Kartográfusok
Kartográfusok
Kartográfusok
Kartográfusok
Videó beküldése

Kartográfusok

Társasjáték, 2020
Értékelem!

A Kartográfusok egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 100 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A játék több, összesen 3 jelölést kapott 2019-ben és 2020-ban. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a vonal húzás, a ceruza-papír, a solitaire, a...

A Kartográfusok egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 100 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A játék több, összesen 3 jelölést kapott 2019-ben és 2020-ban. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a vonal húzás, a ceruza-papír, a solitaire, a négyszög-rács és a set-03 grid coverage mechanizmusokra.

A Gémklub leírása:

A Kartográfusok egy flip & write jellegű társasjáték, azaz a játékosok újabb és újabb kártyákat felfordítva és azokhoz alkalmazkodva rajzolnak a saját térképükre. Ez a műfaj alapvetően egy gondolkodós, mégis könnyed, relaxáló játékmenetet biztosít, egy kis egymás-levesébe-köpős csavarral. Minden játékos egyszerre játszik, nincsen saját köre, ezért 1 főtől gyakorlatilag bármekkora társaságig játszható (a szabály tartalmaz leírást az egyszemélyes játékmódhoz). A Kartográfusok dobozát kinyitva egy térképtömböt találunk, 5 különböző típusú kártyát, összesen 41 darabot, 4 ceruzát, és egy illusztrált, magyar nyelvű szabálykönyvet. A játék grafikái fantasztikusan megteremtik az alaphangulatot: a középkor jellegzetességeit a fantasy világával vegyítve kísérteties mocsarakat, lombkoronákba épített falvakat, békés, festményi tájakat, elhagyatott romokat, és persze bestiális szörnyeket kapunk. Külön említést érdemel a kétoldalú térkép, ami kvázi a játékosok táblájaként szolgál, amire rajzolni fognak: a játék nulladik lépése ugyanis az, hogy kartográfusként elnevezzük a saját birodalmunkat, megrajzoljuk annak címerét, illetve megadjuk a saját nevünket és titulusunkat. A játék négy évszakon, azaz négy fordulón át tart, a gyártó szerint a játékidő 30-45 perc, de igazából nagyon pörgős az egész játékmenet, 30 perc alatt lemegy egy party, és utána azonnal jöhet is a következő!

Forrás: Gémklub
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
 • 4 090 Ft-tól
 • -12%-599 Ft

Kategória: Fantasy, Építés / Terjeszkedés
Mechanizmus: Vonal húzás, Ceruza-Papír, Solitaire, Négyszög-rács, SET-03 Grid Coverage, Bingo

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Nagy csoport

Nyolc, vagy akár annál több személy esetén is játsztható!

Árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Kartográfusok társasjáték videók (7)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Az Év Gémerjátéka

jelölt, Spiel des Jahres, 2020

Legjobb egyszemélyes játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2019

Legjobb családi játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2019

Kommentek

Kommentek

 • ildi73

  2021-09-14 01:38:07

  Sziasztok! Tud valaki letoltheto magyar nyelvu Kartografusok szabalykonyvrol? Tudom ott a sok bemutato video, de mi megis egy olvashatot szeretnenk. Fenykep is tokeletes lenne... :(

  Koszonom.

 • mvik19

  2021-04-21 09:59:44

  Ez a játék számomra nagyon különleges. Ezelőtt nem is volt még ilyen. Az első játéknál éreztem, hogy ez örök szerelem lesz. Elmentem volna mellette, ha egy kedves eladó nem ajánlja. Örök hálám neki 🙂 Nagyon tetszik, hogy nem akar gyerekes lenni, komolyan veszi magát a végtelenségig. Egyszerű szabályrendszerű, mégis mély stratégiai döntésekre sarkalló játék. Ha én döntök, hogy mivel játszunk, akkor nem is kérdés. Egyértelműen a Kartográfusok.

 • veerzoltan80

  2021-04-12 08:42:38

  Simán 😁 én meg csak sunnyogok mert 80 pont fölé is csak egyszer kerültem...

 • hierroo

  2021-04-12 07:50:58

  Úgy látszik a párod "veer"-esen komolyan veszi ezt a játékot! :D

 • rocky015

  2021-04-11 23:31:12

  Köszönöm, még egy ok, hogy biztosan meg is vegyem.😉

 • veerzoltan80

  2021-04-11 22:43:10

  Amennyibe kerül annyit egészen biztosan megér. Szerintem magas az ujrajátszhatósági faktor, mi még a kiegészítő lapjait bele sem kevertük. Nehezen tudom elképzelni ahogy két csak közel hasonló parti legyen benne. Ráadásul rajzolgathatjuk a saját cimerünket, stb, komolyan megtervezett lowcost játék.

 • rocky015

  2021-04-11 22:31:40

  Gratulálok neki!😀
  Én egyelőre a megvásárlásán gondolkodom, de nem az ára se a témája miatt, hanem inkább az újrajátszhatósága és a változatossága miatt.
  Mondjuk sanszos hogy landol nemsokára nálunk is egy😆

 • veerzoltan80

  2021-04-11 20:52:45

  Döbbenetes volt, párom ma átlépte a 100 pontos határt három fős játéknál. Totálisan lealázott mindenkit. Elsőre is ő nyert, de a mai visszavágón egészen félelmetes térképet rakott össze...

 • veerzoltan80

  2021-04-08 10:28:59

  Igyekszem mindig óvatosan viszonyulni a nagyon hype-olt játékokhoz, hiszen sok lehet a ferdítés a felkapottság mögött. Aztán jött két éve a Fesztáv és megmutatta, hogy oda kell figyelni a mainstream játékvonalakra mert tényleg rejthetnek kincseket. Így mikor a reflexshop jelezte hogy ismét elérhető a Kartográfusok lecsaptam egyre. Tegnap asztalra is tettük.

  Nálunk a családban erősen azok a játékok futnak jól amiknek van megjelenésük, kinéz valami módon az asztal ha rárakod a cuccot - Scythe, Korkép, Fesztáv, Beez és még sorolhatnám. Hát a Kartográfusok nem ilyen, így óvatosan közeledtem a játékhoz. Meg aztán el kellett magyarázni fiamnak előtte mi is az a tetriss :D

  Maga az alapötlet bejött, kicsit fantasy köntösbe bújtatva, ami külön jó pont. A kártyák jó minőségűek, bár a kiegészítésként kapott rajtaütés kártyák hátulja eléggé más színű mint az alapdobozhoz járóké, de ezt egy jó kártyavédővel lehet orvosolni. A térképlapka vastag, majdhogynem véshető, nem wc papírra rajzolgatunk.

  A játék több szempontból is lenyűgözött. A maga egyszerűségében remekül működik, és mégis komoly kihívást jelent. Azt gonoltuk a 8 pontos tavasz pikk pakk eltelik, aztán jöttek a romok, az átjárók stb majdnem 10 kártyát fel kellett fordítani, telt be a lap szépen. Olyannyira, hogy a tél végére már nehézséget okozott helyet találni egy-egy új régiónak. A részben változó pontozási rendszer tök jó ötlet. Nekem sok erdőm volt, fiamnak nagy városai, ősz után azt hitte a városaival megnyeri simán a játékot, de télen újra az A lap osztotta a pontokat az erdőkért, és 1 szem csillag döntött a javamra.

  Fejlesztési szemmel nézve is jó játék. Rákényszeríti az embert, és a gyerekeket a síkidomok elrendezésére, helyek megtalálálására, némi előre gondolkodásra a célkártyák mentén. Szeretem az olyan társasokat amik fejlesztik a gyerkőcök agyát.

  Összességében hiába nincs asztalképe - bár nagyon szép birodalmat rajzoltam :) és ma kipróbálom színes cerkákkal - a játék nagyon bejött, ajánlós!

 • PlayHoo_95

  2021-03-30 11:49:09

  Én laminálni szoktam néhány lapot minden ilyen típusu játékhoz, de ez a BGG-s dolog szuperül hangzik, köszi! ☺️

 • Merse

  2021-03-30 09:58:11

  Nem tudom írta-e már valaki. Felmerült, hogy mi van, ha elfogynak a térképek. BGG-ről rengeteg féle verzió letölthető a játék oldaláról regisztráció után, igazából még jobban is látszik, van sok nyomtatóbarát verzió is. És úgy általában minden irogatós játékra jellemző, hogy a BGG oldalán letölthetők hozzá nyomtatóbarát házi verziók, esetleg fanok által készített extrák, stb.

 • szandikalman

  2021-03-24 12:37:13

  Már volt itthon egy poliomino alapú játék (Patchwork), és nagyon úgy éreztem, hogy nem is hiányzik még egy a polcról, így amikor először láttam a Kartográfusokat nem is nagyon mozgatott meg bennem semmit. Mivel a roll/flip-and-write játékokat viszont szeretem, ezért mégis néztem róla bemutató videót, és nagyon megtetszett az interaktív, egymást szivítós faktor a játékban. A korábbi roll/flip-and-write játékok, amiket próbáltunk (Welcome to, Ganz Schön Clever), annak ellenére, hogy tetszettek, mégis olyan élményt keltenek bennem, mitha 80 éves öreg nénik lennénk, akik elmentek bingózni, hogy azért szocializálódjanak valamennyire, de mégis mindenki csak a saját táblájával foglalkozik főleg. Így hát megrendeltem a Kartográfusokat, és nagyon nem bántam meg!

  A kártyák gyönyörűek, könnyen tanítható, mégis lehet benne taktikázni, és egyáltalán nem zavaró a tetris alap benne. Remek "alkotás-élményt" is tud adni, főleg olyan játékosoknak, akik szeretnek rajzolgatni, színezgetni, kreatívkodni (én az alapból járó ceruzák helyett filctollakat használok a játék közben, és a játék után (hogy játék közben ne húzzam a többeik idejét is) szépen kiszínezgetem az egész térképet - egy nehezebb nap után, vagy két komolyabb játék között fillerként jó pihenés ez a játék, nekem sokszor ez a napi "zen-idő". :)

  További hatalmas előnye, hogy nagy (igazából kb. korlátlan) játékosszámmal is játszható, és úgy sem veszít a játékélményből - kevés ilyen játékot ismerek.

  Legnagyobb hibája szerintem - amit korábbi hozzászólásokban is olvastam már - a ráerőltetett téma: ez szerintem is inkább tájrendezés, nem térképrajzolás, mert akkor mindenkié ugyanolyan lenne a végén.

 • hierroo

  2021-01-17 10:13:47

  Ez olyan, mint a közbeszerzés. Mindenki pályázik rá, de csak egy nyer. Ebben a játékban legalább az nyer, amelyik jobb. A közbeszerzésnél ez nem így megy, hanem az nyer akit szeretnék hogy nyerjen. :D

  Mondjuk játszhatjuk úgy is, hogy a szörnyeket a kiránynő küldi azoknak, akiknek ő nem szimpatikus. Ezt el tudom képzelni! :)
  Én szólóban szoktam játszani ezt a játékot, nem ketten, vagy többen. Ha többen játszák, akkor egymást nehezítik meg. A Tabletopiában nekem egész élvezetes játszani ezt a rajzolgatós játékot.

  Egyébként ez a játék nem térképkészítés, mert ha az lenne, akkor mindenkinek majdnem hasonló lenne a térképe, hanem inább tereprendezés. Üres placcból csinálsz erdőt, várost, vizet, stb...

  Ettől függetlenül nagyon szuper kis játék, azoknak is ajánlom, aki egyedül él, és nincs akivel társasozzon. Mindig mondják, hogy a társasjáték nevéből itélve több játékosra vonatkozik. Ez is lenne a normális, de azért én átértelmezem ezt a társasjáték szót olyan értelemben, hogy egy játék is lehet az embernek a társa üres óráiban.

 • Merse

  2021-01-16 20:20:52

  Az még egy kicsit fura, hogy a királynő parancsára, mindenki ugyanazt a területet térképezi fel :)

 • Merse

  2021-01-16 19:13:27

  Ez egy viszonylag komplex irogatós játék. Tele lett pakolva mindenféle elemmel, és ezért elég agyégető. Ebben a kategóriában (komplexebb berajzolgatós) talán nincs is nagyon párja egyelőre, és imádom, de el tudnám képzelni még ennél is jobbnak. Enegm az zavar egy picit, hogy előfordulhat, a vége felé akár sokszor is, hogy lényegében mindegy milyen típusú mezőt választasz berajzolásra, illetve nem gyakran, de azért előfordulhat, hogy az összes rajtaütés kártya a játék végére marad és akkor nagyon random lesz a vége, ha az utolsó évszakban kijön 2-3. Viszont egy irogatós játékot se láttam még, amiben ennyi térképlap lett volna, szerintem van bőven, bár nyilván fogy, mert jó játék, de másolható, laminálható, vagy akár radírozható. Én a promó és egyéb kiegészítő lapokat mindenképp nagyon szívesen beszerezném hozzá, mert attól tényleg jelentősen nőhet az újrajátszhatósága, és változhat a játék jellege. Még egy megjegyzés: ha valaki azért venné meg, mert arra gondol, hogy szeret(ne) térképet rajzolni, és ezt egy építgetős játéknak gondolja, akkor egy dologot érdemes szem előtt tartani: sokszor hiába építgetnél valamit, hiába lenne akár szép, a rideg valóság diktálja, hogy hova érdemes tenni, hogy sok pontot kapjál. A játék leglényege és különlegessége, hogy a célok minden fázisban mások! Tehát nincs olyan globális cél, mint a legtöbb játékban szokásos, hogy mondjuk végig célod mondjuk, hogy kitöltsed a tábládat, vagy építs egy hosszú folyót, stb. Itt a hasonló célok csak a játék egy szakaszában érvényesek és aztán elfelejtheted őket, ez elég érdekessé teszi, és egyeseknek esetleg fura is lehet.

 • ancsa0

  2020-10-28 11:55:58

  Én úgy láttam, hogy a Heros megjelenésével egyszerre jönnek ki új térképek is, BGG-n 2021 van írva, szóval arra még picit várni kell. Ugyanolyan térképet, mint ami az alapjátékban van nem biztos, hogy lehet kapni, de legalább 3 új terképtípus biztosan lesz, valószínűleg azok is kétoldalasak lesznek.

  Én úgy vagyok vele, hogy ha már nagyon kevés lap marad és nem lehet még akkor sem újhoz hozzájutni, akkor fogok belaminálni néhányat.

 • reni.sule

  2020-10-28 08:01:04

  Sokaknál látom, hogy pár lappot beálldoznak a lamináltattáshoz és utána táblafilccel oldják meg a játékot. Nem vagyok biztos, hogy egy ilyen pici játékos térren is működne-e a vastag táblafilc. De lehet már kapni vékony szines alkohollos filcekket is, szerintem azzal is működne a dolog. Én biztos ki fogom próbálni ezt a módot, mert nagyon gyorsan fogynak a lapok a készletből. A játék megjelenése előtt olvastam olyat, hogy ha a lapok elfogynak utánrendelhető lesz a gyártótól de azóta se, láttam erről hírt. Remélem ha minden kötél szakad, legalább onnan beszerezhettő lesz még később.

  A fénymássolás ötlette annyira nem tetszik, mivel nem fogja hozni azt a minőséget, amit megszoktunk ezekkel a vastagabb lapokkal. A ceruza és radir bár nem a legjobb minősség, de egy a dobozba készítet mini hegyező és plusz radír sokat lendített a helyzeten.Érdekes módon a ceruzák lecserélését mindenki leszavazta, mivel úgy voltak vele ez is hozzá tartozik a játékoz így nem vállunk meg tőle. :D

 • Robby

  2020-10-27 19:03:17

  Végre sikerült beszerezni és már jó nagy területet sikerült is feltérképeznünk. Mindenkinek nagyon elnyerte a tetszését, gyorsan kedvenc lett. Itt jön az egyik probléma, hogy elkezdtek fogyni a térkép lapok. Tudom, hogy kétoldalas, de akkor is. Lehet majd hozzá pót térképeket venni? Láttam már rajongói nyomtathatót (meg lehet fénymásolni is), de jobban tetszene, ha nem kellene A4-es lapot vágni, hogy beférjen a dobozba meg a gyári lap amúgy is elég jó minőségű. Mivel idősebbekkel is volt szerencsém játszani azt is kitaláltam, hogy készítek a bonyolultabb formákból előre kivágott mintákat, hogy oda tudja próbálni rajzolás előtt az erre rászoruló játékos. (ha kis színes múanyag/papír formákat tettek volna a dobozba, akkor nem kellene annyi térkép lap) Színes filcekkel is kipróbáltuk, nagyon jól néz ki, egyetlen hátrány, hogy ezt bizony jól meg kell gondolni, mert nincs radírozás! Amúgy a dobozban levő ceruza, de főleg a radír nem egy minőségi darab, de legalább van. Amúgy a szörnyeket felfedésük után ki kell venni a játékból és minden évszak elején kerül be egy új a pakliba. Azt nem láttam leírva sehol (lehet, hogy csak elkerülte a figyelmem), hogy alapból is lehet-e rom mezőre rajzolni? Ennek az lehet a hátránya, ha már elfogy és rom mezőre kellene rajzolni, akkor a froma helyett csak egy mezőt fedhetünk le.

 • reni.sule

  2020-10-22 07:00:47

  Szerintem mi mindig vissza raktuk a pakliba, ezen volt is egy kis vitánk az első játéknál, mert máshogy értelmeztük az elején. Végül abban maradtunk, hogy a pakliba kerül vissza a játékot nem akadályozza, maximum jobban kell taktikázni mit hova teszünk. A szőrny lapok a társaság kedvencei, mindig nagy élvezet ha feljön egy, mert szeretnek csipkelődni. Köszi, hogy megírtad nekem ezt a szabályt, így is ki foggunk próbálni egy partit és meglátjuk melyik tetszik nekünk jobban. :)

 • ancsa0

  2020-10-21 22:32:59

  Azt írtad, hogy volt olyan, hogy minden második lap az volt, ami előfordulhat az utolsó évszakban, ha az első 3-ban nem jött fel semmi, de gyanús, hogy nem veszitek ki miután felhúztatok egyet. A szabály is azt írja, hogy miután feljött vissza kell rakni a dobozba. (Ha félreértettem, akokor elnézést a kötekedésért.)

 • reni.sule

  2020-10-21 21:27:51

  A kartográfus számomra az egyik első darabok egyike a gyűjteményemben. Én eddig csak társasságban játszottam, igazán jól megmozgat mindenkit, és mivel aránylag könnyen addja a siker élményeket élvezetes a kezőknek is. Szeretem azokat a játékokat amik kreativitást igényelnek, külön teszik itt, hogy megrajzolhatjuk a saját címerünket. Minden játék más és más főleg a szörny lapok számának leosztása miatt, volt olyan játék ahol csupán egy darab jött fel, máskor majd minden második lap az volt. Alig várom, hogy megjelenjen a folytatása, kíváncsi vagyok mivel ad majd többet milyen új elemeket hoz be. Kicsit tartok a véges számú játékoslapok miatt, remélem utánrendelhető lesz. Összeségében ár érték arányban egy nagyon jó mindenki által élvezhető játékot kapunk, ami még nem is hely igényes így szinte bárhol játszhatjuk.

 • Robby

  2020-10-07 21:04:40

  Ok. Sajnos én mikor meg akartam venni hirtelen elfogyott mindenhol. Most lehet újra kapni, de még nem sikerült megvennem. (ami késik, nem múlik) Az angol verzióval játszottam csak online és abban nem volt ilyen kártya. Nem tudom, hogy mit sikerült lefordítani erre, de utánanéztem és valami toronyszerűt jelent, ahol az angol lapokon az egyik rom lapon van ilyen kép. Ilyen lapnál kelll még egyet húzni és azt az alakzatot egy rom négyzetre kell rajzolni.

 • szabolcs.kelemen27

  2020-10-07 20:50:11

  Magyarul van meg. De közben már rájöttem...

 • Robby

  2020-10-07 20:46:48

  Ez milyen kárty? Milyen nyelven van?

 • szabolcs.kelemen27

  2020-10-07 20:04:03

  Tudtok segíteni? A Fatorony kártya nem tiszta, hogy pontosan mit csinál, akárhogy próbálom megfejteni! :D

 • ancsa0

  2020-10-03 17:11:20

  Mivel legtöbbször én is solo-ban játszok vele, jó szívvel tudom ajánlani. Az is kihívás, hogy saját magaddal versenyezz, hogy egyre több pontot érj el, mindezt úgy, hogy többféle pontozókártya van, melyek különböző kombinációban jöhetnek elő, plusz a kis tetrix-elemek is más sorrendben fognak feljönni, és még a térképnek is van A és B oldala, így minden játék kicsit más lesz és más taktika lesz a nyerő.

  A rajtaütéskártyák azok, amik kicsit máshogy működnek soloban, mert valamilyen "programozott" helyre kerülnek, de nekem kifejezetten tetszik, hogy ugyan azt nem tudom, hogy mikor melyik jön elő, de azzal lehet tervezni, hogy valamelyik átlóba kerül majd.

 • Gaji.do9

  2020-10-03 12:41:40

  Én is gondolkoztam már rajta, hogy meg egyem, nagyon sok helyről hallottam már róla. Ajánlanád első sorban a solo módja miatt? Én inkább egyedül játszanám szerintem, ha megvenném, csak azért kérdezem, hogy megéri-e így megvenni.

 • ancsa0

  2020-10-03 11:48:48

  Nagyon sokáig tartózkodtam az "írós" játékoktól, de aztán csak kipróbáltam az "Egy okos húzást" (Ganz Schön Clever), mivel az bejött, gondoltam próbálok valami mást is, a Kartográfusok pedig elég felkapott lett mostanában gondoltam rossz nem lehet, teszek ezzel is egy próbát. Először csak egyedül próbáltam ki, de egyből belopta magát a szívembe. Igazán egyszerűek a szabályok, de annál több gondolkodást igényel, hogy minél több pontot tudjon elérni az ember. Igyekszem döntögetni a saját rekordjaimat, a térkép 'A' oldalán már sikerült elérnem a 'térképészmester' szintet, már csak eggyel kell feljebb jutni. :D Solo módban ugyanis van egy külön pontrendrendszer, ahol 8 különböző titulust lehet elérni.

  Próbáltuk ketten is, ott ugye egymással versenyzünk. Ebben a változatban a rajtaütéskártyák, amik nem automatikusak, mint a solo módban, igazán meg tudják kavarni a terveinket. Várom, hogy legyen alkalmam több fővel is kipróbálni, mert biztos vagyok benne, hogy 3-4-en (vagy akár még többen, mert lényegében bármennyien játszhatjátok) még izgalmasabb lesz.

  Legtöbbet egyébként egyedül játszok vele, nekem a nagyon szép grafikájával igzán kikapcsoló élmény tud lenni egy fárasztó nap után, hiába kell benne sokat gondolkodni.

 • vinczedani22

  2020-09-21 12:43:59

  Általában nem vonzanak a "valami & write" típusú játékok, de lehet, hogy ezúttal kivételt fogok tenni, hiszen relative olcsó játék, és nagyon sok jót lehet olvasni róla az interneten.
  A dobozon lévő grafika alapján picit fantasy köntösbe csomagolt absztrakt játékot várnék, és az fanrasy mindig is közel állt a szívemhez, külön plusz pont, hogy egyedül is lehet vele játszani. Lehet felkerül majd a jézuskának írt levélre :)

 • jevimester

  2020-09-12 20:42:56

  A héten vettem meg, 8 játékon vagyunk túl. Ebből kétszer játszottam szóló módban. Nem volt még dolgom flip & write típusú társasjátékkal előtte, valahogy kicsit szkeptikus voltam a műfajjal és határozottan állíthatom, hogy nagyon kellemes csalódást okozott :)
  Változatos, jó az újrajátszhatósága a "kevés kártya ellenére", és elég jól ki van találva az interakció a játékosok között (elég szépen ki lehet tolni a többiekkel egy jól elhelyezett rajtaütéssel :)) Nálunk nagyon meghozta a hangulatot!
  Bazinagy plusz, hogy a térképnek két oldala van.

  Plusz: Szóló módban munka után ültem le játszani, és kellemesen kikapcsolt

  Kíváncsian várom a kiegészítőket :)

  P.S.: Külön kiemelném, hogy nagyon baráti áron lehet hozzájutni

 • kisskrisztian

  2020-09-09 16:36:38

  Szia,

  Próbáltad már esetleg a játékot? Vagy ha nem, akkor ismered esetleg a játék menetét?

  Tudnál mesélni egy kicsit a basic játék szabályzatról, a játék menetéről, illetve arról, hogy hány fővel jó játszani?

  Unboxing videót néztem már róla, elég jónak tűntek a tartozékok.

 • l.mark

  2020-09-09 12:03:31

  Nagyon sokáig szemeztem a játékkal, és még kicsit tartom magam attól, hogy megvegyem, pedig nagyon sok jót hallok róla. Nem hiába kerülhetett be a Spiel Des Jahresbe, és valószínűleg én is megfogom majd venni. Biztos jó vizuális látványt nyújt a játékok végén a térkép, és elég újrajátszhatónak is tűnik, még akkor is, ha csak pár kártya van benne.

 • armad0r

  2020-08-30 13:45:29

  A Kartográfusok egy meglehetősen látványos játék. A játék méretét tekintve sem feltétlenül nagy játék. De ez egy olyan játék, ami így egész. Amikor először játszottam, gondoltam, hogy ez is belefér a családi kategóriába. De a tapasztalatlan játékosok számára a játék valójában meglehetősen bonyolultnak, vagy akár nehéznek is tűnhet, mert a tervezés során sokmindent kell figyelembe venni. Az egy kicsit meglepett, hogy a dobozba grafitceruza is került, de ez könnyen pótplható. Továbbá ígérték, hogy az oldalról letölthető programban is lehet majd térképeket szerkeszteni.

A Kartográfusok társasjáték és kiegészítői (10)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 45 perc
 • Játékosok:  1 - 100
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Nyelvfüggőség:  Gyengén nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Jordy Adan
 • Illusztrátor:  Lucas Ribeiro
 • Kiadók:  Pegasus Spiele, Raven Distribution, Intrafin Games, Gen-X Games, Hobby World, REXhry, Thunderworks Games, Ludofy Creative, Ogry Games, Mandoo Games, The Wood Games, Pridemage Games, Reflexshop Kft, Outland, Tower Tactic Games, Grok Games, Buró
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, Korean, norvég, lengyel, portugál, orosz, spanyol, szerb, thai

Alternatív nevei


Kiadások

 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 12.7 cm x 17.8 cm x 3.8 cm
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: cseh
 • French edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 15 cm x 22.2 cm x 4 cm
 • Gen-X Spanish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 14.7 cm x 20.3 cm x 3.8 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: német
  • Méretek: 14.6 cm x 20.2 cm x 4 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • Grok English edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 12.7 cm x 17.8 cm x 3.8 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 14.5 cm x 20 cm x 4 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: Korean
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 14.5 cm x 20 cm x 4 cm
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: portugál
 • Thunderworks English edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 12.7 cm x 17.8 cm x 3.8 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • Buró Spanish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: spanyol
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: magyar
 • Norwegian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: norvég
  • Méretek: 14.6 cm x 20.2 cm x 4 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 15.7 cm x 23.5 cm x 4.7 cm
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 15 cm x 23 cm x 4 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Serbian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: szerb
 • Thai edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: thai
  • Méretek: 14.5 cm x 20 cm x 4 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Kartográfusok társasjátékhoz