Cascadia vadvilága
Cascadia vadvilága
Cascadia vadvilága
Cascadia vadvilága
Videó beküldése

Cascadia vadvilága társasjáték

társasjáték, 2021
Értékelem!

A Cascadia vadvilága egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A játékot az Év Játékának választották 2022-ben (Spiel des Jahres), illetve ebben az évben több, összesen 3 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk...

A Cascadia vadvilága egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A játékot az Év Játékának választották 2022-ben (Spiel des Jahres), illetve ebben az évben több, összesen 3 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a hatszög-rács, a kártya húzás, a minták és a solitaire mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Hozd létre a legharmonikusabb ökoszisztémát, ahol az élőhelyek és a vadon élő állatok szabadon keverednek, így alkotva egy színes egészet.
A Cascadiában a játékosok azon versenyeznek, hogy létrehozzák a legváltozatosabb környezetet az észak-amerikai flóraterületen, oly módon, hogy élőhelylapkákat és vadvilágjelzőket választanak, ezekből pedig egy gyönyörű, mozaikos tájat építenek.

Minden Cascadia játékot az öt állatfajhoz tartozó pontozókártyák egyedi kombinációja jellemez. Miközben a játékosok igyekeznek pontot hozó alakzatokba rendezni állataikat, egyúttal a legnagyobb összefüggő élőhelyekért is versenyeznek. Ahogyan formálják környezetüket, figyelniük kell a létrehozott élőhelyekre és az azokat benépesítő állatvilágra is, hogy megalkossák a legharmonikusabb ökoszisztémát.

Egy speciális 3 hatszögletű élőhelylapkából álló alappal kezded a játékot, majd egy körben választasz egy új élőhelylapkát, amely egy vadvilágjelzővel van párosítva. Bővítsd az élőhelyedet ezzel a lapkával, és helyezed el a vadjelzőt a megfelelő élőhelye szerint. Minden élőhely lapka 1-3 féle vadvilágot ábrázol (a játékban öt élőhely található), és egy lapkára legfeljebb egy vadjelző helyezhető). A 4 lapkából álló kínálatból bármelyiket választhatod, hogy az ökoszisztémádba melyik élőhely és vadjelző illik a legjobban. Ha van elkölthető természetjelződ, akkor szabadabban választhatsz élőhely és vadjelzőt is.

Ideális esetben az élőhelylapkákkal egybefüggő terepet hozhatsz létre, így a játék végi pontozásnál tiéd lehet az adott területből a legnagyobb, így bónusz pontokat kaphatsz. Ezzel egyidejűleg a vadjelzőid elhelyezésére is figyelned kell, mert az egyes vadfajtákhoz tartozó 3 pontozókártya egyike kijelöli az aktuális játék teljesíthető vadjelző mintázatát, szintén bónusz pontokért. Lehet, hogy a sólymok külön akarnak lenni a többi sólyomtól, míg a rókák más állatokat szeretnének körülfogni, a medvék pedig párban szeretnének lenni.

Meg tudod így hódítani a természetet?

Magyar nyelvű ismertető

Angol nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Egy felhasználó és 29 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 11 500 Ft-tól
 • 30 ajánlat

Kategória: Rejtvény / Kirakós, Állat
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Hatszög-rács, Kártya húzás, Minták, Solitaire, Játék végi bónuszok, Változó setup

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Cascadia vadvilága társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Cascadia vadvilágaGurbz, Pécs

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Pécs! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Bontatlan, magyar.

4 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Cascadia vadvilága társasjáték videók (15)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Light Game of the Year

nyertes, Golden Geek Awards, 2021

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2021

Legjobb egyszemélyes játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2021

Kommentek

Kommentek

 • havadtoizsu

  2022-11-23 13:08:30

  Sziasztok! Csodával határos módon sikerült hozzájussak egy Cascadiához a Tesco akció keretein belül. Kellemesen csalódtam benne. Maga a játék szuper, amik egyedül csalódást okoztak az a fehér gyűrött insert, a fa korongokon az elmosódott álltképek és a sorjás lapkák. Az év játékánál azért erre kellene figyelnie a külföldi kiadónak szerintem. Azért nagyon boldog vagyok, hogy hozzájutottam egyhez. Polcon maradós darab lett belőle. Kellemes ünnepi készülődést mindenkinek. Zsu

 • attilavarga195

  2022-11-12 21:00:15

  Ha össze kellene foglalni röviden, egyszerű de nagyszerű ez a társas. Igazán kellemes meglepetés volt számunkra milyen mélységei lehetnek azért a különböző pontozási mechanizmusoknak köszönhetően. Csak ajánlani tudom, ráadásul szemet gyönyörködtető.

 • ryoulaughing

  2022-08-02 22:43:18

  Egyetértek az előző kommentel, a játék nagyon "solitaire" illetve olyan érzésem van mintha a kingdominót összegyúrták volna a kartográfusok fő lakpáival majd ráhúzták volna az állatos Cascadia vadvilága témát. Szerintem nagyon nagy a Hype vágány.

 • hamu80

  2022-06-01 21:56:55

  A sokadik olyan játék, ahol az az érzésem, hogy a játékosok akár egymás mellett sudokuzhatnának, vagy keresztrejtvényt fejthetnének, kb. ugyanazat az élményt kapnák. Állatos lapkákat raksz le, lehetőleg olyan kombinációban, hogy a lehető legtöbb pontot kapjad érte. Ha szereted az egymás melletti csendes párhuzamos játékot, akkor szeretni fogod. Én nem vagyok a célpopulációja.

 • MagBar79

  2022-05-20 08:24:22

  Ketten próbáltuk ki az egyik társasjátékos kávézóban. Alapvetően a kicsit összetettebb játékokat kedveljük, de személy szerint nekem ez is tetszett. Valahogy elmerültem az ide-oda pakolgatásban - talán még a Nova Luna hozta ezt az érzést. Könnyed kikapcsolódást ígér és nekünk meg is hozta.

 • mr.zehy

  2022-04-28 15:46:21

  Egyetértek, nagyon jó cucc, totális chillout nekem ez a pakolgatás.

 • xaddew

  2022-04-10 23:14:20

  Nincsen sok interakció a játékosok között, max, ha pont azt az élőhely-vadvilág párost viszik el, ami a leginkább passzolna az ökoszisztémánk enteriőröcskéjébe, de ettől még egy békés játék, illetve ebben az esetben sem dől össze Kanada, mivel marad még ott élőhely és van még a zsákban vadvilág, szóval lehet (újra)tervezni - vagy, ha van nálad toboz, akkor lecserélni a vadvilágjelzőket és imádkozni, hogy ne ugyanaz a 4 jelző jöjjön ki, aminek a lecserélésére elköltöttél egy tobozt :)

  Az 5 különböző állatnak van A-B-C-D pontozási módja, és ezeket tetszőlegesen kombinálhatjuk, de ami a leginkább tetszik benne, azok a különböző kihívások (normál játéknál 25) és a teljesítménytérkép, amin a játékokon átívelő kalandozásunkat tudjuk rögzíteni. Ehhez még hozzájönnek a lehetséges szabálymódosítások (10 különböző) és küldetések (15, egyre nehezedő feltételrendszer), szóval a normál játék mellett sok felfedeznivaló akad!

  A küldetések közül többet próbáltam szólóban is, és valamelyik pl. azért nem sikerült, mert nem került elő a zsákból összesen annyi vadvilágjelző (igen, ölyv, rólad beszélek!), amennyire szükségem lett volna a küldetés valamelyik feltételéhez. De, a "vereség" ellenére is, végig egy dohányzóasztalos shinrin-yoku érzését keltette. :D

 • umfuhrerrichard

  2022-03-07 09:14:40

  A Gémklub kiadó válasza: "A játék újragyártás alatt áll, várhatóan május-június hónapban érkezhet meg hozzánk. Az időpont tájékoztató jellegű, a gyártási-szállítási folyamatok sajátosságaira való tekintettel változhat."
  Szóval nem mostanában lesz újra kapható, a Cascadia vadvilága ...

 • BodBal

  2022-03-06 07:17:43

  Elég hamar elfogyott a játék. Tudja valaki esetleg, hogy mikor lesz újra kapható?

 • porcine

  2022-02-05 07:55:48

  Nagyon kedves, szép grafikával elkészített játék. Beth Sobel a Fesztáv után itt is megmutatta, hogy hatalmas érzéke van a természet szépségének ábrázolásához. A játékelemek minőségiek, élmény őket pakolgatni. A szabályok könnyedek, pillanatok alatt elsajátíthatók. A játékmenet pörgős. Nekem egy hangyányival több interakció elfért volna benne. Egy picit sok volt az, amikor mindenki csendben befordulva építgette a világát. De élveztem minden percét és biztos, hogy a polcomra is felkerül.

 • hylsuy

  2022-01-17 21:51:12

  Erre gondoltam én is, hogy a sivatagi hal elég furcsa. 😊 Hátha majd a kiegben lesz kígyó.

 • hierroo

  2022-01-13 09:42:15

  Igen, lehet hogy lefognak majd kopni a lapkák. Én jártam már így, igaz másik játéknál, és a harmadik vagy negyedik játék után már látszott a használat. Pláne, hogy amíg gondolkodtam a lépéseimen, hogy melyik lapkát hova tegyem, addig a kezemben fogdostam, és így nem is csoda, hogy egy kicsit leamortizáltam a lapkákat. Viszont nagyon jó játék ez a Cascadia, és kellemes szórakozást nyújt még egyedül is. (Bár a lazacot a sivatagban nehezen tudom elképzelni, lehetett volna kígyó például, de azért nem akarok szőrözni!) :)

 • hylsuy

  2022-01-13 08:09:21

  Volt szerencsém kipróbálni. Egy oldal a tényleges szabály és már lehet pakolgatni is. Szép játék, szórakoztató, gondolkodós, hogy mit hova tegyél le, hogy a legtöbb pontot kapd. Én kicsit túlárazottnak értékelem. A tokenek hamar el fognak kopni szerintem, bár ne legyen igazam.

 • veerzoltan80

  2021-12-25 08:44:27

  A Jézuska egyik ajándéka volt a gyerekeknek a fa alá. Nagyon vártuk párommal a kipróbálást, hiszen lenyűgöző képi világa rabul ejtett minket a neten keresztül. Szerencsére a gyerekek körében is bejött a dolog, így végül feleségem nem is fért az asztalhoz, a három gyerkőccel ültem le játszani (5-8-13). Kipattogtatás, elrendezés - az új társasok bontásának élménye - eleve felpörgette a csapatot. gyors szabály olvasás, igazán nem hosszú a játék alap szabályrendszere, könnyen érthető, az öt éves kislányom is egyből levette miről szól a feladat. Ami kicsit bezavart neki, hogy - mivel délelőtt kingdominoztunk - mindenáron dominóként is akarta használni a lapokat.

  A játék insertje nem lóg ki a mostanában megszokott nulla kategóriából, talán 1 ponttal a két oldalszűkítő miatt. Ez nálam nem szimpi hogy ezen spórol mindenki, de sajnos korjelenség, sokkal több a tré insert mostanában mint a jóféle.

  Az alkatrészek, darabok gyönyörűek. A zsák és a fa korongok magukért beszélnek, a karton térképdarabok szépen kivitelezettek, könnyen kivehetők voltak kevergethetőek, a pontozó kártyák szépen illusztrákltak és egyértelműen megmutatják miért jár pont.

  A játék maga gördülékenyen zajlott, a gyerekek hamar megértették a tobozok lényegét is, illetve hogy a mintákat kell követniük ha pontot akarnak szerezni - ez azért még az öt évesnek nem feltétlenül ment simán, ott kellett párszor segíteni. A területek összefüggővé alakítását is próbálgatta a csapat, és igazán gyönyörű asztalkép alakult ki játék közben, mindenki építgette a saját kis vadonját. A végén a pontozás azért elég hosszú idő volt, nagyfiam nyerte a bemutatkozó játékot meggyőző fölénnyel.

  Ez a játék összességében elvarázsolt. Nagyon szépen kivitelezett, jó témaválasztás - bár mostanság ebből az öko vonalból van gazdagon - és passzol az egész stílusa a témájához. Az hogy lehet koopban is játszani és számos nehezítő variáns van a kis szabályfüzetben jelentősen növeli az időtállóságot. Csillagos ötös, nekünk nagyon ült elsőre.

 • kvarclovag

  2021-11-14 09:48:17

  Online kipróbálva (kösz hierroo!) többször elrontottam a kétfelé figyelést. Jól elterveztem a lapka lehelyezését, és egy teljesen rossz állat járt hozzá. Például csak harmadiknak letehető medve. Az biztos, hogy szoknom kéne. A hangulata nagyon jó, valóban bővülnek a lehetőségek. Egyelőre nincs tervben, de felírtam magamnak az érdekes játékok listájára.

 • mvik19

  2021-11-14 07:31:59

  Sikerült beszerezni ezt is, és mennyire jól tettük, hogy beszereztük. Imádom! Igen, kicsit tényleg a Calico-ra hasonlít a játékmenet, de valahogy ezt kicsit komolyabbnak éreztem. Összességében szerintem ez jobb. Míg a Calico-ban a játék vége felé nagyon szűk lesz a dolog, itt a végére bővülnek ki a lehetőségek. Bár erre is igaz, hogy nem lehet teljesen ragaszkodni mindig ahhoz amit eltervez az ember, úgyse fog feljönni az a élőhely-vadvilág páros amire várunk. Ilyekor újratervezésre van szükség. Szép és igényes. Kellemes kikapcsolós játék. Ha az ember nem akar bonyolult szabályokkal rendelkező játékka játszani, pont jó választás. Bár ne tévesszen meg senkit. Egyszerűségében van a nagyszerűsége, nem annyira pörgős, inkább agyalós. A hangulata telitalálat, ez az mi miatt nálam letaszította a Calico-t a dobogóról.

 • hierroo

  2021-11-01 19:17:41

  Egyszerű, nem sok szabállyal elkészített játék a Cascadia. Tényleg hasonlít egy kicsit a Calico-hoz. A Tabletópián is játszható egy fővel is, és az interneten is játszható egyedül ezen az oldalon. Nagyon hamar megtanulható, és ezen az oldalon egy játék után már minden érthető lesz szerintem. Aki nem szeret számolgatni, azt a gép megteszi helyettünk. Ezen az oldalon csak a javasolt kezdő játékmenet érhető el, és a sima játékban sokkal több nehezítés is megtalálható. A Calico-ban a macska, ebben a játékban az állatok is csak jelképesen vannak jelen. Nekem személy szerint a Cascadia jobban tetszik, mint a Calico. Átlagos, egyszerű, meditatív játék.

 • ronaiheni

  2021-11-01 17:34:06

  Nagyon vártuk már , hogy kipróbálhassuk. Nagyon szépek az alkatrészek , a tokeneket jó kézbefogni, a lapkák kellően vastag kartonból vannak , kézre állnak. Az állatos pontozókártyákon az ikonok teljesen jól érthetőek. Igazi molyolós családi játék . A Calocónál nyugisabb egyszerűbb, valahogy pontot fogsz szerezni. Jól jön az extra bónusz jelölő amivel lecserélhetjük a nem kedvező állat -lapka párosokat. Nagyon tetszett , rögtön egymás után két partit is lejátszottunk. Sokáig kedvelni fogjuk ez már bitos . Gyorsan le lehet játszani ketten is izgalmas .

 • ronaiheni

  2021-10-26 16:46:45

  Nagyon megtetszett a téma és az a pár videó ami fellelhető róla. Annyira , hogy megrendeltem. Nagyon várom már hogy megérkezzen és kipróbálhassuk. Nagyon kedveljük a megitatív jellegű területépítgetős játékokat. Nekünk a Calicó is bejött és nem a cicák miatt , hanem mert nagyon okosan kell figyelni a mintázatot és a pontozást adó lapkák közül melyiket tartjuk fontosabbnak és mit engedünk el. Gyanítom itt is erre számíthatunk. területet és állatokat úgy lehelyezni , hogy a lehető legtöbbet kihozzuk a pontozásnál. Pont annyi randomitás van benne ami még izgalmas lehet.

A Cascadia vadvilága társasjáték és kiegészítői (2)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 45 perc
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Nyelvfüggőség:  Gyengén nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Randy Flynn
 • Illusztrátor:  Beth Sobel
 • Kiadók:  KOSMOS, Alderac Entertainment Group (AEG), White Goblin Games, Kaissa Chess & Games, MINDOK, Gém Klub Kft., Cool Mini Or Not, Lucky Duck Games, Crowd Games, Kenbill, Tower Tactic Games, Delirium Games, Grok Games, Flatout Games, Regatul Jocurilor, Little Rocket Games, Lord of Boards, Asmodee China, Boardgame Mall
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, francia, német, görög, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, ukrán, thai

Alternatív nevei


Kiadások

 • English Print & Play edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: kínai
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: cseh
 • English edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23.9 cm x 23.9 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: francia
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: magyar
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: olasz
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: lengyel
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 23.9 cm x 23.9 cm x 7.1 cm
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 23.9 cm x 23.9 cm x 7.1 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: német
  • Méretek: 24 cm x 24 cm x 7.3 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • German edition with SdJ logo
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: német
  • Méretek: 24 cm x 24 cm x 7.3 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • Greek edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: görög
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 24 cm x 24 cm x 7.1 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: Korean
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 24 cm x 24 cm x 7.1 cm
 • Romanian first edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: román
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 23.9 cm x 23.9 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • Thai edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: thai
  • Méretek: 23.9 cm x 23.9 cm x 7.1 cm
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: ukrán

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Cascadia vadvilága társasjátékhoz