Szkítia fosztogatói
Szkítia fosztogatói
Szkítia fosztogatói
Szkítia fosztogatói
Videó beküldése

Szkítia fosztogatói társasjáték

társasjáték, 2020
Értékelem!

A Szkítia fosztogatói egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a pakli tervezés, a kártya húzás, a kockadobás és a munkás-elhelyezés mechanizmusokra. Mondák szólnak lóra született...

A Szkítia fosztogatói egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a pakli tervezés, a kártya húzás, a kockadobás és a munkás-elhelyezés mechanizmusokra.

A Gémklub leírása:

Mondák szólnak lóra született, vad harcosokról, akik sasokat idomítanak hadászatra. A szóbeszédek azonban többek puszta rémmeséknél, abban azonban igazuk van, hogy rettegni kell a szkítákat. A fosztogatók ugyanis felkészültek, és megindulnak hódító hadjáratukra Kimmériából Asszírián és Perzsián át egészen Hellászig feldúlják az ókori világot. Csatlakozz hozzájuk, és legyél te a legjobb szkíta fosztogató!

A Garphill Games A Nyugati királyságszériájához hasonlóan a Szkítia fosztogatói is egy roppant izgalmas és különleges stratégiai társasjáték, amelyet nem csak játszani könnyű, hanem megtanulni is! A Szkítia fosztogatói nem csak a magyarokat fogja magával ragadni! A Szkítia fosztogatói nem csak a magyarokat fogja magával ragadni!

A Szkítia fosztogatói egy könnyen tanulható munkáslehelyezős, kártya- és nyersanyag menedzselős, szett gyűjtögetős stratégiai társasjáték, amely épít a mechanika építésre. A játékosok célja nagyon egyszerű: egy erős, hatékony fosztogató csapatot összeállítani és őket menedzselni (területet feldúlni, zsákmányt szerezni) és minél több győzelmi pontot szerezni.

De nehéz a döntés, hogy mit is csináljunk, mikor két akció közül lehet csak választani. Dönthetsz úgy, hogy az adott körben munkáraküldöd a csapatodat vagy inkább fosztogatni. Az előbbivel (munka) a szkíták alaptáborában tudunk munkásokat mozgatni - egyet lerakunk, egy másikat felveszünk. Különböző helyszíneken a munkásunk színétől függően más és más akciót tudunk aktiválni. Mindenki minden színnel játszik és nincs meg kötve, hogy melyiket hova játsszuk ki, de ha megfelelő helyre helyezzük le őket, akkor plusz pontokhoz juthatunk (színbónusz). Ha jól játsszuk ki a munkásainkat különböző nyersanyagokat szerezhetünk (kumisz, ellátmány, pénz), de a hordánkhoz új tagokat is fel tudunk bérelni - vagy akár sasokat vásárolhatunk.

Ha fosztogatásra adjuk a fejünket, akkor forduljunk a tábla mesés gazdagságot ígérő, de veszélyekkel teli területe felé. Győzelmi pontokat leginkább fosztogatásokkal tudunk szerezni, bizonyos nyersanyagokat is csak így tudunk beszerezni. De felkészülés nélkül nincs portyázás, hiszen csatába a képzettek vonulnak - ehhez pedig munkát kell végezni a faluban (csapatot kell toborozni, esetleg lovat, sast vásárolni - ezek plusz pontot adnak a fontos csatákban). Határozd meg a célpontod, és ha megvan a szükséges követelmény, le is csaphatsz rájuk. De hogy mennyi mindent sikerül zsákmányolni, azt már a kockadobások döntik el...

A Szkítia fosztogatóinak dobozában egy 1-1,5 órás,kellemes stratégiai társasjáték rejlik, amelyben nem csak a felszínt fogjuk kapirgálni, hanem kellemes mélységig elmerülhetünk benne. A szabályzat könnyen értelmezhető és egy kis küzdelem az izgalmas játékért mindenképpen megéri!

Forrás: Gémklub
Az üzletekben most 15% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 9 000 Ft-tól
 • 29 ajánlat

Kategória: Ősi
Mechanizmus: Váltakozó képességek, Pakli tervezés, Kártya húzás, Kockadobás, Munkás-elhelyezés, Solitaire, Contracts, Különböző típusú munkás

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Szkítia fosztogatói társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Szkítia fosztogatóikanyo.attila

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kihasználatlanság miatt eladó egy párszor játszott, tökéletes állapotban levő, magyar nyelvű Szkítia fosztogatói társasjáték. Átvehető személyesen munkanapokon előre megbeszélt időpontban a Bp. XXI. kerületben, illetve munkaidőn kívül, hétvégén előre megbeszélt időpontban Szigethalmon. Postázom is, de a postaköltség a vevőt terheli. Kérésre tudok képeket küldeni a társasjátékról.

0 érdeklődő


Szkítia fosztogatóiadambalogh959, Budapest: Csepel, 4/6 vonala, Keleti

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest: Csepel, 4/6 vonala, Keleti! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Hiánytalan, megkímélt, újszerű állapotban. Nem kerül elő eleget. Foxpost megoldható.

0 érdeklődő


Szkítia fosztogatóiMorzdomigron, budapest, jászai mari tér

Csak személyesen itt: budapest, jászai mari tér!

Egyszer játszottunk vele tökéletes állapotban van, egyszerűen nem jött be a családnak. csere nem érdekel, az ár nem alku képes.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Szkítia fosztogatói társasjáték videók (10)

Kapcsolódó cikkek

 • A könyörtelen horda – Szkítia Fosztogatói

  Ismertető2022.11.14. 18:30:00 / Ismertető, Bemutató

  Szkítia Fosztogatóiban célunk, hogy ütőképes osztagot szervezzünk, amivel Szkítiából indulva Kimmérián, Asszírián és Perzsián át egészen Hellászig nyargalva kifosszuk Eurázsiát, küldetéseket teljesítsünk és a legtöbb zsákmánnyal térjünk haza.

Kommentek

Kommentek

 • nagy.i.

  2022-08-01 19:38:02

  Már a doboz tapintása is meggyőző (tényleg!), ahogyan a doboz beltartalma is: a minőség tényleg első osztályú. Nekem a grafika is tetszik, a kártyák például kifejezetten szépek szerintem, és a bogyókkal sincs gondom. Mégha "ellátmányra" vagy "kumisz"-ra nem feltétlenül asszociálnék, ha nem tudnám, hogy azok.

  A hangulat teljesen átjön, a mechanika remek, abszolút élvezhető játék. Csak ajánlani tudom.

  Zárójelben: fosztogatásnál kell azért számolgatni, hogy ki hogy áll erősség dolgában, és mivel ez azért változó dolog (függ a fosztogató csapat tagjainak az erejétől, az állataik, pl lovaik támadó erejétől, a csapattagok aktuális sebesüléseitől, stb.), tényleg picit nehézkesebb lehet, de ez sem akasztja meg annyira a játékmenetet szerintem, hogy zavaró legyen. Nem szakít ki a hangulatból.

 • sutogyuszi180

  2022-05-22 20:12:28

  Ma volt az első igazi játék kettesben, 71--63 ponttal végződött,nekünk nagyon bejött,két órára sikeredett ..meg többször olvastuk a szabálykönyvet ,tényleg helyen van minden,kettesben is jo

 • hierroo

  2022-02-04 09:04:08

  Én is sok ideig néztem, és aztán megvettem. Én is mindig a bonyolultság miatt szoktam halogatni vagy kihagyni a vásárlást. De már megfigyeltem, hogy amikor már betanultam, vagy megismertem a szabályokat, akkor már nem is tűnik olyan bonyolutnak mint kezdetben gondoltam. Csak időt kell szánni a szabályok megtanulásához.
  Pozitív, hogy a Shem Philips társasjátékoknak elég jól meg van csinálva a szóló módja is. Látom benne a törődést ellenben azokkal a játékokkal, amelyekkel csak tessék-lássék módon lehet egyedül játszani (magunk ellen pontokért).
  Az alapanyagok valóban kicsit bunfordiak, de összességében nagyon szép játék. A tábla is oké, kicsit furcs, de funkcionális. A kártyáim kaptak kártyavédőt, mert nem volna jó, ha leamortizálnám ezeket a szép "harcosokat". :)

 • ronaiheni

  2022-02-04 08:12:48

  Sokáig szemeztem ezzel a játékkal. Nagyon tetszett a grafika és az összetett játékmenet , de kezdő társasosként kicsit még korainak éreztem . Mivel haladok a játékok kiismerésében a NYK várgrófjai után úgy éreztem itt az idő. És igen . Szenzációsan jó játék . Nekem teljesen átjön a téma , éreztem a kalandozást a felkészülést a kalandozások elött. Kellően szűk , hogy jól meg kell tervezni mit mi után kell beszerezni , hogy aztán feltuningolt csapattal a kellő területet rabolhassuk ki. És bizony fáj ha a csata után a sérülések miatt egy egy harcost elveszítünk. Nekem nem tűnt hosszadalmasnak , kifejezetten jó a kis holtidő amíg a másik játékos teszi a dolgait van idő kigondolni a saját terveinket. És igen fontos a rugalmas tervezés , ha épp az ortunk elött viszik el az afott munkást vagy nyersanyagot. A játéktér színei nekem csepoet sem zavaróak inkább megnyugtató nem veri ki az ember szemét a sok élénk szín . A nyeranyagok kicsit bunfordiak. A kártyák grafikája szuper. Az egyetlen csalódás az ezüst pénz ami nagyon béna papírtokenre sikeredett. Megérdemelt volna valami nemesebb anyagot , méf fa jelölőnek is jobban örültem volna . Bár akinél nagy becsben lesz ez a játék biztosan beszerez fém pénzeket hozzá. Ahogy nekem a dobókockák kaszinós gyönygyházfénye is jócskán elüt a játék tematikájától

 • BodBal

  2022-01-04 08:51:54

  Tökéletesen játszható ketten is, az aszimmetrikus játékosképességek nagyon feldobják. A témája miatt nagyon betalált és plusz pont a minőségi alkatrészekért.

 • hylsuy

  2021-12-29 08:45:45

  A doboz súlya kicsit megijesztett elsőre. Azt gondoltam, higy na én hülye, megint beválasztottam egy bonyolult társast, amit csak egyedül tudok játszani, mert senki nem akar vele annyit szenvedni. Kellemes meglepetés volt, hogy nem olyan bonyolult a játékmenet, mint elsőre gondoltam. Taktikazni kell es van egy kis szerencsefaktor is. Tetszik az, hogy elmegyunk fosztogatni, utana meg hazamegyunk feltöltődni.

 • hierroo

  2021-11-01 20:53:28

  Nekem nincs meg a Raiders of the North Sea, de az applikációval szoktam játszani. Nagyon hasonló a játékmenete a Szkíria fosztogatóihoz, igaz abban nincsenek állatok és van néhány különbség a küldetésekben például. Szerintem az adminisztráció is kikerülhetetlen (kivéve az applikációban). A hibalehetőség itt is fenn áll, mert az ember tévedhet. Mint ahogy ez más játékokban is előfordulhat. És azt is figyelembe kell venni, hogy ha sűrűn játszik az ember (mindegy melyik játékról van szó), és fejbő ismeri a kártyán lévő lehetőségeket, akkor gyorsítható a játék, de ha csak időnként játszunk, akkor bizony újra és újra el kell olvasni a kártyákon a szöveget és esetleg a szabálykönyvet is. Én is figyelembe fogom venni (már amikor ez fontos), ha vásárolok, hogy könnyebben adminisztrálható játékot keressek például ajándékba. Nem ment el a kedvem a Szkítia fosztogatóihoz, de csak akkor érdemes belevágni egy partiba, ha friss és koncentrált az ember. Ha nem, akkor nem ez a játék a megfelelő abban pillanatban. Én ezt így gondolom.

 • kvarclovag

  2021-11-01 19:45:55

  Amiket leírsz, teljesen jogosak, és pont olyanok, amik miatt én nem választok egy játékot. De a kérdésem az, hogy az előd (Raiders of the North Sea) is ilyen nehézkesen adminisztrálós már, vagy ott még azért a kevesebb lehetőség miatt kisebb a hibalaehetőség is?

 • hierroo

  2021-11-01 17:43:39

  Lehet, hogy ebben a játékban a játékidő mindenkinél máshogy jön ki, de biztos vagyok benne, hogy az, hogy 1 óra a játékidő, az csak gyakorlottaknál elég. Ha hárman játszuk, akkor bizony elég sok a holt idő. Amíg valaki tervezget (agyalgat), addig a többiek malmoznak. Egy játékos egy köre hosszú ideig tarthat, mert:
  - A faluakcióknál még viszonylag hamar megtehető a 2 akció, persze csak akkor, ha a várakozás közben ezt már előre terveztük. Ha nem, és ott is gondolkodunk, akkor időt vesztünk.
  - ha támadunk, akkor először is meg kell hogy legyenek a feltételek (ellátmány, szekér, katonák száma). Ha minden oké, akkor jön a számolgatás, hogy most mennyi az erőnk, ami azért mindig változik és mindig újra kell számolni. A vércseppeket kivonni. Utána tudni kell, hogy a munkásunk mit is tud csinálni. Szóval ha ki akarjuk használni az elnyeinket, akkor jó memória kell, mert ha nem, akkor itt is időt vesztünk.
  - Az sem könnyű hogy a saját osztagunk tulajdonságait és erejét tudjuk, az sem ártana, hogy a másét is figyeljük. Mert amikor kész vagy a köröddel, akkor örülsz, hogy kész volt az "agyalás" és nyugi van egy ideig. Azonban vigyázni kell, mert ha valaki elszámol valamit, vagy kifelejt valamit, akkor lehet keresni a hibát! Például nem volt kifizetve valami, vagy csak egy akciót csinált meg egy játékos, és később vettük észre, hogy a faluban 4 bábú van. Stb...stb... A szabálykönyv bogarászását azt most nem veszem figyelembe mint időveszteség, mert az csak néhány parti esetén kell, és azt is csak az elején.
  Szóval három fővel is már elnyúlhat a parti, négynél pedig akár maratoni játék is lehet belőle!

  Kéne valami segédeszköz amivel lehetne jelezni, hogy mennyi az osztag ereje, mert meg lehet zavarodni elég könnyen a számolásba. Vagy csak én vagyok ilyen béna? 🤔🙂

 • Csiracsirke

  2021-08-20 10:27:53

  Jah hát ellátmány kosár akar lenni de tényleg nem hasonlit engem egy gombóc fagyira emlékeztet kis tálkában 😁 mondjuk a gurulással nincs bajom mert a párom horgolt hozzá kis token kosárkákat így mindent szépen elszeparálva tudok tartani ha játszunk vele.

 • hierroo

  2021-08-20 07:49:20

  Örülök, hogy Neked is tetszik ez a játék. Szerintem is egész jó! Én leginkább a kumisz meg az ellátmány alkatrászek alakját nem szeretem (inkább az utóbbit), mert könnyen el tudnak gurulni. Meg nem is tudom, hogy mi a bámatot ábrázolna ez a barna izé? Vannak gondolataim ezzel kapcsolatban. :D

 • nemi92

  2021-08-19 22:04:08

  Sikerült beszerezni nekünk is a játékot. Első körben 3an teszteltük a játékot. Szabálytanulással mindennel együtt volt egy 2 óra legalább, de jól szórakoztunk. Rá pár hétre ismét előkerült, akkor 2en játszottunk és úgy már csak 1, másfél óra körülire redukálódott le a játékidő. Ennél a játéknál már tudtuk mit miért és hogyan csinálunk, azért az sokat számított.

  Nem mondanám bonyolult játéknak, szerintem könnyen tanulható, a szabálykönyv is jól magyaráz.

  A lapok valóban nagyon mutatósak, szerintem érdemes védőzni a lapokat, sokat lesznek azért pörgetve, használva a játékok alatt.

  Nekem nagyon tetszik a sebesülés funkciója és jelölése a játékban. A vércseppek baromi jól néznek ki a kártyákon. Nagyon ötletes, hogy van értelme beáldozni az egyes osztag tagokat, hiszen akkor kaphatunk valami bónuszt.

  Hősök között szerintem azért vannak elég OP lapok is, meg tudják könnyíteni azért az egyes játékosok helyzetét.

  A táblára sokan hivatkoznak, hogy erősek a színek, nehezen átlátható. Részben igaz, de számomra ez nem volt vészes, én nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget.

  Összességében szerintem egy jó kis játék lett. Én azt kaptam tőle amit vártam, és amit az egyes videókban láttam. Nálunk biztosan marad a polcon és sokszor elő fog majd kerülni! 🙂

 • Csiracsirke

  2021-07-09 11:20:23

  Nekem tetszett négyen is nyílván elhúzódott a játék idő a sok agyalás miatt de még így sem hosszú szerintem

 • hierroo

  2021-07-09 08:34:57

  Én is megvettem, és ugyanezt tudom mondani erről a játékról amiket Te. Talán a tábla az, ami lehetett volna másféle módon megoldani, de vélülis nem gond így sem, hogy 5 részre van osztva, csak a térképes megoldást jobban szeretem. A grafikája nagyon szép, de nekem túl letisztult. A Raiders of the north sea és a nyugati királyság trilógia figuráit azért szeretem jobban, mert abban jobban látszik, hogy gazdagabbak, meg szegényebbek, és jobban érvényesül a középkori a hatás. A Szkítiában is látható, hogy katonák vannak a kártyákon, de nekem túl szépek. Valahogy a nomád élethez nekem a nélkülözés, a koszos ruha jobban eszembe jut, mint a gazdagon díszített fegyverek és ruházat. De ez csak apróság.
  A szóló szerintem egész jó, úgyhogy nem bántam meg, hogy megvásároltam. Azt hiszem, hogy a megfordított küldetés kártyákatt nem érdemes a táblán hagyni sokáig - főleg a nagy értékűeket -, érdemes megszerezni azoka, mert az automa előbb utóbb megszerzi magának!

 • Vendetta

  2021-07-08 22:36:07

  Milyen volt négyen?

 • rocky015

  2021-04-21 18:33:13

  Nekem megvan a Raiders of the North Sea, de egyelőre kiegek nélkül, csak a Solo mode van mellé telefonon. A leírás alapján teljesen megegyezik a két játék, bár biztos van eltérés. A Szkítia Fosztogatói-t nem próbáltam még, de valószínű ha lehetőségem lesz rá, akkor kikölcsönzöm.

 • Csiracsirke

  2021-04-21 18:27:55

  Nem olyan rég vettem meg a Szkítia fosztogatóit és kipróbáltam a solo módját. Sokat gondolkoztam és sok videót néztem meg róla mert eredetileg a Raiders of the north sea-t akartam megvenni a viking téma miatt de mindenhol azt láttam, hogy a Szkítia az lényegében ugyan az a játék csak más népcsoportot megjelenítve ami ugye kapcsolodik a magyarok történelméhez is, és többet ad a játék mint az elődje így akinek meg van a vikinges móka kiegekkel annak nem feltétlenül kell ezt a verziót is beszereznie, a játékmenet is ugyan az, munkásokat rakunk le a falunkban és veszünk fel így két akciót hajtunk végre. A játék elején hős kártyákat párosítunk osztagtag kártyákkal és abból választunk egy párt a hős kártya a játék végéig velünk marad, összesen öt osztagtag kártyánk lehet egyszerre lerakva a játékos táblán de bármikor lecserélhetjük a kézbentartott lapok egyikére ha kifizetjük az árát, minden osztagtagnak van képessége amiket kijátszhatunk fosztogatásnál vagy a falunkban emellett lovakkal és sasokkal is ki tudjuk egészíteni a katonáinkat plusz erőt biztosítva nekik ezek a játék végén győzelmi pontokat is hozhatnak. A játék során Kimméria, Asszíria, Perzsia, és Hellászban fosztogathatunk és küldetéseket teljesíthetünk győzelmipontokért és zsákmányokért. A játék akkor ér véget ha már csak két település maradt amit ki lehet fosztani vagy csak két küldetés maradt a játéktáblán. A játék illusztrációi nekem nagyon tetszenek más mint Shem Phillips előző játékaiban nem olyan humoros hangvételüek, a játéktábla is szép csak egy kicsit sötét de hozzá lehet szokni, a jelölők a kártyákkal együtt jó minőségüek, a kockák kifejezetten tetszenek. A doboza eléggé kicsi de színültig van pakolva az insertnek így nem maradt hely, ha a kártyák védőzve vannak a doboz tetejét nem is lehet rárakni rendesen mert megemeli a tartalma ami negatívum lehet még. Összességében nekem tetszett a játék bár még csak soloban volt meg a hétvégén ülünk neki négyen kiváncsi leszek milyen lesz...

 • gavlak82

  2021-03-21 13:25:40

  Jajj, hát ez hatalmas kedvenc! Mondjuk, akinek meg van az elődje, annak nem biztos hogy kell ez is. Munkáslehelyezős, pakliépítős, harcolós társas, jól vegyíti a mechanizmusokat. A tàbla nagyon szép, bár elsőre túlzsúfoltnak tűnhet. Nincs kifejezett munkásunk, egyet lerakunk, egyet felveszünk, szerzünk harcosokat, lovakat, sasokat, ellátmányt, hogy harcba indulhassunk, ez feltétlen szükséges ahhoz, hogy egyedi szìnű bábut szerezhessünk, mert a faluközpontban bizonyos helyekre csak piros, vagy szürke munkást tehetünk. Igazából agyalós, stratégiás. Ki kell gondolnunk előre, hogy miket érdemes beszerezni, persze úgy van vele mindenki, hogy akkor kéne kártya, ellátmány, nem ártana ló se, meg sas sem, meg kumisz. Adott helyszíneken adott számú kockával kell dobni, erőnk növelésére kumiszt ( kancatej erjesztett) használhatunk. Alapjáraton egy vezérrel és egy osztagtaggal indulunk, a többieket felbérelhetjük a központban, 0-4-ig terjedő skálàn van az erejük, a kisebb értékűeknek általában hasznosabb képességeik vannak, de harcban hasznàlhatatlanok. Szóval mindenki rákapcsol, gyűjti az erőseket, a fosztogatásokhoz való feltételeket. Közben küldetéseket is teljesíthetünk, szekér, arany.. beadásával, plusz pontok eléréséhez. Szóval egy jól összetett jàték remek mechanizmussal, szerintem szép táblàval. Mini doboza van, de teli van cuccal :) Mi a bigyókat külön tartjuk tálkákban, ezzel is időt nyerve a setuphoz. Majd elfeledtem megemlíteni a kártyákon szereplő karakterek, lovak, sasok egyedi grafikáját, kicsit ilyen régi, magyarosnak hat, de nagyon szépek.

 • hierroo

  2021-02-22 19:35:21

  Köszi, hogy utána néztél a szóló verziónak! Még elég új játék, és végigjátszások még nincsenek a youtube-on. Reménykedtem, hogy a szóló verzió is jó, és amit írtál az jó előjel egy bevásárlásra. Az Építőmestereket meg szoktam verni, de a Várgrófok elég komoly ellenfél, általában legyepál. Hogyha a nehézség a kettő között van, akkor az pont jó! :)

 • Robby

  2021-02-22 18:18:29

  Nem próbáltam, de megnéztem a kedvedért. Itt az 'automata' játékosnál 4 nehézségi fokozatból lehet indulni. A kihúzott lap alapján igenis jól keresztbe tud tenni a játékosnak. Először is elérhetetlenné tesz egy akcióhelyszínt, utnána fosztogatni próbál a kártyán jelzettek alapján, ha nem tud fosztogatni, akkor sorban különféle dolgokat tehet (küldetés, fejleszti magát, ellátmányt gyújt...) Itt az érdekesség, hogy lovakat szerez és azok erejére támaszkodik, plusz a vezér ereje. A felhasznált lovakat eldobja. A kártyákon egyértelműen meg van szabva, hogy melyik várost szeretné kifosztani, ha elérhető (ha nem tudja, akkor a tőle jobbra levőt) illetve azt is, hogy melyik lovat gyűjti be. Szóval jónak tűnik és erősen belerondíthat a játékodba, ha megelőz a küldetéssel, fosztogatással vagy csak a hátas vásárlással esetleg egy jó akcióhelyet tesz elérhetetlenné. Neki csak a kártyán levő erőforrást kell figyelembe venni, nem azt ami a helyszín alatt van. Így azért úgy tűnt, hogy kemény ellenfél lehet és változatos lesz a játék és nagyon be tud kavarni.

 • hierroo

  2021-02-22 14:43:44

  Szia! Nem próbáltad meg szóló módban? Nem tudom, hogy hasonló az Építőmesterekhet, vagy a Lovagokhoz? Kártya mechanika irányítja az automa lépéseit, vagy csak mindig ugynazt a lépést teszi folyamatosan? Azokat a automákat nem szeretem, amik ne tudnak kereszte tenni a másiknak, és a végén csak a pontozást kell összehasonlítani. Az Építőmestereknél azért jó a szóló is, mert ott belepiszkít a terveimbe. (Mondjuk így izgalmas!) Meg akarom tudni, hogy érdemes e beruházni, mert a Shem Phillips-es játékokban még nem csalódtam.

 • Robby

  2021-02-07 15:45:10

  Már több játékon is túl vagyunk változó játékosszámmal is kipróbálva. Azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon nagyon jó játék. Nehézség szempontból az építőmesterek és a Lovagok közé tenném. Asztalméretben szintén :) Egy picivel több hely kell neki mint az építőmestereknek a játékostáblák miatt. Négy játékossal már hosszabb is lehet a játékidő, de legalább lesz időnk felkészülni a körünkre, hogy mit szeretnénk csinálni, így nem lesz unalmas. Érdemes több lehetőségre is felkészülni... Alapvetően pörgős a játék és nagyon jelen van a versenyhelyzet, így nem érünk rá szöszmötőlni. A kártyákon levő grafika egyre jobban tetszik, a North Sea és a Nyugati Királyságok után egy kis felüdülést is nyújt, bár nekem azok a grafikák egyből belopták magukat a szívembe. A fő táblával viszont még nem tudtam teljesen kibékülni. Ez a vízszintesen különböző részekre tagolt tábla nem tetszik annyira, a színvilága sem lett teljesen eltalálva, mert a követelmények beleolvadhatnak a háttérbe (egszer nem is látta az egyik játékos, hogy szekér is kellene), illetve a kis napozó emberke egy partra úszó bálna (itt az öngyilkos bálnák mengentését is beleláthatja valaki a játékba) mellett elég viccesen fest. A félig futó pontozósáv sem teljesen indokolt, mindamellett, hogy esztétikailag nem a legszebb élég szűkös is. A kockák nem viszik el a szerencse irányba a játékot, inkább a kockáztatás felé, illetve az irányba, hogy egy-egy fosztogatás után azért újra rendbe kell szedni a sereget mielőtt nekilátnánk az új fosztogatásnak. Tehát a fosztogatás mindenféleképpen sikerül,ha be tudtuk adni a hozzávalókat, de nem mindegy, hogy mennyi pontot szerez, vagy sebesülést szenved el a csapatunk. A szerencse inkább a kártyák irányában van jobban jelen. Vannak erősebb kártyák, amik azért sokat tudnak segíteni (pl. gyógyítás, jobb régiók kifosztása), de alapvetően ennyi szerencse csak növeli a jétékélményt, mert kezelhető és még reális is lehet a témában. Szerintem Shem P. játékai közöttt a legjobb jelenleg.

 • hierroo

  2021-02-06 19:29:22

  Nekem eddig az általam ismert összes Shem Phillips által készített társasjáték tetszik! Ez a Szkítás játék is bekerült a kedvenceim közé! A grafikával sincs semmi gond, még ha kicsit színes és díszes is. A grafikus is szép munkát végzett szerintem. Kábé ugyanazt az érzést érzem rajta mint a Nyugati királyságnál. Attól tartok, hogyha ezt a társast meg akarom venni, akkor először új és nagyobb asztalt kell vennem! :D Már a Lovagoknál is csak éppenhogycsak fértek el a dolgok két játékosnál. Biztos, hogy megnézek egy két videó a szkítákról is! :)

 • pvikkancs

  2021-02-05 10:45:49

  Hosszas dilemma volt, hogy ez vagy a Raiders of the North Sea. Végül emellett voksoltam, mégpedig a magyar megjelenés és a költséghatékonyság miatt :D Nagyon rákattantam Shem Philips munkáira, az építőmesterek favorit lett és most már ez is, azt hiszem a lovagok lesz a következő. Aki szereti a munkáslehelyezős+pakliépítős játékokat, annak ez kötelező darab. Pici kompakt dobozt kapunk, de az tele van pakolva rendesen minőségi alkatrészekkel, már-már kicsit túlzásba vitték, minden alkalommal logisztikázni kell elpakolásnál. Nagyon kéne neki egy rendező, illetve a pontozó amit hiányoltam, és kb ennyi amit negatívumként tudok említeni. Ketten játszottuk eddig és nagyon kis pörgős játékmenete van, nem fenyeget a beragadás veszélye, annyi lehetőség kínálkozik. Interakció is van azért (elfosztogatjuk egymás elől a városokat, ill. küldetéseket teljesítünk). Nekem nagyon tetszik ez a falun belüli egy munkás le-egy munkás fel akció, így egyszerre két dolgot is tudok csinálni. Nincs saját munkásunk, hanem ugyanazokat pakolgatjuk és minden színnek adott, hogy hová helyezhető le vagy mi mást ad. Nem túl hosszú de nem is rövid. A grafika nekem tetszik a kártyákon/játékostáblán, a játéktáblán kicsit túl sok a kép. Akinek van lehetősége fémpénzzel együtt rendelje meg, sokat dob rajta!

 • Robby

  2021-01-29 23:12:25

  Szerintem, ha megvan az összes kieggel, akkor nem biztos, hogy megéri megvenni. Más grafika és egy kis ráncfelvarrás, de jó értelemben. Nincsenek plusz elemek amiket a pályához kell illeszteni és nagyon jól megoldotta a harcrendszert is. A játékostábla nekem sokkal jobban tetszik a ROTNS-ben, mert az olyan szép egybefüggő térkép és teljesen jól el lehet képzelni a fosztogatásokat. Itt meg van 4 külön régió egy-egy vízszintes vonallal elválasztva ahol fosztogathatunk. De a játékmenet sokkal letisztultabbnak tűnik és itt 1-4 játékossal játszhatunk míg a ROTNS-ben többel (a kiegekkel együtt). Szóval csak akkor éri meg (ha megvan az összes kieg a ROTNS-hez), ha rajongó vagy, esetleg a nyelv miatt, vagy az egyszemélyes játékmód miatt. Árban is jó, mert én annyiért vettem, mint az alapjátékot anno. De majd még írok, ha lesz benne több játék.

 • harnas1207

  2021-01-29 22:29:47

  Szia!

  A grafika nekem jobban tetszik, mint a Mico féle rajzok. Szerinted mennyire van létjogosultsága a ROTNS mellett? Nekem megvan a ROTNS összes játéka (Saga is), kiegje és promó lapja és ráadásul szeretjük is őket. Így elbizonytalanít, hogy adjak-e ki pénzt olyan játékra, ami ennyire ugyanaz, csak magyar nyelven.

 • Robby

  2021-01-29 19:00:11

  Végre megérkezett és azt kell, hogy mondjam megérte várni rá. Összességében kb. 80%-ban megegyezik a Raiders Of The North Sea-vel és az összes kiegészítővel. Nekem a ROTNS grafikája nagyon tetszett, a Szkítia számomra nem tudta felülmúlni. A térkép sokkal szebb és kidolgozottabb a ROTNS-ben. A kártyák meg ugye kinek ez, kinek az tetszik jobban, de jók lettek itt is nagyon, mennek a játék hangulatához. Egyik nagy előny, hogy ez megjelent magyarul is, így akit visszatartott a kártyákon levő szöveg most már azok is megvehetik bátran. A játékmenet viszont szerintem sokkal letisztultabb lett, gondolok itt arra, hogy a harcosok csak sebzések által kerülhetnek a másvilágra, nem pedig az egyes helyeken található Valkűrök után. Ezt nagyon jól átvették a ROTNS:FOF kiegből és megfelelően egyszerűsítették le. A karaktereket kiegészítő állatkák újdonság (talán a Jarl-ok nagyobb erejét képviselik) ami nagyon tetszett ránézésre. Ami még negatívum kicsit, de csak az előddel összehasonlítva: A fémpénz helyett itt papírból készültet kapunk és a jelölők is ugyanolyanok (jó ez talán azért, hogy húzásnál ne lehessen kitapogatni). A mézsör helyett van kumisz ami egy kics kelyhecske, de az ellátmány az barna gombóc amiről hirtelen az egyszer már hasznosított ellátmány juthat az ember eszébe.

  De azért összességében nagyon tetszik a játék, a grafika szép lett, a minőségre nem lehet panasz, a dobozba bőven van tartalom (alig fér vissza) és a legnagyobb pozitívum, hogy a ROTNS áráért megkapjuk az alapjátékot és a szerencsésen átdolgozott mindkét kiegészítíőt is. Mindenkinek csak ajánlani tudom, föleg azoknak akiknek tetszett a Nyugati Királyság Építőmesterei, de annál azért izgalmasabb, kicsit összetettebb játékot szeretnének (de nem annyira bonyolultat, mint a Lovagok és Várgrófok). Majd ha lesz jópár játékom ezzel akkor írok még róla, ezek az első benyomások voltak és kicsit összehasonlítottam a ROTNS-vel. Ja és kapunk egy játékos módot is!

 • ruiza25

  2021-01-28 10:48:53

  Hozzánk kedden érkezett, tegnap megvolt a próbajáték is. Hú hát nem sok tapasztalatom volt munkáslehelyezős játékok terén (Viticulture, Everdell?) és itt ez még kapott egy csavart is (egy munkást lehelyezek egyet elveszek). Mivel próbajáték volt még igencsak előkerült a szabálykönyv de a végére már jól működött minden, bár kicsit hosszúra nyúlt, de ahogy jobban megismerjük a képeségeket és a lehetőségeket ez változni fog. És lehetőség, mélység van bőven, rengeteg fajta harcos van + az állatkártyák is csavarnak egyet a dolgon, valamint a fosztogatás élménye véleményem szerint igen nagy újrajátszahatóságot kínál. A játék grafikája szerintem gyönyörű nagyon megvett, a komponensek nagyon jó minőségűek, és van bőven tartalom ami miatt a dobozba igencsak logisztikázva lehet bepakolni, egy insert jól fog jönni hozzá. Egy játék alapján egyelőre ezek a tapsztalatok jöttek le de biztosan elő fog még kerülni.

 • Barnil

  2020-10-29 22:14:03

  Na jó... Egyébként pont ma mondtam le róla, de ez akkora pozitív löketet adott. :) Sajnos én vagyok a családban, aki már nagyon játszana valami összetettebbel, szóval a kommented miatt még jobban őrlődöm. Na mindegy még egy álmatlan éjszaka már szinte fel sem fog tűnni. :)

 • Marcike

  2020-10-29 21:10:58

  Szerintem a Nyugati Királyság Építőmestereit mindenképpen érdemes beszerezni a karácsonyfa alá. Nem mondanám bonyolult játéknak, inkább csak figyelmet és tervezést igényel. Könnyű tanítani és mivel látod, hogy a többiek hol tartanak, a kellő ponton "el tudod venni a gázt", ha nem akarod elvenni a kedvüket a játéktól azzal, hogy Te nyersz :-) Nem minden játékban lehet ilyen kevéssé feltűnően megvalósítani.

  Ez a Szkíták bizonyosan összetettebb, már maga az eszközkészlet is dagályosabb. A dizájn fotó alapján egyáltalán nem jön be, de élőben talán tetszeni fog...

 • Robby

  2020-10-28 19:14:28

  Nekem nagy kedvenc a Raiders of The North Sea, erre is kíváncsi leszek. Szerintem szép lett a feldolgozás, de a vikinges grafikát nem tudja nálam űberelni. Ha jól láttam a fémpénzek is műanyaggá változtak, de legalább az ára elfogadható lesz.

 • Barnil

  2020-10-28 16:48:55

  Én nem tudom eldönteni, hogy ez jó-e avagy sem. Igen, mert egy viszonylag egyedi témát használ, a vikingek kezdenek már számora unalmassá válni. Meg hát természetesen mert megjelenik magyarul, ráadásul ahogy Marcike írta több kiegészítőt is beledolgoznak. És nem, mert a vikingek tényleg menőbbek. :) De mivel a társaságomban fontos, hogy a játék magyar legyen, nem tudom mennyire nyelvfüggő, één inkább annak mondanám, ezért én (is) kíváncsi vagyok miatta.
  Mindenesetre már a fél fejemet lerágtam, hogy még egyetlen játékot sem próbáltam a szerzőtől, míg mindenki más legalább egyet igen. Rengeteg róla a pozitív vélemény is. Pedig eljátszottam még azzal a gondolattal is, hogy karácsonyra bedobom a családnak, de félek hogy bonyolult lenne mint tanítani, mint játszani.

 • Marcike

  2020-10-28 15:32:32

  Igazad van, ez tényleg a North Sea javítása, ráadásul két kiegészítő is bedolgozásra került, így sokkal jobban megéri majd ezt megvenni, mint a régebbi három dobozt... Más kérdés persze, hogy a vikinges dizájn szerintem is sokkal-sokkal jobb, kár, hogy nem abból csináltak egy "Essential" kiadást. Na de remélhetőleg azért ez is klassz lesz! :-)

  A kiadó leírása szerint a Szkítia fosztogatói egy könnyen tanulható munkáslehelyezős, kártya- és nyersanyag menedzselős, szett gyűjtögetős stratégiai társasjáték lesz, melyben a játékosoknak minél erősebb és hatékonyabb fosztogató csapatot kell összeállítaniuk és minél több zsákmányt/győzelmi pontot szerezni.

  Én nagy rajongója vagyok a Garphill Games játékainak, a A Nyugati királyság trilógia tagjai örök darabok maradnak a gyűjteményünkben.

 • Alleira

  2020-10-23 09:31:04

  Hogyha valaki nem tudja, ez egy Raiders of the North Sea lesz áttematizálva ès ráncfelvarrva, így akinek az előbbire fáj a foga, érdemes lehet megvenni, mert elképzelhető, hogy a Scythia megjelenése után Out of Print-té válik.
  Személy szerint várom a megjelenést, de a vikinges téma sokkal közelebb áll hozzám, és a grafikust is sajnàlom, hogy leváltotta Phillips, mert már a játéktér is hihetetlenül zsúfoltnak hat.

A Szkítia fosztogatói társasjáték és kiegészítői (2)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 1.5 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Nyelvfüggőség:  Közepesen nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Shem Phillips
 • Illusztrátor:  Sam Phillips
 • Kiadók:  Portal Games, White Goblin Games, YOKA Games, Korea Boardgames co., Ltd., Garphill Games, Cool Mini Or Not, Schwerkraft-Verlag, Fever Games, Renegade Game Studios, PixieGames, Ediciones Primigenio, Lavka Games, Reflexshop Kft, TLAMA games, Mosaico Jogos, Lord of Boards, MEEPLE
 • Elérhető nyelvek:  cseh, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

 • Garphill English edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6.7 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: német
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6.7 cm
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6.7 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • Renegade English edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6.7 cm
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6.7 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: olasz
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 23 cm x 23 cm x 7 cm
 • MEEPLE English edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6.7 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: lengyel
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6.7 cm
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: ukrán
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6.7 cm
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7 cm
 • Chinese edition
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6.7 cm
 • Japanese edition
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6.7 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Szkítia fosztogatói társasjátékhoz