Everdell - Az örökfa árnyékában
Everdell - Az örökfa árnyékában
Everdell - Az örökfa árnyékában
Everdell - Az örökfa árnyékában
Videó beküldése

Everdell - Az örökfa árnyékában társasjáték

társasjáték, 2019
Értékelem!

Az Everdell - Az örökfa árnyékában egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 40 - 80 perc. A játékot 2018-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Az Év Játéka kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb grafika/prezentáció kategóriában. A társast, a bonyolultsága...

Az Everdell - Az örökfa árnyékában egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 40 - 80 perc. A játékot 2018-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Az Év Játéka kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb grafika/prezentáció kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés, a kártya húzás, a munkás-elhelyezés és a solitaire mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Légy üdvözölve az Örökvölgyben!
Everdell bájos völgyében, a magasló fák ágai alatt kanyargó patakok és mohás üregek között az erdőben élő állatkák egy civilizációja éldegél és gyarapszik. Everfrost-tól Bellsong-ig sok év jött és ment, de eljött az ideje az új területek betelepítésének és új városok alapításának. A kis állatok elszánt vezetőjének szerepébe bújsz és velük együtt fogsz küldetéseket teljesíteni. Vannak felépítésre váró épületek, élénk karakterek és események, amiken részt vehetsz - egy szorgos év áll mögötted.

Ragyoghat-e még fényesebben a nap a városod felett mielőtt eljő a téli hold ideje?
Üljetek körbe, elmesélem nektek az Örökvölgy legendáját. Az egész történet egy olyan kisegérről szól, aki a nehézségek közepette is hitt abban, hogy a dolgok lehetnek jobbak. Ez a kisegér Gildin földjén született, ahol a béke és harmónia már régen nem volt jelen, ő viszont még ezek ellenére is pozitívan tekintett a jövőbe. A messzi távolban magasodó hegyekre meresztve szemeit elképzelte, hogy azokon túl talán egy jobb világ rejtőzhet. Bár az élete viszontagságokkal volt tele, egy percig sem felejtette el azt, hogy a dolgok mindig lehetnek jobbak, így több évvel később, amikor végre lehetősége nyílt rá, elindult pár társával együtt, hogy felfedezze az ismeretlen hegyeken túli világot. Az út bár roppant nehéz volt és veszteségekkel teli, de végül megtalálta azt, amit keresett. Egy olyan helyet, amit az álmaiban látott, ami új otthonként szolgálhat azoknak, akik a békét és a kényelmet keresik. Ekkor még nem sejtette, hogy a gyökerek, amelyek közé leheveredett, annak az Örökfának a gyökerei, ami később az új világ rendíthetetlen jelképévé vált.

Everdell – Az Örökfa árnyékában - Fontos a tematika?
Az Everdell – Az Örökfa árnyékában társasjátékban teljes egészében ti formáljátok meg a saját elképzeléseitek szerint ezt az új világot. Mostanában egyre inkább elvárás lesz az, hogy egy társasjáték ne csak jól működő mechanizmusokat sorakoztasson fel, hanem ezek mellett egy fantáziadús világot is felépítsen. Az élmény szempontjából nem elhanyagolható, hogy egy társasjáték, miként van tálalva, főleg az olyan játékosoknak, mint amilyen én is vagyok, akit egy jó történet képes igazán magával ragadni. A mesés felvezetés ellenére az Everdell nem egy történetközpontú játék, nem a történeteken van benne a hangsúly, nincs benne kalandfüzet vagy valami ahhoz hasonló, szóval aki ilyen irányból közelíti meg, az valószínű nem azt fogja kapni, amire számít.

Felmerülhet most viszont a kérdés, hogy akkor ennek ellenére, miért így vezettem fel ezt a kis irományt? Nos azért, mert egy alkotás akkor tud megszólalni igazán, ha képes elmesélni valamit, amelyben a komponensek, nem csak műanyag és papírdarabkák lesznek a szemünkben, hanem egy élő világ kézzel fogható elemei. Egy Bang! is akkor működik igazán jól, ha egy picit beleéljük magunkat és tényleg elhisszük, hogy egy pár percig mi lehetünk a vadnyugat legkeresettebb bűnözői, vagy éppenséggel a seriff, aki leszámol minden gazfickóval. Bár a társasjátékok jelenleg még nem vehetik fel a versenyt a világalkotásban egy könyvvel vagy egy filmmel, de ez szépen lassan változni fog. Elég, ha megnézzük az elmúlt években megjelent társasjátékokat, találunk jó pár olyant, amelyek világába egy szempillantás alatt képesek vagyunk belehelyezni magunkat.

Az Everdell – Az Örökfa árnyékában is számomra egy ilyen társasjáték. Ahogy kinyitom a dobozt elkápráztat a kitalált világ minden eleme és hazudnék, ha azt mondanám, ez nem fokozza a játékélményt. A kérdés itt viszont most az, amire talán a legtöbben kíváncsiak vagytok, hogy az Everdella témája nélkül is jó társasjáték lenne, vagy csak a téma viszi el a hátán? Lássuk…

Felfedez, gyűjt, épít, újrakezd
Az Everdell egy tablóépítő társasjáték, egy picit megcsavart munkáslehelyezéssel fűszerezve. Minden játékosnak a rendelkezésére álló munkásokat (erdőlakókat) felhasználva kell egy max. 15 kártyából álló kis városkát építenie, benne épületekkel és lakókkal. Minden egyes épület és lakó valamilyen különleges képességgel bír, amelyeket összekombinálva temérdek pontot szerezhetünk magunknak, hiszen, ahogy megszokhattuk, a társasjátékok döntő többségét pontokra játsszák, így ezt is.

A játékmenet egyáltalán nem összetett, az aktív játékosnak három lehetősége van, amikor rákerül a sor. Kijátszhat egy erdőlakó figurát egy olyan mezőre, ami még nem foglalt, így begyűjtve a hely által nyújtott javakat. Ezek lehetnek az építkezéshez szükséges nyersanyagok, de új kártyák, sőt olyan események is, amelyeket csak egyetlen egy játékos szerezhet meg, ha képes volt teljesíteni a feltételeket. A második lehetőség, hogy felhasználva a korábban szerzett nyersanyagait, építkezhet. Ekkor egy kártyát helyezhet le a kezéből a városába, vagy akár megteheti ugyanezt a nagymezőről vásárolva is. Hiszen lesznek nyílt lapok, amiket bármikor képesek lesznek a játékosok elhappolni egymás orra elől. Az építkezés során érdemes azt is figyelme venni, hogy milyen lapokat tudunk majd később társítani a meglévőkkel. Példának okért, ha van egy iskolánk, akkor a tanárt teljesen ingyenesen beköltöztethetjük, függetlenül attól, mennyibe kerül az adott kártya. Erre érdemes figyelni, mert rengeteg nehézkesen megszerzett nyersanyagot megtakaríthatunk vele.

Tél, tavasz, nyár, ősz

Végül, de nem utolsó sorban a harmadik lehetőség, amit választhatunk körünkben, az évszakváltás, a játék talán legérdekesebb eleme. Amikor egy játékosnak elfogyott az összes erdőlakója, nem tud, vagy nem akar lehelyezni több kártyát, akkor dönthet úgy, hogy évszakot vált. Ilyenkor minden egyes korábban lehelyezett figuráját visszaveszi a játéktábláról és újabbakkal gazdagodik, ahogy váltják egymást az évszakok. Így történik meg az, hogy ameddig télen csak két kis figura áll rendelkezésünkre, addig ősszel már hat. Nem ez viszont az igazán különleges az évszakváltásban, hanem a tény, hogy az idő eltolódik a játékosok között. Mivel a játékosoknak nem kötelező egyszerre évszakot váltaniuk, így előfordul, hogy valaki már az őszi betakarítást végzi, amikor egy másik játékosnál csak akkor kezdenek a nyár első sugarai megjelenni. Ez nem csak érdekeséget, de egy jól működő taktikai elemet is hoz a játékba, hiszen, ameddig valaki nem vált évszakot, addig a lehelyezett erdőlakókat nem igen tudja visszavenni a játéktérről, így lesznek olyan mezők a táblán, amelyeket nem lehet évszakváltásig újra aktiválni. Mivel pedig az évszakváltást nem kötelező egy időben végrehajtani, így az is megtörténhet, hogy amikor valaki tavaszból nyárra átlép, visszahívva a munkásait és felszabadítva az akció mezőket, addig a másik játékos, aki még a tavaszban mozog, a saját évszakváltása előtt újraaktiválja az éppen felszabaduló mezőt. Pontosan ezért mindig fontos kérdés lesz az, hogy mikor lenne érdemes évszakot váltani, mikor érdemes megvárni, hogy valaki előttünk váltson évszakot és mikor nem. Fontos itt kiemelni, hogy a játék menete nem áll le attól, mert valaki átlépett egy másik évszakba, mindenki játszik tovább anélkül, hogy bevárnánk egymást.

A játék ilyen mederben halad, ameddig újra tél nem lesz, akkor pedig kezdődhet a pontszámlálás. A kijátszott kártyák többsége pontokkal jutalmaz, ahogy a játék során megszerzett eseménylapkák is, továbbá számtalan olyan kártya lesz, amelyek bizonyos feltételek teljesülése után is adnak pontot, nem is keveset.

A téma, mint hasznos kiegészítő
Az Everdell – Az Örökfa árnyékában egy igazán kellemes kinézetű szórakoztató társasjáték, válaszolva pedig a korábban feltett kérdésre, igen, a témája nélkül is jól működne, mert ötletesen megalkotott mechanizmusokat használ, amelyekkel nem találkozunk minden második játékban. A téma bár nem létfontosságú egy társasjátékban, de kétségtelenül sokat emel a hangulaton. Főleg, ha teljesen összeolvad a játék működésével. Például, ha a városunkban a férj egeret és a feleség egeret beköltöztetjük a gazdaságba, akkor ők kettő helyett csak egy helyet foglalnak, hiszen ők egy párt alkotnak. Mennyivel tematikusabb és aranyosabb ez, mintha csak azt mondanánk, hogy ha van két piros kártyád, akkor azok kevesebb helyet foglalnak a sorodban. Pontosan ezért fontos a tematika, mert emeli az élményt és hangulatosabbá teszi a játékperceket.

Magyar nyelvű játékszabály
Letöltés

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Magyar nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 17% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 15 990 Ft-tól
 • 51 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Fantasy, Városépítő, Állat
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Pakli tervezés, Kártya húzás, Munkás-elhelyezés, Solitaire, Játék végi bónuszok, Változó setup, ECO-05 Income, Ownership, Contracts

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Everdell - Az örökfa árnyékában társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Everdell - Az örökfa árnyékábanplaszlo80, Budapest 18. kerület vagy Bosnyák tér

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest 18. kerület vagy Bosnyák tér! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Egyszer próbált, kívül-belül kifogástalan állapotú magyar nyelvű kiadás eladó. Személyesen Budapest 18. kerületében bármikor, valamint Zuglón a Bosnyák tér közelében munkaidőben vehető át, de igény esetén Foxpost vagy Packeta küldést is vállalok, 24 órán belüli feladással, alaposan, rendesen becsomagolva. Kérésre készítek fotót is a játékról.

2 érdeklődő


Everdell - Az örökfa árnyékábanszgb94, Budapest

Csak személyesen itt: Budapest!

Kártyák védőzve, dobozfólia visszaragasztva. Esztétikai sérülés az Örökfán (kérésre küldök képet). Extra figurák a dobozban (házszabállyal 5. játékos vagy szóló mód). Személyes átvétellel Budapesten.

1 érdeklődő


Everdell - Az örökfa árnyékábanAtiz91, Szeged

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Szeged! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Bontatlan Everdell társasjáték szegedi átvétellel eladó. Postázás esetén a postaköltség a vevőt terheli.

5 érdeklődő


Everdell - Az örökfa árnyékábanhadhaz.sandor, Bp KöKi vagy Semmelweis klinikák

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Bp KöKi vagy Semmelweis klinikák! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Angol nyelvű, a fa érintetlen.

2 érdeklődő


Everdell - Az örökfa árnyékábanaadrienns, Dombóvár

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Dombóvár! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Eladó egy soha nem játszott Everdell, a nagyobb kártyák prémium matt védőben a kicsik nincseken védőzve, matricákat is vettem hozzá és 3d nyomtatott kosárkákat a minik.hu-ról(az egyiknek már érkezéskor le volt törve egy füle... ) A fa egyszer lett összerakva, azóta a polcon van. Szerettem volna szeretni a játékot, ezért is a "tuning" de valamiért mégsem vonz. Eddig sajnos nem került az asztalra, tartok tőle, hogy nem is fog. Szívesen küldök képeket. Csere most köszönöm nem. Foxpost, Posta, GLS automata, Packeta(ezt nem ígérem 100%-ra) megoldható Az ár nem tartalmazza a csomagküldést.

0 érdeklődő


Everdell - Az örökfa árnyékábanKisMancs, Előre egyeztetés után Budapesten, vagy Körmenden átvehető. Foxposttal is tudom küldeni.

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Előre egyeztetés után Budapesten, vagy Körmenden átvehető. Foxposttal is tudom küldeni.! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

A társaságunknak ez a típusú játék nem jött be.

3 érdeklődő


Everdell - Az örökfa árnyékábanGratiano, Újpalotán (XV), Újpesten (IV) és az Uzsoki kórháznál (XIV), ritkábban a belvárosban az Astoria, Blaha Lujza tér, Ferenciek tere, Deák Ferenc tér, Keleti-Nyugati pályaudvar, Örs Vezér tere es Bosnyák téren

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Újpalotán (XV), Újpesten (IV) és az Uzsoki kórháznál (XIV), ritkábban a belvárosban az Astoria, Blaha Lujza tér, Ferenciek tere, Deák Ferenc tér, Keleti-Nyugati pályaudvar, Örs Vezér tere es Bosnyák téren! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Sérült Fa rész, egyébként hiánytalan. Ennek megfelelően alakult az ára.

1 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (5)

Everdell - Az örökfa árnyékában társasjáték videók (17)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2018

Kommentek

Kommentek

 • dazollfly

  2023-11-03 23:44:34

  Tipikus példája annak, hogy az agyon hypeolt játékok, nem mindig olyan tökéletesek, mint ahogy mondják. Nyílván az asztalkép és a komponensek minősége pazar, azzal nincs is gond. De maga a játékélmény olyan felemás. Tetszik, hogy vannak +akció mezők, amik játékról játékra-változnak, és hogy kínál extra pontszerzési lehetőségeket a kártyákon kívül. Viszont a lapok nem igazán pörögnek, így rendre van olyan, hogy nem jön az a lap amit szeretnél vagy ami kéne, pl a különleges esemény kártyáknál riktig nem akarnak azok a kártyák kijönni, amik kellenek hozzá vagy ha igen nem egy játékosnál összpontosulnak. A sima esemény kártyáknál meg mindenki a zöld ikonosra hajt, a többi csak elvétve kerül elfoglalásra. Aztán a kártyák képességei sincsenek teljesen kibalanszolva. Oké, hogy valamelyik kevesebb pontot ér, valamelyik többet, de némelyik lap már túl OP. Összességében eljátszom vele, meg nem rossz játék, de azért ennél sokkal jobbak is vannak. Lehet, hogy csak én vártam sokat, ennyi beharangozó után...

 • batnorimre

  2023-10-25 21:10:48

  FB-on rákérdeztem Gémklub-nál és a következő választ kaptam annó:
  2022. 01. 04. 10:59-kor
  "az Everdell gyűjtői doboz nem lesz külön kapható nálunk"

 • Mixike

  2023-10-25 20:16:38

  Sziasztok! Nem tudja valaki esetleg, a nagy gyűjtői dobozt meg lehet vásárolni valahol külön?

 • chrome9

  2023-08-25 12:15:50

  Sziasztok! Nekünk is nagyon tetszik, a kinézete teljesen elvarázsolt. A lapokon található magyarázat kicsit lehetne nagyobb is, de attól még pazar.

  Kérdésem az lenne, hogy a kézben lévő lapokból nem tudok eldobni, hogy az újaknak legyen helye? Persze nem elhasználva egy akciót.

 • fodihun1

  2023-06-06 21:40:08

  Csak két példát hoztam a tabló építésre, de hogy legyen munkáslehelyezős arra ott van a juharvölgy vagy dűne. Igen nem egy az egyben ugyan azok de hasonlóságok vannak. És bizonyos pontjait megkapom más játékoktól.

 • Kisde

  2023-06-06 21:38:09

  Szerintem teljesen összehasonlítható, mert az Everdell-nél habár tény, hogy van munkáslehelyzés, a másik fő mechanizmus a tablóépítés és a tablóban lévő kártyák jó kombinálása.

  Az pedig, hogy kinek mi szép, megint csak relatív. Nekem megvan a Föld és az Everdell is, szerintem mindkét játék nagyon szép asztalképpel rendelkezik és a kártyákon lévő képek, legyen az grafika vagy fotó, kifejezetten tetszetősek.

 • zsille.viki

  2023-06-06 21:09:06

  Everdell viszont munkáslehelyezős játék, ezek egyik sem az. Szerintem nem összehasonlítható, vagy zárják ki egymást.

  Külsőre pedig teljes ellentétek, Everdell egy gyönyörű játék, A Föld és a Mars Terraformálása kifejezetten csúnya.

 • fodihun1

  2023-06-05 22:51:37

  Pl a Föld, vagy akár a mars

 • thedartffi

  2023-06-05 22:26:47

  Melyik társasra gondolsz ami szerinted jobb és jóval pénztárcabarátabb?

 • fodihun1

  2023-06-03 22:06:01

  Nagyon szép a játék. Nem rossz összességében, de van jobb tablóépítős játék ettől jóval pénztárcabarátabb kivitelezésben is ami jobban működteti a mechanizmus, bár lehet csak a lapjárás miatt alakult így a véleményem. Leülnék vele szívesen játszani de még mindig túlárazottnak gondolom.

 • Skatus89

  2023-04-05 22:13:33

  Nagy álmom volt ez a játék, végül be is szereztem. Sajnos nem nagyon akar vele senki játszani velem, nem az ilyen típusú játékokat szeretik.. majd egyedül is kipróbálom valamikor. Mondjuk nagyon helyigényes, de gyönyörű játék 😍😍

 • Vacskamati

  2023-03-30 22:00:45

  Valóban nem praktikus a fa, mert nem lehet normálisan látni a táblát, főleg négyen. Mi sosem rakjuk össze, semmilyen szerepe nincs, csak dekorációs elem. A helyén simán elférnek az állatkák is és a küldetéskártyák is, azt pedig nem kunszt megjegyezni, hogy mikor mennyi állatkát vehetsz el onnan. A táblán lévő káoszt tovább csökkentettük azzal, hogy a tallérokat és a gyantákat, bogyókat, fákat, köveket beletettem egy kis (kiürült cukorkás) fémdobozba, és onnan vesszük el, és a polcon ebben is tároljuk őket a dobozon belül. (Játék közben a fedelét megkapja a kisfiam, így kevésbé szórja az asztal alá a gyűjtögetett motyóit :) )

 • laszlomarvel

  2023-03-26 09:39:36

  Giftforge készitett hozzá egy praktikus mini fát.

  Giftforge örökfa.

 • moonrisedeejay

  2023-03-14 21:52:47

  Sokan neheztelik, hogy a fát nehéz szétszedni és minden játéknál ezt a procedúrát végig kell csinálni... nos ez valóságban kb 10-15 másodperc szétszedni, és ha óvatosan is rakod össze nem vesz többet 1 percnél igénybe. (és bőven megéri, mert nagyot dob a táblán esztétikailag) Arról nem beszélve, hogy a játéktáblát is könnyen kihajtod, a nyersanyagokat meg kártyákat a helyére rakva sem időzől vele sokat, ennél sokkal hosszabb setupok vannak, pl a brass, ahol válogasd szét és tedd fel a helyükre a különböző épület típusokat...

 • petyofarkas

  2023-03-13 09:51:08

  Ha szereted a munkás lerakódós játékokat akkot ez a te játékod. Nekem alapból a játék hangulata nagyon tetszett, aranyos ez a kis erdei témakör. Iszonyatos igényes, szép játék, minden külön kis nyersanyag kidolgozott és a kártyák is szépek.

  Sokan véleményeztétek ezért én a részletekbe nem mennék bele, mert biztos van aki nálam részletedebben, pontosabban le tudja írni a játékot. Egy két észrevételt tennék hozzá az előző hozászólásokhoz. A fa: nagyon szép, nagyon menő, hogy ilyen van, de igazi funkciója nincs, viszont elég nagy. Pont annyira, hogy zavaró legyen ha 3-nál többen játszátok, eléggé megtöri azt hogy körbe lehessen ülni az asztalt/ játéktáblát. Természetesen lehet úgy ülni, hogy jó legyen, de előfordulhat hogy nincs akkora hely és ez zavaró tud lenni. A másik észrevételem, hogy elég apró betűvel vannak írva a kártyák, így ha nincs jó fény, valaki rosszabbul lát akkor minden egyes lapot külön meg kell vizsgálni. Nálunk az volt, hogy ha valaki kijátszott egy kártyát akkor azt kb körbe adtuk, hogy mindenki el tudja olvasni. Ez persze ha sokat játszol vele és ismered már kinézetre a kártyák képességét akkor már más, de az első pár körben zavaró lehet.

  Hozzá teszem mi társasozós helyen játszottunk vele. Ahol alapból előfordul hogy nem tökéletes a látásviszony, valamint körbe ültünk egy asztalt és így kicsit zavaró volt a fa takarása.

  DE! Ezek nem változtatnak azon, hogy egy nagyon jó élvezhető játék, csak gondoltam ezeket az észrevételemimet megosztom veletek.

 • Pcs

  2023-01-07 01:26:18

  Igazán nincs mit. Kok_o-nak igaza van, ha tetszik, de bizonytalan vagy, akkor van lehetőséged kipróbálni valamelyik társasjátékos kávézóban, klubban vagy a következő Társasjátékok Ünnepén (bár arra novemberig várni kell) esetleg kikölcsönözheted valahonnan (pl. Szellemlovasból). Ha tetszik, meg tudod ezeken a helyeken venni, ha nem, akkor meg mégsem huszonezer forintot dobsz ki.

 • wolfi888

  2023-01-07 00:21:50

  Szia! Köszönöm szépen a tartalmas, részletes válaszodat! :)

 • wolfi888

  2023-01-07 00:21:21

  Szia köszönöm szépen a segítő választ. Az a társasjátékos excel érdekelne. :)

 • VR46

  2023-01-06 14:35:50

  Anno volt az 17 ezer is a konzolvilágnál, én is gondolkoztam rajta sokáig, aztán elengedtem. De aztán egy 20%-os konzolvilág akciónál, már nem hagytam ott, mert így 13.600 Ft fizettem érte.

 • kok_o

  2023-01-06 11:43:28

  Az, hogy megéri-e az árát mindig relatív. Pcs leírta a saját tapasztalatait igen korrektul, de ha bizonytalan vagy, érdemes megnézned 1-2 szabálymagyarázó videót, esetleg bele nézni egy végigjátszásba, esetlegbeleolvasni a szabályba, mert így jobban képet tudsz magadnak alkotni a játlról.

  Rszemről az Everdell azóta a kipróbálandó listán van amióta pár évvel ezelőtt kinyílt előttem a társasjátékok világa. Hatalmas hype volt, körülötte, nagyon szép, tetszik a témája, de valahogy sokaltam érte látatlanban az akkori 18.990 Ft árát. Aztán teltek--múltak az évek, megnéztem 1-2 videót róla, aztán találtam nekem sokkal jobban tetsző és olcsóbb játékokat. Amikor szembe jött itt-ott használtam, vagy bolti akcióban, szintén mindig találtam mást ami szimpatikusabb volt. A társasjátékos excelemben még szerepel a játék (innen tudom a korábbi árát :)), de szerintem nem fog a polcra kerülni.

  Ha bizonytalan vagy, akkor javaslom esetleg kipróbálni vagy használtam beszerezni (most 15.000 Ft körül szokott menni). Ha kipróbáljátok és megsem jön be, akkor simán tovább tudsz rajta adni, akár veszteség nélkül is. ;)

 • Pcs

  2023-01-06 08:03:28

  Szia! Az biztos, hogy az egyik legszebb játék, odafigyeltek mindenre, még a szabályfüzet is nagyon szép. Viszont nekünk nem jött be, párom megvette, első pár játéknál még nagyon tetszett neki, aztán lassan kiábrándult belőle, így eladásra került. Tényleg nagyon szép az asztalkép, amikor ki van pakolva, az örökfa különösen, viszont a fának igazából semmilyen funkciója nincsen, ha nem szeded szét játék után, akkor természetesen nem fér a dobozba, ha meg mindig szétszeded, akkor könnyen sérül. A nyersanyagok is nagyon kidolgozottak, szépek, viszont engem zavart, hogy csak úgy oda kell halmozni a játéktérre. Inkább erre találhattak volna ki valami megoldást, mert játék közben szerintem zavaró. A kártyák is nagyon szépek, egységesek, viszont nagyon sok az egyforma bennük, így bármennyire nagynak tűnik a kártyapakli, pár játék után ismered az összes lapot. Ami pedig a játékmenetet illeti: gyakorlatilag munkást helyezel le, ezért nyersanyagot kapsz, amiből megépíted a kártyákon lévő dolgokat, amik termelnek valamit, aztán azokból újra építhetsz... Nekünk pont ez a kicsit monoton játékmenet (igazából kétféle akciód van) és a sok egyforma kártya nem tetszett. Ami az interakciót illeti, az is minimális. Valószínűleg a kiegészítők segítenek ezeken a problémákon, viszont azoknak még több hely kell (úgy, hogy az alapjáték is hatalmas helyet foglal), ráadásul az egyik kiegészítő pont az örökfát száműzi a játékból, ami szerintem a játék különlegességét adta. Összeségében szerintem kezdőknek nem egy rossz játék, de túl nagy körülötte a hype. Hogy az árát megéri-e? Huszonezer forintért szerintem van sok hasonló és jobb játék. A kiegészítőkkel ez az ár pedig valahol a hatvanezres kategóriába esik...

 • wolfi888

  2023-01-06 00:21:36

  Sziasztok! Valaki tudna nekem segíteni ezzel a játékkal kapcsolatban? Megéri az árát? Láttam elég szépen kidolgozott társasjáték. Sokáig elhúzódik egy party?

 • Kooczka

  2022-12-25 14:03:16

  Még ősszel kaptuk kölcsön nyolc hétre. Ketten játszottunk vele, és az első játék után én nem voltam teljesen elvarázsolva tőle, de azért inkább pozitív volt a benyomásom, a párom viszont utálta - bár elismerte, hogy szép. Aztán néhány nap múlva hajlandó volt újra leülni mellé, de még mindig húzta a száját. Telt a két hónap, csak előkerült még 2-3 alkalommal, és ahogy fokozatosan jobban átlátta a szabályrendszerét, úgy vonta be őt is egyre inkább Everdell világa. Játszottuk párosan és Varjúháj ellen is - ez utóbbiban esélytelenül, de egyre elszántabban. :)

  Mire a 8 hét lejárta után vissza kellett adnunk túl voltunk legalább 10 játékon (ez persze önmagában nem sok, de más játékkal is ismerkedtünk ezen időkeret alatt), és ugyan nem lett kedvenc, megtartani nem akartuk, de egyértelműen megszerettük.

  Azóta viszont rendszeresen eszünkbe jut, sokszor emlegetjük a szereplőket, és időnként már felmerült, hogy kár, hogy nincs meg itthon, mert jó lenne vele egyet-egyet játszani. Nem kizárt, hogy mégiscsak beszerzünk belőle egy saját példányt. :)

 • Vendetta

  2022-11-03 10:35:59

  Akkor ezt tényleg benéztük rendesen. Köszönöm a segítséged!

 • Kisde

  2022-11-03 09:59:54

  Akkor szerintem valamit félreértettetek a királlyal kapcsolatban, mivel neki a képessége a megszerzett eseménylapkákra (amiből 4 van) és különleges eseménykártyákra vonatkozik (16 kártya, amiből 4-et kiraksz minden játék elején). Az hogy beraksz egy egyszerű vagy különleges erdőlakót a városodba nem számít eseménynek.

 • Vendetta

  2022-11-03 09:19:46

  A király fizet minden esemény után 1 vagy két érmét, attól függően, hogy különleges vagy egyszerű esemény történik a városodban. Mi egy városlakó beköltözését is annak vettük. Kérdés, a vásári bolond beköltözése után is fizet-e a király? Vagy mi valamit félreértettünk?

 • VR46

  2022-11-02 12:14:45

  Megmondom őszintén, hogy a kártyára írt szöveget nem olvastam el. Ezért is tettem hozzá, hogy: legalábbis én így gondolom. Igaz nem én szerettem volna tudni de azért köszi az infót.

 • Kisde

  2022-11-02 10:40:34

  Általában a kártya vezérelt játékokban a kártyára írt szöveg mindig felülírja az általános szabályt, így nekem teljesen egyétrelműnek tűnik, hogy nem kapsz érte bogyót. Magyarul azt írja, hogy "Miután kijátszol" és angolul is "after you play", tehát itt konkrétan RÁD vonatkozik a kártya szövege és ezért ha más játssza ki a bolondot a városodba, nem kapsz érte bogyót.

  Itt van egy BGG bejegyzés is ahol a Bolond + Boltos interakcióját boncolgatják és az egyik designer (Chrissy Peske) megerősíti, hogy a boltos nem ad bogyót ha valaki bolondot rak a városodba, mivel nem te játszottad ki.

 • VR46

  2022-11-02 09:16:33

  A királyt szerintem elírta vagy nem tudom😬 de a boltosnál én meg úgy gondolom, hogy jár a bogyó. Nem mondja ki a szabály, hogy csak akkor kapod meg ha te játszod ki. A fontos szerintem ebban az esetben, hogy a városodba legyen kijátszva, az mindegy ki teszi oda. Legalábbis én így gondolom.

 • Kisde

  2022-11-01 13:01:57

  Mivel a boltos akkor ad bogyót mikor kijátszol egy állatot, ezért nem kapsz, mert nem te játszottad ki, hanem az ellenfeled adta át neked.

  A király-t viszont nem igazán értem, hogy hogy adna pontot érte, ezt ki tudod fejteni?

 • Vendetta

  2022-11-01 07:35:36

  Ha a városban van egy boltos és egy király, és az ellenféltől egy vásári bolond érkezik új lakónak, akkor a játékos felveheti érte a boltosától járó bogyót és a királyától járó pontokat?

 • hierroo

  2022-04-04 12:12:57

  Én is szeretem, főleg ezeket az alkatrészeket, fákat, köveket, borostyánokat és bogyót, mert olyan szépen vannak elkészítve, és jó fogdosni őket. Persze mindig el is ejtem őket és elgurulnak, és akkor kereshetem őket néha az ágy alatt is. :)

 • Akithlos

  2022-04-04 11:20:42

  Még nem sokszor volt szerencsém játszani vele, de eddig midnig elvarázsolt a játék! :) Ez az egyik legjobb munkás lehelyezős játék, amivel eddig játszottam. A grafika gyönyörű, az elejtett kis szólások amiket az erdőlakóktól "idéztek" zseniális! :D A mechanika pedig jó, nem túl bonyolult, de azért igényel figyelmet. Valóban elmondható, hogy nagyon sok munkát fektettek bele mind a tartozékokba, koncepcióba, designba és a játékmenetbe. A szabályokat viszonylag könnyű megtanulni, és nagyon tetszik, ahogy a játék egyre tovább haladott, úgy csak az eddigi elemek használata sokszorozódik, de szabályok maradnak és így sokkal könnyebben érthetővé válik a játék idővel. Rengeteg változatos játékra van lehetőség a különböző kártyák miatt. Ha nincs ellenedre, hogy viszonylag sokat kell várni a többiek köre miatt és szereted az aranyos szép tervezésű játékokat (de tényleg egy gyönyörű játéktér kerül eléd és imádnivalóak nyersanyagok), illetve a munkás lehelyezős stratégiai játékokat akkor ez neked való! :)

 • Kisde

  2022-02-19 18:52:32

  Csak úgy tetszés szerint nem lehet, mert épp az a lényeg, hogy próbáld legjobban megtervezni a városod és csak azokat építeni, amik jól kombóznak egymással. "Ritkítani" egy kártya hatása miatt lehet csak (pl. daru).

 • hierroo

  2022-02-19 18:49:06

  Lehet, hogy ez egy blőd kérdés, de a városomból csak úgy dobhatok ki kártyát🤔 (példáila "romok"-at, vagy bármit)? Gondolom nem, de azért megkérdezem. Mert 15 kártya után már újat nem építhetek a városba, de akcióra még lenne lehetőségem, és alapanyagom is maradt. Köszi!

 • viharlampa

  2022-01-31 08:01:24

  Hát igen, sajnos benéztem, Gábor megválaszolta már előttem. 😃

 • ronaiheni

  2022-01-30 15:06:45

  Igen leesett nekem is .

 • viharlampa

  2022-01-30 10:15:10

  Amit "ő" blokkol a figurával, azt csak "ő" tudja elvenni, mi nem. Dobókockája mondja meg, hogy mit vesz el, de nekünk a blokkolt kártyák tilosak. Ha "ő" vesz el egy blokkolt kártyát, akkor vissza kell tölteni ugyan úgy. Az utolsó évszaknál pl. így "ő" továbbra is 8 kártyából választ, mi már csak 4-ből.
  Szóval ez a blokkolás nekünk nehezítés évszakról évszakra, az "ő" játékát nem befolyásolja.

 • soetigabor

  2022-01-29 19:59:39

  Én még nagyon keveset játszottam vele, azt is több hónapos eltérésekkel, és minden alkalommal bele kellett rázódnom. Így szólóban is csak ügyetlenkedtem, szórtam magam elé a zöld lapokat, és mire észbe kaptam az utolsó évszakban, maradt 3 hely a városomban. Próbálok majd a legközelebbi játékra emlékezni, hogy eleinte a kék és zöld lapokra menjek, a végén pedig a lilákra. Ha jól sejtem, ez lesz a megfelelő kombó. :)

 • ronaiheni

  2022-01-29 19:46:34

  Akkor figyelmetlenűl olvastam . De gyanus volt így🤔 kivettem neki azokat a fránya lapokat. Nekem mindenhogy tetszik . A solo módban arra törekedtem , hogy olyan kárzyáim legyenek amik ujabb akciókat adnak és spájzoltam a nyersanyagokat amiket győzelmi pontokért cserélgettem be. Nagyon függ a lapjárástól . Volt hogy 51 pontom lett volt hogy 27 , mert semmit se tudtam leépíteni értelmesen . És siettem az évszakforduló elött begyűjteni a vízparti bónuszlapokat az orra elől.

 • soetigabor

  2022-01-29 19:03:56

  Csak neked vannak tiltva az általa blokkolt nagymezős lapok. Ő még attól vehet fel onnan, ez benne van a szabályban. "Vedd el az új munkását, és tedd a Nagymező 1-es számú kártyájára, (a nyárit tedd a 2-esre, az őszi munkásokat a 3-asra és a 4-esre), így a játék végére munkásai lefoglalják a Nagymező felső 4 kártyáját. Te már nem játszhatod ki az ilyen módon lefoglalt kártyákat, de Varjúháj igen."

  Neked mi a véleményed a szóló módról?

 • ronaiheni

  2022-01-29 17:53:27

  én is most próbáltam a solo modot. De nekem nem egyértelmű valami. Ha kijátszom egy lapot bárhonnan kézből, mezőről akkor ő is kap egyet , de a második évszaktól foglalt az 1-2-3 lapoka mezőn. namármost onnan nem lehet levenni lapot neki se? , mert bizony én zsinórban 1-2-3 okat dobáltam neki néha egy 6-7 ...tehát ha 1-2-3 dobok nem kap lapot vagy megkapja ?

 • viharlampa

  2022-01-23 16:14:02

  Én is a napokban próbáltam csak ki a szóló verziót (legkönnyebb fokozaton), eddig nem volt rá szükség, de sajnos megkopott a fénye a családban, így hónapok óta nem került elő. Nekem piszkálta a szemem, szívesen játszottam volna vele. Így hajrá!

  Hát… máshogy kell játszani, mint ha többjátékos lenne. Nagyon máshogy.
  Fontos különbség, hogy amit én nem veszek el alap eseményt, azt jó eséllyel "ő" viszi el, a különlegeseket pedig biztosan megkapja. Ilyen kötelező elem ugye a többjátékos verziónál nincs, azok ott maradnak és kész.
  Elment 2 parti, mire leesett, hogy a 0 és 1 pontos kártyákat nem is nagyon érdemes gyűjteni (hiba van bónusz hatásuk) még beköltöztetés esetén sem, mert minden ilyen kijátszáskor „ő” biztosan 2 vagy 3 pontot fog kapni, én meg csak 1-et.
  Még akkor sem feltétlen, ha ”daru”, vagy „fogadós” kártyánk van, mert kap ezek kijátszásakor is egy kártyát és az eldobásuk/becserélésük esetén is kap egyet: jobb esetben 4 pont, rosszabb esetben 5-6 pontot is szerezhet ez által. Bukta. Így csak tényleg akkor vegyünk ilyen 0 vagy 1 értékű lapot, ha valami utána 3-4-5-öt tud adni nekünk (király, királynő, palota, stb.).

  A különleges események megszerzése több játékos esetén is elég nehéz, így meg hogy kevésbé pörögnek a lapok, még inkább. Én eddig 1-et tudtam csak megszerezni (nem volt szerencsém a lapokkal), vagyis 9 pont fixen az övé.

  Szóló módban tehát nem a kártya halmozás a lényeg, hanem a minél erősebb lapok gyűjtése. Inkább gyűjtsünk és gyűjtsünk erőforrásokat, aztán néhány olyan szerencsés lapot megvenni, ami ponterős és az eseményekhez is szükséges. Mert "ő" úgy sem kap lapot, amíg mi nem játszunk ki egyet. Ha csak 10-et gyűjtünk egész játékban az sem baj, mert neki is csak 10x 2 vagy 3 pontja lesz.

  De tetszik ez a mód is, elő fogom venni még sokszor 😃
  Jó játékot!

 • soetigabor

  2022-01-15 21:03:48

  A 3 nehézségi szintű szóló módból most kipróbáltam az elsőt, ha már így szóba hoztátok, leírom az én véleményemet.

  A fiktív ellenfél játéka abból áll, hogy vannak passzív, fixen lehelyezett munkásai, és kártyákat játszik ki a közös készletről, a kártyák hatásai nélkül és nyersanyagokhoz sem nyúl. Hogy melyik kártyát veszi fel a Nagymezőről, azt kockadobás dönti el. A játék előrehaladtával egyre több kártyát blokkol a Nagymezőn, a munkások visszaszerzésekor plusz pontokat kaphat, és a játék végi pontozásnál is más szabályok szerint kap pontokat.

  A többjátékos módban jelen lévő kompetitív munkáslehelyezős, tabló építés mellé, a szóló módban beköszön a krízis menedzsment, ráadásul abszolút dominánsan, ami szerintem nem áll jól neki. Teljes mértékben absztrakt élményt kaptam így a játéktól, eltűnt belőle a kedves kis téma. Végig azt kellett figyelnem, hogy én vegyem fel a lehető legtöbb, pontot érő lapkát és kártyát, különben az ellenfél mindenképpen pontokat kap érte. A többjátékos módban legalább van rá esély, hogy marad lent valami, amiért senki nem kap a játék végén pontot.

  Én nem próbálkozom vele többet, így is alig vártam, hogy vége legyen, ettől függetlenül másnak még bejöhet így is.

 • sandor6

  2022-01-15 09:00:19

  Szurkolok, hogy sikerüljön kipróbálni😊 Ha esetleg én veszem rá magam hamarabb, akkor mindenképp írok majd😉

  Nekem is az a "probléma", hogy már lassan több játék van, mint időm 😃

 • hierroo

  2022-01-15 08:44:04

  Sajnos még nem. Pedig amit a szabálykönyv szóló módra mond, az igéretesnek tűnik. Maga a játék nincs is meg nekem. A tabletopián lehetne játszani vele a szóló móddal is és még a többi kiegészítő és más módok is elérhetőek, csak hát azokkal is csak prémiummal lehet játszani, ezért nem tudtam kipróbálni őket. Szomorú ez nekem, de egy pozitív van ez egészben, hogy annyi féle és fajta társasjáték van, hogy mindig találok olyat ami valahogy elérhető számomra.

 • sandor6

  2022-01-15 00:57:05

  Kipróbáltad végül? Érdekelne engem is a vélemény. Még nem ültem neki egyszer sem, de nagyon kacérkodok a gondolattal :)

 • sandor6

  2021-12-29 14:36:59

  Ohh a Scythe az már egy ideje a kívánság lista része.

  Az Everdell esetében pedig ámultam, amikor láttam, hogy minden kiegészítő illeszthető és nem csak úgy, hogy mellé rakjuk, hanem konkrétan egy nagy táblát alkot.

  Nekünk annyira nem szokásunk kiegészítőket venni addig, amíg az alap is izgalmas, de itt valószínűleg ez a kor meg fog szakadni. A Marshoz vettünk először kieget és valószínűleg ez lesz a második 😁

 • veerzoltan80

  2021-12-26 22:11:55

  Ezzel csak egyetérteni tudok. A kiegek, amik vannak és még jönnek, hála a gémklubnak, pedig tovább javítják az egész összképet. A fagybérc is remek, a newleaf is jó és a pearlbook is jó lesz biztosan. És ha mind meglesz akkor nem tudom mekkora asztal fog kelleni hogy komplett osszerakjuk az egész játékot. Nagyon szeretjük, az óévi - dec31 - játékok között lesz. Csak azért nem ezzel kezdjük 2022őt mert az hagyomány a családban hogy az év első játéka a Scythe.

 • sandor6

  2021-12-26 21:31:51

  Gyűjteményem egyik, ha nem a legszebb játéka. A kinézete magával ragadó, játék mechanika logikus és nem túl bonyolult. Persze rá kell szánni az időt, hogy végig olvassuk a szabálykönyvet, de az első egy-két játék után már nem igazán van rá szükség.

  Számomra külön pozitívum és egy hatalmas plusz pont, ha egy játék rendelkezik solo móddal, így természetesen ez is ott van számomra a top játékok között.

Az Everdell - Az örökfa árnyékában társasjáték és kiegészítői (21)

 • Everdell: Gyöngypatak társasjáték Kiegészítő

  Merülj még mélyebbre az Everdell világában! Az Everdell – Gyöngypatak kiegészítővel új helyszínnel és erőforrással bővíthetjük az alapjátékot. Béka követeink segítségével igazgyöngyökhöz juthatunk, amikből különleges tárgyakat és csodákat vásárolhatunk. A játékhoz szükség van az Everdell – Az Örökfa árnyékában társasjátékra! Magyar nyelvű játékszabály...

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Everdell: Gyöngypatak társasjáték Kiegészítő 16990 Ft-tól! - 21 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Everdell: Rugwort Pack társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Everdell: Fagybérc társasjáték Kiegészítő

  Everdell völgyének határain túl, mélyen a titokzatos és ismeretlen vidék szívében új kalandok várnak, hogy felfedezzék őket. A Spirecrest számos izgalmas és kihívást jelentő játékmechanikával és jellegzetességgel bővíti az Everdell alapjátékot, többek között a következőkkel: Időjárás kártyák, amelyekkel új leküzdhető kihívásokkal bővül a játék. Felfedező...

  • Játékidő: 100 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 100 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Everdell: Fagybérc társasjáték Kiegészítő 18872 Ft-tól! - 21 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Everdell: Virágfesztivál társasjáték Kiegészítő

  Virágba borul az Örökfa... Az Everdell: Virágfesztivál kiegészítő több modullal bővíti az alapjátékot. Állataink egyedi képességekhez juthatnak, megjelenik a piac és új események színesítik a versengést. A játékhoz szükség van az Everdell: Az Örökfa árnyékában társasjátékra! A doboz tartalma: Kiegészítő alkatrészek és szabályok 5-6 játékoshoz Játékos...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Everdell: Virágfesztivál társasjáték Kiegészítő 14000 Ft-tól! - 1 felhasználó és 22 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Everdell: Collector's Edition Upgrade Pack társasjáték Kiegészítő

  Az Everdell Collectors' Edition minden extra tartalma, amivel a hagyományos alapjáték tulajdonosai is rengeteg extrával bővíthetik játékukat. A doboz tartalmazza az Extra! Extra! kártyákat, a Legendary kártyákat, a Collectors' Edition kártyáinak szabályait, a Rugwort kártyákat, patkánymunkásokat, deluxe győzelmipont-jelzőket, deluxe "Foglalt" jelzőket...

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Everdell: Collector's Edition Upgrade Pack társasjáték Kiegészítő 19990 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Everdell: Pearlbrook – Freshwater Pack társasjáték Kiegészítő

  Upgrades the Standard Edition of Pearlbrook with the Collector's Edition content. This item includes: 6 axolotl meeples with Frog Ambassador, 6 platypus meeples with Frog Ambassador, 6 starling meeples with Frog Ambassador, 25 glass pearls, punchboard including open & closed signs and 3D Wonders, scorepad, 4 Adornment cards, 6 Special Event cards, 4 Forest...

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
 • Everdell: Legendy társasjáték Kiegészítő

  This expansion was released by polish publisher Rebel. It contains 10 Legendary Cards Cards that can be found in Collector's Edition and Glimmergold Pack. In Poland it is a regular expansion, which you can buy in store. Official polish description: Rozszerzenie Legendy to 10 zupełnie nowych kart, które dodajemy do podstawowej talii. Zawierają one unikalne...

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Everdell: Więcej! Więcej! társasjáték Kiegészítő

  This expansion was released by polish publisher Rebel. It contains 15 Extra! Extra! Cards that can be found in Collector's Edition and Glimmergold Pack. In Poland it is a regular expansion, which you can buy in store. Official polish description: Rozszerzenie Więcej! Więcej! to 15 zupełnie nowych kart, które, wtasowane do talii, pozwolą na jeszcze lepszą...

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Everdell: Spirecrest – Collector's Edition társasjáték Kiegészítő

  Everdell Spirecrest Exp. kiegészítő, angol ár: 23 390Ft. Messze túl Everdell biztonságot nyújtó völgyén, a rejtélyes és veszélyes földeken, kaland vár arra hogy felfedezzék. A Spirecest megannyi új stratégiával és kihívással gazdagítja az eredeti játékot, vágj bele az új élményekbe!Angol:The Collector's Edition includes: + 9 Discovery Cards +3 Big Critter Meeples + 3 Critter Types (Lizard, Mole, Owl) +4 Plastic Saddles This edition is direct-only, which means it...

  • Játékidő: 100 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 100 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Everdell: Spirecrest – Collector's Edition társasjáték Kiegészítő 15000 Ft-tól! - 1 felhasználó árulja ezt a játékot!

 • Everdell: Pearlbrook – Collector's Edition társasjáték Kiegészítő

  The collector's edition comes with game play content not included in the retail edition: 4 additional adornment cards, 6 event cards, and 4 forest cards. Some additional components as well: 18 additional meeples, 3 additional frog ambassadors, 6 open/closed 3D signs, and a scorepad. Explore a new underwater society in Pearlbrook, the first expansion for...

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Everdell: Pearlbrook – Collector's Edition társasjáték Kiegészítő 16000 Ft-tól! - 1 felhasználó árulja ezt a játékot!

 • Everdell: Collector's Edition társasjáték

  The Collector's Edition of Everdell includes everything in the standard edition, plus the 10 card Legends expansion, 15 Extra! Extra! cards, 30 metal tokens, and an upgraded 8-sided die. This is all contained in a UV spot-coated box and a Gallery slipcase. Within the charming valley of Everdell, beneath the boughs of towering trees, among meandering...

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Everdell: Collector's Edition társasjáték 75000 Ft-tól! - 1 felhasználó árulja ezt a játékot!

 • Everdell: Újliget társasjáték Kiegészítő

  Figyelem, figyelem! Szerelvény érkezik a negyedik vágányra! A vágány mellett kérjük vigyázzanak! Az új vasútállomás elkészült, és teljes gőzzel üzemel Everdell legrégebbi városában, számos új mechanikát, erdőlakót, építményt és nagyszerű lehetőségeket hozva ezzel az Örökfa árnyékába! Newleaf városa egy virágzó úticéllá nőtte ki magát, ahol számos izgalmas...

  • Játékidő: 100 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 100 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Everdell: Újliget társasjáték Kiegészítő 18000 Ft-tól! - 17 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Everdell: Mistwood társasjáték Kiegészítő

  Elég bátor vagy, hogy nekivágj a Köderdőnek*, és szembeszállj a rettegett Éjjeli cselszövővel*? Az Éjjeli cselszövő terveket sző, hogy pókgyermekei segítségével átvegye a hatalmat Everdell felett! Vedd fel a harcot, szőj ellentervet, szóló vagy kétjátékos módban, és toborozz olyan igazi hősöket, mint például maga Örökfark Kurszán! A doboz tervezett...

  • Játékidő: 100 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 100 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Everdell: Mistwood társasjáték Kiegészítő 24990 Ft-tól! - 2 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Everdell: Spirecrest – Trailblazers Pack társasjáték Kiegészítő

  Upgrades the Standard Edition of Everdell: Spirecrest with the Collector's Edition content. This item includes: 9 Discovery Cards, 3 Big Critter meeples (peacock, boar, vulture), 4 plastic saddles, 6 Owl meeples with Frog Ambassador and Rabbit Traveler, 6 Mole meeples with Frog Ambassador and Rabbit Traveler, 6 Lizard meeples with Frog Ambassador and...

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
 • Everdell: Expo Hall társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
 • Everdell: Jor Goldwing társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
 • Everdell: House of Peace Promo Card társasjáték Kiegészítő

  • Everdell: 3 Minute Library Promo Card társasjáték Kiegészítő

   • Everdell: Berlin Brettspiel Con promo card társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 80 perc
    • Min. játékidő: 40 perc
    • Max. játékidő: 80 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 13+ éves
   • Everdell: A legkisebb erdőlakók társasjáték

    Dobd le az iskolatáskát, és irány az erdő! Az Everdell: A legkisebb erdőlakók egy önállóan játszható, könnyed és vidám „tablóépítő” családi társasjáték. A játékosok nyári kalandokat élnek át és új barátokat szereznek – a nagy sikerű Everdell világában. Tablóépítés: a korlátozott számban megszerezhető kártyákból kell, azok egymásra hatásait figyelembe...

    • Játékidő: 60 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 60 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 6+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    Everdell: A legkisebb erdőlakók társasjáték 15290 Ft-tól! - 17 üzlet árulja ezt a játékot!

   • Everdell: Kindergarten Promo Cards társasjáték Kiegészítő

    Everdell Kindergarten Promo cards : This pack contains 6 cards that may be played with the original Everdell base game. 4X kids (critter card) 2X kindergarten (building card) These cards are not meant for play with My lil' Everdell. The Kindergarten card allows you to use an occupied token to play a Kids card for free, and you may do this twice during the...

    • Játékidő: 80 perc
    • Min. játékidő: 40 perc
    • Max. játékidő: 80 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 13+ éves

   Részletes adatok

   Részletek

   • Játékidő:  40 - 80 perc
   • Játékosok:  1 - 4
   • Ajánlott életkor:  13+
   • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
   • Komplexitás:  Közepesen összetett
   • Tervező:  James Andrew Wilson
   • Illusztrátor:  Dann May, Andrew Bosley, Cody Jones
   • Kiadók:  Pegasus Spiele, Arclight, White Goblin Games, Matagot, Kaissa Chess & Games, REBEL.pl, YOKA Games, Gém Klub Kft., Galápagos Jogos, Hobby World, REXhry, Cool Mini Or Not, Fantasmagoria, Maldito Games, Starling Games (II), Abraxas, Ігромаг, Gameology, MIPL
   • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, francia, német, görög, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, ukrán, bolgár, szerb, thai

   Alternatív nevei


   Kiadások

   • English standard edition, first printing
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: angol
   • Chinese edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: kínai
   • Czech edition, first printing
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: cseh
   • English standard edition, second printing
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7 cm
    • Súly: 1.8 kg
   • German first edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: német
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
   • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: magyar
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
   • Italian standard edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: olasz
   • Korean edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: Korean
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
   • Russian first edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: orosz
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7 cm
   • Thai edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: thai
    • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7.3 cm
    • Súly: 1.9 kg
   • Czech edition, second printing
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: cseh
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
   • Dutch edition 2020
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Súly: 1.7 kg
   • English second edition, second printing
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
   • Japanese edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: japán
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
   • Polish edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: lengyel
   • Russian second edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: orosz
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7 cm
   • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
   • Czech edition, third printing
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: cseh
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.4 cm
    • Súly: 1.8 kg
   • Dutch edition 2021
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
   • French edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Súly: 1.7 kg
   • Galápagos Jogos Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: portugál
   • German second edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: német
    • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 7.4 cm
    • Súly: 1.6 kg
   • Greek edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: görög
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
   • Maldito Games Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: portugál
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
   • Bulgarian edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: bolgár
    • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.5 cm
    • Súly: 2 kg
   • Czech edition, fourth printing
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: cseh
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.4 cm
    • Súly: 1.8 kg
   • English third edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
   • Romanian edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: román
   • Serbian edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: szerb
   • Ukrainian edition
    • Kiadás éve: 2024
    • Nyelv: ukrán

   Hasonló játékok

   Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Everdell - Az örökfa árnyékában társasjátékhoz