Aranyásók
Aranyásók
Aranyásók
Aranyásók
Videó beküldése

Aranyásók

Társasjáték, 2005
Értékelem!

Az Aranyásók egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 3 - 10 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a szövetségek, a pakli tervezés, az útépítés, a vedd el és az áruló mechanizmusokra. Az Aranyásók szórakoztató parti játék...

Az Aranyásók egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 3 - 10 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a szövetségek, a pakli tervezés, az útépítés, a vedd el és az áruló mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Az Aranyásók szórakoztató parti játék, ahol nem tudni kik a kincskereső törpék, és kik azok, akik szabotálják a hőn vágyott arany megszerzését!

A játékosok törpéket személyesítenek meg. Mindegyikük vagy aranyásó vagy szabotőr. Az aranyásók mélyítik az alagutat, egyre mélyebbre vájva a hegybe, keresve a kincseket, a szabotőrök megpróbálják ezt minél jobban akadályozni. A csapatok tagjai próbálják segíteni egymást, bár gyakran nem tudják, hogy ki kicsoda. Ha az aranyásóknak sikerül eljutni a kincshez, akkor aranyhoz jutnak, míg ha a szabotőrök ezt megakadályozzák, üres kézzel távoznak. Ha az aranyásók sikertelenek, akkor a szabotőrök kapnak aranyat. Az aranyat a szabályok szerint osztják szét egymás közt. Akinek a 3 forduló után a legtöbb aranya lesz, az nyer.Egyszerű, nem igényel túl sok gondolkodást és elég gyorsan játszható, ezért kifejezetten szórakoztató játék. Jókat „gonoszkodhat” az ember játék közben. Remek móka egy-egy bányász vagy szabotőr kivonása a forgalomból akciókártyák segítségével.

Aranyásók játékszabály

Ebben a kártyajátékban a játékosok egy-egy törpe szerepébe bújnak bele. Mint bányászok kutatnak a bánya mélyén rejlő arany után. Hirtelen meglendül egy csákány és összezúzza a bányászlámpát. A szabotőr akcióba lépett. De kiből lesz szabotőr és kiből becsületes bányász? Erről a törpe-kártyák döntenek. Ezeket a szerepeket a játék elején kell kihúzni és csak a kör végén szabad felfedni.
Játék közben azért általában rá lehet jönni, ki melyik csapatot erősíti, ám vaskos meglepetések is érhetik az embert!

A kezdőkártyát és a három célkártyát az asztalra kell helyezni úgy, hogy a két különböző típus között 7 kártyányi távolságot kell tartani. (Ráérünk akkor pontosítani, ha már közel a cél!)
Ez az a távolság, amelyet meg kell tenniük a bányászoknak az arany megtalálásához.
A célkártyák arccal lefelé vannak fordítva. Az arany a három közül csak az egyik kártyán található, de senki sem tudja melyik a jó választás.
A játékosok kezükben tartják lapjaikat. Egy körben három dolgot tehetnek: lerakhatnak egy útvonalkártyát a bányába, kijátszhatnak egy akciókártyát, vagy passzolhatnak.
Az útvonalkártyák a célkártyákhoz vezetnek és mindig, egy már kijátszott másik útvonal folytatásaként lehet csak letenni. Tehát érintkezniük kell. Ami fontos, hogy a kártyák csak egy irányba állhatnak, ezért forgatva illesztgetni nem szabad őket.
A bányászok megpróbálnak egy folyamatos alagutat kiépíteni a kezdőkártyától a célig, mialatt a szabotőrök megpróbálják ezt megakadályozni. Persze igyekeznek ezt nem rögtön nyilvánvalóvá tenni.
Az akciókártyák bármelyik játékos elé odahelyezhetők. A játékos segíthet, vagy akadályozhat vele valakit, továbbá információhoz juttathatnak az arany hol létét illetően. (Egy ilyen térképpel jelzett akciókártyával meg lehet nézni a három közül az egyik célkártyát.)
Mihelyt egy játékos egy útvonalkártya lehelyezésével eljut az aranyig, vége van a körnek. A bányászok nyertek és jutalmul megkapják az aranyat. (Erre 1-3 aranyrögöt ábrázoló kártyák szolgálnak.) Mindig az elsőnek célba jutó bányász választhat először és tőle jobbra tartva a többiek.
A körnek akkor is vége van, ha nem sikerül eljutni az aranyig, addig, amíg el nem fogynak a húzó lapok vagy minden alagút zsákutcába torkollik.
Ebben az esetben a szabotőrök nyernek, és ők osztozkodhatnak az aranyon.
Ha az arany szétosztásra került, megkezdődik a következő kör. A játék akkor ér véget, ha lement három kör, és az nyer, akinek a legtöbb aranya gyűlt össze.

Szabálykönyv

Angol nyelvű szabálykönyv

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 17% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 1 990 Ft-tól
 • 42 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Fantasy, Felfedező, Blöff, Partijáték
Mechanizmus: Szövetségek, Pakli tervezés, Útépítés, Vedd el, Áruló, Rejtett szerepek, MOV-16 Map Addition

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

AranyásókTina2000, Szolnok

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Szolnok! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Csak a védelmet szolgáló fólia lett levéve róla, tökéletes és hiánytalan állapotban van. Személyesen Szolnokon vehető át, ill időnként Pesten, postázni is tudom, de költsége a vevőt terheli. Csere is érdekel (csak személyesen), bármilyen játékot szívesen megnézek.
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Aranyásók társasjáték videók (5)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • mateklesz

  2021-02-15 10:00:20

  Abszolút nélkülözhetetlen játék egy nagyobb társaság részére. Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű, nem kell nagyon taktikázni benne, hamar tisztázódnak az erőviszonyok. Ajánlom mindenkinek, szerintem a fiatalabbak és az idősebbek is nagyon hamar elsajátíthatják a szabályokat, könnyen tanulható.

 • Herdd

  2020-09-18 20:44:09

  Játszható, de a kiegészítő nélkül kicsit ingerszegény. Vele viszont egy remek játék amire mindenki rá függ.

 • kdaniel

  2020-07-19 16:15:00

  A magyar szabálykövnyből sajnos kimaradt egy apró, de fontos szabály. Az angol eredeti így hangzik:

  "Important: Newly placed path cards must always have an uninterrupted connection to the start card!"

  Azaz: az új útkártyát csak úgy lehet lehelyezni, ha a startkártyához megszakítás nélküli út vezet.

 • Felcser

  2020-03-02 12:10:23

  Egy jobb minőségű kártya csomag áráért egy remek játék. A legjobb talán 6-an játszani. Ha nagyon kevesen játszotok vele akkor könnyen kiszámíthatóvá válik. Ha pedig nagyon sokan, akkor lehetetlen a kincset megtalálni, az arany középút talán a 6 fő ilyen szempontból.

  Megmutattam ezt a játékot egy olyan társaságnak, akik nem társasoznak, vagy rossz élmény volt egy másik társasjátékkal kapcsolatba. Miutá elmagyaráztam a szabályokat és nyomtunk pár próbakört egyből rá függtek a játékra és le se lehetett szedni róla őket. Én már rég meguntam a játékot az adott nap (ez kb a 10. körtől volt) ők még mindig nagyon élvezték és várták a következő kört. Az egyik ismerősöm rá egy hónapra meg vette az összes aranyásók társast (ezt, a kiegészítőt és a táblás játékot). Akárhányszor megyünk hozzá, mindig játszunk pár kört és jól érzük amgunkat vele.

  Nagyon jól balanszolt játék, mindig vannak benne meglepetések és verseny szellem is nagyon sok. Sok múlik a kommunikáción is, hogy hogyan csapod be a másikat.

  Nagyon jó családi kártyás játék, sok ismerősömnek a kedvence lett. Nagyon jó kezdő játékosoknak is, mivel egyszerű a szabály rendszere.

 • gyd

  2020-01-14 19:27:05

  Kártyajáték aligha volt még ilyen zseniális. Az ára valóban egy kártyajátéké, azonban a játékmenet, a játék felépítése messze többet ér - legalábbis nekem ez a véleményem.

  Hozza a tipikus secret role-os játékélményt, hiszen nem tudjuk, hogy ki kivel van. Vajon ki lesz az első, aki el meri téríteni az utat a megfelelő irányból? Ki lesz az, aki beleköp a levesbe? Ki fog minket hátba szúrni, miközben megbíztunk benne? Ezek teszik olyan izgalmassá a játékot.

  Kell hozzá egy jó adag emberismeret, vagy a másik oldalról a meggyőzés mesterének kell lenni. Akinek van tapasztalata Bang-ben, Secret Hitlerben, Werewolfban vagy bármi hasonló játékban, az hamarabb bele fog jönni valószínűleg a szerepének az elrejtésébe. Szerintem hihetetlenül nagy izgalmakat és fordulatokat tud hozni az, hogy csak tapogatózunk, hogy ki kivel van. Az alapjátékban egyébként csak kétféle szerep van, szóval ez tényleg egy Werewolfra hasonlít talán legjobban.

  A szabályok nem annyira bonyolultak, a kártyák jelentése okozhat gondot az első pár játék során, de erre ott van a szabályzat, hogy lehessen lesni. Középre kitesszük, aztán mindig elveszi az, akinek szüksége van rá. Szerencsére minden kártyáról van külön leírás képpel ellátva, így nem nehéz megtalálni. Így a kezünkben lévő kártyák rejtve maradhatnak, mert nem kell megmutatni senki másnak, hogy "ez mégis mit jelent, mire való?".

  Ahogy már előttem is írták, ez valóban egy verhetetlen áron kapható játék sok játékosra tervezve. Az elérhetősége is párját ritkítja, és a használtpiacon is elő-előfordulnak jobb állapotú darabok bolti ár alatt. Szóval szerintem mindenképp érdemes beszerezni.

  Személyes véleményem, hogy minél többen játsszák, annál jobb, mert annál kiszámíthatatlanabb. Még úgy is, hogy csak kétféle szerep van benne. Ha már a személyes véleményemnél tartunk, akkor azt is hozzátenném, hogy szerintem az Aranyásók 2 kiegészítővel együtt érdemes beszerezni, ugyanis az ott jelenlévő új szerepek és új kártyák hihetetlen módon fel tudják borítani a játékmenetet, és nagyon bizonytalanná tudnak tenni azt illetően, hogy ki kicsoda - ugyanis ott már nem két oldal van. Van, aki tök független bármelyik oldaltól, és olyan is van, aki simulékony, és annak segít, aki éppen az ő érdekeit legjobban szolgálja.

  Egyébként könnyen hordozható, hiszen mintha csak egy csomag Uno lenne nálunk, így bárhova el tudjuk akár egy nagyobb zsebben is vinni, ez újabb előnye a játéknak. Megéri a pénzét, sokszorosan!

 • jenei.balazs87

  2019-09-02 14:47:52

  Egyszerű és nagyszerű partijáték 5+ fő részére. Imádok benne szabotőrködni, mert úgy kell taktikázni, hogy ez csak minél később derüljön ki, különben az építő törpék legyőznek. :)

 • barath.boglar

  2019-06-17 11:37:48

  Nagyon szeretjük, családi szinten! Iszonyú jó szórakozás, egymás "gyanúsítgatása" plusz élmény a nevetés közepette. Sosem vesszük vér komolyan ahhoz, hogy a " mocskos szabotőr vagy, tudom én!" Mondat ne támadásként hasson,hanem mosoly tárgya lehessen, de van mögötte gondolkodás, spekuláció, szkeptikus pillantások a másik felé, pár lapból rengeteg izgalom és rengeteg meglepetés! Csak ajánlani tudom!

 • kitka6

  2019-05-03 13:19:06

  szeretem a rövid játékidejű társasokat. ez pedig fenomenális. minél több ember játszik együtt, anál élvezetesebb a parti (főleg, ha valaki úgy gondolja jó vicc a csoporttársai ellen fordulni) :D

 • Noémi

  2019-04-06 10:33:16

  Kis dobozban hatalmas játék, ez az Aranyásók. Nagyon izgalmassá teszi a játékot, hogy nem tudod ki van veled és ki ellened. Sokat számít, hogy milyen a lapjárás. Tetszik benne, hogy bizonyos lapokkal korlátozni lehet a másikat, bár ez akkor nem a legkellemesebb, amikor téged büntetnek meg és jogtalanul. Nagyobb baráti társaságoknak tökéletes játék.

 • ARduel

  2019-04-04 09:17:09

  És még ott vannak a Trollok! Hiába akarsz te jól játszani, az egyik csapattársad a végén meggondolja magát, aztán ellened tesz :D, csak mert jó szórakozás (az első 2-3 játékom alkalmával én is így játszottam ;) )

 • kchpank1.kv

  2019-04-04 08:51:20

  Igaz. 3fővel majdhogynem értelmetlen, esetleg jó lapjárás esetén lehet a szabotőrrel nyerni. 4 főnél pókerarccal és némi félrevezetéssel van esélye. De valóban 5főtől izgi. Mindenesetre szuper játék.

 • ARduel

  2019-04-04 08:41:07

  Ezt a játékot többen 5 főtől jó játszani, 3-4 fővel semmi különös, nyílvánvaló, hogy ki a szabotőr, könnyű ellene dolgozni, több játékossal nehezebb a titkos szerepeket felvedni, jobban lehet taktikázni.

 • kchpank1.kv

  2019-03-25 20:26:09

  Szuper jó kártyajáték verhetetlen áron nagyobb létszámú társaságnak. Plusz remek benne, hogy a gyerekek is simán bevonhatók a partiba 7-8 éves kortól. Mindenképpen ajánlom, hogy mindenkinek legyen egy otthon, ha összeül a család apraja nagyja. :)

Az Aranyásók társasjáték és kiegészítői (13)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 perc
 • Játékosok:  3 - 10
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Fréderic Moyersoen
 • Illusztrátor:  Fréderic Moyersoen, Andrea Boekhoff
 • Kiadók:  AMIGO Spiel + Freizeit GmbH, Mayfair Games, Piatnik, Gigamic, Asmodee, 999 Games, Dal Negro, Z-Man Games, Lautapelit.fi, Möbius Games, Albi, Dr. Wood Challenge Centre, Giochi Uniti, Kikigagne?, Kaissa Chess & Games, Corfix, Brain Games, Mercurio, Korea Boardgames co., Ltd., G3, Swan Panasia Co., Ltd., Lifestyle Boardgames Ltd, Взрослые дети, Sun Team Day Hobby Company, HaKubia, Meeples Cafe, Bureau De Juegos, PaperGames (III), Fractal Juegos (Fractal Games), Boardgame Space, VR Distribution, Land of Beautiful Mind (سرزمین ذهن زیبا), Paradigm Infinitum Pte Ltd, Ігромаг, Brädspel.se
 • Elérhető nyelvek:  arab, cseh, kínai, holland, angol, észt, francia, német, görög, héber, magyar, indonéz, olasz, japán, Korean, lett, litván, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, szlovák, ukrán, irán, maláj, Persian

Alternatív nevei


Kiadások

 • AMIGO French edition 2004
  • Kiadás éve: 2004
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
 • AMIGO German edition 2004
  • Kiadás éve: 2004
  • Nyelv: német
  • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
 • AMIGO multilingual first edition 2004
  • Kiadás éve: 2004
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 9.5 cm x 12.2 cm x 2 cm
 • Sun Team Chinese edition 2004
  • Kiadás éve: 2004
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 3.8 cm x 5 cm x 1.1 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Piatnik Hungarian edition 2005
  • Kiadás éve: 2005
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
 • Z-Man English edition 2005
  • Kiadás éve: 2005
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • 999 Games Dutch edition 2007
  • Kiadás éve: 2007
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Brain Games Baltic edition 2007
  • Kiadás éve: 2007
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
 • Gigamic edition 2008 in red tin
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 10.9 cm x 15 cm x 2 cm
 • Kaissa Greek edition 2008
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 9.5 cm x 12.2 cm x 2 cm
 • Polish edition 2008
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Dal Negro Italian second edition 2009 in metal box
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 14 cm x 11 cm x 2 cm
 • Möbius Japanese edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 9.5 cm x 12.5 cm x 2 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Swan Chinese/English/Indonesian/Malay edition 2009
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
 • AMIGO Dutch/French edition 2010
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 11 cm x 15 cm x 2 cm
 • AMIGO German edition 2010
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: német
  • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
 • Dr. Wood Australian edition
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
 • Gigamic French black tin edition 2010
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 10.2 cm x 12.7 cm
 • Amigo/Paradigm Infinitum English edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
 • Piatnik Romanian edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: román
  • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
 • AMIGO German edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: német
  • Méretek: 9.5 cm x 12 cm x 2 cm
 • Z-Man English edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 9.5 cm x 12.2 cm x 2 cm
 • 999 Dutch edition 2013
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 9.5 cm x 12.2 cm x 2 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Swan/Meeples Chinese/English/Malay edition 2013
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 9.5 cm x 12 cm x 2 cm
 • Giochi Uniti Italian edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 16.2 cm x 22 cm x 3.4 cm
  • Súly: 0.4 kg
 • Gigamic French black tin edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 11 cm x 14.8 cm x 2.2 cm
 • Mayfair English edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 9.5 cm x 12.4 cm x 2.5 cm
 • Polish edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 9.5 cm x 12.2 cm x 2 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Chinese/English edition 2017
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: Korean
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 10.5 cm x 15 cm x 3.5 cm
  • Súly: 0.4 kg
 • English edition 2018
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
 • Bureau de Juegos Spanish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: spanyol
 • English edition 2019
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 12.3 cm x 9.5 cm x 2 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Fractal Spanish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
 • Hebrew edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: héber
  • Méretek: 24.1 cm x 31.5 cm x 6.4 cm
  • Súly: 200 kg
 • Persian/Iranian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: irán
 • Arabic/English edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: arab
 • Albi Czech/Slovak edition
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 9.5 cm x 12 cm x 2 cm
 • AMIGO Chinese edition
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 10.7 cm x 14.2 cm x 3.2 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Corfix Czech edition
  • Nyelv: cseh
 • Dal Negro Italian first edition, cardboard box
  • Nyelv: olasz
 • Gigamic French yellow tin edition
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 10.9 cm x 15 cm x 2 cm
 • Mercurio Spanish edition
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
 • Russian/Ukrainian edition
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 9.7 cm x 12.3 cm x 2.2 cm
  • Súly: 0.2 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Aranyásók társasjátékhoz