Köszöntünk… álmaid városában!
Köszöntünk… álmaid városában!
Köszöntünk… álmaid városában!
Köszöntünk… álmaid városában!
Videó beküldése

Köszöntünk… álmaid városában!

Társasjáték, 2019
Értékelem!

A Köszöntünk… álmaid városában! egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 100 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 25 perc. A játékot az Év Játékának jelölték 2018-ban (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 3 másik jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen...

A Köszöntünk… álmaid városában! egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 100 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 25 perc. A játékot az Év Játékának jelölték 2018-ban (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 3 másik jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a minták és a ceruza-papír mechanizmusokra.

A Gémklub leírása:

Amerikai kertvároskát kiépíteni nem kis kunszt, főleg, ha a játékosok minden körben a három fejlesztés egyikével élhetnek csak!

Kertek, kerítések és medencék várnak a mindenkiben rejtőző lelkes telekfejlesztőre. A tervezési bizottság megadta a rajtjelet, és az utcák kivitelezése csak a játékosok ravaszságán múlik! A gurítsd-és-írd (roll & write) játékokhoz hasonlóan minden kör új lehetőségekkel szolgál, aminek az egyikét kell kiválasztani, majd máris jöhet a következő kör! Na ki ragadja meg legjobban az amerikai álmot?

A Köszöntünk… álmaid városában! -ban az amerikai ötvenes évek pasztell színűre pingált kisvárosainak kiépítése a cél. Mivel egyroll & write-ról van szó, mindenki kap egy üres kertvárost és egy tollat, amivel a sivár telkekből kell egy igazán csodás kis közösséget alkotniuk!-ról van szó, mindenki kap egy üres kertvárost és egy tollat, amivel a sivár telkekből kell egy igazán csodás kis közösséget alkotniuk!

A szokványos dobókockák helyett a Köszöntünk… három pakliba osztott kártyákat használ, amelyeknek az arcán mindenféle lakcím, a hátulján pedig a várost valamilyen módon továbbfejlesztő munkásember szimbóluma található.

Minden kör elején a három pakli legfelső lapját felcsapjuk, ezzel három házszám+fejlesztés párost alkotva a játékosok számára. Az adott körben mindenki a három páros egyikét tetszés szerűen kiválasztja, és azt fogja felhasználni a kertvárosa burjánzására!

Körmönfont kisvárosi kertészek

A játékosok kisvárosa három-három utcából áll. Ezekbe kell a körönként kiválasztott házszámokat növekvő sorrendben beletömni majd a különleges képességekkel igazán elbűvölő kertvárost alkotni.

A földmérővel kerítéseket lehet a házak közé felhúzni, így szép (és profitáló) lakóparkokká alakíthatóak, amiknek az értékét ingatlanügynökkel még feljebb lehet tornázni. A tájrendezők (kertészek) az utcák végén található parkokkat, míg a medencekészítők (nem igazán meglepő módon) a medencékkel rendelkező lakásokat dobják fel!

Közösen magadban

A játék egyik legfontosabb kulcseleme, hogy mindenki saját magáért játszik. Ahogyan a cikk legelején említettem, egy játékos nem attól fog veszíteni, hogy egy másik játékos kegyetlenül elorzott tőle valamit, vagy épp őt támadta meg: itt csak a saját döntéseink határozzák meg a szerencsénket!

A konfliktuskerülés mellet ennek nagy előnye az is, hogy szinte akárhány játékost le lehet ültetni a játék mellé. Amíg van elég pontozólap és toll, valamint rálátnak a három kártyára, a határ a csillagos ég!

Nukleáris család, atom jó játék

A játék elején még eléggé szabadnak tűnő pontozólap jó hamar meg fog telni, és egyre állvakaróbb fejtörőként kell majd a legújabb kör lehetőségeihez hozzáállni. Végül, úgy harminc-harmincöt perc múlva valaki harmadszor se tud egy házszámot se elhelyezni, vagy valaki más nagy nehezen mind a három utcáját betöltötte, és játék a végéhez ér.

Vagyishogy a végéhez érne, ha nem lenne annyira magával ragadóan addiktív a játékmenet! Amennyiben a játékba épített logikai kihívás megragadja valaki figyelmét, az első játszma után nehéz lesz megállni, hogy ne ugorjon bele rögtön még egy meccsbe. Hiszen a játék előkészítése csak pár másodpercbe telik: a kártyákat újra kell keverni, egy új pontozólapot ki kell tépni a blokkból, és készen is áll a következő kertvárosi kiépítkezés!

Ezt tovább segítik a játékba csomagolt haladó játékszabályok, amik további trükkökkel (például: egy telek kicserélése egy körforgalommal, ami után lenullázódhatnak a házszászámok) teszik a várostervezést még kalandosabbá!

Amennyiben régi róka lennél aroll & write-okban, vagy még sose találkoztál ezzel a játék stílussal, a Köszöntünk...álmaid városában! elragadó élményére érdemes legalább egy pilanatot szentelni. Szerintünk egy klasszikus rejlik a dobozban.

Mátyás

Forrás: Gémklub
Ez társasjáték akciósan elérhető!
 • 5 190 Ft-tól
 • -18%-1 148 Ft

Beágyazás már oldalra


A fenti modul beágyazásához, csak be kell szúrdnod az alábbi kódot az oldalra:

<a href="https://tarsasjatekok.com/tarsasjatek/koszontunk-almaid-varosaban-2018" target="_blank" data-bgapp="boardgame">
  Köszöntünk… álmaid városában! társasjáték<br>
  Tarsasjatekok.com - Magyarország társasjáték keresője! A társasjáték érték!
  <script>
    (function(i,s,o,g,r,a,m){
      ((g in o)&&('init' in o[g])&&o[g].init())||(a=i.createElement(s),a.src=r,
        a.async=1,m=i.getElementsByTagName(s)[0]);a&&m.parentNode.insertBefore(a,m);
    })(document,'script',window,'BGapp_module','https://tarsasjatekok.com/lib/bg.min.js');
  </script>
</a>
Mielőtt a használod a fenti kódot, kérlek olvasd és fogadd el az ÁSZF-ben leírtakat!

Kategória: Városépítő
Mechanizmus: Minták, Ceruza-Papír

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézzed meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézzed meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Köszöntünk… álmaid városában! társasjáték videók (5)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb családi játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2018

Leginnovatívabb játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2018

Legjobb egyszemélyes játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2018

Kommentek

Kommentek

 • renii96renii96

  2020-04-05 14:31:51

  Nagyszerű játék, érdekes hogy mindenkinek ugyanazok a lehetőségei vannak, mégis mennyire más taktikával állnak hozzá a játékosok. Nagyon jó benne, hogy ugyanaz a taktika nem biztos, hogy minden körben nyerő, így folyamatosan gondolkozni kell, hogy a pakliból kijövő kombinációk alapján merre indulunk el. Végtelen újrajátszhatóság. Sose állunk meg egy körnél, nagyon izgalmas játék, nem lehet megjósolni a pontszámolásig hogy ki fog nyerni.

 • gellerdavid91

  2020-04-04 08:07:06

  Nagyon jó családi társasjáték. Taktikai, de mégis szerencse faktor is van benne A 100 db-os tervező tömb hamar elfogyhat, érdemes lamináltatni belőle pár darabot, vagy átlátszó fóliát illeszteni rá és arra írni

 • mvotir

  2020-02-02 16:30:56

  Kedvenc játékom a roll&write műfajban, meg amúgy is, szívem csücske ez a játék. Egyik este beültem egyedül a társasozóba, hogy kipróbáljam, mert már régóta szemeztem vele, és azt olvastam, egyedül is működik. Észre se vettem mióta vagyok ott, elrepült vele az idő. Azóta megvettem itthonra, ha valami jó kis stresszmentes játékra vágyom, akkor előveszem munka után is, nagyon szeretem.

  Az '50-es évek Amerikájának, a baby boom idejének építészei vagyunk, ahol a célunk a legszebb lakóparkot kialakítani különböző szabályok alapján.

  A játék maga nagyon egyszerű, könnyen tanítható. A kártyák (építkezéskártyák) egyik oldala 1-től 15-ig számozott (az előfordulásuk a számoknak változó, a játékszabályban van lista róla, melyik szám hányszor szerepel), a másik oldalukon pedig különböző hatások szerepelnek. A játék előkészítésénél mindenki kap egy lapot a pontozótömbből, amin a saját városát fogja építeni a szabályok szerint, 3 utcába. Egy utcába értelemszerűen növekvő sorrendben kell majd a házszámokat beírni (kihagyni viszont lehet számokat), egy házszám pedig csak egyszer szerepelhet egy utcán belül. Az építkezéskártyákból három egyenlő méretű paklit alakítunk ki, minden kör elején húzunk mindhárom pakliból. Ezzel három házszám-hatás párost kapunk, amikből választanunk kell majd egyet, amit beírunk a pontozólapunkra.

  Kiválasztani, hogy melyik párt írjuk a lapunkra, ez viszont nehéz lesz. Van, aminél sokkal előre érdemes gondolkodni, mindig fel kell mérni a lehetőségeket, hosszú és rövidtávú célokat kitűzni. Ennél kicsit bejön a szerencsefaktor, ugyanis van, hogy hiába tervezel, nem jön fel olyan házszám-hatás kombináció, amivel meg tudnád valósítani. Ezért is szerencsés nem egy dologra fókuszálni, hanem mindegyik hatást folyamatosan "szinten tartani".

  A hatások a következők: a Földmérő segítségével kerítést építhetünk két ház közé, az Ingatlanügynök segítségével felértékelhetők a lakóparkok, a Tájrendező segítségével parkot alakíthatunk ki, a Medencekészítő segítségével a medencével kialakított házakért kaphatunk többletpontot, a Gyakornok segítségével módosíthatunk a házszámon, a BIS segítségével pedig beilleszthetjük azt a számot is, ami már szerepel az utcában. Tehát sokfelé kell figyelni, mert mindenre pontot kapunk, viszont egyáltalán nem mindegy, milyen kombinációkban és mikor.

  Van ugyanis 3 várostervkártya is, aminél versenyt futsz az idővel (ha egyedül játszod) vagy az ellenfeleiddel, ugyanis ha valaki előtted valósítja meg a tervkártyát (milyen méretű lakóparkokat alakítson ki a városában), akkor sokkal kevesebb ponttal kell beérned, hiába csináltad meg ugyanazt. Például az első játékos, aki megvalósítja, 13 pontot kap érte, a többiek viszont csak 7-et.

  A játék véget ér, ha valaki mindhárom várostervkártyát meg tudta valósítani, vagy ha betelt mindhárom utcája házszámokkal. Ekkor összesítjük a pontokat, amiben nagy segítségünkre lesz a pontozólap, logikusan, átláthatóan van felépítve, kizárt, hogy eltévesszük, miért mennyi pont jár.

  A grafikája a játéknak eszméletlenül szép és nagyon hangulatos, jó kézbevenni, ráadásul a pontozólapokkal sem spóroltak. Érdemes viszont felkészülni az "ínséges időkre", és előre laminálni pár lapot, amivel aztán filccel lehet írni és később letörölni. Ha ez a megoldás nem tetszik, akkor pedig van egy ingyenes applikáció, ami a pontozólapot helyettesíti.

  Egyáltalán nem nyelvfüggő a játék ha ismered a szabályokat, se az építkezéskártyákon, se a várostervkártyákon, se a pontozólapon nem szerepel kifejezés, amit érteni kéne. Ezért ha más nyelven jön szembe veled, esetleg olcsóbban, érdemes lehet lecsapni rá (vagy a kiegészítőjére), mert egy pazar játékról van szó, amit akárhányan lehet játszani.

  Ami még érdekes, hogy hiába van benne szerencsefaktor, lehet jobbnak lenni a játékban, van benne fejlődési lehetőség. Eddig mindig több ponttal végeztem, mint a megelőző játékban, ha csak 2-3 ponttal, de többet kaptam érte folyamatosan. Az elején például nagyon a medencékre fókuszáltam, sosem hagytam elveszni a medencéért járó pontokat, mostanra viszont már tudom, hogy érdemes engedni belőle, mert sokkal jobban is ki lehet jönni egy-egy helyzetből úgy, ha a medencés házhoz írod a házszámot, mikor másik hatás van mellette és a medencéd "elveszik".

  Én személy szerint egyedül élvezem a legjobban, mert úgy "csak" annyi a cél, hogy minél több pontot érjek el, nem kell mellette versenyezni a többi játékossal a várostervkártyák elkészítése miatt (az egyszemélyes játéknál ha a pakli közepére érsz, akkor onnantól csak a kevesebb pontot kaphatod a várostervért, szóval időnyomás azért marad minimális). Így pedig sokkal többször előkerül, mintha arra várnék, mikor van kedve valakinek ezzel játszani. Egyedül is játszható társasok közül nekem ez a kedvencem. A Mars terraformálását is próbáltam például egyedül, de az ilyen nagy és hosszú játékokat azért nem szívesen pakolom elő csak egy főre. A Köszöntünk...álmaid városában viszont kicsi, kompakt, gyorsan megvagyok az előkészülettel és a játékmenet sem hosszú, fél óra alatt le lehet játszani egyet.

  A legnehezebb része a játéknak, eldönteni, hogy mi legyen a város neve. :D

  Vannak még nehezítések és speciális lapok a játékban, amik még felfedezésre várnak, de nagyon tetszik, hogy tetszés szerint nehezíthető, vagy feldobható, ha már unjuk az alapjátékot (szerencsére még ez a pillanat nem érkezett el). Láttam, hogy több kiegészítője is van már, ezekre nagyon kíváncsi vagyok (főleg a Halloweenesre), hamarosan ezeket is felfedezem magamnak, de még nem érzem szükségét a játékhoz. Mindenkinek ajánlom, aki egy nyugisabb, nagyon jó hangulatú társasra vágyik, akkor is, ha eddig a roll&write műfaj nem nyerte el a tetszését, ez a darab megér egy próbát.

 • pepe792

  2019-09-14 12:15:56

  Úgy ahogy 2 vagy akár 1000 fővel. Egy korlát van, hogy mennyien látják egyszerre a lapokat.

 • pepe792

  2019-05-05 13:44:56

  Kis dobozban egy nagyszerű játék rejtőzik. Van egy pakli kártya házszámokkal a hátoldalán különféle akció lehetőségek. A paklit három egyenlő részre osztjuk házszámokkal felfelé. A felső lapokat a pakli mellé rakjuk hátoldalával felfelé. Így kapunk 3 pár választási lehetőséget. Ebből mindenki választ egyet, akár ugyanazt is lehet. Felírjuk a házszámot az egyik házra, ezzel egy házat meg is építettünk. A házszámhoz tartozó akciót nem kötelező használni. Lehet parkot, medencét építeni. Kerítéssel a házakat lehet elválasztani, így egy lakóparkot alakítunk ki. Ezek a lakóparkok fontosak lesznek, mert egyrészt a játék végén pontokat érnek, illetve a játék elején véletlenszerűen felfordított tervkártyák megadják, hány házból álló lakóparkot kell kialakítani. A játék végén összeadjuk a pontokat, akinek a legtöbb van, az nyert. A játékban 100 város lap van, akár egyszerre 100-an is lehet játszani. Aki kevesli a 100 lapot használjon átlátszó fóliát és rajzoljon arra. ;) A játék egyszerű szabályrendszerrel rendelkezik, ám néha nagy dilemma, hogy melyik házszám-akciópárost válassza az ember, és éppen ettől izgalmas és nagyszerű a játék.

  ui: akár 1milliárdan is lehetne játszani, nincs felső határ :)

 • kchpank1.kv

  2019-04-09 11:58:58

  Ha valakinek sikerül majd belecsöppeni egy nagy partiba, kérnék szépen egy élménybeszámolót. Nem muszáj 100 fős parti én max egy 20-25 fős játékot tartok életszerűnek, de ki tudja, lehet pont 80 fő az ideális :D :D :D

 • sz-tomy

  2019-04-09 11:51:48

  Meg ki kell vetíteni a kártyákat.

 • kchpank1.kv

  2019-04-09 11:41:17

  Elég hosszú asztalt kell teríteni hozzá :D

 • ARduel

  2019-04-09 11:39:15

  társasjáték 100 főre... :D hát ezt látni kell!

 • kchpank1.kv

  2019-04-09 06:14:53

  😁 Na az tényleg érdekes lehet 😕

 • sz-tomy

  2019-04-07 21:59:27

  Engem az érdekel leginkább, hogy hogy működik 100 fővel.

 • kchpank1.kv

  2019-04-07 20:32:53

  Ez egy igazán érdekes játéknak tűnik. Felkeltette az érdeklődésem. Valaki próbálta már?

A Köszöntünk… álmaid városában! társasjáték és kiegészítői (12)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  25 perc
 • Játékosok:  1 - 100
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Benoit Turpin
 • Illusztrátor:  Anne Heidsieck
 • Kiadók:  REBEL.pl, Gém Klub Kft., Broadway Toys LTD, Lifestyle Boardgames Ltd, REXhry, Jumping Turtle Games, Blue Cocker Games, Fever Games, Ludofy Creative, SD Games, Dude Games, Deep Water Games, sternenschimmermeer, Engames
 • Elérhető nyelvek:  katalán, cseh, kínai, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 4 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • English/French first edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 4 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • English/French second edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 4 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • English-only edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20.3 cm x 20.3 cm x 5.1 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: német
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 4 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 4 cm
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 4 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 4 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: orosz
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: katalán
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 4 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • Chinese/English edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: kínai
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: cseh
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: magyar
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 4 cm
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 19.8 cm x 19.8 cm x 3.2 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Köszöntünk… álmaid városában! társasjátékhoz