7 Csoda: Párbaj
7 Csoda: Párbaj
7 Csoda: Párbaj
7 Csoda: Párbaj
Videó beküldése

7 Csoda: Párbaj

Társasjáték, 2016
Értékelem!

A 7 Csoda: Párbaj egy könnyen tanulható társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A játékot az Év Játékának jelölték 2015-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 3 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a...

A 7 Csoda: Párbaj egy könnyen tanulható társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A játékot az Év Játékának jelölték 2015-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 3 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a kártya húzás, a vic-15 circuit breaker / sudden death és a vic-19 tug of war mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Irányítsd a két nagy ókori birodalom egyikét!

Biztosítsd az erőforrásaidat, fejleszd a kereskedelmet, tudományt, de semmiképpen ne feledkezz meg a hadseregről sem! Döntéseid nem csak saját, de ellenfeled lehetőségeit is meghatározzák, ezért válassz körültekintően a kártyák közül!

Egyszerű szabályok, komoly stratégia és végtelen újrajátszhatóság jellemzi a 7 Csoda: Párbajt. A játékosok három fordulón keresztül próbálnak minél nagyobb és gazdagabb birodalmat felépíteni a közös készletet képező kártyákból, ehhez azonban az ellenfelük minden lépésére is figyelniük kell! Harc, tudomány, kereskedelem… A lapok kombinálása és szelektálása, a speciális épületek megszerzése és felépítése újabb és újabb stratégiát kínál minden partyban!

A 7 Csoda: Párbaj a 2011-es Év Játéka díj győztesének, a 7 Csodának kétszemélyes verziója. Egy komplex, de gyors, fordulatos, és nem utolsó sorban rendkívül szép stratégiai kártyajáték, ahol a játékosok felváltva szereznek lapokat a közös készletből és építik a saját civilizációjukat, hogy győzelmi pontokat gyűjtsenek. A mechanika tehát meglepően egyszerű, de a játék egyáltalán nem az!

A játékmenet

Az alapjátékból ismerős három kor, vagyis forduló ez esetben három előre kirakott kártyaelrendezést jelent nyílt és rejtett lapokkal. A játékosok ezekből válogatnak, ügyelve rá, hogy közben az ellenfél nehogy leszorítsa őket a harci sávról, vagy éppen túlságosan nagy tudományos fölényre tegyen szert, mert az azonnal a játék végét jelenti! Ez, valamint a többféleképp kombinálható és felhasználható kártyák, a változatos kezdőállások, és persze a felépíthető csodák teszik igazán izgalmassá és megunhatatlanná a 7 Csoda: Párbajt.

Szabálykönyv

Angol nyelvű szabálykönyv

7 csoda: Párbajhoz házilag készített Vezetők kiegészítő

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 22% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 6 000 Ft-tól
 • 24 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Civilizáció, Közgazdaság, Városépítő, Ősi
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Kártya húzás, VIC-15 Circuit Breaker / Sudden Death, VIC-19 Tug of War

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

7 Csoda: Párbajvagvolgyi.renato, Székesfehérvár, Mór

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Székesfehérvár, Mór! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Eladó a hét csoda párbaj című játékhoz egy fém katonai jelölő + fém minerva jelölő + Sagrada Familia promó lap ajándék prémium kártyavédővel Személyes átvétel Móron, vagy Székesfehérváron. Postázom is ha kell. A szállítási költség a vevőt terheli.

4 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (5)

7 Csoda: Párbaj társasjáték videók (18)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb két személyes játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2015

Legjobb stratégiai játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2015

Kommentek

Kommentek

 • Csiracsirke

  2021-05-03 17:33:14

  Beszereztem és végre ki is próbáltuk ahogy elöttem is írták kártyákat kell draftolni a felhúzott kártyával három akció közül egyet hajthatsz végre, megépíted, vagy eldobod érmékért vagy felhasználod az egyik csodádhoz. Három korból áll a játék ehhez 3 pakli kártya áll rendelkezésre amit különböző kombinációban kell lepakolni. A lényeg hogy nyersanyagokat gyűjts hogy építeni tudj vagy a katonai erőd növeld vagy tudományos lapokat gyüjts. Az utóbbi kettő kimaxolásával azonnal nyersz. Ezen kívül győzelmipontokat kell gyűjteni aki a legtöbbet gyüjti össze az nyert. A szabály nem vészes, kicsit gondolkozós játék, oda kell figyelni arra is hogy a másiknak milyen kártya kell így ki lehet szúrni a másikkal. A játékidő nem vészes reális a dobozon lévő 30 perc. A kártyák szépen illusztráltak az anyaghasználat is kiváló, kiváncsi lettem a két kiegészítőre hogy mennyit adnak hozzá az alap játékhoz én egy kicsit kevésnek érzem az alapot.

 • robsteady

  2021-04-09 11:50:49

  Jó játék. Vannak nála jobbak ebben a tematikában? Vannak. Among the Stars például. Annál is van jobb? Igen, Fields of Green. Nézz rá majd ezekre is.

  Ahhoz képest, hogy nem bonyolult játék, a szabálykönyve borzalmas... Többször feltettem a kérdést, hogy: "Most akkor mire gondolt vajon a költő...?" Pedig a Robinson Crusoe szabályait simán értettem és alkalmaztam olvasás után. Végül a Gémklub videója segített, majd egy próbajáték tisztázta a dolgokat. Viszont ez csorbított a népszerűségéből.

  Minősítésem: (lehetséges öt pontból ( > vagy < ) a két jellemző véglet szerinti minősítés. Amelyikhez közelebb áll a < azaz "nagyobb" jel, annak javára és a nagyobb vagy kisebb jelölők mértékében jellemző tulajdonságot látsz)

  Gyenge kivitelezésű ><<<< Minőségi komponensek
  Absztrakt >>>>< Tematizált
  Könnyed szórakozás >>><< Komolyabb játék
  Lineáris játékmenet >>><< Rejtett mélységek
  Kötött jól definiált szabályok >>>>< Szabad szabályértelmezés
  Szerencsefaktor >><<< Észjáték
  Aktív játékosszerep >>><< Passzív játékosszerep
  Rövid játékidő >>><< Hosszú játékidő

 • Crospieler

  2021-03-13 15:20:47

  Fantasztikus és szerintem az egyik legjobb 2 fős stratégiai játék.

  Nagyon tetszik, hogy 3 féle győzelmi kondíció van benne: polgári, katonai és tudományos. És bár az utóbbi kettőt nehéz elérni ha az ellenfelünk odafigyel, de pont ez a lényeg, hogy oda kell figyelnie rá különben simán elveszítheti a játékot. Gyakran emiatt olyan kártyát kell választanunk, ami a mi birodalmunkat kevésbé fejleszti, de meg kell akadályozni, hogy az ellenfelünk tovább erősítse katonai erejét, vagy további tudomány szimbólumhoz jusson.

  Az illusztrációk is szépek és nincs két egyforma kártya.

  Az, hogy ez a társas a BGG oldalon előrébb van a listán mint az eredeti 7 csoda, sokat elmond róla. Ugyanis az ritka, hogy egy játék két fős változata nagyobb értékelést kapjon. A 7 csoda párbaj ezt meg is érdemli.

 • ghtyshd

  2021-01-28 20:46:53

  Nehéz úgy jót írni erről a játékról, hogy egyszer sem tudok győzni :D Vagyis egyetlen egyszer sikerült nyerni, de fogjuk rá, hogy első játéknál létezik kezdők szerencséje.

  Ez a játék igencsak épít a stratégiára és igencsak konfrontatív tud lenni. Valamiért nekem az agyam nem tud ráállni arra a fajta gondolkodásra, amit megkíván a játék, de a végén mindig vissza tudom vezetni, hogy hol ronthattam el. Szerencsére a szabálykönyv háta mutatja melyik korban milyen lapok vannak, így tudok számolni előre, de ennek ellenére nem mindig jön ki szerencsésen a lépés.

  Őszintén én amúgy féltem, hogy mit tartogat a játék, mert a témája igencsak történelmi - bár inkább történelmes - amivel én enyhén szólva sem vagyok köszönőviszonyban. Ennek ellenére szerencsére nincs túl sok köze a történelem órán elhangzottakhoz, és ami a legjobb az egészben, hogy három féle mód van a győzelemre. Ez pedig nem csak sokszínűvé teszi a játékot, hanem realisztikusabbá is ha jobban belegondolunk.

  Kicsit vicces is szembesülni azzal, hogy milyen borzalmas döntéseket tudunk hozni és mennyire nem tudunk vezetni egy birodalmat, holott a való élet politikáját könnyedén lehet szapulni kívülállóként :D

  Az én ízlésemnek ez a játék egy erős 4/5-ös, de ha választani kéne nem erre böknék a polcon. Inkább csak a párom kedvéért játszom, mert őt például teljesen elragadja, teljesen beleéli magát, átéli az egészet és büszkén áll fel az asztaltól.

  A kiegészítőt pedig szintén ajánlom (bár elképesztően fura számomra, hogy majdnem egy árba van az alapjátékkal), mert kicsit jobban ráhatás van a játékmenetre, és mióta a Pantheon is büszkén áll a tábla fölött, azóta kevésbé siralmasak a vesztéseim.

 • pcgamer10

  2021-01-27 10:28:26

  Ez az a fajta játék két főre amit nem igazán kell túl ragozni. Meg kell venni, kikell próbálni, belekell szeretni. Imádjuk, gyors és egyszerű. Osztanám a tévhiedelmet, hogy mindig az a játékos nyer aki kezdi a játékot. Ha mindkét fél figyelmes, többnyire civilgyőzelem lesz a vége, figyelmetlenség illetve a szabály nem ismerése szüli azokat a kritikákat, hogy ez a játék kiszámítható. Egyáltalán nem kiszámítható, nagyon jó a játék mechanizmusa. Tudományos illetve hadászati győzelem is előfordul, ritkábban mint a civil győzelem. A pontozást a végén mi egy telefonos alkalmazásba rögzítjük. Kiegészítők vásárlása tervben van, de egyelőre még nagyon élvezzük az alapjátékot. Az interneten található hozzá olyan kiegészítő ami színesebbé teszi a játékot, fém pénzek illetve fém jelölő a hadászathoz. Szerencsefaktor a meglátásom szerint nem dominál, többnyire kisebb logika, illetve előregondolkodással, ha az ellenfelünk nem húzza keresztbe a számításainkat, tudjuk érvényesíteni az elgondolt taktikánkat.

  Mindenki számára ajánlom a játék kipróbálását, izgalmas és élvezhető. A 7 Csoda játékot még nem próbáltuk, többnyire ketten társasozunk, így általában a két fős társasokat vesszük új társasjáték vásárlása esetén.

 • balazs.turi987

  2021-01-20 23:19:55

  Első kifejezetten kétszemélyes játékunk. Mivel legtöbb esetben ketten játszunk, ezért érthető volt, hogy ki kéne próbálni egy direkt kétszemélyesre optimalizált és tervezett játékot is. Első látásra szerelmesek lettünk a játékba, mindkettőnket nagyon érdekelte a játék témája. Az első játék során jöttünk rá, hogy ez a játék sokkal könnyebb, mint aminek (legalább számunkra) elsőnek tűnt. Azt hittem, hogy ez egy túltaktikázós, végletekig taktikus játék lesz, ami során csak arra fogok figyelni, hogyan tudnék kárt tenni az ellenfelem épülő birodalmában, de rá kellett jönnöm, hogy sokkal inkább magamra kell koncentrálnom, mert különben a saját világom nem fog haladni és fejlődni a 3 kor során. Ez nagyon megtetszett benne, hogy egyszerre kell magamra és az ellenfelemre figyelnem, mert annak ellenére, hogy csak kevés ponton tudunk beleszólni a másik dolgába, attól még képesek vagyunk elveszíteni a játékot a figyelmetlenségeinkkel. Velem többször is megtörtént, hogy annyira ráfókuszáltam a tudományos győzelemre (mivel előtte sosem jött össze), hogy az ellenfelem észrevétlenül leigázott hadi pontokkal. Ezzel el is érkeztem arra pontra, ahol ki kell mondanom: hadi pontokkal szerintem sokkal de sokkal könnyebb nyerni, mint máshogy. Annyit kell tennie az embernek, hogy úgy kell manipulálni a táblát, hogy hozzá jussanak a hadi lapok, és minél hamarabb lerohanja az ellenfelet. Ez a taktika az esetek nagy részében működik, emiatt is játszom ezt keveset, így érdekes marad a játék, és nem lesz egyoldalú. Összefoglalva ajánlom a 7 csoda: párbaj nevű játékot, nagyon szórakoztató és érdekes játék.

 • edboyww

  2021-01-19 01:08:06

  Ugyan kétszemélyes játék, mégis azt éreztem, hogy leggyakrabban csak a saját portámat gondozom, hiába vesszük ki egymás elől a lapokat. ezzel együtt azt gondolom, hogy ha valaki picit is szeret draftolni, akkor némi ókori ambient muzsika kíséretében kellemesen eltöltött fél-háromnegyed órák elé néz. Látszólag betonbiztos helye van a polcon.

  7/10, és csak azért nem 8, mert annyira azért nem varázsol el

 • Marcike

  2020-10-16 15:08:45

  Nagyon kedvelem ezt a játékot: alapvetően draftolni kell és paklit építeni, miközben az idő előrehaladtával egymásnak feszülünk az ellenféllel. Szerintem nagyon jól sikerült átültetni az eredeti 7 Csoda játékot két személyes játékkörnyezetbe, de való igaz, hogy elég nagy felhajtás van körülötte, ami nem feltétlenül indokolt.

  A játék hangulatos: birodalmat vezetünk, mely szomszédos kultúrákkal kereskedik és háborúzik, míg valamelyik nép felül nem kerekedik a másikon... Nagy pozitívuma az igényes kivitel és több remek ötlet a játékmenetben. Szeretem a gyorsaságát is.

  Hátránya, hogy kicsit túlárazott, illetve a szerzők miatt indokolatlan hype van körülötte. A Pantheon kiegészítő szerintem elég gyenge, olyan irányba tolja a játékot, ami nekem nem tetszik (ráadásul szemtelenül drága).

  szívesen ajánlom mindenkinek, mert szerintem nagyon jó szórakozást ad, viszonylag rövid és pörgős a játékmenete. Lehet benne taktikázni és még hangulatos is.

 • Marcike

  2020-10-16 14:52:26

  Egyetértek, valóban túlárazott és kicsit túlhype-olt. Ugyanakkor legalább egy modern társas játékkal több, ami miatt többen megkedvelhetik ezt a nagyszerű hobbit. 😊

 • harnas1207

  2020-10-06 16:19:40

  Sokan ajánlották, hogy próbáljuk ki, mert mindig ketten játszunk és szeretjük a stratégiai társasokat. Nem volt jó ötlet. Alapvetően hatalmas csalódás, bár tény, hogy nem mi vagyunk a célközönség. A játékmenet nagyon ötletesen át van alakítva két főre, a piramis is jól ki van találva. Egész egyszerűen leülsz és könnyen eltöltesz 30 percet laphúzogatással. Mert ez valójában nem más, mint egy sima draft, egy kis körítéssel. Más játék ott kezdődik, ahol ez elkezdődik. Van előtted 23 lap, amiket egyből be lehet kategorizálni mi mennyit ér, és úgy válogatsz magadnak, hogy a másikat rossz húzásra késztess. Természetesen a lapok fele csak töltelék semmire nem használható, legalábbis a többihez képest. Míg a 7 csodában legalább többfelé kellett figyelni, itt nagyon könnyen ki lehet rekeszteni a másikat. Főleg ha te határozod meg a kezdést.... Egyszóval ez egy valóban gyors, kétszemélyes és könnyen hordozható játék, ami érthetetlenül drága a tartalmához képest és komolyabb igényekkel rendelkező játékosokat nem tud lekötni.

 • zeniwolf

  2020-09-27 20:10:01

  Régóta kerestem egy igazán jól müködő 2 személyes társasjátékot! És megtaláltam!

 • Floranna

  2020-09-05 15:32:03

  Régen sokat játszottam az alap játékkal, és nagyon örülök, hogy megjelent a DUEL változat. :)

  Az egyik legjobb és leginkább szeretett kétszemélyes játékunk. :) Kompakt, az inzert is nagyszerű.

  Utazáshoz is tökéletes. :)

  Aki keres két személyes játékot, és szeret stratégikusan gondolkozni, annak nagyon ajánlós. :)

 • kemonszt

  2020-09-04 14:54:22

  A 7 csoda párbaj egy valódi két személyre tervezett mestermű!

  Ez volt az első két személyes társasjátékom, viszont az összes társasjátékom közül ezzel játszottam eddig a legtöbbet és ezt érzem az egyik legjobb befektetésemnek. Én alapból is nagyon szeretem a kártyajátékokat, így a 7 csoda is nagyon tetszett nekem, mert rendkívül élvezetes játszani és egyedi. Azonban a párbaj verzióval igazán feltették a pontot az i-re.

  Az eredeti 7 csoda komponenseit mesterien emeli át és helyezi nagyon hasonló, de mégis más kontextusba.

  A játékmenet egyszerűen tökéletes. A stratégia és tervezés minden szintje megjelenik a játékban. Egyaránt a rövidtávú döntésekben, mint pl. melyik kártyához engedjem hozzájutni az ellenfelemet. De hosszú távon is, már rögtön a játék elején a csodák kiválasztásával definiálják a játékosok a kvázi céljukat. [A játék kezdetétől szintén rendkívül befolyásolják döntéseiket más nagyon izgalmas faktorok is, a Pantheon és a Vezetők [fan] kiegészítők használata esetén is]

  Annak ellenére, hogy a játéknak micsoda mélységei bontakoznak ki, viszonylag egyszerűnek számít. Egyszerű és világos akciókat lehet végrehajtani minden körben, viszont az egyszerű döntések láncát és pozitív/negatív hozadékait már egy fokkal bonyolultabb átlátni.

  Kifejezett tetszik az, hogy a játékban nem csak egy győztes stratégia létezik. Összesen 3 féle mód van nyerésre: hadászati erőfölénnyel, tudományos erőfölénnyel és polgári győzelem (játék végi pontozás útján). A legjobb az, hogy bármikor lehet balanszolni egy jó kártya felhúzással a másik játékos erőfölényét és játék közben is lehet győzedelmeskedni.

  Így tehát a játéknak szinte végtelen az újrajátszhatósága, mivel a kártyaleosztások, felhúzási sorrendek, döntések eredményei, mind változnak minden játék során. Megkockáztatom, hogy kettő még csak hasonló menetet sem játszottam még vele.

  Aki két személyes társast keres magának, a legjobb szívvel a 7 csoda párbajt tudom ajánlani! :D

  Mellesleg ár-érték arányban is verhetetlenül jó szerintem.

 • kamaras2018

  2020-05-10 14:15:44

  Megjelenés: a doboz és a lapok is szépek, esztétikusak. Nincs tőle "hűha érzésem", de ettől függetlenül tényleg szép - 4/5 pont

  Újrajátszhatóság: hatamas újrajátszhatóság van benne köszönhetően a játék kialakításának: mindig más a lapok sorrendje, illetve néhány lap mindig kimarad - 5/5 pont

  Tanulhatóság: közepesen nehéz játék szerintem (nem vagyok gémer). Kell az elején 3-4 játék, míg teljesen megértesz mindent, te utána gond nélkül játszható. Aki már játszott 1-2 modern társasjátékkal, az hamar rá fog érezni - 5/5 pont

  Tematizáltság: nagyon szeretem a tematikus játékokat. Itt a tematizáltságot két részre osztom: egyrészt ha már begyakoroltátok, eléggé mechanikussá válik. Pár játék után már nem igazán érdekel, hogy milyen éptíménnyel bővítem a birodalmam, csak annyit látok már, hogy az adott építmény hány pontot ér. Így 5-10 játék után leválik a téma a játékról, és teljesen mechanikussá válik. Másrészt viszont végig adja a párbaj érzést. Azt érzem, hogy épp egy komoly csata közepén vagyok, amit mindenáron meg kell nyernem. Szabályosan érzem magamon a harci, felpaprikázott hangulatot, még az ember pulzusa is megemelkedik. Erre ráerősít a játék alaptémája, ami a háttérben ugyan, de végig ott van a játék során és növeli a feszültséget. Ez dícséretes, viszont a mechanikussá válás miatt csak 4/5 pont. Ettől függetlenül szerintem kihozták belőle a maximumot.

  Összességében 4/5 pontra értékelem, mert az egész játékra ugyanaz igaz szerintem, amit a megjelenés kapcsán írtam. Nagyon rendben van, de hiányzik belőle a "hűha érzés". Ettől függetlenül rengeteg partit beletettünk már, és még egyáltalán nem unjuk. Ajánlom minden kezdő és tapasztaltabb játékosnak!

 • gurzocsehi

  2020-05-08 15:39:59

  Nagyon jó játék! Tényleg jól működő két személyes társasjáték. 14 éves fiammal szoktunk vele játszan, általában katonai győzelemmel ő győz le engem.😊

 • szocskok

  2020-05-07 21:55:39

  Zseniális játék. Kategóriájában az egyik legjobb. Nagyon szép kivitelezés mind játék mechanikailag mind látványra. Nagyon magas az újrajátszahtósági faktora, egész végig fentartja a figyelmet, a legváratanabb helyzetekben fordulhat meg az állás. A katonai és tudományos fölény jelenléte sokat színesít a játékon. Nagyon taktikus, de sok múlik a szerencsén is, hogy mit rejtenek a lefordított lapok, és jól meg kell fontolni egy-egy lépést. Nincsenek rossz lapok, és kezdeti hátrányból is simán lehet nyerni, sose szabad elbíznia magát az ellenfélnek. Azonnal megtetszett amikor hallottunk róla, furcsának tűnt elsőre a játékmenet, de kedvenc lett.

 • harnos.szilvi

  2020-05-06 14:04:13

  A Hét csoda kétfős verziója zseniális, merem állítani, hogy még a nagytestvérénél is jobb. Pörgős, dinamikus, nagyon komoly stratégiai lehetőségekkel, és nekem kicsit könnyebben átlátható is. Talán mert itt csak egy fő akcióit és kártyáit kell a sajátunkon kívül figyelni, viszont azt nagyon.

  Nagy odafigyelést igényel a játék, rengeteg dologra kell figyelnünk. A saját gyűjtött lapjainkra, a partnerünk lapjaira, a következő körökben megszerezhető lapokra, ráadásul több mód is van a másik legyőzésére, szóval tényleg minden lépésünk és tettünk befolyásolhatja a játék kimenetelét.

  Győzhetünk katonai fölénnyel, bár ez szerintem nem túl gyakori, tudományos fölénnyel, illetve pontszámítással. Általában ez utóbbi szokott nálunk lenni.

  Megunhatatlan, mindig izgalmas, és maga a játék pedig gyönyörű. Szépek a kártyák, a csodák is szépségesek, nagyon igényes játék és az egyik legjobb a két főre tervezett játékok kínálatában.

 • pillango810

  2020-04-15 20:52:02

  Szerintem ez egy kiváló társas játék nemcsak barátok, hanem párok számára is. Különösen tetszik benne, hogy bár figyelni kell,hogy mit csinál az ellenfél, és sok dologgal kersztbe lehet tenni a másiknak, a játékban lehet győzelmet aratni az ellenfél városának teljes elpusztítása nélkül is.

 • renii96renii96

  2020-04-06 10:34:24

  A legjobb kétszemélyes játék amivel eddig játszottam!

  Nem ismerem igazán ez eredeti 7 csodát, mivel csak egyszer játszottam vele egy nagyobb társaságban, de annyira engem nem fogott meg. Erről a játékról viszont annyira jókat olvastam, hogy muszáj volt beszereznem. Minden várakozásomat felülmúlta. :) Mivel sokszor szoktunk itthon ketten játszani, mindig nyitva tartom a szememet az ehhez hasonló játékokra, így van is itthon jó néhány. Mióta ezt beszereztem az esetek 80%-ban ez kerül elő, ha ketten akarunk valamit játszani. Eddig a max 4 játék volt egyhuzamban.

  Ahogy kinyitja az ember a dobozt, máris kellemes a látvány fogadja. Minőségi, szépen kidolgozott komponensek egy jól kialakított tálcában ahol mindennek megvan a saját kis rekesze. Nálam ez már plusz pont. Szóval látványra és minőségre 5-ös! És a többi?

  Más téren sem érheti panasz! Gyorsan tanulható, nincs túlbonyolítva, viszont kellően összetett ahhoz, hogy ne legyen unalmas és megdolgoztassa az ember szürkeállományát. Elég sok a véletlen faktor ahhoz, hogy minden játék más és más legyen, így gyakorlatilag korlátlan az újrajátszhatósága. A szerencsefaktor véleményem szerint kellő mértékű, így nem lehet ráfogni a vereséget, de ad egy kis csavart az eseményekhez.

  Tényleg fél óra alatt lemehet egy játék! Gyorsan elő lehet pakolni, játszani vele egyet és az elpakolás után még másra is marad idő... hacsak nem kap el a lendület, mert akkor a 3. menet után még mindig visszavágót követel valamelyik fél.

  Bárki aki csak gondolkodik rajta, hogy le fog ülni kettesben játszani, és csak egy játékot akar otthonra amivel ezt megteheti, szerintem egyértelmű választás. De akár azt is mondhatom, hogy kötelező darab a gyűjteménybe.

 • mokiszin

  2020-02-28 14:25:51

  azt hiszem, ennél okosabb "2 fősítést" nem láttam. az amúgy is bitang jó és erős 7 csoda-élményt sikerült úgy leredukálni, hogy 2 főnek csodálatos időtöltés.

  párommal imádjuk, kötelező és örök helye van a polcon.

 • zebrastica

  2020-02-13 11:57:05

  Azon kevesek közé tartozom a párommal, akik nem szeretik túlságosan ezt a játékot. Az interakció egymással viszonylag kevés. De nagyon szépen megoldották a 2fősítést a 7 csodánál és ez már önmagában is piros pontot érdemel! Leválogatás tök jól működik, hangulata megvan!

 • realbandy

  2020-02-06 00:04:05

  Ez talán az egyik legjobb kétszemélyes társasjáték. Nekem is egyik személyes kedvenc és a világ top listán is elég előkelő helyet foglal el.

  Egy egy várost fogtok építeni, amelyek versenyeznek egymással minden téren, tudományok, építészet, nyersanyag termelés, kézműves termék és csodák építésében.

  Minden körben választhatsz egy kártyát, amelyet megépítesz a városodban, esetleg eladod pénzért vagy felépítesz belőle egy csodát. De jól gondold, meg mit választasz avagy mit hagysz ott az ellenfelednek.

  + Nagyon szép, sokkal szebb mint a nagy testvér, 3+ játékos változata

  + Rövid, de tartalmas

  + Több féle képpen lehet nyerni: tudományos győzelem, katonai győzelem, polgári győzelem (itt számítanak a győzelmi pontok)

  + kis dobozos kompakt

  - nem találtam benne olyan dolgot, ami ne tetszene

 • szzuzmo1995

  2019-11-19 17:15:40

  Egy fantasztikus két személyes játék, kötelező a társasjátékos polcokon. Mindenkinek ajánlom! :D

 • kebeleic

  2019-09-02 11:30:50

  Csak ajánlani tudom ezt a játékot. Zseniális ahogy magával ragadja az embert a világába és én tényleg azt érzem játék közben, hogy egy saját birodalmat hozok létre. A remek látványvilág mellett a mechanizmus is csodálatos. A játékszabály egyszerű, de mégis rengeteg taktikai lehetőséget rejt.

 • nagysandor.mc

  2019-07-24 18:35:58

  Talán az egyik, ha nem a legjobb kétszemélyes társasjáték. Érezhetően igény volt rá. Véleményem szerint az alapjáték két fő részére élvezhetetlen... :(

 • Herdd

  2019-05-24 21:42:54

  Remek játék, remek áron.

 • Hyuse

  2019-05-10 19:23:57

  Nagyon jó kivitelezése a 7 Csoda 2 fős változatának. Azonban a kiegészítője, a Pantheon 100%-ban ajánlott, mivel kijavítja az egyetlen hibáját a játéknak. (ugyanis a kiegészítővel fel tudod borítani a kártyahúzások sorrendjét, ezzel is megakadályozva, hogy felszabadítsd az utat az ellenfélnek egy olyan kártyához, amit nem szerettél volna, hogy megkaparintson)

 • kisszofi

  2019-04-02 16:11:21

  Tökéletes játék 2 főre. Van benne kihívás és mégis gyors játék

 • Szekely David

  2019-04-02 14:39:38

  A legjobb 2 személyes játék izgalmas nem túl hosszú és nem is túl rövid tökéletes kikapcsolódás ;)

 • tarnai_roland

  2019-03-02 08:59:51

  Hatalmas játék kis kártyákkal! Nekem személyszerint jobban bejön mint a 7 csoda, taktikusabb, kiszámíthatóbb. Talán az egyik legtökéletesebb kétszemélyes társasjáték. A katonai illetve tudományos győzelmet viszont szinte lehetetlen kivitelezni, de talán nem is baj, így tovább tart. :)

 • Peter

  2019-02-16 23:30:00

  Rendkívül élvezetes és sokrétű jatekelmenyt ad. Egyszerű játékszabály, komoly taktikai mélyseggel. Pároknak kiváló társasjáték! ☺️ Nálunk nagyon nagy kedvenc lett.

A 7 Csoda: Párbaj társasjáték és kiegészítői (8)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 perc
 • Játékosok:  2
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Bruno Cathala, Antoine Bauza
 • Illusztrátor:  Miguel Coimbra
 • Kiadók:  Lautapelit.fi, Repos Production, Kaissa Chess & Games, REBEL.pl, Korea Boardgames co., Ltd., Gém Klub Kft., Lifestyle Boardgames Ltd, KADABRA, Galápagos Jogos, Asterion Press, ADC Blackfire Entertainment, Ludicus, Ponva d.o.o., Sombreros Production, Siam Board Games, Pridemage Games, Asmodee Italia, Ігромаг, Asmodee China
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, holland, angol, észt, finn, francia, német, görög, magyar, olasz, japán, Korean, lett, litván, norvég, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, svéd, szolvén, horvát, ukrán, bolgár, szerb, thai

Alternatív nevei


Kiadások

 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 20.3 cm x 20.3 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Dutch/English/Spanish edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 20.3 cm x 20.3 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • English first edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20.3 cm x 20.3 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • English/Japanese first edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20.3 cm x 20.3 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • English/Korean edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20.6 cm x 20.6 cm x 5.1 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 20.3 cm x 20.3 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • German first edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: német
  • Méretek: 20.3 cm x 20.3 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Italian first edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 20.3 cm x 20.3 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 20.3 cm x 20.3 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 20.3 cm x 20.3 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 20.3 cm x 20.3 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Dutch/English/Korean edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 30.8 cm x 30.8 cm x 5.2 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • English second edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20.7 cm x 20.7 cm x 5.5 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • German second edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: német
  • Méretek: 20.3 cm x 20.3 cm x 5.3 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • Greek edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 20.3 cm x 20.3 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 20.7 cm x 20.7 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Italian second edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 20.3 cm x 20.3 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Nordic edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 20.3 cm x 20.3 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Romanian edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: román
  • Méretek: 20.3 cm x 20.3 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 20.5 cm x 20.5 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Spanish first edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 20.3 cm x 20.3 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Ukrainian/Bulgarian/Korean edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 20.7 cm x 20.7 cm x 5.1 cm
 • English third edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20.3 cm x 20.3 cm x 5.1 cm
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 20.3 cm x 20.3 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Thai edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: thai
  • Méretek: 20.5 cm x 20.5 cm x 5 cm
 • Serbian/Slovenian/Croatian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: szolvén
  • Méretek: 19.8 cm x 19.8 cm x 3.2 cm
 • English-only edition 2019, first printing
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20.5 cm x 20.5 cm x 5 cm
 • English-only edition 2019, second printing
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20.4 cm x 20.4 cm x 5.1 cm
 • Korean-only edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: Korean
 • Chinese edition 2020
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: kínai
 • German third edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: német
  • Méretek: 27.7 cm x 27.7 cm x 5.5 cm
 • Ukrainian/Latvian/Lithuanian/Estonian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 20.1 cm x 20.1 cm x 5.1 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) 7 Csoda: Párbaj társasjátékhoz