Stone Age - Találd meg az utad
Stone Age - Találd meg az utad
Stone Age - Találd meg az utad
Videó beküldése

Stone Age - Találd meg az utad

Társasjáték, 2016
Értékelem!

A Stone Age - Találd meg az utad egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játékot az Év Játékának választották 2017-ben (Magyar Társasjátékdíj) és jelölték is 2008-ban (Spiel des Jahres), illetve ezekben az években több, összesen 7 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 10...

A Stone Age - Találd meg az utad egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játékot az Év Játékának választották 2017-ben (Magyar Társasjátékdíj) és jelölték is 2008-ban (Spiel des Jahres), illetve ezekben az években több, összesen 7 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a kockadobás, a munkás-elhelyezés, a trn-04 progressive turn order és a játék végi bónuszok mechanizmusokra.

A Gémklub leírása:

Az ősemberek lényegében még mindig vadásznak, de már megjelentek a mezőgazdaság csírái is. Ezek mellett elkezdtek már kunyhókat építeni, hogy ne barlangokban kelljen lakniuk. Az építkezéshez nyersanyagra van szükség, amit valahonnan ki kell termelni. Nem szabad megfeledkezni sem a civilizálttá válásról, sem a törzs növeléséről, ezért is tenniük kell valamit az embereknek.

Az ősemberek lényegében még mindig vadásznak, de már megjelentek a mezőgazdaság csírái is. Ezek mellett elkezdtek már kunyhókat építeni, hogy ne barlangokban kelljen lakniuk. Az építkezéshez nyersanyagra van szükség, amit valahonnan ki kell termelni. Nem szabad megfeledkezni sem a civilizálttá válásról, sem a törzs növeléséről, ezért is tenniük kell valamit az embereknek.
A játék mechanizmusa néhány elődére hajaz (pl.: Caylus, Tribun), bár nem annyira mély stratégiai játék, inkább egy könnyedebb családi játéknak mondanám. A mechanizmus a következő: az embereinket lerakjuk a tábla adott részeire, majd ha minden ember felkerült a táblára, végrehajtódnak az adott helyekhez tartozó akciók. Eltérően az elődöktől, itt vannak olyan helyek, ahol egynél több ember is állhat, és egy lépés alatt az adott játékos több bábuját is felrakhatja a táblára. Bár ezt olyan korlátozás mellett teszi, hogy csak olyan helyre rakhat le embert, ahova a korábbi lépései során még nem rakott le.

Nézzük most át, hogy milyen helyekre lehet embert lerakni, és ott milyen akció kell végrehajtani a második fázisban.
1.Szerszámkészítő: baltát lehet itt szerezni, amit majd a kockadobások módosítására lehet felhasználni. Ide csak egy ember fér.
2.Szántóföld: az akció fázis után annyi élelmet kapnak a játékosok, amelyik számon állnak az élelem listán. Itt is csak egy ember állhat.
3.Kunyhó: az a játékos, aki lerakta ide két emberét, elvehet még egy embert a közös készletből. A játék elején mindenki csak öt emberrel indul, itt lehet a törzsünket növelni.
Ezeket a helyeket általában elég hamar elfoglaljuk. Mindkét játék ezt mutatta. Aki épp utolsó a sorban, annak jó eséllyel már nincs itt helye.
Következzenek most a nyersanyag lelőhelyek. Ezek mindegyike hasonló elven működik: annyi kockával kell dobni, ahány bábuja van ott az embernek, majd minden dobott fix pont után jár egy adott nyersanyag.
4.Vadászat: élelemforrás. Minden dobott két pont után egy élelem.
5.Erdő: innen fát kaphatunk. Minden dobott 3 pont után egy fa.
6.Agyagbánya: innen jön a tégla. Minden dobott 4 pont után egy tégla.
7.Kőbánya: kőbevétel. Minden dobott 5 pont után egy kő jár.
8.Folyó: innen a legértékesebb nyersanyagot lehet szerezni, az aranyat. Minden dobott 6 pont után jár egy arany.
Mire is jók ezek a nyersanyagok? Két dologra: civilizációs kártyát venni – ezekért azonnal kapunk valamit, és a játék végén bónusz pontokat lehet velük szerezni; és épületeket venni – ezekért pedig azonnal pontot kapunk. Persze minden épületre és civilizációs kártyára csak egy-egy ember kerülhet.

Mikor mindenki egymás után kiértékelte az akcióit, meg kell etetni az embereit. Minden ember egy élelmet fogyaszt el. Persze, ha valakinek nincs elég élelme az embereinek, az gáz. Olyankor vagy nyersanyaggal kell pótolnia, vagy mínusz pontot kap.

A játék jó, mind a gémguruknak, mind az alkalmi játékosoknak nagyszerű szórakozást tud nyújtani. Könnyed kikapcsolódás, nem kell rajta sokat agyalni, mégis szórakoztató. Mind a tábla, mind a civilizációs kártyák kivitelezése gyönyörű.

Forrás: Gémklub
Ez társasjáték akciósan elérhető!
 • 11 990 Ft-tól
 • -20%-2 998 Ft

Beágyazás már oldalra


A fenti modul beágyazásához, csak be kell szúrdnod az alábbi kódot az oldalra:

<a href="https://tarsasjatekok.com/tarsasjatek/stone-age-talald-meg-az-utad-2008" target="_blank" data-bgapp="boardgame">
  Stone Age - Találd meg az utad társasjáték<br>
  Tarsasjatekok.com - Magyarország társasjáték keresője! A társasjáték érték!
  <script>
    (function(i,s,o,g,r,a,m){
      ((g in o)&&('init' in o[g])&&o[g].init())||(a=i.createElement(s),a.src=r,
        a.async=1,m=i.getElementsByTagName(s)[0]);a&&m.parentNode.insertBefore(a,m);
    })(document,'script',window,'BGapp_module','https://tarsasjatekok.com/lib/bg.min.js');
  </script>
</a>
Mielőtt a használod a fenti kódot, kérlek olvasd és fogadd el az ÁSZF-ben leírtakat!

Kategória: Kockajáték, Közgazdaság, Prehisztórikus
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Kockadobás, Munkás-elhelyezés, TRN-04 Progressive Turn Order, Játék végi bónuszok, Contracts

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézzed meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézzed meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Stone Age - Találd meg az utad társasjáték videók (9)

Díjak és jelölések

Legjobb gémer játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2009

Legjobb családi játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2009

Legjobb két személyes játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2009

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2009

Legjobb gémer játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2008

Legjobb családi játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2008

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2008

Kommentek

Kommentek

 • kchpank1.kv

  2019-12-02 07:52:53

  Engem abszolút lenyűgözött a játék az első alkalommal, úgy a játékmenetével, mint az alkatrészek minőségével. Kicsit több időt szántunk a játékra, így egymás után 2 parti is lement, ami 3 játékórába éppen belefért (3 fővel 1,5 óra/parti). Nagyon gyorsan megtanulható. Egyszer sem éreztem azt, hogy unatkozok a játék alatt, végig szórakoztató. Néha éreztem azt, hogy kicsit bosszantó, ha elhappolják előlem a kiszemelt helyet, de elég sok más-más akciólehetőség van, így ez sem annyira frusztráló. Plusz a minden körben vándolró kezdőjátékos jelölő is feledteti ezt a bosszúságot, hisz a te körödben ott kezdel ahol szeretnél. Nagyon jól balanszoltak a kockadobások is a dobásmódosító szerszámokkal, így csökkentettek egy kicsit a szerencsefaktoron is. Szerintem nincs benne nyerő taktika, rengeteg lehetőség van a pont szerzésre és sokszor a végső értékeléskor dől el, hogy nem is az nyeri a játékot akiről azt hittük, hogy a legesélyesebb. Bőven belefér a családi kategóriába, azért nem belépő szint, némi társasjátékos rutin nem árt hozzá, de egyáltalán nem nehéz játék. Nem tudok rosszat mondani rá, mindenkinek ajánlom akinek még nem volt hozzá szerencséje.

 • pepe792

  2019-09-14 12:23:46

  Volt alkalmam számítógépen kipróbálni a játékot számos alkalommal. Ott nagyon tetszett ezért megvettem. A tábla grafikája szemet gyönyörködtető, szintúgy a kártyáké is. A játék alkatrészeinek minőségére nem lehet panasz. Végre egy olyan játék, amiben az alapanyagok nem a sablonos kis kockákra egyszerűsödnek le. Az aranynak aranyrúd formája van, a fa pedig deszkára hasonlít stb. Az ételt kis korongok szimbolizálják. Ebből nem értem, hogy miért adnak olyan sokat, mert a játékot 4 emberrel játszva talán a harmadát ha felhasználtuk. Viszont a nyersanyagokból adhattak volna talán többet, mert volt amikor igencsak megfogyatkozott egy-két alapanyag. Dobókocka is van a játékban, amiből a játékot nem ismerők azt gondolhatnák, hogy erősen szerencsefüggő a játék. Azonban ez nem így van. Igaz szükség van szerencsére is, de az elrontott dobások eredményét nagyban befolyásolhatjuk az összegyűjtött szerszámokkal. Egy valami nem tetszett a játékban. 4 játékossal kissé vontatott lett. Én unatkoztam, amíg a többiek begyűjtötték a nyersanyagjaikat, illetve vásároltak. A játékot 4 emberrel majdnem 2 órán keresztül játszottuk. 2 emberrel is kipróbáltuk. Én így jobban élveztem, és a játékidő is a felére csökkent.

 • baloghenci

  2019-08-26 06:35:28

  Elsőre ami megfogott, amikor bontottuk ki, hogy nagyon szép. Nagyon tetszenek az alkatrészek, a kártyák, a táblák. A bőrpohár a kockadobáshoz a kedvencem.😄 Nagyon hozza a családi hangulatot. Játék közben nem éreztem azt, hogy "hű de nyernem kell, mindenkit meg kell előznöm". Próbáltunk előre gondolkodni hogy, kunyhót érdemes építeni, vagy inkább civilizáció kártyát venni? Még élelemmel is el kell látni az embereket... Akkor most a szántóföldre tegyek, vagy inkább szerszámot csináljak, hogy javítsak a kockadobáson? Próbáltuk minél jobb helyre pakolgatni a kis bábukat, dobáltuk a kockákat. Élveztük :) Két fővel nekünk olyan 1,5-2 óra volt kb, de nagyon hamar elment az idő, észre sem vettük. Ajánlom :)

 • lakner.balazs92

  2019-08-05 15:02:54

  Család játék kategóriában kötelező darab. Egyszerű szabályrendszere révén tökéletes bevezető játék a munkáslehelyezős játékok világába. Aki szeretei az olyan játékokat, amikben előre kell tervezni, stratégiai döntéseket hozni, azok mindképp tegyenek egy próbát vele. A játékban persze jelen van a szerencse faktor is, de nem döntő a szerepe. Kiválóan működik 2, 3 és 4 fővel is.

 • ARduel

  2019-04-09 19:03:44

  Mindenképpen! Remek játék!

 • sz-tomy

  2019-04-09 16:36:13

  Nagyon kedveljük ezt a játékot, a munkáslehelyezős játékok egyik legjobb beveztő, tanitó játéka.

 • Felberzoli

  2019-04-02 21:05:58

  Egy próbát lehet én is teszek 😁

 • Szekely David

  2019-04-02 13:40:46

  Izgalmas kis játék.Hiába a sok dobokocka azért nem annyira szerencsejáték a bábúk helyes lerakása, megnehezíteni ellenfelünk dolgát. Nem túl hosszú gyakorlott játékosként 1 óra alatt lejátszható . 4-en a legjobb játszani. A kiegészítőkkel pedig még izgalmasabbá tehetjük a játékot. Nem csak 1 féle képpen nyerhető meg a játék rengetek megoldast ad a játék arra hogy megnyerd.

A Stone Age - Találd meg az utad társasjáték és kiegészítői (7)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 1.5 óra
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Bernd Brunnhofer
 • Illusztrátor:  Michael Menzel
 • Kiadók:  Rio Grande Games, Piatnik, Schmidt Spiele, Hans im Glück Verlags-GmbH, Asmodee, 999 Games, Z-Man Games, Zvezda, Devir, Lautapelit.fi, Filosofia Éditions, Kaissa Chess & Games, MINDOK, Korea Boardgames co., Ltd., Bard Centrum Gier, Swan Panasia Co., Ltd., Stupor Mundi, Hobby World
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, holland, angol, finn, francia, német, görög, magyar, olasz, Korean, norvég, lengyel, portugál, orosz, spanyol, svég, (semleges)

Alternatív nevei


Kiadások

 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 22.5 cm x 31.6 cm x 9.3 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • Dutch first edition
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 27.2 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • English first edition
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.2 cm x 31.8 cm x 8.9 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • French first edition
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 22 cm x 32 cm x 9 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • German first edition
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: német
  • Méretek: 22.5 cm x 31.6 cm x 7.5 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • German second edition
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: német
  • Méretek: 22.5 cm x 31.6 cm x 9.3 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: kínai
 • English first edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.5 cm x 31.5 cm x 9.1 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • Greek edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 22.5 cm x 31.5 cm x 9 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 22 cm x 31 cm x 9 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 22.5 cm x 31.5 cm x 9.1 cm
 • Nordic first edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: finn
  • Méretek: 22.2 cm x 31.8 cm x 9.3 cm
 • Russian first edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 22 cm x 32 cm x 9 cm
 • Spanish first edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 22.1 cm x 31.8 cm x 8.9 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 22.5 cm x 31.6 cm x 9.3 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • English second edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 31.8 cm x 22.6 cm x 9.7 cm
  • Súly: 1.7 kg
 • Dutch second edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 27 cm x 37 cm x 7 cm
 • Spanish second edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: spanyol
 • English third edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.5 cm x 31.5 cm x 9 cm
  • Súly: 1.7 kg
 • German third edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: német
  • Méretek: 31.5 cm x 22.6 cm x 9 cm
 • Dutch third edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 27 cm x 37 cm x 7 cm
 • English fourth edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.6 cm x 31.4 cm x 9 cm
 • Portuguese first edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: portugál
 • Spanish third edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 9.5 cm
 • German fourth edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: német
  • Méretek: 22.6 cm x 31.9 cm x 9.3 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 22 cm x 31 cm x 9 cm
 • Nordic second edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 22.6 cm x 31.8 cm x 9.3 cm
 • French second edition 2017
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: francia
 • Portuguese second edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 22.5 cm x 31.5 cm x 9 cm
 • Russian second edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • English fifth edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 31.5 cm x 22.5 cm x 9 cm
  • Súly: 1.7 kg
 • Stone Age
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: német
  • Méretek: 22.6 cm x 31.6 cm x 9.4 cm
 • German sixth edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: német

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Stone Age - Találd meg az utad társasjátékhoz