Sagrada
Sagrada
Sagrada
Sagrada
Videó beküldése

Sagrada

Társasjáték, 2018
Értékelem!

A Sagrada egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A játékot az Év Játékának jelölték 2017-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 4 másik jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció...

A Sagrada egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A játékot az Év Játékának jelölték 2017-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 4 másik jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a minták, a kockadobás, a solitaire és a contracts mechanizmusokra.

A Reflexshop leírása:

Leírás

Megbíztak a Sagrada Família egy ablakának megtervezésével. Vajon meglesz benned a kellő ihlet és tudatosság, hogy mesterműved kiállja az idő próbáját?

 • Válassz egy kockát és kifinomult stratégiával alakíts ki szemkápráztató mintákat!
 • Használj különleges szerszámokat, hogy a tökéletességnek semmi se szabhasson gátat!
 • Alkoss a megrendelők igényei szerint, és tiéd a győzelem!
 • A Sagrada egy gyönyörű kivitelezésű és elegáns szabályrendszerű nemzetközileg elismert családi absztrakt stratégiai játék, ahol egy közös készletből kell a játékosoknak egymás után különböző színű és értékű dobókockákat választani, és a saját ólomüveg ablakát reprezentáló tábláján lehelyezni, két megkötésnek megfelelve:

  • ugyanolyan színű és értékű kockák nem érintkezhetnek,
  • a véletlenszerűen kialakított személyes játéktáblánkon mindig vannak bizonyos szín, vagy értékbéli megkötések, hogy egy-két területre pontosan milyen kockát szabad csak rakni.

  A kockák választásánál mindig szem előtt kell tartani a játékosok közös (nyílt), valamint személyes (titkos) céljait, mivel ezek teljesítése hozza a játék végén a legtöbb pontot. Különleges csavart ad a játékmenetnek a szerszámkártyák használata, amik az alapszabályok „megszegését” teszik lehetővé, mert a segítségükkel különböző változatos módokon kerülheted meg a megkötéseket, vagy a játékostársak „csapdáit”.

  Ha fontos számodra egy játéknál a külcsín, ha szereted az elegánsan egyszerű szabályú és mégis izgalmas, okos döntések elé állító játékokat, vagy ha egy gyorsan – fél, háromnegyed óra alatt – lejátszható komolyabb játékot keresel, a Sagrada rabul fogja ejteni a szívedet!

  Ezt rejti a színpompás doboz:

  A Sagrada elismerései:

  • 2018 Origins Awards: Legjobb családi társasjáték jelölt
  • 2018 Origins Awards: Legjobb társasjáték jelölt
  • 2017 Meeples' Choice: jelölt
  • 2017 Golden Geek: Leginnovatívabb társasjáték jelölt
  • 2017 Golden Geek: Az év társasjátéka jelölt
  • 2017 Golden Geek: Legjobb egyszemélyes társasjáték jelölt
  • 2017 Golden Geek: Legjobb társasjáték jelölt
  • 2017 Golden Geek: Legjobb társasjáték design jelölt
  • 2017 Cardboard Republic Architect Laurel: jelölt
  Forrás: Reflexshop
  Az üzletekben most 10% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
  • 9 990 Ft-tól
  • 32 ajánlat

  Kategória: Kockajáték, Rejtvény / Kirakós
  Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Minták, Kockadobás, Solitaire, Contracts, Draftolás

  Szabálykönyv

  Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

  Videók

  A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

  Üzletek

  Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

  Árak és üzletek

  A felhasználók ajánlatai

  Sagradagabor.fekete69, Budapest, IX. Nagyvárad térnél

  Csak személyesen itt: Budapest, IX. Nagyvárad térnél!

  Original

  1 érdeklődő
  Árkalkulátor

  Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

  Szabálykönyvek (2)

  Sagrada társasjáték videók (16)

  Kapcsolódó cikkek

  Díjak és jelölések

  Legjobb grafika/prezentáció

  jelölt, Golden Geek Awards, 2017

  Legjobb családi játék

  jelölt, Golden Geek Awards, 2017

  Legjobb egyszemélyes játék

  jelölt, Golden Geek Awards, 2017

  Leginnovatívabb játék

  jelölt, Golden Geek Awards, 2017

  Kommentek

  Kommentek

  • csana63

   2021-03-21 20:16:47

   Régóta megvan és kedvenc!

   Szép kivitel, remek, stratégiai és szerencse egyszerre, kevés interakcióval. Mindenki a saját ablakát építgeti.

   3 megjegyzés:

   lámpafénynél a zöld és a kék kockák összekeverhetők.

   néhány kocka pöttye már elkopott (nem mindegy, hogy 4 vagy 5)

   a számolókorong lehetne kontrasztosabb, nagyobb, láthatóbb

   Mindenkinek ajánlom, más, mint az azul

  • reni.sule

   2020-10-18 20:30:26

   Belopta magát a szivemve ez a játék :D

   A napokban sikerült játszanom a mind az Azullal és az üvegcsodák verzióval is, és hamár ott volttunk a Sagradát se hagyhattuk ki. Eleinte féltem ezektől a játékoktól, mivel színtévesztő vagyok, de egyik játéknál se okozott gondot.

   A Sagrada számomra lényegesen nehezebb volt, szerencsére nem ezzel kezdtük. Bár elsőre nagyon hasonlónak tűnnek lényeges plusz ad a játékhoz, hogy figyelni kell a sorok és oszlopok sormontáira, hogy pontot adjon. Vagy épp hogy se sín se szám egyforma ne kerüljön egymás mellé.

   A kialakítása a kockák rendezésében nagyon tetszett, hogy nem csúszkáltak el, ezt az Azulban nagyon hiányoltam. Viszont a bár a doboz és a táblák gyönyörűek, de a szemeim előtt összefolytak, így ez a várt épmény számomra elmaradt.

   A játékok egyes részei számomra átemelhetők voltak az Azulból a Sagradába, mivel olyan betétlapot sikerült választani, ami nagy mozgásteret engedet nekem, felhasználhattam az Azul mintázatát a játékban. Az átlós monták azzonal az Azul játékterét jutatta eszembe.

   Maga a játék sokkal aktívabb részvételt igényelt, mindenkitől sokkal jobban ráhatottunk egymás lépéseire, akkadályozkattuk egymást a játékban. A plusz segítségekre nagy szükségünk volt, mivel a szerencse faktor nagyban közrejátszik, mivel nem csak a színekre kellet figyelnünk.

   Összességében egy jó játék élményt kaptunk, ettől a gyönyörű játéktól, megéri beszerezni . :)

  • Alleira

   2020-10-15 15:41:20

   Valóban, a szépség annyira szubjektív (persze vannak az aranymetszés és egyéb elméletek amikre építve néhány ember szerint igenis objektív), hogy nem is érdemes róla vitatkozni :) Nekem valami árnyékolás technika már feldobta volna a kő ablakkeretet, élethűbb hatást adott volna.

   Akkor lehet csak a mi példányunkban szorulnak a rácsok, majd tágul még gondolom. Teljesen jogos, amit írsz, hogy itt legalább nem ment a lehúzás, hogy vegyél egy kiegészítőt ami helyben tartja a dolgokat. Na majd meglátom 10 év múlva milyen állapotban lesz ez a játékom, most ez még csak benyomás, hogy nem túl strapabíró :)

  • gevanda.93

   2020-10-15 14:28:23

   Bennem mindig Azul Sintra üvegcsodái és Qwixx szerelemgyereke benyomást kelti. :D
   Szerintem is elfér az Azulok mellett egy gyűjteményben. Nem csak a mechanizmusa más, de a hangulata is. Én Azul közben mindig nagyon behesszelek, legynugszom, nem nézem, a másikkal hogy kéne kiszúrni, nem izgulok, hogy nyerni fogok-e, nem versengek igazán, csak pakolgatom a szép kis csemépim. Sagrada közben nem, ott végig éber vagyok, próbálok előre tervezni (persze a dobások és mások sokszor keresztül húzzák a számításaim), figyelem mindenki táblátáj, ki elől mit kéne elvenni szabotálásként... :D Számomra teljesen más élményt nyújt a két játék.

   Nekem nem volt negatív tapasztalatom a játéktáblával, nem tűnt fel, hogy hibásan lenne vágva, vagy szorulna bármi is. Pont hogy számomra nagy pozitívum ez a rácsos szerkezet, ami biztosítja a kockák helybenmaradását. Sok játékban adnak egy sima táblát, amin zavaróan mozognak a jelölőid, és évekkel később kiegészítőben plussz ezer forintokért adnak csak valami megoldást, ami biztosítja a jelölőid helyét, pl Azul: Kristálymozaik vagy A Mars terraformálásához kb 3ezer forintos áron megvásárolható táblák.
   Nekem tetszik a dizájn, bennem nem keltette régies benyomását. Az ablakok szépen formázottak, a színek szépek. Szerintem ebben a témában nem volt túl nagy szabadságuk a dizájnereknek, grafikusoknak a tervezésben, ábrázolásban, és számomra jól sikerült a kivitlezés. Nyilván minden embernek más az ízlése, és mindenkinek más a szép, mindenkinek más tetszik.
   A kockákat egyenesen imádtam! Szerintem nagyon aranyos, hogy ilyen kicsik. És gyönyörű a színük. Mutatós, hogy áttetszőek, és ezzel is a színes ablaküveget akarták kifejezeni, szerintem ötletes és jól sikerült lett.
   A doboz tényleg túl nagy, ezzel sokszor élnek a kiadók, hogy feltűnőbb legyen a polcon, több eséllyel vedd észre. Ez engem ekkora játéknál nem zavar, viszont ami lehetne egy kicsi, kényelmes utazós méret, és ahelyett duplázzák a dobozt, az nagyon tud zavarni (pl Blue Bana és UFO Farmer).

  • Alleira

   2020-10-14 21:04:57

   Sokan az Azulhoz hasonlítják a Sagrada-t, főként a Sintra üvegcsodáira hasonlít első ránézésre. Mechanizmusban azonban egy teljesen más játék, szerintem sokkal jobban megfér egy Azul mellett, mint a három Azul együttesen (erősen szubjektív vélemény).

   A szóló módja meglehetősen egyszerű és gyors, önmagunkat kell felülszárnyalni egyre jobb és jobb pontszámokkal. Ettől nekem van egyfajta keresztrejtvény hangulata, így szólóban valószínűleg azoknak tetszik, akiknek bejön ez a műfaj.

   A többi játékosszámmal egész más élmény, hisz kereszbehúzhatják a számításaimat az előlem elvett kockák, a különféle küldetések. Nagyon tetszik, hogy ilyen sokféle közös célkártya van, illetve a szerszámkártyák is nagy újrajátszhatóságot adnak. Én biztosan nem venném meg az 5-6 fős kiegészítőt, hisz többektől hallottam, hogy nagyon elnyúlik a játékidő, sokat kell várni míg megint ránk kerül a sor a kockaválasztásban.

   Egyetlen bajom van ezzel a játékkal, az pedig a nem túl esztétikus és igényes megjelenés. Azt még elengedem, hogy egy feleslegesen nagy dobozban van a játék, és a színes kockák is még egész szépek (már amennyire egy dobókocka szép lehet), de a tábláknál a kockák helye sokszor szorul, nem szépen lett vágva. Az egész dizájn nagyon retró; én őszintén azt hittem, hogy ez a játék még bőven a XX. században készült valami kezdetleges Photoshoppal (tudom, hogy a Sagrada Familia se a XXI. század terméke, legalábbis nem minden része). A Sagrada Familia témára ráhúzott játék szerintem sokkal szebb kivitelezést érdemelt volna. Igazából próbálták a valóságot visszaadni, de a sok szürke és fekete kontúrvonal miatt olyan durva lett az egész hatása. Lehet sokan megköveznek ezért, mert tudom, hogy másoknak meg gyönyörű játék.

   Mindenesetre egy szuper, családi játék, igazi "színfolt" a gyűjteményemben.

  • renii96renii96

   2020-04-15 08:51:38

   Talán az egyik legegyszerűbb kockán alapuló játék. Dobunk a megfelelő számú kockákkal (játékosszámtól függően), mindenki elvesz belőle kettőt (egyesével, amikor sorra kerül) és lehelyezi a saját "üvegfalára". Ugyanolyan értékű és/vagy színű nem lehet egymás mellett. Ha a játék közepén/végén szenvedünk a potenciális kocka lehelyezésével, akkor jönnek a szerszámkártyák szerepe (a 15-ből mindössze 3 kerül be egy játékra), amivel valamilyen szinten módosíthatod az elvett kockát vagy figyelmen kívül hagyhatsz egy lehelyezési szabályt vagy átrendezed egy picit az üvegfaladat. Nagy újrajátszhatósága és egyszerű (4 oldalas) szabálya miatt a kezdők is bátran leülhetnek vele játszani.

  • crazyoh

   2020-02-10 18:34:42

   A Sagrada nagyon hasonlít az Azul társasjátékra, viszont van egyszemélyes játékmódja is, illetve dobókockákkal kell egy ablakot kirakni, míg az Azulnál csempéket rakosgatunk a táblánkra. Mindkét játék gondolkodós, azonban a Sagrada nehezebb szerintem egy fokkal és több mindenre kell figyelni. Nagyon de nagyon szép játék, és annak ellenére, hogy kicsit leszívja az embert, nagyon szórakoztató. Egy kiegészítőjét láttam, hogy megjelent, de még nem tudok róla sokat, viszont biztos, hogy meg fogom szerezni. Önmagában is nagyon jó játék, de hátha a kieg dob rajta még egy kicsit.

  • dorina.dobos

   2020-02-05 22:57:08

   Karácsony alkalmával jutott hozzá a családunk ehhez a játékhoz, és megdöbbentő élmény volt számomra, hogy az egyébként társasjátékozás szempontjából konzervatívnak számító szüleim is, egy próba jàték lekövetése után csatlakoztak a játékba. Pedig nekem elhihetitek, ők aztán sosem játszanak semmi ilyen "újkeletű" játékkal. Ez valószínűleg a sokak által említett, Sodoku-ra hajazó logikai szálnak köszönhető.
   Mindenesetre ha a screble után szeretnétek valami újjal is "megmozgatni" az ősöket, na ez (!!) a társas igazán alkalmas rá!

  • jacsoibir

   2020-01-12 01:26:54

   A Sagrada egy hihetetlenül szép, szabályait tekintve egyszerű, de döntési helyzetben bővelkedő és okos családi, könnyed stratégiai játék. A sudoku szerű szám pakolgatást elegyíti a matematikai ötszín-tétellel, mindezt pedig egy jól működő és hangulatos témába helyezi. A játékban üvegablak építő mesterek vagyunk, akiket megbíztak a Sagrada Família egy-egy ablakának megalkotásával. A játékosok célja a legtöbb pontot érő üvegablak megalkotása. Ehhez kockákat rakunk le az ablak keretünkre az aktuális (a keretbe becsúsztatott lap, amely megadja egyes kockák színét vagy számát) és az állandó (azonos színű és azonos értékű "árnyalatú" kockák nem mehetnek egymás mellé, csak úgy helyezhetünk le kockát, ha az egy lehelyezett kockánkkal legalább átlósan érintkezik, kivéve persze az első kockát, azt valamelyik szélére kell lerakni a keretben) lehelyezési szabályok betartásával. A játék összesen 10 fordulóból áll, körülbelül fél óra egy játék, a játék állását könnyedén nyomon tudjuk követni, mert minden egyes forduló végén felkerül egy kocka a fordulójelzősávra. Egy forduló a következőképpen zajlik: a kezdőjátékos kihúz a zsákból kétszer annyi kockát ahányan vannak a játékosok plusz egyet, dob velük, majd kiválaszt egy kockát és behelyezi az ablakába, majd a következő és ha végig értek, az utolsó még egyet választ majd visszafelé is elvesznek egy-egy kockát a többiek is. Az utolsó kocka pedig a fordulósávra kerül. Ekkor van vége egy fordulónak. Az ablakok pont értékét a nyílt célkártyák, melyek mindenkire érvényesek pl. Változatos színű sorok, 1 és 2 pár stb illetve a rejtett célkártyák határozzák meg, ezen utóbbiakon egy-egy szín található. Vannak még segítség kártyák ún. szerszám kártyák, ezeket ha kifizetjük valamiféle javításhoz juthatunk, pl nem kell betartani egy lap által meghatározott szabályt, áthelyezhetünk egy kártyát stb. A játék eszközkészlete rendkívül minőségi, szemet gyönyörködtetöek az ablakkeretek és színes kockák is, különösen, ha rájuk süt a nap. :) Mivel gyors és ad egyfajta flowt, hálás játék, bár a játékosok között nem sok interakció van, de nagyon kellemes élmény ( bár lehet pont azért :D ) Nálunk ez a leggyakrabban előkerülő játék, még édesanyámat is sikerült megnyerni vele a társasozáshoz. :)

  • xxszemandavidxx

   2020-01-09 14:29:20

   Együtt vettem az Azullal. Ez kevésbé letisztult, mint az, de számomra hasonlóan zseniális. Van egy kis Sodoku hangulata. Az Azullal szemben számomra egy dologban jobb, mégpedig, hogy került a szabálykönybe solo mód is.

  • csongrady.p

   2019-12-02 21:11:40

   Remek koncepció és jó kivitelezés! Itt nem az számít, hogy minél nagyobbat dobj :)
   A színes kockákat az ablak táblára pakolni nagyon jó élményt ad és külön jó kis fejtörőket hoznak a célkártyák a plusz pontokért.
   A szerszám kártyák nagyon só segítséget adhatnak, viszont elsőre kicsit hezéskes párat értelmezni, szerencsére a rajzok rajtuk általában segítenek.

   Kártyák átlag minőségűek, személy szerint én védőztem őket.
   Alapjátákba jó lenne még több minta lap, nem csak kiegészítőkbe és nem beszerezhető promo csomagokba. Ilyen méretben nem tudom van-e védő és ha van is, úgy belefér-e a az ablak tábla nyílásába.

  • benyod

   2019-04-03 11:38:50

   2 hete megvettem. azóta nem volt olyan, hogy ne vettük volna elő, ha játékról volt szó. talán egyszer de akkor is azért mert meghaladta a létszám a 4-et. könnyen tanulható, előretervezést igényel ... kicsit könnyű benézni és értékes pontok látják kárát.

  • keplegeny

   2019-04-03 08:49:48

   Tavaly Édesanyámnak megvettem az Azul-t. Nagyon beleszeretett! Kérte az idei születésnapjára a Sagrada-t, így megkapta. Nagyon szereti a család!

  • sz-tomy

   2019-04-01 20:21:00

   Könnyed játék.

  • lendvai.nikolett.88

   2019-04-01 20:13:55

   Nagyon szeretem <3

   Egyrészt szemet gyönyörködtető, ezért is néztem utána jobban. Az a sok kis színes kocka... áh imádom.

   Tetszik a játékötlet. A lapkákból lehetne több, de már rajta vagyok az itthoni gyártáson. Igaz a kiegjében is van, de azt nem biztos, hogy megveszem.

   Édesanyámmal játszottam először. Az első kör volt a próbakör, gondoltam figyeljük egymás játékát és segítsünk egymásnak... aha már úgy választott kockát az elejétől fogva, hogy leste az én táblámat, hogy nekem mi fog kelleni és ha az neki is jó volt azt vette el :D

   Jó kis játék, egyszerű, de nagyszerű és GYÖNYÖRŰ!!!

  A Sagrada társasjáték és kiegészítői (17)

  Részletes adatok

  Részletek

  • Játékidő:  30 - 45 perc
  • Játékosok:  1 - 4
  • Ajánlott életkor:  14+
  • Nyelvfüggőség:  Gyengén nyelvfüggő
  • Komplexitás:  Egyszerű
  • Tervező:  Daryl Andrews, Adrian Adamescu
  • Illusztrátor:  Peter Wocken
  • Kiadók:  Pegasus Spiele, Devir, Matagot, MINDOK, Cranio Creations, Galápagos Jogos, Floodgate Games, Foxgames (Poland), Mandoo Games, One Moment Games, Crowd Games, Lanlalen, Reflexshop Kft, MEBO Games, Engames
  • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol, thai

  Alternatív nevei


  Kiadások

  • English kickstarter edition
   • Kiadás éve: 2017
   • Nyelv: angol
   • Méretek: 22.5 cm x 29.8 cm x 7.6 cm
  • English standard edition, first printing
   • Kiadás éve: 2017
   • Nyelv: angol
  • Chinese edition
   • Kiadás éve: 2018
   • Nyelv: kínai
   • Méretek: 22.5 cm x 29.5 cm x 7.7 cm
  • Czech edition
   • Kiadás éve: 2018
   • Nyelv: cseh
   • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
  • Dutch/French edition
   • Kiadás éve: 2018
   • Nyelv: holland
   • Méretek: 22.5 cm x 29.5 cm x 7.5 cm
   • Súly: 1.6 kg
  • English standard edition, fifth printing
   • Kiadás éve: 2018
   • Nyelv: angol
  • English standard edition, fourth printing
   • Kiadás éve: 2018
   • Nyelv: angol
   • Méretek: 22.6 cm x 29.5 cm x 10.2 cm
   • Súly: 0.9 kg
  • English standard edition, sixth printing
   • Kiadás éve: 2018
   • Nyelv: angol
   • Méretek: 22.6 cm x 29.5 cm x 7.6 cm
   • Súly: 1.1 kg
  • French edition
   • Kiadás éve: 2018
   • Nyelv: francia
  • German edition
   • Kiadás éve: 2018
   • Nyelv: német
   • Méretek: 22 cm x 29 cm x 7.2 cm
  • Hungarian edition
   • Kiadás éve: 2018
   • Nyelv: magyar
   • Méretek: 22.5 cm x 29.8 cm x 7.6 cm
  • Italian edition
   • Kiadás éve: 2018
   • Nyelv: olasz
  • Japanese edition
   • Kiadás éve: 2018
   • Nyelv: japán
   • Méretek: 22.5 cm x 29.8 cm x 7.2 cm
  • Korean edition
   • Kiadás éve: 2018
   • Nyelv: Korean
  • Polish edition
   • Kiadás éve: 2018
   • Nyelv: lengyel
  • Portuguese Brazilian edition
   • Kiadás éve: 2018
   • Nyelv: portugál
   • Méretek: 22.6 cm x 29.5 cm x 10.2 cm
  • Portuguese European edition
   • Kiadás éve: 2018
   • Nyelv: portugál
  • Russian edition
   • Kiadás éve: 2018
   • Nyelv: orosz
  • Spanish edition
   • Kiadás éve: 2018
   • Nyelv: spanyol
   • Méretek: 22.5 cm x 29.5 cm x 19.1 cm
  • Thai edition
   • Kiadás éve: 2018
   • Nyelv: thai
   • Méretek: 29.5 cm x 22.5 cm x 7.5 cm
   • Súly: 1.1 kg
  • English standard edition, eighth printing
   • Kiadás éve: 2019
   • Nyelv: angol
   • Méretek: 22.6 cm x 29.5 cm x 7.6 cm
   • Súly: 1 kg
  • English standard edition 2020
   • Kiadás éve: 2020
   • Nyelv: angol
   • Méretek: 22.6 cm x 29.5 cm x 7.6 cm
   • Súly: 1 kg

  Hasonló játékok

  Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Sagrada társasjátékhoz