Nagaraja
Nagaraja
Nagaraja
Nagaraja
Videó beküldése

Nagaraja társasjáték

társasjáték, 2019
Értékelem!

A Nagaraja egy könnyen tanulható társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A játékot 2019-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb két személyes játék kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 9 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a moduláris tábla, a...

A Nagaraja egy könnyen tanulható társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A játékot 2019-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb két személyes játék kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 9 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a moduláris tábla, a pakli tervezés, a kockadobás és az útépítés mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Két elfeledett istenség ikertemplomára bukkantak rá Indiában. A templomok ősi relikviákat rejtenek magukban, amik vélhetően nagyon értékesek. Így hát kezdetét veszi a kincsvadászat, ahol partnereddel egymásnak próbáltok keresztbe tenni, és minél több kincset megszerezni a saját magatok számára. De vigyázz, különben az istenek átka ha lesújt rád, és kapzsiságod lesz a veszted!

A Nagaraja egy 2 fős, könnyed társasjáték, egyszerű szabályokkal, nagyjából 30 perces játékidővel. A játék során egy-egy kincsvadász szerepét öltitek magatokra, akik a két templom egyikét próbálják felfedezni.

Ehhez lapok kijátszásával tudtok úgynevezett sorspálcákhoz jutni, amiket elvetve sorspontokat vagy nagákat, kígyószerű hullámos szimbólumokat szerezhettek. A nagák elköltésével újabb és újabb lapokat hozhattok játékba, aktiválva ezzel a képességeiket, a sorspontokkal pedig licitáltok minden forduló egyetlen útvonal lapkájára. A játék célja, hogy a saját templomotok bejáratát minél több kinccsel kössétek össze. A bejáratokkal összekötött kincseket felfeditek, és a különböző pontjaikat tartalékoljátok, egészen addig, amíg valaki össze nem gyűjt 25 pontot, és ezzel megnyeri a játékot.

Viszont, minden játékosnak van 3-3 darab átkozott kincse is a templomában, amikből ha mind a hármat egyszerre birtokolja, akkor elveszíti a játékot, lesújtott rá az istenek átka.

Tedd próbára magad és egy barátodat ebben a könnyed hangvételű társasjátékban, ami kedvenc régészprofesszorunk kalandjait idézi fel. Készen állsz feltárni az ősi templomokat? Az ostorodat ne hagyd otthon!

Magyar nyelvű játékmenet

Angol nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Egy felhasználó és 5 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 7 994 Ft-tól
 • 6 ajánlat

Kategória: Felfedező, Kaland, Blöff, Útvesztő
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Moduláris tábla, Pakli tervezés, Kockadobás, Útépítés, Rács mozgás, VIC-15 Circuit Breaker / Sudden Death

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Nagaraja társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

NagarajaDnielllo, Budapest IX. XIX. Valamint bármelyik metróvonalon!

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest IX. XIX. Valamint bármelyik metróvonalon!! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Nem került elő, valószínűleg nem is fog. Jobb gazdát keres :)

1 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Nagaraja társasjáték videók (7)

Kapcsolódó cikkek

 • A Tarsasjatekok.com kedvencei nyaraláshoz/utazáshoz

  2021.08.29. 19:45:00 / Toplista, 2021

  Beköszöntött a nyár utolsó hónapja és annyi helyről hangzott már el a kérdés "Ti milyen társasjátékokat vittetek/ vinnétek egy nyaralásra?", hogy úgy döntöttük csokorba szedjük őket nektek.

 • Nagaraja - Kalandra Fel!

  Ismertető2019.12.13. 07:00:00 / Ismertető, Bemutató

  Bruno Cathala játékában Indiana Jones Bőrébe bújhatunk, hogy összegyűjtsük a Kígyókirály kicseit, és elnyerjük az ezzel járó Isteni hatalmat. De jól vigyázz: ha kudarcot vallasz örök átok vár rád!

Díjak és jelölések

Legjobb két személyes játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2019

Kommentek

Kommentek

 • mvik19

  2021-08-19 15:40:38

  Ugyanez zajlott le bennem is. Nekem nagyon tetszik a játék hangulata, egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. Nem gondoltam volna, hogy ilyen mélységei vannak. Nagyon meg tudja dolgoztatni az ember agyát, pláne ha kicsit nem gondolkozik előre és beszorítja magát. Az én párom is imádja...

 • rocky015

  2021-03-17 16:26:37

  Ez nekem egy olyan játék, amire azt hittem a párom sosem fogja szeretni, de mikor először játszottunk vele és láttam az arcán az őszinte örömöt és átélést, boldogabb voltam mikor kikaptam ellene, mintha nyertem volna😊

 • gevanda

  2020-10-20 14:35:50

  Rengeteg jót hallottam erről a játékról, de nekem sajnos egyáltalán nem tetszett.

  Engem nem zavar, ha nincs insertje egy doboznak, csak be kell dobálni az átlátszó kis zacsikba az alkatrészeket. Ilyenkor szoktak elég zacsit adni ahhoz, hogy minden különböző alkatrésznek legyen külön kis tárolója, így szerintem ugyanaddig tart egy előkészítés és egy elcsomagolás.
  Engem az szokott zavarni, ha van egy játék, ami kellemesen kicsi dobozban elférhetne, és így könnyen magammal tudnám vinni bárhova, mégis indokolatlanul nagy és üres, csak hánykolódnak benne az alkatrészek. Ilyen például a Blue banana, az UFO farmer. Persze megértem, hogy így előbb veszik észre a boltok polcain.
  A Nagarajanak is lehetett volna kisebb doboza, ha nem akarják így cifrázni az insertet, bár tényleg mutatós, és kiegyensúlyozott, letisztult érzést kelt abban, aki kinyitja a dobozt.

  A sorsvető rudakért odavan mindenki, hogy milyen egyedi, és hogy hozzák a hangulatot. Én indokolatlannak tarom, és nem élveztem a használatukat, nem gurulnak, igazából csak asztalhoz vágod őket, és kész.

  A kezdőjátékos jelölő se nyerte el a tetszésemet, szerintem ebben az izgalmas témában lehetett volna valami különlegesebbet alkotni.
  A kincsek és a lapok valóban gyönyörűek, szép élénkek a színek, gyönyörű a grafika.

  Valószínűleg egy remek, gyönyörű játékkal van dolgunk, csak tele van olyan elemekkel, amiket én nem szeretek:

  • hatalmas szerencsefaktor a sorsvető rudak miatt,
  • dominószerű útépítős mechanizmus.

 • Dorothi

  2020-10-19 21:25:27

  Egyetértek, abszolút pozitívum az insert! 5* a javából. :) Nekem nagy mumusom ez az insert kérdés, mert annyira igénytelennek tartom, mikor egy, amúgy szuper játékhoz teljesen hiányzik az insert vagy épp csak mutatóban beletesznek valami kartont (pl. Dungeon Petz, Atlantica, NyK Építőmesterei, NyK Lovagjai). Itt konkrétan nemhogy zseniális az insert, hanem még van benne egy olyan -a játékra jellemző- motívum is benne, amit külön ötletesnek tartok, mindennek megvan a maga helye, amellett, hogy szép, igényes, még praktikus is.

  A játék maga nagyon jó, kifejezetten gyűjtöm a 2 fős társasokat, ez egy remek darabja a gyűjteményemnek. Nekem még a hangulata is átjön, bele tudom élni magam, hogy kalandorként felfedezünk egy régi templomot és ehhez útvonalat szerzünk, meg kincseket. :) Jól balanszolt a játék, gondolnak arra is, aki esetleg épp nem nyerte meg az aktuális kört, mert a következőben ő lesz a kezdőjátékos, aminek jelen esetben van szerepe.

  Van még egy dolog, ami mellett nem tudok elmenni, az a játékszabály magyar verziója. Soha nem találkoztam még ennyire félrefordított játékszabállyal, komolyan jó tanács mindenkinek, aki tervezi ennek a játéknak a beszerzését: aki beszél angolul: csak az angol verziót olvassátok el, mert ott helyesen szerepel minden, aki pedig kevésbé angolos: nézzetek hozzá videót, abból szerintem jobban át fog jönni, hogyan kell jól játszani. Ami talán a legnagyobb baki, hogy van benne olyan félrefordítás, ami döntően befolyásolná a játék menetét: a kártyákon felül szereplő piros nyíl: az ellenfeledet érinti, a magad felé, azaz lefelé néző fehér nyíl pedig rád vonatkozik, ezt így kell játszani, bytheway nem is értem, miért nem volt 1 vagy 2 ember, aki lektorálta és korrektúrázta volna ezt a fordítást, pedig egy elég jó nevű magyar kiadó adta ki ezt a játékot, akinek jó kis játékok kerültek már ki a keze alól (tízezerszer jobb fordításokkal).

 • Marcike

  2020-10-16 16:29:21

  Bruno Cathala neve engem inkább óvatosságra int, minthogy felvillanyozna, de ez a játék tényleg nagyon klassz (talán Théo Rivière ötletei miatt). Amiről eddig nem esett szó: a dobozban található inzert/rendező egyenesen zseniális! Minden pöccre belefér! Mindennek helye van, az elpakolás így pont 1 perc, ezt nagyon értékelem benne. Csak bátorítani tudok minden tervezőt és kiadót, hogy számoljanak az inzerttel és ha lehet, ne nekem kelljen már fabrikálni és ragasztgatni, miközben kifizettem a játékot. 😉

 • PlayHoo_95

  2020-04-03 14:45:55

  Különleges társasjáték, nagyon hangulatos és gyönyörű szép. Dobókockák helyett úgy mond sors vető rudakat használ ami remekül illeszkedik a játék témájához. A lapra való licitálás a kincses lapkák felfedezése mind mind izgalmassá teszi ezt a remek családi játékot, aki teheti próbálja ki! Szerintem egy kihagyhatatlan Bruno Cathala játék.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 perc
 • Játékosok:  2
 • Ajánlott életkor:  9+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Bruno Cathala, Théo Rivière
 • Illusztrátor:  Vincent Dutrait
 • Kiadók:  Hurrican, Gém Klub Kft.
 • Elérhető nyelvek:  holland, angol, francia, német, görög, magyar, olasz, japán, lengyel, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • Dutch/French edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: holland
 • English edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 21.4 cm x 27.6 cm x 6 cm
 • English/Italian/Polish/Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • French/German/Dutch/Russian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 21.4 cm x 27.6 cm x 6.8 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • French-only edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: magyar
 • Spanish/Japanese/Greek/Italian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • English/German/French/Dutch edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 21.4 cm x 27.6 cm x 6.7 cm
  • Súly: 0.9 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Nagaraja társasjátékhoz