Splendor
Splendor
Splendor
Splendor
Videó beküldése

Splendor

Társasjáték, 2020
Értékelem!

A Splendor egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A játékot az Év Játékának választották 2014-ben (BGG) és jelölték is 2015-ben (Magyar Társasjátékdíj), 2014-ben (Spiel des Jahres), illetve 2014-ben több, összesen 2 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága...

A Splendor egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A játékot az Év Játékának választották 2014-ben (BGG) és jelölték is 2015-ben (Magyar Társasjátékdíj), 2014-ben (Spiel des Jahres), illetve 2014-ben több, összesen 2 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a kártya húzás, a verseny és a contracts mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Gyémánt vagy zafír? Vagy smaragd? Az biztos, hogy ékszer lesz belőle! Splendor egy gyors gyűjtögetős és fejlesztős kártyajáték, melyben egy kereskedőt alakítva kell megpróbálnunk drágakő bányákat vásárolnunk, megoldanunk a szállítást és boltokat nyitnunk, hogy minél nagyobb hírnévre tegyünk szert. És persze, mi készítsük a legszebb ékszereket!

Játékmenet A játékban 5 féle drágakő és egy joker, az arany közül tudunk választani, amiből az ékszereinket elkészítjük. Ezeket meglepően igényes korongok reprezentálják.
A játéktáblát pedig maguk a kártyák alkotják. Mindig 12 fejlesztéskártya lesz a játék során felfordítva, minda 3 különböző szintű fejlesztéskártyából 4-4 darab. Ezen kívül pedig a fő győzelmi pont forrást jelentő nemeskártyák lesznek még kint az asztalon, minden játékban a játékosok számánál eggyel több nemes kegyeire lehet pályázni.

Éljen végre ránk került a sor! A körünkben 4 dolog közül választhatunk:

 • Elveszünk a készletből 3 különböző színű korongot.
 • Elveszünk a készletből 2 egyforma színű korongot. Ezt csak akkor választhatjuk, ha legalább 4 van még a készletben ebből a színből.
 • Elveszünk egy fejlesztéskártyát a felfordított 12 közül (vagy húzunk egyet random), ezt innentől csak mi tudjuk teljesíteni, sőt kapunk egy aranyat is, ami bármelyik másik drágakövet helyettesíti.
 • Teljesítünk egy fejlesztéskártyát a kezünkből vagy a felfordítottak közül, a rajta szereplő drágakövek befizetésével.

És itt jön a csavar... Minden megszerzett fejlesztéskártyának is van színe, ami megegyezik az 5 féle drágakő színével. Ha teljesítünk egy fejlesztéskártyát az onnantól mindig beszámítható a színének megfelelő drágakő korongra. Ezzel pedig olcsóbban tudjuk megszerezni az újabb fejlesztéskártyákat, sőt így az is elképzelhető, hogy egyes fejlesztéskártyákat ingyen, korong nélkül tudunk megszerezni.

És hogy miért is gyűjtögetjük a fejlesztéskártyákat?

 • Hát egyrészt mert bizonyos fejlesztéskártyák győzelmi pontot hoznak nekünk önmagukban.
 • Másrészt pedig mert a fő győzelmi pont forrást jelentő nemes kártyákat akkor tudjuk megszerezni, ha a összegyűjtjük a nekik megfelelő számú és színű fejlesztéskártyát.

A játék akkor ér véget, ha valaki összegyűjti a 15 győzelmi pontot, ilyenkor még rajta kívül mindenki jöhet egyszer, az igazságosság kedvéért és utána akinek a legtöbb győzelmi pontja van az lett a legjobb ékszerkereskedő.

Pozitívumok

A játék gyors, pörgős és az alkatrészek kifejezetten igényesek. A különböző drágaköveket műanyag korongok testesítik meg, amik tapintásra is kellemesek, de játék közben is jól lehet őket babrálni, amíg újra ránk nem kerül a sor. Egy játék gyorsan lejátszható, de azért lehet rajta gondolkodni is ha ahhoz van kedvünk, mivel eléggé optimalizálható a jó lépés.

Negatívumok

Aki egyáltalán nem tolerálja a szerencse faktort egy játékban, annak valószínüleg ez a játék nem ideális. Bár a szerencse szerepe nem túl nagy, minimálisan azért befolyásolja a játékmenetet.

Mi van

a dobozban?
 • 40 drágakő jelző
 • 90 fejlődéskártya
 • 10 nemes lapka
 • Játékszabály

Szabálykönyv

Játékos segédlet

Angol nyelvű szabálykönyv

Forrás: Szellemlovas
Egy felhasználó és 38 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 7 500 Ft-tól
 • 39 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Közgazdaság, Reneszánsz
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Kártya húzás, Verseny, Contracts

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Csak személyesen!

Kihasználatlanság, 2x3 játszott

2 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Splendor társasjáték videók (19)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • barbi725

  2021-09-17 18:32:54

  Valóban elég sok ilyen témájú játék van, viszont szerintem a Splendor elég erős közöttük :) Én a Marveleset nem ismerem, azt hittem, annál csak a téma más és maga a játék ugyanaz

 • tiktiklaszlo

  2021-09-15 05:56:57

  Szerintem ebben a témában messze a lég hangulatosabb a Marvel Splendor!

  Ez a keleti piacos /kersekedős gyüjtögetős téma kicsit kezd elcsépelt lenni!

  Marvel verzióban viszont csapatot verbuválunk!

  És a színek meg a hatalom kesztyűjének a követit szimbólizálják! Teljesen jó a téma!

 • barbi725

  2021-09-15 00:55:28

  Szerintem az elég csúnya, de tény, hogy sokkal jobban tükrözi, hogy miről szól a játék, mint ez a mostani, ami szerintem valamelyest szebb, de nem passzol annyira a játékhoz.

 • Eyesis

  2021-01-22 14:12:24

  Köszi, nem tudtam róla :)

 • zsolt198604

  2021-01-22 09:13:16

  Igen, a Cities of Splendorra gondoltam.

 • gyd

  2021-01-22 00:37:41

  A cities of splendor teljes értékű kiegészítőnek tűnik adatlap alapján.

 • Eyesis

  2021-01-22 00:14:26

  Szia, milyen kiegészítőről beszéltek, ehhez csak max promo lapok vannak, illetve újra kiadták különféle témákban, de azok nem kiegészítők.

 • zsolt198604

  2021-01-21 21:12:56

  Mi is gondolkodunk a kiegészítő beszerzésén. Remélem, hogyha eljön a pillanat, akkor az sem fog csalódást okozni. :)

 • sasspetra

  2021-01-21 21:10:45

  Mi is nagyon szeretjük a Splendort! :) Az insert szerintem is nagyon jó és a korongok tényleg nagyon szépek, jó, hogy van súlyuk, hozzátesz a játékélményhez, ahogy pakolgatjuk őket. Általában mi is ketten játszuk, nagyon taktikás, szinte már a kezdő lépéssel nagy döntéseket hoz az ember, hogy hogyan játsza le az adott játszmát. A nemesek összeszedése nem egyszerű tényleg, nálunk is ritka. Általában akkor már megéri egy nagyobb számú lapra gyűjteni. Okosan van kitalálva, hogy maximalizálták a korongok számát és a kézben tartható lapok számát. Tetszik az egész mechanizmusa a Splendornak és a stratégiai megfontolások is. :) Ajánlom mindenkinek!
  Gondolkozunk a kiegészítőjén is, de nem találtam róla sok infót... valaki esetleg tud róla nyilatkozni?

 • zsolt198604

  2021-01-21 21:03:58

  Sziasztok! Sikerült pár hete beszereznünk egy Splendor társasjátékot. :) Amint megkaptuk a csomagot, azonnal kibontottuk a csomagot. Nekem személy szerint nagyon tetszik a doboza. :) A doboz belseje tökéletesen van kialakítva. :) A korongok fantasztikusak. Nem egyszerű műanyagok, mint mondjuk egy póker zseton. Súlyuk van. Már ettől olyan érzése lesz az embernek, hogy valóban értéke van egy-egy korongnak. :) A kártyák nagyon szépek. Sajnos a mi dobozunkba belekerült egy hibásan nyomtatott kék korong. Írtam a GÉMKLUBNAK ezzel kapcsolatban. Nagyon pozitív volt, hogy azonnal segítőkészek voltak és rögtön a megoldásban próbáltak segíteni. Végül kaptunk egy új kék korongot. A játékról: Viszonylag gyorsnak mondható. Két játékos esetén hamar összjön a 15 pont. A szponzorokat két játékos esetén nehéz megszerezni. Nekünk eddig összesen egyetlen egyszer sikerült. Nagyjából az is teljesen véletlenül jött össze az utolsó körben. Figyelni kell, hogy kinek mennyi korongja van. Sokszor nem is olyan ez a dolog. Véleményem szerint nagyon jó taktikai játék. Én mindenkinek javaslom, hogy legalább próbálja ki a Splendort. Nem fog csalódni benne. :) Nekem jelenleg az egyik kedvencem.

 • Merse

  2021-01-05 18:55:20

  A Splendor régi doboza nekem sokkal jobban tetszett, nektek nem?

 • adrianbalazs1991

  2020-10-20 12:22:43

  Teljesen egyetértek, már az ncoret is igyekszem kerülni emiatt.

 • gevanda.93

  2020-10-20 12:01:21

  Nekem is nagyon tetszett ez a játék. :) Páromnak sajnos nem, úgyhogy nem került fel a kívánságlistánkra. Legalább nem kell gondolkoznom a Jaipur és ez között, hogy végül melyik legyen. A kettőnek annyira hasonló a témája és a lényege, hogy nem érzem úgy, elférnének egymás mellett a polcon. Nyilván ahogy az ár is mutatja, a Splendo jobb minőségű és szebb játék. A zsetonok eszméletlenül minőségiek, tényleg nagyon jó érzés pakolászni őket. A kártyák szépek, változatosak. És komplexebb és kevésbé pörgős is a játékmenet.

  Én egy fárasztó nap után nem venném elő, bár a szabályok egyszerűek, könnyen tanulható játék, ennyire könnyednek nem érzem. Szerintem ennél komplexebb játékról van szó.
  Ha jóleső dolgokat szeretnék fáradtan pakolászni, akkor Azul az általam választot játék. Ha pedig fáradtan hasonló témájú, gyűjtögetős játékkal játszanék, akkor a kevésbé komplex Jaipurt választanám.
  A nap főattrakciójához viszont haladó játékosoknak kevés. Én főleg egy komplexebb játék előtti bemelegítésnek tudnám elképzelni, vagy egy komplexebb játék utáni levezetésnek. Van, amikor nem akarsz fillerhez nyúlni, de nem is akarsz egyből a komplex stratégiai játékkal kezdeni, szerintem ekkor tökéletes választás.
  Vagy kezdőbb játékosoknak ismerkedni a taktikázósabb játékokkal.
  De lehet, hogy csak nem játszottam még eleget vele ahhoz, hogy megfelelő kategóriába tudjam sorolni. :)

  A szerencsefaktor szerintem se zavaróan nagy a játékban. A különböző paklikban való random lapsorrend elősegíti az újrajátszhatóságot.

  Én kíváncsi leszek a Marvel Splendorra is, remélem, lesz alkalmam kipróbálni. :)

 • laczkodavid

  2020-10-19 21:32:06

  Abban biztos vagyok, hogy sem a minősége sem a strapabírása nem olyan mint az eredetié. Plusz a Sushi go is kapott pár kínai írásjelet csak úgy kedvcsinálónak :D

 • laczkodavid

  2020-10-19 21:22:49

  Én sem ezt gondoltam elsődleges irányvonalnak természetesen :) de én személyesen nem zárkózom el ettől ennyire. Egy kártyám van csak onnan, egy Sushi go, amit meg is viselt már az idő, mert többnyire a szabadban játszunk vele, ahogy a kártyavédő ellenére kapott már a víztől a homokig mindent, és így nem sajnálom annyira. Számomra van az a szituáció, ahova azért ha 3-4 ezerbe került volna, akkor nem vinném. :)

 • Robby

  2020-10-19 21:14:53

  Eddig kétszer rendeltem kínai olcsó társast, mert épp nem találtam sehol. Egyikből hiányzott egy kártya (Saboteur - ennél az volt a pláne, hogy mikor megérkezett, akkor a fiam felismerte, hogy neki van ilyen bontatlanul a szekrény mélyén amit már kb. 15 éve vettem :) Amúgy meg ezután hirtelen ismét lehetett kapni fillérekért mindenhol), másik meg olyan silány minőség volt, hogy kb. 10-12 játék után nagyon megviseltnek tűntek a lapok (pedig vigyázunk rá, de a keverés...). Biztosan van rá ellenpélda, de azért csak óvatosan és legvégső esetben ajánlott a "szok kici occó...".

 • Dorothi

  2020-10-19 21:07:44

  Sosem vennék társasból egy olcsóbb, "utángyártott" verziót, annyira azért megtisztelem a szerzőt, hogy ha beleölt ennyi energiát, eredetit veszek + azért a komponensek minőségére sincs túl nagy garancia, ha gagyit veszel, nálam biztos marad az eredeti. :)

  Persze, nem ítélek el senkit, aki innen-onnan pult alól vesz társast, de nálam ez a no way kategória. :)

  Inkább az az ésszerűbb döntés, ha eredetit veszek, azokból viszont jól megszűröm, hogy mit. :)

 • gyd

  2020-10-19 19:09:04

  Hát az a pénz valószínűleg nem az eredeti készítőkhöz megy. Na meg én a minőséget is megkérdőjelezném így látatlanban. A jogokkal is valószínűleg problémák vannak. Persze felhasználóként valószínűleg leginkább a minőség érint mindenkit.

  Ennél még az otthon elkészített változtatot is jobbnak tartanám, ha már olcsóbb megoldást keresünk - ezzel semmiképp sem arra bátorítok senkit, hogy csinálja így, de ha már...

 • laczkodavid

  2020-10-19 18:50:10

  A Splendornak is van olcsó, kínából megvásárolható verziója (mint számomra meglepően kevés másik játékból). Úgy már vajon szerintetek megérheti?

 • Dorothi

  2020-10-19 18:21:29

  Ahogy írták előttem, az Ankh'or tényleg remek játék, na és persze ár/érték arányban is megéri. :) Én is folyamatosan szemeztem a Splendorral, de végül az Ankh'or győzött és azt szereztem be. Ha már zsetonok: nem műanyag, hanem vastag kartonpapírból vannak, de szerintem jópofa 2 fős játék még a Jaipur is, ott is korongokat próbálsz megszerezni, pakolgatod jobbra-balra, ha teheted -és még nincs meg-, próbáld ki valahol. :)

 • Alleira

  2020-10-19 00:00:19

  Amennyit eddig láttam róla, nekem is a vagy-vagy kategória. Kicsit azt érzem mint a sokféle Rizikóval, hogy nem nagyon férnek meg egymás mellett.

 • Robby

  2020-10-18 23:50:35

  Néztem egy összehasonlítő videót, a két Splendorról. Vegyesek az érzelmeim kicsit. A garfika szép lett, de olyan mintha csak a képregényekből kiollózták volna. Nagyon sok újdonságot sem hoz. Ha árban nem fog nagyon elszállni, akkor biztosan beszerzem, de ha igen, akkor nem biztos, hogy a sima mellé még ez is megéri.

 • Cygnus

  2020-10-18 22:54:28

  Köszönöm az ajánlást, még nem volt szerencsém az Ankh'orhoz, de ezek után jobban utánajárok, felkeltetted az érdeklődésem :)

  A Marvel változattal már szemeztem, kicsit vegyesek az érzelmeim. Ígéretes, hogy nem csak egy újabb bőr, hanem a játékmenetet is módosítgatták, így azért talán nem csak annyi, hogy tematikus, nesze, vedd meg. A Marvel tematika nekem annyira nem jön be, bár a filmeket és sorozatokat nagyon szeretem, de valahogy társasjátékoknál annyira nem jön át. Mindenesetre tuti, hogy szívesen kipróbálnám, mert túl kíváncsi vagyok ahhoz, hogy kihagyjam, aztán lehet, hogy a "kellemes csalódások" családjába fog kerülni :)

  Az oldalon egyelőre nem láttam a Marvelesről véleményt, de hátha lesz a megjelenés után cikk is róla :)

 • Alleira

  2020-10-18 16:07:51

  Nekem a Splendor fel-le kerül a kívánságlistáról, attól függően mennyire akarom ritkítani az ott sorakozó játékok számát.

  Ha a zsetonos feeling bejön, mindenképp tegyél egy próbát a kiadó Ankh'or: A Nílus völgy kalmárjai című játával, amely némi hasonlóságot mutat emiatt, de abszolút különálló, értékes játék.

  A Splendorhoz jön hamarosan a Gémklubtól a Marvel változat, még az is lehet, hogy arra esik a választás. Azért a sima Splendornak is sokkal esztétikusabb lett a doboza, így bízok benne, hogy a kiadó még többet csiszol a Marvel verzióval és nem csak Disney-féle lehúzás lesz.

 • Cygnus

  2020-10-18 15:20:09

  A Splendor az elmúlt időben az egyik kedvencem lett, és egyértelműen felkerült a kívánságlistámra :)
  Tetszik benne, hogy könnyed játék, mégis lehet taktikázni, így előkerülhet egy fárasztó nap után, amikor csak jó érzés zsetonokat pakolászni és lapokat gyűjteni, de friss fejjel is, amikor sok körre előre próbál tervezni az ember, és esetleg még a játékostársakon is rajta tudja tartani a szemét. A kb. fél órás játéidő teljesen korrekt, hagy időt a visszavágóra, sőt a visszavágó visszavágójára is ;)

  Az újrajátszhatósága elég nagy, egyelőre nem sikerült megunni. A szerencsefaktor ott van, de inkább javít, semmint ront az élményen.

  A kártyák szépek, a zsetonok pedig kifejezetten jó tapintásúak, egyáltalán nem gagyik.

  Ha lesz rá lehetőségem, mindenképp be fog kerülni a gyűjteménybe :)

 • Robby

  2020-09-13 22:10:21

  Nálunk is nagy sikert aratott. Egyszerű, nagyszerű, gyors és jól működő a játék mechanikája. A kártyákon levő képek adják a hangulatot. Szerintem a szerencsefoktor nem annyira nagy mint azt előttem említették. Inkább pont az van, hogy időben fel kell készülni egy jó stratégiával és több lépéssel előre tervezni (azért annyira sokkal nem), ahol kell lennie "B" (sőt "C") tervnek is, mert könnyen keresztül húzzák a tervünket és ha kell, időben váltani tudjunk. Tehát szerintem a gyors helyzetfelismerésnek, stratégiának van nagyobb szerepe a szerencsével szemben ebben a játékban. Lehet (sőt kell is) néha gonoszkodni és azt a lapot megvenni, ami a másiknak nagyon kellene (ha nekünk annyira nem is hiányzik). Ha féláron lehet kapni (tényleg hol - PÜ?) akkor meg kihagyhatatlan!

 • Floranna

  2020-09-12 08:07:57

  Nagyon és nagyon és nagyon szeretem. :)

  Amikor megvettem az Ankh'ort, a zsetonelvevős-fizetős-építős mechanika hatalmas kedvencünkké vált, és hasonlót kerestem. A Splendorral sokat szemezgettem, és végül egy jelnek vettem, hogy 50%-kal leértékelve ott volt előttem a polcon. :)

  Féltem, hogy kell-e mindkét játék az asztalra [tudom, sokan inkább a Fűszerúttal említenék most, de nekem ez van meg itthon], de abszolút működik és nem bántam meg, sőt! :)

  Grafika: igényes és szép a grafikája. A kártyaminőség szerintem nagyon klassz, szeretem, hogy kicsit vastagabb. A zsetonok a pókerzsetonok nehézségére emlékeztetnek, és nagyon kellemes volt velük játszani. Én az a babrálós vagyok, uh kifejezetten élveztem őket ujjról ujjra adogatni, miközben gondolkozom. :)

  Mi eddig csak ketten játszottuk. Szerintem elég jól működik, elég agyalósra sikerült minden parti, én elfáradok a végére. De mondjuk az is igaz, hogy soha nem kipihenten fogtunk neki. Várom azt a vasárnap délelőttöt, amikor pihent fejjel tudunk leülni vele játszani.

  Szerencsefaktor: hát igen, az bőven van benne! :) Mi kifejezetten nem szoktunk fennakadni rajta. Viszont tény, hogy minden alkalommal volt olyan drágakő, ami lap formájában elég későn érkezett meg az asztal közepére, pedig abban a körben arra lett volna a leginkább szükség. Tud bosszantó lenni. Mondjuk mi akkor taktikát váltottunk, de az biztos, hogy aki ilyen magas szerencsefaktortól nekimegy a falnak, annak azért egy picit kevésbé ajánlós játék.

  Inzert: alkatrészkészlet tekintetében kicsit túllőttek a dobozméreten, de ha már ekkorát csináltak, a belseje nagyon logikus és olyan "telt" hatást ért el. Nincs olyan érzésem, hogy szellősen vannak a dolgok benne, megtöltötték a helyet.

  Nekünk egy játék olyan 20-30 perc volt eddig mindig, az eleje kicsit lassabban indul el, és több korongot kell felvenni. Aztán van egy pont, amikor már a kártyák veszik [vagy legalábbis segítik] meg önmagukat. Viszont nem mindig éri meg elvinni azt, ami "ingyen van".:)
  Ajánlom mindenkinek!

 • vitezlejszlo

  2020-04-04 08:34:19

  A Splendor egy nagyon szép és jól felépített társasjáték. Rövid , könnyen tanulható ,pillanatok alatt a család kedvence lett . A drágakő rendszer nagyon jól ki lett találva. Ankh'or:A nílus-völgy kalmárjai nagyon hasonlít rá. Ajánlom mindenkinek.

 • jenei.balazs87

  2019-09-13 09:24:45

  Drágaköveket kell benne gyűjteni, majd azokat beváltani pontokat érő lapokra. Így valóban hasonló a Fűszerúthoz, de a Nyugati Királyság építőmestereihez is. Egy játékostársam állította nekem, hogy ő pontosan le tudja vezetni menet közben a valószínűségek alapján kb. 10 körrel a játék vége előtt, hogy mit kell tennie... Egészségére, és amúgy sem mindig ő nyert. :) De az igaz, hogy erősebb logikával és valószínűségszámítással jobb eredményeket lehet benne elérni, amihez nem árt, ha a játékostársak taktikáját is figyeled, és alkalmazkodsz hozzájuk (ami a másikkal való kiszúrást is jelentheti :D).

 • ARduel

  2019-04-11 06:53:31

  Csodaszép játék, mely jó kihívást jelent a gakorlottabb játékosoknak is. Hasonlít játékmenetben a Fűszerúthoz, de még is más. Persze a tematikája is más :D

 • sz-tomy

  2019-04-01 20:32:23

  Ajánlom, gyors, de meglepően mély játék.

A Splendor társasjáték és kiegészítői (19)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Marc André
 • Illusztrátor:  Pascal Quidault, Abbas Amirabadi, Mahmoud Arastenasab
 • Kiadók:  Asmodee, Z-Man Games, Days of Wonder, Hobby Japan, Lautapelit.fi, Filosofia Éditions, Morapiaf, Kaissa Chess & Games, REBEL.pl, Korea Boardgames co., Ltd., Gém Klub Kft., Broadway Toys LTD, Lifestyle Boardgames Ltd, Galápagos Jogos, Asterion Press, HaKubia, Lex Games, Space Cowboys, GoKids 玩樂小子, NeoTroy Games, JD Éditions, Siam Board Games, Boardgame Space, Baborka Games, Boardgame Viet Nam, Asmodee China
 • Elérhető nyelvek:  arab, cseh, kínai, dán, holland, angol, finn, francia, német, görög, héber, magyar, olasz, japán, Korean, norvég, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, svéd, szlovák, török, thai, vietnámi, Persian

Alternatív nevei


Kiadások

 • German first edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: német
  • Méretek: 31.4 cm x 27.7 cm x 6.7 cm
 • Space Cowboys English-only first edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 27.9 cm x 21.6 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • English fourth edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 6.6 cm
 • English second edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 21 cm x 27 cm x 6.5 cm
 • English second edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 6.6 cm
 • English third edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 6.6 cm
 • French-only first edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 27.9 cm x 21.6 cm x 7.1 cm
 • German edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: német
  • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 6.5 cm
 • German Sdj edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: német
  • Méretek: 31.4 cm x 27.7 cm x 6.7 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • GoKid Chinese edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 27.9 cm x 21.6 cm x 7.1 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 31.4 cm x 27.7 cm x 6.7 cm
 • Japanese/Korean/Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 27.7 cm x 31.4 cm x 6.7 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: Korean
 • Multilingual first edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 27.9 cm x 21.6 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • Multilingual second edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 21.6 cm x 27.9 cm x 7.1 cm
 • Multilingual second edition 2014-1
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 21.6 cm x 27.9 cm x 7.1 cm
 • Nordic edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 6.5 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 6.5 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Portuguese/Czech/Romanian first edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 6.5 cm
 • Space Cowboys English/Czech/Slovak edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 5.8 cm
 • English edition with Golden Geek Award 2015-1
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 6.6 cm
 • English fifth edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 6.6 cm
  • Súly: 1 kg
 • English/French edition with Golden Geek Award
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 6.6 cm
 • English sixth edition with Golden Geek award
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 6.6 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Greek edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: görög
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 21.4 cm x 27.5 cm x 6.8 cm
 • Nordic edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
 • Portuguese first edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: portugál
 • Asmodee Chinese edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: kínai
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: cseh
 • Dutch/English/French/Portuguese/Spanish edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 5.8 cm
 • English eighth edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • English/French edition 2016 with Golden Geek Award
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 21.6 cm x 27.3 cm x 6.4 cm
 • English/French/German/ Dutch/Spanish edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: holland
 • English ninth edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 21.6 cm x 30 cm x 5.8 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • English seventh edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Thai edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: thai
  • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 6.6 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • English tenth edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 21.6 cm x 30 cm x 5.8 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • French second edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 6.5 cm
 • Hungarian/Romanian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: magyar
 • Kaissa Greek edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 6.6 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Russian edition 2017
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 6.6 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Turkish edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: török
 • Arabic/English edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: arab
 • Space Cowboys English/French edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23.4 cm x 31 cm x 5.3 cm
 • German edition 2019
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: német
  • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 6.5 cm
 • Hebrew edition 2019
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: héber
  • Méretek: 27.5 cm x 21.5 cm x 6 cm
  • Súly: 880 kg
 • Persian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: Persian
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • Vietnamese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: vietnámi
  • Méretek: 21.6 cm x 27.4 cm x 6.1 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • English edition 2020
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 21.5 cm x 27.5 cm x 6.5 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • Hungarian edition 2020
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: magyar
 • Broadway Toys Chinese edition
  • Nyelv: kínai

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Splendor társasjátékhoz