Kingdomino
Kingdomino
Kingdomino
Kingdomino
Videó beküldése

Kingdomino

Társasjáték, 2017
Értékelem!

A Kingdomino egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 perc. A játékot az Év Játékának választották 2017-ben (Spiel des Jahres) és jelölték is 2018-ban (Magyar Társasjátékdíj), illetve 2016-ban más jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk...

A Kingdomino egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 perc. A játékot az Év Játékának választották 2017-ben (Spiel des Jahres) és jelölték is 2018-ban (Magyar Társasjátékdíj), illetve 2016-ban más jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés és a kártya húzás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Dominókból gazdagabb királyságot építeni, mint az ellenfeleink? Nem olyan könnyű, mint elsőre látszik! Dominószerűen osztott lapocskákból királyságot építeni elég izgalmas dolog tud lenni, pláne, hogy előre meg kell tervezni, hová teszi az ember a következő elemet... Az összefüggő területek, mint a búzatábla vagy az erdő, pontokat érnek, de a hely korlátozott, egy 5x5-ös négyzeten belül kell ügyeskednie az embernek! Ráadásul minél értékesebb dominót választunk, annál később választhatunk a következő fordulóban. Okos és izgalmas – a Kingdomino nem véletlenül lett az Év Játéka 2017-ben!

MOST MÉG TÖBB KINGDOMINO-ÉLMÉNY!

Hogy külön örömet szerezzen a társasjátékosoknak a jelenlegi nehéz helyzetben, a Kingdomino kiadója elkészített egy bárki által kinyomtatható és felhasználható kiegészítőt a játékhoz!

A királyi udvar kiegészítő szabályok

Királyságépítő dominójáték

Mindig örülök neki, ha olyan okos játékokkal találkozok, amelyeknek rövid a játékideje, de látványosan épül benne valamit. Ha még ráadásul szép is, akkor tuti nyerő!

Na, a Kingdomino telibe talált. Ebben a negyedórás játékban egy 5x5-ös területű királyságot kell felépítenünk olyan lapkákból, amelyeken vagy erdő szerepel, vagy búzamező, de van bánya, mocsár, legelő és tó is. Minél nagyobb egy terület, annál jobb, de koronaikonok nélkül mit sem ér - ezekkel kell ugyanis megszorozni a terület méretét.
A koronák általában valamilyen épület mellett (szélmalom, halászkunyhó) láthatóak, merthogy a dominók szemet gyönyörködtető színekkel, szép rajzokkal vannak dekorálva. Ráadásul nem minden humortól mentesen. A tóban akár Nessi, a skót túlélőmester is visszaköszönhet, de van olyan is, hogy a legelőn a bárányok félve bújnak össze a sárkány árnyékától megijedve.

Az uralkodói döntések súlya

A cuki kis királyságot persze nem simán úgy rakjuk össze, hogy húzunk egy dominólapkát és keresünk neki helyet. Döntenünk kell, hogy a körben felcsapott lapkákból melyiket választjuk. És hogy ki vehet el dominót először, azt az előző körben választott lapkák erősorrendje határozza meg, azaz, ha elsőként akarunk választani a következő körben, akkor az első dominót kell kivennünk - még akkor is, ha az nem igazán illik királyságunk fejlesztési tervébe. De ha az utolsó lapka kell nagyon, akkor bizony a következő körben utolsóként döntünk, helyesebben szólva a maradékot kapjuk meg.

Ezzel pedig akár rosszul is járhatunk: előfordulhat,hogy addig taktikázunk egy dominólapka lehelyezésével, míg valahol egy fél dominónyi terület marad a következő köre - azaz ide sem rakhatunk már lapkát. Vagy a kapott dominó egyik végét sem tudjuk a korábban lerakott területeinkhez illeszteni. Ergo már dobhatjuk is ki. Így előfordulhat, hogy nem tudjuk hiánytalanul megépíteni az 5x5-ös királyságunkat. Akkor aztán foghatjuk fenséges fejünket…

Az ilyen helyzetek elkerülésére való a királyság központját képező vár, amelyhez bármilyen színű dominót lehet illeszteni. Igen, maximum négyet. Maximum, mert a várat nem vagyunk kötelesek királyságunk közepén tartani, akár sarkon lévő kiindulópontként is használhatjuk.

Egy király kis játék

Élvezetes és könnyed negyedórás játék a Kingdominót választók jutalma. A játékban persze van egy szerencsefaktor, mikor milyen dominók kerülnek elő, de az élmény java részét a taktikus döntés és az előrelátó tervezés adja. A kétszemélyes verzió nekem külön kedvencem: ebben körönként négy lapkából választhatunk 2-2 koronás figuránkkal, és külön elmebajt tudunk magunknak okozni, amikor rájövünk, hogy elkombináltuk: ügyesen lefoglaltuk a két, nekünk kellő dominót, csak azt felejtettük ki a számításból, hogy fordított sorrendben akartuk lerakni…

Szóval klassz kis fillerjáték, ráadásul jókedvre derítően színes. És még egy apró ráadás: aki veszi a fáradtságot, és közelről megnézegeti a dominókat, talál pár elrejtett meglepetést…

Szabálykönyv

Angol nyelvű szabálykönyv

Forrás: Szellemlovas
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
 • 5 840 Ft-tól
 • -10%-649 Ft

Kategória: Városépítő, Középkori, Építés / Terjeszkedés
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Kártya húzás

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletek


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Kingdomino társasjáték videók (18)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • nemi92

  2021-03-18 21:45:35

  Korábban már hallottam a játékról és a napokban feleségemmel be is szereztük. Minden féle társassal játszunk, a bonyolulttól az egyszerűig. Ez éppen az utóbbi kategóriába sorolható, de pont ezéet szeretjük ennyire. Nagyon élvezetes, könnyen tanulható, de mégis lehet azért gondolkodni benne. Számomra pasiként mindig fejtörést okoz, hogy középen legyen a kastélyom, meg még 5x5be pontosan bele is férjek, és még a kellő mennyiségű pontot is beszerezzem a győzelemhez. :D

  Egy szó mint száz, nagyon kellemes kikapcsolódást nyújt egy fáradt nap után. Bátran ajánlom mindenkinek! :)

 • veerzoltan80

  2021-03-05 17:25:18

  A Kingdomino alapjátékát 8 éves kor fölött ajánlják 2-4 játékos részére, átlag 15 perces játékidővel. Az Age of Giants kiegészítő ezen a lehetséges résztvevők számát változtatja meg, 5 fővel is játszható lesz. Az időfaktor stimmel, gyors, pörgős játékról van szó, általában nem egy menet megy le belőle ha asztalra kerül. A 8+ kormeghatározással finoman lehet vitatkozni. Nagyobbik lánykám pont ebben a korcsoportban van, simán játsza segítség nélkül, már nyert is. Kicsilányom 4 éves múlt, a minap ő hozta elő, hogy játszunk vele. Szereti rakosgatni, nagyjából érti is, bár a pontszámok terén és a szabályos 5x5-ös formával még vannak gondok, de rendkívül élvezi ha leülünk vele rakosgatni.

  A Kingdomino alap mechanikája nagyon könnyen tanulható. Van egy kastélyunk, benne a királyunkkal, akinek a segítségével minden kör elején a számok szerint emelkedő sorrendben rendezett dominók közül választunk olyat amit a birodalmunkhoz akarunk csatolni. Több féle földtípus van a dominókon, amiket mint a klasszikus játékban rakosgatunk egymáshoz. Bizonyos lapocskákon koronák is vannak, ezek segítségével és az összefüggő azonos területek számával hozzuk létre a játék végi pontszámunkat. Az nyer, akié a legtöbb pont. Egyszerű ugye? Na azért nem annyira. Királyunk elhelyezkedése a dominósoron meghatározza, hogy a következő körben hányadikként választhatunk dominót. És bizony ha olyan marad csak nekünk amit nem tudunk a birodalmunkba építeni akkor azt el kell dobni, és ez jelentős hátrányt okoz a játék végén.

  Nyugodtan mondhatom, hogy ez a remek kis játék minket megvett kilóra. Mindenki szeret leülni mellé 4-től 40 évesig, ráadásul mind az öten köré tudunk telepedni. Rövidsége miatt pont jól leköti a kicsik figyelmét is, nem kíván órákat az életünkből.

  Hosszabb írásom a játékról

 • sasspetra

  2021-01-18 15:12:42

  Nagyon szeretjük ezt a játékot, szerintem tökéletes belépő társasjáték! A szabályai könnyen tanulhatók, egyszerűek. Tetszik benne, hogy ketten lehet 5x5-ös, illetve 7x7-es méretben is játszani vele, így szabályozható a játékidó. Alapvetően rövid játék, így pont szuper egy kis röpke kikapcsolódásnak, vagy egy hosszabb nap után este. Egyszerű, de mégis kell benne taktikázni, a játé során hatással vagyunk egymás birodalmára is. Jók a plusz pontszerzési lehetőségek is, amikkel bővülnek a stratégiai lehetőségek.

  Játszottuk már négyen is, úgy kicsit kevésbé pörgős, mint ketten, de ugyanúgy élvezhető!
  Ajánlom mindenkinek!

 • viharlampa

  2021-01-18 15:09:57

  Egy időben 3 fős családunk (9 éves gyerek + szülei) kedvenc játéka volt. Egyszerű, rövid, nagy újrajátszhatósággal. Vittük mindenhova.

  Azóta tavaly bejött elé 2 komplexebb stratégia, így a dobogó alsó fokára szorult, de egyrészt teljesen más kategória és stílus, másrészt ez egy könnyed, gyors játék.
  Szabályok egyszerűek, érthetőek. Lehetetlen 2x ugyanazt játszani. A kártyák és a játékosok sorrendje is állandóan cserélődik, nincs egy fix pont sem (a kezdő váron kívül).

  Kis gyermekkel érdemes arra figyelni, hogy mivel egymás elől happoljuk el a jó lapokat, egy idő után lehet ebből durci és nyavajgás, ha nem úgy jönne ki a lépés a gyerkőcnek. De ha erre figyelünk és a gyerek is belejön, akkor később néhány gyerek által nyert parti után lehet bátrabban lenyúlni a koronás lapokat.

  Ritkán játszunk 1 partit, 10-15 perc alatt megvan, inkább 2-3 a szokványos. Ha hétköznap nincs idő egy hosszabb társashoz, ehhez mindig lehet nyúlni, bármikor belefér 1-1 kör.
  Ha nagyon kijön a lépés >60 pont fölé is lehet menni, de inkább a 35-50 közötti a jellemző.

  Amit nem szoktunk használni/számolni, az a terület alapján osztható plusz pontok.
  A királyság középre kerülése, illetve a szabályos 5x5 után kapható pontok túl magasak, nagyon "OP" faktor (OP=túl erős).
  Ezek annyira megtolják az összpontszámot, hogy irreális lesz a végeredmény. Egy-egy szorosabb csata után kapni +10 vagy +15 pontot teljesen tönkrevágja az élményt. Habítus kérdése, de ezt inkább ne használjuk.

  3 fős játék esetén is minden lapot összekeverünk, csak értelemszerűen a végén mindig megmarad 12. Amit újabb játék esetén ismét belekeverünk, így sosem tudjuk mit hagytunk ki éppen. Nem lehet kalkulálni sem, hogy kinél miből mennyi van. :-)

  Folytatásokat, kiegészítőket nem ismerem (bár hallottam róluk), ez így kerek ahogy van.

  Egyéb más említenivalóm nincs is. Csak összekeverni a lapokat, sorba tenni, játékos sorrendet kisorsolni és mehet is a rakosgatás. :-)

 • ghtyshd

  2021-01-18 11:41:33

  Nagyon durva viták vannak mindenhol erről a játékról. Szinte mindenhol van egy rivalizálás, hogy Kingdomino magában, vagy kiegészítővel, vagy hagyjuk az egészet és simán Queendominozzunk.

  Én egyenlőre csak simán Kingdominot játszottam, de nem nyűgözött le.

  Ami nagyon tetszik benne, hogy kicsi a szerencsefaktor. Ismerve a következő lapokat tudunk gondolkodni a lépésekbe, és megkövetel a játék egy logikát és következtető képességet.

  De mindezen túl... nagyon egyszerű. Amivel nem is lenne baj, de valahogy ezen az egyszerűségi szinten már zavaró. Elszórakozni el lehet, ezt nem tagadom. De én és akikkel játszottam együtt, mind igényelnénk valami pluszt belé.

  Nagyon nagy esélyt látok arra, hogy megveszem a nagytesóját, vagy a kiegészítőjét (még nem tudom melyik legyen), mert így önmagában nem szórakoztat annyira, hogy gyakran lekerüljön a polcról.

 • Robby

  2020-10-26 17:49:00

  Szerintem a Queendomino lesz a nyerő, mivel a Kingdomino-hoz van kieg is, mivel elég egyszerű volt, úgy meg már inkább gazdaságosabb a Queen. Köszönöm a segítséget.

 • ancsa0

  2020-10-26 13:58:55

  Még azt tudom javasolni, hogy BoardGameArena-n (ingyenes online játékfelület) próbáld ki a Kingdomino-t (ott csak az van fent) és ha nagyon tetszik, akkor Kingdomino, ha annál bonyolultabbat szeretnél, akkor meg a Queendomino-t válaszd. :)

 • Eszter195

  2020-10-26 13:51:34

  Ha a teljes egyszerűség és letisztultság a cél, akkor 25-30 percben Kingdomino, ha lehet összetettebb, több lehetőséget kínálva kb 45 percben, akkor Queendomino, feltéve, ha maximálisan le akarom egyszerűsíteni a kérdést...

 • Robby

  2020-10-26 13:13:03

  Így azért nem könnyítettétek meg sokkal a helyzetemet :) A leírt játékidő 15 vs. 25 perc. A 25 sem tűnik soknak. Olvastam, hogy lehet keverni is, de vannak olyan játékok, amiből nem szeretnék kettő vagy több szinte ugyanolyat venni (szerintem ez is az a kategória - szinte árban, minőségben, játékélményben is egyeznek). Egyrészt anyagilag sem kifizetődő, másrészt nem is nagyon fér el már a polcon. Több videót is néztem már, de azokból sem sikerült egyértelműen eldöntenem, hogy melyik legyen. Mindegyikről annyi jót ír, mond mindenki.

 • ancsa0

  2020-10-26 12:56:44

  Ugyan a Queendomino-t még nem próbáltam, de a szabályait már olvastam. Szerintem a Kingdomino szépségét az egyszerűsége adja. Ha van sok komplex játékod, akkor érdemes közé becsempészni egy egyszerűbb szabályrendszerű játékot is, mert ez is kellő taktikázással jár.

 • Eszter195

  2020-10-26 12:53:02

  Én mindkettőt nagyon szeretem :) Nekünk a Queendomino van meg itthon, ez egy kicsit összetettebb, több dologgal lehet benne pontokat szerezni, és a lépésekkor a lehetőségek száma is nagyobb az épület lapkák miatt. Viszont épp ezért a játékidő is hosszabb, lehet, hogy ezt is figyelembe vennéd. Én mindkét játékkal szívesen játszom bármikor egyébként, és van olyan verzió is, amikor összekeverik a King- és Queendominos lapkákat, ilyenkor 4 játékossal is lehet 7x7-es királyságot építeni, ami szerintem határozottan sokkal jobb, mint az 5x5.

 • Robby

  2020-10-26 11:43:48

  Nagyon jó játéknak tűnik, de nem tudom eldönteni, hogy ezt vegyem meg, vagy a Queendomino-t ? A kettő feleslegesnek tűnik nekem, mivel nagy az átfedés, viszont a másik egy kicsit összetettebb.

 • ancsa0

  2020-10-25 21:50:53

  Gyerekkoromban nem kifejezetten szerettem dominózni, és bevallom őszintén sokáig tartózkodtam ettől a játéktól is, nem értettem, hogyan lehet ekkora felhajtás egy dominó-játék körül. Aztán csak rávettem magam, hogy kipróbáljam. Nagyon meglepődtem mennyire JÓÓ ez a játék. Hihetetlen mennyit lehet taktikázni benne, és egy rosszul választott dominóval borulhat a teljes tervünk. Na és mennyire jó érzés, amikor pont az a dominó jön fel, amivel össze tudom kötni két kisebb egyforma területemet és jó sok pontot szerezhetek. Amennyire ódzkodtam tőle eleinte, annyira szerettem meg mostanára.

  Szerintem a régi játékok megújításának ez az egyik legszebb, legjobb, legérdekesebb példája. Elképesztő, hogy milyen sok izgalmat rejt egy ilyen kicsi és egyszerű játék.

  Mindenkinek ajánlom kipróbálásra, kicsiknek, nagyoknak, fiataloknak és időseknek egyaránt. Akinek eddig ajánlottam, mindenkinek elnyerte a tetszését :)

 • Marcike

  2020-10-16 14:31:58

  De jó! 😊🙌🏼

 • Marcike

  2020-10-16 14:31:14

  Felnőtt férfi létemre az egyik kedvenc játékom 😊 nagyon ötletesnek tartom, hogy a Domino játékot sikerült egy kicsit felturbózniunk a készítőknek. Az alapélményem a játék kapcsán az, hogy építek magam előtt egy kis birodalmat és emiatt akárki is nyeri a játékot, én mindenképpen jól szórakozom és örömet okoz a játék. Az alkatrészek minősége szerintem tök jó, a design pedig csillagos ötös. Az alap koncepció szerintem zseniális, bármelyik kiegészítő csak rontani tud rajta. Ennél a játéknál nagyon erősen érezhető, hogy az egyszerűsége és a letisztultsága adja az igazi erejét. Bátran ajánlom gyerekeknek, felnőtteknek, pároknak, barátoknak is. 😉

 • Floranna

  2020-09-11 20:20:19

  Úristen, de imádom ezt a játékot!

  Tökéletesen alkalmas egy fáradt estén, ketten, lemenni alfába. :) Persze azért kell benne gondolkodni, de már az, hogy pakolgathatom a -régi időkre emlékeztető- dominókat, felemelő érzés.

  Játékosszám: az egyik legjobb kétfős játék, mi csak ketten játszuk. Többen még nem próbáltuk, állítólag működik úgy is. :)

  Inzert: nagyon jól ki van alakítva! Amikor kinyitom a játékokat, mostanában elég fontossá vált, hogy mi fogad az első blick-re. Nagyon szuperül elférnek benne az összerakott kastélyok is. Az első alkalomkor féltem, hogy szét kell őket szedni, de maximálisan passzolnak.

  Grafika: gyönyörűen ábrázolja a játék a helyszíneken. A kis mezőn még bárányok is vannak felülnézettből. Engem be szoktak húzni az ilyen apró részletek. Pont az esti nosztalgikus hangulathoz tökéletesen passzolnak ezek a meditatív részletek. Van, hogy csak elmerengek a dominólapokon. :)

  Játékmenet: A játékmenetben főleg lapkákat helyezünk le és lapkákat húzunk. Szerintem a kezdő játékos "kijelőlése" az összes fordulóban, nagyon jól lett kitalálva. Sorrendben van letéve -növekvő számsor szerint- négy lapka [minden fordulóban újabb négy], és mindig úgy választunk újabb lapkát, hogy emelkedő számsorrendben szedjük le a királyunkat és tesszük át a következő lapkák valamelyikére. Szóval ha "értékesebb" lapkán áll a királyod, később is jössz a következő körben.

  Játékszabály: Nekem teljesen érthető volt. De -mint minden más játéknál is- én először mindig game playing videót nézek meg, kirakom magam elé a játék alkatrészeit, és lejárom az első körben magamnak. Nálunk mindig én mgyarázom a szabályokat, ezért mostanában ezt az új metódust találtam ki.

  Mi 7x7-es pályát építünk a kétfős játéknál, nagyon izgalmas nekem, melyikünk tudja jól kiépíteni és tartani is ezeket a kereteket. A párom a "középen legyen a királyságod" szabályra általában legyint, nem is foglalkozik vele, és bukja is ezeket a plusz pontokat. Én mindig törekszem rá, hogy középen legyen.

  Ajánlom mindenkinek!!!!!!:)

 • gyd

  2020-05-27 20:48:05

  Nagyon érdekes játék, jól feltuningolták a dominózást. :)

  A szabályok alapvetően nem bonyolultak, nem sok elemből állnak, de valószínűleg a játéknak nem a megértésben van a nehézsége. Kevés elemmel dolgozik, de azokkal úgy, hogy az agyalós emberek szétoptimalizálhassák a stratégiájukat.

  A szerencsefaktor azért nem jelentéktelen a játékban, hiszen nem tudjuk, milyen dominók fognak jönni. Viszont ez az egyetlen szerencsetényező a játékban, mint más tiszta stratégia. Talán nem véletlenül rendeznek ebből is versenyeket, mivel a feltételek eléggé adottak hozzá.

  Nekem alapvetően tetszik a játék, de nem ragadott magával ellenállhatatlanul. Nagyon érdekes agyalni azon, hogy hogy lehetne még több pontot kihozni. Merre és hogyan kéne építkezni, mire kell igazán rámenni, hogy érdemes a következő dominókat választani. Aztán ha nagyon rutinosak vagyunk, elkezdhetjük a többi játékos várát is megfigyelni, és akár komoly bónuszokat elhappolni előlük.
  Az lehet a hátulütője a játéknak, hogy egy idő után monotonná válhat. Ez valószínűleg a kevés elemnek és a viszonylag kis szerencsefaktornak köszönhető. Ez egy nagyobb, gémerebb, taktikusabb játéknál is valószínűleg így van, csak míg a Kingdomino viszonylag pörgősen, hamar lemegy, addig egy 2-4-6 órás játékot nem annyira sokszor játszunk valószínűleg, hogy megunjuk.
  Azért hozzá kell tenni, hogy a különféle variációk talán egy keveset javítanak a Kingdomino változatosságán.

  A nyelvfüggetlenség egyébként egy erős pluszpont lehet a játékban, hiszen semmiféle szöveg nincs a dominókon.
  A játékot szerintem a könnyű tanulhatósága miatt szinte bárkivel lehet játszani, gyorsan meg lehet tanítani, és akár egy gyors tanulókört is lehet csinálni, hogy teljes megértéssel állhassanak ki ellenünk az ellenfelek. Viszont arra figyelni kell, hogy ne a legprecízebb taktikánkat vessük be azok ellen, akik először játszanak a Kingdominoval, ugyanis így hamar el lehet venni sokak kedvét.

  Nem drága játék, szóval akinek egy könnyed, de mégis taktikázós, optimalizálós játékra van szüksége, és nagyon ki akar maxolni egy játékot stratégia szempontjából, akkor ez jó választás lehet.

 • kamaras2018

  2020-05-10 16:44:05

  Tökéletes játék, ha egy könnyed, szórakoztató családi játékra vágysz!

  Megjelenés: a doboz és a dominók is nagyon szépek, esztétikusak, meseszerűek - 5/5 pont

  Újrajátszhatóság: nagy az újrajátszhatóság benne, mert mindig más a dominok sorrendje. Még nem tettünk bele csak 5-6 partit, remélem 50 parti után is ezt mondom majd - 5/5 pont

  Tanulhatóság: pofon egyszerű, 10-15 perc alatt tanulható - 5/5 pont

  Tematizáltság: nagyon szeretem a tematikus játékokat. Ennek a tematizáltsága OK. Átjön a játék témája, érzem ahogy bővül a királyságom különböző területekkel (víz, mező, bánya, stb.) Nincs a témától "hűha érzésem", de kihozták belőle amit ki lehet - 4/5 pont

  Összességében 5/5 pontra értékelem. Talán ami egyedül hiányzik az egy kis komplexitás, lehetne egy leheletnyivel nehezebb. Lehet, hogy ehhez beszerezzük majd az Age of Giants kiegészítőt. Ajánlom mindenkinek, aki egy könnyed családi kikapcsolódásra vágyik.

 • PlayHoo_95

  2020-04-03 12:14:57

  Imádom, online kezdtem el vele játsszani néhány hete, azóta beszerzésre is került!

 • renii96renii96

  2020-04-02 15:28:37

  Kis dobozban, hatalmas játék. Ketten ha 7×7-es táblát játszotok, akkor minden lapka játszik, így könnyebb tervezni, ha kisebbet játszotok, nagyobb az újrajátszhatóság, mert nem biztos, hogy a készletben van a lapka, amit vársz. Nagyon sok taktikai lehetőséget ad a lapkaválasztás sorrendje, ami gyakorlottabb játékosoknak is kellő kihívást ad. Ugyanakkor kezdőknek is jó élmény lehet, mert mindenki megépíti a saját kis birodalmát garantáltan. Kedves, aranyos grafikájával gyerekek is nagyon fogják élvezni. Az elrejtett kisebb grafikai utalásokon pedig jót szórakoznak a felnőttek is.

 • pzoli

  2020-02-14 17:26:27

  Kis gyerekkel is élvezhető,könnyed és szórakoztató játék.

 • laczkodavid

  2020-02-08 20:42:20

  Ez a játék egy szépen kivitelezett, nagyon könnyed, rövid levezető játék, ami ugyan nem váltja meg a világot, de hálistennek szerintem ez nem is célja. Minden játékosszámmal szórakoztató tud lenni, de két fővel nyújtja a legteljesebb játékélményt. Én tehát melegen ajánlom gyakorlatilag bárkinek, ideális lehet egy komolyabb játék előtt vagy után ráhangolódásként illetve levezetésként, vagy egy melós hétköznap végén könnyű esti kikapcsolódásként.

 • dorina.dobos

  2020-02-06 15:49:30

  Nagyon egyszerű, gyors és korosztálytól független mindenki számàra élvezetes. A "sosem társasozó" szülők kedvence lett ;)

 • vuca1711

  2020-01-03 19:35:38

  A legjobb benne hogy simán, minden akadály nélkül játszható két fővel is. Nálam ez nagyon fontos mert sajnos csak ritkán tudunk összehozni mostanában társasjátékos estéket. A jó benne hogy a lapválasztás az elején nagyon fontos a végkimenetelben. Az elv tényleg nagyon hasonlít a dominó játékokhoz éppen ezért nagyon izgalmas. Kicsit meg van kevervemég azzal is, hogy nem mindegy hogy milyen értékű számra és mikor tezsed a bábudat, mert ha az egyik körben a nagy értékűre teszel a másik körben majd csak a legvégén jöhetsz te (sokszor kell sznél lenni). Fontos hogy a koronákat gyűjtsük menet közben mert azok érnek sok pontot. Szerintem a 7x7-es tábla a legjobb mert az időben is több és sokkal többet kell agyalni hogy úgy tedd le a lapocskákat hogy ne legyen lyuk benne. Szerintem ezt is szuper elvinni egy egy utazás alkalmával, mert szinte bárhol játszható olyan kis helyet foglal el. Jönnek az extrák is a befektetés és az aratás funkciók, amik még egy kis csavart visznek az egészbe. Szerintem ez a játék sokkal nehezebb mint amilyennek elsőre látszik. Érdemes beáldozni erre a játékra.

 • Valezius

  2019-09-05 10:00:59

  Nagyon megérdemelten lett az év játéka. Nagyon könnyen megérthető/tanítható. Kicsik és naygok számára egyaránt élvezetes, akár vegyesen is, ami ritkaság! Előnye, hogy a dominók random kerülnek elő, így a kevésbé jó játékosnak is lehet szerencséje, nem fog ötbül ötször kikapni.

  2 fős 7x7-es játékban, pedig komoly agytorna profi absztrakt játékosok számára is. Itt is megvan természetesen a szerencse faktor, de mivel minden dominó fel fog jönni, mindegyik kerül valakihez, ezért sokkal tervezhetőbb. Néha csak amiatt kell egy dominót elvinnünk, mert nem kockáztathatjuk meg, hogy később mégegy hasonlót elvigyen az ellenfél és a két dominó együtt már túl erős lenne. Néha viszont fel kell vállalnunk a kockázatot és egy-egy értékes dominót átengedni ellenfelünknek és bízni abban, hogy később még meg tudjuk állítani.

  Wow, ez a játék zseniális, mind a családi játékok körében, mind a komoly absztrakt játékok körében.

 • benczikakos

  2019-04-07 16:18:27

  Tipikus "egyszerű de nagyszerű" . A kis szabálymódosításokkal, miszerint 2 fős játékban 7x7-eset építünk, valamint a középen lévő kastély plusz pontot ér, na úgy az igazi szerintem. Az artwork külön pirospontot kap tőlem.

 • ARduel

  2019-04-07 14:16:53

  Remek feldolgozása a dominó játéknak, friss és újszerű!

 • benyod

  2019-04-03 11:34:14

  Szüleim első kipróbált játéka a Ki nevet a végén óta ... azóta ha megyünk látogatóba "valami játékot hozzál" ... azt hiszem ez mindent elárul :)

 • kisszofi

  2019-04-03 08:05:05

  Könnyen tanulható szabályok. Egy királyság építése ami mindenki számára élvezetes. Ezt kapjuk a Kingdominóval. Kezdő játékosoknak is tökéletes.

 • sz-tomy

  2019-03-15 15:32:13

  Egyszerű és nagyszerű.

 • me_dorka

  2019-03-01 23:15:43

  Pillanatok alatt meg lehet tanulni a szabályt, egyszerű de élvezetes játék. Kisebb gyerekkel is jól játszhatónak találtuk. :)

 • aradifeca

  2019-02-26 11:53:07

  Nem akartam elhinni, hogy ez ennyire jó, de ez tényleg ennyire jó. Egyszerű gyors ketten épp elég mély ajánlott vétel.

 • kchpank1.kv

  2019-02-19 11:11:28

  A 8 és 6 éves gyermekeim egyik kedvence és persze mi is szeretjük. Tényleg egyszerűségében rejlik a nagysága.

 • roanbevik

  2018-03-24 20:14:24

  Kicsiknek és nagyoknak is kitűnő szórakozás!

A Kingdomino társasjáték és kiegészítői (5)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  15 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Bruno Cathala
 • Illusztrátor:  Cyril Bouquet
 • Kiadók:  Pegasus Spiele, Blue Orange Games, Lautapelit.fi, White Goblin Games, Blue Orange (EU), Kaissa Chess & Games, MINDOK, Happy Baobab, Gém Klub Kft., Swan Panasia Co., Ltd., Lifestyle Boardgames Ltd, KADABRA, Oliphante, FoxMind Israel, Fantasmagoria, テンデイズゲームズ (Ten Days Games), Foxgames (Poland), Coiledspring Games, Games Factory Publishing, PaperGames (III), Le Grand Massif, Pridemage Games, Feelindigo, Buró, Brädspel.se
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, holland, angol, észt, finn, francia, német, görög, héber, magyar, olasz, japán, Korean, lett, litván, norvég, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, svéd, szlovák, ukrán, bolgár, szerb

Alternatív nevei


Kiadások

 • French trial edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: francia
 • Czech/Slovak edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: cseh
 • Dutch-only first edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
 • German-only first edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: német
  • Méretek: 18.9 cm x 27.3 cm x 6.5 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
 • Multilingual first edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
 • Polish first edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Russian-only edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: orosz
 • Bulgarian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: bolgár
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 20.1 cm x 20.1 cm x 5.1 cm
 • Dutch-only edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 19 cm x 27.3 cm x 6.7 cm
 • English/Hebrew/Russian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
 • Estonian/Latvian/Lithuanian/Russian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
 • French second edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 19.8 cm x 19.8 cm x 5 cm
 • Greek edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 24.5 cm x 24.5 cm x 6.5 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5.1 cm
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: japán
 • Kingdomino
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: német
  • Méretek: 33 cm x 33 cm x 8 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • Kingdomino
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
 • Kingdomino
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 33 cm x 33 cm x 7.6 cm
 • Kingdomino
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Kingdomino
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: német
  • Méretek: 24.5 cm x 24.5 cm x 6.5 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Multilingual fifth edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
 • Multilingual fifth edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Multilingual fourth edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Multilingual LP050917 edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Multilingual LP1924 edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Multilingual sixth edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Multilingual third edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
 • Nordic first edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: dán
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: ukrán
 • Coiledspring English edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
 • Kingdomino
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Kingdomino
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
 • Multilingual edition with Domino Dispenser
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 24.1 cm x 24.1 cm x 6.4 cm
 • Serbian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: szerb
  • Méretek: 19.8 cm x 19.8 cm x 3.2 cm
 • Polish second edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 19 cm x 27.3 cm x 6.5 cm
 • Buró Spanish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: spanyol

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Kingdomino társasjátékhoz