Túlélők Szövetsége
Túlélők Szövetsége
Túlélők Szövetsége
Túlélők Szövetsége
Videó beküldése

Túlélők Szövetsége társasjáték

társasjáték, 2017
Értékelem!

A Túlélők Szövetsége egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 3 játékos részére, az átlagos játékidő 30 - 90 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a pakli tervezés, a pakli építés és a solitaire mechanizmusokra. A Túlélők Szövetsége, egy zombis témájú...

A Túlélők Szövetsége egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 3 játékos részére, az átlagos játékidő 30 - 90 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a pakli tervezés, a pakli építés és a solitaire mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A Túlélők Szövetsége, egy zombis témájú kooperatív pakliépítő játék a Mars Terraformálása alkotójától, Jacob Fryxelius-tól.

Tizenhat hosszabb-rövidebb játékidejű, egyre nehezedő történetből álló kampány alatt élheted végig a kitörés pillanatait, szervezheted meg a szövetség megalakulását, bázisának felépítését, és vívhatod meg a végső háborút, ahol az emberiség sorsa lesz a kezedben! Állandó kutatás közben kell majd egyre jobb fegyvereket, gyógyszereket és más túlélőket találnod úgy, hogy közben nem hagyhatsz senkit se hátra. Fel kell ismerned, hogy mi az ami elengedhetetlen, és mikor kell valamit - még akár egy biztonságosnak tűnő menedékhelyet is - eldobnod.

Komoly témája ellenére családbarát grafikájával és könnyen tanulható szabályaival nem csak a 18 feletti korosztály számára nyújthat kellő izgalmat ez a túlélő horror-játék

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 10% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 4 000 Ft-tól
 • 19 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Horror, Zombi
Mechanizmus: Kooperatív, Pakli tervezés, Pakli építés, Solitaire

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Túlélők Szövetsége társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Túlélők Szövetségefkferas8, Tatabánya

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Tatabánya! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Elsőre éreztem, hogy nem az én játékom. Egyszer kipróbáltam, nem játszom vele. Kiváló állapotban, játékelemek zacskózva. ELADÓ!

1 érdeklődő


Túlélők Szövetségelaszlo.borbely81, Debrecen

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Debrecen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kell a hely a polcon. :) Jó játék, de engem nem talált el. Kellő képpen tud kihívást jelenteni és egyedül is játszahtó. Jó állaptban eladó. Személyes átvétel Debrecenben, vagy foxpost a vevő terhére. Esetleg csere, ha van jó ajánlatod. :)

1 érdeklődő


Túlélők Szövetségenicole, Csak személyesen a 13. kerületben.

Csak személyesen itt: Csak személyesen a 13. kerületben.!

TÚLÉLŐK SZÖVETSÉGE + HIDEGLELÉS kiegészítő egyben eladó. Az alapjátékban csak egy pakli kártya van kibontva, védőzve. A kiegészítő paklija még bontatlan, csak a doboz lett kibontva.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Túlélők Szövetsége társasjáték videók (3)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • Mothmax

  2022-11-30 05:08:25

  Jön hozzá a Long Cold kiegészítő. Magyarul is 😀

 • ubazsi

  2021-05-19 17:45:52

  Ambivalens érzéseim vannak ezzel a társassal. Kicsit a szabályokkal is volt gondom, de alapvetően érthető, viszont irritálóan szemét tud lenni a játék velünk. Egy pár sztorinál nagyon nagy a szerencsefaktor, ha nem megfelelően jönnek a lapok, akkor esélytelen. Bevallom nekem végül nem jött be, túlságosan felhúzott, ezért meg is váltam tőle, pedig sokszor nekifutottam. Pokoli nehéz, és számomra annyira nem is volt szórakoztató.

 • crazyoh

  2020-03-25 17:04:14

  A Túlélők szövetsége egy kooperatív zombis társasjáték, ahol csapatként kell dolgoznunk, hogy túléljük a zombiapokalipszist. A játék lényege, hogy küldetéseket kell teljesítenünk és embereket kell megmentenünk. Nekünk játékosoknak nincsen saját körünk, mert egyszerre hajtjuk végre az akciókat. A játékot 1, 2, illetve 3 fővel is lehet játszani.

  Az előkészületek nem vesznek igénybe sok időt. A játék elején küldetést kell választani, majd kialakítani a paklikat, karaktert választani stb. Miután ezekkel megvagyunk mehet is a játék. Egy kör két fázisból áll: Húzás fázis és Akció fázis.

  Az első fázisban mindenkinek fel kell húznia 5 kártyát a húzópaklijából, és ha van bennük zombi, akkor azt ki kell rakni magunk elé. Ezek a zombik lesznek a támadó élőhalottak, akikkel majd a második fázisban gyűlik meg a bajunk. Előfordul, hogy kicsit elfogynak a lapok a húzópakliból, ilyenkor, ha 5-nél kevesebb lap marad csak, akkor újra kell keverni a dobópaklit, és értelemszerűen a húzópakliból megmaradt kártyák alá tenni. Így ismét lesz elég lapunk a húzáshoz. Természetesen nem csak ennyi a dolgunk ilyen esetekben, mert a zombihullám jelölőt is egyel nagyobb értékre kell rakni, illetve az értéknek megfelelő mennyiségű zombikártyát kell rakni a dobópaklira mielőtt megkevernénk. Ritka esetek egyike, hogy elfogy a zombikártya a zombipakliból és nem tudunk a zombihullám-értéknek megfelelő mennyiségű lapot a dobópaklira rakni. Ilyenkor át kell helyezni annyit, amennyi még maradt és újrakeverésnél el kell pusztítani két bármilyen kártyát, de nem zombikártyát természetesen.

  Az Akció fázis során, ahogy írtam korábban, a játékosok egyszerre hajtják végre akcióikat és szállnak szembe az őket megtámadó zombikkal. Az akciókat többször is végre lehet hajtani tetszőleges sorrendben. Vagy kijátszák a kártyáikat vagy a dobópakliba rakják. Ez addíg megy, amíg minden zombi meg nem hal vagy el nem fogynak a kézben tartott kártyák.

  Akciók:

  1. Eseménykártya kijátszása: Játsszunk ki a kezünkből egy eseménykártyát és kövessük a rajta lévő utasításokat!
  2. Egyéb kártyák kijátszása: Játsszunk ki a kezünkből egy bármilyen kártyát, ami nem esemény, képpel felfelé! Ez a kártya csak akkor lesz használható, ha készenlétbe rakjuk.
  3. Felderítés: El kell dobnunk egy kártyát a kezünkből egyenesen a dobópakliba, és a körzetpakli legfelső kártyáját képpel felfelé kijátszani a körzetpakli mellé. Akárhány kártya lehet itt.
  4. Megszerzés: Megszerezhetünk egy felderített kártyát (előző akció), és képpel felfelé lefordítva a saját játékterünkre kell rakni. Ehhez annyit kell tennünk, hogy a dobópaklira dobunk annyi kártyát a kezünkből, amennyibe a megszerezni kívánt kártya kerül.
  5. Készenlétbe helyezés: Ez az akció lehetővé teszi számunkra, hogy a korábban elfordítva lerakott kártyáinkat készenlétbe helyezhessük, tehát hogy használhatóvá tegyük. Ilyenkor szintén ki kell fizetni a kártya árát (kézben tartott lapok eldobásával), amit egy másik szám jelöl. Vannk olyan kártyák azonban, amelyeket csak bizonyos lapok eldobásával tudunk álló helyzetbe forgatni. Amit már egyszer készenlétbe helyeztünk, azt már nem fogjuk tudni visszaforgatni.
  6. Használat: Magától értetődő a következő akció, hiszen, ha készenlétbe helyeztük a kártyánkat, akkor használjuk is. Csak kövessük a kártyán szereplő utasításokat. Néhány kártyát nem kell eldobni vagy elpusztítani használat után. Ezeket a lapokat mindaddig használhatjuk, amíg a rajtuk szereplő költséget meg tudjuk fizetni.
  7. Zombitámadás: A legizgalmasabb akció, amikor is harcba szállunk a minket fenyegető zombikkal. Ilyenkor az egyik zombi megtámad minket, ezzel sebesülést okozva, majd a csata végén meghal. Egyszerre mindig csak egy zombi támad. A fázis során lehetőségünk van olyan lapokat is kijátszani, amik a későbbiekben reagálásként működnek, tehát akármikor a játékban teljesítjük a kártyán lévő feltételt, akkor megtehetünk valamit (pl. csapattárs gyógyítása).

  FONTOS!

  A hatások mindgi csak egy játékost érintenek. A kártyák hatásait kötelező végrehajtani, amennyiben úgy döntünk, hogy használjuk, nem lehet csak úgy figyelmen kívül hagyni. Egymásnak csak úgy lehet segíteni, hogy gyógyítjuk egymást vagy a zombikat érintő akciókkal. Persze a stratégia megbeszélése megengedett, sőt ajánlott. Minden eldobott kártya a dobópakliba kerül. Az elpusztított kártyák nem a dobópakli tetején végzik, hanem egy külön erre a célra kialakított pakliban. Onnan csak bizonyos kártyákkal lehet újra játékba hozni.

  Támadnak a zombik!

  A legnagyobb számú zombikártya a 4-es, de őket külön zombiknak kell venni. A zombikártyával az történi, ami a rajta lévő zombikkal. Ha megölik őket, akkor visszakerülnek a lapok a játékos zombipaklijának megfelelő helyére. Ha eldobásra kerülnek, akkor a zombikártya a játékos dobópaklijába kerül. Ha egy 4-es zombikártyáról már 3-at megöltünk, de végül eldobásra kerül a kártya, akkor nincs mese, bekerül a dobópakliba. A zombik halálukig vagy a dobópakliba kerülésükig vannak játékban. A játékban vannak sebesülésjelölők, amelyekkel nyomon tudjuk követni, hogy milyen az állapotunk.

  Ha az agyra helyezzük a jelölőt, akkor azonnal meghalunk, és elbukjuk a küldetést. Ha a karunkra rakjuk, akkor 2 helyett csak 1 készenlétben lévő fegyverünk lehet játékban. Amennyiben 2 kártyánk van, akkor az egyiket el kell pusztítani ilyen sérülés következtében. Viszont továbbra is bármennyi fegyverünk lehet a játéktéren NEM készenlétben. Ha a lábunk sérülne meg, akkor nem játszhatjuk ki a Futás kártyát. Az olyan hatások, amelyekkel tudunk gyógyítani, akár magunkon is, lehetővé teszik, hogy levegyük a sebesülés-jelölőket. Ez kicsit másképp működik a sebesülést megakadályozó hatásoknál, mert olyankor csak ránk vonatkozik a hatás.

  A Lőszer nagyon érdekesen van megoldva a játékban, mert ha olyan fegyverrel vagy fegyverekkel rendelkezünk, amelyekbe kell lőszer, akkor a zombikártyákon kívül bármilyen kártyával újra tudjuk tölteni őket. Csak a fegyverkártyánk alá kell rakni, ezzel újratöltve azt. Ha megtöltjük 2-3 lőszerrel a fegyvert, és esetleg kikerül a játékból, akkor a lőszernek számító kártyák is mennek vele akár a dobópakliba akár az elpuszított kártyák paklijába. Minden fegyver másképp működik. Azonban vannak olyan fegyverek, amelyek készenlétbe helyezési költsége az, hogy lőszert kell belerakni. Két fegyverünk és egy járművünk lehet készenlétben összesen. Ahogy korábban is írtam, ha megsérül a kezünk, akkor el kell dobni egy fegyvert.

  A játék során megéri Túlélőket menteni, mert néha a küldetés teljesítéséhez szükséges, de előfordul, hogy újabb erőforrásokhoz juthatunk. Ahhoz, hogy megmentsük, ki kell játszanunk egy Túlélőt és készenlétbe kell helyeznünk egy kártyánk eldobásával. Majd a Búvóhely kártyával megmenthetjük őket és minden egyes megmentett Túlélőért választhatunk, hogy egyel feljebb mozgatjuk a megmentés-jelölőt vagy megszerzünk ingyen egy kártyát a körzetpaklink tetejéről, ami egyből a játéktérre kerül.

  Az első játék alkalmával érdemes a könnyebb küldetéseket választani, mert később sokkal, de sokkal nehezebbek is lesznek. A lényeg, hogy bőven van szufla a játékban, és sokszor elő lehet venni. Persze ízlések és pofonok, ahogy szoktam mondani. Kooperatív játéknak szerintem megállja a helyét, de persze lehetne szebb meg jobban kidolgozott, de akkor meg már nem ennyibe kerülne. Ezért az árért egy szórakoztató kooperatív játékélményt kapunk.

A Túlélők Szövetsége társasjáték és kiegészítői (2)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 90 perc
 • Játékosok:  1 - 3
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Jacob Fryxelius
 • Illusztrátor:  Daniel Fryxelius
 • Kiadók:  FryxGames, Schwerkraft-Verlag, Maldito Games, Reflexshop Kft
 • Elérhető nyelvek:  angol, német, magyar, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 4 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: német
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 4 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 4 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Túlélők Szövetsége társasjátékhoz