Arnak elveszett romjai
Arnak elveszett romjai
Arnak elveszett romjai
Arnak elveszett romjai
Videó beküldése

Arnak elveszett romjai

Társasjáték, 2021
Értékelem!

Az Arnak elveszett romjai egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 30 - 120 perc is lehet. A játék több, összesen 6 díjat és jelölést is kapott 2020-ban és 2021-ben. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kártya húzás, a munkás-elhelyezés...

Az Arnak elveszett romjai egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 30 - 120 perc is lehet. A játék több, összesen 6 díjat és jelölést is kapott 2020-ban és 2021-ben. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kártya húzás, a munkás-elhelyezés, a pakli építés, a solitaire és a trn-04 progressive turn order mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Fedezd fel Arnak elveszett romjait!
A feltérképezetlen tengerek közepén egy lakatlan szigeten a felfedezők egy ősi civilizáció nyomaira bukkannak. Te vezeted az expedíciót, ami a sziget feltárását tűzte ki céljául, Célod, hogy felfedezd a szigetet, megtaláld az elveszett kincseket és ha kell szembenézz a félelmetes őrzőkkel, mindezt azért, hogy a sziget összes titkát megismerhesd.

A Lost Ruins of Arnak ötvözi a pakliépítés és a munkáslehelyezés mechanizmusát egy felfedezős, erőforrás-kezelős játékban. A hagyományos pakliépítő akciók mellett ebben a játékban a kártyákkal is aktiválható a munkáslehelyezés, és ahogy a játék folyamán a játékosok egyre többet fedeznek fel a szigetből, úgy válnak elérhetővé az új munkásakciók is. Ezen akciók némelyike erőforrásokat igényel munkások helyett, ezért nagyon fontos a szilárd erőforrás-bázis kiépítése. Körönként csak egy akciód van, ezért jól fontold meg, hogy mit választasz... minek lenne most a legnagyobb haszna? Mi az, amit később lenne jó végrehajtani? ...feltéve, hogy valaki más nem hajtja végre előtted!

A paklik kicsik, és a játék véletlenszerűségét erősen csökkenti a játéktáblán kínált rengeteg taktikai lehetőség. A különböző munkásakciók, ereklyék és felszereléskártyák miatt minden játékülés felépítése egyedi lesz, arra ösztönzve ezzel a játékosokat, hogy új stratégiákat találjanak ki a kihívás legyőzésének érdekében.

Angol nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 10% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 17 000 Ft-tól
 • 26 ajánlat

Kategória: Felfedező, Kaland, Ősi, Utazás
Mechanizmus: Kártya húzás, Munkás-elhelyezés, Pakli építés, Solitaire, TRN-04 Progressive Turn Order, Once-Per-Game Abilities, Resource to Move, Move Through Deck

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Akár egyedül is

Nem érnek rá a barátok? Ennél a társasjátéknál nem gond, ezt már egy személytől is lehet játszani!

Árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Arnak elveszett romjaiveverika, Győr

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Győr! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Bontatlan, új, magyar.

1 érdeklődő


Arnak elveszett romjaigabor.fekete69, Budapest, IX. Nagyvárad térnél

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest, IX. Nagyvárad térnél! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Original, bontatlan, új

1 érdeklődő


Arnak elveszett romjaisanyi150, Budapest, XXI.

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest, XXI.! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Bontatlan, fóliás, angol nyelvű kiadás.

5 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Arnak elveszett romjai társasjáték videók (6)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Az Év Gémerjátéka

jelölt, Spiel des Jahres, 2021

Medium Game of the Year

nyertes, Golden Geek Awards, 2020

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2020

Leginnovatívabb játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2020

Legjobb egyszemélyes játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2020

Legjobb tematikus játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2020

Kommentek

Kommentek

 • Csiracsirke

  2021-08-14 16:07:11

  Az Arnak egy remek családi munkáslehelyezős játék. A játéktábla két oldalas madár-templom a másik a kigyó-templom de mi csak az elöbbivel játszottunk eddig, a kártyák gyönyörüen illusztráltak a tábláról nem is beszélve az ikonok jól láthatók nem mosódnak össze nem vesznek el a táblán, az alkatrészek is szépen kidolgozottak nekem hozta a kalandor feelinget persze rásegített az hogy közben az Indyana Jones filmek zenéit pörgettük. Plusz meglepetésként ért hogy egy olyan embert is sikerült berántanunk vele akit eddig semmivel nem tudtunk persze hozzáteszem hogy ő nyerte meg a játékot azóta is minden nap megkérdezi hogy mikor játszunk legközelebb és ezzel én is így vagyok már várom a következő alkalmat, és abszolút ajánlom kipróbálásra.

 • Csiracsirke

  2021-08-14 15:54:28

  Lejátszottuk az első partynakt vele maximális játékosszámmal azaz 4-en voltunk a játék setup-ja némi időbe telik de nekem annyival könnyebb volt hogy készítettem bele insertet mindennek megvan így a helye mert egyébként minden ömlesztve van a dobozban zárható tasakokban. Na szóval a játék setupja után meg kellett harcolnom a szabálykönyvvel amit könnyen meg lehet érteni minden képpel illusztrálva van, bár volt ami játék közben vált világossá. A játék menet fordulókra van osztva, azaz 5 fordulón keresztül tudunk két felfedezőt írányítva pontokat gyűjteni. A játék a munkáslehelyezős pakli építős mechanizmusokat használja. Egy forduló több körből állhat ez addig megy amig mindenki el nem passzolja magát a forduló végén vissza vesszük a felfedezőinket és frissítjük a segédjeinket illetve száműzűnk 1-1 kártyát a hold-bot mindkét oldaláról mozgatjuk a hold-botot és feltőltjük a kártyasort. A körünkben több ingyenes akciót hajthatunk végre de csak egy fő akciót. Fő akció lehet ásás egy helyszínen, kutatás, eszköz vásárlása amit a paklid aljára raksz és a következő fordulóban tudsz felhasználni, ereklye vásárlása amit a kijátszott lapokhoz raksz és elsőre ingyen felhasználhatsz, kártya kijátszása, őrző legyőzése, új helyszín felfedezése, és passz. A körök ezáltal egy kicsit elnyúlhatnak mivel át kell gondolnia az embernek hogy mi legyen a lépése hogy tudja egy fordulóban a maximum pontszámot elérni, itt negatívumként tudnám felhozni hogy ha korán passzolsz egy forduloban akkor csak szemlélője vagy az eseményeknek, addig amig a többieknek is elfogynak a lehetőségeik. A játék során több helyről lehet pontokat gyülyteni, kutatás és naplózás sora alapján, őrzők legyőzéséből, paklidban található eszközök és ereklyék is pontokat érnek, bálványok számából és templom lapkákból illetve a játékos táblán minden üresen hagyott bálványrekeszhelyeken feltüntetett pontokból. A játék nagyon jól balanszolt az elért pontok között kevés eltérés volt. Összegezném a következő posztomban.

 • hierroo

  2021-07-19 21:11:36

  Azt szeretném megkérdezni, hogy az Arnak szólóban, tehát a egyfős változata mennyire élvezetes? Nagyon sablonos, vagy van benne valami, amiért érdemes ezt úgy játszani? Ez a játék izgalmasnak tűnik, és jól is néz ki, de vajon milyen? És bármelyik parti változatos egyedül, vagy minden a véletlentől függ és felejtős?

 • kety8

  2021-06-30 22:18:50

  Köszönöm! 🙂 írtam

 • Robby

  2021-06-30 17:50:07

  Szia. Ha az jó neked akkor be tudom fotózni és, ha adsz egy mail címet, akkor el tudom küldeni.

 • kety8

  2021-06-29 23:08:41

  Sziasztok!

  Magyar szabályt keresek, mert online szeretném kipróbálni a játékot, és sajnos még nem mellékelték hozzá 😕

  Előre is köszi, ha valaki tud segíteni! 🙃

 • Robby

  2021-06-08 21:30:10

  Szülinapi játéknak a Nemesis kiegészítőjét szerettem volna, de nem tudtam eldönteni, hogy melyik legyen. Ezért nem lett előrendelve, aztán mire megjelent az ára is feljebb ugrott rendesen. De már ugye a keretösszeg megvolt, ezért hirtelen kellett valami hasonló árban. Erröl a játékról sok jót írtak, így hirtelen ez lett a befutó. Igazából nem bántam meg, mert nagyon szépen kidolgozott a játék, de a 8.2-es BGG pontszámot azért erős túlzásnak érzem. Miért is? Igazából semmi eget verő újdonság nincs benne, ami mondjuk alapból nem is lenne baj. De azért én egy kis innovációt elvárnék egy top (BGG 8-as pont feletti) játéktól. Igazából 2 'munkás'-t lehelyezünk és paklit építünk. A két munkásból és a kezünkbe kerülő lapokból kell a fordulók alatt a legtöbbet kihozni. Ha párhuzamot kellene állítani egy játékkal akkor azt mondanám, hogy olyan mint egy Stone Age: Jubileum csak itt egy kicsit más a téma, de igazából azon a szinten van. Persze most nem akarom senki kedvét elvenni a játéktól, mert nagyon tetszik mindenkinek és sokat játszunk vele, csak a hype-ot és az árazást szerettem volna kritizálni kicsit. A szabály szerintem egy kicsit túl szájbarágósra (túlbonyolítottra) sikeredett (ugyanakkor pár dologra nem igazán tér ki mégsem), mert elolvasva baromi sok lehetőségnek tűnik a 8 akció, de igazából az szinte csak három. (kártya vásárlás-kijátszás - pakliépítés, munkáslehelyezés, meg nyersanyag (erőforrás) menedszelés). Persze ezekből lehet jó kombókat kihozni... Szóval száz szónak is egy a vége, nagyon szép és jó játék, de egy kicsit szerintem túlértékelt. Ettől függetlenül tegyetek vele egy próbát, mert megéri kipróbálni, de semmi újdonságot ne várjatok tőle, mert akkor némi csalódás is lesz.

 • davgerencs

  2021-03-21 21:17:26

  Sziasztok! Mi beszereztük angolul ès nagyon szeretjük. Nagyon szèp a jàtèk, szeretjük a tematikàjàt is. Szerintem elèggè nyelvfüggetlen. A szabàlykönyvet leszàmítva a kàrtyàk elég szûkszavùak, ikonogràfiàval operàlnak. A partik ideje egyàltalàn nem vèszes de az ùjrajàtszhatòsàg elèg magas. A kàrtyák is nagyon szèpek ès nagyon sokfèle van. Nagyon jól ki van egyensùlyozva, alig pàr pont szokott lenni az eltèrès a jàtèk vègèn. A paklièpítès rèsz is èlvezetes, jòl ki van talàlva, hogy nem kevered folyamatosan az egèsz paklidat (termèszetesen ez nem egy agysebèszet-szabàly, de ígyis sokat szàmít). Gèmernek tènyleg mèdiumnak mondanàm még medium heavynek sem de szerintem pont így jò. Mindenkinek ajànlom!

 • PlayHoo_95

  2021-03-21 16:10:34

  Ezt követem, engem is érdekelne mert fent van a listámon.:)

 • gavlak82

  2021-03-21 14:03:54

  Mindig úgy vagyunk vele, hogy van már elég társasjátékunk, elég már, nem tudjuk kihasználni mindet, aztán csak jön és jön egy újabb bejelentés. Speciel a Lost ruins of Arnak magyar kiadására várunk, sokan dícsérik, sokan szídják (nem elég gémeres). Még nem volt szerencsénk hozzá, csak videókat nézegettünk róla, ami alapján annyit tudunk, hogy munkáslehelyezős, pakliépítős, kalandoros játékkal lesz dolgunk. Gyönyörű színekkel operál a tábla. Várjuk érkeztét mihamarabb! A 3. negyedévre van datàlva jelen állás szerint. Valaki játszott az angol verzióval? Mi a véleményetek róla?

Az Arnak elveszett romjai társasjáték és kiegészítői (4)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 120 perc
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Nyelvfüggőség:  Közepesen nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Mín, Elwen
 • Illusztrátor:  Milan Vavroň, Jakub Politzer, Ondrej Hrdina, František Sedláček, Jiří Klus
 • Kiadók:  Hobby Japan, Devir, White Goblin Games, Czech Games Edition, REBEL.pl, MINDOK, Gém Klub Kft., IELLO, Cranio Creations, DiceTree Games, GaGa Games, HeidelBÄR Games, Lord of Boards
 • Elérhető nyelvek:  cseh, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: cseh
 • English edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 25.5 cm x 37 cm x 7.5 cm
  • Súly: 2.5 kg
 • German edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: német
  • Méretek: 25.7 cm x 36.6 cm x 7.2 cm
  • Súly: 2.4 kg
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: lengyel
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 25.5 cm x 37 cm x 7.5 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: francia
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: magyar
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: olasz
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: japán
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: Korean
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: portugál
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 25.5 cm x 35.5 cm x 7 cm
  • Súly: 2.3 kg
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 25.5 cm x 37 cm x 7.5 cm
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: ukrán

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Arnak elveszett romjai társasjátékhoz