Hősök útja
Hősök útja
Hősök útja
Hősök útja
Videó beküldése

Hősök útja

Társasjáték, 2020
Értékelem!

A Hősök útja egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a történetmesélés, a kockadobás, a pakli építés és a solitaire mechanizmusokra. Hős...

A Hősök útja egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a történetmesélés, a kockadobás, a pakli építés és a solitaire mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Hős vagy Ellenség? Légy Te a saját sorsod kovácsa... szó szerint!
A hősök útja csupa kaland és viszontagság. Van, akit a küzdelmek nemesítenek, van, akit megrontanak. A hősnek Te jelölöd ki az útját, de az elvetett rúnák nyomán azt a sors egyengeti. Szerencsére, ha bölcsen választod meg az ösvényt, amin haladsz, hősöd beteljesíti saját végzetét. Hogy tisztalelkű, nemes hősként érsz-e oda, vagy olyasvalakiként, akinek kezéhez vér tapad és mellkasában romlott szív dobog, csak a Te döntéseiden múlik!

A Call to Adventure egy egyedülálló "rúnadobós" rendszert alkalmaz a kihívások megoldására, amely így a történetmesélés igen egyedi útjává válik. A történetek sokszínűségéről a több, mint 150 egyedi kártya gondoskodik. A játékosok minden játékot egy eredetkártyával kezdenek, amely leendő karakterük háttértörténetét adja, valamint ez határozza meg kezdő képességüket is. Ezen kívül választanak maguknak egy motivációt, és egy titkos végzetet, ami a többi játékos előtt egészen a játék végéig rejtve marad.

A játékos egy körben megszerezhet egy új tulajdonságkártyát az asztalról, vagy szembenézhet egy kihívással. A kihívások mindegyikének két lehetséges útja van, és a játékos dönti el, hogy melyik útra próbál rálépni. Például az a játékos, aki a Tolvajcéh kihívást választja, eldöntheti, hogy kémnek vagy pedig gyilkosnak áll. De akár egészen a gyerekkorig megalkothatjuk hősünket. Aki szembekerül gyerekkori riválisával, dönthet, hogy elnyeri ellenfele hűségét vagy pedig eltiporja a földönfekvőt. Minden kihívásnak van egy nehézsége, és adott az is, hogy milyen tulajdonságokra lesz hozzá szükség. Minél több képességgel rendelkezik egy adott játékos a kihívás leküzdéséhez, annál több rúnával dobhat, így annál könnyebben tudja majd a kihívást teljesíteni.

A Call to Adventure nem más, mint azon kalandok sora, amelyben a játékosok a hősüket végig vezetik annak történetén, a kezdetektől a végig, mely a játék során egyedileg íródik. Minden új kártya gazdagítja, színesíti történetedet. Vigyázz! A negatív tapasztalatok építő jellegűek is lehetnek, ugyanakkor megvan az esély arra, hogy karaktered sötét útra lép... Ahogyan a játékosok hősei képességekkel és tapasztalattal gazdagodnak, úgy nő a kihívások nehézsége is. Az a játékos győz a játék végén, aki a legtöbb (sors)pontot gyűjti össze! A játékosok versenghetnek egymással, de akár vállt vállnak vetve is nekivághatnak a kalandoknak, amely hatalmas, gyönyörűen illusztrált kártyák és az asztalon csörgő rúnakövek között vezet majd.

A játék végeztével érdemes hangosan felolvasnotok, hogy a játék során milyen hőst sikerült alkotnotok, honnan indult és hová jutott. Ez egy rendkívül érdekes, extra réteget ad hozzá a játékélményhez!

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Magyar nyelvű ismertető

Magyar nyelvű játékmenet

Angol nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
 • 12 590 Ft-tól
 • -10%-1 399 Ft

Kategória: Kártyajáték, Fantasy, Kockajáték, Könyv alapú
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Kooperatív, Történetmesélés, Kockadobás, Pakli építés, Solitaire

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Hősök útja társasjáték videók (15)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • lupkovicslaci

  2021-10-14 20:55:47

  Szép játék. A fantasy világ árad az egész játékból. A rúna dobás izgalmas. Frissítően hat a sima kockás megoldás helyett. Élvezetes pontgyűjtögetős játék. Ahol a végén hősünk történetének elmesélésével a többiekkel is megoszhatjuk saját karakterünk sorsát. A játék szabály nem a legjobb néhol zavaros. Érdemes videókat is megnézni róla... Valamint a rúnák jele és szín használata nem a legjobb. Sötétben összetéveszhető. Ezt a pár hibát leszámítva szerintem remek játék. Az euro és az ameri kellemes elegye.

 • adam.torda

  2021-07-30 11:32:32

  A hősök Útja társasjáték egy fantasztikus szerzemény, de!
  Én nagyon szeretem, szinte az egyik titkos kedvencem (nincs kedvenc társasjátékom :D ) hisz szerintem elragadó dolog, hogy nem csak azért küzdesz a játék során, hogy a végén megnyerd azt, hanem azért is hogy egy olyan egész, te általad alakított sorsa jöjjön ki a "karakterednek" ami számodra a megfelelő. Lehetsz egy gonosz, utcátjáró ember akiből a végére egy királyi sarj lesz aki a népéért megváltozik, de akár egy szeretett családban nevelkedő ifjú aki a végére bérgyilkos lesz. "Minden rajtad áll"
  De...ha ehhez nem vagy elég kreatív, vagy nincs nagy képzelőerőd, vagy a végén nem akarod elmesélni a te történeted akkor lehet hogy számodra kicsit unalmas lesz a társasjáték mechanikája, ami igazából a képzelőerővel, és meséléssel lesz komplett, egész.

 • wondervani

  2021-04-14 22:25:25

  Szia. Még nem.

 • Vendetta

  2021-04-13 20:17:36

  Szia Wondervani! meg szeretném kérdezni, hogy játszottad-e már egyedül a Hősök útját?

 • andras.vas86

  2021-04-13 15:01:05

  Nagyon szép játék, igazi élmény a rúnadobás (végre nem kocka), kell hozzá egy kicsi szerepjátékos véna, hogy igazán átérezd, főleg a végén amikor összefoglalod a Hősöd útját, nem egy száraz matekolós game. Aki teheti próbálja kis és bújjon bele egy Hős bőrébe.

 • veerzoltan80

  2021-04-07 11:02:00

  A Húsvéti ajándékok egyike volt a család számára a játék. Mivel én tizenéves korom óta - és az már nem ma volt :) - fantasy rajongó vagyok, nagy lelkesedéssel vártam a bontást. Már az elején megfogott a remek insert, ez minden körülmények között nagy pirospont. A kártyák csodaszépek, igaz vannak a stílusukban eltérések, de nem ütközik ki nagyon. Remek képi világot teremt a játék. A rúnák eddig jól vizsgáztak anyagminőségre, mondjuk nem asztalra, hanem dobókosárba szórjuk őket, így talán kevésbé kopik.

  A játékmenet elsőre kicsit fura volt, de másodikra már szinte autómatikusan jött minden. A karakterünk építgetése kimondottan izgalmas feladat, ahogy egyre több mindenben merül el és kapja az ikonkákat az új képességekhez, vagy egy-két képességét fejleszti tökéjre, komoly dilemma melyik éri meg jobban, még nem jöttünk rá. Pl párom a második játékban szinte csak a lila képességét fejlesztette, de mivel alapok is jól jöttek a pakliból és mindig tudott valamit "megoldani" a körében elképesztő tempóban erősödött és ment végig a 9 lap begyűjtésén, röhögve nyerte meg a játékot. Közben fiammal mi csak aszisztáltunk és szedegettük fel a lepattanókat.

  A hős - antihős kártyák jól hozzák az interakciókat a játékba, a szövetségesek egyenlőre kicsit gyengébb lábakon álló része a társasnak a mi szemünkben, de valószínűleg azért mert nem sok jött még ki a partik alatt.

  Külön megemlíteném azt a szabálykikötést, hogy a végén el kell mesélned a hősöd kialakított történetét. Teljesen meglepő hogy milyen összefüggő és összekapcsolódó dolgok jöttek ki. Fiamnak pedig remek fogalmazási gyakorlati feladat :)

  Kell még némi idő amíg minden finomságát levesszük a játékmenetnek, de az első benyomásaink a várakozásnak megfelelően igazán pozitívak. Szép kivitelezés, egyedi megoldások, egyedi világ,kihívás is van benne és a Végzet (szerencse) faktor sem marad tétlen a játék alatt. A "sokszor előkerül" polcra tettük a játékot :)

  Remélem a kiegészítők is érkeznek majd magyarul, kíváncsi lennék rájuk.

 • wondervani

  2021-03-14 21:37:07

  Ma próbáltuk ki a barátnőmmel. Ez a játék valami hihetetlen, a kártyák csodaszépek. Ötletes,hogy egy törtenetet kell alkotni és elmesélni, néha kicsit kanyargós az út de azért a végére egy nagyon szép történet kerekedik ki. És igen rúnákkal dobni hihetetlen jó érzés. És az is igaz,hogy a szabálykönyv kicsit zavaros, de ahogy játszottunk rájöttünk magunktól kb. mit hogy kell. Nem figyeltünk a pontokra a történet volt a cél. Így pl. én elég kevés hőskártyát játszottam ki ami szintén pont... de nem baj egy nagyon szép történetet csináltam talán a legszebb kártyával a végén ( nézzétek meg : A fény küldötte ) tudtam mikor a kezembe került az elején mindegy milyen történetem lesz ez lesz a vége :D Sikerült. Az tuti,hogy többet elő fogjuk venni, én is szeretném beszerezni és plusz pont, hogy lehet egyedül is játszani, illetve, hogy bármikor átnézhetem a csodás kártyákat. (Azért az mond valamit,hogy a kártyák alján ott az alkotó neve. )

  Nyugodt szívvel ajánlom, ha szeretsz olvasni, szereted a szép képi világot, szeretsz történetet készíteni, szereted a fantasy-t és valami újfajta társasra vágysz. Ez tuti be fog jönni. :)

 • adddam555

  2021-01-28 07:20:56

  A Hősök útja játékot a gyönyörű, történetfűzéshez inspiráló festményes kártyák alkotják. Egyelőre kétfős, ellenlábasok és szövetségesek nélküli módban próbáltuk ki: egyszerű szabályrendszert és mechanikát jelent a kártyagyűjtögetés rúnadobással. A hős/antihőskártyák szépen adnak lehetőséget a váratlan izgalmakra, vagy némi konfrontációra. A konfrontálódás mennyisége ilyen játékmód és játékosszám mellett, tapasztalatom szerint nem annyira sok. A szép kártyák és a történetutak megkívánják, hogy el is meséld a történetedet; ez a történetalkotós mesélős rész a játék lelkét adja, az egyszerű de azért sok taktikázást is igénylő játékmenethez. A játék szabálykönyve döcögősen adta át az információkat; számomra első olvasatra kissé zavaros, nehezen volt értelmezhető. A kártyák és játékostáblák erősebb anyagból készülve jobbak lennének, kissé kopósak. Először a solo módnak álltam volna neki, de érdemes többen, versengő módban nekimenni a játéknak első körben, mert ehhez képest több mindenre kell majd odafigyelni a kooperatív és solo módban- ja, igen ilyen lehetőségek is vannak benne. Jó élmény, van is kedvem vele tovább játszani, aztán majd ha több játék lemegy, akkor több tapasztalati ponttal a zsebemben tudok új infókkal szolgálni később 😊 Ja, és a rúnadobás király. Úgy tűnik, hogy ajánlós.

A Hősök útja társasjáték és kiegészítői (6)

 • Call to Adventure: Name of the Wind társasjáték Kiegészítő

  A Call to Adventure egy hős-alkotó játék, ami vegyíti a stratégiát és a történetmesélést. Hasonló néhány táblaépítős játékhoz, csak itt ahelyett, hogy egy királyságot vagy egy civilizációt fejlesztgetnél, egy karaktert építesz. Minden játékos a hősének legfontosabb tulajdonságait meghatározó lapokkal kezd; hogy honnan jött, mi a motivációja és mi a...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Call to Adventure: Name of the Wind társasjáték Kiegészítő 6990 Ft-tól! - 4 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Call to Adventure: Stormlight társasjáték

  A Call to Adventure: The Stormlight Archive hivatalos feldolgozása Brandon Sanderson nagysikerű Viharfény krónikák című fantasy sorozatának. Ez az önálló játék Roshar viharoktól és háborúktól dúlt világában játszódik, ahol egyedül a Tündöklő Lovagoknak van esélyük szembenézni és állni a sarat Odium haragjával szemben. A Call to Adventure játékrendszerét...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Call to Adventure: Stormlight társasjáték 12891 Ft-tól! - 4 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Call to Adventure: Kickstarter Exclusive Card Pack társasjáték Kiegészítő

  A set of six cards (3 heroes, 3 antiheroes) available to original backers of the Call to Adventure Kickstarter. These were packaged together but separate from the base game box. Call of the Wild 1 Triumph This turn, gain +1 to attempt a Triumph path, or +2 to attempt a Nature path Word of Honor 1 Triumph This turn, gain +1 to attempt a Triumph path, or +2...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
 • Call to Adventure: Hero of Destiny Promo Card társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 9+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Call To Adventure: Epic Origins társasjáték

  In this hero-crafting card game, 1-4 players compete to earn the highest Destiny score while cooperating to defeat the Adversary. Like the original Call To Adventure, Epic Origins is a tableau-building game where players draft cards, cast runes, and overcome challenges to score victory points. For players familiar with Call To Adventure game system, Epic...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 13+ éves

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 60 perc
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  13+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Johnny O'Neal, Christopher O'Neal
 • Illusztrátor:  Matt Paquette
 • Kiadók:  Asmodee, Hobby Japan, REBEL.pl, Gém Klub Kft., Brotherwise Games, La Boite de Jeu, GaGa Games
 • Elérhető nyelvek:  angol, francia, német, magyar, japán, lengyel, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
  • Súly: 1.3 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: francia
 • German edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: német
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: magyar
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: japán
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 23.5 cm x 30 cm x 8.2 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: lengyel
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Hősök útja társasjátékhoz