7 Csoda: Párbaj
7 Csoda: Párbaj
7 Csoda: Párbaj
7 Csoda: Párbaj
Videó beküldése

7 Csoda: Párbaj társasjáték

társasjáték, 2016
Értékelem!

A 7 Csoda: Párbaj egy könnyen tanulható társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A játékot az Év Játékának jelölték 2015-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 3 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a...

A 7 Csoda: Párbaj egy könnyen tanulható társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A játékot az Év Játékának jelölték 2015-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 3 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a váltakozó képességek, a kártya húzás, a vic-15 circuit breaker / sudden death és a vic-19 tug of war mechanizmusokra.

A Kockamanó leírása:

7 Csoda: Párbaj ár: 9 990Ft. A méltán népszerű 7 Csoda társasjáték kétszemélyes változata. A koncepció nem változott a nagy elődhöz képest, ezúttal is virágzó civilizációk felépítése a cél. Azonban a játékosok a már megszokott kártyatípusok mellé újakat is kapnak, és bár a háromfordulós játékmenet és a tudatos kártyaválasztás megmaradt, az előre kirakott, de esetenként titkos lapok és a többféle győzelmi lehetőség egészen új stratégiát követel. A 7 Csoda: Párbaj jól átgondolt és századszorra is izgalmas stratégiai társasjáték rengeteg kombinációs lehetőséggel, merőben új és felejthetetlen élményt nyújt!

A 7 Csoda: Párbaj a 2011-es Év Játéka díj győztesének, a 7 Csodának kétszemélyes verziója. Egy komplex, de gyors, fordulatos, és nem utolsó sorban rendkívül szép stratégiai kártyajáték, ahol a játékosok felváltva szereznek lapokat a közös készletből és építik a saját civilizációjukat, hogy győzelmi pontokat gyűjtsenek. A mechanika tehát meglepően egyszerű, de a játék egyáltalán nem az!

Az alapjátékból ismerős három kor, vagyis forduló ez esetben három előre kirakott kártyaelrendezést jelent nyílt és rejtett lapokkal. A játékosok ezekből válogatnak, ügyelve rá, hogy közben az ellenfél nehogy leszorítsa őket a harci sávról, vagy éppen túlságosan nagy tudományos fölényre tegyen szert, mert az azonnal a játék végét jelenti! Ez, valamint a többféleképp kombinálható és felhasználható kártyák, a változatos kezdőállások, és persze a felépíthető csodák teszik igazán izgalmassá és megunhatatlanná a 7 Csoda: Párbajt.

Forrás: Kockamanó
Az üzletekben most 13% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 6 500 Ft-tól
 • 49 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Civilizáció, Közgazdaság, Városépítő, Ősi
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Váltakozó képességek, Kártya húzás, VIC-15 Circuit Breaker / Sudden Death, VIC-19 Tug of War, Layering

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

7 Csoda: Párbaj társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

7 Csoda: PárbajGyoocee, Budapest

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Újszerű, kártyavédőzve

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (5)

7 Csoda: Párbaj társasjáték videók (16)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb két személyes játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2015

Legjobb stratégiai játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2015

Kommentek

Kommentek

 • attilavarga195

  2022-05-24 10:53:30

  Egyszerűen megunhatatlan! Nagyon szeretjük, a kiegészítőkkel variálva pedig mindig új és új élményt képes adni. Akik esetleg nem mernének belevágni, a második és harmadik játék után már könnyen fogtok haladni és nem kell lépten nyomon az ikonográfiát böngészni. A hosszúsága kellemes, félórába bele tud férni, set up-al és pontszámolással együtt (már amennyiben kell pontot számolni). A kiegészítőket azoknak tudnám csak ajánlani, akik már a sima játékot is alig tudták félre tenni. Összességében, ha csak ketten vagytok és vágytok egy tartalmas és remekül felépített okos játékra, akkor ez a ti társasotok! 😀

 • kvarclovag

  2022-05-10 11:37:26

  Az nagyon gonosz dolog ebben a játékban, amikor már látod, hogy baj lesz, de nem tudom elkerülni, mert a lapok ritmusa már adott. És nincs újrahúzó csodád, amit sokszor az ilyen helyzeteket elkerülendő érdemes a végéig megtartani. Ami persze várhatóan egy csoda elvesztésével jár. Na, de akkor a tegnapi kalandom, mobil app, távoli ellenfelek ellen, nem az AI ellen.

  1. amikor én voltam a kárvallot fél:
  GYP pontokban erősen vezettem, az ellenfél a tudományos fölényre játszott, figyeltem rá, de elég szerencsésen mégis megcsípte a 3. korban az 5. korongot, és sajnos a hatodik meg védhetetlen volt, több körrel előre láthatóan, így a 40 pontos előnyöm ellenére is elbuktam; bosszantó.

  2. amikor én nevettem a végén:
  Fej-fej mellett haladtunk, az ellenfélnek nagyok sok pénze volt, a végére azzal annyira előnybe került, hogy egy 5-10 pont közötti polgári győzelemre számíthatott volna; csakhogy az utolsó(!) lap az uzsorások céhe volt, és 4 húzással a vége előtt már látszott, hogy én fogom tudni felvenni. Ezzel le is nulláztam a pénzbeli előnyét és végül több, mint 10 ponttal győztem. Nem hiszem, hogy nagyon boldog volt tőle. Én annál inkább.

  Amúgy elég erős érzelmeket tud kavarni bennem ez a játék egy-egy küzdelmesebb vereséggel vagy győzelemmel. Bennetek is?

 • kvarclovag

  2022-04-28 16:07:34

  Úgy van! Mindig győzni nem jó, akkor nem elég erős az ellen. Az app ellen 61-63 százalék közötti a győzelmi arányom. Volt egy sorozatom, amikor 5 partit nyertem sorozatban, na akkor azt hittem itt a vége, túl buta már nekem az AI. Aztán gyorsan vesztettem 3 partit, és kiderült, hogy csak mázlim volt. Az arány folyamatosan kicsit van csak 60 százalék fölött. Szóval így eléggé szórakoztató, van kihívás, de nem túl nagy. És vannak az előbbihez hasonló nagyon érdekes partik, amiket persze nem mindig nyerek. Szerencsére. Kétszer játszottam ember ellen is, mindkettőt megnyertem, pedig igazából vesztettem, csak a vége előtt kiléptek, és így az én győzelmemnek könyvelte el a program. De ember ellen ritkán próbálkozm, mert a 7 csoda appban nem nagyon van játékos. A Dominionban szerencsére igen.

 • hierroo

  2022-04-28 15:21:38

  Ezzel már én is jártam így, ugyanis a Ceasar AI alapból megkapja a +1 katonai előny tokent, úgyhogy bizony figyelni kell. A legutóbb is ezt a verziót játszottam, és úgy voltam vele, hogy hagyom hogy megtámadjon, csak lényeg az volt, hogy ne jusson a katonai győzelemig. Kicsit megrozsdásottam, meg pechem is volt, ugyanis a végjátékban dupla kártyahúzása volt és a megfordított kártya katonai volt úgyhogy elbuktam. Van ilyen. De az lenne a rossz, ha mindig mi nyernén. Akkor nem érne annyit egy győzelem! :)

 • kvarclovag

  2022-04-28 14:47:59

  Igazad van. És még a tetszésen belül is függ attól, mennyire fér el az adott játék a mobil képernyőjén, mert ezeket azon játszom. Tablettal más lenne a helyzet, de mobilon a pl. a Mars nem kényelmes. A Brass tetszett annyira, hogy elviseljem, hogy nem látok mindent egyszerre, mert a fontosakat láttam, és párszor kellett csak a füleket nyitogatni, de azért egy idő után már nem volt meg az újdonság varázsa és legyőzte a kényelmetlenség. Bonyolultabb szabályú játékokat én eleve nem játszom, nem vonzanak cseppet sem. A 7 csoda már van annyira bonyolult, hogy nekem jólesik hozzá az app. Meg aztán a gépi ellenféltől elvárható, hogy értelmesebben viselkedjen, mint egy automa.

  És akkor az egyik legutóbbi játékom, aminél tényleg rácsodálkoztam az AI-re. Persze lehet hogy véletlen volt, de nagyon okosnak tűnt. Nekem 3 újrázós csodám volt, neki egy. Ez eleve egy nagyon nehéz helyzet, ilyenkor a kettővel több újrázós csoda 80% eséllyel győzelemhez vezet. Na, de mit lépett az AI? Hamar behúzta a +1 katonaitámadás-tokent, és nyomta rám a katonai támadásokat. Nagyon kellett figyelnem, és előre számolnom, mert többször is 2 lépésre (ami a +1-es tokennel ugye csak 1) állt a fővárosomtól, és ezzel a fenyegetéssel szinte végig vezetett is (az app kiírja az aktuális gyp állást), aztán az utolsó pár lap felhúzásával sikerült nyernem. Szégyen lett volna, ha kettővel több újrázóval nem sikerül 😃

 • Syl

  2022-04-28 13:58:11

  Az Örök Megunhatatlan.

 • hierroo

  2022-04-28 13:28:00

  Mindenkinek az izlésétől függ, melyik játék tetszik és ki hogyan játsza. Én is szoktam időnként applikációs játékkal játszani, mert van egés sok elég jó. Pl. Mars terraformálása, vagy Agricola, stb, stb.... Néha, amikor nincs kedvem kipakolni a hozzávalókat, akkor előnyös az app, de olyan is van, amikor jó fogdosni a kártyákat, meg a bábukat.

 • kvarclovag

  2022-04-28 11:22:12

  Próbáltam néhányszor számolni. Hát, nem nagyon megy ez nekem, nagyon rászoktam a gépi segítségre. Nem egy lap árának kiszámolása a gond (bár annál is tudok hibázni), hanem ha 4-5 lapot kéne kiszámolnom, hogy tudjak dönteni, mi a jó nekem. Amúgy olykor az appban is kell számolnom, mert csak azt látom, az elérhető lapok mennyibe kerülnek nekem, de olykor az is nagyon fontos, egy lap mennyibe kerül az ellenfélnek. Pl. meg tudja-e venni azt az általam hozzáférhetővé tett katonai lapot, amivel katonai győzelmet arathat. Nagyon nem mindegy!

  Szóval, nagyon szeretem ezt a játékot, sokat is játszom, de asztalon nem szívesen játszanám.

 • batik.balazs

  2022-04-20 02:03:49

  Gyorsan elkapkodták... 38 darabnál linkeltem még.

 • umfuhrerrichard

  2022-04-19 21:21:46

  már sold out lett ...

 • kvarclovag

  2022-04-19 08:46:48

  Azért is furcsa, mert 9-es pénz nincs a játékban, tehát nincs mivel keverni. Amúgy a tervezők is gondolhattak volna rá.
  1, 2 és 5 például nem zavaró, és egy szokásos pénzelés a játékokban.

 • batik.balazs

  2022-04-19 08:21:55

  Ez nekem eddig fel sem tűnt! Rá is kellett keresnem BGG-n, hogy az eredeti "kartonpénzeken" is így van-e. 😅 Valószínűleg - sajnos(?) - ha itthon valamelyik cég gyártana fémpénzt a játékhoz, az is ponttal jelenne meg, hogy el tudja mindet adni... De figyelni fogok, hátha nem így lesz. 🧐

 • hierroo

  2022-04-19 07:32:35

  Szépek ezek a fémpénzek. Az egy kicsit furcsa, hogy a 6-os érme után pont van. Tudom, hogy azért van, hogy ne keverjük össze a 9-essel, de engem kicsit zavar, mert így ez azt jelenti, hogy 'hatodik'. Lehet, hogy ez csak a magyarban van így. Én lehet hogy inkább egy vonalat húztam volna alá (akár az összes érménél is), vagy olyan érmét készítettem volna ami egyértelművé teszi hogy melyik az érme és a szám alja. Persze ez csak szőrözés, csak megjegyeztem.

 • batik.balazs

  2022-04-18 23:58:15

  Játékhoz fémpénz innen rendelhető.

 • kvarclovag

  2022-04-17 09:54:09

  Az uzsorások céhének lapját birtokló játékos a leggazdagabb város pénze után kap győzelmi pontot. A céhkártyák a végén mindig az adott dologban leggazdagabb város alapján adják a győzelmi pontot a lap tulajdonosának. A leggazdagabb elég furcsa megfogalmazás, mert hát két város van összesen 😃

  Nem tudom az automa mennyiben más, de logikus lenne, ha a céhkártyán lévő ikon lenne érvényes ebben az esetben is. Ha igen, akkor az építők céhe és az uzsorások céhe csak a végén kap győzelmi pontot a lapért. A többi céhkártya viszont a kijátszáskor is kap pénzt azonnal, a végén meg győzelmi pontot.

 • kvarclovag

  2022-04-17 09:41:25

  A végén a számolás oké. Csak az appban azt is a program csinálja, de szépen kiírja, miből hány pontot szereztél te, és mennyit a gép. Az, hogy a lapok ára függ az ellenfélnél lévő nyersanyagoktól, az teljesen rendben van, sőt, a játék lényegi eleme. A lapok értékenek számolását nem próbáltam, mert nem kellett, de a szabály alapján elég odafigyelős dolognak tűnik. Majd kipróbálom párszor, de előzetesen az az érzésem, hogy nem fogom szeretni 😃

 • hierroo

  2022-04-17 08:21:17

  Azt hiszem értem. Arra gondolsz, hogy a pénzek számát nem számoljam bele a pontokba. Ez jó is lenne, csak a szabályban nem derül ki az, hogy a céhes (lila) kártyáknál mi a helyzet. Főleg annál a kártyánál, amelyiknél a legnagyobb pénzzel rendelkező játékos pénzei alapján számolódik a győzelmi pont. Mert akkor nem mindegy, hogy az automa mennyi pénzt gyűjtött össze a játék során. Igaz, hogy az gép nem vásárol, de ha például sárga kártya alapján pénzt kap, vagy az egyik korong miatt (gazdaság), és a lila kártyák hatására is kaphat pénzt, azonban mégis figyelembe kell venn az automa pénzét is. Mert közvetetten generálhat győzelmi pontot valamely játékosnak ezzel a bizonyos lila kártyával. (3 pénz=1 gyp, uzsorások céhe)
  Persze azt is lehet, hogy kivesszük ezt a kártyát a játékból. Bár ez akkor házi szabály lenne.

 • hierroo

  2022-04-17 07:40:27

  Biztos hogy más. Az appot azt meg én nem ismerem. :) Nekem nem tűnt olyan nehéznek a számolás. Persze kicsit érdekes, hogy az alapanyagok ára függ az ellenfél kártyáitól, de jó ez így. Meg aztán én szeretem a végén a megszámolást is, mert akkor meg tudom vizsgálni (hogyha vesztettem), hogy miben szerzett olyan sok pontot az automa, és így legközelebb tudni fogom, hogy mire kell figyelnem.

 • orzol

  2022-04-16 22:45:26

  Szia! Szerintem nem kap így pénzt, ahogyan a játékosok sem a végső pontozásánál (ha jól értem, ez volt a kérdés). Érmét csak annyit kap, amennyi a csodakártyáin van, a játék végén ezekért kaphat pontot, a normál szabályok szerint. És szerintem is jó ez a szóló mód:)

 • kvarclovag

  2022-04-16 21:57:43

  Hát azt nem ismerem. Az appal játszom elég sokat, de az más. Amúgy ez a játék szerintem kicsit más tud lenni appal, mint egymás ellen, vagy automával. A kártyákért fizetenő ár kiszámolása nem egyszerű, és nagyon nem mindegy, hogy eleve látod a kártyán, mennyibe kerül, vagy neked kell kiszámolni. ha 4-5-6 kártyát kell kiszámolnom, akkor sokkal nehezebb a feladatom, és inkább a számolásra kell figyelnem, mint arra, megéri-e nekem az adott lap.

 • hierroo

  2022-04-16 16:48:58

  Jogos a kérdés. Elfelejtettem, hogy a BGG-n is van többféle verzió. Én ezt a verziót a JEM magazin 100. számában találtam, és azt használom. A BGG-n csak a német verzióját találtam meg, de biztos hogy van valahol akár magyarul is, csak nem tudom hol.
  https://boardgamegeek.com/filepage/206509/7-wonders-duel-solo-german-rules

  Tulajdonképpen 5 ellenfél kártya van hozzá: Kleopáta, Ceasar, Hammurapi, Bilkisz és Arisztotelész. Mindegyik vezér más feltételekkel indul. Emellett van hozzá még 12 db automa kártya, amelyek megadják majd, hogy az automa mely kártyákat húzhatja fel.
  Pdf-ben meg van nekem a magyar is, csak szkennelve.
  Szerintem ez egy egészen jó szóló mód.

 • kvarclovag

  2022-04-16 16:03:11

  Ez milyen gépi ellenfél? Mert az appban ott pont úgy játszik, mint egy ember, azonos szabályokkal.

 • hierroo

  2022-04-16 14:39:37

  Jól gondolom, hogy szóló módban a gépi ellenfél csak a csodakártyákon lévő pénzt kapja meg (ha olyat kap) és a sárga vagy lila kártyákon látható pénzeket nem? Mert ha igen, akkor bizony jól elrontottam a partimat, mert Arisztotelész begyűjtott akkor 48 pénzt, és ez bizony elég jelentős előny lenne. Szóval ez itt a kérdés!

 • kvarclovag

  2022-03-15 10:53:55

  Más fórumokon is nagyon eltérőek a tapasztalatok. Van aki szerint ez a könnyebb, van aki szerint az. Nyilván függ az ő stílusától és az ellenfélétől is. Aztán ebből jön ki az átlag 😃 De mindkettőre, a katonaira és a tudományosra is jellemző, hogy előre kell gondolkodni, sokszor a végén, az utolsó 2-3 lépés már védhetetlen. És míg a katonait vissza lehet lökni, addig a tudományost nem. Hiába játszol ki tudományos kártyákat te is, attól a fenyegetés megmarad. Nagyon jó és érdekes, hogy a két fenyegetés máshogy viselkedik.

 • BodBal

  2022-03-15 10:10:35

  Tapasztalatból írtam, nekem valahogy a tudományos győzelem könnyebben össze szokott jönni. Talán pont azért, mert nem számít rá az ellenfél és amikor "észbe kap", akkor már késő. Pont az újrahúzás miatt.

 • kvarclovag

  2022-03-15 09:36:16

  Ez igaz, de azért a könnyűnek nem mondanám. Ha az ellen nem enged az első korban 2-3 tudománylapot begyűjteni, akkor nem fog menni. Bár a statisztika szerint 50% a polgári és 25-25% a katonai és tudományos győzelmek aránya, de nekem eddig csak 1 tudományos győzelmem van, szemben 6 katonaival és 21 polgárival. Persze az ellenfél stílusa is kérdéses, én a mobil appban a gép ellen játszom általában. És eddig kevéssé mentem rá a tudományos győzelemre, mert azt sérülékeny stratégiának érzem, de majd még próbálkozom. Humán ellenfél ritkán van az appban, a gép meg tanulni jó, de most már csak akkor nyer, ha nem figyelek és elrontok valamit, vagy tényleg nagyon szerencsétlen a leosztás nekem.

 • BodBal

  2022-03-15 00:23:57

  Egyébként az újrahúzás képességet a tudomány lapok gyűjtögetésével kombinálva könnyen győzelemre lehet vinni már a masodik korban, pláne, ha közben a törvény korongot is bezsebeljük.

 • kvarclovag

  2022-03-14 14:34:31

  Van egy statisztika az online játékok alapján (azt hiszem linkeltem korábban), abból az derül ki, hogy az újrahúzás nagyon erősen befolyásolja a győzelem esélyét. Ha az egyik félnek hárommal több van, akkor a másiknak lényegében nincs esélye nyerni, kettőnél sokkal többször nyer az, akinek több van. Egynél is van előny, de akkor már nem esélytelen a másik. Van is, aki azt mondja, mindenképp érdemes egy ilyen csodát megtartani a harmadik korra, mert ott az erős katonai lapok miatt egy rossz leosztás végzetes lehet. Épp pár napja nyertem 25 pont hátrányból úgy, hogy az ellenfél nem tudott mást tenni, mint felfedni nekem a 2 és 3 pajzsos katonai lapokat a harmadik korban.

 • batik.balazs

  2022-03-14 14:11:06

  A "sok múlik a szerencsén" mondatra: több játék után, én is azt gondoltam, hogy ki lehet számolni a lapok elvételének sorrendjét: "egyet én, egyet ő, egyet én egyet ő... Uh, hozzá került az a kék épület!" Aztán rájöttem, hogy egy apró jel, mekkora kavart tud okozni a kényelmes játékmeneten: a csodán lévő "az újra te jössz" 🔄 ikon amilyen kicsi, és amennyire semmisnek tűnt az első játékok során, mostanában talán a legfontosabb tényezővé lépett elő csoda választáskor nálunk.

 • KRegi

  2022-03-14 13:54:32

  Kicsit hullámzóan indultam ezzel a játékkal, nagyon nagy elvárásaim voltak, és valószínűleg az első győztes meccs abszolút rózsaszín felhőbe burkolta nekem az egészet, aztán következőre vesztettem és rájöttem, hogy mégse lehet, azért olyan könnyen kontrollálni a játék alakulását. :D Sok múlik a szerencsén, és azon, hogy épp ki kezd, milyen lapok jönnek fel, de azért mégis van befolyásom, hogy például ha nem is tudom megvenni, de eldobok egy olyan lapot, ami nagyon nagy előnyhöz juttatná a játékostársam. Az agora kiegészítő pedig szuper jó csavart adott bele. Nagyon szeretjük ezt a játékot. :)

 • batik.balazs

  2022-02-08 21:57:11

  Megrendeltük a TheGiftForge-tól a rendezőt a játékhoz és azt kell mondanom, mestermunka. Ez a játék annyira megérdemli azt az insertet, hogy ha én lennék a kiadó, azzal együtt árulnám csomagban. A kidolgozottság, az anyag, a precizitás. Volt, hogy a játék előtt kétszer is ki- és bepakoltuk a részeket, mert annyira lenyűgözött. Volt spacefolder rendelésünk is hozzá, de az a kanyarban sincs.

  Köszönöm, hogy elmondhattam! :)

 • kvarclovag

  2021-12-26 16:45:51

  Itt van egy kis statisztika a játékról. Persze minden statisztika függ attól is, kik játszanak, mennyire gémerek. Tehát lehet az itteni eredmények más játékosokkal máshogy alakulnának, más arányok lennének, de nagyon drámainan nem hiszem, hogy változnának. Ami kiderül, a kezdőjátékosnak nincs érdemi előnye. A polgári, tudományos és katonai győzelmek 2:1:1 aránya lenyűgöző. A csodák valóban nem egyforma erősek, de a 40-60 százalék közti arányuk a győztes oldalon azt mutatja, egyikkel se ássuk el magunkat reménytelenül, főleg mert 4-et fogunk választani a 8-ból.

  https://sevenee.mattle.online/lobby/forum/topic/mvxoybDcABT6Q9Kyn/statistical-analysis-on-7-wonders-duel-components-and-strategies-with-450-game-plays

  És itt egy kis stratégiai tanácsadás egy rutinos játékostól, amiből lehet meríteni, lehet vele vitatkozni, más stratégiákat kipróbálni.

  https://www.reddit.com/r/boardgames/comments/r6gchr/ultimate_7_wonders_duel_advanced_strategy_guide/

  És a személyes véleményem: ez a játék attól csodálatos, és feszült az első pillanattól az utolsóig, hogy mennyire tudjuk a lapok felbukkanása miatti szerencsénket megragadni, vagy mennyire tudjuk a pechünket mérsékelni. Mennyire tudjuk a helyzethez igazítani a taktikánkat, mennyire tudjuk megszerezni az adott helyzetben nekünk fontos lapokat. Mert ez helyzettől függően mindig más.

  És tényleg párbaj hangulata van, nagyon lelombozó és bosszantó a vereség, olyan megalázottnak érzi az ember magát, mint egy vesztes hadvezér a döntő ütközet után. Na de a győzelem után! Az valami mámorító érzés! És narkotikum, amit újra és újra akar az ember.

 • kvarclovag

  2021-12-19 21:36:20

  Mivel ide nem lehet képet, ezért linkelve mutatom:

  https://www.pulykakakas.com/2021/12/hat-ez-hogy-jott-ki.html

 • soetigabor

  2021-09-08 06:05:45

  Én is találtam már többször ebben a helyzetben magamat, ezért, ha tehetem, az előkészületeknél a lehető legtöbb olyan csodát választom, aminek a megépítésénél új kört kezdhetek. Eddig ezt az akciót találtam a leghasznosabbnak az összes csoda kártyán szereplők közül.

 • porcine

  2021-09-07 10:17:31

  Hozzád hasonlóan én is kicsit kevésnek éreztem az alapot és szintén tervezem beszerezni a kiegészítőket.

  A játék nagyon szép (sajnálom, hogy a doboz borítójára kiadó- és díj-cimkék kerültek, mert az a kép szemet gyönyörködtető), az alkatrészek minősége is jó, kiváló az inzert. A kártyákon található képek hangulatosak és szerintem behúzzák az embert, ahogy nekiállunk építeni a kis birodalmunkat. Persze absztraktosodik, de igyekszik megőrizni az építkezés hangulatát. Könnyen tanulható és tanítható, magas az újrajátszhatósági faktora.

  Jó játék, sőt, kiváló játék. De nekem is hiányzik egy picit még valami...Remélem a kiegészítők megadják azt a kis adalékot, ami hiányzik!

 • hierroo

  2021-09-07 09:55:41

  Szerintem is jó játék, én is szeretem. Viszont néha tényleg nincs sok választás kártyaügyilg. Egy alkalommal úgy jött ki a lépés, hogy már csak 4 egymás alatt lévő kártyák maradtak meg és senkinek sem volt más lehetősége és mindenkinek csak egy kártya maradt amit kihúzhatott. Kicsit morbid helyzet, de ez benne van. Az inzert szerintem is jó, bár kártyavédőkkel már egy kicsit szűkös, főleg a kisebb kártyáknál.

 • barbi725

  2021-09-07 09:20:59

  Szuper játék, nagyon tetszik, hogy kicsik a kártyák, kompakt, tökéletes utazáshoz is. A draftolás nekem nagyon bejön az alap 7 csodában, a Párbajban fixen lehelyezett kártyákból válogatunk. Sokszor kerül nehéz helyzetbe az ember, pl. hogy mindenképp fel kell vennie egy lapot, mert csak azt tudja, és ezzel látja, hogy egy jó lapot fog átadni a másiknak. Ezért is fantasztikus a Panteon kieg., mert egy plusz lehetőséget kínál az ilyen helyzetekre az Istenek aktiválása lehetőséggel. A játék végén mindig annyira szép látvány az a sok élénk színes kirakott lap az asztalon :D. Külön plusz pont, hogy a dobozban mindennek megvan a helye!

 • maricusi

  2021-08-27 20:31:13

  Több hozzászólásodból arra következtetek, hogy hasonló helyzetbe vagy mint én. Azaz nehéz játszótársakat bevonni a társasjátékozásbe, ezért keresed a szólóba is játszható játékokat. Már több játék alatt is olvastam a hozzászólásodat szólómódokról (olyanoknál is, ahol eredetileg nem lehet 1 fővel játszani), szívesen venném, ha nyitnál egy topicot, ahol a tapasztalataidat összegyűjtöd. Mert így bele-bele fut az ember, ha pont annak a játéknak a lapján jár, de így céltudatosan lehetne rákeresni. Biztos többen is hasonló cipőbe járunk.

 • Alleira

  2021-08-27 19:47:08

  Sajnos a 7 csoda játékoknál rengeteg elírással találkoztam én is a szabályfüzetekben. Mindig az ikon a mérvadó, ha megvan az ikonogràfia logikája akkor egyre könnyebb kikövetkeztetni. Vagy érdemes más nyelvű szabályzatokat is megnézni, vagy ahogy tetted, fórumon megvitatni :) BGGn olykor a szerzők maguk tisztázzák a kérdéseket és hát ha ők mondják akkor biztos úgy van

 • Csiracsirke

  2021-08-27 19:36:37

  Az elírás, minden barna és szürke lap után kapja a játékos.

 • hierroo

  2021-08-27 19:03:03

  Van egy illetve két kérdésem! A céhkártyáknál van egy kártya, ami 'Hajósok céhe' néven fut, barna és szürke kártya jelzi az ikont. A furcsa az, hogy a barna és szürke kártyák összege adja meg a jutalmat, de az kapja meg akinek barna és zöld kártyák összege nagyobb. Ez direkt így van? Nem a barna és szürke kártyák mennyisége a logikus?
  Ezeket a céhes kártyákat nem vagyok benne biztos, hogy jól gonolom e. Szóval aki megszerzi a lila kártyát az viszi mindenképpen a jutalmat, csak nem biztos, hogy a saját kártyái alaján, hanem lehet, hogy az ellenfél kártyáitól függően?

  Nekem ez nagyon kusza! És most 1 kártya ér egyet, vagy 2 kártya ér 2-őt? Mert az ikonon 1 van, a szövegben meg 2! (a szabálykönyv 16.oldalán van)

  Köszi előre is!

 • hierroo

  2021-08-25 23:05:04

  Ma sikerült kipróbálnom a Párbaj szóló módját. (kicsit ellentmondásos, de van ilyen) Ezt még a JEM magazin 100. számában adták ki. Tudtam, hogy először nem fogok nyerni, mert ez így szokott lenni. Még a szabályok, és a kártyák hatásait sem tudtam teljesen. Figyeltem, hogy katonailag vagy tudományban ne nyerjen az ellenfél. A négy csodámat le is legyártottam. Azért ez simán kevés volt. Ezek a céh kártyák eléggé betettek, mert nem tudtam mire is jók.
  Ha jól vettem ki a szabályban, az automa kiválasztott 2 csodáját úgy értelmezi, hogy az már a játék végén készen van? És kezdetben nincs pénze, nem is használ pénzt, csak gyűjtogeti és a végén kell megszámolni? Ha ez tényleg így van, akkor ezt is nem árt figyelni, mert sok győzelmi pontot bezsebelhet az ellenfél. Azért előfordulhat, hogy nem teljesen pontosan használtam ezt az egész használható szóló módot.

 • hierroo

  2021-08-24 07:44:21

  Ez tényleg jó oldal! És köszönöm 'maricusi'-nak is!

 • Kisde

  2021-08-24 00:07:40

  Tudom ajánlani ezt az oldalt, ha valamilyen társashoz kártyavédőt keresel: Sleeve Your Games

  Hihetetlenül hasznos tud lenni, ha védőződ a társasaidat, mert a meglévő sleeve készletedet is vezetheted rajta, meg azt is, hogy melyik társasod van már kártyavédőzve és melyik nincs.

 • maricusi

  2021-08-23 23:17:31

  100 darab 45*68mm méretben a 3 kor kártyáihoz, és 15 darab 65*100mm méretben a "Csoda" kártyákhoz. Illetve a Szellemlovas oldalán általában a játékokhoz ajánlanak kártyavédőket.

 • hierroo

  2021-08-23 22:47:41

  Azt szeretném megkérdezni a 7csoda Párbajhoz, illetve annak kártyáihoz milyen méretű kártyavédő szükséges és mennyi? Mert ha megrendelném, akkor egy menetben akkor a hozzávaló védőket is megvenném hozzá. Előre is köszi!

 • soetigabor

  2021-08-11 12:03:14

  Ez az első, kifejezetten 2 fős, modern társasjátékom, és úgy érzem, hogy toronymagasra tette a lécet. A szabályok elsőre összetettnek tűnnek, de ha egyszer elolvassa az ember, a szimbólumok magától értetődőek lesznek, és onnantól teljes mértékben lehet a stratégiára összpontosítani. Elképesztően izgalmas tud lenni. A szerencsefaktort ügyesen ellensúlyozza a játék azzal, hogy a "húzóterítékben" vannak felfordított kártyák. Persze attól a szerencsén is sok múlik, de pont annyira, amitől csak izgalmasabb lesz a játékmenet.

  Nagyon tetszik, hogy több lehetőséget is kínál a játék a győzelemre, így több oldalról meg lehet közelíteni azt, de akár kombinálhatjuk is ezeket. Emiatt fantasztikus az újrajátszahtósága. Folyamatosan résen kell lenni, és figyelni, hogy a másiknak mi a célja, mert ha csak a saját dolgunkkal foglalkozunk, a másik sunyiban elviheti a partit, tudományos győzelemmel. Ha a tudományos győzelem a célunk, érdemes gyakoroloni a pókerarcot. Engem mentett már meg a vereségtől a párom somolygása. :) A katonai győzelmet viszonylag egyszerű visszatartani, én pl. még egyszer sem győztem ezzel a módszerrel, mert ott van a játéktér közepén, mindkettőnk szemét kiszúrja. Ettől még a hadviseléssel is érdemes bosszantani a másikat. :)

  Filmek terén, "Az őslakó" c. filmmel tapasztaltam meg ugyan azt, mint most a 7 csoda: párbaj esetében: a játékmenet annyira magával ragadó és élvezetes lett, hogy a viszonylag ingerszegény vizuális megvalósítás egyáltalán nem zavaró. Sőt, talán következetesen történt így, a kevesebb néha több elve alapján.

 • gelupapa

  2021-07-29 09:57:54

  Szerintem az egyik legjobb 2 fős játék. Megérdemelten van előkelőbb helyen a BGG-n mint a nagytestvére. Tetszik hogy lehet többféleképpen is nyerni (tudomány és katonai) a pontokon kívül. A Panteon kiegészítő további csavart ad a játéknak és véleményem szerint még pozitívabb irányba. Nagyon jó átmenet azoknak akik a könnyed játékok felől a komolyabb játékok irányába szeretnének kacsingatni.

 • hylsuy

  2021-07-01 19:04:20

  Zseniális játék két főre. 😊

  Mikor megvettuk két hétig minden este játszottunk egy kört.

 • Csiracsirke

  2021-05-03 17:33:14

  Beszereztem és végre ki is próbáltuk ahogy elöttem is írták kártyákat kell draftolni a felhúzott kártyával három akció közül egyet hajthatsz végre, megépíted, vagy eldobod érmékért vagy felhasználod az egyik csodádhoz. Három korból áll a játék ehhez 3 pakli kártya áll rendelkezésre amit különböző kombinációban kell lepakolni. A lényeg hogy nyersanyagokat gyűjts hogy építeni tudj vagy a katonai erőd növeld vagy tudományos lapokat gyüjts. Az utóbbi kettő kimaxolásával azonnal nyersz. Ezen kívül győzelmipontokat kell gyűjteni aki a legtöbbet gyüjti össze az nyert. A szabály nem vészes, kicsit gondolkozós játék, oda kell figyelni arra is hogy a másiknak milyen kártya kell így ki lehet szúrni a másikkal. A játékidő nem vészes reális a dobozon lévő 30 perc. A kártyák szépen illusztráltak az anyaghasználat is kiváló, kiváncsi lettem a két kiegészítőre hogy mennyit adnak hozzá az alap játékhoz én egy kicsit kevésnek érzem az alapot.

A 7 Csoda: Párbaj társasjáték és kiegészítői (8)

 • 7 Wonders: Duel – The Messe Essen társasjáték Kiegészítő

  The Messe Essen Convention Center is a Wonder for the 7 Wonders: Duel game. The completed Messe is worth 2 points at the end of the game. It also allows the player, in the moment when it's built, to take one card from the topmost row of the drafting structure (the line lying directly on the table), even if the card is still covered, and build it in her own...

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 2
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • 7 Wonders: Duel – Statue of Liberty társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 2
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • 7 csoda Párbaj: Panteon társasjáték Kiegészítő

  7 Csoda: Párbaj - Panteon ár: 6 990Ft. Hódolj az isteneknek! – a 7 Csoda: Párbaj kiegészítője. A 7 Csoda: Párbaj – Panteon kiegészítőben megjelennek az istenek, akik kegyeit elnyerve felülkerekedhetünk ellenfelünkön. A játékhoz szükség van a 7 Csoda: Párbaj társasjátékra!Angol:A pantheon from several civilizations — including Greek, Egyptian, and Middle-Eastern — gets added to 7 Wonders Duel in 7 Wonders Duel: Pantheon, with each god having its own...

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 2
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott játékosszám: 2
  • Max. ajánlott játékosszám: 2
  • Min. ajánlott játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  7 csoda Párbaj: Panteon társasjáték Kiegészítő 6290 Ft-tól! - 20 üzlet árulja ezt a játékot!

 • 7 Wonders Duel: Stonehenge társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 2
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
 • 7 Wonders Duel: Sagrada Familia társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 2
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
 • 7 Wonders Duel: Leaders (Fan Expansion to 7 Wonders Duel) társasjáték Kiegészítő

  In 7 Wonders Duel: Leaders all of your favorite historical Leaders from the Leaders expansion return for you to incorporate into your games of 7 Wonders Duel! This fan expansion adds a step at the beginning of the game for players to draft their leaders (similar in style to the drafting of Wonders) and additional steps at the beginning of each age to...

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 2
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • 7 Csoda: Párbaj – Agora társasjáték Kiegészítő

  7 Csoda: Párbaj - Agora társasjáték kiegészítő ár: 6 760Ft. Ez a játék a 7 Csoda: Párbaj kiegészítője. A 7 Csoda: Párbaj – Agora egy közepesen összetett kiegészítő a 7 Csoda: Párbaj társasjátékhoz, 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. Az alapjátékot az Év Játékának jelölték 2015-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 3...

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 2
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  7 Csoda: Párbaj – Agora társasjáték Kiegészítő 6280 Ft-tól! - 33 üzlet árulja ezt a játékot!

 • 7 Wonders Duel: Solo társasjáték Kiegészítő

  Home alone? No opponents available to play 7 Wonder Duel with you? Or maybe your partner / companion beats you every time? With our editor, Repos Production, Antoine and I have created this mini expansion of 7 Wonders Duel, which allows you to play the game SOLO, facing one of the 5 charismatic leaders. How does it work? Gameplay is simple: Choose or...

  • Játékidő: 15 perc
  • Min. játékidő: 15 perc
  • Max. játékidő: 15 perc
  • Max. játékosszám: 1
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  7 Wonders Duel: Solo társasjáték Kiegészítő 1800 Ft-tól! - 1 felhasználó árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 perc
 • Játékosok:  2
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Bruno Cathala, Antoine Bauza
 • Illusztrátor:  Miguel Coimbra
 • Kiadók:  Lautapelit.fi, Repos Production, Kaissa Chess & Games, REBEL.pl, Korea Boardgames co., Ltd., Gém Klub Kft., Lifestyle Boardgames Ltd, KADABRA, Galápagos Jogos, Asterion Press, ADC Blackfire Entertainment, Ludicus, Ponva d.o.o., Sombreros Production, Siam Board Games, Pridemage Games, Asmodee Italia, Ігромаг, Asmodee China
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, holland, angol, észt, finn, francia, német, görög, magyar, olasz, japán, Korean, lett, litván, norvég, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, svéd, szolvén, horvát, ukrán, bolgár, szerb, thai

Alternatív nevei


Kiadások

 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 20.3 cm x 20.3 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Dutch/English/Spanish edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 20.3 cm x 20.3 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • English first edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20.3 cm x 20.3 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • English/Japanese first edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20.3 cm x 20.3 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • English/Korean edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20.6 cm x 20.6 cm x 5.1 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 20.3 cm x 20.3 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • German first edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: német
  • Méretek: 20.3 cm x 20.3 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Italian first edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 20.3 cm x 20.3 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 20.3 cm x 20.3 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 20.3 cm x 20.3 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 20.3 cm x 20.3 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Dutch/English/Korean edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 30.8 cm x 30.8 cm x 5.2 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • English-only edition 2016 R10
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20.7 cm x 20.7 cm x 5.5 cm
 • English-only edition 2016 R6
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20.7 cm x 20.7 cm x 5.5 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • English second edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20.7 cm x 20.7 cm x 5.5 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • German second edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: német
  • Méretek: 20.3 cm x 20.3 cm x 5.3 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • Greek edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 20.3 cm x 20.3 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 20.7 cm x 20.7 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Italian second edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 20.3 cm x 20.3 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Nordic edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 20.3 cm x 20.3 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Romanian edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: román
  • Méretek: 20.3 cm x 20.3 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 20.5 cm x 20.5 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Spanish first edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 20.3 cm x 20.3 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Ukrainian/Bulgarian/Korean edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 20.7 cm x 20.7 cm x 5.1 cm
 • English third edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20.3 cm x 20.3 cm x 5.1 cm
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 20.3 cm x 20.3 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Thai edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: thai
  • Méretek: 20.5 cm x 20.5 cm x 5 cm
 • Serbian/Slovenian/Croatian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: szolvén
  • Méretek: 19.8 cm x 19.8 cm x 3.2 cm
 • English-only edition 2019, first printing
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20.5 cm x 20.5 cm x 5 cm
 • English-only edition 2019, second printing
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20.4 cm x 20.4 cm x 5.1 cm
 • Korean-only edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: Korean
 • Polish edition 2019
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 20.3 cm x 20.3 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • Chinese edition 2020
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: kínai
 • English-only edition 2020
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20.3 cm x 20.3 cm x 5.1 cm
 • German third edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: német
  • Méretek: 27.7 cm x 27.7 cm x 5.5 cm
 • Ukrainian/Latvian/Lithuanian/Estonian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 20.1 cm x 20.1 cm x 5.1 cm
 • Czech edition 2021
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 20.5 cm x 20.5 cm x 5.5 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • English-only edition 2021
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20.3 cm x 20.3 cm x 5.1 cm
 • Italian third edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 20.5 cm x 20.5 cm x 5 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) 7 Csoda: Párbaj társasjátékhoz