Ellenállás!
Ellenállás!
Ellenállás!
Videó beküldése

Ellenállás! társasjáték

társasjáték, 2022
Értékelem!

Az Ellenállás! egy könnyen tanulható társasjáték, 1 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 20 - 40 perc. A játékot 2022-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb egyszemélyes játék kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb harci játék kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága...

Az Ellenállás! egy könnyen tanulható társasjáték, 1 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 20 - 40 perc. A játékot 2022-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb egyszemélyes játék kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb harci játék kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a pakli tervezés, a kártya húzás, a merj és nyerj, a pakli építés és a solitaire mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Spanyolország, 1936.
Franco tábornok és csapatai előretörnek Spanyolországban, és ezzel kezdetét vette a polgárháború, a testvérharc és az elnyomás hosszú időszaka.

A spanyol polgárháborút követően egyes, a Köztársasághoz hű csoportok folytatták a fegyveres harcot, elszánt partizáncsapatokat alakítottak ki, amelyek „Maquis” néven váltak híressé. Ezek a bátor férfik és nők a hegyek között az életüket kockáztatva rejtőzködtek és harcoltak, hogy megvédjék a demokrácia eszméit és a szabadságot. Velük szemben állt Franco tábornok hadserege, a Polgárőrség és a Csendőrség. Az ellenállók a második világháború során Franciaországban tökéletesítették gerillaharcukat, és elszántan küzdöttek azért, hogy visszaszerezzék a hazájukat.

Minden egyes partizánt egyetlen cél vezérelt: ellenállni bármi áron!

Az Ellenállás! egyszemélyes játék, amelyben spanyol partizánok küzdenek Franco tábornok csapatai ellen – izgalmas küldetéseken keresztül. Bátor partizánok kis csapatát irányítod, akik elhatározták, hogy akár életük árán is végrehajtják a feladatokat, legyőzik az ellenséget és megóvják a civil lakosság életét!

Vezesd győzelemre partizánok maroknyi csapatát, akik azért küzdenek, hogy a visszakapja szabadságát a szülőföldjük!

A doboz tartalma:

 • 32 Ellenségkártya
 • 8 Civilkártya
 • 1 Játékos segédlet
 • 20 Küldetéskártya
 • 6 Kémkártya
 • 24 Partizánkárty
 • 1 Játékszabály
 • 1 Forgatókönyv

Angol nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 50% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 4 000 Ft-tól
 • 18 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Háború, Kémek / Titkosügynökök, Polgárháború
Mechanizmus: Pakli tervezés, Kártya húzás, Merj és nyerj, Pakli építés, Solitaire, Szcenárió / Küldetés / Kampány, Card Play Conflict Resolution

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Rövid

Rövid játékidő! Ha csak gyors játékra vágysz a munka után, akkor ez a neked való!

Ellenállás! társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Ellenállás!AlizV, Gárdony

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Gárdony! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Eladó párszor játszott Ellenállás! játék. Foxpost/Packeta csomagküldés lehetséges.

1 érdeklődő


Ellenállás!bekkertamas, Monor-Budapest útvonalon, vagy annak környékén kocsival is megtudom oldani.

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Monor-Budapest útvonalon, vagy annak környékén kocsival is megtudom oldani.! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Sziasztok! Patika állapotú angol Ellenállás!/Resist! játékomat adnám el. Már meglett időközben magyarul ezért ez a példány kihasználatlan. Keressetek bizalommal.

4 érdeklődő


Ellenállás!marcell.prepok

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Eladó! Párszor játszott magyar nyelvű ellenállás, kihasználatlanság miatt.

0 érdeklődő


Ellenállás!Acid, Ajka

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Ajka! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Eladó újszerű állapotban, személyes átvétel Ajkán, vagy Foxpost-tal a vevő terhére előre utalás után.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Ellenállás! társasjáték videók (6)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb egyszemélyes játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2022

Kommentek

Kommentek

 • eagleW

  2024-04-18 16:16:36

  Szia! Én sajnos ezt nem tudom, de facebookon, ha megkeresed a Vagabund oldalát és ott megkérdezed, ők szerintem tudni fogják.

 • Nogaret

  2024-04-18 12:27:55

  Szia - ránézte erre a Conservas-ra és szerintem be fog jönni - esetleg tudni kb. mikor fog jönni magyarul ?

 • Nogaret

  2024-04-18 12:25:27

  a hősök útjára máris vevő vagyok :)

 • Nogaret

  2024-04-18 12:00:11

  Szia !

  Nem, nem semmi baj, maximálisan köszönöm a kimerítő választ - pont erre volt szükségem. - Három lányom van, nagyon sokat társasoztunk de kettő már az a kategória aki már kinőtt belőle - én meg még mindig játszanék. Sajnálom ,hogy nem jelenik meg a boszorkányos mivel az angollal gondban vagyok. Napok óta csak a netet bújom és keresem az ilyen játékokat - épp tegnap vittem haza a virágvarázst - és sikerült megszereznem a watergate-hez is a magyar szóló szabályt. Most nekiülök és mazsolázok abból amit felsoroltál.

  még egyszer köszi

 • eagleW

  2024-04-18 00:10:53

  Igen, online elérhető rajongói fordítás, nem olyan régen készült el vele a fordítója.

 • Tozsi

  2024-04-17 23:55:26

  Nahát, erről még nem hallottam! 😯 Vagy úgy érted valamilyen online elérhető rajongói szabályfordítás? Az simán előfordulhat a többinél is, esetemben nem probléma az angol, úgyhogy ezzel a részével nem szoktam különösebben foglalkozni. 😇

 • eagleW

  2024-04-17 23:26:53

  Final Girlnek már van magyarítása :)

 • eagleW

  2024-04-17 23:26:11

  Ahogy Tozsi is említette, ugyanennek a kiadónak a boszorkányos testvérjátéka a Witchcraft, egy kicsit finomítottak rajta, a mechanikája picit fejlettebb, de igazából, akinek az egyik megvan nem szokták ajánlani, hogy a másikat megvegye. Szintén ugyanennek a kiadónak fog majd megjelenni a Conservas című egyszemélyes játéka, amit a Vagabund fog hozni majd, de csak azt tudom róla, hogy egyszemélyes játék és hajók meg halak vannak benne :) SOS Titanic, ami ilyen kártyás játék és kicsit passziánszhoz hasonlít, de valamivel fejlettebb. Illetve a Water-gate ügynek is van nem hivatalos 1 személyes változata, amit szintén az Ellenállás kiadója adott ki, de az nem tudom mennyire működik 1 fővel.

 • eagleW

  2024-04-17 23:17:14

  Én is pont gondolkoztam beszámoló írásán a napokban. Igazából azon gondolkoztam, hogy ez egy dedukciós játék kis szerencsével megfűszerezve nagyszerű témába bújtatva, abból a szempontból, hogy a téma nálam nagyon átjött hangulatilag, tehát bele tudtam élni magam, hogy Franco diktatúrája ellen harcolunk a partizánjaimmal, akik a nép egyszerű, de nagyszerű gyermekei :)


  Eredeti ára 12000 forint felett volt, ha jól emlékszem, nekem annyit nem ért gyakorlatilag 2 pakli kártya meg 2 szabályfüzet egy kis dobozban. 8000 forint körül volt a határ nálam, de most már szerencsére 5000-6000 forint körül is beszerezhető a játék újonnan.


  Létrehozhatunk egyéni küldetéseket a 3. korszakra osztott kártyákból, de van 8 forgatókönyv is, amelyek nagyon nehezek (már az első is). Előnyben, akik szeretik a kihívásokat. Forgatókönyvnél az előre meghatározott célt kell teljestíeni, az egyénileg létrehozott küldetéseknél, pedig az elvégzett feladatok után pontokat kapunk, ami meghatározza, hogy mennyire tudtuk Franco diktatúrája ellen fellépni (városokat, megyéket, régiókat vagy akár magát a diktatúrát is legyőzve, ez útóbbi persze lehetetlen küldetésnek tűnik ki cspatunkkal). Sokszor már azzal is elégedettnek kell lennünk, ha megtisztíttunk tölük egy várost. 24 partizánunk van, amiből 12-vel indulunk a harcba később, néhány még csatlakozhat a csapathoz, ha szerencsénk van, vagy ügyesek voltunk. A csapat tagjait érdemes drafttal (mindig 2 közül választunk egyet, amit külföldi videókban, fórumokon javasolnak) vagy akár még az elején a 12 legszimpatikusabb tulajdonságúakat kiválaszthatjuk egyből, így kicsit könnyítve a játékot. A helyszínek és az ellenségek is változatosak és különböző tulajdonságokkal bírnak.

  Remélem, nem nagyon spoilereztem el semmit nagyon :)

 • Tozsi

  2024-04-17 23:15:24

  Szia!

  Bár hasonlónak éppen nem mondható, de fantasztikus szóló-társas (😋) A Nagy Jü legendája, illetve az Ellenállás!-nak van egy ikerjátéka, a Witchcraft, ami sajnos, úgy néz ki, nem kap magyar megjelenést. Ebben boszorkányos tematika került ugyanarra az alapmechanikára. Ha a nyelv nem akadály, akkor érdemes ránézni a Final Girl-re, vagy az Under Falling Skies-ra. Kis dobozos, de annál nagyobb kihívás a Friday, esetleg a Liget, ezeket is bátran ajánlom.

  Nem kimondottan egyszemélyesek, de remekül működik az egyjátékos mód a következő játékokban:
  Hadrianus fala, Three Sisters, Árész-expedíció+Krízishelyzet kiegészítő, Sagrada, Ganz Schön Clever bármelyik része, Macskák szigete, Gördülő birodalmak, Lombkorona, Marvel United, Stranger Things: Hellyel lefelé, Fűszerkert, Zombicide: Fegyverbe!, Unmatched Kalandok: Titokzatos történetek, Vengeance: Roll & Fight 1-2. rész, Hősök útja, Dice Miner, Túlélők Szövetsége, A nagy szerencse szelence, Szamuráj szellem, A Tiltott Sziget, Arnak, Papírkazamaták, Ősi Jel, Egy szép új királyság, Burgle Bros., Indián nyár, Köszöntünk… álmaid városában!, Micro Dojo, Dűlőre jutunk, Szkítia fosztogatói.

  Egy icipicit azt hiszem elszaladt velem a ló, de mentségemre legyen mondva, hogy szívügyem a szóló-játékok világa! 😇
  Ebben a listában van mindenféle-fajta, hátha legalább egy pár megtetszik. Igyekeztem fél szemmel arra is figyelni, hogy a legtöbb kapható legyen jelenleg is kishazánkban.
  Jó mazsolázgatást és további jó játékokat! ✌

 • Nogaret

  2024-04-17 21:51:16

  Ez volt az első egyszemélyes vagy egyedül is játszható társas amit kipróbáltam. Azt kell mondjam engem teljesen beszippantott. A tematika, a hangulat, az egész történet magával ragadott, órákat tudok ülni elötte, minden egyes kártya lerakását nagyon alaposan át kell gondolni, illetve azzal is kalkulálni kell mit nyerünk azzal amit elveszítünk. Az ötödik játszmára sikerült 15 pontot elérni ami már a 2. szinthez éppen elég volt :) Mindenki a politikai körítés miatt húzza le, de ez egy játék, aki ilyennel foglalkozik az ne üljön le vele játszani, meg a vörös előőrssel se és az összes többi ilyen játékkal. Szerintem a hangulata 10 pont. Bár megjelenne hozzá kiegészítő vagy bármi...

  Aki tud hasonló mechanizmussal egyszemélyes játékot vagy jól működő, élvezetes, egyedül is játszható társast nyugodtan írja meg nekem.

  Köszi

Az Ellenállás! társasjáték és kiegészítői (1)

 • Witchcraft! társasjáték

  Védd meg a falut... és magadat is! Wildegrens utcáin éjfélt ütött a harang, a falusiak ablakaikat zárják a sötétség elől. Valami mozgolódik az éjszakában - az erdőben, a mezőkön, a régi csatatéren. Az elszigetelt falu veszélyben van. A termés nem terem, az állatok pusztulnak, és falusiak tűnnek el. A városlakók félnek. Néhány asszony veszi fel csupán a...

  • Játékidő: 40 perc
  • Min. játékidő: 20 perc
  • Max. játékidő: 40 perc
  • Max. játékosszám: 1
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Witchcraft! társasjáték 8652 Ft-tól! - 1 felhasználó és 3 üzlet árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  20 - 40 perc
 • Játékosok:  1
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  David Thompson (I), Trevor Benjamin, Roger Tankersley
 • Illusztrátor:  Albert Monteys
 • Kiadók:  Nuts! Publishing, Vagabund, 25th Century Games, GaGa Games, Fox in the Box, Banana Games, Salt & Pepper Games, Studio Supernova
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, magyar, olasz, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: kínai
 • French edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: francia
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: olasz
 • Salt & Pepper English edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
 • 25th Century Games English edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: angol
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: cseh
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: orosz

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Ellenállás! társasjátékhoz