Fesztáv
Fesztáv
Fesztáv
Fesztáv
Videó beküldése

Fesztáv társasjáték

társasjáték, 2019
Értékelem!

A Fesztáv egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő 40 - 70 perc. A játékot az Év Játékának választották 2019-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 7 másik elismerést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés...

A Fesztáv egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő 40 - 70 perc. A játékot az Év Játékának választották 2019-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 7 másik elismerést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés, a kártya húzás, a kockadobás és a solitaire mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A Fesztáv nem csak szép, de okos is!
Igazi madárrajongók vagytok – kutatók, madár megfigyelők, ornitológusok és gyűjtők –, akik megpróbálják felkutatni és madárházukba csábítani a legszebb példányokat. Minden madár tovább bővíti az élőhelyeid egyikének hatalmas kombinációs láncát (az akciókat). Ezek az élőhelyek a növekedés számos kulcsfontosságú tényezőjére koncentrálnak:

 • A madáretető formájú kockatorony eledelkockáinak segítségével szerezhettek eledeljelzőket
 • Tojásokat rakhattok a változatos színű tojásfigurákat felhasználva
 • Húzhattok a száznál is több egyedi madárkártyából, és kijátszhatjátok őket

A három akciólehetőséget a játékosok tábláján külön sorok jelképezik, és amint egy-egy sorba új kártya kerül, aktiválódnak a korábban lerakott madarak egyedi képességei is. A trükk tehát az, hogy olyan sorokat hozzunk létre, amik erősítik egymás hatását, jól használhatók együtt, egy szóval amiben a kártyák egymásra épülnek. Oda kell azonban figyelni, hogy minden sorban csak az adott élőhelynek megfelelő madár kerülhet!

Az a játékos győz, aki a legtöbb pontot gyűjti a madarakkal, a bónuszkártyákkal, a játék végi célokkal, tojásokkal, elraktározott eledelekkel és madárrajt alkotó példányokkal.

Madárbarátoktól társasjáték-rajongóknak
A madarak kedvelőit a részletes és precíz illusztrációk és adatok, a társasjátékok rajongóit pedig a kiemelkedően igényes komponensek és extra figyelmességek (mint például a praktikus műanyag tárolók és az elpakolási) fogják lenyűgözni. Mivel a játék tervezőjének a madármegfigyelés a hobbija, így a játék kifejezetten tematikus, a 170 különböző madár adatai mind tudományos alapúak, így játék közben, de játékon kívül is, pusztán a kártyákat nézegetve is sok érdekességet tanulhatunk.

A doboz tartalma:

 • szabályfüzet és segédlet
 • madáretető alakú kockatorony
 • 5 játékostábla
 • pontózótábla
 • 170 madárkártya, 26 bónusz kártya
 • 75 tojás, többféle színben
 • 5 egyedi dobókocka
 • 40 fa akciójelölő kocka
 • 103 eledeljelölő
 • kezdőjátékos-jelölő

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Magyar nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 30% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 14 000 Ft-tól
 • 25 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Állat, Oktatás
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Pakli tervezés, Kártya húzás, Kockadobás, Solitaire, TRN-04 Progressive Turn Order, Once-Per-Game Abilities, Játék végi bónuszok, Contracts

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Fesztáv társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Fesztávromanretesz, Budapest

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kihasználatlanság miatt eladó

1 érdeklődő


FesztávBalukhan, 13. Kerület

Csak személyesen itt: 13. Kerület!

Nem igazán szeretjük. Csak azért nem újszerű az állapota, mert az etető (amire egyébként semmi szükség nincs) kicsit viseltes. P

2 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Fesztáv társasjáték videók (11)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Az Év Gémerjátéka

nyertes, Spiel des Jahres, 2019

Leginnovatívabb játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2019

Legjobb grafika/prezentáció

nyertes, Golden Geek Awards, 2019

Legjobb egyszemélyes játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2019

Legjobb stratégiai játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2019

Legjobb családi játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2019

Kommentek

Kommentek

 • maszlagadam27

  2022-10-24 11:45:16

  Azért kínál lehetőséget a játék, hogy beasszintsd rajképző madarak ál a nem megfelelő kártyákat, vagy eldobd őket plusz élelemjelzőkért vagy tojásokért. Szerintem továbbra sem a szűkösség a gond, hiszen te is a túl nagy randomitást emelted ki többször is. A szerencsafaktor nagy a játékban ez tény, megkérdőjelezhetetlen, de a lehetőségek szerintem nem szűkösek benne, csak jól kell ezeket használni, megfelelően kell időzíteni őket.

 • ronaiheni

  2022-10-24 10:49:24

  szerintem a kipakolt kártya 3 db elég szűkösnek mondható . hiába van 170 kártya nem célzottan választasz , hanem vagy random egyet felvehetsz azt vagy jó vagy nem vagy a három láthatóból. Ehhez ha vesszük a random kockadobást akkor körökön át kijöhet , hogy nem lesz eleség- madár egyezés és kényteleln vagy egyéb akciót választani.

 • maszlagadam27

  2022-10-24 07:43:35

  Szűkös kártyakínálat? Ha jól emlékszem 170 lap van az alapjátékban, az a kínálat csak akkor szűkös, ha nem építed megfelelően a tablód kártyahózásért felelős részét. Inkább a szerencsefaktor nagysága miatt nem annyira egyszerű a megfelelő lapokat megszerezni, bár ha Fortuna veled van akkor meg pont hogy nagyon jó lapok üthetik a markodat, de szűkösnek semmiképp nem mondanám!

 • ronaiheni

  2022-10-24 05:52:26

  De ha kiiktattátok a kockadobást, pont a játék lényegét öltétek meg. Szűkös erőforrásból és kártyakínálatból kell dolgozni és abból kihozni a legtöbbet. A kártyacsere alkalmával ki tudsz dobni olyat ami látod hogy a többieknek nagyon jól jöhet.

 • csbea

  2022-10-06 23:13:48

  Nagyon szeretjük! Összetett, de mégis könnyen tanulható, és nagyon szépen ki van dolgozva, elismerésem érte. Nem egy gyors játék, de mivel gyűjtögetni kell, így ez teljesen érthető.

 • maszlagadam27

  2022-08-13 11:15:15

  Ha jól tudom minden SM games esetében van egy ilyen automa solo mód, náluk ez filozófia, hogy lehessen egyedül is játszani a játékaikkal. A Grand Austria Hotel újranyomott kiegészítőjét várom nagyon, abban is hasonló a solo mód mint a fesztàvban, de valahogy sokkal működőképesebbnek érzem a videóbemutatók alapján.

 • Mazsi80

  2022-08-13 09:41:50

  Igen, érdekes kérdés ez a solo mód. A Honey buzzban egész jól működik, nagyjából ugyanannyira élvezem, mint amikor többen játsszuk. A Mars terraformálását pedig sokkal jobban szeretem solo módban. A Fesztávnál olyan nyögvenyelős, erőltetett a solo mód. Kicsit úgy érzem, mintha muszájból tették volna bele, mert van rá igény. Az látszik, hogy dolgoztak vele, de mégsem jó. Mondom mindezt 4 solo játék után, a legkönnyebb változatban, ahol egyszer sikerült kínkeservesen nyernem. És nem volt jó érzés. Talán ha nem fogynának az akciók minden forduló után, vagy esetleg több forduló lenne, vagy szimplán én csinálok valamit rosszul... Persze hozhatnék házi szabályokat, hogy élvezetesebb legyen, de annyit nem ér. Szóval, Fesztávot csak társasággal:) A Hallertaun pedig nagyon gondolkodom, de ott van melletete jelöltként a Clans of Caledonia, és még nem tudtam dönteni:)

 • maszlagadam27

  2022-08-13 08:25:07

  Ezek az automa rendszerek valóban nem biztosítanak akkora szórakozást, a solo módban, nem rossz ötlet és megvalósítás, de nekem sem jön át annyira, mint pl. a Hallertau vagy a Messina 1347 solo variánsai.

 • Mazsi80

  2022-08-13 08:14:40

  Vegyes érzéseim vannak a játékkal kapcsolatban. Jóideje nézegettem már, mert gyönyörű a játék, és a téma is tetszik, de nem mertem megvásárolni. Viszont szerencsére volt lehetőségem kipróbálni. Először öten játszottuk. Kicsit döcögött, mert négyünknek első találkozása volt a játékkal, de nagyon élveztük mindannyian. Következő alkalommal hárman estünk neki, és úgy már nem tetszett annyira, de utána négyen játszva is jó volt. Ezután kipróbáltam a solo módot, és nagyon rossznak találom. Időnként szeretek egyedül leülni egy játék mellé, teljesen másfajta kikapcsolódás, viszont itt valami hiányzik. Alapvetően tetszik a játék, de a solo módja miatt nem kerül fel a polcra. Szerencsére a társaságban megvan, így azért van lehetőség játszani vele:) Ha legalább négyen vagyunk, akkor szívesen leülök mellé újra:)

 • maszlagadam27

  2022-08-08 09:05:11

  Egy kedves cimborám szerezte meg nekem, egy szupermarket leárazás során, szerencsére jóval áron alul. Mikor kibontottam, megértettem miért ilyen drága alapvetően, a SM games minőség lehengerlő, a játék minden komponense zseniálisan van összerakva (külön piros pont jár a tárolókért, amiket gyárilag kapunk a dobozba). A tablóéptés mint mechanizmus teljesen közömbös számomra, ha jól kiegészül mással is egy játékban, vagy ha tetszik az adott game grafikai megjelenése, akkor jöhet, egyéb esetben nem hoz túlságosan lázba. A fesztáv esetében azt hiszem mindkét kitétel maximálisan stimmel. A kártyák illusztrációi pompásak, az ismeretterjesztő szövegek igazán informatívak és érdekesek. A játékidő elég változó, volt már 5 fős játékunk ami 70-80 perc alatt simán lement, de volt, hogy 2 óra fölé is sikerül csúszni ugyanezzel a játékosszámmal. A madárkártyák óriási száma miatt nem igazán tervezheted túlságosan előre a lépéseidet, viszont a nem tetsző lapokat könnyen eltávolíthatod (több módon is) és szert tehetsz újabbakra, amik talán jobban passzolnak a rendszeredbe. Nagyon érdekesen hat, hogy a játék elején van a legtöbb akciónk, majd a vége felé haladva egyre csökken ez a szám, emlékeim szerint máshol nem találkoztam ezzel a jelenséggel. Ez a leosztás viszont jól ösztönöz, hogy támaszkodj a tablódra és bizony használd ki azokat a plusz lehetőségeket, amiket egy adott élőhely madarai biztosíthatnak a számodra. Aki jól össze tudja kombózni ezeket a lehetőségeket, előnyös helyzetet építhet ki magának. A szabályrendszere valóban egy felsőközép családi kategória kereteit meríti ki, a második játékra egész biztosan minden letisztul azoknak is, akik nem rendelkeznek nagy társasjáték múlttal. Kedvelem a solo módokat is, de valahogy ezek az automa rendszerek eddig nem győztek meg. A kiegészítőkkel is szemezek, főleg az óceániai madarak érdekel, érzésem szerint az több élményt biztosthat. Aki kedveli a meseszép társasokat, valamint a tablóépítést, az feltétlenül tegyen vele egy próbát!

 • sitatom

  2022-05-20 13:47:57

  MAg Bar engem majd érdekel a pezsgő nélküli véleményed is a játékról.

  Engem nagyon érdekel ez a társasjáték csak drágának érzem...

  Nem kicsit lehetet maratoni ez a szilvesteri partyd, ha most május közepén tudtál írnia játékról:D ( kicsit irigykedem is)

 • MagBar79

  2022-05-20 08:31:10

  Érdekes módon sosem vonzott ez a társasjáték - viszont a kíváncsiságom győzött, így egy maratoni szilveszteri party keretében próbáltuk ki. A grafikája tetszetős, sokszor elmerültem a madarak látványéban és elcsodálkoztam a kártyákon lávő infók láttán. Ami újdonság volt: ez a visszafelé haladás, amit kicsit nehezen szoktam meg. Lehet, hogy a szilveszeti pezsgő is közrejátszott a dologban. Talán kicsit hosszúra nyúlt az első játék, valahogy nem éreztem benne a haladást. A kettősség végig megmaradt bennem, ennek ellenére szeretném újra kipróbálni. Kicsit kúlárazottnak tartom.

 • porcine

  2022-02-08 20:58:50

  És hogy osztjátok ki az eleségnek valót, amire a kockákat kellene használni?

 • zsuzsaszucsi3

  2022-02-08 20:33:50

  Mi kiiktattuk a kockadobast a jatekbol, mert nehez haladni vele. Igy hogy az elelmiszer nem szukos eroforras remek kombinaciokat lehet epiteni, mert gyorsabban porognek a lapok. Cserebe inkabb nem csereljuk le a lapokat a kor vegen.

 • porcine

  2022-02-05 12:46:42

  Köszönöm! Pont ezekre volt szükség, mert nálunk már ritkán kerül elő a beragadás miatt. Néha körök mentek el, mert gyenge volt az etető felhozatal. Valószínű kipróbáljuk ezekkel az ajánlásokkal.

 • umfuhrerrichard

  2022-02-05 11:55:25

  Tényleg egy különleges és gyönyörű játék annak hibáival együtt is!
  Ezért elkezdtem utánanézni milyen játékvariációk vannak melyekkel csökkethető a szerencse vagy szerencsétlenség faktor, vagy tovább fejleszthető a játékélmény 🙂 Az alábi variácokat BGG-en találtam (1-3 csillag jelzi mennyire vált be)

  JÁTÉKVARIÁCIÓK ( 3 legjobban sikerült)

  1. Kezdő kártyák draftolása (értékelés: ⭐⭐⭐): mindenki húz 5 kártyát, mint eredetileg is, de abból csak 1-et választ, többi 4-et továbbadja balra, utána mindenki választ 1-et és tovább balra a maradék 3 és így tovább. Ezzel kiküszöbölhető, hogy valaki csupa nehezen lerakható vagy gyenge képességű kártyát húz (közel egyenértékű lesz mindenki kezdőpaklija).
  2. 8 akció minden körben (értékelés: ⭐⭐⭐): A körök végén nem akciókockát használunk fel a céltáblán (pontozásnál), hanem tojásokat, így minden körben 8 akció marad, ezért a játék során 6 extra akcióra van lehetőség. Ezáltal nagyobb a sikerélmény, teljes "engine"-t lehet felépíteni és élvezni annak gyümölcsét (ellenben itt előfordulhat, hogy bizonyos erőforrások elfogynak a készletől: tojások, élelem)
  3. Kezdeti erőforrások növelése (értékelés: ⭐⭐): A játék elején sok energia megy egy egyetlen étel vagy kártya megszerzésére. Hogy enyhítsük ezt a frusztrációs érzést, 5 kártyával és mind az 5 kezdő nyersanyaggal kezdtük a játékot. Amikor először próbáltuk ezt, kicsit falánkságnak éreztük - szinte csalásnak -, de őszintén szólva bűnös élvezet volt, amit nagyon élveztünk! Ez valóban megnövelte a lehetőségeinket és a választási lehetőségeinket a játék elején.

  Saját varicáió még:

  • 3 helyett 5 (vagy 6) felfordított madárkártya: nagyobb kínálat, nagyobb tér az "engine" építésnek és tervezésnek (majd több játék után jövök a tapasztalatokkal)

 • Kellernita

  2022-01-27 23:33:54

  Nekem nagyon tetszik ez a játék, leginkább a szépsége miatt élvezet játszani vele, számomra nagyon meditatív élmény. Csodaszépek a kártyák és a tojások is, egyedül a madáretetőt sajnálom, hogy nem egy stabil darab.

  Egyetértek az előttem szólóval, miszerint igen magas szerencsefaktorral bír a játék, viszont szerintem a tematikából adódóan ez abszolút illik hozzá. A madarak sem a mi kedvünk szerint röpködnek a természetben 🦜😊

  Nem egy "gémer" kategória, hanem inkább egy GÉMer játék 😅

  Viccet félretéve szerintem felsőkategóriás családi társas, amit nem kell komolyan venni. Jó kis kombókat össze lehet hozni, ha vannak jó lapok, kellemes nap végi chill levezető.

  A céllapkák kellő változatosságot visznek bele, miszerint pakoljuk a madárkákat a tablónkba, amiből szintén nincs hiány.

  Pici szívfájdalmam még, hogy keveslem a körök számát, ami fordulóról fordulóra csökken, és az elején a szűkös készletből nehéz az indulás, amikor meg már van miből dolgozni, akkor kevesebb a lehetőség rá. De talán pont ez adja meg az egész játékmenet esszenciáját.

  Egyáltalán nem bántam meg, hogy befektettem rá, és szerintem még sokszor asztalra kerül. 😊

 • ronaiheni

  2022-01-18 16:09:00

  A Mariposas után félve ültem le a projekt keretében kapott Fesztáv mellé. Kétséget kizáróan eddig próbált jó sok játék közül ez a legjobb minőségi anyagokból összerakott játék. Öröm csak kézbe venni a kis komponenseket. Azok a kis tojások, a lapok textúrája , csokaszép kockatorony, csodaszép oktatáshoz i-s rem-ek grafikák a madarakről. De! Annyira unalmasnak találtuk hogy senki sem szeretett volna egynél többször játszani. Én kb. 8-10 játékot tettem bele , de nagyon nem jött be , pedig becsülettel próbálkoztam . Annyira monoton mit kell tenni és annyira szerencsefüggő milyan madarak jönnek fel , mint egy klasszik dobókockás kinevet a végén. Végig azt éreztem nulla ráhatásom van , körökön át nem tudtam egy olyan madarat sem kifogni aminek a képessége előrébb vitt volna. Nagy csalódás az óriás hype mögött. Lehet nekem voltak túlzóak az elvárásaim.

 • papp.cs66

  2021-12-09 10:43:03

  A társasjáték gyüjteményemet nem nevezném valami nagynak, kb. 30 játékból áll a kiegészítőket is beleszámolva. Viszont a Fesztáv tipikusan az a játék, ami minden egyes társasozós alkalommal előkerül. Több társaságban is azt mondhatom, hogy a legnagyobb kedvenc. Mindenképpen csak ajánlani tudom. Különösen nagyot dobnak rajta a kiegészítők is.

 • veerzoltan80

  2021-11-02 17:06:41

  mind a kettő kieg nagyon sokat dob a játékon, az óceániai ráadásul bele is piszkál rendesen a dolgokba. szeretjük mi is, évek óta az egyik elsőszámú kedvenc.

 • Mixike

  2021-11-02 15:01:03

  Ez a játék egyszerűen hihetetlen!

  A Stonemeier gamesre alapból jellemző, hogy a társasjátékaik komponensei nagyon magas minőségűek. Az egyes játékelemeket külön élvezet megfogni. Külön kiemelkedő a tematikus maderátető-kockatorony.

  A játék szerintem játszatja magát. Ha csak a játék gyönyöre miatt játszunk is élvezetes, ha pedig komolyan akarjuk játszani akkor nagyon gamer is tud lenni, bár szerintem ez első sorban egy könnyed, bár nem túl rövid családi társasjátéknak készült.

  5-en még nem sikerült játszani, 4, 3 és 2 fővel már igen. Illetve az automa sem került tesztelésre, bár ezek nálam nem is opciók. 4 főnél kifejezetten imádjuk. Kezdők és tapasztaltak is szívesen játszanak vele. Ajánlani tudom mindenkinek! Kezdő játékosok se féljenek tőle, a BGG-s nehézségi szintje csalóka lehet. Ha nagyon sok pontot akarsz szerezni, akkor nagyon jól kell taktikáznod, de egyébként 1 játék bőven elég, hogy kiismerjük mit hogyan kell. A kiegészítők beszerzése erősen ajánlott szerintem, főleg az Óceani madarak kiegészítő.

 • gpeeter

  2021-11-02 08:42:50

  Nagyon tetszett, nem túl bonyolultak a szabályok, de éppen annyira agyalós ahogy szeretem. :)

 • armin.d.ivan

  2021-10-04 21:54:50

  Az egyik leggyönyörűbb játék, amivel valaha találkoztam a Fesztáv. Eszméletlen igényes munka, zseniális játékélmény. A madáretetős kockadobó torony volt az első ilyen kellék, amit láttam, egyből megfogott.

 • hierroo

  2021-08-11 09:04:11

  Gondoltam, hogy más is így van (vagy volt ) ahogy én is ezzel a játékkal. Egyébként abszolút elhiszem amit írtál. Én szeretem kipóbálni a dolgokat vásárlás előtt, viszont nekem nincs kisgyerekem, így legtöbbször a tabletópiát használom. Viszont a Fesztáv az fizetős, és azt nem tehetem meg, hogy erre áldozzak. Úgyhogy külső szemlélőként nézem a videókat, hogy hogyan játszák. Talán egyszer sikerül közelebbről is megismerni. Az tuti, hogy nem rossz, mert nem készítettek volna rá egyéb más kiegészítőt is. A múltkor találtam egy hasonló témájú, de kisebb kivitelezésű játékot, ami érdekes lehet, ez a Piepmatz kártyajáték. Rögtön a Fesztáv jutott az eszembe.
  Mindenesetre meglátjuk mit hoz a jövő, és lesz e belőlem Fesztáv rajongó vagy sem. :)

 • veerzoltan80

  2021-08-10 22:22:30

  Hosszú ideig én is így álltam a játékhoz. A rohadt nagy hype már az elején, a téma, valahogy az egész nem győzött meg. Aztán a Sárkánytüzben addig addig ajánlgatták hogy kéz alól jó áron vettem egyet. És bammm. Ha ma választani kéne hogy melyik öt társas maradhasson meg a családnak a Fesztáv biztosan benne lenne, de megkockáztatom ha egyet kellene választani akkor is.

  A gyerekek is szeretik, annyi madár és hatás van a játékban hogy totál esélytelen ahogy kétszer ugyanolyan legyen, második kiegészítő pedig még mélyített is rajta.

  Igen, van benne szerencsefaktor, igen van hogy beáll mint a cövek és csak nézzük ahogy rommá vernek. De hát ilyen az élet is nem? 😉

  Leginkább azt szeretem benne ahogy igazán alkalmazkodnak és kreativnak kell lenni a játékban, nincs tutifix recept amivel mindig nyersz. Mind a stílusodnak mind a taktikádnak követni kell a kiindulaskor kapott lehetőséget, és abból kell kihozni a maximumot. Aztán van hogy ez 25 pont és a nyolc éves lányom bucira ver, van hogy nekem áll vagy össze ahogy nincs pardon bárki bármit csinál.

  Elfogult vagyok pedig Fesztáv szkeptikusként kezdtem...

 • soetigabor

  2021-08-10 18:03:38

  Másodmagammal próbáltam ki, de nem lett sajnos szerelem. Az elején gyenge builddel indultam, ami az egész játékra kihatott. Ezen persze az sem segített, hogy nagy benne a szerencsefaktor. Amíg a párom vígan pakolászta a madarait és a tojásokat, és az értük járó bónuszokból ezt sokszorozni is tudta, addig én keservesen lassan gyűjtöttem az eleséget, hogy tudjak bármit lerakni. Ettől függetlenül adni fogok neki még egy esélyt. Egyébként nagyon szép játék, ezt nem lehet tőle elvitatni és nagyon kedves a tematikája is.

 • hierroo

  2021-07-17 07:36:10

  Nagyon régóta tudom, hogy ez a játék létezik. Azt is észrevettem, hogy igen sokan szeretik, és kedvelik. Utána megjelent többféle kiegészítő is. A tabletopián is elérhető, kipróbálható, igaz csak prémiummal. Mostanában divatosak a természettel, állatokkal kapcsolatos témájú társasjátékok. Ezek valóban esztétikusak, hangulatosak. A Fesztáv is. De valami miatt én kerülöm ezt a játékot. Az is lehet, hogy mert a madarak nem a kedvenceim (kivéve talán a pingvineket). Csicseregnek, zajonganak, és nem mellesleg lekoszolják a bejárómat is! :) Így aztán úgy vagyok ezzel, hogy ha ez egy igazán jó játék, akkor hagyni kell későbbre is. :)

 • robsteady

  2021-07-16 14:22:46

  Nos, ki is próbáltam a játékot. A véleményem: értem én, hogy családi játék, de nekem ez kevés. Vagy lehet, túl eurós agyam van. Nem szeretem a céltalan sodródást a játékban. Kiszolgáltatott az ember a kártyahúzás, kockadobás miatt. Az igazán ütős kör végi célokra alig van hatással az ember, legalábbis a tudatosságot felülírja a szerencse jócskán sokszor. A tablóépítés meg gyenge nekem itt, nincs szinkronban a súlya a körvégi célokkal szerintem, továbbá, mire beindulna a lerakott kártyák motorja kánaánként, addigra vége a játéknak. A másik bajom, hogy semmi közvetlen interakció nincs a másikkal ráadásul még. Mindenki ül és nézi a tablóját.

  A madarak nevei, tulajdonságai nem fedik a valóságot többször, ami nekem bioszosnak, azért zavaró, még ha meg is értem, miért kellett a mechanika miatt változtatni rajtuk.

  Ehhez képest még drága is. Felesleges volt táblát csinálni hozzá, egy pakli kártyaként elég lett volna. Amennyiben nem nagy paláverrel jön ki, és a minősége sem lenne ilyen magas minőségű, akkor lehet a BGG első ezerbe sem fért volna be.

  Nagy csalódás a játék, mint ahogy a Mars terraformálása is az volt. Miattuk tartok a futtatott játékoktól.

  Ne csak sározam, mondjak jót is? Pompás minőségű a játék, Nagyon szép a grafika, a megjelenés. Ebben kétségtelen nagy tanítómester. Minden része igényes. A polcképtől kezdve a szabályfüzet anyagáig mesés minden. Csak a szabálykönyvet emelem ki. Zavaros több ponton a magyar fordítás. Én jogszabályokat olvasok és alkalmazok, nincs gondom a bonyolult szövegekkel, épp ezért sose videóból tanulok. Nos, itt több helyen nem értettem a fordítást, és videós segítséget kértem pár alkalommal.

  Ajánljak helyette valamit? Nos, ha már madaras téma kell, akkor a Piepmatz nekem sokkal nagyobb játékélményt ad. Mindezt harmadáron, és cipelhető, pikniktakarón, utazós táska oldalzsebében elférő méretben.

 • polyanna

  2021-06-28 14:31:52

  Nemcsak gyönyörű, de érdekes is. A kártyákkal, kockadobással jár némi szerencse, de azért balanszolható mindez tervezéssel, jó engine építésével.

 • Csiracsirke

  2021-05-15 17:41:17

  Sikerült kipróbálnom egy barátoméknál kellemes meglepetés volt annyira nem vonzanak a madarak de pozítívan hatott rám a játék, még nem találkoztam ilyen magas minőségű társassal a kockatorony a kártyák és a többi alkatrészek még a szabálykönyv is nagyon jó A lényeg hogy madarakat kell lepakolnod a tábládra ahol 3 féle fészkelőhely található erdő, mező, és tópart. A mezőn más-más akciókat hajthatunk végre eledel gyüjtés, tojásrakás vagy madárkártya húzása. 4 körből áll a játék és addig tart, amíg mindenkinek el nem fogytak az akció kockái, a körök végén különböző feladatokat teljesítve további pontokhoz juthatunk. Számomra meditatív volt a játék lehet ezt akár fokozni is erdős háttérzajjal az nagyon adná az illusztrációk szépek a mechanizmusa is tetszik szóval fontolóra veszek egy esetleges vételt...

 • veerzoltan80

  2021-04-12 13:16:23

  Konfrontatívvá tenni a fesztávot érdekes ötlet, kíváncsi lennék mi sülhetne ki belőle. lehet megérne egy házi szabálykészítést.

  szerintem a fesztáv lényegét nem az akciók mennyisége, hanem az egymásra építhető kombók adják. remekül lehet azon sakkozni hogy melyik lap mit csinál és hol csinálja, mit vált ki amivel megkönnyíti a következő lépésemet stb. Nekem ebben van a mélysége a játéknak nem feltétlenül a sorok és oszlopok sima építgetésében.

 • Anettbota91

  2021-04-12 13:04:33

  Ez egy gyönyörű, szépen elkészített jó minőségben legyártott társasjáték. A játék menetet pedig imádjuk! ☺️☺️☺️

  Csak ajánlani tudom mindenkinek!!!🥰🥰🥰

 • robsteady

  2021-04-10 08:50:29

  Hm. Igen, nekem is ez volt a gondolatom több videó után, hogy kevés az akció, ami ráadásul nem is kapcsolódik a másikhoz, szóval építgetek magamnak valamit, ami szép, de igazából ennyi. Hátrébb is raktam a kívánságlistámon.

  Amúgy meg, mivel nekem szakmába is vág, kicsit furcsállom, hogy a madarak neveit, vagy egyes tulajdonságait módosították, hogy jobban passzoljon a motorhoz. Értem miért, de furcsállom.

  Szerintem a játék megérdemelne egy plusz láncolatot, a táplálkozási piramist, csak azzal meg talán kiesne a családi kategóriából, ha egy felhúzott karvallyal mondjuk más rigóját eliminálnám. Pedig a természetben ez van.

 • clodo

  2021-03-09 01:18:57

  Minél többet játszunk vele, annál inkább rácsavarodunk a játékra. Nagyon klassz, hogy sokféle módon lehet pontokat gyűjteni, az utolsó pillanatig kérdés, hogy ki fog győzni. A megjelenés csodálatos! Óriási élmény játék közben elmélyedni a káprázatosan szép madarakban. Ismeretterjesztőnek sem utolsó. Már szemezek a kiegészítőkkel is. Úgy érzem, hogy értéket képvisel.

 • harnas1207

  2021-02-07 15:27:25

  A Fesztáv egy tipikus haladó családi társasjáték, de ezen felül olyan felnőtteket is le tud kötni, akik nem akarnak elmélyedni ebben a hobbyban, azaz megelégszenek egy-két játék alkalomszerű használatával. A kinézete szép, de ha nem vagy madárkedvelő, akkor nem fogsz elájulni tőle, viszont anyagminőségével együtt bátran mondhatom, hogy élvezet vele játszani. A Fesztáv valójában egy önálló játékmechanizmus, mintha egy összetett társasjáték negyedével játszanánk csak. Ez engem nagyon megelepett, kerestem is, hogy hol van a többi akció lehetőség, de egyébként pont ez biztosítja a 40-60 perces játékidőt. A lapok kiválasztása és a jövőbeli tervezés nem túl egyszerű, de nagyon bőkezűen osztja a pontokat, így azok sem érzik rosszul magukat játék közben, akik stratégia nélkül vágnak bele a madárgyűjtésbe. Amit hátránynak éreztem, hogy hiába van rengeteg lap, ezek nem nagyon különböznek. Ugyanazok a képességek ismétlik magukat a különböző fészek és élőhely típusok mellett. Emiatt és amiatt, hogy csak egy mechanizmusból áll a játék, szinte kizártnak tartom, hogy nagy lenne az újrajátszhatósága egy komolyabb játékokhoz szokott felnőttnek. De mint említettem az elején, a Fesztáv nem nekik készült, így nem is ez a cél.

 • kreka28

  2021-01-22 13:38:35

  Személy szerint nem nagyon vagyok érdekelt madár témában és nem is nagyon volt eddig szerencsém a mindennapok során megimserkedni ezekkel a kis tollas állatokkal, leszámítva a belvárosban mindenhol fellelhető galambokat és a Duna felett repkedő sirályokat. Pontosan ezért nem értettem, hogy mitől lett hirtelen ilyen népszerű egy játék aminek a középpontjában a madarak állnak. De már annyi pozitívat hallottam a játékról, hogy úgy éreztem muszáj nekem is kipróbálni és egyáltalán nem bántam meg.

  A Fesztáv a maga egyszerűségében gyönyörű, tetszik hogy ez egy olyan játék, ahol a kivitelezők nem a hiperszuper kitalált lényekkel és mindneféle szörnyekkel akarják levenni a közönséget a lábáról. Olyan témát sikerült mindenki számára befogadhatóvá tenni, ami a mai világban egyre fontosabbá válik.

  Persze szépek a kártyták, szépek a rajzok, de ami a legfontosabb, hogy jó maga a játék mechanizmusa is. Bár az én ízlésem szerint egy kicsit nagyobb benne a szerencsefaktor, mint kéne.

  Eddig mi csak ketten játszottuk, alig várom hogy többen is ki tudjuk próbálni.

 • sasspetra

  2021-01-19 15:33:49

  köszi a kedvcsinálót! :) Már régóta szemezünk mi is ezzel a játékkal, most előrébb veszem a listán :)

 • Netiery

  2021-01-15 16:20:31

  "Madárkedvelőknek erősen ajánlott"

  Életben is madárrajongó vagyok, így kérdés nélküli volt, hogy megvásároljam a fesztávot. Ez a társas egy középhaladó csapatba beilleszthető. Aki akár ügyesebb "első" újgenerácós játéknak i be lehet rakni, de tapasztalataim szerint nem mindig éri meg. (Mert elfáradnak a figyelésbe :D )

  Legélvezetesebb ketten, maximum én 3 személlyel ajánlom. Túl sok a holt idő, amíg a másik személy dönt és cselekszik. Plusz pont ad egy kis interakciót a "rózsaszín" színű kártyák, hogy figyeljem, a másik mit csinál ,mert bónusz adhat nekem.

  Egyszemélyes játákra is van lehetőség, azt a részét is sokszor forgattam. Könnyen értelmezhető :)

  Sok benne a szerencsefaktor, hogy mit húzol és hogy,hogyan tudsz építkezni a madaraiddal. De ezen kívül szórakoztató játék.

  Maga a társas nagyon igényes. Gyönyörűek a kártyák, a szabálykönyv tartós jó minőségű papírból van. A madáretető hangulatos! :D

 • Marcike

  2020-10-18 20:49:28

  Szerintem a legnagyobb erénye, hogy már nem csak amerikai madarak lesznek benne. A játékot nem változtatja meg, inkább csak színesíti. A fordulókhoz rendel még új célokat, ami szerintem jópofa. Illetve ad néhány klassz új madár-képességet. Szerintem megéri, ha nincsenek vele szemben elvárásaid :-)

 • vigh.doraa

  2020-10-18 14:03:30

  Azon gondolkodunk, hogy mi is beszerezzük az Európai madarak kiegészítőt az alapjáték mellé. Nézegettünk már róla egy két dolgot, de arra nem kaptunk egyértelmű választ, hogy az alapjáték mellett mennyit tesz hozzá a játékhoz, mármint hogy változik-e ennyival/bővül-e annyival a játékélmény mint amennyibe kerül a kiegészítő.

 • Marcike

  2020-10-16 21:07:54

  Van benne egyszemélyes játékmód, de mi mindig többen játszottuk, így sajnos nincs benne tapasztalatom.

 • laczkodavid

  2020-10-16 18:34:55

  Nekem volt lehetőségem egy párszor játszani vele és nekem is az a tapasztalatom hogy nagyobb a hype mint amennyire jó a játék, és bár tetszett, én valószínűleg nem fogom a pénzt rászánni. De olcastam, hogy van lehetőség soloban is játszani. Esetleg te nem próbáltad véletlenül? Van tapasztalatod ezzel kapcsolatban?

 • Marcike

  2020-10-16 17:01:46

  Korrekt játék, minden összetevő minőségi (még a szabálykönyv is olyan egy kicsit, mintha textilre lenne nyomtatva). Elég nagy felhajtás volt körülötte, amikor megjelent, nos, annyira azért nem jó, mint amennyire felkapták, de így is ott van a családi kedvenceink között.

  Nagy dicséret jár a kiadónak és a tervezőknek, amiért az alkatrészek olyan szépen beszuszakolhatóak a dobozba.

  Az európai madarak kiegészítője is megvan nekünk, azzal szerintem még sokszínűbbé válik a játék. Remek családi szórakozás, nem igényel komoly koncentrációt, vagy szabálytanulást, könnyen tanítható és tanulható.

  Nagyon szimpatikus a tematika, hosszú távon is bérelt helye van a polcunkon.

 • wagnerbotond11

  2020-09-18 21:06:44

  Hihetetlenül izgatott vagyok ez a játék miatt mert nagyon sok díjat nyert és nagyon jónak tűnik a játék de ahogy olvastam sok sok előnye mellett van azért hátránya is de biztosan meg fogom venni mert ha ennyi díjat nyer egy játék és ilyen jók a visszajelzések akkor rosz nem lehet

 • halmaik72

  2020-09-03 17:35:21

  A Játszóház jóvoltából ki tudtam próbálni ezt a játékot, szóló módban is, és társakkal is.

  Ami szerintem pozitív, a tartozékok tekintetében:

  - a grafika

  -a legtöbb alkatrész, pl a tojások, a kártyatartó, a kockák, a játékostábla

  Ami negatív:

  - néhány alkatrész, mint pl a madáretető. Bár nagyon szép, de pl mire hozzám jutott a játék a sok összeszerelés-szétszedés már erősen nyomot hagyott rajta. Vagy az eleségek, és pl az akciójelző kockák. Úgy láttam, hogy nem túl olcsó játék, lehetett volna pl kis madarakkal jelezni az akciót.

  A játék összességében tetszett, jobban, mint hallomás alapján vártam. Nem játszottam még ilyen engine-building játékkal, érdekes és élvezetes volt. Kicsit csalódás volt, hogy a madarak magyar neveit megváltoztatták, annak érdekében, hogy egyes bónuszkártyákhoz passzoljanak (pl a szín, testrész, vagy név gyűjtéshez) Ami még egy kicsit negatív volt, hogy még 4 fős játéknál is alig a kártyák fele került elő a pakliból. Ha jól rémlik 170 kártya van benne és van olyan bónuszkártya, aminek csak a lapok 8-10 %-a felel meg. Ha eleve a lapok 50 %-a játékba sem kerül, akkor egy-egy ilyen bónusznak mi az értelme? Talán, ha nem csak egy bónuszkártyát választhatnál az elején, az jobb lenne, és esetleg nem 5 hanem pl 10 kártyából válaszhóthatnál az elején.... Bár én inkább azt mondanám, hogy nem lene baj, ha fele ennyi kártya lenne csak.

  A szóló játéka is tetszett, bár amikor megláttam az automaton kártyákat, kicsit inamba szállt a bátorságom, de aztán játék közben kitisztult, hogy hogyan is megy a dolog. Örülök, hogy egy jól kitalált szóló játéka is van.

  Mindent összevetve, azért tetszett a játék, bár nem hiszem, hogy meg fogom venni. Legalábbis nem a közeljövőben.

 • Valu

  2020-05-14 11:01:39

  Eleinte a legkevésbé sem érdekelt a játék,mert túl hypeoltnak tartottam és ezt mostanra teljesen meg bántam. Gyönyörűek kártyák kidolgozásai,a tábla,egyzserűen minden benne. Nem frusztráló játék,sőt pont elenkezőleg,élevezet minden perce,még egyedül is. A kártyákon lévő információkról eszembe jutottak az annó gyüjthető matrica albumok,amiket ha valaki szeretet már csak azért is érdemes be szereznie a játékot. Egy kis esetleges problémája csak annyi lehet,hogy a kockatorony összeszerelésénél azért óvatosabbnak kell lenni,ne hogy el hajoljon/le törjenek a kissebb részek,de ez könnyen ki küszöbölhető,ha nem kapkodva rakjuk össze.

 • mokiszin

  2020-04-20 00:30:03

  Egy nagyon kellemes, szerethető, szép és minőségi alkatrészekkel bíró játék. Ezt mind leírták már és tudjuk.
  De sajnos több negatívuma is van a Fesztávnak. Hatalmas a szerencsefaktor. Nincs akkora döntési szabadsága a játékosnak, amekkorát egy ilyesfajta játéknál elvárnék.
  Determinálva vagyok arra, hogy kis variációval bíró fordulókat játsszak le. A 4. forduló utolsó 3-4 körében mindig a tojás lepakolás megy - tekintve, hogy akkor már nagy változtatást nem tudsz véghez vinni általában. Amellett, hogy a saját játékomra nincs igazán ráhatásom, a másik fél/felek játékmenetébe sincs semmi beleszólásom.
  És számomra a legfájdalmasabb: nem tudok érzelmi kapcsolatot kialakítani a játékkal. A Kanagawahoz hasonlóan, a Fesztávban sem érzek semmit, hogy beszippantana a tematika, a "történet", a világ. Nem érzem, hogy szeretnék teperni a pontokért.

  Mintha hamarabb adták volna ki ezt a játékot, minthogy eleget tesztelték volna. Több figyelmet fordítottak a külsőre - ez persze csak egy vélemény.
  Számomra 3/5

 • renii96renii96

  2020-04-04 16:17:22

  Amikor megláttam az első képeket a játékról egyből szerelem lett. :D Amint lehetett elő is rendeltem a kiadónál. A játék doboza nagyon szép. Valahogy így kell kinéznie egy doboznak. A doboz belső felén egy ábra mutatja, hogy játék után hogyan pakoljunk vissza a dobozba, hogy elférjünk benne. Alkatrészekből nem lesz hiány...

  -170 egyedi madár kártya

  -75 tojás figura

  -40 fakocka (5 színben) mellyel az akciókat jelölhetjük

  -103 étel jelölő

  -26 bónuszkártya

  -5 nagyméretű fa dobókocka

  -5 nagyméretű játékos tabló

  és még pár dolog a teljesség igénye nélkül: kártyatároló, forduló végi cél jelölők, pontozófüzet, nagy csomag simitózáras tasak, 4 csukható átlátszó doboz. És egy madáretető formájú kockatorony.

  Az alkatrészek minősége csillagos 5-ös. Ugyanígy a kinézet is szemet gyönyörködtető. A szabály kellemes tapintású papírra lett nyomtatva, a kártyák minősége is szuper, mind minőségileg és grafikailag.

  A kockatorony-t pár perc alatt össze lehet szerelni. A setup pár percet vesz igénybe, és neki is lehet állni játszani. Egyedül a 170 kártya keverése okozhat gondot. Magáról a játékról csak annyit írnék, hogy nem lesz 2 egyforma játék soha, és megunni sem lehet. Erről gondoskodik a 16-ból, 4 véletlenszerűen kiválasztott forduló végi cél. Illetve a játék elején a 26 bónuszkártyából véletlenszerűen kapott kártya (amiből játék közben akár újakat is szerezhetünk).

  Madarakat kell gyűjtenünk a saját tablónkra a megadott szabályok szerint. Valamelyik madár nem ad semmilyen bónuszt, valamelyik a kijátszásakor, valamelyik körönként egyszer juttat előnyhöz bennünket, ha valamilyen feltétel teljesül, és van olyan ami akció közben. Na ezekkel lehet szép kombókat kialakítani. Pontot lehet szerezni a kártyára írt ponttal, bónusz kártyával, forduló végi célokkal, tojásokkal, a kártyáinkon lévő étel jelölőkkel, és a kijátszott madárkártya alá csúsztatott kártyákkal. Ezeknek a pontoknak az összege adja meg a végső pontszámot.

  A 26 bónuszkártya nagyon ötletes. Teljesség igénye nélkül: olyan madarakat kell gyűjtenünk, amelyiknek a nevében egy szín van, földrajzi kifejezés, testrész, személynév stb. Viszont a fordítok megjegyezték, hogy a kártyáknak kb 1/3-át meg kellett változtatni a fordítás miatt, hogy a játék beli egyensúly fennmaradjon. Így például egy madárnak nem biztos, hogy teljesen ugyanaz a neve a valóságban, mint ami a kártyára van írva. k

  Ai teheti próbálja ki, egyszerű szabályrendszerrel rendelkező játék, amit már 10 éves kortól is lehet játszani.

 • PlayHoo_95

  2020-04-03 15:50:16

  Szeretünk játszani vele, mert szép és nyugis játék. Szépek a madarak és érdekesek a kártya alján lévő plusz információk.
  Érdemes úgy nekiállni a játéknak, mintha madarakat akarna megfigyelni az ember: vagy szerencséje lesz vagy nem :) Ilyen a játék is a magas szerencse faktor (kártyák és kockadobás) miatt, de még elfogadható kereteken belül mozog. A kockatorony zseniális és nagyon szeretjük. Ajánlom mindenkinek!

 • egrinorbert

  2020-04-01 19:24:24

  Páromnak vettem valentin napra mert imádja a társasjátékokat és a madarakat, szóval nem volt kérdés hogy meglepem őt ezzel a játékkal. Már mikor csomagoltuk ki a doboza elképesztett minket hogy milyen szép, és folytattuk a többi részénél is. Nem csoda hogy díjat nyert! Nincs egyforma kör hála a sok madár kártyának, így nem lehet megunni. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Én is ennek az oldalnak köszönhetően találtam egy egész jó áron meg a játékot és gyorsan ki is szállították miután egy e-mailben megerősítettem hogy kell. Aki teheti és érdekli nyugodtan vegye meg🙂

A Fesztáv társasjáték és kiegészítői (8)

 • Fesztáv: Európai Madarak társasjáték Kiegészítő

  Ebben az első kiegészítőben megnöveljük a madárvilág területét az európai szépséges és változatos madarakkal. Ezek a madarak több fajta új képességgel rendelkeznek, köztük számos forduló vége képességű, játékosok közötti interakciót növelő és a feleslegben lévő kártyákból, tojásokból előnyt kovácsoló madarak. Az új bónuszkártyákkal együtt úgy terveztük...

  • Játékidő: 70 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 70 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott játékosszám: 3
  • Max. ajánlott játékosszám: 4
  • Min. ajánlott játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Fesztáv: Európai Madarak társasjáték Kiegészítő 5000 Ft-tól! - 1 felhasználó és 27 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Wingspan: Swift-Start Promo Pack társasjáték Kiegészítő

  Use these 10 new bird cards and 4 guides to help new players learn Wingspan. The guides walk players through the first 4 turns of the first round. The bird cards can be shuffled into the deck for use in non-learning games of Wingspan. This pack is included in the current version of Wingspan (STM910, see note on the back of the box) but not the original...

  • Játékidő: 70 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 70 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 1
  • Komplexitás: 2/5
 • Fesztáv: Óceániai madarak társasjáték Kiegészítő

  A Gyűrűk Ura forgatási helyszínein, vagy az AC/DC szülőföldjén élő madárvilágról sokat tudsz ám, ha hiszed, ha nem. Az állatkertek, mozifilmek, David Attenborough, gyerekmesék, játékok, könyvek vonzáskörzetében gyakran fordulnak elő ezek a madárfajok. A passzív tudás pedig valós és működik, így ne lepődj meg, ha a játék közben valakitől elhangzik majd...

  • Játékidő: 70 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 70 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott játékosszám: 3
  • Max. ajánlott játékosszám: 4
  • Min. ajánlott játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Fesztáv: Óceániai madarak társasjáték Kiegészítő 10990 Ft-tól! - 27 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Frogmouth Fan Pack (fan expansion for Wingspan) társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 70 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 70 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 1
 • Wingspan: Asia Expansion társasjáték

  A Fesztáv harmadik kiegészítőjében az élőhelyeinkre érkező új madarakkal megismerhetjük Ázsia vibráló, érdekes és csodálatos madárvilágát. A játék tartalmaz egy új raj játékmódot is, amivel a Fesztáv alapjáték 6-7 játékosra bővíthető. Ez egy önálló 1 fős (szóló játékmód) és 2 fős (duett játékmód) játék is. JÁTÉKELEMEK szabályfüzet melléklet 90 madárkártya...

  • Játékidő: 70 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 70 perc
  • Max. játékosszám: 2
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Wingspan: Asia Expansion társasjáték 15992 Ft-tól! - 4 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Wingspan Promo: Grus japonensis társasjáték Kiegészítő

  This Promo comes with the 1st edition of Wingspan's Chinese edition. Represented the Chinese national bird, the red-crowned crane (Grus japonensis). Illustration by 沈銓(Shen Quan) in Autumn 1757. Shen Quan is known as the most famous painter of the red-crowned crane in Chinese Qing Dynasty. Card information Name: 丹頂鶴(Red-crowned crane) Scientific...

  • Játékidő: 70 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 70 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 1

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  40 - 70 perc
 • Játékosok:  1 - 5
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Elizabeth Hargrave
 • Illusztrátor:  Greg May, Beth Sobel, Natalia Rojas, Ana Maria Martinez Jaramillo
 • Kiadók:  999 Games, Lautapelit.fi, Arclight, Ghenos Games, Matagot, Delta Vision Publishing, Kaissa Chess & Games, Brain Games, REBEL.pl, MINDOK, Korea Boardgames co., Ltd., Feuerland Spiele, Stonemaier Games, Ludofy Creative, Maldito Games, NeoTroy Games, Siam Board Games, Lavka Games, Surfin' Meeple China, Angry Lion Games, Divercentro, Ігромаг, Regatul Jocurilor, Green Elephant Games, Bluebird Games, MIPL
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, holland, angol, észt, finn, francia, német, görög, magyar, olasz, japán, Korean, lett, litván, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, svéd, szlovák, török, ukrán, bolgár, szerb, thai

Alternatív nevei


Kiadások

 • Angry Lion Korean edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.6 cm
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: cseh
 • Divercentro Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7 cm
  • Súly: 2.4 kg
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 2.3 kg
 • English edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.4 cm x 29.4 cm x 7.6 cm
  • Súly: 2.1 kg
 • English edition with Swift-Start Pack
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.4 cm x 29.4 cm x 7.6 cm
  • Súly: 2.1 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: francia
 • German first edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • German second edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • German third edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: magyar
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 2.3 kg
 • Ludofy Creative Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: portugál
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: spanyol
 • Thai edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: thai
  • Méretek: 29.4 cm x 29.4 cm x 7.6 cm
  • Súly: 2.1 kg
 • Czech/Slovak edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: cseh
 • Czech third edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.5 cm
  • Súly: 2.4 kg
 • Danish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Finnish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: finn
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • French second edition with Swift-Start Pack
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Greek edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: görög
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Romanian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: román
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 2 kg
 • Swedish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: svéd
 • Turkish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: török
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.6 cm
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: ukrán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 2.1 kg
 • Bulgarian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: bolgár
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.5 cm
  • Súly: 2.4 kg
 • Estonian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Korea Boardgames Korean edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.5 cm
 • Latvian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: lett
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Lithuanian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: litván
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Serbian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: szerb
 • German fourth edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Romanian second edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: román

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Fesztáv társasjátékhoz