos

  2022-04-04 11:20:42

  Még nem sokszor volt szerencsém játszani vele, de eddig midnig elvarázsolt a játék! :) Ez az egyik legjobb munkás lehelyezős játék, amivel eddig játszottam. A grafika gyönyörű, az elejtett kis szólások amiket az erdőlakóktól "idéztek" zseniális! :D A mechanika pedig jó, nem túl bonyolult, de azért igényel figyelmet. Valóban elmondható, hogy nagyon sok munkát fektettek bele mind a tartozékokba, koncepcióba, designba és a játékmenetbe. A szabályokat viszonylag könnyű megtanulni, és nagyon tetszik, ahogy a játék egyre tovább haladott, úgy csak az eddigi elemek használata sokszorozódik, de szabályok maradnak és így sokkal könnyebben érthetővé válik a játék idővel. Rengeteg változatos játékra van lehetőség a különböző kártyák miatt. Ha nincs ellenedre, hogy viszonylag sokat kell várni a többiek köre miatt és szereted az aranyos szép tervezésű játékokat (de tényleg egy gyönyörű játéktér kerül eléd és imádnivalóak nyersanyagok), illetve a munkás lehelyezős stratégiai játékokat akkor ez neked való! :)

 • Kisde

  2022-02-19 18:52:32

  Csak úgy tetszés szerint nem lehet, mert épp az a lényeg, hogy próbáld legjobban megtervezni a városod és csak azokat építeni, amik jól kombóznak egymással. "Ritkítani" egy kártya hatása miatt lehet csak (pl. daru).

 • hierroo

  2022-02-19 18:49:06

  Lehet, hogy ez egy blőd kérdés, de a városomból csak úgy dobhatok ki kártyát🤔 (példáila "romok"-at, vagy bármit)? Gondolom nem, de azért megkérdezem. Mert 15 kártya után már újat nem építhetek a városba, de akcióra még lenne lehetőségem, és alapanyagom is maradt. Köszi!

 • viharlampa

  2022-01-31 08:01:24

  Hát igen, sajnos benéztem, Gábor megválaszolta már előttem. 😃

 • ronaiheni

  2022-01-30 15:06:45

  Igen leesett nekem is .

 • viharlampa

  2022-01-30 10:15:10

  Amit "ő" blokkol a figurával, azt csak "ő" tudja elvenni, mi nem. Dobókockája mondja meg, hogy mit vesz el, de nekünk a blokkolt kártyák tilosak. Ha "ő" vesz el egy blokkolt kártyát, akkor vissza kell tölteni ugyan úgy. Az utolsó évszaknál pl. így "ő" továbbra is 8 kártyából választ, mi már csak 4-ből.
  Szóval ez a blokkolás nekünk nehezítés évszakról évszakra, az "ő" játékát nem befolyásolja.

 • soetigabor

  2022-01-29 19:59:39

  Én még nagyon keveset játszottam vele, azt is több hónapos eltérésekkel, és minden alkalommal bele kellett rázódnom. Így szólóban is csak ügyetlenkedtem, szórtam magam elé a zöld lapokat, és mire észbe kaptam az utolsó évszakban, maradt 3 hely a városomban. Próbálok majd a legközelebbi játékra emlékezni, hogy eleinte a kék és zöld lapokra menjek, a végén pedig a lilákra. Ha jól sejtem, ez lesz a megfelelő kombó. :)

 • ronaiheni

  2022-01-29 19:46:34

  Akkor figyelmetlenűl olvastam . De gyanus volt így🤔 kivettem neki azokat a fránya lapokat. Nekem mindenhogy tetszik . A solo módban arra törekedtem , hogy olyan kárzyáim legyenek amik ujabb akciókat adnak és spájzoltam a nyersanyagokat amiket győzelmi pontokért cserélgettem be. Nagyon függ a lapjárástól . Volt hogy 51 pontom lett volt hogy 27 , mert semmit se tudtam leépíteni értelmesen . És siettem az évszakforduló elött begyűjteni a vízparti bónuszlapokat az orra elől.

 • soetigabor

  2022-01-29 19:03:56

  Csak neked vannak tiltva az általa blokkolt nagymezős lapok. Ő még attól vehet fel onnan, ez benne van a szabályban. "Vedd el az új munkását, és tedd a Nagymező 1-es számú kártyájára, (a nyárit tedd a 2-esre, az őszi munkásokat a 3-asra és a 4-esre), így a játék végére munkásai lefoglalják a Nagymező felső 4 kártyáját. Te már nem játszhatod ki az ilyen módon lefoglalt kártyákat, de Varjúháj igen."

  Neked mi a véleményed a szóló módról?

 • ronaiheni

  2022-01-29 17:53:27

  én is most próbáltam a solo modot. De nekem nem egyértelmű valami. Ha kijátszom egy lapot bárhonnan kézből, mezőről akkor ő is kap egyet , de a második évszaktól foglalt az 1-2-3 lapoka mezőn. namármost onnan nem lehet levenni lapot neki se? , mert bizony én zsinórban 1-2-3 okat dobáltam neki néha egy 6-7 ...tehát ha 1-2-3 dobok nem kap lapot vagy megkapja ?

 • viharlampa

  2022-01-23 16:14:02

  Én is a napokban próbáltam csak ki a szóló verziót (legkönnyebb fokozaton), eddig nem volt rá szükség, de sajnos megkopott a fénye a családban, így hónapok óta nem került elő. Nekem piszkálta a szemem, szívesen játszottam volna vele. Így hajrá!

  Hát… máshogy kell játszani, mint ha többjátékos lenne. Nagyon máshogy.
  Fontos különbség, hogy amit én nem veszek el alap eseményt, azt jó eséllyel "ő" viszi el, a különlegeseket pedig biztosan megkapja. Ilyen kötelező elem ugye a többjátékos verziónál nincs, azok ott maradnak és kész.
  Elment 2 parti, mire leesett, hogy a 0 és 1 pontos kártyákat nem is nagyon érdemes gyűjteni (hiba van bónusz hatásuk) még beköltöztetés esetén sem, mert minden ilyen kijátszáskor „ő” biztosan 2 vagy 3 pontot fog kapni, én meg csak 1-et.
  Még akkor sem feltétlen, ha ”daru”, vagy „fogadós” kártyánk van, mert kap ezek kijátszásakor is egy kártyát és az eldobásuk/becserélésük esetén is kap egyet: jobb esetben 4 pont, rosszabb esetben 5-6 pontot is szerezhet ez által. Bukta. Így csak tényleg akkor vegyünk ilyen 0 vagy 1 értékű lapot, ha valami utána 3-4-5-öt tud adni nekünk (király, királynő, palota, stb.).

  A különleges események megszerzése több játékos esetén is elég nehéz, így meg hogy kevésbé pörögnek a lapok, még inkább. Én eddig 1-et tudtam csak megszerezni (nem volt szerencsém a lapokkal), vagyis 9 pont fixen az övé.

  Szóló módban tehát nem a kártya halmozás a lényeg, hanem a minél erősebb lapok gyűjtése. Inkább gyűjtsünk és gyűjtsünk erőforrásokat, aztán néhány olyan szerencsés lapot megvenni, ami ponterős és az eseményekhez is szükséges. Mert "ő" úgy sem kap lapot, amíg mi nem játszunk ki egyet. Ha csak 10-et gyűjtünk egész játékban az sem baj, mert neki is csak 10x 2 vagy 3 pontja lesz.

  De tetszik ez a mód is, elő fogom venni még sokszor 😃
  Jó játékot!

 • soetigabor

  2022-01-15 21:03:48

  A 3 nehézségi szintű szóló módból most kipróbáltam az elsőt, ha már így szóba hoztátok, leírom az én véleményemet.

  A fiktív ellenfél játéka abból áll, hogy vannak passzív, fixen lehelyezett munkásai, és kártyákat játszik ki a közös készletről, a kártyák hatásai nélkül és nyersanyagokhoz sem nyúl. Hogy melyik kártyát veszi fel a Nagymezőről, azt kockadobás dönti el. A játék előrehaladtával egyre több kártyát blokkol a Nagymezőn, a munkások visszaszerzésekor plusz pontokat kaphat, és a játék végi pontozásnál is más szabályok szerint kap pontokat.

  A többjátékos módban jelen lévő kompetitív munkáslehelyezős, tabló építés mellé, a szóló módban beköszön a krízis menedzsment, ráadásul abszolút dominánsan, ami szerintem nem áll jól neki. Teljes mértékben absztrakt élményt kaptam így a játéktól, eltűnt belőle a kedves kis téma. Végig azt kellett figyelnem, hogy én vegyem fel a lehető legtöbb, pontot érő lapkát és kártyát, különben az ellenfél mindenképpen pontokat kap érte. A többjátékos módban legalább van rá esély, hogy marad lent valami, amiért senki nem kap a játék végén pontot.

  Én nem próbálkozom vele többet, így is alig vártam, hogy vége legyen, ettől függetlenül másnak még bejöhet így is.

 • sandor6

  2022-01-15 09:00:19

  Szurkolok, hogy sikerüljön kipróbálni😊 Ha esetleg én veszem rá magam hamarabb, akkor mindenképp írok majd😉

  Nekem is az a "probléma", hogy már lassan több játék van, mint időm 😃

 • hierroo

  2022-01-15 08:44:04

  Sajnos még nem. Pedig amit a szabálykönyv szóló módra mond, az igéretesnek tűnik. Maga a játék nincs is meg nekem. A tabletopián lehetne játszani vele a szóló móddal is és még a többi kiegészítő és más módok is elérhetőek, csak hát azokkal is csak prémiummal lehet játszani, ezért nem tudtam kipróbálni őket. Szomorú ez nekem, de egy pozitív van ez egészben, hogy annyi féle és fajta társasjáték van, hogy mindig találok olyat ami valahogy elérhető számomra.

 • sandor6

  2022-01-15 00:57:05

  Kipróbáltad végül? Érdekelne engem is a vélemény. Még nem ültem neki egyszer sem, de nagyon kacérkodok a gondolattal :)

 • sandor6

  2021-12-29 14:36:59

  Ohh a Scythe az már egy ideje a kívánság lista része.

  Az Everdell esetében pedig ámultam, amikor láttam, hogy minden kiegészítő illeszthető és nem csak úgy, hogy mellé rakjuk, hanem konkrétan egy nagy táblát alkot.

  Nekünk annyira nem szokásunk kiegészítőket venni addig, amíg az alap is izgalmas, de itt valószínűleg ez a kor meg fog szakadni. A Marshoz vettünk először kieget és valószínűleg ez lesz a második 😁

 • veerzoltan80

  2021-12-26 22:11:55

  Ezzel csak egyetérteni tudok. A kiegek, amik vannak és még jönnek, hála a gémklubnak, pedig tovább javítják az egész összképet. A fagybérc is remek, a newleaf is jó és a pearlbook is jó lesz biztosan. És ha mind meglesz akkor nem tudom mekkora asztal fog kelleni hogy komplett osszerakjuk az egész játékot. Nagyon szeretjük, az óévi - dec31 - játékok között lesz. Csak azért nem ezzel kezdjük 2022őt mert az hagyomány a családban hogy az év első játéka a Scythe.

 • sandor6

  2021-12-26 21:31:51

  Gyűjteményem egyik, ha nem a legszebb játéka. A kinézete magával ragadó, játék mechanika logikus és nem túl bonyolult. Persze rá kell szánni az időt, hogy végig olvassuk a szabálykönyvet, de az első egy-két játék után már nem igazán van rá szükség.

  Számomra külön pozitívum és egy hatalmas plusz pont, ha egy játék rendelkezik solo móddal, így természetesen ez is ott van számomra a top játékok között.

 • ronaiheni

  2021-12-12 16:00:40

  Nemrég kipróbálásra került hozzánk az Everdell. Hát már értek mindent. MIndenkit aki imádja. Az hogy csodaszép az nem kérdés . Rettenő szépek a rajzok. az alkatrészek is szépek és öröm kézbe fogni a kis anyagokat. Kivétel talán a fa , ami ugyan zseniális de egyrészt nem igazán praktikus , mert nem látszanak rajta jól a kártyák , másrészt nagyon macera összerakni ,kritikán aluli a karton amiből van . Már kb a második alkalommal látszik rajta az össze-vissza rakosgatás eredménye. A játék maga egy angyalbőrbe bújt ördög. Mert ugyan cuki kártyákat kell leépíteni , de ehhez se nyersanyag se ember nincs elég kb . a 2. kör végéig. addig masszívan izzad a homloka a gyanútlan játékosnak. Ha nem jönnek jó kombós kártyák akkor nincs gond gyűjthetjük a nyersanyagokat aztán vagy sikerül a játék további részében septiben leépítenünk őket vagy nem . Szenzációs már ha valki szereti ha kínlódik . Zseniális játék ..nem hókamóka hiába a cuki erdőlakók.

 • mvik19

  2021-11-04 18:50:32

  Ez a játék egy csoda! Emlékszem a pillanatra, mikor újra felfeldeztem a társasjátékozás élményét. Akkor a Cluedo volt ami berántott teljesen. Azóta rendszeresen játszunk és már a gyűjtemény is igen jelentős. Mikor kipróbáltam az Everdell-t, újra azt éreztem, mint anno a Cluedo-nál. Minden tekintetben tökéletes. Az egész hangulat, ami uralja a játékot, egyszerűen hihetetlen. A mechanikái is mind-mind telitalálat. Vannak játékok, amik szépek, de valahogy mégsem fekszik a játékmenet, van olyan, hogy kellemes a működése, de mégsem fog meg a világ. Itt viszont minden egyben van. Nagyon jó érzés, hogy a játék előrehaladtával nőnek a lehetőségek. Néha valódi agytorna, hogy mi legyen az amit az ember kijátszik, épít, mert nem feltétlen biztos, hogy az a legjobb, ami egyből a legtöbb győzelmi pontot adja. Van interakció a játékosok között, mert a zárt területeket könnyen le lehet foglalni a másik elől. Pont annyi szerencse faktorral dolgozik, ami még nem zavaró. Gyönyörű az asztalkép. Gyönyörű a világ, amit teremt a játék. Teljesen mesebeli, mégse egy gyerek játék. Könnyen tanulható, de korántsem olyan könnyű jól játszani. Kell pár parti, míg átlátja az ember, hogy mi az amit érdemes csinálnia.

  Szóval ajánlom mindenkinek! Nem fogtok csalódni.

 • sandor6

  2021-10-06 12:36:06

  Egyik kedvenc játékunk lett! 2-en tökéletesen élvezhető és működik! Csodálatos az asztalkép és hihetelen igényesek a komponensek és a grafika is.

 • hierroo

  2021-08-24 23:18:37

  Van olyan aki kipróbálta már az Everdell alapjáték szóló verzióját? Érdekelne hogy mik a visszajelzések ezzel kapcsolatban. Jó és élvezhető egyedül, vagy nem olyan érdekes? Mert amúgy szimpatikus játéknak gondolom, meg szép is, de ezen már túl vagyok és most ebből a szempontból is meg szeretném tudni mik a hozzászólások. Köszi!

 • soetigabor

  2021-08-11 10:47:39

  Hárman próbáltuk ki, de sajnos nem jutottunk el a végéig, mert felbomlott a csapat. Viszont mindhármunknak nagyon tetszett. Nem láttam még ennél igényesebb összképet, akár a grafika, a színek, vagy a nyersanyag jelölők tekintetében. A fa anyaghasználatáról olvastam sok kritikát, ezért extrém körültekintően raktam össze és szedtem szét, így nem esett baja. Egyébként legközelebb nem hiszem, hogy használni fogjuk, mert ha a helyére van téve, hárman körbeülve a játékot, már zavaróan kitakar ezt-azt.

  Miután átrágtuk a szabályokat, viszonylag hamar ráéreztünk a működésére. A parti elején nem értettük, hogy hogy fog kitartani a játék 40 percnél tovább, de fél óra elteltével még talán a felénél sem jártunk. Én szinte folyamatosan 0 erőforrásból tudtam összekombózni a kártyák lerakását, a párom és a barátnője viszont pakolták rendesen a munkásaikat, és költötték a nyersanyagot. Ők már bőven a 2. évszakban jártak, mikor én még az elsőt sem merítettem ki. Így azt gondoltam egy darabig, hogy nyerő helyzetben vagyok, de mikor félbehagytuk, a pontok összegzése rácáfolt erre. Ebből a befejezetlen játékból kiindulva úgy láttam, hogy szépen ki van balanszolva a játék. Kevés az interakció a játékosok között, és a holtidő is ki tud tolódni, ha valaki a lehetőségein gondolkodik, de addig is lehet a mezőn és a kezünkben lévő kártyákkal tervezni a következő lépésünket.

  Már a vizuális élmény is megteremti azt a hangulatot, amit szeretne a játék sugározni, de ezen felül az erdőlakók kártyáin is vannak rövid idézetek, amik erősítik az egyébként is karakteres állatokat. Ezeket is lehet olvasgatni, amíg várunk a körünkre. Ezen felül a játékszabály is gyönyörűen van illusztrálva és itt is találkozunk levelekkel, bevásárló listával, és egyéb jópofaságokkal. Szeretem azt látni, amikor energiát fektetnek olyan részletekbe, amik nélkül ugyanúgy működik a játék, de mégis hozzáad az élményhez. Remélem, hogy hamarosan egy teljes partit le tudok játszani.

 • hierroo

  2021-06-29 08:43:52

  Én most nem a társasjáték mechanikáját nézném meg, csak a dobozát. Nemrég vettem meg a Korkép társasjátékot. Ezért fogott meg amikor jobban megnéztem az Everdell dobozát. Isten bizony nem tudtam, hogy ugyanaz a grafikus mindkét játéknál, illetve nem teljesen, de Andrew Bosley mindkettőben benne volt. Ugyanis az fogott meg hogy milyen hasonló a két doboztető! A színvilága dettó ugyanolyan, az egyiken egy út visz a másiknál egy folyó mutata a jövő felé a homályos háttér felé. (Igaz a folyó nem arra folyik! :D De a Korképben az úton is visszefelé jönnek a zászlós emberek ) A sarkokban ágak lógnak be ugyanúgy. A háttérben egyiknél felhőkarcolól meredeznek felfelé, a másiknál hasonló, csak nagy fák teszik ugyanezt. Nekem ugyanolyan a miliője mindekép játék dobozának, és tetszenek ezek a hasonlóságok. Bár a játék tartalma teljesen más. Jól elidőztem a kép doboz megnézésében.

 • polyanna

  2021-06-28 14:35:01

  Megtévesztően cuki külső, ami egy komoly játékot takar. Fantasztikus, ahogy felpörögnek az események néhány kör után, amikor már van pár kártyád és több munkásod.

 • forever63

  2021-06-18 19:47:40

  Minden játékban tanulok valami újat, pedig már pár kör mögöttem van. Gyönyörű a játék, nagyon szeretjük. Eddig ketten játszottuk, de szeretnénk többen is kipróbálni

 • kalocsai.luca01

  2021-05-23 11:16:28

  Nem belépőszintő, de azoknak akik már több játékkal és mechanizmussal megismerkedtek egy rendkívül leleményes játék és hihetetlenül szép. Pár bemelegítő körre azonban szükség van, hogy elsajátítsuk a szabályokat, de ha már az is megvan akkor kezdődhet a stratégia kialakítása. A szerencsefaktor, mivel kártyát húzunk benne viszonylag nagy, de a nagymezőn lévő kártyák ezt próbálják meg balanszolni. Szóval összességében szerintem jó játék.

 • clodo

  2021-04-17 01:45:49

  Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez a legszebb társasjáték és elképesztően hangulatos. Maga a játékmenet igényel néhány próbajátékot, amíg mindenki ráérez a kombóépítésre, ezért nem mondanám belépő szintű társasnak. Ha már azonban megszoktuk és nagyjából vágjuk a szabályokat, nagyon szórakoztató és agyalós játék hangos röhögésekkel. Tetszik benne, hogy lehet benne javítani, módosítani a stratégiádon, ha pl. valamit cserélnénk a városunkban vagy az ellenfél mínusz pontos kártyát játszik ki nekünk. Az is jó benne, hogy a pontok összeadásáig nem igazán lehet tudni, hogy ki lesz a győztes. Ideális haladó családi játék, kötelező darab!

 • veerzoltan80

  2021-04-11 20:45:44

  A hétvégémet ez a játék mentette meg. Az elmúlt két nap kedves feleségem nyert Korképben, Kanagawaban, kétszer Kartográfusokban, Kingdominoban. Utolsó mentsvárként került elő az Everdell, és végül sikerült megtörni a szériáját.

 • davee.s570b

  2021-04-10 10:29:53

  Videók alapján ruháztam be a játékra, és nem csalódtam. Egy gyönyörű szép, minőségi tartozékokat tartalmazó jó játék, belépő-haladó szintű nehézséggel. Jó középút szerintem, azok számára is jó lehet akik inkább könnyed játékokat szeretik, de a veterán játékosok is találhatnak még benne izgalmat.

  A játék hossza mint általában itt is azon múlik, mennyit gondolkozunk egy lépésen, és mivel a játék erősen épít a combo mechanikára, nálunk többször is percek mentek el mire 1-1 ember kigondolta mit csináljon, sok lehetőség van stratégiát érintve.

  Ami az én vesszőparipám azt eddig a játék nagyon jól csinálja, a pontrendszer segítségével szoros csaták szoktak lenni, eddig pár ponton belül volt a győztes és a 2. helyezett mindig. Sokkal szívesebben állok fel egy játéktól, ha épphogy kikaptam, vagy épphogy nyertem, mintha nagy különbséggel vesztek/nyerek, nekem a játékélményhez sokat ad.

  Az is tetszik, hogy menetközben nem egyértelmű hol tartunk a pontokat illetően, csak a játék végén számolunk össze mindent, így végig fókuszált maradok a játékra, és nem kezdek el kattogni hol tartok pontokat illetően, lefoglal a saját városom építése.

  A kártyák számomra kellően változatosak, egy adott mennyiségű party után talán már nem lesz ennyire trendi mint most, de ha egy hangulatban könnyedebb, nehézségben közepes szintű pontgyűjtögetős játékra vágyom, elsők között lesz a polcon.

  Ja, és érkezik az első magyar kiegészítő is hozzá, jó eséllyel be fogjuk szerezni annyira bejött az alapjáték :)

 • zkbali

  2021-03-27 22:54:03

  Valóban gyönyörű ez a játék, mind a rajzok, mind a kis figurák. Kár, hogy a téma és a szép kidolgozás ellenére csak nagyobb gyerekeknek alkalmas. Így nekünk egyelőre várnunk kell vele :(. Érdemes lenne a kiadóknak elgondolkodni az ilyen igényes játékok esetén, hogy egyszerűsített játékmódra is adjanak javaslatot/szabályokat, így sokoldalúbban lehetne egy-egy jól sikerült szettet hasznosítani.

 • veerzoltan80

  2021-03-22 13:14:38

  A játék alapvetően egyszerű mechanizmusra épül. Helyezd le a kis állatkádat, szerezz nyersanyagokat ezen keresztül és játsz ki kártyákat a kezedből, vagy a közös 8 lapból. 15 kártya lehet a "városodban", amik mind pontot-pontokat hoznak számodra a végelszámolásnál. Klasszik munkáslehelyezős, építgetős játék némi cukisággal nyakon borítva. De mégsem.

  A nyersanyagok mennyisége nem verdesi az egeket, a játék során nekünk úgy jött ez át, hogy a feladat inkább egyfajta válságmenedzsment a nyersanyagok felhasználásával, mintsem hogy építsek meg mindent amit tudok és a legszebb legyen a kis városkám.

  Lényeges része a játéknak az egyes kártyák közötti együttműködési kapcsolatok jó megjátszása. Bizonyos épületekbe beköltöztethetünk oda való erdőlakókat. Minél több ilyen kominációt tudunk a városunkban annál jobban ösztönzik a lapok egymást termelésre, diadalpontok adására, stb.

  Összegezve: kevés munkás - korlátozott nyersanyag - sok építési opció - együttműködő lapok tömkellege... Egyszerűnek és cukinak tűnik a játék, de koránt sem könnyű. Általában hárman szoktunk új játékot tesztelni, és 8 éves nagyobbik lányom később csatlakozik bele a körbe, de bármennyire is tetszett neki a játék külleme, az első két játék alapján az az érzésem, hogy az Everdellel még várnia kell.

  Mert a küllem az odavág. Remek a kartonból összerakott Örökfa, uralja az asztalt, jól hangulatba hoz. Könnyen összerakható, és bár több helyen olvastam, hogy sérül szétszedésnél elsőre ilyet nem tapasztaltam. Jól kidolgozott fabábúk vannak minden játékosnak, és a nyersanyagok is igazán mutatósak, a bogyóknak bogyó formája van, a kőnek kő stb, igazán jó érzés megfogni, tapintani a játékelemelek. A grafikája a játéknak szépséges és kellően cuki, az egyes városlakók kis idézetei mosolyt csalnak az arcokra. A szabálykönyv is szép lett, kis sztorikkal szinesítik a leírást, tényleg igazi világot teremt magának az Everdell.

  Hosszabb játékbemutatóm

 • gellerlivia

  2021-03-19 13:15:24

  Szia! Igen, összeraktuk, azóta a polcon van. Meg sem próbáltuk szétszedni az olvasott hozzászólások alapján, sőt én még az összeszerelésnél is aggódtam az esetleges törés/szakadás miatt..de persze nem lett baja. Különös óvatosság mellett szerintem szét lehet szedni nyugodtan( elég vastag,masszív kartonból van), csak nálunk egyelőre van helye összeszerelve is.

 • nemi92

  2021-03-19 13:06:51

  Szia!
  Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy megjegyezted, a fát nem kell szétszedni. Akkor merül fel bennem a kérdés, hogy egyszer összeraktátok magát a fát, és utána elől hagytátok valahol a polcon? :D

  Egyébként bírná maga a fának az anyaga, a folytonos szétszerelést és építést? (Folytonos alatt persze azt értem, hogy például 1 hónapban játszunk vele 2-3 alkalommal)

  Köszi a választ! :)

 • harnas1207

  2021-03-17 17:35:20

  Így már jobban érthető! Akkor a Fesztávot nem ajánlom, de a többit ettől függetlenül is merem javasolni. Az Agricola solo módja annyira nem érdekes, ezért inkább helyette a Nyugati királyság lovagjait mondanám.

 • Vendetta

  2021-03-17 17:04:47

  Köszönöm szépen a segítséget! Az illető negyvenes, vagyis én. Kb. három hónapja jatszogatunk modern társasokkal, de sajnos többször egyedül játszok online ( Stone age, 7csoda, 7 csoda párbaj) , vagy kettesben a párommal (Azul, Szüret, Hanamikoji, Cat Lady), de fokozatosan szeretnék nehezebb vizekre evezni. Inkább olyan társasokra ruházok be szívesen, amiknek van solo verziója is.

 • gellerlivia

  2021-03-17 10:47:55

  Az Everdellt vélemények,videok és képek alapján, próba nélkül vettük meg. A játék doboza csodaszép,a tető belseje mintha zöld bársonyból lenne. A játéktábla kellően vastag, a kártyák nagyon jó minőségűek, a grafika nagyon szép. A karton fa ugyancsak tetszetős,a minőségével sincs baj,egyszerűen nem kell szédszedni. Az egész asztalkép jól néz ki, főleg a 8 lapos kínálattal. Egyszóval a külcsíny abszolut ötös. Nos,maga a játék már nem ennyire egyértelműen hibátlan. Egyelőre csak ketten játszottunk vele és bár minden parti más volt, bennem többször maradt hiányérzet. Nem tudom,hogy pontosan mi nem jó vele, de valami másképp kellene, hogy legyen. 1 óra alatt lemegy a játék, de sokkal élvezetesebb lenne, ha eggyel több évszak/több munkás/15 helyett mondjuk 18 lerakható kártya lenne/a 2. évszaknál is érvényesíthető lenne a zöld kártyák hatása és itt adhatna több munkást. Az elején nagyon szűkösek az erőforrások, az első 2 évszak pikkpakk lemegy, az utolsónál meg már nincs hely újabb kártyákat letenni, de nyersanyagot már nincs értelme gyűjteni. Itt lehetne bónuszkártyák, egyéb plusz pontok begyűjtésére lehetőség,de sokszor már nincs. Ez picit frusztráló tud lenni, bár nem minden parti végződik így és nem mindkét játékosnál, szóval ez akár a változatosságot is elősegítheti-ami egyébként is benne van.Ettől függetlenül szívesen játszom vele és gyakran lekerül majd a polcról, mert a vizuális élmény jó-és nekem ez számít- ,a játék élvezetes, de kedvenc nem lesz.Talàn több fővel jobban működik,de összesegében azért jó játek, egyáltalán nem lehordani akartam, inkább csak kiemelni a kis hibáit, amivel szépen együtt lehet élni. Ha vásárlás előtt kipróbáltam volna, talán nem lenne a polcon, de eladni nem fogom.

 • harnas1207

  2021-03-17 10:39:36

  Ez nehéz kérdés, mert nem mindegy hány éves az illető. Számomra az Everdell és Fesztáv olyan játékok, amivel meg lehet alapozni egy kisgyerek érdeklődését a komolyabb játékok iránt. A következő kötelező lépés (már minden korosztály számára) az Agricola. Ajánlanám még a Villaget, A Nyugati Királyság építőmestereit, Marco Polot, Viticulturet vagy a Mars Terraformálását.

 • Csiracsirke

  2021-03-16 23:13:41

  Szemeztem már ezzel a társassal de eddig nem mertem megvenni a karton fa miatt pedig grafikára nagyon hangulatos szép kártyákkal, tetszik hogy egy 3 dimenziós elem is dísziti a pályát, utána néztem és 4 rongyért már lehet venni hozzá egy fából készült fát is amit akár ki is lehet festeni nem tudom hogy érdemes-e ráfizetni, majd talán kikölcsönzöm és utána megfontolom a vételét.

 • Vendetta

  2021-03-16 20:44:12

  Szóval ha egy kezdő játékos már ezzel tud játszani, akkor evezhet nehezebb vizekre? Tudnál esetleg még hasonló játékot mondani, ami hasonlóan jó átmenetet jelenthet az egyszerű és a komplexebb játékok között?

 • adddam555

  2021-02-09 14:32:39

  Everdell: a fa, amelybe bármelyik állatka be is költözhet, az árnyékában jól érzi magát mindenki. Az erdei falu többi épülete azonban nem ad bárkinek hajlékot, így a szállásadást gondos tervezgetéssel kell végezni. Jó átgondolással nagyon jó lapkombinációkat tudunk csinálni a játék során. Saját tempónkat tudjuk befolyásolni, a lépéseink sorrendjével. A grafika nagyon szép és élményt adó számomra, erdei atmoszférát tud teremteni. A gyűjthető nyersanyagokat jó fogdosni :D minőségi; illetve ügyesen kell gazdálkodni velük. Sok lehetséges döntésalternatíva közt érdemes priorizálni, azaz sorrendet állítani, hogy mi az, amit mindenképpen meg akarunk építeni, de tudni kell elengedni a nagyon nehezen megvalósítható tervünket. A fa jól használható, bár kicsit ingatag, de jól tárolja a húzópaklit. Négyen játszva nagyon izgi volt, és jutalmazó érzést adott számomra, azzal együtt is, hogy nem mindig jött össze az, amit terveztem-> rugalmasságra és tervezésre tanít. Ajánlós kisebbeknek, nagyobbaknak is, közép összetettsége kellő mélységével egy igen jó társasági társasozást kínál.

 • harnas1207

  2021-02-05 15:34:03

  Az Everdell-t nemrég volt alkalmunk tesztelni és kellemes csalódásként könyveltük el. (Családi játéktól sokkal kevesebbet vártam volna) A munkás lehelyezés + engineer building nagyon jópofa, még akkor is, ha nem feltétlen brutál összetett. A lapok nagyon ötletesen kombinálhatóak és kellő mélységet adnak az állatkánik taktikázásának. Azonban komolyabb játékosokat nem sokáig fog lekötni, mert hiába ötletesek a lapok, a játék többi része nincs ezzel egy szinten. Pár szót a kinézetről: Minket nem hatott meg az összkép. Szép, de annyira nem egetrengető, viszont annál zavaróbb. A fa kitakar fontos részleteket illetve borzalmasan gyenge minőségű. 2-3 összerakás után szakadni fog. Amit még hátrányként említenék meg, hogy a lapok képességei szövegesek, nem ikonizáltak, ezáltal egy körbeüllt asztalnál nem lesz könnyű elolvasgatni kinél mi van, mit lehet még felvenni. A szabálykönv is hagy kívánni valót maga után: rövid, egyszerű, de nem túl informatív. Egyszóval az Everdell egy beugró játék, amit ha a gyerekek megszeretnek, akkor irány a Nyugati királyság és azon is túl!.... Viszont ennél többet nem tud adni, így komolyabb szinthez szokott játékosoknak nem ajánlanám.

 • edboyww

  2021-01-19 01:05:33

  Jó, szép, csavaros, kombinálós, kombózós, rá lehet mondani, hogy hangulatos. A kerekerdő tematika az ötödik perc után úgy csorog le róla, mint csapnivaló smink az esőben. A komponensek minősége nagyon jó, a fát összerakni kicsit macerás és felesleges, mégis mindig megtesszük, mert jól tartja a kártyákat védőben. A downtime 4 játékosnál nagyon nagy. Könnyen tanítható, de nehezen tanulható. A játék elején nagyon keveset, aztán a végén már túl sokat ad, itt nem sikerült belőni az arany középutat szerintem.
  Eladni nem fogjuk, csak akkor ha már nagyon nincs hely.

  6/10, vótmárjobb, leszmégjobb, de nem sok szebb doboz lesz a polcodon

 • viharlampa

  2021-01-18 09:28:51

  10 éves lányunk saját választása. Természetesen látatlanban a szépsége fogta meg, elképesztően néz ki! Aztán amikor először kipakoltuk (és azóta is) csak nézegetni is megéri, annyira szép minden grafika és rajz. Nem tudom, van-e másik ennyire szép társas a piacon.

  Nyugodtan bele lehet vágni a 14/12 éves ajánlás alatt is, lányom a 2-3. parti után jobban tudta az összefüggéseket, minek mi a plussz képessége, mint mi. :-)

  3-an játszuk, ki- és elpakolással együtt is kb. másfél óra alatt megvagyunk. Persze első próbálkásra ez épp a duplája volt.
  Úgy játszuk, hogy ha 6-7-8 kártya van a kézben és fel kellene húzni annyit, hogy az már sok, akkor húzás előtt eldobjuk a kívánt mennyiséget, hogy beleférjünk utána a 8-ba.

  Elég jól balanszolt játék, túl nagy különbségek nincsenek a végén a pontozásnál. Kb. 10 ponton belül van mindig az első és utolsó is. Ha ügyesek vagyunk, többen is 50 felett végzünk.
  Pirospont, hogy a sok kártya és a lehetséges plusz pontok miatt valóban csak az összeszámolás végén derül ki, hogy ki nyert.

  AP (analízis-paralízis) néha előjöhet, de mivel 15-17 kártyát lehet "felépíteni", így sosem 1-2 db-on fog múlni, szóval el lehet engedni a nagy agyalást, majd a következő körökben lehet javítani. Több kártya is képes 3-4-5 pontokat adni önmagában.

  Újrajátszhatósága nagyon magas, a kezünkbe és a táblára osztott lapok nagyon szórnak, sosem lesz 2 egyforma parti. (Persze előfordulhat, hogy 2 egyforma lapunk mégis lesz.)

  A kicsi betűk egyáltalán nem vészesek, ha nem olvasom több fórumon, akkor fel sem tűnik. Szóval erre nem kell adni.

  Viszont ami igaz, hogy a fát 1x kell csak összerekni, ne szedjük szét (ha megtehetjük), mert valóban a papír elemek sérülékenyek.

  Sajnáljuk, hogy egyelőre a kiegészítők közül egyik sem érhető el magyar nyelven (ellenben jó drága), mert nyelvfüggő a játék.

 • Ratmayer

  2020-12-27 19:51:33

  Társasjátékaim közül az egyik legjobb döntés! Imádom és várom a magyar kiegeket! :)

 • barath.boglar

  2020-12-27 11:41:49

  Amikor megkaptam karácsonyra, le sem akartam tenni, ki sem akartam bontani úgy örültem neki! Régóta követett és vágyott játék volt, még szép hogy egy napot végig vinnyogtam örömömben! Azonban a fólia alatt volt egy nagyon kellemetlen meglepetésünk : A doboz valószínűleg leeshetett, és ahogy nem fogta többé a zsugorfólia, a doboztető egyik sarka felszakadt, majd a doboz alján is megtörtént, a másik oldalon csúnyán meg van törve a doboz. Azt mondták visszaviszik és megreklamálják, de úgy sajnálom ezt a játékot mint egy elveszett gyermeket, úgyhogy elhatározásom szerint megjavítom, lesz ahogy lesz, annál különlegesebb darab lesz! Úgyhogy csak kibontottuk.

  Az alkatrészek gyakorlatilag konstans agresszív vinnyogással lettek fogadva, annyira cukik voltak. A párom hősiesen felépítette a fát, én megtanultam hogy kell Játszani... és az első forduló után majdnem elraktuk. Hogy lesz ebből város? Se nyersanyag, se kártya, se bábu... hát én nem ezt olvastam /láttam erről a játékról! Nekiveselkedtünk még egyszer, hátha. De jól tettük! Annyira elbájolt a játék, hogy majdnem elfelejtettetük, hogy ez nem egy egyszerű játék! Sok komponensre kell figyelni, gyönyörűen tágítja az ember lehetőségeit, iszonyat okos megoldások vannak benne, amik segítenek a játszásában, és amikor kitárult előttünk Örökvölgy.... Gyakorlatilag 3 napig el sem csomagoltuk, csak újra setup-oltuk, hogy csak le kelljen ülni vele játszani. Minden komplexitás ellenére ha az ember már tudja és nem csak sejti a szabályokat egy pazar, olyan (nekem kifejezetten karácsonyi) élményt és hangulatot adó játék ami arra késztet, hogy játszak vele. Gondolkodós, zen buddhista játék : állj meg, nézd át, gondold végig és ha végeztél az összes lehetséges alternatívával, cselekedj. Aranyos, hogy saját boldogulásodért lehetsz önzetlen, vagy páratlanul furfangos, hogy belebabrálhass a Szomszédos városba. Nagyon jó játék. Családi, de szerintem egy kétfős kirándulásnak is simán jó, ha már este 8 után úgy sem mehetünk :D

 • Marcike

  2020-10-29 21:24:35

  Gyűjteményünk egyik legszebb darabja. A grafika pazar, az eszközkészlet egyedi: a nyersanyagok és a 3D-s karton fa is kifejezetten igényes és szép. Maga a játékmenet is tetszik, egyedül azzal nem tudok megbarátkozni, hogy miylen szűkmarkú a játék...

  Szeretném, ha munkás lehelyezős játékként sokkal-sokkal több interakciót kaphatnék a figuráimmal és nem kellene folymatosan szűkölködnöm. Persze tudom, hogy van, akinek ez is tetszik, én jobban szeretem, ha a játék bőven ad (lásd A Nyugati Királyság Építőmesterei).

  Maga az erdei tematika is nagyon tetszik benne, tiszta Grimm-mesék érzést áraszt, ami szerintem egyedi. Örülök, hogy nem vitték el gagyi irányba, hanem ilyen igényesen valósították meg.

  Az egyszemélyes játékmód is jópofa, bár kicsit nehéznek tűnt. Mindent összevetve szép és különleges játék, de ritkán kerül elő itthon, mert nem szeretjük a szűkmarkúságát.

 • gevanda

  2020-10-28 09:00:30

  Én csak az alapjátékkal játszottam, kiegészítő nélkül, és odavagyok érte. :)

  Gyönyörű játék, a legszebb asztalképet nyújtotta, amit valaha láttam. A kártyák grafikája is gyönyörű, az alkatrészek és a figurák is eszméletlenül édesek, és a 3D-s fa is szuper.

  Egyedinek éreztem a játékot, nagyon élveztem a játékmenetet, nem csak a kinézete varázsolt el.
  Négy évszakon át helyezitek le felváltva a figuráitokat különböző helyszínekre, aktiválva azok képességét (munkáslehelyezős mechanizmus). Rengeteg helyszín van, és ezek között is sok kártya, amik helyére mindig új kerül a pakliból. Magad előtt építed a saját kis erdei falvcskádat különböző foglalkozású állatokkal és épületekkel (tablóépítő mechanizmus). Max 15 kártyát tehet le mindenki maga elé, ami a játék végén minél több győzelmi pontot ér, annál jobb. A falvacskádhoz még egyéb helyekről is szerezhettél győzelmi pontokat a játék során.
  Minden apró részlet alaposan át van gondolva, eszméletlenül jól hozza ezt az édes állatkás erdei témát, nem csak erőltetetten fel van húzva egy téma egy játékra, amit játék közben nem is érzel.
  A játék folyamatosan kínál egyre több lehetőséget, ahogy egyre több nyersanyaghoz jutsz, és évszakonként egyre több munkásodat helyezheted le, nyílik a játék világa előttünk. :)

  Több pakli kártya is jelen van a játékban.
  Az erdei tisztás kártyákból nem kerül mind játékba, játékosszám függő, hogy mennyi kerül be, és véletlenszerűen lesznek kiválasztva. Ezek egy-egy helyszínt fognak jelenteni, ahova leteheted egy munkásodat.
  Különleges eseménykártyákból szintén nem jön mind játékba, véletlenszeűen kiválasztott 4 lap fog felkerülni a lombkoronára.
  A erdő-és épületkártyák mind játékba kerülnek minden partiban, de nagyon sok van beőlük, és az alapos keverésük miatt minden partiban más-más sorrend alapján fognak jönni a megszerezhető lapok, a lapoknak pedig más-más különleges képessége van, így más-más döntések meghozását fogják forszírozni.
  Ezek a paklik nagyon jó újrajátszhatóságot biztosítanak a játéknak. :)

 • reni.sule

  2020-10-28 00:02:15

  Egy csodálattos mese világba kalauzol el ez a játék. Szemet gyönyörködtettő grafika és jó minőségű cuki jelölők jellemzik. Személyes kedvencem a bogyók aminek a tapintása arra késztet, hogy egész játék alatt azt fogdossam.

  Bár a téma egy varázslattos és mesés erőbe kalauzol el, a grafika és téma mögött egy elég komplex játék húzzódik. Számos helyszín nyújt nekünk akció lehetőséget, amit édes kis jelölőkel látogathattunk meg ( süni, nyuszi, múkus, és teknős) és a paklink építtésse is számos lehetőséget nyújt. Ellenben pontok gyűjtésse közel se ilyen egyszerű. A fán álló jelölők megszerzése igen nehéz és sok múlik a szerencse faktoron, lehet hogy épp lemond valaki egy kártyáról, mert úgy gondolja már úgy sem lehet meg annak a párja, és boszankodva látja, hogy a következő körrel az kikerrül a piacra. Számomra hasznos elem és mindig értékelem egy játékban, ha nyomon tudom követni melyik kártyából hány darab van a pakliban. Itt pedig ez nagyon fontossá válik egy idő után, hogy emlékezzünk bizonnyos lapokból hány ment már ki a játékból. Néha érdemes feladni egy kombináció kergettéssét, és új stratégiába kezdeni, mert a játék számos módon ad nekünk pontokat, de ha igazán jól csináljuk, akkor egy olyan kártya kombináció sort állítunk fel ami pontok sorozatát hozza majd a játék végén. A véletlenszerű lapleoszttás, miatt a játék újra játszhatóságga igen magas, nincs két egyforma játék.

  A kiegészítőkkel még nem volt szerencsém játszani, így nem tudom élményben mennyit ad a játékhoz. Ellenben minden kiegészítője elég drágának hat, még úgy is, hogy megszokhattuk azzok árszabbássát.

  Szivesen ajánlom bárkinek aki szereti az euro tipusú játékkokat és szeret paklit építeni. Viszont gyerekeknek nem ajánlanám a játék nehézségge miatt.

Az Everdell - Az örökfa árnyékában társasjáték és kiegészítői (19)

 • Everdell: Pearlbrook társasjáték Kiegészítő

  Víz alá merülünk az Everdell első kiegészítőjében! Új táblarész, nyersanyag (gyöngy) és vízi élőlények bukkannak elő, melyek mind elősegítik, hogy ki tudjuk alakítani Everdell legszebb királyságát!Angol:Explore a new underwater society in Pearlbrook, the first expansion for Everdell! Pearlbrook introduces a new side board, the river board, where you'll send your frog ambassador...

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Everdell: Pearlbrook társasjáték Kiegészítő 15990 Ft-tól! - 5 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Everdell: Rugwort Pack társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Everdell: Fagybérc társasjáték Kiegészítő

  Ez egy kiegészítő, használatához szükség van az Everdell: Az Örökfa árnyékában alapjátékra. Az Everdell: Fagybérc segítségével titokzatos, érintetlen földeken kalandozhattok, új, nagytestű állatkákkal ismerkedhettek meg, akik segítségetekre lesznek majd. És szükségetek is lesz rá, mert az új utakon új kihívások várnak rátok, különös tekintettel az...

  • Játékidő: 100 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 100 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Everdell: Fagybérc társasjáték Kiegészítő 14734 Ft-tól! - 13 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Everdell: Virágfesztivál társasjáték Kiegészítő

  Virágba borul az Örökfa... Az Everdell: Virágfesztivál kiegészítő több modullal bővíti az alapjátékot. Állataink egyedi képességekhez juthatnak, megjelenik a piac és új események színesítik a versengést. A játékhoz szükség van az Everdell: Az Örökfa árnyékában társasjátékra! A doboz tartalma: Kiegészítő alkatrészek és szabályok 5-6 játékoshoz Játékos...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Everdell: Virágfesztivál társasjáték Kiegészítő 13000 Ft-tól! - 1 felhasználó és 7 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Everdell: Collector's Edition Upgrade Pack társasjáték Kiegészítő

  This upgrade pack allows owners of the Standard Edition to essentially upgrade their copy of the game to a Collector's Edition. Components include: Extra! Extra! Cards (15 cards) Legendary Cards (10 cards) Rules for Collector's Edition cards Rat Workers (6 wooden meeples) Upgraded Victory Point Token Set (30 metal coins (20x1-point, 10x3-point)) Upgraded...

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 13+ éves

  Everdell: Collector's Edition Upgrade Pack társasjáték Kiegészítő 4000 Ft-tól! - 1 felhasználó árulja ezt a játékot!

 • Everdell: Pearlbrook – Freshwater Pack társasjáték Kiegészítő

  Upgrades the Standard Edition of Pearlbrook with the Collector's Edition content. This item includes: 6 axolotl meeples with Frog Ambassador, 6 platypus meeples with Frog Ambassador, 6 starling meeples with Frog Ambassador, 25 glass pearls, punchboard including open & closed signs and 3D Wonders, scorepad, 4 Adornment cards, 6 Special Event cards, 4 Forest...

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
 • Everdell: Legendy társasjáték Kiegészítő

  This expansion was released by polish publisher Rebel. It contains 10 Legendary Cards Cards that can be found in Collector's Edition and Glimmergold Pack. In Poland it is a regular expansion, which you can buy in store. Official polish description: Rozszerzenie Legendy to 10 zupełnie nowych kart, które dodajemy do podstawowej talii. Zawierają one unikalne...

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Everdell: Więcej! Więcej! társasjáték Kiegészítő

  This expansion was released by polish publisher Rebel. It contains 15 Extra! Extra! Cards that can be found in Collector's Edition and Glimmergold Pack. In Poland it is a regular expansion, which you can buy in store. Official polish description: Rozszerzenie Więcej! Więcej! to 15 zupełnie nowych kart, które, wtasowane do talii, pozwolą na jeszcze lepszą...

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Everdell: Spirecrest – Collector's Edition társasjáték Kiegészítő

  Everdell Spirecrest Exp. kiegészítő, angol ár: 23 390Ft. Messze túl Everdell biztonságot nyújtó völgyén, a rejtélyes és veszélyes földeken, kaland vár arra hogy felfedezzék. A Spirecest megannyi új stratégiával és kihívással gazdagítja az eredeti játékot, vágj bele az új élményekbe!Angol:The Collector's Edition includes: + 9 Discovery Cards +3 Big Critter Meeples + 3 Critter Types (Lizard, Mole, Owl) +4 Plastic Saddles This edition is direct-only, which means it...

  • Játékidő: 100 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 100 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Everdell: Spirecrest – Collector's Edition társasjáték Kiegészítő 15000 Ft-tól! - 1 felhasználó árulja ezt a játékot!

 • Everdell: Pearlbrook – Collector's Edition társasjáték Kiegészítő

  The collector's edition comes with game play content not included in the retail edition: 4 additional adornment cards, 6 event cards, and 4 forest cards. Some additional components as well: 18 additional meeples, 3 additional frog ambassadors, 6 open/closed 3D signs, and a scorepad. Explore a new underwater society in Pearlbrook, the first expansion for...

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Everdell: Pearlbrook – Collector's Edition társasjáték Kiegészítő 45000 Ft-tól! - 1 felhasználó árulja ezt a játékot!

 • Everdell: Collector's Edition társasjáték

  The Collector's Edition of Everdell includes everything in the standard edition, plus the 10 card Legends expansion, 15 Extra! Extra! cards, 30 metal tokens, and an upgraded 8-sided die. This is all contained in a UV spot-coated box and a Gallery slipcase. Within the charming valley of Everdell, beneath the boughs of towering trees, among meandering...

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Everdell: Collector's Edition társasjáték 45000 Ft-tól! - 1 felhasználó árulja ezt a játékot!

 • Everdell: Newleaf társasjáték Kiegészítő

  Figyelem, figyelem! Szerelvény érkezik a negyedik vágányra! A vágány mellett kérjük vigyázzanak! Az új vasútállomás elkészült, és teljes gőzzel üzemel Everdell legrégebbi városában, számos új mechanikát, erdőlakót, építményt és nagyszerű lehetőségeket hozva ezzel az Örökfa árnyékába! Newleaf városa egy virágzó úticéllá nőtte ki magát, ahol számos izgalmas...

  • Játékidő: 100 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 100 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 10+ éves

  Everdell: Newleaf társasjáték Kiegészítő 24990 Ft-tól! - 2 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Everdell: Mistwood társasjáték Kiegészítő

  Elég bátor vagy, hogy nekivágj a Köderdőnek*, és szembeszállj a rettegett Éjjeli cselszövővel*? Az Éjjeli cselszövő terveket sző, hogy pókgyermekei segítségével átvegye a hatalmat Everdell felett! Vedd fel a harcot, szőj ellentervet, szóló vagy kétjátékos módban, és toborozz olyan igazi hősöket, mint például maga Örökfark Kurszán! A doboz tervezett...

  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 10+ éves

  Everdell: Mistwood társasjáték Kiegészítő 24990 Ft-tól! - 2 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Everdell: Spirecrest – Trailblazers Pack társasjáték Kiegészítő

  Upgrades the Standard Edition of Everdell: Spirecrest with the Collector's Edition content. This item includes: 9 Discovery Cards, 3 Big Critter meeples (peacock, boar, vulture), 4 plastic saddles, 6 Owl meeples with Frog Ambassador and Rabbit Traveler, 6 Mole meeples with Frog Ambassador and Rabbit Traveler, 6 Lizard meeples with Frog Ambassador and...

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
 • Everdell: Expo Hall társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
 • Everdell: Jor Goldwing társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
 • Everdell: House of Peace Promo Card társasjáték Kiegészítő

  • Everdell: 3 Minute Library Promo Card társasjáték Kiegészítő

   • Everdell: Berlin Brettspiel Con promo card társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 80 perc
    • Min. játékidő: 40 perc
    • Max. játékidő: 80 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 13+ éves

   Részletes adatok

   Részletek

   • Játékidő:  40 - 80 perc
   • Játékosok:  1 - 4
   • Ajánlott életkor:  13+
   • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
   • Komplexitás:  Közepesen összetett
   • Tervező:  James Andrew Wilson
   • Illusztrátor:  Dann May, Andrew Bosley
   • Kiadók:  Pegasus Spiele, Arclight, White Goblin Games, Matagot, Kaissa Chess & Games, REBEL.pl, YOKA Games, Gém Klub Kft., Galápagos Jogos, Hobby World, REXhry, Cool Mini Or Not, Fantasmagoria, Maldito Games, Starling Games (II), Abraxas, MIPL
   • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, francia, német, görög, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol, bolgár, szerb, thai

   Alternatív nevei


   Kiadások

   • English standard edition, first printing
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: angol
   • Chinese edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: kínai
   • Czech edition, first printing
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: cseh
   • English standard edition, second printing
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7 cm
    • Súly: 1.8 kg
   • German first edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: német
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
   • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: magyar
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
   • Italian standard edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: olasz
   • Korean edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: Korean
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
   • Russian first edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: orosz
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7 cm
   • Thai edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: thai
    • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7.3 cm
    • Súly: 1.9 kg
   • Czech edition, second printing
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: cseh
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
   • Dutch edition 2020
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Súly: 1.7 kg
   • English second edition, second printing
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
   • Japanese edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: japán
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
   • Polish edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: lengyel
   • Russian second edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: orosz
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7 cm
   • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
   • Czech edition, third printing
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: cseh
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.4 cm
    • Súly: 1.8 kg
   • Dutch edition 2021
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
   • French edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: francia
   • Galápagos Jogos Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: portugál
   • German second edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: német
    • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 7.4 cm
    • Súly: 1.6 kg
   • Greek edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: görög
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
   • Maldito Games Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: portugál
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
   • Bulgarian edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: bolgár
    • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.5 cm
    • Súly: 2 kg
   • Czech edition, fourth printing
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: cseh
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.4 cm
    • Súly: 1.8 kg
   • Serbian edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: szerb

   Hasonló játékok

   Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Everdell - Az örökfa árnyékában társasjátékhoz