Stone Age - Találd meg az utad
Stone Age - Találd meg az utad
Stone Age - Találd meg az utad
Stone Age - Találd meg az utad
Videó beküldése

Stone Age - Találd meg az utad

Társasjáték, 2016
Értékelem!

A Stone Age - Találd meg az utad egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játékot az Év Játékának választották 2017-ben (Magyar Társasjátékdíj) és jelölték is 2008-ban (Spiel des Jahres), illetve ezekben az években több, összesen 7 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 10...

A Stone Age - Találd meg az utad egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játékot az Év Játékának választották 2017-ben (Magyar Társasjátékdíj) és jelölték is 2008-ban (Spiel des Jahres), illetve ezekben az években több, összesen 7 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a kockadobás, a munkás-elhelyezés, a trn-04 progressive turn order és a játék végi bónuszok mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A kőkori túlélés nem volt egyszerű feladat. A törzseknek vadászniuk kellett, kunyhókat építeni, tüzelőt gyűjteni a hidegebb hónapokra. A civilizáció még gyerekcipőben járt, az eszközök kezdetlegesek. Az egymás mellett élő törzsek kevés nyersanyagon osztozhattak, így a túlélésért folytatott harc még nehezebb. Ebben a környezetben kell néped fennmaradását és fejlődését biztosítanod. Képes vagy erre?

Kőkorszaki élet

A játék egy könnyű stratégiai játék, melyben a törzsed tagjait kell dolgozni, vadászni, gyűjtögetni küldened. Ez nem könnyű feladat, hiszen sok tevékenység közül kell kiválasztanod a legmegfelelőbbet és persze a szomszédos törzsek is próbálnak minél többet megszerezni maguknak. Tovább nehezíti a dolgodat, hogy embereidet meg is kell etetned.

Játékmenet

A játéktér gyönyörű. Színes, rengeteg apróság került fel rá a medvére vadászó emberektől a kunyhónál beszélgető páron át a tábortüzet figyelő kutyáig. Öröm játszani egy ilyen részlet gazdag táblán! Michael Menzel nevéhez fűződik, aki több másik társasjátékhoz is készített már képeket.
Ezen a táblán szerepelnek a különböző nyersanyaglelőhelyek, az eszközök, fejlesztések és épületek lapkái, az élelmiszerraktár sávja, valamint a pontozósáv is. A játék főleg itt zajlik majd. A főtáblán kívül mindenki kap egy kisebb játéktáblát is. Ez a saját törzseteké, ahonnan az emberek dolgozni indulnak, a felépített épületek és a megszerzett nyersanyagok, eszközök is ide kerülnek.
Miután kiosztottátok a táblákat, mindenki kap öt embert és tizenkét élelmiszert. A főtáblára fel kell helyezni a megmaradt nyersanyagokat, az eszközöket, valamint a civilizáció- és épületlapkákat. Mindenki feltesz a pontozósáv elejére egy-egy figurát. Ezek után kezdődhet az első kör.

Minden kör három részre osztható.

I. Az első szakasz során el kell küldenetek az embereket dolgozni. Sok lehetőség közül választhattok, de a legtöbb helyen korlátozott számban fértek el, így mindig gondoljátok át, hogy mi is a legfontosabb a törzseteknek! Egyszerre mindig csak egy területre pakolhatsz, majd jön a következő játékos és így tovább addig, amíg egyikőtök sem tud több embert játékba hozni. Ha már leraktál legalább egy embert az adott területre, később már nem tehetsz le oda újabbat.
A szerszámkészítő kunyhójába egyetlen egy ember fér el, így aki előbb teszi le ide az emberét, csak az juthat hozzá az új eszközökhöz.
A kunyhóba két embert kell raknod. Ha egyikőtök elfoglalta, más már nem küldheti oda az embereit.
A szántóföldre is csak egy embert tudtok helyezni. Ez a terület fontos az állandó élelemszerzés miatt.
Vadászni bármennyi embert elküldhettek, nincs korlátozás. Ez lesz a legfontosabb élelemforrásotok.
A négy nyersanyaglelőhelyre hét-hét embert tehettek. Innen tudtok fát, követ, agyagot és aranyat szerezni, amelyek az épületek megépítéséhez elengedhetetlen lesz.
A civilizáció kártyákra és az épületekre egy-egy embert tudtok rakni, akik megpróbálják megszerezni az adott lapot.

II. A második szakasz során megkapjátok munkátok gyümölcsét.
A szerszámkészítőnél lévő munkás egy új eszközt ad, amelyet a saját tábládra kell felhelyezned. Az eszközöknek négy szintje van, amelyek közül előbb az egyeseket kell begyűjtened. Ha ezek megvannak, a következő eszköz megszerzésénél az egyik eszközöd kettesszintű lesz. Mikor már csak kettesszintű szerszámaid vannak, a következő során az egyiket ki kell cserélned egy hármasra és így tovább.
A kunyhóba helyezett két ember szaporodik, ezért magadhoz vehetsz a készletből egy újabb törzstagot.
A szántóföldön dolgozó ember munkája hosszabb távon kifizetődő: az élelmiszerraktár sávján egyet előre léphetsz. Minden köröd végén annyi élelmet kapsz, ahol éppen állsz a sávon.
A vadászat eredményéhez dobni kell. Annyi kockával kell dobnod, ahány embered vadászott. Az eredményt össze kell adnod, valamint felhasználhatsz eszközöket is. Ha eszközt használsz, akkor a lapkáját el kell forgatnod és annyit kell az eredményhez adni, amekkora szintű volt az eszköz. Bármennyi szerszámot használhatsz, de mindegyiket körönként csak egyszer vetheted be. A végeredményt el kell osztanod kettővel és megtudod, mennyi élelemhez jutottál. Az élelmiszer jelzőit helyezd a tábládra.
A maradék nyersanyaglelőhelyek is ugyanígy működnek, csak éppen az eredményességük más. Az erdőnél hárommal, az agyagbányánál néggyel, a kőfejtőnél öttel, a folyónál pedig hattal kell osztanod a dobott eredményt. Eszközt most is használhatsz. Értelemszerűen az erdőből fát, az agyagbányából agyagot, a kőfejtőnél követ, a folyóból pedig aranyat kapsz.
A civilizációs kártyán álló embereddel meg tudod venni az adott lapot. Ehhez ki kell fizetned a felette lévő nyersanyagokat. A fizetéshez használt anyagokat te választod meg, csak egy kiköt
és van: élelmiszerrel nem fizethetsz. A megvásárlás után a lap a hozzád kerül. Ha nem tudod, vagy nem akarod kifizetni, akkor az embered visszakapod, de a lap a helyén marad.
A kártyák két részre oszlanak: a felső terület azonnal érvénybe lép, a lenti csak a végső pontozáskor kap szerepet. Az azonnali hatás eredményeképp’ kaphatsz nyersanyagokat, eszközöket, pontokat vagy akár egy újabb kártyát is.

Az épületek megszerzéséhez ki kell fizetned a lapkán szereplő nyersanyagokat. Ha ez megtörtént, a lapkát helyezd a saját törzsed táblájára. Az épületek pontot adnak, amit azonnal le kell lépned a pontozósávon.
Miután az embereiddel begyűjtöttél mindent és visszatetted őket a tábládra, a következő játékos következik.

III. A harmadik szakaszban el kell látnod a törzset. Minden ember egy élelmiszert fogyaszt. Először is kapsz annyi élelmiszert, amennyi az élelmiszerraktár sávján a pontod. Ezután ki kell fizetned minden embered után egy-egy élelmet. Ha nincs elég ételed, az nagy baj. Ki kell fizetned annyi élelmiszert, amennyi csak van, a hiányzó részt pedig meg kell venned más nyersanyagokért egy-egy arányban. Ha ezt nem szeretnéd megtenni vagy nem is tudod, elveszítesz tíz pontot. Fontos, hogy minden esetben el kell költened annyi élelmiszert, amennyit csak tudsz.
Ha ezzel megvagytok, fordítsátok vissza szerszámaitokat és csúsztassátok eggyel arrébb a civilizációkártyákat, az üres helyre pedig tegyetek ki egy új lapot. A kezdőjátékos jelzője balra kerül és jöhet a következő kör.
A játék két módon érhet véget.
Nem tudtok új civilizációkártyát felhelyezni a táblára. Ebben az esetben már nem kezdtek bele a következő körbe, azonnal kezdődik a végső pontozás.
Ha valamelyik épületlapka pakli elfogy, az adott kört még be kell fejezni, csak ezután jön a pontozás.
A végső értékelés során a civilizáció kártyák nagy szerephez jutnak.
A zöld hátterű lapok esete egyszerű: csupán be kell szoroznod a lapok számát önmagával. Például négy lap esetén 16, öt lapnál pedig 25 ponthoz jutsz.
A homokszínű kártyák összetettebbek. A rajtuk szereplő embereket kell figyelembe vennetek. A parasztok számát meg kell szorozni az élelmiszerraktárad értékével, a szerszámkészítőket az összes szerszámoddal, a kunyhóépítőket az összes építményeddel, a sámánokat pedig az embereid számával.
A lapokon kívül minden megmaradt nyersanyagod ad még egy-egy pontot. Akinek végül a legtöbb pontja jött össze, az nyerte a játszmát, ő rendelkezik a kőkorszak legnagyobb törzsével!

A doboz tartalma

A dobozban van egy nagy játéktábla és négy kisebb a törzsekhez. Negyven fabábú, négy különböző színben, amik a törzsek embereit jelképezik. Nyolc kis kocka a pontok jelzéséhez, több mint száz fából készült jelző a nyersanyagokhoz, 26 épületlapka és 36 civilizáció kártya. A hét kocka mellé kaptok egy bőrpoharat a dobásokhoz. Természetesen egy szabálykönyv és egy áttekintőtábla is helyet kapott a dobozban.

Értékelés

A játék egyszerű, mégis nagyon jó taktikai érzék szükséges ahhoz, hogy igazán jól játszunk. Könnyű megtanulni a játékot, így a fiatalabbak is biztosan élvezni fogják. A játék nagyon szép, a kellékek minőségiek.
A játék számos díjat nyert, köztük több „az év családi játéka” díjat, valamint grafikai elismeréseket.
Negatívumként az időzítés fontosságát hoznám fel: az első játékos nagy előnyt élvez azáltal, hogy olyan területeket tud elfoglalni, amik mások számára is létfontosságú. Ez akkor rossz igazán, ha ránk csak három kör múlva kerül sor. A kockadobások miatt van szerencsefaktor is, de nem annyira jelentős.
Bátran ajánlom bármilyen társaságnak, baráti körnek, pároknak, családoknak – igazából mindenkinek, akik nem akarnak nehéz szabályokkal, mély stratégiával foglalkozni. Jó szórakozást!
Lépj a törzsed élére és legyetek ti a legnagyobbak!

Hivatalos honlap
Magyar szabálykönyv
Magyar segédlet

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 40% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 9 000 Ft-tól
 • 38 ajánlat

Kategória: Kockajáték, Közgazdaság, Prehisztórikus
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Kockadobás, Munkás-elhelyezés, TRN-04 Progressive Turn Order, Játék végi bónuszok, Contracts

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Stone Age - Találd meg az utadgabor.fekete69, Budapest, IX. Nagyvárad térnél

Csak személyesen itt: Budapest, IX. Nagyvárad térnél!

Új, bontatlan játék

0 érdeklődő


Stone Age - Találd meg az utadkvantfiz, Maglód, Pomáz, Budapest

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Maglód, Pomáz, Budapest! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Doboz szélén enyhe sérülés, egyik lapka sérült, ezért javítva lett.

0 érdeklődő


Stone Age - Találd meg az utadmanchester85

Csak személyesen!

Megkaptuk a jubileumot így feleslegessé vált.

2 érdeklődő


Stone Age - Találd meg az utadmnstrdm, Hódmezővásárhely, alkalmanként Szeged

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Hódmezővásárhely, alkalmanként Szeged! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

A polcon porosodik, nem került elő az elmúlt 5 hónapban így szerintem nem is fog. Jobb családot keresek neki :D.

1 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Stone Age - Találd meg az utad társasjáték videók (7)

Kapcsolódó cikkek

 • Stone Age: Jubileum bemutató

  Ismertető2021.03.09. 15:00:00 / Ismertető, Bemutató

  Új nap virradt, a hegyről már kora reggel a kövek csattanását halljuk. A falu lakói között nagy a munkamegosztás: vadásznak, gyűjtögetnek, építkeznek. Minden emberre és egy kis szerencsére is szükség van, hogy jól működő civilizációt építsenek.

 • Ha karácsony, akkor társasjáték [Telex.hu]

  2020.12.14. 12:17:00 / Kedvcsináló, 2020

  A társasjáték remek karácsonyi ajándék, különösen most, hogy amúgy is mindenkinek otthon kell ülnie és hálás minden pillanatért, amit nem a képernyő előtt tölt.

Díjak és jelölések

Legjobb gémer játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2009

Legjobb családi játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2009

Legjobb két személyes játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2009

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2009

Legjobb gémer játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2008

Legjobb családi játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2008

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2008

Kommentek

Kommentek

 • godzsakattila

  2021-09-10 21:07:01

  Kicsit több parti után kezdem úgy érezni, hogy valami nincs balanszba. A "zöld kártyák" gyűjtésére, ha valaki rá tud állni, akkor bizony eléggé megtudja vele ugrasztani a pontjai számát a végső számlálásban. Tehát egyrészt arra ügyelnünk kell, hogy nehagyjunk egy ellenfélnek túl sokat vinni belőle, másfelől, ha ráállunk arra, bizony jelentékenyen nőnek a győzelmi esélyeink, talán jelentékenyebben, mint bármely más taktikával, persze ettől még a győzelem nem borítékolt, mert lapjárástól is függhet.

 • godzsakattila

  2021-05-24 14:01:15

  Az első munkáslehelyezős társas volt amivel a gyerkőcöket megismertettem ezzel a mechanikával, tetszett nekik is, tényleg jó bevezetőjáték, mert gyönyörű grafikája van, érthető szabályrendszere, nem túl hosszú, de nem is rövid, pont családi "összeülünk egy hoszabb menetre, na jó talán kettőre" típusú játék mikor esős délután van, vagy esti időtöltést keres az ember. Ami persze nem jelenti azt, hogy baráti társaságok ne élvezhetnék, kezdőktől a haladókig szerintem. A győzelemre több féle mód ad lehetőséget, mint említve van a dobozon is "találd meg az utad". Pár játék után egyeseknek kialakulhatnak "jólbevált" taktikáik, amik viszont nem boritékolhatóak a szerencse faktor és a többiek működése miatt. Így stratégiai és taktikai játék is egyben, hisz az előre a tervezgetés mellett sokszor át kell tervezni a dolgokat, vagy más irányba elmenni, hogyha pl. az általunk gyűjteni tervezett civilizációkártyákat mások húzzák fel. Így mindig oda kell figyelni mi a legjobb aktuális taktika.

  Nagyon kellemes és szép közepes erősségű játék, megfelelő játékhosszal.

 • nemi92

  2021-03-31 14:44:38

  Az első társasaim között volt ez a játék és szerintem itt kezdődött meg a munkáslehelyezéses technikát alkalmazó játékok iránti szeretetem.

  Véleményem szerint ez a játék teljesen ajánlott akár kezdő társasozóknak is, mivel nagyon könnyen tanulható szabályokat tartalmaz. Viszont sok taktikát lehet választani a játék alatt, attól függetlenül, hogy a szabályok egyszerűek. Nem véletlen a kifejezés sem a játék dobozán, hogy találd meg az utad. A győzelemhez sok út vezethet a játék alatt, bár szerintem az a tuti, ha mindig alkalmazkodunk a többi játékos stratégiájához.

  A játék valóban szép. A tábla festői, a civilizáció kártyák is pofásak, de talán a legötletesebb a bőrből készült pohár, aminek a segítségével dobhatjuk a kockáinkat.

  Apró negatívumként talán azt tudom felhozni, hogy a pontozó sáv kevés. 99ig van pontozva. Ha nem arra törekedünk, hogy minél előbb ledaráljuk a játékot, akkor bizony 100 - 200 pontot vígan össze lehet szedni a játék végére.

  Én családoknak és baráti társaságoknak is ajánlom, nem nehéz, és ha már ismerjük a szabályokat, kellő képpen pörgős is lesz. Igaz még csak 2en próbáltuk, de én szívesen játszanék akár 4 fővel is.

 • adddam555

  2021-01-14 09:14:33

  Kifejezetten jó stratégiai játék a Stone Age. Egyszerű szabályrendszerét könnyen el lehet sajátítani, és ezután a tervezésben már el lehet könnyed mélyedni. A kultúra-fejlesztés, szerszámkészítés, új családtag vagy gabonatermelés akcióra mindig nagy szükség van, így ezek egymástól való elhappolása körről körre fontos lehet. A kockadobásos nyersanyag beszerzés szerencsefaktort ad, kifejezetten tetszik ez, mert akár az életben, nem minden nap tudsz ugyanannyira jól dolgozni, egyik nap többet, másik nap kevesebbet tudsz teljesíteni. Viszont tök jó, hogy a termelékenységed fejleszthető. Az építkezés fellendítésével tök jól lehet taktikázni, és befolyásolni a játék időtartamát. Nagyon szép és részletgazdag a tábla és a kártyák is. Bőr dobópohár, hogy a kockák nem repüljenek szanaszét= nagyon jó. Ketten és négyen is tök jó, de más taktikát / stratégiát érdemes alkalmazni játékosszám függvényében. Kezdő stratégáknak, és mindenkinek aki szereti 😊.

 • kchpank1.kv

  2019-12-02 07:52:53

  Engem abszolút lenyűgözött a játék az első alkalommal, úgy a játékmenetével, mint az alkatrészek minőségével. Kicsit több időt szántunk a játékra, így egymás után 2 parti is lement, ami 3 játékórába éppen belefért (3 fővel 1,5 óra/parti). Nagyon gyorsan megtanulható. Egyszer sem éreztem azt, hogy unatkozok a játék alatt, végig szórakoztató. Néha éreztem azt, hogy kicsit bosszantó, ha elhappolják előlem a kiszemelt helyet, de elég sok más-más akciólehetőség van, így ez sem annyira frusztráló. Plusz a minden körben vándolró kezdőjátékos jelölő is feledteti ezt a bosszúságot, hisz a te körödben ott kezdel ahol szeretnél. Nagyon jól balanszoltak a kockadobások is a dobásmódosító szerszámokkal, így csökkentettek egy kicsit a szerencsefaktoron is. Szerintem nincs benne nyerő taktika, rengeteg lehetőség van a pont szerzésre és sokszor a végső értékeléskor dől el, hogy nem is az nyeri a játékot akiről azt hittük, hogy a legesélyesebb. Bőven belefér a családi kategóriába, azért nem belépő szint, némi társasjátékos rutin nem árt hozzá, de egyáltalán nem nehéz játék. Nem tudok rosszat mondani rá, mindenkinek ajánlom akinek még nem volt hozzá szerencséje.

 • pepe792

  2019-09-14 12:23:46

  Volt alkalmam számítógépen kipróbálni a játékot számos alkalommal. Ott nagyon tetszett ezért megvettem. A tábla grafikája szemet gyönyörködtető, szintúgy a kártyáké is. A játék alkatrészeinek minőségére nem lehet panasz. Végre egy olyan játék, amiben az alapanyagok nem a sablonos kis kockákra egyszerűsödnek le. Az aranynak aranyrúd formája van, a fa pedig deszkára hasonlít stb. Az ételt kis korongok szimbolizálják. Ebből nem értem, hogy miért adnak olyan sokat, mert a játékot 4 emberrel játszva talán a harmadát ha felhasználtuk. Viszont a nyersanyagokból adhattak volna talán többet, mert volt amikor igencsak megfogyatkozott egy-két alapanyag. Dobókocka is van a játékban, amiből a játékot nem ismerők azt gondolhatnák, hogy erősen szerencsefüggő a játék. Azonban ez nem így van. Igaz szükség van szerencsére is, de az elrontott dobások eredményét nagyban befolyásolhatjuk az összegyűjtött szerszámokkal. Egy valami nem tetszett a játékban. 4 játékossal kissé vontatott lett. Én unatkoztam, amíg a többiek begyűjtötték a nyersanyagjaikat, illetve vásároltak. A játékot 4 emberrel majdnem 2 órán keresztül játszottuk. 2 emberrel is kipróbáltuk. Én így jobban élveztem, és a játékidő is a felére csökkent.

 • baloghenci

  2019-08-26 06:35:28

  Elsőre ami megfogott, amikor bontottuk ki, hogy nagyon szép. Nagyon tetszenek az alkatrészek, a kártyák, a táblák. A bőrpohár a kockadobáshoz a kedvencem.😄 Nagyon hozza a családi hangulatot. Játék közben nem éreztem azt, hogy "hű de nyernem kell, mindenkit meg kell előznöm". Próbáltunk előre gondolkodni hogy, kunyhót érdemes építeni, vagy inkább civilizáció kártyát venni? Még élelemmel is el kell látni az embereket... Akkor most a szántóföldre tegyek, vagy inkább szerszámot csináljak, hogy javítsak a kockadobáson? Próbáltuk minél jobb helyre pakolgatni a kis bábukat, dobáltuk a kockákat. Élveztük :) Két fővel nekünk olyan 1,5-2 óra volt kb, de nagyon hamar elment az idő, észre sem vettük. Ajánlom :)

 • lakner.balazs92

  2019-08-05 15:02:54

  Család játék kategóriában kötelező darab. Egyszerű szabályrendszere révén tökéletes bevezető játék a munkáslehelyezős játékok világába. Aki szeretei az olyan játékokat, amikben előre kell tervezni, stratégiai döntéseket hozni, azok mindképp tegyenek egy próbát vele. A játékban persze jelen van a szerencse faktor is, de nem döntő a szerepe. Kiválóan működik 2, 3 és 4 fővel is.

 • ARduel

  2019-04-09 19:03:44

  Mindenképpen! Remek játék!

 • sz-tomy

  2019-04-09 16:36:13

  Nagyon kedveljük ezt a játékot, a munkáslehelyezős játékok egyik legjobb beveztő, tanitó játéka.

 • Felberzoli

  2019-04-02 21:05:58

  Egy próbát lehet én is teszek 😁

 • Szekely David

  2019-04-02 13:40:46

  Izgalmas kis játék.Hiába a sok dobokocka azért nem annyira szerencsejáték a bábúk helyes lerakása, megnehezíteni ellenfelünk dolgát. Nem túl hosszú gyakorlott játékosként 1 óra alatt lejátszható . 4-en a legjobb játszani. A kiegészítőkkel pedig még izgalmasabbá tehetjük a játékot. Nem csak 1 féle képpen nyerhető meg a játék rengetek megoldast ad a játék arra hogy megnyerd.

A Stone Age - Találd meg az utad társasjáték és kiegészítői (8)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 1.5 óra
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Bernd Brunnhofer
 • Illusztrátor:  Michael Menzel
 • Kiadók:  Rio Grande Games, Piatnik, Schmidt Spiele, Hans im Glück Verlags-GmbH, Asmodee, 999 Games, Z-Man Games, Oxygame, Zvezda, Devir, Lautapelit.fi, Giochi Uniti, Filosofia Éditions, Kaissa Chess & Games, MINDOK, Korea Boardgames co., Ltd., Bard Centrum Gier, Swan Panasia Co., Ltd., Stupor Mundi, Hobby World, Boardgame Space
 • Elérhető nyelvek:  arab, katalán, cseh, kínai, dán, holland, angol, finn, francia, német, görög, magyar, olasz, Korean, norvég, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, svéd, (semleges)

Alternatív nevei


Kiadások

 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 22.5 cm x 31.6 cm x 9.3 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • Dutch first edition
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 27.2 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • English first edition
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.2 cm x 31.8 cm x 8.9 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • French first edition
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 22 cm x 32 cm x 9 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • German first edition
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: német
  • Méretek: 22.5 cm x 31.6 cm x 7.5 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • German second edition
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: német
  • Méretek: 22.5 cm x 31.6 cm x 9.3 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: kínai
 • English first edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.5 cm x 31.5 cm x 9.1 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • Greek edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 22.5 cm x 31.5 cm x 9 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 22 cm x 31 cm x 9 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 22.5 cm x 31.5 cm x 9.1 cm
 • Nordic first edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: finn
  • Méretek: 22.2 cm x 31.8 cm x 9.3 cm
 • Russian first edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 22 cm x 32 cm x 9 cm
 • Spanish first edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 22.1 cm x 31.8 cm x 8.9 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 22.5 cm x 31.6 cm x 9.3 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • English second edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 31.8 cm x 22.6 cm x 9.7 cm
  • Súly: 1.7 kg
 • Dutch second edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 27 cm x 37 cm x 7 cm
 • Spanish second edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: spanyol
 • English third edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.5 cm x 31.5 cm x 9 cm
  • Súly: 1.7 kg
 • German third edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: német
  • Méretek: 31.5 cm x 22.6 cm x 9 cm
 • Dutch third edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 27 cm x 37 cm x 7 cm
 • English fourth edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.6 cm x 31.4 cm x 9 cm
 • Portuguese first edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: portugál
 • Spanish third edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 9.5 cm
 • German fourth edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: német
  • Méretek: 22.6 cm x 31.9 cm x 9.3 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 22 cm x 31 cm x 9 cm
 • Nordic second edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 22.6 cm x 31.8 cm x 9.3 cm
 • Catalan second edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: katalán
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 9.5 cm
  • Súly: 1.7 kg
 • French second edition 2017
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: francia
 • Portuguese second edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 22.5 cm x 31.5 cm x 9 cm
 • Russian second edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • English fifth edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 31.5 cm x 22.5 cm x 9 cm
  • Súly: 1.7 kg
 • Stone Age
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: német
  • Méretek: 22.6 cm x 31.6 cm x 9.4 cm
 • Czech second edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: cseh
 • English sixth edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.5 cm x 31.5 cm x 9 cm
  • Súly: 1.7 kg
 • German sixth edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: német
 • Italian edition 2019
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 22.7 cm x 31.8 cm x 9.3 cm
 • Polish second edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • Arabic/English edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: arab
 • Romanian edition
  • Nyelv: román
  • Méretek: 32 cm x 23 cm x 9 cm
  • Súly: 1.7 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Stone Age - Találd meg az utad társasjátékhoz