Kingdomino
Kingdomino
Kingdomino
Kingdomino
Videó beküldése

Kingdomino

Társasjáték, 2017
Értékelem!

A Kingdomino egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 - 20 perc. A játékot az Év Játékának választották 2017-ben (Spiel des Jahres) és jelölték is 2018-ban (Magyar Társasjátékdíj), illetve 2016-ban más jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk...

A Kingdomino egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 - 20 perc. A játékot az Év Játékának választották 2017-ben (Spiel des Jahres) és jelölték is 2018-ban (Magyar Társasjátékdíj), illetve 2016-ban más jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kártya húzás és a minták mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Dominókból gazdagabb királyságot építeni, mint az ellenfeleink? Nem olyan könnyű, mint elsőre látszik! Dominószerűen osztott lapocskákból királyságot építeni elég izgalmas dolog tud lenni, pláne, hogy előre meg kell tervezni, hová teszi az ember a következő elemet... Az összefüggő területek, mint a búzatábla vagy az erdő, pontokat érnek, de a hely korlátozott, egy 5x5-ös négyzeten belül kell ügyeskednie az embernek! Ráadásul minél értékesebb dominót választunk, annál később választhatunk a következő fordulóban. Okos és izgalmas – a Kingdomino nem véletlenül lett az Év Játéka 2017-ben!

MOST MÉG TÖBB KINGDOMINO-ÉLMÉNY!

Hogy külön örömet szerezzen a társasjátékosoknak a jelenlegi nehéz helyzetben, a Kingdomino kiadója elkészített egy bárki által kinyomtatható és felhasználható kiegészítőt a játékhoz!

A királyi udvar kiegészítő szabályok

Királyságépítő dominójáték

Mindig örülök neki, ha olyan okos játékokkal találkozok, amelyeknek rövid a játékideje, de látványosan épül benne valamit. Ha még ráadásul szép is, akkor tuti nyerő!

Na, a Kingdomino telibe talált. Ebben a negyedórás játékban egy 5x5-ös területű királyságot kell felépítenünk olyan lapkákból, amelyeken vagy erdő szerepel, vagy búzamező, de van bánya, mocsár, legelő és tó is. Minél nagyobb egy terület, annál jobb, de koronaikonok nélkül mit sem ér - ezekkel kell ugyanis megszorozni a terület méretét.
A koronák általában valamilyen épület mellett (szélmalom, halászkunyhó) láthatóak, merthogy a dominók szemet gyönyörködtető színekkel, szép rajzokkal vannak dekorálva. Ráadásul nem minden humortól mentesen. A tóban akár Nessi, a skót túlélőmester is visszaköszönhet, de van olyan is, hogy a legelőn a bárányok félve bújnak össze a sárkány árnyékától megijedve.

Az uralkodói döntések súlya

A cuki kis királyságot persze nem simán úgy rakjuk össze, hogy húzunk egy dominólapkát és keresünk neki helyet. Döntenünk kell, hogy a körben felcsapott lapkákból melyiket választjuk. És hogy ki vehet el dominót először, azt az előző körben választott lapkák erősorrendje határozza meg, azaz, ha elsőként akarunk választani a következő körben, akkor az első dominót kell kivennünk - még akkor is, ha az nem igazán illik királyságunk fejlesztési tervébe. De ha az utolsó lapka kell nagyon, akkor bizony a következő körben utolsóként döntünk, helyesebben szólva a maradékot kapjuk meg.

Ezzel pedig akár rosszul is járhatunk: előfordulhat,hogy addig taktikázunk egy dominólapka lehelyezésével, míg valahol egy fél dominónyi terület marad a következő köre - azaz ide sem rakhatunk már lapkát. Vagy a kapott dominó egyik végét sem tudjuk a korábban lerakott területeinkhez illeszteni. Ergo már dobhatjuk is ki. Így előfordulhat, hogy nem tudjuk hiánytalanul megépíteni az 5x5-ös királyságunkat. Akkor aztán foghatjuk fenséges fejünket…

Az ilyen helyzetek elkerülésére való a királyság központját képező vár, amelyhez bármilyen színű dominót lehet illeszteni. Igen, maximum négyet. Maximum, mert a várat nem vagyunk kötelesek királyságunk közepén tartani, akár sarkon lévő kiindulópontként is használhatjuk.

Egy király kis játék

Élvezetes és könnyed negyedórás játék a Kingdominót választók jutalma. A játékban persze van egy szerencsefaktor, mikor milyen dominók kerülnek elő, de az élmény java részét a taktikus döntés és az előrelátó tervezés adja. A kétszemélyes verzió nekem külön kedvencem: ebben körönként négy lapkából választhatunk 2-2 koronás figuránkkal, és külön elmebajt tudunk magunknak okozni, amikor rájövünk, hogy elkombináltuk: ügyesen lefoglaltuk a két, nekünk kellő dominót, csak azt felejtettük ki a számításból, hogy fordított sorrendben akartuk lerakni…

Szóval klassz kis fillerjáték, ráadásul jókedvre derítően színes. És még egy apró ráadás: aki veszi a fáradtságot, és közelről megnézegeti a dominókat, talál pár elrejtett meglepetést…

Szabálykönyv

Angol nyelvű szabálykönyv

Forrás: Szellemlovas
Ez társasjáték akciósan elérhető!
 • 5 190 Ft-tól
 • -18%-1 169 Ft

Beágyazás már oldalra


A fenti modul beágyazásához, csak be kell szúrdnod az alábbi kódot az oldalra:

<a href="https://tarsasjatekok.com/tarsasjatek/kingdomino-2016" target="_blank" data-bgapp="boardgame">
  Kingdomino társasjáték<br>
  Tarsasjatekok.com - Magyarország társasjáték keresője! A társasjáték érték!
  <script>
    (function(i,s,o,g,r,a,m){
      ((g in o)&&('init' in o[g])&&o[g].init())||(a=i.createElement(s),a.src=r,
        a.async=1,m=i.getElementsByTagName(s)[0]);a&&m.parentNode.insertBefore(a,m);
    })(document,'script',window,'BGapp_module','https://tarsasjatekok.com/lib/bg.min.js');
  </script>
</a>
Mielőtt a használod a fenti kódot, kérlek olvasd és fogadd el az ÁSZF-ben leírtakat!

Kategória: Városépítő, Középkori, Építés / Terjeszkedés
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Kártya húzás, Minták

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézzed meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézzed meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Kingdomino társasjáték videók (17)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • gyd

  2020-05-27 20:48:05

  Nagyon érdekes játék, jól feltuningolták a dominózást. :)

  A szabályok alapvetően nem bonyolultak, nem sok elemből állnak, de valószínűleg a játéknak nem a megértésben van a nehézsége. Kevés elemmel dolgozik, de azokkal úgy, hogy az agyalós emberek szétoptimalizálhassák a stratégiájukat.

  A szerencsefaktor azért nem jelentéktelen a játékban, hiszen nem tudjuk, milyen dominók fognak jönni. Viszont ez az egyetlen szerencsetényező a játékban, mint más tiszta stratégia. Talán nem véletlenül rendeznek ebből is versenyeket, mivel a feltételek eléggé adottak hozzá.

  Nekem alapvetően tetszik a játék, de nem ragadott magával ellenállhatatlanul. Nagyon érdekes agyalni azon, hogy hogy lehetne még több pontot kihozni. Merre és hogyan kéne építkezni, mire kell igazán rámenni, hogy érdemes a következő dominókat választani. Aztán ha nagyon rutinosak vagyunk, elkezdhetjük a többi játékos várát is megfigyelni, és akár komoly bónuszokat elhappolni előlük.
  Az lehet a hátulütője a játéknak, hogy egy idő után monotonná válhat. Ez valószínűleg a kevés elemnek és a viszonylag kis szerencsefaktornak köszönhető. Ez egy nagyobb, gémerebb, taktikusabb játéknál is valószínűleg így van, csak míg a Kingdomino viszonylag pörgősen, hamar lemegy, addig egy 2-4-6 órás játékot nem annyira sokszor játszunk valószínűleg, hogy megunjuk.
  Azért hozzá kell tenni, hogy a különféle variációk talán egy keveset javítanak a Kingdomino változatosságán.

  A nyelvfüggetlenség egyébként egy erős pluszpont lehet a játékban, hiszen semmiféle szöveg nincs a dominókon.
  A játékot szerintem a könnyű tanulhatósága miatt szinte bárkivel lehet játszani, gyorsan meg lehet tanítani, és akár egy gyors tanulókört is lehet csinálni, hogy teljes megértéssel állhassanak ki ellenünk az ellenfelek. Viszont arra figyelni kell, hogy ne a legprecízebb taktikánkat vessük be azok ellen, akik először játszanak a Kingdominoval, ugyanis így hamar el lehet venni sokak kedvét.

  Nem drága játék, szóval akinek egy könnyed, de mégis taktikázós, optimalizálós játékra van szüksége, és nagyon ki akar maxolni egy játékot stratégia szempontjából, akkor ez jó választás lehet.

 • kamaras2018

  2020-05-10 16:44:05

  Tökéletes játék, ha egy könnyed, szórakoztató családi játékra vágysz!

  Megjelenés: a doboz és a dominók is nagyon szépek, esztétikusak, meseszerűek - 5/5 pont

  Újrajátszhatóság: nagy az újrajátszhatóság benne, mert mindig más a dominok sorrendje. Még nem tettünk bele csak 5-6 partit, remélem 50 parti után is ezt mondom majd - 5/5 pont

  Tanulhatóság: pofon egyszerű, 10-15 perc alatt tanulható - 5/5 pont

  Tematizáltság: nagyon szeretem a tematikus játékokat. Ennek a tematizáltsága OK. Átjön a játék témája, érzem ahogy bővül a királyságom különböző területekkel (víz, mező, bánya, stb.) Nincs a témától "hűha érzésem", de kihozták belőle amit ki lehet - 4/5 pont

  Összességében 5/5 pontra értékelem. Talán ami egyedül hiányzik az egy kis komplexitás, lehetne egy leheletnyivel nehezebb. Lehet, hogy ehhez beszerezzük majd az Age of Giants kiegészítőt. Ajánlom mindenkinek, aki egy könnyed családi kikapcsolódásra vágyik.

 • PlayHoo_95

  2020-04-03 12:14:57

  Imádom, online kezdtem el vele játsszani néhány hete, azóta beszerzésre is került!

 • renii96renii96

  2020-04-02 15:28:37

  Kis dobozban, hatalmas játék. Ketten ha 7×7-es táblát játszotok, akkor minden lapka játszik, így könnyebb tervezni, ha kisebbet játszotok, nagyobb az újrajátszhatóság, mert nem biztos, hogy a készletben van a lapka, amit vársz. Nagyon sok taktikai lehetőséget ad a lapkaválasztás sorrendje, ami gyakorlottabb játékosoknak is kellő kihívást ad. Ugyanakkor kezdőknek is jó élmény lehet, mert mindenki megépíti a saját kis birodalmát garantáltan. Kedves, aranyos grafikájával gyerekek is nagyon fogják élvezni. Az elrejtett kisebb grafikai utalásokon pedig jót szórakoznak a felnőttek is.

 • pzoli

  2020-02-14 17:26:27

  Kis gyerekkel is élvezhető,könnyed és szórakoztató játék.

 • laczkodavid

  2020-02-08 20:42:20

  Ez a játék egy szépen kivitelezett, nagyon könnyed, rövid levezető játék, ami ugyan nem váltja meg a világot, de hálistennek szerintem ez nem is célja. Minden játékosszámmal szórakoztató tud lenni, de két fővel nyújtja a legteljesebb játékélményt. Én tehát melegen ajánlom gyakorlatilag bárkinek, ideális lehet egy komolyabb játék előtt vagy után ráhangolódásként illetve levezetésként, vagy egy melós hétköznap végén könnyű esti kikapcsolódásként.

 • dorina.dobos

  2020-02-06 15:49:30

  Nagyon egyszerű, gyors és korosztálytól független mindenki számàra élvezetes. A "sosem társasozó" szülők kedvence lett ;)

 • vuca1711

  2020-01-03 19:35:38

  A legjobb benne hogy simán, minden akadály nélkül játszható két fővel is. Nálam ez nagyon fontos mert sajnos csak ritkán tudunk összehozni mostanában társasjátékos estéket. A jó benne hogy a lapválasztás az elején nagyon fontos a végkimenetelben. Az elv tényleg nagyon hasonlít a dominó játékokhoz éppen ezért nagyon izgalmas. Kicsit meg van kevervemég azzal is, hogy nem mindegy hogy milyen értékű számra és mikor tezsed a bábudat, mert ha az egyik körben a nagy értékűre teszel a másik körben majd csak a legvégén jöhetsz te (sokszor kell sznél lenni). Fontos hogy a koronákat gyűjtsük menet közben mert azok érnek sok pontot. Szerintem a 7x7-es tábla a legjobb mert az időben is több és sokkal többet kell agyalni hogy úgy tedd le a lapocskákat hogy ne legyen lyuk benne. Szerintem ezt is szuper elvinni egy egy utazás alkalmával, mert szinte bárhol játszható olyan kis helyet foglal el. Jönnek az extrák is a befektetés és az aratás funkciók, amik még egy kis csavart visznek az egészbe. Szerintem ez a játék sokkal nehezebb mint amilyennek elsőre látszik. Érdemes beáldozni erre a játékra.

 • Valezius

  2019-09-05 10:00:59

  Nagyon megérdemelten lett az év játéka. Nagyon könnyen megérthető/tanítható. Kicsik és naygok számára egyaránt élvezetes, akár vegyesen is, ami ritkaság! Előnye, hogy a dominók random kerülnek elő, így a kevésbé jó játékosnak is lehet szerencséje, nem fog ötbül ötször kikapni.

  2 fős 7x7-es játékban, pedig komoly agytorna profi absztrakt játékosok számára is. Itt is megvan természetesen a szerencse faktor, de mivel minden dominó fel fog jönni, mindegyik kerül valakihez, ezért sokkal tervezhetőbb. Néha csak amiatt kell egy dominót elvinnünk, mert nem kockáztathatjuk meg, hogy később mégegy hasonlót elvigyen az ellenfél és a két dominó együtt már túl erős lenne. Néha viszont fel kell vállalnunk a kockázatot és egy-egy értékes dominót átengedni ellenfelünknek és bízni abban, hogy később még meg tudjuk állítani.

  Wow, ez a játék zseniális, mind a családi játékok körében, mind a komoly absztrakt játékok körében.

 • benczikakos

  2019-04-07 16:18:27

  Tipikus "egyszerű de nagyszerű" . A kis szabálymódosításokkal, miszerint 2 fős játékban 7x7-eset építünk, valamint a középen lévő kastély plusz pontot ér, na úgy az igazi szerintem. Az artwork külön pirospontot kap tőlem.

 • ARduel

  2019-04-07 14:16:53

  Remek feldolgozása a dominó játéknak, friss és újszerű!

 • benyod

  2019-04-03 11:34:14

  Szüleim első kipróbált játéka a Ki nevet a végén óta ... azóta ha megyünk látogatóba "valami játékot hozzál" ... azt hiszem ez mindent elárul :)

 • kisszofi

  2019-04-03 08:05:05

  Könnyen tanulható szabályok. Egy királyság építése ami mindenki számára élvezetes. Ezt kapjuk a Kingdominóval. Kezdő játékosoknak is tökéletes.

 • sz-tomy

  2019-03-15 15:32:13

  Egyszerű és nagyszerű.

 • me_dorka

  2019-03-01 23:15:43

  Pillanatok alatt meg lehet tanulni a szabályt, egyszerű de élvezetes játék. Kisebb gyerekkel is jól játszhatónak találtuk. :)

 • aradifeca

  2019-02-26 11:53:07

  Nem akartam elhinni, hogy ez ennyire jó, de ez tényleg ennyire jó. Egyszerű gyors ketten épp elég mély ajánlott vétel.

 • kchpank1.kv

  2019-02-19 11:11:28

  A 8 és 6 éves gyermekeim egyik kedvence és persze mi is szeretjük. Tényleg egyszerűségében rejlik a nagysága.

 • roanbevik

  2018-03-24 20:14:24

  Kicsiknek és nagyoknak is kitűnő szórakozás!

A Kingdomino társasjáték és kiegészítői (4)

 • Kingdomino: Age of Giants társasjáték kiegészítő

  Vajon sikerül azt az óriást rábírnom, hogy a vetélytársaim királyságából tegyen tönkre egy dominót, vagy az én épületeim egyikét rombolja le? Minden attól függ, milyen...

 • Super Power társasjáték kiegészítő

  Super Power is a card set with special rules for 30 of the best Pegasus games of all time! The special thing about it: After using a Super Power card, the owner has to give it to...

 • Kingdomino: The Court társasjáték kiegészítő

  Kingdomino: The Court is a free print-and-play expansion for Kingdomino or Queendomino and contains a small board, 59 resource tokens and 25 characters and building tiles. At the...

 • Queendomino társasjáték

  A sztori, ami kilóra megvett A történet: királyként vetélkedtek abban, kinek lesz értékesebb az újonnan felépült birodalma, amit dominószerű elemekből kell megépítsetek egy...

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  15 - 20 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Bruno Cathala
 • Illusztrátor:  Cyril Bouquet
 • Kiadók:  Pegasus Spiele, Blue Orange Games, Lautapelit.fi, White Goblin Games, Blue Orange (EU), Kaissa Chess & Games, MINDOK, Happy Baobab, Gém Klub Kft., Swan Panasia Co., Ltd., Lifestyle Boardgames Ltd, KADABRA, Oliphante, FoxMind Israel, Fantasmagoria, テンデイズゲームズ (Ten Days Games), Foxgames (Poland), Coiledspring Games, Games Factory Publishing, PaperGames (III), Le Grand Massif, Pridemage Games, Feelindigo
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, holland, angol, észt, finn, francia, német, görög, héber, magyar, olasz, japán, Korean, lett, litván, norvég, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, svég, szlovák, ukrán, bolgár, szerb

Alternatív nevei


Kiadások

 • French trial edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: francia
 • Czech/Slovak edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: cseh
 • Dutch-only first edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
 • German-only first edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: német
  • Méretek: 18.9 cm x 27.3 cm x 6.5 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
 • Multilingual first edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
 • Polish first edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Russian-only edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: orosz
 • Bulgarian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: bolgár
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 20.1 cm x 20.1 cm x 5.1 cm
 • Dutch-only edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 19 cm x 27.3 cm x 6.7 cm
 • English/Hebrew/Russian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
 • Estonian/Latvian/Lithuanian/Russian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
 • French second edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 19.8 cm x 19.8 cm x 5 cm
 • Greek edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 24.5 cm x 24.5 cm x 6.5 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5.1 cm
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: japán
 • Kingdomino
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
 • Kingdomino
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 33 cm x 33 cm x 7.6 cm
 • Kingdomino
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: német
  • Méretek: 33 cm x 33 cm x 8 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • Kingdomino
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Kingdomino
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: német
  • Méretek: 24.5 cm x 24.5 cm x 6.5 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Multilingual fifth edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
 • Multilingual fourth edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Multilingual third edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
 • Nordic first edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: dán
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: ukrán
 • Coiledspring English edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
 • Kingdomino
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
 • Multilingual edition with Domino Dispenser
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 24.1 cm x 24.1 cm x 6.4 cm
 • Serbian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: szerb
  • Méretek: 19.8 cm x 19.8 cm x 3.2 cm
 • Polish second edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 19 cm x 27.3 cm x 6.5 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Kingdomino társasjátékhoz