Stone Age - Találd meg az utad
Stone Age - Találd meg az utad
Stone Age - Találd meg az utad
Videó beküldése

Stone Age - Találd meg az utad

Társasjáték, 2016
Értékelem!

A Stone Age - Találd meg az utad egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játékot az Év Játékának választották 2017-ben (Magyar Társasjátékdíj) és jelölték is 2008-ban (Spiel des Jahres), illetve ezekben az években több, összesen 7 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 10...

A Stone Age - Találd meg az utad egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játékot az Év Játékának választották 2017-ben (Magyar Társasjátékdíj) és jelölték is 2008-ban (Spiel des Jahres), illetve ezekben az években több, összesen 7 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a kockadobás, a munkás-elhelyezés, a trn-04 progressive turn order és a játék végi bónuszok mechanizmusokra.

A Reflexshop leírása:

Leírás
Találd meg az utad!

Vajon mi fogja legjobban segíteni kőkorszaki családodat a túlélésben?

Körről-körre el kell döntened, hová szeretnéd elküldeni az embereid. A nyersanyagok begyűjtését helyezed előtérbe? Vadászni indítod őket, hogy elegendő élelemmel lássák el fejlődő családodat? Esetleg a már összegyűjtött nyersanyagokat szeretnéd fejlesztésekre váltani? A győzelemhez több út vezet, találd meg a sajátod!

2-4 játékos számára

A játék tartalma:
 • 1 közös tábla, 4 játékostábla
 • 58 fa nyersanyag
 • 40 fa ember
 • 8 fa jelölő, két méretben
 • 53 élelem lapka
 • 28 épület lapka
 • 18 szerszám lapocska
 • 1 kezdőjátékos jelölő
 • 36 civilizációkártya
 • 7 dobókocka
 • 1 bőr dobópohár

A játékot 2017-ben a Magyar Társasjátékdíj zsűrije fődíjjal jutalmazta.

Forrás: Reflexshop
Az üzletekben most 10% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 9 000 Ft-tól
 • 38 ajánlat

Kategória: Kockajáték, Közgazdaság, Prehisztórikus
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Kockadobás, Munkás-elhelyezés, TRN-04 Progressive Turn Order, Játék végi bónuszok, Contracts

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Stone Age - Találd meg az utadWinterTomi, Budapest, Allee környéke

Akár cserélném is! Csak személyesen itt: Budapest, Allee környéke!

Véletlenül sikerült 2-t venni, úgyhogy az egyiket szeretném eladni. Budapesten Allee környékén átvehető. Csereajánlatokat is szívesen meghallgatok.

0 érdeklődő


Stone Age - Találd meg az utadzsoltifm, Salgótarján

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Salgótarján! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kihasználatlanság miatt eladó. Kb. 2x játszottunk vele, minden külön be van zacskózva.

0 érdeklődő


Stone Age - Találd meg az utadgabor.fekete69, Budapest, IX. Nagyvárad térnél

Csak személyesen itt: Budapest, IX. Nagyvárad térnél!

Original

0 érdeklődő


Stone Age (Függőben)judit.bojtos, H5-M2 vonala, de Budapesten és agglomerációban elég rugalmas tudok lenni

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: H5-M2 vonala, de Budapesten és agglomerációban elég rugalmas tudok lenni! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Itthon nem kerül elő. A doboz sarkai polckopottak, a beltartalom kifogástalan, az alkatrészek zacskózva. Gyári német és magyar szabály van benne, teljesen nyelvfüggetlen. Csere elsősorban ezekre érdekel (adott esetben értékegyeztetéssel): Legacy of Dragonholt Kerekerdő Azul On Tour Köszöntünk… Álmaid városában

1 érdeklődő


Stone Age - Találd meg az utadmnstrdm, Hódmezővásárhely, alkalmanként Szeged

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Hódmezővásárhely, alkalmanként Szeged! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

A polcon porosodik, nem került elő az elmúlt 5 hónapban így szerintem nem is fog. Jobb családot keresek neki :D.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Stone Age - Találd meg az utad társasjáték videók (4)

Kapcsolódó cikkek

 • Stone Age: Jubileum bemutató

  Ismertető2021.03.09. 15:00:00 / Ismertető, Bemutató

  Új nap virradt, a hegyről már kora reggel a kövek csattanását halljuk. A falu lakói között nagy a munkamegosztás: vadásznak, gyűjtögetnek, építkeznek. Minden emberre és egy kis szerencsére is szükség van, hogy jól működő civilizációt építsenek.

 • Ha karácsony, akkor társasjáték [Telex.hu]

  2020.12.14. 12:17:00 / Kedvcsináló, 2020

  A társasjáték remek karácsonyi ajándék, különösen most, hogy amúgy is mindenkinek otthon kell ülnie és hálás minden pillanatért, amit nem a képernyő előtt tölt.

Díjak és jelölések

Legjobb gémer játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2009

Legjobb családi játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2009

Legjobb két személyes játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2009

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2009

Legjobb gémer játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2008

Legjobb családi játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2008

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2008

Kommentek

Kommentek

 • nemi92

  2021-03-31 14:44:38

  Az első társasaim között volt ez a játék és szerintem itt kezdődött meg a munkáslehelyezéses technikát alkalmazó játékok iránti szeretetem.

  Véleményem szerint ez a játék teljesen ajánlott akár kezdő társasozóknak is, mivel nagyon könnyen tanulható szabályokat tartalmaz. Viszont sok taktikát lehet választani a játék alatt, attól függetlenül, hogy a szabályok egyszerűek. Nem véletlen a kifejezés sem a játék dobozán, hogy találd meg az utad. A győzelemhez sok út vezethet a játék alatt, bár szerintem az a tuti, ha mindig alkalmazkodunk a többi játékos stratégiájához.

  A játék valóban szép. A tábla festői, a civilizáció kártyák is pofásak, de talán a legötletesebb a bőrből készült pohár, aminek a segítségével dobhatjuk a kockáinkat.

  Apró negatívumként talán azt tudom felhozni, hogy a pontozó sáv kevés. 99ig van pontozva. Ha nem arra törekedünk, hogy minél előbb ledaráljuk a játékot, akkor bizony 100 - 200 pontot vígan össze lehet szedni a játék végére.

  Én családoknak és baráti társaságoknak is ajánlom, nem nehéz, és ha már ismerjük a szabályokat, kellő képpen pörgős is lesz. Igaz még csak 2en próbáltuk, de én szívesen játszanék akár 4 fővel is.

 • adddam555

  2021-01-14 09:14:33

  Kifejezetten jó stratégiai játék a Stone Age. Egyszerű szabályrendszerét könnyen el lehet sajátítani, és ezután a tervezésben már el lehet könnyed mélyedni. A kultúra-fejlesztés, szerszámkészítés, új családtag vagy gabonatermelés akcióra mindig nagy szükség van, így ezek egymástól való elhappolása körről körre fontos lehet. A kockadobásos nyersanyag beszerzés szerencsefaktort ad, kifejezetten tetszik ez, mert akár az életben, nem minden nap tudsz ugyanannyira jól dolgozni, egyik nap többet, másik nap kevesebbet tudsz teljesíteni. Viszont tök jó, hogy a termelékenységed fejleszthető. Az építkezés fellendítésével tök jól lehet taktikázni, és befolyásolni a játék időtartamát. Nagyon szép és részletgazdag a tábla és a kártyák is. Bőr dobópohár, hogy a kockák nem repüljenek szanaszét= nagyon jó. Ketten és négyen is tök jó, de más taktikát / stratégiát érdemes alkalmazni játékosszám függvényében. Kezdő stratégáknak, és mindenkinek aki szereti 😊.

 • kchpank1.kv

  2019-12-02 07:52:53

  Engem abszolút lenyűgözött a játék az első alkalommal, úgy a játékmenetével, mint az alkatrészek minőségével. Kicsit több időt szántunk a játékra, így egymás után 2 parti is lement, ami 3 játékórába éppen belefért (3 fővel 1,5 óra/parti). Nagyon gyorsan megtanulható. Egyszer sem éreztem azt, hogy unatkozok a játék alatt, végig szórakoztató. Néha éreztem azt, hogy kicsit bosszantó, ha elhappolják előlem a kiszemelt helyet, de elég sok más-más akciólehetőség van, így ez sem annyira frusztráló. Plusz a minden körben vándolró kezdőjátékos jelölő is feledteti ezt a bosszúságot, hisz a te körödben ott kezdel ahol szeretnél. Nagyon jól balanszoltak a kockadobások is a dobásmódosító szerszámokkal, így csökkentettek egy kicsit a szerencsefaktoron is. Szerintem nincs benne nyerő taktika, rengeteg lehetőség van a pont szerzésre és sokszor a végső értékeléskor dől el, hogy nem is az nyeri a játékot akiről azt hittük, hogy a legesélyesebb. Bőven belefér a családi kategóriába, azért nem belépő szint, némi társasjátékos rutin nem árt hozzá, de egyáltalán nem nehéz játék. Nem tudok rosszat mondani rá, mindenkinek ajánlom akinek még nem volt hozzá szerencséje.

 • pepe792

  2019-09-14 12:23:46

  Volt alkalmam számítógépen kipróbálni a játékot számos alkalommal. Ott nagyon tetszett ezért megvettem. A tábla grafikája szemet gyönyörködtető, szintúgy a kártyáké is. A játék alkatrészeinek minőségére nem lehet panasz. Végre egy olyan játék, amiben az alapanyagok nem a sablonos kis kockákra egyszerűsödnek le. Az aranynak aranyrúd formája van, a fa pedig deszkára hasonlít stb. Az ételt kis korongok szimbolizálják. Ebből nem értem, hogy miért adnak olyan sokat, mert a játékot 4 emberrel játszva talán a harmadát ha felhasználtuk. Viszont a nyersanyagokból adhattak volna talán többet, mert volt amikor igencsak megfogyatkozott egy-két alapanyag. Dobókocka is van a játékban, amiből a játékot nem ismerők azt gondolhatnák, hogy erősen szerencsefüggő a játék. Azonban ez nem így van. Igaz szükség van szerencsére is, de az elrontott dobások eredményét nagyban befolyásolhatjuk az összegyűjtött szerszámokkal. Egy valami nem tetszett a játékban. 4 játékossal kissé vontatott lett. Én unatkoztam, amíg a többiek begyűjtötték a nyersanyagjaikat, illetve vásároltak. A játékot 4 emberrel majdnem 2 órán keresztül játszottuk. 2 emberrel is kipróbáltuk. Én így jobban élveztem, és a játékidő is a felére csökkent.

 • baloghenci

  2019-08-26 06:35:28

  Elsőre ami megfogott, amikor bontottuk ki, hogy nagyon szép. Nagyon tetszenek az alkatrészek, a kártyák, a táblák. A bőrpohár a kockadobáshoz a kedvencem.😄 Nagyon hozza a családi hangulatot. Játék közben nem éreztem azt, hogy "hű de nyernem kell, mindenkit meg kell előznöm". Próbáltunk előre gondolkodni hogy, kunyhót érdemes építeni, vagy inkább civilizáció kártyát venni? Még élelemmel is el kell látni az embereket... Akkor most a szántóföldre tegyek, vagy inkább szerszámot csináljak, hogy javítsak a kockadobáson? Próbáltuk minél jobb helyre pakolgatni a kis bábukat, dobáltuk a kockákat. Élveztük :) Két fővel nekünk olyan 1,5-2 óra volt kb, de nagyon hamar elment az idő, észre sem vettük. Ajánlom :)

 • lakner.balazs92

  2019-08-05 15:02:54

  Család játék kategóriában kötelező darab. Egyszerű szabályrendszere révén tökéletes bevezető játék a munkáslehelyezős játékok világába. Aki szeretei az olyan játékokat, amikben előre kell tervezni, stratégiai döntéseket hozni, azok mindképp tegyenek egy próbát vele. A játékban persze jelen van a szerencse faktor is, de nem döntő a szerepe. Kiválóan működik 2, 3 és 4 fővel is.

 • ARduel

  2019-04-09 19:03:44

  Mindenképpen! Remek játék!

 • sz-tomy

  2019-04-09 16:36:13

  Nagyon kedveljük ezt a játékot, a munkáslehelyezős játékok egyik legjobb beveztő, tanitó játéka.

 • Felberzoli

  2019-04-02 21:05:58

  Egy próbát lehet én is teszek 😁

 • Szekely David

  2019-04-02 13:40:46

  Izgalmas kis játék.Hiába a sok dobokocka azért nem annyira szerencsejáték a bábúk helyes lerakása, megnehezíteni ellenfelünk dolgát. Nem túl hosszú gyakorlott játékosként 1 óra alatt lejátszható . 4-en a legjobb játszani. A kiegészítőkkel pedig még izgalmasabbá tehetjük a játékot. Nem csak 1 féle képpen nyerhető meg a játék rengetek megoldast ad a játék arra hogy megnyerd.

A Stone Age - Találd meg az utad társasjáték és kiegészítői (8)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 1.5 óra
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Bernd Brunnhofer
 • Illusztrátor:  Michael Menzel
 • Kiadók:  Rio Grande Games, Piatnik, Schmidt Spiele, Hans im Glück Verlags-GmbH, Asmodee, 999 Games, Z-Man Games, Oxygame, Zvezda, Devir, Lautapelit.fi, Giochi Uniti, Filosofia Éditions, Kaissa Chess & Games, MINDOK, Korea Boardgames co., Ltd., Bard Centrum Gier, Swan Panasia Co., Ltd., Stupor Mundi, Hobby World, Boardgame Space
 • Elérhető nyelvek:  arab, katalán, cseh, kínai, dán, holland, angol, finn, francia, német, görög, magyar, olasz, Korean, norvég, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, svéd, (semleges)

Alternatív nevei


Kiadások

 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 22.5 cm x 31.6 cm x 9.3 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • Dutch first edition
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 27.2 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • English first edition
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.2 cm x 31.8 cm x 8.9 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • French first edition
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 22 cm x 32 cm x 9 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • German first edition
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: német
  • Méretek: 22.5 cm x 31.6 cm x 7.5 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • German second edition
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: német
  • Méretek: 22.5 cm x 31.6 cm x 9.3 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: kínai
 • English first edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.5 cm x 31.5 cm x 9.1 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • Greek edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 22.5 cm x 31.5 cm x 9 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 22 cm x 31 cm x 9 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 22.5 cm x 31.5 cm x 9.1 cm
 • Nordic first edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: finn
  • Méretek: 22.2 cm x 31.8 cm x 9.3 cm
 • Russian first edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 22 cm x 32 cm x 9 cm
 • Spanish first edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 22.1 cm x 31.8 cm x 8.9 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 22.5 cm x 31.6 cm x 9.3 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • English second edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 31.8 cm x 22.6 cm x 9.7 cm
  • Súly: 1.7 kg
 • Dutch second edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 27 cm x 37 cm x 7 cm
 • Spanish second edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: spanyol
 • English third edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.5 cm x 31.5 cm x 9 cm
  • Súly: 1.7 kg
 • German third edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: német
  • Méretek: 31.5 cm x 22.6 cm x 9 cm
 • Dutch third edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 27 cm x 37 cm x 7 cm
 • English fourth edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.6 cm x 31.4 cm x 9 cm
 • Portuguese first edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: portugál
 • Spanish third edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 9.5 cm
 • German fourth edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: német
  • Méretek: 22.6 cm x 31.9 cm x 9.3 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 22 cm x 31 cm x 9 cm
 • Nordic second edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 22.6 cm x 31.8 cm x 9.3 cm
 • Catalan second edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: katalán
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 9.5 cm
  • Súly: 1.7 kg
 • French second edition 2017
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: francia
 • Portuguese second edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 22.5 cm x 31.5 cm x 9 cm
 • Russian second edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • English fifth edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 31.5 cm x 22.5 cm x 9 cm
  • Súly: 1.7 kg
 • Stone Age
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: német
  • Méretek: 22.6 cm x 31.6 cm x 9.4 cm
 • English sixth edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.5 cm x 31.5 cm x 9 cm
  • Súly: 1.7 kg
 • German sixth edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: német
 • Italian edition 2019
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 22.7 cm x 31.8 cm x 9.3 cm
 • Polish second edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • Arabic/English edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: arab
 • Romanian edition
  • Nyelv: román
  • Méretek: 32 cm x 23 cm x 9 cm
  • Súly: 1.7 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Stone Age - Találd meg az utad társasjátékhoz