A Mars terraformálása: Árész-expedíció
A Mars terraformálása: Árész-expedíció
A Mars terraformálása: Árész-expedíció
A Mars terraformálása: Árész-expedíció
Videó beküldése

A Mars terraformálása: Árész-expedíció társasjáték

társasjáték, 2021
Értékelem!

A Mars terraformálása: Árész-expedíció egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 - 60 perc. A játékot 2021-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb egyszemélyes játék kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Medium Game of the Year kategóriában. A...

A Mars terraformálása: Árész-expedíció egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 - 60 perc. A játékot 2021-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb egyszemélyes játék kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Medium Game of the Year kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, az egyidejű akciók, a pakli tervezés, a váltakozó fázisok és a solitaire mechanizmusokra.

A Kockamanó leírása:

A Mars terraformálása. Ismerjük a történetét. 24. század, az emberek meghódítják a vörös bolygót, interplanetáris megakorporációk szállnak versenybe a terraformálásért, hogy minél jobb támogatásokat szerezhessenek a Földről, és sikerre vigyék vállalkozásaikat. De miért ne lehetne ugyanazt a történetet máshogyan is elmesélni?

Csatlakozz az Árész-Expedícióhoz, és terraformáld a Marsot a felújított, áramvonalasított szabályú játékban. A hangulat ugyanaz maradt, az élmény azonban fényévekkel javult! Még mindig sikerre tudnád vinni a vállalatodat?

Forrás: Kockamanó
Az üzletekben most 10% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 11 000 Ft-tól
 • 38 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Sci-Fi, Világűr
Mechanizmus: Váltakozó képességek, Egyidejű akciók, Pakli tervezés, Váltakozó fázisok, Solitaire, Follow, ECO-05 Income

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Sci-fi

Ebben a társasjátékban megelevenednek a könyvekből, filmekből és számítógépes játékokból ismert tudományos fantasztikus történetek.

A Mars terraformálása: Árész-expedíció társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

A Mars terraformálása: Árész-expedíció + promó + 4 playmatmodosgergo, Győr, Mosonmagyaróvár

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Győr, Mosonmagyaróvár! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Fullos magyar csomag: alapjáték, promó pack, 4 darab neoprén playmat. Kb 5x került asztalra. Prémium kártyavédővel +3000 Ft Csere: Città-Stato, Imperial Steam, Cryo, Troyes

1 érdeklődő


A Mars terraformálása: Árész-expedíció Collector's Editionryek, Budapest XI. kerület, vagy belváros. Posta megoldható a vevő terhére.

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest XI. kerület, vagy belváros. Posta megoldható a vevő terhére.! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Nem tetszett annyira, hogy a TM mellett megtartsuk

4 érdeklődő


A Mars terraformálása: Árész-expedícióretinorbert90, Rákóczi tér, Corvin negyed

Csak személyesen itt: Rákóczi tér, Corvin negyed!

promólapokkal

3 érdeklődő


A Mars terraformálása: Árész-expedícióbarna.baranyi, Budapest, IX.

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest, IX.! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

kihasználatlanság miatt eladó 1x játszott Árész expedicíó +4 playmat

1 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

A Mars terraformálása: Árész-expedíció társasjáték videók (12)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb egyszemélyes játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2021

Medium Game of the Year

jelölt, Golden Geek Awards, 2021

Kommentek

Kommentek

 • 1977.07.16.kzs

  2022-10-14 22:52:33

  Maradok a jól bevált nagytestvérnél. Nem hiszem, hogy valami újat tudna adni. A leírások alapján egyáltalán nem fogott meg.

 • sandor6

  2022-10-11 19:22:20

  Egyik legjobban várt játék volt számunkra, hiszen a nagy testvére a kedvenc játékunk.

  Néhány dolgot kijavított az eredetihez képest, viszont pár dologban vissza is lépett.

  Először is, a játék kinézete csodálatos!!Nagyon boldog vagyok, hogy a doboz végre nem üres és ömlesztett, hanem van benne végre egy elfogadható insert.

  Külön pozitívum, hogy a játékos táblák mélyített, csúszásgátlósak, viszont a nagy tábla sajnos visszafelé haladt fejlesztés tekintetében.

  A kockák matt verziója jobban tetszik, mint a fényes, talán kisebb a sérülés veszély is.

  Táblák vastag, jó minőségű kartonok, teljesen jók.

  Sajnos viszont a nagy tábla csúszik, a jelölő átlátszó és sokkal nagyobb mint a sávokra ami kellene.

  A játék nem rossz, sőt, kimondottan jóra sikerült. Célját elérte, sokkal gyorsabban játszható és körülbelülre megadja a kellő érzést.

  Viszont hiányoltam az új cégbirodalom kártyákat belőle.

 • en3r6y

  2022-07-07 08:08:26

  Tegnap mi is kipróbáltuk a játékot, és bár nekem nincs tapasztalatom a nagytestvérrel, nagyon tetszik a játék. Szépek a komponensek, szépek a grafikák, és jó az anyaghasználat is.
  Maga a játékmenet is remek. 8 éves fiammal játszottunk és a vége felé már talán kezdte is érteni, hogy mi miért, hogyan van. Persze a mélyebb stratégia kialakításának tervezéséhez kell majd még sok játék még az én részemről is.
  Egy valamit hiányolok belőle, a másik játékossal való interakciót. Sok kártya nem pörgött át a kezünk alatt, de nem találkoztam olyannal ami a másik játékosra hatna. A játékosok közötti interakció kimerül abban, hogy ki milyen fázist választ.
  Azon gondolkodtam, hogy a V. kutatás fázist miért nem egy kártyalicitálós fázissal oldották meg. Ahol a játékosok felcsapott lapokra licitálhatnak valamilyen formában, ezzel is növelve az interakciót. Valaki gondolkodott már közetek hogy lecseréli a V. fázist valami ilyesmire? Mennyire ütközne ez egyéb dolgokkal?
  A kiegek esetleg hoznak olyan lapokat, mechanikát ami hat a többi játékosra?

  Jah és még valami ami eszembe jutott. A nagytestvés kártyáin vannak színesítő szövegek. Ezek nekem nagyon hiányoztak a kártyákról. persze kitaláltunk mi kis történeteket és hogy éppen mi történik, valamint a kártya design is olyan, hogy nem tudom hol lenne rajta jó a kis szöveg, de szerintem sokat ad az ilyesmi a játékhoz.

 • ryuk669

  2022-06-29 22:16:20

  Én azt mondanám, hogy érdemes lehet kölcsönözni, amikor tudjátok hogy lesz nyugis hétvégétek, és tudtok is vele játszani. Én szerintem nagyon jó lett. Sok minden jobban tetszik mint a nagytesónal (pl grafika, meg a kiválasztható fáziskártyák, a laphúzás) de mi is, mint Csana 63-ék mindenképp megvártuk amíg egyikünk befejezi az akciókat és csak utána kezdtük mi is. Szerintem ha ezt egyszerre teszitek, akkor lehet rövidebb a játékmenet, mert ugye 2 vagy 1fázisra csökkentve a lehetőségeket gyorsabban lehet haladni mert kevesebb a kijátszási lehetőség. De tény hogy amíg bizonytalan vagy, főleg hogy eladtad a nagy marsot, én mindenképp ajánlanám a tesztelést megvétel előtt. Elég jó kis kölcsönzők vannak már, vagy nem tudom van e lehetőség kipróbálni a közelben.

 • godzsakattila

  2022-06-29 14:19:01

  "Nem tudsz annyira tűpontosan tervezni, mint az előzőben" Érdekes, számomra ez az a játék, ahol bármilyen stratégiát is tervezel el vagy a lapok (minden jön csak pont olyanok nem amikkel tervezni akartál) vagy az ellenfelek (ugyan arra áll rá ő is, vagy gátol téged az elképzelésedbe mert rájön) úgy is felülírják és folyamatosan taktikázni kell, elkézelést váltani és ráfeküdni arra ami épp úgytűnik eredményesebb lesz, majd három generáció után más iránybe indulni a fentebb leírtak nyomán 😂

 • Mixike

  2022-06-29 10:25:15

  Egy játék után: hát ez valami fantasztikus.

  Sokkal élvezetesebb mint az előző mars. A kártyák szebbek, jobbak, jobban átgondoltak. Az engine building része sokkal jobb ezzel az újítással amit az acél/titán termelés csavarral hoztak. A kártya termelés is borzasztóan fontos lehet stratégiailag. A fázis választás pedig zseniális. Nem tudsz annyira tűpontosan tervezni, mint az előzőben, de helyhezközel be tudod lőni már 1 játék után, hogy az ellenfeled milyen fázist fog kijátszani és tudsz alkalmazkodni. Számomra egyértelmű, hogy ha a marsot akarjuk terraformálni akkor ez fog lekerülni a polcról. A nagytesó parkolópályára kerül, amíg egy pathfinderst nem tudok beszerezni hozzá. Az ára is sokkal szimpatikusabb.

  Viszont negatívum: a központi tábla olyan rohadt kicsi lett... főleg a pontozósáv. Nem tudom ki találta ki, és hogy játszott e valaha a marssal. mert amikor hárman is ugyan azon a pontértéken állunk elég bajos... Számomra ez eszméletlenül frusztráló, csak úgy mint a fehér jelző kockák a hőmérséklet és oxigén jelzőnél. Ha ezúttal vették a fáradtságot, hogy 2 rétegű játékostáblákat csináljanak és ne +5.000 Forintért vegye meg a rajongó, akkor miért nem tudták volna a központi játékteret is 2 rétegűre csinálni???? Ez olyan hatalmas költségekbe verte volna őket? Brutálisan idegesítő a központi tábla, éppen, ha hozzáérsz az asztalhoz már el is csúszik. A 2 sávon nem beszélve arról, hogy néha saccolni kell, hol állhatott a jelző, pláne, hogy van amikor kisebb a számérték jelzője, mint a kocka amivel jelzed...

  De ettől függetlenül még mindig jobb játéknak tartom mint az alap marsot minden kiegészítőjével együtt.. Az alap inzertek meg szintén + pont. Irdatlan lassú tempóban, de azért mégis fejlődik a kiadó.

 • esze.gergo

  2022-06-27 15:28:20

  Most, hogy itt nagyon beindult a beszélgetés megint elkezdtem kicsit billegni. Nemrég adtam el a nagytestvért (úgy látom most már itt hivatalosan is így hívjuk) csupán pár játék után. Nagyon kellett volna, hogy tetszen a játék, de valahogy soha nem akartam vele igazán játszani. Ennek három okát láttam:

  1. Elképesztően taszított a grafikai tervezés és a kivitelezés. Borzasztóak a clipart képek keverve a rajzolt kártyákkal, a kockák minősége szörnyű és nem is néznek ki jól. És akár milyen jó az engine építés része, nagyon rossz azon a kis lapkán pakolgatni az elérhető nyersanyagokat.

  2. Nagyon random volt számomra a dolog, annyi féle kártya van benne, hogy sokszor valaki könnyen el tudott lógni a kezdeti leosztás után. Azt hiszem erre van draftolás, ami kicsit javít rajta, de odáig soha nem jutottunk el.

  3. Minden játék alkalmat túl hosszúnak éreztem, ahhoz amennyire összetett volt a játék. Sok volt az AP és sok volt emiatt az az idő, amikor én nem igazán tudtam mit csinálni.

  Ha jól értem akkor leginkább csak a grafikán javít az Árész expedíció, amin volt is mit. De látva, amit te írsz az alapján a kártyák randomitása is megmarad és a játékidő is (pedig a 45-60 perc nagyon bíztatónak tűnt). Maradok billegő, mostanában nem is terveztem játékot vásárolni, úgyhogy egyelőre nem nehéz csak simán visszatenni a kívánságlistára. Ami viszont nagyon tetszik az az árcédula, a jelenlegi ajánlatok nagyon csalogatóak a mai társasjáték piacon. Mostanában, amiket kinéztem már a 20.000 Forint környékén voltak, általában felülről "közelítették".

 • csana63

  2022-06-27 14:54:47

  Sziasztok!

  A nagytestvér kipróbálása után és a kommentek alapján alig vártam már, hogy kipróbálhassam az Árészt.

  Végre a hétvégén kettesben kipróbáhattuk. 2-3 játékot játszottunk (az első még nem volt teljesen szabályos)

  A pozitívumokkal kezdem:

  sokat tanultak a tervezők az előző 'fapados' insert után nagyon jó, hogy a kártyáknak van helye, nem csúszkálnak és lötyögnek össze-vissza. A kockáknak és a lapoknak is van zárható műanyag dobo9za!

  Jó, hogy alapból süllyesztett játékostáblákat kapsz, amiből kevésbé esnek ki a jelölők

  Ehhez képest csalódás,. hogy az óceánlapkák területe teljesen síma maradt, így a lapok csúszkálnak

  Jó, hogy az előző játékban a kínos kártyahiányt kiküszöbölheted az V:Kutatás (kártyahúzás) fázis választásával.

  Jó, hogy az acél és a titán nem fogy el, hanem állandó kedvezményt biztosít. Kvázi állandó hatás.

  Valóben egységesebb, áttekinthetőbbek a kártyák, az ikonok, a grafikák. Bár a leírás mérete olykor igen apróbetűsök lettek, alig olvashatóak.

  DE:

  Nekünk két fős játékban nem lett rövidebb a játék, sőt! Mi kíváncsiak vagyunk arra, hogy a másik mit csinál. Megvárjuk egymást.

  Ugyanúgy ki vagy szolgáltatva a szerencsének, hogy jön-e jó kártya? Volt, hogy se kék se piros kártyáém nem volt, ami komoly hátrányt jelentett. Olykor olyan kártyákat kapok, amiből egyik sem kell (max 'pénznek', máskor meg mind az ötöt megtartanám.

  Nincs meg az az alternatíva, hogy ha a fő elképzelés nem jön be, akkor a mérföldkövekkel vagy a díjakkal valamit kompenzálhatok.

  Összességében:

  Akinek nincs meg a nagy, annak ezt ajánlom kezdésnek

  A minőség, grafika és insert sokkal jobb lett

  De összességében nekünk nem hozott újat, többet. Csalódtunk. Ez nem több, inkább kevesebb a nagynál.

 • Treffhetes

  2022-06-26 23:53:18

  Don't aggód, lesz kockajáték verziója is 😀
  https://boardgamegeek.com/boardgame/296108/terraforming-mars-dice-game

  Elvileg idén jön ki az is, bár gondolom az még csak az angol verzió, a magyar még vagy másfél-két év. Főleg ha esetleg az angol változatnak is még csak KS kampánya lesz idén. Erről még nem szól a fáma, de valami svéd con-on már kipróbálható volt.

 • ryuk669

  2022-06-26 20:00:34

  Emiatt nem kezdem még el megvenni a Mars Terraformálást...két játék kiegekkel nem fér bele. És a nagyjátékot is 2 kieggel játszottuk múltkor, így biztos hogy azokat megvenném, de a nagyot így is csak azokkal játszom akiknek megvan, úgyhogy majd ha rászorulok...:'D

  Az árészhez is jó kiegek jönnek úgyhogy ha már abból megvan az alap, azt bővítem. Teljesen megéri, bár így hogy ahhoz is jönnek a bővítések, nem értem mi értelme annak, hogy rövidebb mint a TM. X'D

 • edaadri2

  2022-06-26 11:31:17

  Az igen, 26 perc alatt founded lett. Azt hiszem jól jelzi, hogy mennyire sikeres ez a játék :) Kíváncsi vagyok mikor jönnek majd magyarul. Szerintem sem kérdés, hogy meg fognak jelenni nálunk is :D

 • Treffhetes

  2022-06-26 11:07:20

  Ilyen kiegek lesznek 😉
  https://www.kickstarter.com/projects/strongholdgames/ares-expedition-discovery-foundations-crisis?ref=discovery_category_newest

 • ryuk669

  2022-06-25 17:29:22

  Ha megjelenik akkor szerintem alap, hogy hozzák magyarul. Főleg, hogy a doboza már felkészült a kártyatöbbletre és nagyon jó megoldás van rá, hogy el lehessen különiteni akár a kieg kártyákat is. Vagyis remélem marad ez az iratrendezős fejléces megoldás a kiegekhez is, mert elsőrangú. Várom milyen kiegek lesznek hozzá.

 • Treffhetes

  2022-06-24 09:37:28

  Pontosan. Elméletileg 😀 De még az is csak az angol, a magyar jó ha jövő nyárra ideér. Reflexék még be sem jelentették hivatalosan (bár mindenki tudja, hogy nem hülyék nem hozni). Még az alap játék is csak nemrég ért ide.

 • p.pikto

  2022-06-01 10:51:39

  Nekem a grafika és a komponens minősége miatt tetszik talán jobban mint a nagyobb Mars. De kétség kívül mind a kettő nagyon jó játék. Kérdésem az volna, hogy elméletileg idén érkezik három kiegészítő is hozzá. Tud róla valaki, hogy mikor kb?

  Köszi

 • sitatom

  2022-05-10 23:47:31

  Szerintem nagyon ügyes leszel és megszorongatod a régi motorosokat a Mars terraformálásban.

  Véleményem szerint jól döntöttél ezzel, hogy beiktattad az Árészt.

  Ahogy megnéztem a videokat és a leírásod egy icipicivel nehezebb a Mars, mint az Árész.(lehet hogy két icipicivel:) ).

  Amugy jatsz párat a Marssal is egyedül és akkor teljesen képben leszel.

  Maga a területlapkák lehelyezése nem olyan vészesen nehéz a Marsban csak picit kell figyelni.

  Ha többen játszotok akkor a játék idő lesz lényegesen hosszabb.

 • ryuk669

  2022-05-10 22:42:31

  Nem tudom mennyivel bonyolultabb a Mars terraformálás, de lehet még jobb is hogy ezzel kezdtem emrt legalább egy egyszerűsített szabállyal kapok egy kis könnyitést a nagytesóhoz. Főleg hogy akikkel tervezem kipróbálni, már régi motorosok, és így talán annyira nem kell sokat vesződniük velem. Bár ott ugye a területlapkákra is figyelni kell, megvan hogy hova teheted stb. Kíváncsi vagyok, az Árész meghozta hozzá a kellő lelkesedést.

 • sitatom

  2022-05-10 21:52:24

  Nekem 4 éve van meg a nagy tesó Mars terraformálás, én nagyon szeretem. ( Kiegészítőből egy sincs hozzá :( ).


  Sajnos főleg egyedül játszom vele, kicsit hosszú és nehéz a barátokat rávenni (tesómat meg lehetetlen), hogy ezzel játszunk inkább legyen két középhosszú játék, mint ez...
  Alapból is kíváncsi voltam erre a kis tesóra Árész-Expedíció, de a leírásod és a lelkesedésed még rakott rá egy lapáttal. ( Köszi a leírást Ryuk). Be is rakom a kívánság listámba.
  Remélem hamarosan lesz valahol nagyon akciósan, bár elégé új játék ehhez.

  Hátha ezen keresztül rátudom majd venni a többieket, hogy milyen jó is a Terraformálás, milyen jó egy bolygót lakhatóvá tenni 😊

 • ryuk669

  2022-05-10 17:35:55

  Kb 2x fordult elő, hogy egyazon fáziskártyát tettük le mindketten, de olyankor általában szükséges is volt, hiszen a kártya bónuszakcióját csak az azt kijátszó személy veheti igénybe. Egyszemélyes módban ez már kellemetlenebb szitu volt, hiszen a segédpakliból véletlenszerűen húztál fel fázisokat...így max csak a 2.-3. Kártyafelhúzás után tudtál úgy kombinálni, hogy biztosan ne ugyan azt tegyük le mindketten. Azt hiszem ez jelentette az egyik legnagyobb hátrányt a szóló módban.

  Hatalmas élmény volt, és még a kevésbé társasrajongó testvéremet is könnyedén beszippantotta ez az elsőre nem túl egyszerű, megis briliáns játék, én nagyon ajánlom még azoknak is, akiknek megvan már a Mars terraformalás, nem hiszem hogy csalódni fognak benne.

 • ryuk669

  2022-05-10 17:28:47

  Na. Írok egy elfogulatlan véleményt mivel: SOHA! nem játszottam még a Mars terraformálással, sok ismerősnek megvan, és gondoltam akkor kezdésnek legyen az Árész, mert szebb a design és rövidebb játékmenetet ígért. Hát..mondjuk az első menet az lett nekünk majd 2 óra xD

  • Először is kezdtem egy szóló móddal az ismerkedést. Ott is a könnyű verzióval. Itt mindössze 25 forduló alatt kell maximális értéket elérni a globális jellemzőkkel. Tapasztalatlan voltam még, és hát be kell valjam, nem sikerült elsőre a könnyű verzióval sem nyernem. (bár utólag visszaolvasva a szabályt, el is rontottam, hogy nem léptem a hő vagy oxigénszint jelölőn a segédjátékos bábu TR sávon való lépései után, de még úgy sem nyertem volna.Sok mindenre kellett még figyelni.)
  • Ezután sikerült drága jó öcsémmel egy 2 személyes, kompetitív (ugyanis az egy személyes játékszabály előtt van egy rövid ismertető a 2 személyes kooperatív módhoz is) játékot játszani ahol bőven 50 pont felett sikerült nyerni. A játékidő mondjuk meghaladta a másfél órát, de ebben benne volt a szabályismertető és a játék közbeni magyarázatok, szabályba bele-bele nézések. Így is volt, ami a játék végére vált világossá (pl bizonyos kártyák képessége, pl: gyűjts erre a kártyára állatokat, mikróbákat stb)

  Összességében: nagyon élvezetes volt a játék, ha még lett volna idő, biztos lejátszottunk volna még egy partyt. Nem játszottam a nagytesóval, úgyhogy teljesen független véleménnyel állithatom, hogy egy szenzációs játék lett a kicsinyített verzió is, bár aminek van egy jó alapja már, ugyebár...azt nagyon nehéz elrontani. A fáziskártyáknál is lehetett jól kombinálni 2 személyes módban, hogy ne ugyan azt játszuk ki, mint a másik, mivel az előtte kijátszott kártyánkat nem lehetett visszatenni a következő fáziskártya kijátszása előtt a paklinkba, így némi logikával lehetett úgy kombinálni hogy elkerüljük az egyezést. (Folytatás fentebb)

 • ryuk669

  2022-05-02 17:48:38

  Megvettem ma a promókártyákkal és egy pár neoprémmel hogy nekem és öcsémnek legyen. Nagyon szép lett a design. Külön tetszik hogy a kockákról végre nem fog lekopni a bronz, ezüst, arany festék és a játékostáblát se kell külön megvenni hogy legyen 2 rétegű....:D A neoprém is nagyon szép. Szerintem megéri megvenni azzal együtt a reflex shop akcióján belül akinek még van rá lehetősége. Már nagyon várom, hogy felavassuk. 😊

  U.i.: nekem nem lapult benne sajnos 5 játékostábla. Nem mintha pótalkatrészen kívül tudtam volna másra használni, de a helyedben örülnék, valaki valószínűleg negatívan csalódott a 3 játékostáblájában. :')

 • Treffhetes

  2022-04-29 18:43:16

  Kibontottam, megcsodáltam.
  Alapvetően nagyon rendben van pár gerinckaristoló fordítást leszámítva (külfejtés a külszíni fejtés helyett, permafrost tükörfordítva örökfagyra...). Maga a játék meglehetősen áramvonalasnak, gördülékenynek tűnik, megérte a hungarofabatkát.
  Lábjegyzet: Másnak is 5 játékostábla került a dobozba? 😀

 • veerzoltan80

  2021-12-15 08:17:46

  köszi a véleményt. nekünk megvan a nagy kiegek nélkül, de nagyon ritkán kerül csak elő. de ezek alapján azt hiszem kapni fog egy esélyt ez a verzió, mert a játékmechanikát alapvetően szeretjük.

 • marteen007

  2021-12-14 23:12:12

  Egyetértek az előttem szólókkal kompakt és letisztult (szerintem szebb) egységesebb, mint a nagy testvér. Persze kérdés milyen lesz a bolti verzió? (A „Szép új világ” társas nekem kicsit csalódás volt a Kickstarteres vidik után mikor kinyitottam a boltit.) Gyorsabban lemegy egy menet, mint a nagyban és kevesebb helyet is foglal ezért ezzel már szerintem utazni is lehet. Azért kicsit csavartak is a játék meneten a fázisok bevezetésével és csak azokat tudod elvégezni amelyiket legalább 1 játékos választotta (aratás, kártya kijátszás stb). Szóval nagy Mars rajongóknak a nagy testvér mellett is elfér de gyökeresen azért nem alakult át.

 • godzsakattila

  2021-12-03 17:29:01

  Kicsit pocket version szerű, ha leegyszerűsítő szeretnék lenni. De kicsit más tényleg az egész, meg a kinézete is más, letisztultabb, bizonyos szemmel szebb, bár szubjektíve én ezzel nem feltétlen értek egyet, szóval én maradok a letisztultabb megjelenés kifejezés mellett 😁

 • armin.d.ivan

  2021-12-03 14:30:19

  Ugyanez a döntés született meg bennem is. A társaságban már valakinek meg van az alap az összes kiegészítővel, így abszolút felesleges lenne nekem is elkezdenem összerakni. Ez viszont egy nagyon jó megoldás arra, hogy az én polcomon is büszkélkedhessen 😅

 • nyomivirag

  2021-12-03 14:10:25

  Igen, ez egy önálló, áramvonalosított Mars Terraformálása, még annyi, hogy állítólag szebb és jobb minőségű, mint az eredeti.

 • veerzoltan80

  2021-12-03 13:09:19

  Ergo ez nem kiegészítő hanem egy különálló játék amivel tovább ütik azt a bizonyos vasat!?

 • nyomivirag

  2021-12-03 12:40:36

  Én azt hallottam, hogy egyszerűbb, gyorsabb, kompaktabb változata az eredeti Marsnak, illetve hasonlít a játékmenet Race for the Galaxyra. Én valószínűleg beszerzem, mert másnak a baráti társaságban megvan az alapjáték, és így otthonra is lesz egy Mars.

 • veerzoltan80

  2021-12-03 11:52:33

  Mi itt leragadtunk az alap játéknál, van elég gyűjthető cuccunk így is. Kérnék egy kis tapasztalati segítséget milyen pluszt ad hozzá? aki már ismeri a cuccot.

Az A Mars terraformálása: Árész-expedíció társasjáték és kiegészítői (8)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  45 - 60 perc
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Nyelvfüggőség:  Közepesen nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Jacob Fryxelius, Sydney Engelstein, Nick Little
 • Illusztrátor:  Jacob Fryxelius, Naomi Robinson, Sydney Engelstein, William Bricker, Nick Little (I), Garrett Kaida, Justine Nortjé, Nio Mendoza, Andrei Stef
 • Kiadók:  Arclight, Ghenos Games, Intrafin Games, REBEL.pl, MINDOK, Korea Boardgames co., Ltd., Stronghold Games, FryxGames, Schwerkraft-Verlag, Lex Games, Maldito Games, Meeple BR Jogos, Kilogames, Lavka Games, Reflexshop Kft, Surfin' Meeple China, Board Game Rookie, MIPL
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, ukrán, szerb

Alternatív nevei


Kiadások

 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: kínai
 • English Collector's edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20 cm x 25 cm x 9 cm
 • English Kickstarter edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 25 cm x 20 cm x 9 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • English Target edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: magyar
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: Korean
 • Serbian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: szerb
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: ukrán
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 20.1 cm x 25.1 cm x 9.2 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: holland
 • French edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: francia
 • German edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: német
  • Méretek: 20 cm x 25.2 cm x 9.2 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: olasz
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 20 cm x 25 cm x 9 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: lengyel
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: portugál
 • Romanian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: román
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: orosz
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: spanyol

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) A Mars terraformálása: Árész-expedíció társasjátékhoz