Indián nyár
Indián nyár
Indián nyár
Indián nyár
Videó beküldése

Indián nyár társasjáték

társasjáték, 2018
Értékelem!

Az Indián nyár egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 15 - 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a minták, a rondel és a set-03 grid coverage mechanizmusokra. Az Indián Nyár a második tagja Uwe...

Az Indián nyár egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 15 - 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a minták, a rondel és a set-03 grid coverage mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Az Indián Nyár a második tagja Uwe Rosenberg puzzle trilógiájának és jóval összetettebb elődjénél, a Virágoskertnél.

A Vénasszonyok Nyarán még egy utolsó hőhullám lepi el a vidéket és borítja gyönyörű fénysugárba az erdőket. Ebben a csodás csendéletben sok-sok minden történik. Apró rágcsálók lepik el a talajt és a lombkoronákat, termés hullik alá mindenhonnan és a levelek terítik be a földet.

A talajelemeket variálva kell eljutnunk a kincsekig és a játékot befejező erdős házig, ahol meleg tea vár ránk és egy jó könyv. Ki lesz az első, ki megérkezik?

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 13% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 6 000 Ft-tól
 • 25 ajánlat

Kategória: Stratégia, Rejtvény / Kirakós, Környezet, Állat
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Minták, Rondel, SET-03 Grid Coverage

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Rövid

Rövid játékidő! Ha csak gyors játékra vágysz a munka után, akkor ez a neked való!

Indián nyár társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Indián nyárHellboy68, Budapest IX. kerületben, vagy Dunaharasztin

Csak személyesen itt: Budapest IX. kerületben, vagy Dunaharasztin!

Egyszer játszottunk vele és azóta csak porosodik a polcon. Kihasználatlanság miatt eladó, hiánytalan és újszerű állapotú. Személyes átvétel Budapest IX. kerületben, vagy Dunaharasztin.

0 érdeklődő


Indián nyárdottika95

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Egyszer játszottunk vele. Győrben személyesen átvehető.

0 érdeklődő


Indián nyárporcukor7, Budapest

Csak személyesen itt: Budapest!

Nyelvfüggetlen, párszor játszott

0 érdeklődő


Indián nyárAttee001

Csak személyesen!

Keveset használt a játék ebből kifolyólag kerül eladásra . A játék hiánytalan és kiváló állapotú . Főként Budapesten személyes átvételt támogatom mivel a vevő pontosan látja , hogy mit vásárol ezért nincsenek félreértések .

9 érdeklődő


Indián nyárhadhaz.sandor, Bp Keleti pu.

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Bp Keleti pu.! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Polcsöprés

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Indián nyár társasjáték videók (8)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • hadhaz.sandor

  2023-09-07 23:59:48

  Nagyon szeretjük a Medveparkot és a Copenhagen-t, így vártam hogy ezt is kipróbáljuk. Elsőre jó volt, de mégsem ér fel a másik két poliominós játékhoz. Egyszerűen hiányzik belőle a feszültség, amit a többiben a nagyon is korlátozott közös piac hoz. Azokban a versenyfutás a lapkákért megy, illetve a medveparkban a közös célokért is, így minden körben van valami kihívás, valami izgalom, hogy el ne vigyék előlem. Az indián nyárban csak a befejezett tábláért megy a sietség és emiatt sajnos nagyon más érzetet nyújt.

  Vannak az indián nyárban is kihívást jelentő döntések, nagyon tetszik hogy a lyukakkal játszani kell hogy kijöjjenek az alakzatok és egyszerre azokkal takarjuk le a kincseket a táblánkon. Ezek jó és izgalmas döntések. Viszont a töménytelen mennyiségű makk kincs egy kicsit kihívásmentessé teszi a játékot. Egyszerűen nem követeli meg a játék hogy minél ügyesebben tetriszezd össze az elemeket, hisz úgyis feltöltöd a réseket mókusokkal.

  Ha nyerni akarsz, akkor igenis az összes gombát és az összes tollat fel kell használni, különben sok lapka hátrányba kerülsz.

  Pozitívum hogy gyönyörű, gyors, pörgős. De a feszültség nekem nagyon hiányzik belőle, ez inkább egy közepesen gondolkodós zen játék, ami persze másnak kifejezetten előny lehet.

  A sorozat másik két tagját (Virágoskert, Spring Meadow) csak videókból ismerem és valószínűleg ez így is marad. Mindkettő még alapabb poliominó játéknak tűnik, a kincs akciók nélkül egyszerűen sokkal kevesebb izgalmas döntést látok bennük és gyakorlatilag semmi kihívást, semmi feszültséget. Bár a virágoskert témája és kinézete jobban bejön, a játékmente engem nem kötne le, túl súlytalan. Az indián nyár egyelőre marad a kollekcióban, meglátjuk hányszor kerül elő egy-egy zen este során.

 • viharlampa

  2021-04-13 10:24:18

  Nemrég szereztük be, egy rövidebb játékot kerestünk, kevesebb agymunkával és szép kinézettel (állatkák a gyerkőc miatt).

  Néhány partin vagyunk csak túl, de ami nagyon feltűnt, hogy a játék végén mindenkinél "megépült" az erdő.
  Mivel az utolsó körben a mogyorókat mókusra lehet váltani, mindig volt 4-5-8 mókuslapka az üres helyekre és kész is lett a mű. Így gyakorlatilag igazi vesztes és győztes nincs is. Abban merül ki az elsőség, hogy valakinél 10, másnál meg 11, vagy éppen 9 mogyorós pötty maradt. ( Mondjuk bosszantó 1db ilyen kis valamivel kikapni.)

  Jellemzően az 5 lapkára való feltöltést (bogyó ) , a dupla lapka lehelyezést (toll ) és a mókus lerakást (mogyoró ) szoktuk használni. Egymástól elszedegetni nincs is idő azt figyelni.

  A többiek által említett rész(eke)t nem ismerjük, nem tudjuk vele összehasonlítani.

  Az újrajátszhatósága egész jó a tábla variációk és a random felhúzott tetrisz lapkák miatt. Sosem lesz ugyanaz (kis túlzással).
  Egy könnyedebb játék a hétköznapokra 30-40 percben.

 • Merse

  2021-01-06 10:22:42

  folytatás:

  Az is jó benne, hogy a játék a vége felé felgyorsul, hiszen a kincsek begyűjtésével és mielőbbi felhasználásával tudjuk felpörgetni a játékot, márpedig ez a cél. A nagy újrajátszhatóságot biztosítják a kétoldalas erdőtábla részletek, de leginkább az elemek véletlenszerű sorrendje és a játékosok közti pici, de mégis fontos interakció (k). Az első kör után lényegében már nincs két egyforma játékállás.

  A dobozzal rengeteg alkatrész érkezik, több mint kétszáz darab (köztük 75 tetriszelem), és bár insert (belső rekeszes tartó ) nincs a játékhoz, kapunk hozzá simítózáras tasakokat, amikben nagyon jól szortírozva el lehet pakolni a játékot.

 • Merse

  2021-01-06 10:22:14

  Igazán agyserkentő játék tud lenni, mert három szinten is kombinálni kell, és előre kell tervezni. Aki nem szeret gondolkodni, ezt a játékot messziről kerülje el. Lényegében minden információ nyílt, nem is túl hosszú a játék, mégis rengeteg a lehetőség. Aki a játékban sorra kerül, fő akcióként csupán egy tetriszelemet helyezhet el az erdőtábláján. Ám a játék közben megszerzett erdei apróságokkal (kincsekkel) extra akciókat hajthat végre, akár a fő akció előtt, akár utána, tetszőleges mennyiségben és sorrendeben. A lehetőségeket tovább növeli, hogy a kincseket egymásra is át lehet váltani egy bizonyos szabály szerint, például két bogyót (áfonyát) egy makkra. Hogy mennyit lehet benne kombinálni, azt nagyon jól példázza az alábbi idézet a szabálykönyvből:

  Példa egy körre: Ez Ildi köre, akinek van 2 levéllapkája az ösvényén, van 2 bogyója és 1 tolla. Visszatesz 1 bogyót a készletbe, és újratölti az ösvényét 5 levéllapkára. Ezután visszateszi a 2. bogyóját is a készletbe, hogy elvegyen egy hatodik levéllapkát. Visszatesz 1 tollat, és végrehajtja a hozzátartozó módosított fő akciót. Lerakja a 3. és a 6. levéllapkáját az erdőtáblájára. Ezzel teljesen lefed egy területet, ezért kap 1 mogyorót és 1 gombát. Visszateszi a mogyorót a közös készletbe, és elvesz 1 mókust, amit az erdőtáblájára tesz. Ezzel teljesen befed egy másik területet, és elvesz 1 bogyót, 1 mogyorót és 1 gombát. Visszatesz 1 bogyót a közös készletbe, hogy 5-re újratöltse levéllapkáit.

  Természetesen a fenti idézet nem egy átlagos kört ír le, nem minden lépés ilyen bonyolult, de játék közben előfordulhatnak ilyen akciósorozatok, és ez jól jellemzi a lehetőségek sokaságát. Aki már megismerte a szabályokat, annak nem tűnik majd ilyen bonyolultnak, nagyon magától értetődő és egyszerű. Ráadásul rendkívül jó a szabálykönyv, mindenre kiterjedő, részletes és szép magyarázatokkal.

 • deze76

  2020-03-28 12:55:48

  Csatlakozom az előttem szólókhoz, mert szerintem is többen jobb. :)

  Kettő fővel akkor már inkább a Virágoskert, és persze a Patchwork.

  Ebben véleményem szerint könnyebb a másik játékosnak "ártani" (pl. Elvenni egy lapkáját), és egyúttal az interakció is nagyobb (mint pl. a Virágoskertben).

  Ami még fontos különbség, hogy ez a játék nagyobb helyet kíván...pláne 4 fővel játszva. 😊

 • Valezius

  2019-09-02 20:01:15

  Patchwork hangula akár 4 játékosnak. 2-en nem játszanám, nem annyira kifinomult, mint az eleve 2 személyre tervezett eredeti. De 4-en jó kis játék. A kis mütyürök gyűjtögetése ad egy kis extra érdekességet.

  A lyukak lehelyezése, hogy állatokkal is benépesítsük a táblánkat szintén egy plusz, amire érdemes odafigyelni.

  Lightosabb jkáték hála az extra korongoknak nem kell azon stresszelnünk, hogy lukakat hagytunk, azokat mókusok szerzésével később be fogjuk tudni tömni.

  A grafika nagyon jó, kis hátráy, hogy a setupnál ügyeskedni kell, hogy a szabályoknak megfelelő készletet kapja véletlenszerűen.

  Egyedül is játszható, ha valaki csak úgy pakolászni akarja az elemeket, de ez a játékmnód nem annyira érdekes.

 • Ladybug90

  2019-04-12 08:46:36

  A grafika és a szinek is gyönyörűek igazi őszi erdei hangulat, akinek a küllem is fontos nem fog csalódni. A mechanizmus hasonlóan a Patchworkhoz és a Virágoskerthez tetriszes, mégis valami újat dob be a játékmester, mégegyet csavar rajta. Akinek tetszett az első kettő ebben sem fog csalódni. Én nem érzem úgy hogy még egy bőrt húztak volna le a témáról.

 • ARduel

  2019-04-12 06:27:15

  Remek záró darabja a Patchwork társasjátéknak! Több fővel (3-4) jó a játék! Ajánlom mindenkinek!

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  15 - 60 perc
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Uwe Rosenberg
 • Illusztrátor:  Andrea Boekhoff
 • Kiadók:  Pegasus Spiele, Hobby Japan, White Goblin Games, Blackrock Games, Happy Baobab, Cranio Creations, Stronghold Games, Game Harbor, Compaya.hu - Gamer Café Kft., Hobby World, Ludofy Creative, SD Games, Edition Spielwiese, Luma Games
 • Elérhető nyelvek:  kínai, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, portugál, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • English/German edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: portugál
 • English/French edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • English/German edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 31.5 cm x 22.8 cm x 7 cm
  • Súly: 1.6 kg
 • English-only edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • French-only edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: francia
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: magyar
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: olasz
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: Korean
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 2.3 cm x 3.2 cm x 0.7 cm
 • Spanish edition
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 23 cm x 31 cm x 5 cm
  • Súly: 0.9 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Indián nyár társasjátékhoz