Kartográfusok
Kartográfusok
Kartográfusok
Kartográfusok
Videó beküldése

Kartográfusok társasjáték

társasjáték, 2020
Értékelem!

A Kartográfusok egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 100 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A játék több, összesen 3 jelölést kapott 2019-ben és 2020-ban. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a vonal húzás, a ceruza-papír, a solitaire, a...

A Kartográfusok egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 100 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A játék több, összesen 3 jelölést kapott 2019-ben és 2020-ban. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a vonal húzás, a ceruza-papír, a solitaire, a négyszög-rács és a set-03 grid coverage mechanizmusokra.

A Kockamanó leírása:

Tárd fel a járatlan utak titkait és légy Te a birodalom legjobb kartográfusa!

Gimnax királynő elrendelte az északi földterületek birodalmához csatolását. Mivel Nalos Királysága igény tart e területre, a királynő szolgálatában álló térképészként a te feladatod lesz a táj feltérképezése. A királynő hivatalos rendeletekkel határozza meg, hogy milyen tájat értékel a leginkább, így ha sikerül az igényeit teljesíteni, komoly hírnévre tehetsz szert. Ám vigyázz, nem vagy egyedül a vadonban! A Dragul szembeszáll a területi igényeiddel, és előőrsöket küld, így befolyásuk csökkentésének érdekében körültekintően kell megrajzolnod a határokat. Szerezd meg a királynő által áhított földterületeket, és te lehetsz a királyság legnagyobb térképésze!

Amit minden Kartográfusnak tudnia érdemes:

A Kartográfusok egy flip & write jellegű társasjáték, azaz a játékosok újabb és újabb kártyákat felfordítva és azokhoz alkalmazkodva rajzolnak a saját térképükre. Ez a műfaj alapvetően egy gondolkodós, mégis könnyed, relaxáló játékmenetet biztosít, egy kis egymás-levesébe-köpős csavarral. Minden játékos egyszerre játszik, nincsen saját köre, ezért 1 főtől gyakorlatilag bármekkora társaságig játszható (a szabály tartalmaz leírást az egyszemélyes játékmódhoz). A Kartográfusok dobozát kinyitva egy térképtömböt találunk, 5 különböző típusú kártyát, összesen 41 darabot, 4 ceruzát, és egy illusztrált, magyar nyelvű szabálykönyvet. A játék grafikái fantasztikusan megteremtik az alaphangulatot: a középkor jellegzetességeit a fantasy világával vegyítve kísérteties mocsarakat, lombkoronákba épített falvakat, békés, festményi tájakat, elhagyatott romokat, és persze bestiális szörnyeket kapunk. Külön említést érdemel a kétoldalú térkép, ami kvázi a játékosok táblájaként szolgál, amire rajzolni fognak: a játék nulladik lépése ugyanis az, hogy kartográfusként elnevezzük a saját birodalmunkat, megrajzoljuk annak címerét, illetve megadjuk a saját nevünket és titulusunkat. A játék négy évszakon, azaz négy fordulón át tart, a gyártó szerint a játékidő 30-45 perc, de igazából nagyon pörgős az egész játékmenet, 30 perc alatt lemegy egy party, és utána azonnal jöhet is a következő!

A doboz tartalma: 100 kétoldalú térképlap (egy vadon és egy pusztaság oldallal), 13 felfedezéskártya, 16 pontkártya, 4 rajtaütéskártya, 4 évszakkártya, 4 rendeletkártya, 4 ceruza, 1 szabálykönyv

Így képzelj el egy játszmát:

A játékosok célja az, hogy az évszakok során a lehető legtöbb pontot gyűjtsék össze. A játék elején négy királyi rendeletet fordítunk fel, amelyek pontozási feltételek lesznek, például, hogy pontot kaphatunk minden olyan erdő mezőért, ami vízzel szomszédos, vagy a legnagyobb összefüggő régiónk minden mezőjéért. Minden évszakban két ilyen pontozási feltétel szerint fogunk pontozni: tavasszal az A és B feltétel szerint, nyáron a B és C feltétel szerint, ősszel a C és D feltétel szerint, télen pedig a D és A feltétel szerint, tehát minden pontozási feltétel kétszer lesz érvényes összesen a játék során. Minden évszak több körből áll, egy kör pedig három fázisból: felfedezés, rajzolás és ellenőrzés. A felfedezés során felfordítjuk a pakli felső kártyáját, amin tereptípusokból és formák láthatóak. Vannak olyan kártyák, amin többféle tereptípus (pl.: víz, mező, falu, stb) látható, és vannak olyanok, amiken több forma található. A játékosok ezekből a saját terveik szerint választanak, majd minden játékos egyidejűleg a térképére rajzolja a választott mintát. Vannak különleges mezők, amikre nem lehet rajzolni, vagy csak bizonyos kártyák felfordításakor, például a hegy és a rom mezők, illetve rajtaütés kártya felfordításakor nem a saját térképünkre, hanem egy játékostársunkéra fogunk rajzolni, "belepiszkítva" a tervükbe. Minden felfedezéskártya bal felső sarkában van egy számérték. Az adott évszak addig tart, vagyis addig fordítunk fel új kártyát és rajzoljuk a mintáját be a térképünkre, amíg ezeknek a számoknak az összértéke el nem éri az aktuális évszakkártya bal felső sarkában lévő számot, például tavasz esetében a 8-at. Ezt az értéket ellenőrizzük az ellenőrzés fázisban. Ha ez teljesült, akkor értékeljük az adott évszakot: összeadjuk az évszak két pontozási feltételének eredményét, hozzáadjuk a szerzett érmék összegét (ezek a kártyák által adott lehelyezési bónuszok, illetve ha egy hegy minden oldalszomszédját feltöltöttük, az is érmejutalommal jár), és kivonjuk a szörnymezőkkel szomszédos, üresen maradt mezők számát, így megkapva az évszak eredményét. A többi évszak menete is ugyanez lesz, majd a tél végén összesítjük a négy évszakban szerzett pontokat, és a legtöbb ponttal rendelkező játékos lesz a győztes.

Neked való?

Összességében a Kartográfusok egy könnyen tanítható, pörgős játék, ami mégis elgondolkodtat, nem mellesleg pedig remek kikapcsolódás a térkép rajzolgatás. Bár a játékot lassítja, az élményt mindenképp tovább fokozza, ha színes ceruzával rajzolunk a dobozban található grafit helyett, illetve a játék által használt ikonos jelölések helyett nyugodtan lehet részletesebb rajzokkal szépíteni a térképünket, például így:

Képek forrása: BoardGameGeek.com

A Kartográfusok bármilyen játékosszámmal élvezetes játék, ráadásul mivel minden játékos köre egyidejűleg zajlik, a nagyobb játékosszám nem fogja növelni a játékidőt sem. Nyugodt szívvel ajánljuk a rajzolós műfaj szerelmeseinek, az agytornászoknak, családi játéknak akár már 10 éves kortól, illetve két komolyabb játék közé levezetőnek.

Forrás: Kockamanó
Egy felhasználó és 39 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 4 390 Ft-tól
 • 40 ajánlat

Kategória: Fantasy, Építés / Terjeszkedés
Mechanizmus: Vonal húzás, Ceruza-Papír, Solitaire, Négyszög-rács, SET-03 Grid Coverage, Bingo

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Kartográfusok társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Cartographersnovocain

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Bontatlan, angol nyelvu. Csere nem, szemelyesen Budakalaszon vagy posta vevo terhere. Nezdd meg a tobbi jatekokat is, amit arulok, hatha mas is erdekel.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Kartográfusok társasjáték videók (9)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Az Év Gémerjátéka

jelölt, Spiel des Jahres, 2020

Legjobb egyszemélyes játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2019

Legjobb családi játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2019

Kommentek

Kommentek

 • batik.balazs

  2022-09-07 12:31:27

  Szuper hírek!

  Októberben érkeznek a nyáron kiadott új térképcsomagok magyarul:

  4. Fagyvidék - A fagyóriások birodalma
  5. Kethra szteppyéje - Rőtagyar és Aranybendő
  6. Kürtszurdok - A pusztaság piaca(?) néven.

 • marisrozsa

  2022-09-04 13:25:44

  Imádom, hogy BÁRMENNYIEN lehet vele játszani, nálunk a rekord 35 volt, az osztályommal :) Fun!

  Az egyszemélyes módja is szórakoztató, és nincsen hiányérzete az embernek.

 • marisrozsa

  2022-09-04 12:45:41

  Imádom, hogy BÁRMENNYIEN lehet vele játszani, nálunk a rekord 35 volt, az osztályommal :) Fun!

  Az egyszemélyes módja is szórakoztató, és nincsen hiányérzete az embernek.

 • batik.balazs

  2022-07-04 11:59:14

  Azt hiszem, megvan a mai program. 😎

  Csatolmány: https://i.ibb.co/rswwBSJ/IMG-20220704-114750-1.jpg

  (Június 23-án rendeltem meg, július 4-én kopogtatott vele a POSTÁS. )

 • batik.balazs

  2022-06-29 09:19:16

  Társasjátékok az oktatásban, amitől ma reggel fülig ért a mosolyom.

  (A posztot "Mit Játsszunk?" csoportból hoztam, esetleg a poszt írójának problémás, szóljon és törlöm.)

  "Nemrég érdeklődtem, hogy hogyan tudnám játszani a játékot osztályban. Nos végül 14 fővel indult a kaland és igazán jól sikerült!
  Az volt az eredeti terv, hogy kivetítem. Aztán rájöttem, hogy nem szeretnék távol állni tőlük fenn a táblánál. Így inkább sokszorosítottam az évszak kártyákat, a 4 előre elkészített rendeletet és persze a térképlapokat. Körbeültek egy nagy asztalt, aztán szabályismertetés után én fordítottam ki középre a kártyák felnagyított változatát. Közben többször felhívtam a figyelmet a rendeletekre. Összesen 1,5 óra volt, egy rövid szünettel. Az elején szkeptikusak voltak a gyerekek (6-8. osztály), de aztán hamar belendültek. A hangulat megalapozásaként a játékhoz passzoló halk zene szólt. A tél évszak kezdetekor természetesen váltottam Game of Thrones filmzenére. "

  Csatolmány: https://kepkuldes.com/images/900bc0843dc3d5b7d45676219fff10ac.jpg

 • batik.balazs

  2022-06-23 18:23:18

  Hát eddig vártam a Reflexshop bejelentésére az új térképcsomagokkal kapcsolatban... Megrendeltem a Thunderworks Gamestől. 😅

  Más is rendelt esetleg?

 • batik.balazs

  2022-05-25 08:08:19

  🍾Új kiegészítő térképcsomagok érkeznek!

  - A Thunderworks Games kiadó oldaláról előrendelhető egyben a 3 új térképcsomag + Hősök minikiegészítő.
  - A csomag ára 35 dollár (kb 12 500 Ft) + 13.30 dollár (kb. 4 750 Ft) postaköltség
  - Kb. 3 hét múlva postázzák az előrendelőknek, Magyarországra 6-18 nap alatt érkezik meg, ami kb július eleje.
  - Lesz lehetőség külön is rendelni, de egyelőre csomagban árusítják. (Külön drágábbak lesznek, mint a csomag.)
  - A Hősök mini kiegészítőt nem fogják árulni.
  - Egyelőre nincs hír a magyar kiadásról, de valószínűleg a Reflexshop hozza őket, ha tippelnem kellene az árra, akkor 15-16 ezer forint körül egyben. (Külön a 6. térképcsomag biztosan a drágább lesz, mint a 4-5. térképcsomag)

  4. térképcsomag: Frozen Expanse – Realm of the Frost Giants
  A térképeken egy befagyott tó látható, amit ha kitöltött mezők vesznek körül, akkor extra érméket kap a játékos.
  Néhány térképmezőt előre kitöltöttek valamelyik tereptípussal, mint már felderített terület. Ezeket csak a megadott típusú tereptípussal lehet kitölteni. Ezek területek kitöltéséért bónuszhírnév jár.

  Csatolmány: https://ibb.co/MpP2Yft

  5. térképcsomag: Kethra's Steppe – Redtooth & Goldbelly
  Egy 5. "jelzőfény" szabály kártya is kerül a rendeletek mellé. A térképeken két jelzőfény mező látható. A játékosok ezeket körberajzolva "gyújtják meg" a jelzőfényt, amit a "jelzőfény" kártya alapján pontoznak, illetve pontot levonnak.

  Csatolmány: https://ibb.co/CMKFLz0

  6. térképcsomag: Hornhelm – Wasteland Market
  (Ha jól látom/értem, a térkép mellé mindenki egy "piactér" lapot is kap.)
  Az évszakok elején kereskedő kártyákat kell húzni, ami meghatározza a megvásárolható termékeket. Érmékért olyan tárgyakat lehet vásárolni, amelyek valamilyen folyamatos hatást biztosítanak, és "naplópontokat" adnak. A naplópontok további hírnév pontokat biztosítanak a végső számolásnál.

  Csatolmány: https://ibb.co/XCBdG3j

  ▶️ ▶️ ▶️ A teljes térképcsomagot mini kiegészítővel ezen a linken lehet megrendelni. ◀️ ◀️ ◀️

 • attilavarga195

  2022-05-24 11:17:15

  Műfajában szerintem egy nagyon kiemelkedő darab. Nekünk ez volt a kapu a modern társasok felé. Nem egy bonyolult darab, de lehet benne előre tervezni. Nem annyira versengő a hangulata, inkább egy békés, közösen alkotunk folyamat az egész, mivel minimális ráhatásom van a másik játékára (a gonsz kis szörnyek berajzolásával), de ezt sem nevezném a másik szándékos piszkálásának. Szóval elég békés, fillernek is mondanám, két nagyobb játék közé vagy egy nehezebb nap végén, ha játszanátok.

  Az egy játékos módja is kellemes és nagyjából ugyanazokkal a szabájokkal operál, minimális változtatásokkal, mint a több személyes mód. Érdemes egyszer kipróbálni ezt is.

  Nekünk az abszolút optimális játékos szám a kettő volt, többen is jó, viszont ketten van egy remek atmoszférája a dolognak. Pároknak is tudom ajánlani, valamint mindenképpen azoknak akik csak ismerkedni kezdtek ezzel az egész társasozás műfajjal. 😀

  Először csak önmagában az első darabot ajánlanám, a kiegészítők nélkül, de ha tetszik, akkor érdemes terjeszkedni és beszerezni azokat is.

 • godzsakattila

  2022-05-07 17:47:58

  Erre vannak a felnőtt színezők is a piacon és állitólag sikeresek 😃 Nyugtatóak azt mondják, hát nekem tuti nem lennének azok. 🙃

 • nagy.i.

  2022-05-07 17:14:39

  chill :)

  Kell hozzá tervezni, de azért nem az az agyégetős fajta. Kártyahúzás van benne, és így a szerencse is játszik, de ez szerintem egyáltalán nem zavaró, azzal kell gazdálkodni, ami jön, és mindenkinek ugyanazzal kell gazdálkodnia.

  A téma nekem sem igazán jön át, nem ez az erőssége a játéknak, hanem talán az, hogy teret enged az "alkotásnak". Megvannak a keretek, adott, hogy mit kell rajzolgatni, adott hogy mihez kell igazodni, mi a cél, de mégis jólesik átadni magad a rajzolgatásnak. A színes filcek, ceruzák sokat dobnak rajta.

  A gyerekek rengeteget rajzolnak, színeznek, és ez idővel teljesen kikopik az életünkből (nyilván vannak kivételek): fő szabály szerint mikor ül le egy felnőtt ember csak úgy rajzolgatni, színezni valamit? Én pl. nem nagyon. Ez a játék talán ezt adja, egy indokot, egy keretet arra, hogy az ember színezgessen egy jót. Miközben nem kell hozzá Picassónak lenni. Mindenki el fog érni valamilyen eredményt a végén, el fog készülni valamilyen rajz, fog kapni valamennyi pontot, nincs igazán vesztese a játéknak. Tiszta chill.

  A fenti gondolatmenet persze vet fel kérdéseket: miért vágynak felnőtt emberek arra, hogy csak úgy rajzolgassanak, színezgessenek és ha tényleg vágynak rá, úgy amúgy miért nem teszik? :DD

 • batik.balazs

  2022-05-05 13:13:10

  BGG adatbázisba feltöltöttem (és már jóvá is hagyták) a Reflexshop által kiadott promóciós paklikat: Rajtaütés, Képességek, Képességek 2.

  Akit érint, frissítheti ott a saját játékait magyar verzióval.

 • ryuk669

  2022-04-10 20:16:02

  Már a térképlapokkal megvett :D nagyon szeretem alapból a rajzolgatós játékokat. Itt még a térbeli elhelyezés is jó gyakorlat az agynak a tetris formákkal. ( még a kritikus sógorom is megszerette bár felháborodott a kartográfus elnevezésen hiszen a kartográfus az megadott földrajzi helyeket rajzol, ez inkább tájépítész x'D de én erre csak annyit mondtam, hogy az mégis hogy hangzana egy fantasy témájú játékban hogy tájépítész ...xD ) Minden esetre meglepett, hogy egy könnyen értelmezhető szabályú játéknak tartom, vagyis gondoltam én..de sokaknak csak az utolsó kör végére lesz érthető a játékmenet. Vagy csak én magyarazok szarul. :P Pár lapot lamináltunk és mi alkoholos filccel rajzolunk rá, de az esetleges javitások miatt mikor betanitjátok a játékot, célszerűbb még ceruzával játszani. Az alapjátékon kìvüli többi térkép is nagyon változatoss és izgalmas, én ajánlom azok megvételét is mindenkinek akinek bejött az alap.

 • KRegi

  2022-03-11 21:41:52

  Alapból nagyon szeretem a roll and write típusú, illetve a tetris elemeket tartalmazó játékokat, így nem volt kérdés, hogy be kell szereznünk egy ilyen játékot. Pont olyan, mint amilyennek tűnik, nem kell túl gondoln, de nagyon jó kis taktikázásokat lehet kialakítani, és az egymással való szurkálódás, azért könnyen keresztbe húzhatja a számításainkat, de ezáltal van interakció a játékosok között. Bevallom, amikor lusták vagyunk inkább online játszunk, mert az számolja magát, azonban úgy az alkotás öröme nyilván nem az igazi. Ajánlom jó szívvel, azoknak akik kedvelik ezt a típusú a játékot.

 • banczadavid

  2022-02-26 19:56:48

  Ez nagyon ötletes. 😀

 • batik.balazs

  2022-02-26 17:41:44

  Kényelmi kiegészítőt lehet rendelni a játékhoz:

  Nyomdát.

 • banczadavid

  2022-02-20 19:48:14

  Eddig valahogy sose tudtam hova tenni a roll and write játékokat. Mindig volt bennem egy érzés / kérdés, hogy vajon többet kapok-e egy pár ceruzánál és papírnál, de ez a játék élményt is adott. Talán tulzottan bele tudom élni magam ezen játékba a fantasy külcsíny és az alkotás jóleső érzése miatt, de ez a játék betalált mint Legolas nyilai az orkok szeme közzé. Egyszerű szabályok, szép kártyák, a tereptípusok külalakja csak a fantáziára van bízva. Ennél a műnél tanultam meg, hogy érdemes kipróbálni olyan játékokat is, amik elsőre nem fogják meg az embert. :)

 • batik.balazs

  2022-02-15 21:34:26

  Ha már szó volt róla, hogy csak ki kellene találni háziszabályokat, a készítők idén is megdobnak minket 3 új térképcsomaggal:

  Cartographers Map Pack 4: Frozen Expanse – Realm Of The Frost Giants

  Cartographers Map Pack 5: Kethra's Steppe – Redtooth & Goldbelly

  Cartographers Map Pack 6: Hornhelm – Wasteland Market

  A negyedik, ha jól olvasom, április végén érkezik.

 • soetigabor

  2022-02-15 06:11:08

  Én sem tekintem a legjobb játéknak a műfajon belül, sőt én egyenesen unalmasnak találom. Ettől függetlenül szerintem jogos a hype körülötte, ami ráadásul nem olyan mesterségesen generált és túltolt, mint egy Five tribes és társai. Remek ár/érték arány, faék egyszerű szabályok, rövid setup, kortól független téma, a játékmenet egyszerre kedvez a humán és a reál beállítottságúaknak, kellemesen rövid játékidő, az alkotás és kretivitás élménye, és magas újrajátszhatóság.

 • batik.balazs

  2022-02-14 17:54:39

  Így már értem, mire gondoltál az első hozzászólásnál.

  Ha csak letölthető lenne, valószínűleg kisebb tömeghez jutna el, mint így hogy leemelhető a polcról ingerszint alatti áron.

  Te fizetnél egy ilyen játékért online, hogy fenn tudja tartani magát? Én szerintem nem, mert szeretem, ha a társas elkülönül a kütyüktől. Tudom, mások meg ezt a hibrid irányzatot kedvelik.

  Viszont ha kijön egy új térkép némi extrával, már rohanok is megvenni...

 • kvarclovag

  2022-02-14 16:49:35

  A torpedó is fejlődhetett a játszások során, az se hiszem, hogy elsőre lett olyan, amilyennek ismerjük. És ott is van sok háziszabály. A Kartográfusoknál az ötlet adott, az alakzatok mintái is, ennek alapján már lehet házilag is játszani, alakítgatni. Térképeket kialakítani meg pláne. Amiket most megmutattál a kiegészítőknél, azok is rajongói megoldások, azaz háziszabályok. Azt is írtam, hogy megérdemlik az alkotók a díjazást, de én ezt a kiadókat kihagyva, töltsd le, nyomtasd és játszd formájában terjesztettem volna. Az appal lehetett volna napi kihívásokat, ranglistákat adni előfizetésért. Nem a pénzt sajnálom az alkotóktól, hanem az az irány nem tetszik, hogy már 100 kockás lapot is előrenyomva eladnak, kiölve ezzel a játékosokból minden kreatívitást, és saját megoldásra való törekvést. Az meg, hogy a bemutatóban elhangzik, hagy vauuu, mekkora szenzáció, a lap tetejére rajzolhatsz magadnak kis címert, és odaírhatod a neved, hát az tényleg megmosolyogtató. Ha nem mondják, és nincs odaírva, hogy "Név:" akkor eszembe nem jutna ez a fantasztikus lehetőség.

  És hát sok ilyen rajzolgatósból a Kartográfusok van a legjobban hájpolva, pedig szerintem nem is a legjobb. Bár azt el kell ismerni, hogy a többfajta bővítés megalkotásával, a folyamatos bővítéssel ennek az alkotói a leglelkesebbek, és ők törődnek leginkább a játékukkal, ami igen becsülendő dolog.

  Nekem ez az egész műfaj nem tetszik különösebben, de annyi más játék is van, ami másoknak tetszik, nekem meg nem, és persze fordítva is, hogy ezzel semmi baj nincs, Ízlések és pofonok, ugyebár.

 • batik.balazs

  2022-02-14 16:14:11

  Én nem gondolom, hogy egy játék úgy születik, hogy a készítők leülnek az asztalhoz és 15 perc alatt megszületik a teljes házi-Kartográfusok, ami végig is játszható, ami pont annyira lesz nehéz, hogy legyen benne kihívás, de ne szenvedjen mindenki a végét várva. Hány féle területfajta legyen? Milyen alakzatok legyenek? Meddig tartson egy kör? Mekkora négyzethálón játszunk? Hány kör legyen a játék?

  Ebbe a játékba tettek 6144 db kihívás kombinációt, aminek nagy százalékát tesztelték, és valószínűleg sokat ki is dobtak, hogy működjön a játék.

  Torpedót lehet játszani otthon vásárlás nélkül. A Kartográfusok fejlesztése több energiába és időbe kerülhetett.

 • kvarclovag

  2022-02-12 14:34:53

  Ez pont olyan táték, mit a torpedó, a master mind, stb. Elő kell venni a kockás papírt és játszani. Ötletes háziszabályokat és variációkat kitalálni. Ehelyett már mindent készen akarunk megvenni, és ránk is lehet tukmálni. Nem akarok én erről senkit lebeszélni, de azért kicsit sajnálom, hogy veszni látom azt az ötletességet és egyszerűséget, amivel egy csomó játékot lehet(ne) játszani, vásárlás nélkül is.

  Sajnos én is beugrottam, és vettem egyet, sőt, az appját is, mert úgy gondoltam, az alkotók megérdemlik a pénzt, ha tényleg ennyire jó a játék. Ezért aztán annak ellenére megvettem, hogy a szabály elolvasása után simán játszható a játék megvásárlás nélkül is. De nem érte meg, legalábbis nekünk nem. Odaadtam a fiaméknak, aztán majd ők is tovább adják, majd csak olyanhoz kerül, akinek tetszik 😃

 • MaRo

  2022-02-12 14:11:09

  Szerintem nem nagy befektetéshez képest lég jó szórakozást nyújt.

  Mivel a pontozás is változatos kifejezetten jó az újrajátszhatósága. Nekem ha azt mondják játszunk ezzel nincs ellene kifogásom, egyszerű kompakt és változatos.

  Ahhoz hogy kiderítsd, hogy neked való e tökéletes. Ha nem is válna kedvenccé vagy kiemelkedővé számodra akkor is nehéz elképzelni, hogy olyan ellenérzéseket váltson ki hogy ne akarj leülni mellé ha a dolog úgy hozza.

  Szóval nem gondolnám, hogyha befektetsz akkor az kidobott pénzzé avanzsálna és ezt úgy mondom, hogy sem kifejezetten függője sem rajongója nem vagyok a játéknak vagy a műfajnak.

  Sok sikert hozzá!

 • godzsakattila

  2022-02-12 12:58:45

  Szépen lépésről lépésre lökik az emberek itt egymást. Én eddig az egész műfajért nem lelkesedtem igazán (bár bevallom nem is próbáltam), valahogy távolsággal kezeltem, de jelen játéknál te adtad az utolsó lökést, hogy elkezdjen érdekelni. Pedig sokhelyen látom dícsérni, de mivel minden ki más típusú ember, eddig félretoltam a dícséreteket, hogy nem nekem való úgy se, de akkor mi van ha mégis? 😁

 • MaRo

  2022-02-12 10:48:29

  Engem annyira nem vett meg ez a játék. Szívesen játszom vele ha úgy van elég ötletes is de hatalmas katarzist még sem okoz.

  A barátnőm jobban szereti az kètségtelen de ő se rágja a fülem lépten nyomon miatta.

  A ceruza vásárlással lehet mi is dobunk rajta még egyet.:)

 • batik.balazs

  2022-02-12 01:43:07

  Erre a játékra csak azt tudom mondani: függőséget okoz és fertőz.

  Szerintem mindenki úgy van vele, ha egy társas tetszik neki, akkor meg akarja mutatni a barátainak, családjának, nem csak azért, hogy együtt lehessen játszani, hanem esetleg átragadhasson a rajongás rájuk is. Mi is így szoktunk tenni, de az elmúlt 2 hónapban csak a Kartográfusokkal.

  Ha valaki jön hozzánk, ha valahova megyünk, valami véletlen folytán mindig úgy alakul, hogy előkerül a játék. És sikerrel kerül elő: "csak még egyet rajzoljunk", "2 ponton múlt", "ha azt a lap előbb jön"... és persze ilyenkor nem lehet nemet mondani.

  Másnap pedig a Reflexshop webshopján nézegetik vagy a Tesco polcáról rakják a kosárba. Minden egyes alkalommal.

  Volt úgy, hogy az egyik vendégünk azért maradt fenn hajnalban, hogy kipróbálhassa az egyszemélyes solo módot.

  Ahogy írtam, függőség. De az olcsóbbik és jobbik fajtából.

 • syndi-cate

  2022-01-18 11:57:09

  Igazi relax játék, számtalanszor elővesszük.
  Hivatalos gyártói oldalon van térkép generátor, amivel végtelen variációkban lehet új térképeket csinálni.

 • anikosajgo

  2021-12-17 09:16:17

  Nekem ez volt az a játék, amiről nem gondoltam volna, hogy tetszeni fog, de kellemesen csalódtam, imádom!!!

 • ronaiheni

  2021-11-18 12:53:40

  Most sikerült beszereznem a Hősök kieggel együtt . Nagyon ügyes kis játéknak igérkezik. Eddig egyedül játszottam vele. A pontozás még nem tiszta de belejövünk. A hősökkel együtt annyi variáció lesz , hogy sokáig nem fogunk ráunni.

 • kvarclovag

  2021-11-17 17:36:10

  Az app jó ötlet, mindenkinek ajánlom vétel előtti kipróbálásra. Ha előbb azt vettem volna meg, akkor a játékot biztos nem. Nekem lényegében semmi nem tetszik benne. Játszanám, ha a társaság akarná, mert komoly bajom nincs vele, de magamtól biztos nem fogom akarni.

 • maxrobi94

  2021-11-17 08:47:41

  Már több helyen ajánlották és szinte az összes ajánlóban benne volt, amiket láttam. Gondoltam majd egyszer megrendelem, mikor nem lesz más játék éppen, amiven szívesen játszanék. Erre jött a Tesco és akcióban kinyomta a polcra. Gondoltam, ha már a városomban, kiszállítás nélkül és akciósan meg tudom venni, nosza vegyük meg! :) Nekem nagyon tetszik az a végtelen játék lehetőség, ami ebben a játékban van. Minden egyes alkalommal mikor a kezembe veszem, más-más szabályt (a pontozás szempontjait) tanulom meg. Elképesztően gondolkodtató és szép játék. Jó adag szerencs faktorra persze. :D Annyira meg tetszett, hogy telefonra is meg vettem. Ezt jól is tettem, mivel sokat segít a tanulásban és a pontozások megtanulásában. Egy kicsit vissza térve a vásárlás eldöntéséhez. A BGG-n néztem róla képeket, pont mielőtt meg vettem volna. Aki szeret művészkedni, az nézze meg az oldalát a BGG-n és azonnal venni akar majd egyet! :D

  Amit elmondhatok a játékról extra röviden:

  • Gyönyörű, főleg ha tudsz kicsit is rajzolni.
  • Van benne stratégia, de nem fojtja meg.
  • Szinte végtelen újra játszhatóság. (Max rá unsz.)
  • A kártyák grafikája szép, de nem gyönyörű. Viszont szerintem jó minőségűek.
  • 100 db (2 oldalas) térkép lap. Egyszerűen ertelmezhető rajta minden.
  • Adnak hozzá 4 db ceruzát, amit az első pár alkalom után nem fogsz használni, mivel színesben akarod csinálni. ;)
  • A doboz textúrája mint egy régi könyvnek. Tökéletes!

  Így elsőre első lányos örömemben ezt tudom elmondani róla. Igaz az állítás, hogy a gyűjtemény alaprésze kell, hogy legyen.

 • Mixike

  2021-11-10 09:22:38

  Úgy sikerült megvennem a kartográfusokat, hogy mindig csak hallottam róla, hogy milyen jó, de fogalmam sem volt róla, hogy mit takar maga a játék. Fogalmam sem volt arról sem, mi vár a dobozban. Egy akció keretében 3.000 forintért tudtam megvenni.

  Ez a játék sose fog lekerülni a polcunkról, egyszerűen imádjuk. Ketten játszuk a legtöbbet, de előszeretettel visszük nagyobb összejövetelre is, két húzósabb cím között teljesen kikapcsol egy kis rajzolgatás. Még engem is, akinek korábban a pálcikaember rajzolás is 2 liter vízveszteséget okozott verejték formájában. Azóta már a játék árának ötszörösét költöttük különböző színű filc tollakra, hogy minél színesebb térképeket alkossunk.

  Isten igazából ennél a játéknál volt, hogy azt se néztük meg ki nyert a meccs végén, csupán összevetettük ki rajzolt szebbet, változatosabbat, stb. stb. stb.

  Gyerekeknek, felnőtteknek, kikapcsolódásként, de akár komoly játékként is lehet rá tekinteni, van ugyanis az alap játékban is olyan cél/rendelet, aminek piszok nehéz megfelelni.

 • gpeeter

  2021-11-02 07:30:21

  Jó játék, csak kell pár kör hozzá, hogy átlássa az ember mit hova érdemes berajzolni.

 • kvarclovag

  2021-10-30 23:28:03

  Szépen kidolgozott és ötletes játék, de pár dolog zavar benne, ezért nincs különösebb vágyam újabb partikat játszani. Az egyik, hogy aránylag sok az adminisztráció, minden évszak végén számolgatni kell. Mivel mindenki magának játszik, nem figyelünk egymásra, akaratlanul is lehet benne hibázni, ami, ha utólag jövünk rá, nagyon rossz érzés. Ha csak ceruzával gyorsan akarjuk a tetriselemeket berajzolni, akkor könnyen sikerülhetnek hasonlóra a jelölések, főleg, ha valaki olyan béna a rajzoláshoz, mint én. A királynő parancsai (ezt a mesét jobb elfelejteni, nem igazán passzol a játékhoz) eléggé esetlegesek, nem érzem, hogy ne lehetne bármi mást kitalálni helyettük. Na ez viszont akár egy nagy előny is lehet, nagyon könnyű saját térképekkel és saját parancsokkal módosítani, nekünk jobban tetszővé alakítani a játékot. Szóval nemcsak a lejátszásban, de magának a játéknak az alakításában is lehet kreatívkodni.

 • soetigabor

  2021-09-28 18:37:30

  Ez az első poliominókat használó és roll/flip and write mechanizmusú darabom a gyűjteményben. Ami megfogott benne az a kreativitás, alkotás lehetősége, a szebbnél szebb és hangulatosabb rajzok, amiket feltöltöttek ide-oda a játékosok. Már a beszerzés előtt számoltam vele, hogy a leginkább party játékokat kedvelő társaságunkból előfordulhat, hogy csak én fogom szeretni, de mindenképp szerettem volna neki esélyt adni.

  A kártyák grafikája rendben van, a színek harmonikusak, külcsín terén összességében pont annyit nyújt, amennyit kell, a lényegi részét úgyis a játékos teszi hozzá az alkotással. A kártyákat nem fogjuk kézbe, szerencsére nem fognak kopni, a "térképlapok" kellemesen vastagok. Van 4 IKEA-s méretű grafit ceruza is a dobozban, amit nem hiszem, hogy a játék célközönsége valaha is használni fog, de érthető, hogy eladni sem lehetne a dobozt, kvázi hiányosan.

  A térképlap 2 oldalas, de én nem érzek indíttatást arra, hogy a B oldallal játsszak. Ötletesen tovább gondolták a koncepciót és kitalálhatunk magunknak nevet, titulust, rajzolhatunk akár saját címert is a lap tetején. A szabályok egyszerűek, a stratégia ehhez mérve szerintem kellően mély. A különböző pontozó lapok és a felfedezés kártyák változatossága nagy újrajátszhatóságot biztosít. A rajtaütés kártyák konfrontatív interakciót teremtenek a játékosok között.

  Öten avattuk fel, és a játék végére ki is alakult bennem, hogy... igazából nem alakult ki bennem semmi. A többiek is vegyesen fogadták, de erre számítottam is. Ami számomra a legtöbbet elvett az élményből, az a rajtaütés. Minden egyes alkalommal azt éreztem, hogy egyrészt rákényszerítenek arra, hogy az így berajzolt mezőket vegyem körbe, hogy ne érjenek mínusz pontot, másrészt ha valaki nem érzékeny a szépségre, simán belemórickázik valami kaparást a szép világomba... felháborító! :D Szóló módban kipróbálva is mérges voltam a lila kártyákra. Ettől eltekintve sem született meg bennem a szikra, az én várakozásaimhoz képes túlságosan absztrakt élményt nyújt.

 • ildi73

  2021-09-14 01:38:07

  Sziasztok! Tud valaki letoltheto magyar nyelvu Kartografusok szabalykonyvrol? Tudom ott a sok bemutato video, de mi megis egy olvashatot szeretnenk. Fenykep is tokeletes lenne... :(

  Koszonom.

 • mvik19

  2021-04-21 09:59:44

  Ez a játék számomra nagyon különleges. Ezelőtt nem is volt még ilyen. Az első játéknál éreztem, hogy ez örök szerelem lesz. Elmentem volna mellette, ha egy kedves eladó nem ajánlja. Örök hálám neki 🙂 Nagyon tetszik, hogy nem akar gyerekes lenni, komolyan veszi magát a végtelenségig. Egyszerű szabályrendszerű, mégis mély stratégiai döntésekre sarkalló játék. Ha én döntök, hogy mivel játszunk, akkor nem is kérdés. Egyértelműen a Kartográfusok.

 • veerzoltan80

  2021-04-12 08:42:38

  Simán 😁 én meg csak sunnyogok mert 80 pont fölé is csak egyszer kerültem...

 • hierroo

  2021-04-12 07:50:58

  Úgy látszik a párod "veer"-esen komolyan veszi ezt a játékot! :D

 • rocky015

  2021-04-11 23:31:12

  Köszönöm, még egy ok, hogy biztosan meg is vegyem.😉

 • veerzoltan80

  2021-04-11 22:43:10

  Amennyibe kerül annyit egészen biztosan megér. Szerintem magas az ujrajátszhatósági faktor, mi még a kiegészítő lapjait bele sem kevertük. Nehezen tudom elképzelni ahogy két csak közel hasonló parti legyen benne. Ráadásul rajzolgathatjuk a saját cimerünket, stb, komolyan megtervezett lowcost játék.

 • rocky015

  2021-04-11 22:31:40

  Gratulálok neki!😀
  Én egyelőre a megvásárlásán gondolkodom, de nem az ára se a témája miatt, hanem inkább az újrajátszhatósága és a változatossága miatt.
  Mondjuk sanszos hogy landol nemsokára nálunk is egy😆

 • veerzoltan80

  2021-04-11 20:52:45

  Döbbenetes volt, párom ma átlépte a 100 pontos határt három fős játéknál. Totálisan lealázott mindenkit. Elsőre is ő nyert, de a mai visszavágón egészen félelmetes térképet rakott össze...

 • veerzoltan80

  2021-04-08 10:28:59

  Igyekszem mindig óvatosan viszonyulni a nagyon hype-olt játékokhoz, hiszen sok lehet a ferdítés a felkapottság mögött. Aztán jött két éve a Fesztáv és megmutatta, hogy oda kell figyelni a mainstream játékvonalakra mert tényleg rejthetnek kincseket. Így mikor a reflexshop jelezte hogy ismét elérhető a Kartográfusok lecsaptam egyre. Tegnap asztalra is tettük.

  Nálunk a családban erősen azok a játékok futnak jól amiknek van megjelenésük, kinéz valami módon az asztal ha rárakod a cuccot - Scythe, Korkép, Fesztáv, Beez és még sorolhatnám. Hát a Kartográfusok nem ilyen, így óvatosan közeledtem a játékhoz. Meg aztán el kellett magyarázni fiamnak előtte mi is az a tetriss :D

  Maga az alapötlet bejött, kicsit fantasy köntösbe bújtatva, ami külön jó pont. A kártyák jó minőségűek, bár a kiegészítésként kapott rajtaütés kártyák hátulja eléggé más színű mint az alapdobozhoz járóké, de ezt egy jó kártyavédővel lehet orvosolni. A térképlapka vastag, majdhogynem véshető, nem wc papírra rajzolgatunk.

  A játék több szempontból is lenyűgözött. A maga egyszerűségében remekül működik, és mégis komoly kihívást jelent. Azt gonoltuk a 8 pontos tavasz pikk pakk eltelik, aztán jöttek a romok, az átjárók stb majdnem 10 kártyát fel kellett fordítani, telt be a lap szépen. Olyannyira, hogy a tél végére már nehézséget okozott helyet találni egy-egy új régiónak. A részben változó pontozási rendszer tök jó ötlet. Nekem sok erdőm volt, fiamnak nagy városai, ősz után azt hitte a városaival megnyeri simán a játékot, de télen újra az A lap osztotta a pontokat az erdőkért, és 1 szem csillag döntött a javamra.

  Fejlesztési szemmel nézve is jó játék. Rákényszeríti az embert, és a gyerekeket a síkidomok elrendezésére, helyek megtalálálására, némi előre gondolkodásra a célkártyák mentén. Szeretem az olyan társasokat amik fejlesztik a gyerkőcök agyát.

  Összességében hiába nincs asztalképe - bár nagyon szép birodalmat rajzoltam :) és ma kipróbálom színes cerkákkal - a játék nagyon bejött, ajánlós!

 • PlayHoo_95

  2021-03-30 11:49:09

  Én laminálni szoktam néhány lapot minden ilyen típusu játékhoz, de ez a BGG-s dolog szuperül hangzik, köszi! ☺️

 • Merse

  2021-03-30 09:58:11

  Nem tudom írta-e már valaki. Felmerült, hogy mi van, ha elfogynak a térképek. BGG-ről rengeteg féle verzió letölthető a játék oldaláról regisztráció után, igazából még jobban is látszik, van sok nyomtatóbarát verzió is. És úgy általában minden irogatós játékra jellemző, hogy a BGG oldalán letölthetők hozzá nyomtatóbarát házi verziók, esetleg fanok által készített extrák, stb.

 • szandikalman

  2021-03-24 12:37:13

  Már volt itthon egy poliomino alapú játék (Patchwork), és nagyon úgy éreztem, hogy nem is hiányzik még egy a polcról, így amikor először láttam a Kartográfusokat nem is nagyon mozgatott meg bennem semmit. Mivel a roll/flip-and-write játékokat viszont szeretem, ezért mégis néztem róla bemutató videót, és nagyon megtetszett az interaktív, egymást szivítós faktor a játékban. A korábbi roll/flip-and-write játékok, amiket próbáltunk (Welcome to, Ganz Schön Clever), annak ellenére, hogy tetszettek, mégis olyan élményt keltenek bennem, mitha 80 éves öreg nénik lennénk, akik elmentek bingózni, hogy azért szocializálódjanak valamennyire, de mégis mindenki csak a saját táblájával foglalkozik főleg. Így hát megrendeltem a Kartográfusokat, és nagyon nem bántam meg!

  A kártyák gyönyörűek, könnyen tanítható, mégis lehet benne taktikázni, és egyáltalán nem zavaró a tetris alap benne. Remek "alkotás-élményt" is tud adni, főleg olyan játékosoknak, akik szeretnek rajzolgatni, színezgetni, kreatívkodni (én az alapból járó ceruzák helyett filctollakat használok a játék közben, és a játék után (hogy játék közben ne húzzam a többeik idejét is) szépen kiszínezgetem az egész térképet - egy nehezebb nap után, vagy két komolyabb játék között fillerként jó pihenés ez a játék, nekem sokszor ez a napi "zen-idő". :)

  További hatalmas előnye, hogy nagy (igazából kb. korlátlan) játékosszámmal is játszható, és úgy sem veszít a játékélményből - kevés ilyen játékot ismerek.

  Legnagyobb hibája szerintem - amit korábbi hozzászólásokban is olvastam már - a ráerőltetett téma: ez szerintem is inkább tájrendezés, nem térképrajzolás, mert akkor mindenkié ugyanolyan lenne a végén.

 • hierroo

  2021-01-17 10:13:47

  Ez olyan, mint a közbeszerzés. Mindenki pályázik rá, de csak egy nyer. Ebben a játékban legalább az nyer, amelyik jobb. A közbeszerzésnél ez nem így megy, hanem az nyer akit szeretnék hogy nyerjen. :D

  Mondjuk játszhatjuk úgy is, hogy a szörnyeket a kiránynő küldi azoknak, akiknek ő nem szimpatikus. Ezt el tudom képzelni! :)
  Én szólóban szoktam játszani ezt a játékot, nem ketten, vagy többen. Ha többen játszák, akkor egymást nehezítik meg. A Tabletopiában nekem egész élvezetes játszani ezt a rajzolgatós játékot.

  Egyébként ez a játék nem térképkészítés, mert ha az lenne, akkor mindenkinek majdnem hasonló lenne a térképe, hanem inább tereprendezés. Üres placcból csinálsz erdőt, várost, vizet, stb...

  Ettől függetlenül nagyon szuper kis játék, azoknak is ajánlom, aki egyedül él, és nincs akivel társasozzon. Mindig mondják, hogy a társasjáték nevéből itélve több játékosra vonatkozik. Ez is lenne a normális, de azért én átértelmezem ezt a társasjáték szót olyan értelemben, hogy egy játék is lehet az embernek a társa üres óráiban.

 • Merse

  2021-01-16 20:20:52

  Az még egy kicsit fura, hogy a királynő parancsára, mindenki ugyanazt a területet térképezi fel :)

 • Merse

  2021-01-16 19:13:27

  Ez egy viszonylag komplex irogatós játék. Tele lett pakolva mindenféle elemmel, és ezért elég agyégető. Ebben a kategóriában (komplexebb berajzolgatós) talán nincs is nagyon párja egyelőre, és imádom, de el tudnám képzelni még ennél is jobbnak. Enegm az zavar egy picit, hogy előfordulhat, a vége felé akár sokszor is, hogy lényegében mindegy milyen típusú mezőt választasz berajzolásra, illetve nem gyakran, de azért előfordulhat, hogy az összes rajtaütés kártya a játék végére marad és akkor nagyon random lesz a vége, ha az utolsó évszakban kijön 2-3. Viszont egy irogatós játékot se láttam még, amiben ennyi térképlap lett volna, szerintem van bőven, bár nyilván fogy, mert jó játék, de másolható, laminálható, vagy akár radírozható. Én a promó és egyéb kiegészítő lapokat mindenképp nagyon szívesen beszerezném hozzá, mert attól tényleg jelentősen nőhet az újrajátszhatósága, és változhat a játék jellege. Még egy megjegyzés: ha valaki azért venné meg, mert arra gondol, hogy szeret(ne) térképet rajzolni, és ezt egy építgetős játéknak gondolja, akkor egy dologot érdemes szem előtt tartani: sokszor hiába építgetnél valamit, hiába lenne akár szép, a rideg valóság diktálja, hogy hova érdemes tenni, hogy sok pontot kapjál. A játék leglényege és különlegessége, hogy a célok minden fázisban mások! Tehát nincs olyan globális cél, mint a legtöbb játékban szokásos, hogy mondjuk végig célod mondjuk, hogy kitöltsed a tábládat, vagy építs egy hosszú folyót, stb. Itt a hasonló célok csak a játék egy szakaszában érvényesek és aztán elfelejtheted őket, ez elég érdekessé teszi, és egyeseknek esetleg fura is lehet.

A Kartográfusok társasjáték és kiegészítői (15)

 • Cartographers: A Roll Player Tale – Skills Mini Expansion társasjáték Kiegészítő

  As your party sets out across the Kingdom of Nalos, you’ve acquired valuable skills to aid in your map-making. Spend your coins wisely to make the best use of your newfound talents and emerge with the queen’s favor! During setup, you will shuffle the eight skill cards and deal three of them face up, returning the remainder to the box. Once per season, each...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 100
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Cartographers: A Roll Player Tale – Skills Mini Expansion társasjáték Kiegészítő 2000 Ft-tól! - 1 felhasználó árulja ezt a játékot!

 • Cartographers: Ambush Card Promo Pack társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 100
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Der Kartograph: Neue Entdeckungen társasjáték Kiegészítő

  Expansion consisting of: - Cartographers: Ambush Cards - a pad of the old maps from the original base game - a pad of the new maps. The new map shows the Tabula Rasa card on one side. On the back is the H + C game board that Hunter and Cron used to play on CONspiracy 3. The plan offers a new starting point to start playing immediately. Rules from the base...

  • Max. játékosszám: 100
  • Min. játékosszám: 1
 • Kartográfusok: Nebblis térképcsomag társasjáték Kiegészítő

  A törpöknek vajon köze van a vulkánokhoz? És vajon ők téged segítenek vagy ellened vannak? Tedd próbára kartográfusi tudásod a törpök különleges térképével! Tedd próbára kartográfusi tudásod a manók különleges térképével! Úgy hírlik, hogy az ősi törpök kovácsműhelyeit varázslat segítségével kapcsolták össze a nagy Astmork vulkánnal. Királyi térképészként...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 75
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Kartográfusok: Nebblis térképcsomag társasjáték Kiegészítő 1758 Ft-tól! - 25 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Cartographers Map Pack 2: Affril – Plane of Knowledge társasjáték Kiegészítő

  Mikor az ég és a föld is megnyílik és rémisztő lények másznak elő, tudod, hogy csak egy lehetőséged van megismerni a terepet, felfedezni a térképet. Ugorj és találd meg a biztos talajt! Dobd fel a különleges - mégis nyugalmas - Kartográfusok társasjátékodat. Szerezd be a különleges Affril térképcsomagot és játékra fel! Készen állsz, hogy te legyél a...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 75
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Cartographers Map Pack 2: Affril – Plane of Knowledge társasjáték Kiegészítő 1758 Ft-tól! - 25 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Kartográfusok: Földmélye térképcsomag társasjáték Kiegészítő

  Egy, gyönyörű, mesés Föld alatti, város térképe, mely csak rátok vár. Vajon rajtatok kifog ez az új térképcsomag? Vajon rajtad kifog ez az új térképcsomag? Nalos birodalmának minden szegletén csukott szemmel is eligazodsz már, és jobban ismered a királyságot, mint a saját tenyered? Úgy érzed, már nem jelent számodra kihívást a Dragul egyetlen támadása...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 75
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Kartográfusok: Földmélye térképcsomag társasjáték Kiegészítő 1758 Ft-tól! - 24 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Cartographers: Skills Mini Expansion 2 társasjáték Kiegészítő

  As your party sets out across the Western Lands of Nalos, you acquire valuable skills to aid in your map-making. Spend your coins wisely to make the best use of your newfound talents and emerge with the queen’s favor! During setup, you will shuffle the eight skill cards and deal three of them face up, returning the remainder to the box. Once per season...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 100
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
 • Der Kartograph & Die Kartographin: Unbekannte Lande társasjáték Kiegészítő

  The expansion pack Der Kartograph & Die Kartographin: Unbekannte Lande brings players three new game board blocks for The Cartographer or Cartographers Heroes: Nebblis - Plains of Flame, Affril - Plains of Knowledge, and Undercity - The Depths of Sabek. Each double-sided block comes with new rules to vary the game, as well as three new scoring cards to go...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 75
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
 • Cartographers: Packs de parchemins társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 100
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
 • Cartographers Map Pack 4: Frozen Expanse – Realm of the Frost Giants társasjáték Kiegészítő

  Chill winds howl across the Frozen Expanse, where the Kaiika make their home and fearsome Frost Giants lumber through the snow. Queen Gimnax sent you to this cursed place with the fruits of a past expedition: the torn scraps of a map, partially finished by another cartographer who did not survive the journey. Now it’s up to you to finish mapping the Frozen...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 75
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
 • Cartographers Map Pack 5: Kethra's Steppe – Redtooth & Goldbelly társasjáték Kiegészítő

  From the grassy plain of Kethra’s Steppe rise the twin spires of Redtooth Peak and Goldbelly Mountain. In addition to charting the terrain around these mountains, you must rekindle the mysterious beacons atop their summits. These fires once burned every night to represent the eye of Kethra, goddess of thresholds and gates. Queen Gimnax hopes that renewing...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 75
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
 • Cartographers Map Pack 6: Hornhelm – Wasteland Market társasjáték Kiegészítő

  Deep in the barren wastes lies the famed Saurian market at Hornhelm, where merchants from across Ulos gather to hawk their wares. On display are fine fabrics, aromatic spices, and a variety of impressively crafted goods. Of particular interest to you are the merchants selling specialized gear that can increase the speed of your labour and the accuracy of...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 99
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
 • Der Kartograph & Die Kartographin: Ferne Expeditionen társasjáték Kiegészítő

  This expansion contains three modules with new maps and 12 new cards. The players can use the modules together with both The Cartographer or Cartographers Heroes. In addition, 4 promo cards "Held*in" for the game Cartographers Heroes are included. 3 new modules: Frostweiten – Das Reich der Frostriesen Kethras Steppe – Rotzahn & Goldbauch Hornhelm – Der...

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 100
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
 • Kartográfusok: Hősök társasjáték

  Ahogy Nalos határai egyre messzebbre nyúlnak, úgy egyre nagyobb a veszély is, mely a királyságot fenyegeti. Sorra érkeznek a bátor hősök, de vajon lesz-e elég erejük megküzdeni a rajtuk ütő szörnyetegekkel..? Bár az északi földterületeken nagy megtiszteltetésnek számít térképészeti munkát végezni, sajnos az expedíciókon való részvétel egyre veszélyesebbé...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 100
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Kartográfusok: Hősök társasjáték 3500 Ft-tól! - 1 felhasználó és 35 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Cartographers Heroes: Collector's Edition társasjáték

  Kickstarter Collector's Edition of Cartographers Heroes with a large box that holds Cartographers as well. The larger box (318 x 227 x 72mm - Roll Player sized) and has room to store additional Cartographers content (sold separately) from Cartographers: A Roll Player Tale, the original Skills Mini-Expansion, and the Ambush Mini-Expansion. This version of...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 100
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 10+ éves

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 45 perc
 • Játékosok:  1 - 100
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Nyelvfüggőség:  Gyengén nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Jordy Adan
 • Illusztrátor:  Luis Francisco, Lucas Ribeiro
 • Kiadók:  Pegasus Spiele, Raven Distribution, Arclight, Intrafin Games, Kaissa Chess & Games, Gen-X Games, Hobby World, REXhry, Thunderworks Games, Ludofy Creative, Ogry Games, Mandoo Games, The Wood Games, Reflexshop Kft, Outland, Tower Tactic Games, Grok Games, Buró, Regatul Jocurilor, MIPL
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, holland, angol, francia, német, görög, magyar, olasz, japán, Korean, norvég, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, ukrán, szerb, thai

Alternatív nevei


Kiadások

 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 12.7 cm x 17.8 cm x 3.8 cm
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: cseh
 • French edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 15 cm x 22.2 cm x 4 cm
 • Gen-X Spanish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 14.7 cm x 20.3 cm x 3.8 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: német
  • Méretek: 14.6 cm x 20.2 cm x 4 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • Grok English edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 12.7 cm x 17.8 cm x 3.8 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 14.5 cm x 20 cm x 4 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: Korean
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 14.5 cm x 20 cm x 4 cm
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: portugál
 • Thunderworks English edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 12.7 cm x 17.8 cm x 3.8 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • Buró Spanish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: spanyol
 • German edition 2020 with KdJ nominee award
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: német
  • Méretek: 14.6 cm x 20.4 cm x 3.8 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: magyar
 • Norwegian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: norvég
  • Méretek: 14.6 cm x 20.2 cm x 4 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 15.7 cm x 23.5 cm x 4.7 cm
 • Czech edition, fourth printing
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 14.7 cm x 20.3 cm x 4 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • Danish edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 15 cm x 20 cm x 4 cm
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 15 cm x 23 cm x 4 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Greek edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 14.5 cm x 20 cm x 4.5 cm
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 14.5 cm x 20 cm x 3.8 cm
 • Serbian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: szerb
 • Thai edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: thai
  • Méretek: 14.5 cm x 20 cm x 4 cm
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: ukrán
  • Méretek: 15.7 cm x 23.5 cm x 4.7 cm
 • Romanian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: román

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Kartográfusok társasjátékhoz