Kép forrása: gamestar.hu

15 társasjáték, ami tökéletes kezdésnek, ha modern játékokkal ismerkednél [Gamestar]

Játékok, amik nem túl bonyolultak, de remekül megmutatják, mi van a Monopolyn és az Activityn túl.

Valószínű, hogy egy játékboltba betérve az átlag szülők, nagyszülők rögtön Monopolyt, Activityt, Twistert, netán Scrabble-t kezdenek el keresni - nem hibáztatjuk őket, a marketingesek mindent megtettek azért, hogy elhitessék, a társasozással töltött időnek ezekkel kell telnie. Pedig a polcokon egyébként rengeteg izgalmas társasjáték található, amik közül sok nem igényel félnapos tanulást, és sokkal szebb, szórakoztatóbb, kevésbé frusztráló, mint a fent említettek.

Listánkra most kimondottan olyan játékokat igyekeztünk összegyűjteni, amiket könnyű megtanulni, de akkor is jó őket elővenni, ha már több tíz órát eltöltöttünk velük, továbbá jól érthetően megismertetik a játékosokkal azokat a mechanikákat, amik a modern játékok esetében gyakran visszaköszönnek (mint az engine building, a munkáslehelyezés és a draftolás).

[Cikk folytatása]

15 társasjáték, ami tökéletes kezdésnek, ha modern játékokkal ismerkednél

Játékok, amik nem túl bonyolultak, de remekül megmutatják, mi van a Monopolyn és az Activityn túl. Valószínű, hogy egy játékboltba betérve az átlag szülők, nagyszülők rögtön Monopolyt, Activityt, Twistert, netán Scrabble-t kezdenek el keresni - nem hibáztatjuk őket, a marketingesek mindent megtettek azért, hogy elhitessék, a társasozással töltött időnek ezekkel kell telnie.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

28Márc

Megjelent Hajnóczy Soma új játéka – kipróbáltuk, milyen lett a Dűlőre jutunk [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.03.28. 14:35:00

Hajnóczy Soma megint borral játszik, ám a Dűlőre jutunkban nem szódával kell kevergetnünk, hanem eleve el kell készítenünk a palackokat.

09Ápr

Szívesen megidéznéd Cthulhu cuki mását? [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.09. 14:06:00

Ebben a játékban pont ez a cél: a Kozmopolipban szektásokként versenghetünk azért, hogy minél hamarabb átsegítsük a címszereplő összes csápját a mi világunkba.


Kommentek

  • Clio

    2022-07-15 13:14:59

    Valóban nagyon jó kis lista, remek kedvcsináló azoknak, akik most szeretnének ebbe a világba becsatlakozni. Részemről mindenképp felkült volna a listára a Carcassone alap játéka. Pár éve, kezdő korunkban az elsők között volt nekünk is, és remek bevezető játéknak bizonyult. Mi nagyobb társasággal kezdtünk el közösen társasjátékozni (5-6 fővel), nálunk domináltak akkoriban a party játékok, illeve az egymást kellőképp vacak helyzetbe hozó, szivatós játékok. Igy pedig a listánk az Exploding kittennel, Munchkinnal, Kaméleonnal is kiegészült akkoriban. Úgy gondolom, hogy ezek közül is bármelyiket meleg szívvel tudnám ajánlani a hasonló kaliberű baráti társaságoknak. Kooperatív vonalon pedig a Pandemic mellett helyzet kapott nálunk a Tiltott sivatag is.

  • DeimosDown

    2022-07-14 14:17:47

    Nem rossz, bár egy jó munkáslehelyezős valóban hiányzik, mint ahogy 1-2 másik műfaj is kimaradt sajnos... de szolid lista, a jól bevált sikerjátékokkal nehéz mellényúlni.

    Bár én biztos nem az Arnak-ot választottam a "nehezebb" játékok közül, mert kicsit sok fele kell figyelni és nem annyira intuitív a játék sem... szerintem.

  • sitatom

    2022-07-14 14:00:09

    Ez egy remek lista!!!!

    Részemről nagy gratuláció annak aki össze állította.

    Szerintem innen mindenki talál magánakvaló társast, akit érdekelnek a játékok.🧐

    Sok féle és könnyen tanulható egyszerű de jó játékok vannak a listán.

    A tizenötből hárommal még nem játszottam ( Arnak, Zöldelő mezők és a Cascadia), de ezekre is nagoyn nyitott lennék...

    Egyetlen egy játékot hiányolok az pedig a Stone age talald meg az utad gondolom azért nem került a listára mert már kicsit korosabb darab illetve mert manapság nem olyan könnyű beszerezni. Lehet azért is hiányolom a listáról, mert én azon keresztül ismertem meg a munkás lehelyezés mechanizmusát. Nekem egyik nagy kedvencem (volt), talán ma már kicsit nehezebb játékok közelebb állnak hozzám. De aki most ismerkedik a társasokkal mindenképpen javaslom kipróbálni.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Azul
  • Fesztáv
  • Cascadia vadvilága
  • Arnak elveszett romjai
  • Pandemic
  • Ticket to Ride: Európa
  • Zöldellő mezők
  • Splendor
  • Kartográfusok