Burgle Bros.
Burgle Bros.
Burgle Bros.
Burgle Bros.
Videó beküldése

Burgle Bros. társasjáték

társasjáték, 2021
Értékelem!

A Burgle Bros. egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 45 - 90 perc. A játék több, összesen 3 jelölést kapott 2015-ben. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít az akció pontok, a moduláris tábla, a váltakozó képességek, a...

A Burgle Bros. egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 45 - 90 perc. A játék több, összesen 3 jelölést kapott 2015-ben. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít az akció pontok, a moduláris tábla, a váltakozó képességek, a kockadobás és a rács mozgás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Élj át egy Ocean's 11 kaliberű betöréses-rablásos kalandot!
Már csak egyetlen szám, és meg is van a kombináció, szinte már hallod is, ahogy kattan a széf ajtaja...amikor egy zseblámpa világít be a folyosóra! Az őr még nem látott meg, de csak néhány lépésnyire van tőled - gyorsan befordulsz a sarkon, és beállsz egy kis kiszögellésbe. Már azt hiszed, megúsztad, de ekkor megszólal egy riasztó, sajnos a kapkodás közben nem vetted észre. A hangra az őri arrafelé veszi az irányt, így megint menekülnöd kell - csak remélni mered, hogy társaidnak a többi emeleten nagyobb szerencséje van...

A terv egyszerű volt: feltörni minden szinten egy széfet, majd találkozó a tetőn, a helikopternél. Aztán megjelent az őr, majd még egy, és szinte mozdulni sem lehet a sok riasztótól...Vajon sikerül időben kijutni?! A Burgle Bros kooperatív játékban átélhetitek az évszázad bűntényét… természetesen legális keretek között.

A Burgle bros kooperatív játékban egy csapat profi besurranó tolvaj bőrébe bújva kell betöréseket végrehajtanotok. A feladat egyszerűnek hangzik, de aki legalább 1 ilyen jellegű filmet látott, az tudja, hogy végül sosem lesz ilyen egyszerű a meló. Hiába a rengeteg tűpontos tervezés, a teljes épület alaprajzának és az őrök útvonalának kiismerése, valami mindig közbe fog jönni, és egy ponton túl hőseink rákényszerülnek az improvizálásra.

Ilyen kalandban lehet nektek is részetek a Burgle bros játékot játszva. A játék szabályai nem túl bonyolultak, így hamar bele lehet rázódni. Az alap koncepció, hogy okos tervezéssel, összehangolt csapatmunkával különböző helyszíneken kell az őröket és riasztókat elkerülve széfeket feltörnötök, és ha ez sikerült, kirámolni onnan a szajrét. A célotok, hogy minden széfből minden szajrét magatokkal tudjatok vinni, és még azelőtt el tudjatok menekülni, mielőtt nyakon csípnének benneteket a biztonságiak. Ehhez társul a hamar megtanulható játékmenet, ami abból áll, hogy a lapkákból felállított játéktéren mozogva lehet különböző akciókat végrehajtani, minden körben szám szerint 4 darabot (hasonló mechanika ismerős lehet a Tiltott sorozatból például), majd a körünk végén mozgatjuk az adott helyszín őrét az őr saját paklija alapján. A végrehajtható akciók a mozgás, leskelődés (a játéktér lapkái képpel lefelé vannak, így sosem lehet tudni, hogy amikor rájuk lépünk, riasztót aktiválunk-e, kivéve, ha előtte meglestük), számítógép hekkelés (jelzőket halmozunk fel, hogy bekapcsoló riasztókat hallgattassunk el), és a széfek feltörése.

Ebből áll tehát a Burgle Bros., egy hamar megtanulható, átlátható szabályú, izgalmas kooperatív játék, amiben 45-90 perc alatt 1-4 profi besurranó tolvaj bőrében igyekszünk végrehajtani egy tökéletes rablást.

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 19% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 6 500 Ft-tól
 • 34 ajánlat

Kategória: Felfedező, Útvesztő, Kémek / Titkosügynökök
Mechanizmus: Akció pontok, Moduláris tábla, Váltakozó képességek, Kooperatív, Kockadobás, Rács mozgás, Solitaire, Négyszög-rács, Three Dimensional Movement, MOV-16 Map Addition, Multiple Maps

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Burgle Bros. társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Burgle Bros.komjatitibor, Pécs

Csak személyesen itt: Pécs!

Eladó vagy cserélném frissen megjelent magyar kiadású változatra Burgle Bros. társasjátékomat. A játék hiánytalan, a doboz sarkán alig látható nyomódás, a szabály füzetben néhány apró pötty, továbbá a dobozban 1-2 szál kutyaszőr előfordulhat. Nyelv: Angol (enyhén nyelvfüggő), nyomtatott magyar szabály a dobozban Hely: Pécs Ár: 8000Ft Eladás oka: magyar verzióra váltás Párszor játszott, már én is használtan vettem.

0 érdeklődő


Burgle Bros.LordOni, Budapest

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kihasználatlanság miatt eladó! Kártyavédővel!!!

1 érdeklődő


Burgle Bros.gbubu13

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Nem játszunk vele sajnos

2 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Burgle Bros. társasjáték videók (9)

Díjak és jelölések

Legjobb családi játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2015

Legjobb egyszemélyes játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2015

Legjobb tematikus játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2015

Kommentek

Kommentek

 • hierroo

  2023-09-07 23:38:58

  Igen, én is azért vettem meg egy szupermarketben, mert relatíve olcsónak találtam. Persze akkor már tudtam, hogy mit találok majd a dobozban. Ami egyébként egész kicsit, érdekes ez a csomagolás. És egyáltalán nem bántam meg, hogy megvettem. Jó kis játék. Bár azt azért hozzá kell tennem, hogy az alfa játékos problémája előfordulhat, és így a kevésbé gyakorlott játékosok háttérbe szorulhatnak. Persze van akit ez nem zavar. Hiszen végülis a cél mindenkinek ugyanaz.

 • ba.rock

  2023-09-07 12:04:11

  Olykor a jó taktika sem elég!

  A játék tematikája, mechanizmusa és képi világa rendkívül koherens.
  Jellemző a kooperatív játékokra, hogy nehéz bennük nyerni. Nos, ez alól a Burgle Bros sem kivétel, feltéve, hogy mindent szabályosan csinálunk. Ugyan kevés akciólehetőség közül választhatunk, azonban ritkán érződik evidensnek, hogy éppen mit is lenne érdemes csinálni. A különböző karakterek speciális képességeire igen gyakran lesz szükségünk, valamint arra a néhány tárgyra is melyeket út közben szerezhetünk meg.

  Mivel győzelmi feltétel, hogy senki sem bukhat le, így rendkívül könnyen fogunk veszíteni, látszólag nyert helyzetből is.
  Gyakorlatilag az őrök csökkenthetik az "életeinket", jellemzően akkor, ha egy mezőre kerülnek velünk. Ha azonban rajtunk keresztül, egy velünk szomszédos csempére vezet egy őr útja, akkor onnan a közvetlen visszafordulását követően újra találkozhat velünk, így akár egyetlen mozgásfázisában is képes több életünket elvenni, ami hamar a játék végét jelentheti mindenki számára.

  Talán az egyetlen jelentősebb hibája, hogy bár a rendkívül magas szerencsefaktort is sokszor lehet ügyesen kezelni, de szinte az összes játékban lesznek olyan pillanatok, amikor mindent egyetlen lapra kényszerülünk feltenni.
  Ez egy bizonyos gyakoriságig még pozitívuma is lehetne, hiszen passzol a szituációhoz, ugyanakkor az az érzés, hogy a tökéletesnek tűnő játék sem elég, sokak kedvét elveheti a Burgle Bros-tól.
  Abban viszont zseniális, hogy legtöbbször az lesz az illúziónk, mintha éppen csak egy hajszálon múlna a győzelem.

  Bár nem érzem kifejezetten a hypermarketek polcaira való játéknak, de nagyon örülök a relatíve alacsony árának és a könnyű beszerezhetőségének.

 • fodihun1

  2023-04-10 22:00:49

  Nem a kedvenc koop játékom de azt el kell ismerni, hogy hozza a betörős hangulatot. Viszont személy szerint nem igazán köt le sokáig ez a szerencse hullámvasút.

 • VR46

  2023-01-13 08:25:39

  De azért a játékszabályban sikerült átjárót írni. Mi a perzsa macskával voltunk így, botrányos a magyar fordítása, legalábbis számomra.

 • Gawain

  2023-01-12 22:00:16

  Mai játék alkalmával felhúzásra került a gimnasztika eseménykártya, amin az szerepelt, hogy egy körig a folyosókat lépcsőként lehet használni. Viszont ilyen elnevezésű helyszínlapka nincsen a játékban. Rákerestünk az eseménykártyára angolul, így jöttünk rá, hogy a folyosóként a walkway lapkát fordították. Viszont magán a lapkán a walkway-t átjáróként fordították. Szóval a lényeg, hogy a gimnasztika eseménykártya az átjáró lapkákra vonatkozik.

 • Gawain

  2022-12-20 09:09:40

  Már csak ki kéne jutni a harmadik emeletről, nincs már életed, az őr hetet lép és vészesen közelít. Pont elég akciód lenne, hogy eljuss a lépcsőig majd kimenekülj. Tudod mit kell tenni, kezdődhet a köröd. De eszedbe jut, hogy mindenekelőtt még dobnod kell a kockával a nálad lévő macska miatt. Az a kis állat pedig kiugrik a kezedből és a biztonsági teremben landol, ahová 3 akció belépni. Utána már csak üldögéltem-teázgattam.

 • csongrady.p

  2022-06-04 12:52:11

  Már több partin túl vágyunk és így érzem most már releváns véleményezést tudok írni.

  Nagyon tetszik a téma és felfedezés a játékban, mindazonáltal hogy minden karakter más más extra dolgot tud behozni amire lehet stratégiát építeni. Amit észrevettem hogy a kezdetekben hajlamosak elfeledkezni a speciális képességekről a játékosok, pedig a győzelem múlhat rajta. Ez a játék képességek nélkül nehéz és nagyon fontos hogy a játékosok képesek legyenek építeni azokra, még ha nem is mindig óv meg minket minden bajtól.

  Leginkább két elmélettel játszottunk, az is elég kihívásnak bizonyult. Főleg hogyha vannak kevésbé tapasztalt játékosok.

  Fontos hogy egy emeleten ne legyünk kettőnél többen,mert annak nincs jó vége az őr rengeteget tud mozogni. A mosdón illik megosztozni a siker érdekében 😉

  A dobozra sokan panaszkodnak, pedig nekem mindig sikerül gond nélkül elpalokolni. Fontos hogy a doboz tetejének van belső pereme így extra tér marad ahová bőven elférnek a falak és a tokenek.

 • attilavarga195

  2022-05-27 19:17:36

  Egyet kell értenem az előttem szólóval! Nekünk is nagy kedvencünk lett. Meglepően izgalmas játék és könnyű belefeletkezni. Szerencse faktor van benne bőven, de szerintem kellően okos és van benne azért döntés is, ha nem is mély euró színtű döntéssorozatokat kell meghoznunk.

 • wiew1987

  2019-03-11 09:19:19

  Egyik kedvenc koop játékunk. A legkönyebb szintet nem próbáltuk, csak a közepeset és a nehezet (habár ez utóbbi nem feltétlenül nehezebb szerintünk) Jó a tematika, nagyon jó a mechanika, külön jól lekódolt az őr mozgása, amivel legtöbbször jól lehet számolni. Komolyan igénybeveszi az agytekervényeket miközben nagyon szórakoztató, és megvan benne a kooperatív játékokra jellemző adrenalin-faktor. :) Sikerült már jó párszor nyerni, igaz szinte mindig csak egy hajszálon múlott, és már nagyon nem szeretjük a csivavát meg a perzsa macskát, de ennyi humor belefér. :D Fal randomizálásra ajánlom a gabob.com/burgle oldalt. :)

A Burgle Bros. társasjáték és kiegészítői (3)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  45 - 90 perc
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Nyelvfüggőség:  Közepesen nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Tim Fowers
 • Illusztrátor:  Heiko Günther, Ryan Goldsberry, Virginia Critchfield
 • Kiadók:  (Self-Published), (Web published), 2Tomatoes, Fowers Games, Reflexshop Kft, Choo Choo Games, NizaGams
 • Elérhető nyelvek:  angol, francia, német, magyar, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 11 cm x 18 cm x 7.5 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • English Print & Play edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
 • German edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: német
 • French edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 11 cm x 18 cm x 7.5 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 11 cm x 18 cm x 7.5 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 11 cm x 18 cm x 7.5 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 11 cm x 18 cm x 7.5 cm
  • Súly: 0.8 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Burgle Bros. társasjátékhoz