Fesztáv
Fesztáv
Fesztáv
Fesztáv
Videó beküldése

Fesztáv

Társasjáték, 2019
Értékelem!

A Fesztáv egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő 40 - 70 perc. A játékot az Év Játékának választották 2019-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 7 másik elismerést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés...

A Fesztáv egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő 40 - 70 perc. A játékot az Év Játékának választották 2019-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 7 másik elismerést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés, a kártya húzás, a kockadobás és a solitaire mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A Fesztáv nem csak szép, hanem okos is! Gyűjtsd te a legtöbb pontot a négy forduló során!

Építs fészket - és építsd egymásra a lapokat!

Sorra kerülve alapvetően 3 opcióból választhatnak a játékosok:

 • Eledelt gyűjtenek a madáretető formájú (!) kockatoronyból.
 • A madarak tojást raknak.
 • Újabb madárkártyát húznak.

A három akciólehetőséget a játékosok tábláján külön sorok jelképezik, és amint egy-egy sorba új kártya kerül, aktiválódnak a korábban lerakott madarak egyedi képességei is. A trükk tehát az, hogy olyan sorokat hozzunk létre, amik erősítik egymás hatását, jól használhatók együtt, egy szóval amiben a kártyák egymásra épülnek. Oda kell azonban figyelni, hogy minden sorban csak az adott élőhelynek megfelelő madár kerülhet!

A pontszerzésnek számos módja van: maguk a madarak is érnek pontot, de pont jár az általuk rakott tojások száma és a begyűjtött élelem után is, de az egyéni feladatok teljesítése is sok plusz pontot hozhat.

Madárbarátok készítették társasjáték-rajongóknak

A madarak kedvelőit a részletes és precíz illusztrációk és adatok, a társasjátékok rajongóit pedig a kiemelkedően igényes komponensek és extra figyelmességek (mint például a praktikus műanyag tárolók és az elpakolási) fogják lenyűgözni. Mivel a játék tervezőjének a madármegfigyelés a hobbija, így a játék kifejezetten tematikus, a 170 különböző madár adatai mind tudományos alapúak, így játék közben, de játékon kívül is, pusztán a kártyákat nézegetve is sok érdekességet tanulhatunk.

A játék tartalma:
 • szabályfüzet és segédlet
 • madáretető alakú kockatorony
 • 5 játékostábla
 • pontózótábla
 • 170 madárkártya, 26 bónusz kártya
 • 75 tojás, többféle színben
 • 5 egyedi dobókocka
 • 40 fa akciójelölő kocka
 • 103 eledeljelölő
 • kezdőjátékos-jelölő

Angol nyelvű szabálykönyv

Forrás: Szellemlovas
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
 • 16 490 Ft-tól
 • -13%-2 469 Ft

Kategória: Kártyajáték, Állat, Oktatás
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Pakli tervezés, Kártya húzás, Kockadobás, Solitaire, Játék végi bónuszok, Draftolás

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Szabálykönyvek (2)

Fesztáv társasjáték videók (13)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Az Év Gémerjátéka

nyertes, Spiel des Jahres, 2019

Leginnovatívabb játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2019

Legjobb grafika/prezentáció

nyertes, Golden Geek Awards, 2019

Legjobb egyszemélyes játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2019

Legjobb stratégiai játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2019

Legjobb családi játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2019

Kommentek

Kommentek

 • harnas1207

  2021-02-07 15:27:25

  A Fesztáv egy tipikus haladó családi társasjáték, de ezen felül olyan felnőtteket is le tud kötni, akik nem akarnak elmélyedni ebben a hobbyban, azaz megelégszenek egy-két játék alkalomszerű használatával. A kinézete szép, de ha nem vagy madárkedvelő, akkor nem fogsz elájulni tőle, viszont anyagminőségével együtt bátran mondhatom, hogy élvezet vele játszani. A Fesztáv valójában egy önálló játékmechanizmus, mintha egy összetett társasjáték negyedével játszanánk csak. Ez engem nagyon megelepett, kerestem is, hogy hol van a többi akció lehetőség, de egyébként pont ez biztosítja a 40-60 perces játékidőt. A lapok kiválasztása és a jövőbeli tervezés nem túl egyszerű, de nagyon bőkezűen osztja a pontokat, így azok sem érzik rosszul magukat játék közben, akik stratégia nélkül vágnak bele a madárgyűjtésbe. Amit hátránynak éreztem, hogy hiába van rengeteg lap, ezek nem nagyon különböznek. Ugyanazok a képességek ismétlik magukat a különböző fészek és élőhely típusok mellett. Emiatt és amiatt, hogy csak egy mechanizmusból áll a játék, szinte kizártnak tartom, hogy nagy lenne az újrajátszhatósága egy komolyabb játékokhoz szokott felnőttnek. De mint említettem az elején, a Fesztáv nem nekik készült, így nem is ez a cél.

 • kreka28

  2021-01-22 13:38:35

  Személy szerint nem nagyon vagyok érdekelt madár témában és nem is nagyon volt eddig szerencsém a mindennapok során megimserkedni ezekkel a kis tollas állatokkal, leszámítva a belvárosban mindenhol fellelhető galambokat és a Duna felett repkedő sirályokat. Pontosan ezért nem értettem, hogy mitől lett hirtelen ilyen népszerű egy játék aminek a középpontjában a madarak állnak. De már annyi pozitívat hallottam a játékról, hogy úgy éreztem muszáj nekem is kipróbálni és egyáltalán nem bántam meg.

  A Fesztáv a maga egyszerűségében gyönyörű, tetszik hogy ez egy olyan játék, ahol a kivitelezők nem a hiperszuper kitalált lényekkel és mindneféle szörnyekkel akarják levenni a közönséget a lábáról. Olyan témát sikerült mindenki számára befogadhatóvá tenni, ami a mai világban egyre fontosabbá válik.

  Persze szépek a kártyták, szépek a rajzok, de ami a legfontosabb, hogy jó maga a játék mechanizmusa is. Bár az én ízlésem szerint egy kicsit nagyobb benne a szerencsefaktor, mint kéne.

  Eddig mi csak ketten játszottuk, alig várom hogy többen is ki tudjuk próbálni.

 • sasspetra

  2021-01-19 15:33:49

  köszi a kedvcsinálót! :) Már régóta szemezünk mi is ezzel a játékkal, most előrébb veszem a listán :)

 • Netiery

  2021-01-15 16:20:31

  "Madárkedvelőknek erősen ajánlott"

  Életben is madárrajongó vagyok, így kérdés nélküli volt, hogy megvásároljam a fesztávot. Ez a társas egy középhaladó csapatba beilleszthető. Aki akár ügyesebb "első" újgenerácós játéknak i be lehet rakni, de tapasztalataim szerint nem mindig éri meg. (Mert elfáradnak a figyelésbe :D )

  Legélvezetesebb ketten, maximum én 3 személlyel ajánlom. Túl sok a holt idő, amíg a másik személy dönt és cselekszik. Plusz pont ad egy kis interakciót a "rózsaszín" színű kártyák, hogy figyeljem, a másik mit csinál ,mert bónusz adhat nekem.

  Egyszemélyes játákra is van lehetőség, azt a részét is sokszor forgattam. Könnyen értelmezhető :)

  Sok benne a szerencsefaktor, hogy mit húzol és hogy,hogyan tudsz építkezni a madaraiddal. De ezen kívül szórakoztató játék.

  Maga a társas nagyon igényes. Gyönyörűek a kártyák, a szabálykönyv tartós jó minőségű papírból van. A madáretető hangulatos! :D

 • Marcike

  2020-10-18 20:49:28

  Szerintem a legnagyobb erénye, hogy már nem csak amerikai madarak lesznek benne. A játékot nem változtatja meg, inkább csak színesíti. A fordulókhoz rendel még új célokat, ami szerintem jópofa. Illetve ad néhány klassz új madár-képességet. Szerintem megéri, ha nincsenek vele szemben elvárásaid :-)

 • vigh.doraa

  2020-10-18 14:03:30

  Azon gondolkodunk, hogy mi is beszerezzük az Európai madarak kiegészítőt az alapjáték mellé. Nézegettünk már róla egy két dolgot, de arra nem kaptunk egyértelmű választ, hogy az alapjáték mellett mennyit tesz hozzá a játékhoz, mármint hogy változik-e ennyival/bővül-e annyival a játékélmény mint amennyibe kerül a kiegészítő.

 • Marcike

  2020-10-16 21:07:54

  Van benne egyszemélyes játékmód, de mi mindig többen játszottuk, így sajnos nincs benne tapasztalatom.

 • laczkodavid

  2020-10-16 18:34:55

  Nekem volt lehetőségem egy párszor játszani vele és nekem is az a tapasztalatom hogy nagyobb a hype mint amennyire jó a játék, és bár tetszett, én valószínűleg nem fogom a pénzt rászánni. De olcastam, hogy van lehetőség soloban is játszani. Esetleg te nem próbáltad véletlenül? Van tapasztalatod ezzel kapcsolatban?

 • Marcike

  2020-10-16 17:01:46

  Korrekt játék, minden összetevő minőségi (még a szabálykönyv is olyan egy kicsit, mintha textilre lenne nyomtatva). Elég nagy felhajtás volt körülötte, amikor megjelent, nos, annyira azért nem jó, mint amennyire felkapták, de így is ott van a családi kedvenceink között.

  Nagy dicséret jár a kiadónak és a tervezőknek, amiért az alkatrészek olyan szépen beszuszakolhatóak a dobozba.

  Az európai madarak kiegészítője is megvan nekünk, azzal szerintem még sokszínűbbé válik a játék. Remek családi szórakozás, nem igényel komoly koncentrációt, vagy szabálytanulást, könnyen tanítható és tanulható.

  Nagyon szimpatikus a tematika, hosszú távon is bérelt helye van a polcunkon.

 • wagnerbotond11

  2020-09-18 21:06:44

  Hihetetlenül izgatott vagyok ez a játék miatt mert nagyon sok díjat nyert és nagyon jónak tűnik a játék de ahogy olvastam sok sok előnye mellett van azért hátránya is de biztosan meg fogom venni mert ha ennyi díjat nyer egy játék és ilyen jók a visszajelzések akkor rosz nem lehet

 • halmaik72

  2020-09-03 17:35:21

  A Játszóház jóvoltából ki tudtam próbálni ezt a játékot, szóló módban is, és társakkal is.

  Ami szerintem pozitív, a tartozékok tekintetében:

  - a grafika

  -a legtöbb alkatrész, pl a tojások, a kártyatartó, a kockák, a játékostábla

  Ami negatív:

  - néhány alkatrész, mint pl a madáretető. Bár nagyon szép, de pl mire hozzám jutott a játék a sok összeszerelés-szétszedés már erősen nyomot hagyott rajta. Vagy az eleségek, és pl az akciójelző kockák. Úgy láttam, hogy nem túl olcsó játék, lehetett volna pl kis madarakkal jelezni az akciót.

  A játék összességében tetszett, jobban, mint hallomás alapján vártam. Nem játszottam még ilyen engine-building játékkal, érdekes és élvezetes volt. Kicsit csalódás volt, hogy a madarak magyar neveit megváltoztatták, annak érdekében, hogy egyes bónuszkártyákhoz passzoljanak (pl a szín, testrész, vagy név gyűjtéshez) Ami még egy kicsit negatív volt, hogy még 4 fős játéknál is alig a kártyák fele került elő a pakliból. Ha jól rémlik 170 kártya van benne és van olyan bónuszkártya, aminek csak a lapok 8-10 %-a felel meg. Ha eleve a lapok 50 %-a játékba sem kerül, akkor egy-egy ilyen bónusznak mi az értelme? Talán, ha nem csak egy bónuszkártyát választhatnál az elején, az jobb lenne, és esetleg nem 5 hanem pl 10 kártyából válaszhóthatnál az elején.... Bár én inkább azt mondanám, hogy nem lene baj, ha fele ennyi kártya lenne csak.

  A szóló játéka is tetszett, bár amikor megláttam az automaton kártyákat, kicsit inamba szállt a bátorságom, de aztán játék közben kitisztult, hogy hogyan is megy a dolog. Örülök, hogy egy jól kitalált szóló játéka is van.

  Mindent összevetve, azért tetszett a játék, bár nem hiszem, hogy meg fogom venni. Legalábbis nem a közeljövőben.

 • Valu

  2020-05-14 11:01:39

  Eleinte a legkevésbé sem érdekelt a játék,mert túl hypeoltnak tartottam és ezt mostanra teljesen meg bántam. Gyönyörűek kártyák kidolgozásai,a tábla,egyzserűen minden benne. Nem frusztráló játék,sőt pont elenkezőleg,élevezet minden perce,még egyedül is. A kártyákon lévő információkról eszembe jutottak az annó gyüjthető matrica albumok,amiket ha valaki szeretet már csak azért is érdemes be szereznie a játékot. Egy kis esetleges problémája csak annyi lehet,hogy a kockatorony összeszerelésénél azért óvatosabbnak kell lenni,ne hogy el hajoljon/le törjenek a kissebb részek,de ez könnyen ki küszöbölhető,ha nem kapkodva rakjuk össze.

 • mokiszin

  2020-04-20 00:30:03

  Egy nagyon kellemes, szerethető, szép és minőségi alkatrészekkel bíró játék. Ezt mind leírták már és tudjuk.
  De sajnos több negatívuma is van a Fesztávnak. Hatalmas a szerencsefaktor. Nincs akkora döntési szabadsága a játékosnak, amekkorát egy ilyesfajta játéknál elvárnék.
  Determinálva vagyok arra, hogy kis variációval bíró fordulókat játsszak le. A 4. forduló utolsó 3-4 körében mindig a tojás lepakolás megy - tekintve, hogy akkor már nagy változtatást nem tudsz véghez vinni általában. Amellett, hogy a saját játékomra nincs igazán ráhatásom, a másik fél/felek játékmenetébe sincs semmi beleszólásom.
  És számomra a legfájdalmasabb: nem tudok érzelmi kapcsolatot kialakítani a játékkal. A Kanagawahoz hasonlóan, a Fesztávban sem érzek semmit, hogy beszippantana a tematika, a "történet", a világ. Nem érzem, hogy szeretnék teperni a pontokért.

  Mintha hamarabb adták volna ki ezt a játékot, minthogy eleget tesztelték volna. Több figyelmet fordítottak a külsőre - ez persze csak egy vélemény.
  Számomra 3/5

 • renii96renii96

  2020-04-04 16:17:22

  Amikor megláttam az első képeket a játékról egyből szerelem lett. :D Amint lehetett elő is rendeltem a kiadónál. A játék doboza nagyon szép. Valahogy így kell kinéznie egy doboznak. A doboz belső felén egy ábra mutatja, hogy játék után hogyan pakoljunk vissza a dobozba, hogy elférjünk benne. Alkatrészekből nem lesz hiány...

  -170 egyedi madár kártya

  -75 tojás figura

  -40 fakocka (5 színben) mellyel az akciókat jelölhetjük

  -103 étel jelölő

  -26 bónuszkártya

  -5 nagyméretű fa dobókocka

  -5 nagyméretű játékos tabló

  és még pár dolog a teljesség igénye nélkül: kártyatároló, forduló végi cél jelölők, pontozófüzet, nagy csomag simitózáras tasak, 4 csukható átlátszó doboz. És egy madáretető formájú kockatorony.

  Az alkatrészek minősége csillagos 5-ös. Ugyanígy a kinézet is szemet gyönyörködtető. A szabály kellemes tapintású papírra lett nyomtatva, a kártyák minősége is szuper, mind minőségileg és grafikailag.

  A kockatorony-t pár perc alatt össze lehet szerelni. A setup pár percet vesz igénybe, és neki is lehet állni játszani. Egyedül a 170 kártya keverése okozhat gondot. Magáról a játékról csak annyit írnék, hogy nem lesz 2 egyforma játék soha, és megunni sem lehet. Erről gondoskodik a 16-ból, 4 véletlenszerűen kiválasztott forduló végi cél. Illetve a játék elején a 26 bónuszkártyából véletlenszerűen kapott kártya (amiből játék közben akár újakat is szerezhetünk).

  Madarakat kell gyűjtenünk a saját tablónkra a megadott szabályok szerint. Valamelyik madár nem ad semmilyen bónuszt, valamelyik a kijátszásakor, valamelyik körönként egyszer juttat előnyhöz bennünket, ha valamilyen feltétel teljesül, és van olyan ami akció közben. Na ezekkel lehet szép kombókat kialakítani. Pontot lehet szerezni a kártyára írt ponttal, bónusz kártyával, forduló végi célokkal, tojásokkal, a kártyáinkon lévő étel jelölőkkel, és a kijátszott madárkártya alá csúsztatott kártyákkal. Ezeknek a pontoknak az összege adja meg a végső pontszámot.

  A 26 bónuszkártya nagyon ötletes. Teljesség igénye nélkül: olyan madarakat kell gyűjtenünk, amelyiknek a nevében egy szín van, földrajzi kifejezés, testrész, személynév stb. Viszont a fordítok megjegyezték, hogy a kártyáknak kb 1/3-át meg kellett változtatni a fordítás miatt, hogy a játék beli egyensúly fennmaradjon. Így például egy madárnak nem biztos, hogy teljesen ugyanaz a neve a valóságban, mint ami a kártyára van írva. k

  Ai teheti próbálja ki, egyszerű szabályrendszerrel rendelkező játék, amit már 10 éves kortól is lehet játszani.

 • PlayHoo_95

  2020-04-03 15:50:16

  Szeretünk játszani vele, mert szép és nyugis játék. Szépek a madarak és érdekesek a kártya alján lévő plusz információk.
  Érdemes úgy nekiállni a játéknak, mintha madarakat akarna megfigyelni az ember: vagy szerencséje lesz vagy nem :) Ilyen a játék is a magas szerencse faktor (kártyák és kockadobás) miatt, de még elfogadható kereteken belül mozog. A kockatorony zseniális és nagyon szeretjük. Ajánlom mindenkinek!

 • egrinorbert

  2020-04-01 19:24:24

  Páromnak vettem valentin napra mert imádja a társasjátékokat és a madarakat, szóval nem volt kérdés hogy meglepem őt ezzel a játékkal. Már mikor csomagoltuk ki a doboza elképesztett minket hogy milyen szép, és folytattuk a többi részénél is. Nem csoda hogy díjat nyert! Nincs egyforma kör hála a sok madár kártyának, így nem lehet megunni. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Én is ennek az oldalnak köszönhetően találtam egy egész jó áron meg a játékot és gyorsan ki is szállították miután egy e-mailben megerősítettem hogy kell. Aki teheti és érdekli nyugodtan vegye meg🙂

 • asztalbetyár

  2020-02-11 22:10:21

  Csip-csirip

  Egy barátunk útján ismerkedtünk meg a Fesztávval, ami már hazánk neves rendezvényére, a Társasjátékok Ünnepére (2019 november) akkora hype-pal rendelkezett itthon is, hogy a csapból is ezt csiripelték. :D

  Elemzésbe nem szeretnék kezdeni, hisz ezer meg egy vlogger-blogger gamer, geek, influencer (!) számolt már be, hogy micsoda okos egy játék, hogy mesés a komponensek kivitelezése, hogy gyönyörű a grafika, hogy kicsit máshogy tojnak a madarak és más névre hallgatnak - no nem a madáretető... MADÁRETETŐ dicetower! akarom mondani, kockatorony, hát kérem szépen!!!... szóval közelében ;) , de ettől még szinte oktató jellegű is lehet a kártyákon elénk táruló vilg, de hogy motorépítős, de azért a pakli miatt a szerencsén is múlik, meg a végére nagyon más nem marad, mint tojásrakás... na szóval ezt mind elolvashatjuk egyéb helyeken, úgyhogy inkább egy kis benyomásismertető.

  Költözőmadarak

  Néhány dolog, ami megelőzte a kis csivit-cemetéket:

  1. Alapvetően legtöbbet két fős, vagy party játékokkal játszottunk, hisz kettesben nyilván nem állunk le mondjuk Westeros politikai játszmáiba belecsöppenni, ketten elvileg sivár,
   (bár a Cluedo-hoz sikerült két fős szabálykönyvet találni - ha esetleg valakit ez felvillanyozott, íme: ;) ha szobákba osztjuk a kártyát vagy hallgatunk arra, hogy mit ajánl maga a Hasbro (pdf nyílik, szabálykönyv, ld. utolsó oldal))
   ilyenre ott a Twilight Struggle, 7 csoda Párbaj pedig megunhatatlan
  2. ltalában a játékidőt is figyeljük. Fejlesztőként/tervezőként mondom, ez elég gyűlöletes tud lenni (mikor rájössz, hogy amit alkottál, az egy nyári tábor idejét kitölti... :D ), de mai rohanó (de hova?) világunkban KÖTELEZŐ a dobozra írni. El tudom képzelni, hogy az USA-ban vásárlói félrevezetésért még perelni is lehet, ha fél órát tévednek. (Mit szólna ehhez a mi kis ÁV-unk? :O Hú, de messze repültünk :D )
  3. Nagyobb társaságban eddig jobbára partyjátékok kerültek elő, a legújabbak a polcokról, appal, zenével, fasisztákkal, Tótündérrel, farkassal, vagy éppcsak amolyan egyszerű, de nagyszerű DIY, tollat papírt igénylő szórakozás kerekedett

  Ideje fészket rakni

  A karácsonyi vendégünk azonban magával hozta, jó előre bejelentette, hogy ezt muszáj nekünk is kipróbálni, úgyhogy egy jó kis estebéd után leültünk tojást rakni.

  Első körben tényleg a madáretető kockatorony, ami elvrázsolja az embert. Nemrég Tihanyban kirándulva lettünk figyelemesek az erdőben felggatott kis etetőkre, rajta különböző frappáns azonosítónevekkel, hát rögtön eszünkbe is ötlött a decemberben kipróbált játék. Igen, egy játéknak legyen egy eleme, amit nem lehet elfelejteni, amiről egyből beazonosítható. eBay-en persze már kaphatunk gyönyörű, lézervágott, többemeletes tornyot, kinek a pap, kinek a poszáta.

  Nos a kártyák: köszönjük, Darwin, ennek már Vonnegut is megörült, gyönyörű grafikájú kártyák, pici kis madárkáktól kezdve a fene nagy vadakig. Persze talán udvariasságból sem vetettük rá magunkat a paklira, hisz felebarátod társasát ne tapogasd, te sem szeretnéd ezt a sajátodnak, de így is színes élményt nyújtott. Emlékszem gyerekkoromban mennyit lapozgattam egy kis piros madárhatáozó-szerű könyvet, kiránduláskor, vagy csak a kertben meg lestem, mit ismerek fel, na valami ilyen várakozással töltött el a pakli is, mint egy felfedezésre váró kis világ.

  A playmat pedig abszolút illik hozzá véleményem szerint, pont annyi infóval, amennyi szükséges. Szóval landolhat a madársereg!

  • Tetszett, hogy kapunk infót, mondjuk bónuszoknál, hasznos, hogy egyes típusú kártyák előfordulási gyakorisága mennyi taktikát enged, vagy épp a sratégiánkat hogy érdemes igazítani.
  • Maga a bónuszrendszer is tetszetős, több újrajátszást tesz lehetővé a sok kiemenet.
  • Maga a játék egyébként hamar megtanulható, gyorsan rá lehet jönne az engine-building hogyan, s miértjére
  • Egy játék nem elég, és ezt újra kell játszani az első után egyből. Mondom ezt versenytársasjáték-fanatikusként. Bizony, nagyon megfogott

  Újra is játszottuk, ja egyébként az első kör igen szoros lett, a pontozás a végén hoz meglepetéseket, az elkeseredettek hamar megnyugvásra lelnek. A második játék is remekül zajlott, azt hiszem ott volt, ahol valami mini-madaras stratégiát (bónuszt) céloztam be, jól tejeltek a felépített motorok is, szóval a gép forgott, az alkotó meg csiripelt.

  Annyi szent, hogy a népszerűsége, eredjen bárhonnan, legyen jogos, vagy csak hype, töretlen, jelenleg is a BGG Top 10 6. helyén áll.

  Kiegészítők özönlenek, tokenkészlet ehető, egyszóval most egy kicsit olyan, hogy mindenki ebből szeretne meggazdagosni, nekünk, vásárlóknak meg az a feladatunk, hogy ne essünk vallási fanatizmusba. ;)

 • viragrob

  2019-09-24 08:35:32

  A játék számomra jól tükrözi magáról a Stonemaier Games-ről alkotott véleményem.

  A BGG oldalon családi stratégiai játéktípusba van sorolva (bár ha jól tudom, maga az SM games nem állítja a játékról, hogy stratégiai lenne, legalábbis remélem).

  A játék teljes mértékben családi játék. Sajnálom, hogy nem az év családi játék kategóriáját nyerte meg, mert véleményem szerint a gamer kategóriát nem érdemli meg, mert nem az (vagy elég fura elképzelésük lehet a németeknek a gamer játékokról).

  A dobozán az áll, hogy 1-5 játékos, valamint 40-70 perc. Én még 3 játékos esetén sem fejeztem be a játékot másfél óra alatt. A matek érdekesen jön ki:

  Egy játékosnak van 26 akciója az egész játék alatt, ha 30 másodperc alatt hoz meg egy döntést akkor az 13 perc / játékos, 5 játkos esetén az 65 perc, így marad 1 perc a forduló végi célok gyors kiszámítására, és 1 perc a játék végén a végső pontok kiszámítására... és ebbe nincs benne a setup, valamint az első kör előtti döntéshozatal, hogy melyik kártyákat tartjuk meg. Azt hiszem ez is mutatja mennyire reálisan gondolkodik a kiadó a saját játékáról...

  A játék sajnos a kiadó miatt túl van hypolva. Nekem az egész játékkal kapcsolatban olyan érzésem van, hogy egy amolyan félkész játékkal játszom. A játék tartalmaz legalább 4-6 olyan madarat amely nagyon komolyan felborítja a játékegyensúlyt, ami számomra azt jelzi, hogy nem lett kellően tesztelve.

  Mindenki a komponensekről beszél, hogy milyen minőségi. Igen, valóban. A tojások ötletesek, minőségiek, csakúgy mint a kockatorony a kis fa dobókockákkal. A kártyatartó szép. Praktikusnak nem feltétlen mondanám, mert kártyavédőzve már nem fér el benne minden lap. Valamint a sokak által folyamatosan példaként felhozott szabálykönyv, minősége. Őszintén megvallva nekem megfelelt volna egy normál szabálykonyv, normál lapokkal, hisz ideális esetben egy játékos nem szívesen forgatja folyamatosan a szabálykönyvet. (Nem tudom az árban mit befolyásolt, de erről még később.)

  Ennek ellenére a céltábla egy egyszerű jellegtelen valamelyest vastagabb papír, ahogy a céllapkák is, bár azok már nevezhetőek vékony kartonnak. Ahhoz képest, hogy pl. a Viticulture esetében milyen kis fa jelölök vannak a játékhoz a különböző épületekhez, itt az akció jelölők egyszerű jellegtelen kockák. A kezdő játékos jelölő egy sima karton...

  Összefoglalva, a Fesztáv egy nagyon kellemes, családi játék, ami szerintem képes egy gamer-t is asztalhoz ültetni annak ellenére, hogy nem gamer játék. Leginkább a Ticket to Ride-hoz tudnám ilyen értelemben hasonlítani. A játék szinte valamennyi pontján ott van a szerencse faktor, emiatt minimális és esetenkénti stratégiai döntéseket lehet csak hozni, viszont folyamatos taktikai döntéseket kell hozni.

  A játék minősége teljesen jónak tekinthető bár azért én picit túlárazottnak tartom (ez persze a kiadió hype miatt is van). A játékban minimális játékos interakció van, így akik szeretik a kellemes családias játékokat, ahol egymás mellett el lehet játszani, közben beszélgetni, azoknak mindenképpen ajánlom. Egy valódi gamer szerintem túl lightosnak fogja találni.

 • nituline

  2019-08-05 11:48:16

  Egyáltalán nem lepett meg, hogy a játék díjat nyert! 2-3 játék úton felkúszott a kedvenc listám 2. helyére. Egyszerre kikapcsol és feltölt. Szórakoztat, versenyeztet és tanít. Ráadásul csodálatosan szép a grafikája. Bár a játékban nincs különbség a tojások között én mindig elszórakozom vele, hogy azonos színű tojások kerüljenek egy madárra. :) Eddig még csak ketten játszottunk vele, de már nagyon várom, hogy négyen is kipróbáljuk, hogy milyen a kicsit versengősebb pontozás.

 • lakner.balazs92

  2019-08-05 09:44:51

  A témája miatt először kicsit fenntartásokkal kezeltem a játékot, de sikerült rámcáfolnia. A játék alkatrészei kiváló minőségűek, csak elvétve lehet találkozni, ilyen minőségi tartozékokkal. A játék során madárkártyák segítségével építjük a saját kis mechanizmusunkat, a minnél több győzelmi pont elérése érdekében. A játék előkészületei viszonylag gyorsan lemennek, nem kell ezzel sok időt tölteni és maga a játék is 45-60 perc körüli. A szabályok szépen illusztráltak, érthetőek, már az első játék során rá lehet érezni az ízére. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a kicsit összetettebb családi játékokat és az 1 órán belüli játékidőt. 2-től 4 főig is ugyanazt az élményt nyújtja, 5 fővel még nem próbáltam. Úgy hogy hajrá, próbálja ki mindenki, nálunk az egyik kedvenc darab :)

 • saxomusic

  2019-07-26 23:10:52

  Ezzel a játékkal van tele az internet, főleg mióta megnyerte az év játéka díjat, megérdemelten. Elsőre bonyolultnak tűnt a játék a sok tartozéka miatt, de jobban utána olvasva nem vészes. A játék grafikája tetszetős. Amint megint kapható lesz, irány a bolt!

 • sebiarp

  2019-07-11 21:58:27

  Klassz játék, bár az első 1-2 körben fárasztóan lassan indul be, szerintem jót tenne valami játék eleji "boost" mint például a Mars Terraformálásánál a Cég és a Kezdet lapok.

 • MildRed

  2019-07-01 18:26:13

  Nagyon madaras alkat vagyok, mégis kerültem elég sokáig mert úgy gondoltam végtelenül unalmas, hiába szép. Aztán kipróbáltam és valóban lenyűgöző volt a minősége, de amin elképedtem, hogy volt flowja, átmozgatta az agyamat, és kifejezetten élveztem, izgalmasnak találtam. Nem tudom hogy van összedrótozva az agyam, de komolyan ha már mindenki más is a Mars terraformálásával veti össze, akkor nekem az például kifejezetten egy semmilyen játék akármennyire is imádom a csillagászatot, és nagyon akartam szeretni. A Marsban úgy érzem könnyeden pakolgatok, kissé megosztja a figyelmem, érzem a flowját, de nem mozgatja az agyam, nem tetszik a kinézete sem ami lefelé húzza a hangulatomat, ráadásul a témája se jön át. Így például a nehézségi szintjét is egész másnak érzem a két játéknak. Szerintem ez a Fesztáv érdemli a 3.24/5-öt és inkább a Mars ami 2.38/5-ös nehézségű.

  Szóval imádom! :D

 • pepe792

  2019-05-08 17:42:38

  Hát persze. Lel lehet szűkíteni akármennyire, de azzal magadat csapod be...

 • kchpank1.kv

  2019-05-08 11:31:46

  Hála a tervezőknek azért van miből válogatni. Ez egy konkrét példája annak, hogy egy játék megoszthatja a játékos társadalmat. Ami valakinek aranyat ér, az lehet másnak kacat és fordítva. 😕 . Szubjektív.

 • c.gergo

  2019-05-07 22:32:10

  Ezzel, többször is. Én a spec kjépességekről beszéltem. fesztáv 1-2 madárnál releváns h megeszi-e vagy sem a másik madarat stb. Sztem az unalom volt a köbön. Az ilyen fajta játékok közül a Lorenzo fényévekkel izgalmasabb és jobb. Több társasággal is próbáltam, sehol nem aratott sikert. Megértem, ha valakinek ez bejött, de az vitán felül áll, hogy vannak jobb és izgalmasabb játékok is ebben a katgeóriában.

  Amúgy mégegyszer, megvolt a játék, de eladtam. És az a 39 fajta képesség simán besorolható 6-7 félébe. Sztem nézd meg jobban.

 • pepe792

  2019-05-05 19:11:46

  Szerintem nézd meg jobban azokat a lapokat.
  Van 5 féle tulajdonság:
  -élőhely
  -táplálék
  -fészektípus
  -tojások száma
  -fesztáv

  +1:
  -név (mert valamikor az is számít)

  Illetve vannak a madarak képességei amikből van 39.

  Erre azt mondani, hogy mindegyiken más a madár annyi a különbség, az egyszerűen nem igaz. Lehet nem is ezzel a játékkal játszottál?

 • c.gergo

  2019-04-15 09:32:28

  Hát nekem egy erős közepes a játék. Izgalom nemigen van. És a kártyák egyedisége kimerül abban, hogy mindegyiken más a madár. A különleges képességük 6-7 féle és azok sem nagy durranás. Sokkal jobbra számítottam. A bgg-s értékelés itt most nem jött be max a minősége huzza fel 6,5-re

 • manul

  2019-04-12 11:37:25

  Nagyon vártam ezt a játékot. Előrendeltem az angol kiadást, de nem akart megérkezni soha, úgyhogy végül - kissé félve - megvettem a magyart. Amint attól tartottam, sajnos vannak fordítási, szerkesztési (felcserélt madárnevek a kártyákon) és nyelvi hibák is, de a játékélményen ez nem ront.

  A tematikán kívül nekem nagyon bejön a mechanizmus is. Nem vagyok gyakorlott játékos, de mindig össze tudok hozni olyan lapkombinációkat, hogy a második fordulótól kezdve sorozatban robbannak a bónuszpetárdák. :)

  A 40-70 percre becsült játékidő valós, de játék közben nem tűnik fel, mert annyira pörögnek az akciók.

  Az automa is remek, egyedül játszva is nagyon élvezetes számomra a játék.

  Összességében ez egy nagyon szép, minőségi, éppen csak kellően nehéz társas, nálunk biztos hogy sokszor fog asztalra kerülni.

 • cuf87

  2019-04-11 16:13:30

  Nagyon idegen tőlem a tematika, ezért sem értettem a hype-ot.. Hogy lehet egy ilyen játék ennyire elől a toplistákon.. Aztán láttam élőben és már meg tudom érteni :)

  Nagyon jó játékmenet, egyszerűen tanulható, igazán igényes kivitelezés és az a kocakatorony.. Imádom :D

 • sz-tomy

  2019-04-10 07:55:03

  Én még nem játszottam a játékkal, de nagyon tetszik azok alapján amit írnak róla.

 • mr.zehy

  2019-04-09 22:28:32

  Nagyon tetszett, igazán jó fajta és látványos tablóépítés. Ennek megfelelően egy picit szoliter, de ezen túllépve egy igazán remek játékot ismerhetünk meg. Könnyen tanulható, de a rengeteg kártyának (madárnak) és a céloknak köszönhetően szinte végtelen újrajátszhatósággal bír*. Szívesen játszom vele bármikor.

  * Ezt kicsit máris árnyalnám 3 játék után, hiszen hiába a sokféle kártya, gyakorlatilag pár típusra simán le lehet szűkíteni, így a "172 egyedi kártya" inkább 20-30 lesz nagy jóindulattal.

 • ARduel

  2019-04-03 11:24:39

  Gyönyörű, és jó játék! Már nagyon vártuk!

 • keplegeny

  2019-04-03 08:56:22

  Amikor TP barátom múlthét pénteken áthozta, hogy bemutassa számomra a játékot, a disegn-tól lementem hídba. Gyönyörű! Egyszerű a szabály is, könnyed családi játék.

 • kchpank1.kv

  2019-04-02 12:14:27

  Igazán remek hozzászólás, köszönjük. Engem még jobban megerősítettél, hogy egy igazi remekmű ez a játék. Még úgy is hogy nem vagyok egy ornitológus 😁, mindenesetre meggyőző.

 • pepe792

  2019-04-02 11:56:20

  Amikor megláttam az első képeket a játékról egyből szerelem lett. :D Amint lehetett elő is rendeltem a kiadónál. A játék doboza nagyon szép. Valahogy így kell kinéznie egy doboznak. A doboz belső felén egy ábra mutatja, hogy játék után hogyan pakoljunk vissza a dobozba, hogy elférjünk benne. Alkatrészekből nem lesz hiány...
  -170 egyedi madár kártya
  -75 tojás figura
  -40 fakocka (5 színben) mellyel az akciókat jelölhetjük
  -103 étel jelölő
  -26 bónuszkártya
  -5 nagyméretű fa dobókocka
  -5 nagyméretű játékos tabló
  és még pár dolog a teljesség igénye nélkül: kártyatároló, forduló végi cél jelölők, pontozófüzet, nagy csomag simitózáras tasak, 4 csukható átlátszó doboz. És egy madáretető formájú kockatorony.
  Az alkatrészek minősége csillagos 5-ös. Ugyanígy a kinézet is szemet gyönyörködtető. A szabály kellemes tapintású papírra lett nyomtatva, a kártyák minősége is szuper, mind minőségileg és grafikailag.
  A kockatorony-t pár perc alatt össze lehet szerelni. A setup pár percet vesz igénybe, és neki is lehet állni játszani. Egyedül a 170 kártya keverése okozhat gondot. Magáról a játékról csak annyit írnék, hogy nem lesz 2 egyforma játék soha, és megunni sem lehet. Erről gondoskodik a 16-ból, 4 véletlenszerűen kiválasztott forduló végi cél. Illetve a játék elején a 26 bónuszkártyából véletlenszerűen kapott kártya (amiből játék közben akár újakat is szerezhetünk).
  Madarakat kell gyűjtenünk a saját tablónkra a megadott szabályok szerint. Valamelyik madár nem ad semmilyen bónuszt, valamelyik a kijátszásakor, valamelyik körönként egyszer juttat előnyhöz bennünket, ha valamilyen feltétel teljesül, és van olyan ami akció közben. Na ezekkel lehet szép kombókat kialakítani. Pontot lehet szerezni a kártyára írt ponttal, bónusz kártyával, forduló végi célokkal, tojásokkal, a kártyáinkon lévő étel jelölőkkel, és a kijátszott madárkártya alá csúsztatott kártyákkal. Ezeknek a pontoknak az összege adja meg a végső pontszámot.
  A 26 bónuszkártya nagyon ötletes. Teljesség igénye nélkül: olyan madarakat kell gyűjtenünk, amelyiknek a nevében egy szín van, földrajzi kifejezés, testrész, személynév stb. Viszont a fordítok megjegyezték, hogy a kártyáknak kb 1/3-át meg kellett változtatni a fordítás miatt, hogy a játék beli egyensúly fennmaradjon. Így például egy madárnak nem biztos, hogy teljesen ugyanaz a neve a valóságban, mint ami a kártyára van írva.
  Szerintem jönnek hozzá kiegészítők a későbbiekben. Ez a 170 madár leginkább az Amerikai kontinensen őshonos. Így lehetne csinálni hozzá a többi kontinensen élő madarakból kiegészítőt.
  Aki teheti próbálja ki, egyszerű szabályrendszerrel rendelkező játék, amit már 10 éves kortól is lehet játszani.

 • lendvai.nikolett.88

  2019-04-01 18:54:31

  18 madarat találtam, amin Európát is jelöli.

 • arnoczkiib

  2019-03-30 20:36:04

  Sziasztok!

  Nekem nincs meg a játék, de nagyon érdekelne, hogy kb. mennyi %-ban vannak európai madarak a játékban. Rengeteg képet megnéztem neten, nekem úgy tűnik, hogy jelentős részben amerikai madarak vannak, esetleg globálisan elterjedt fajok. Játéktechnikailag persze lényegtelen kérdés, de elég nagy az ismeretterjesztő faktor a játékban, és ebből a szempontból nem mindegy.

  Előre is köszi a választ.

 • lendvai.nikolett.88

  2019-03-22 07:14:09

  Minőség: Nem hittem volna, hogy ilyen minőségű is lehet egy társas. Először a szabálykönyv lapjainak minősége lepett meg, majd a kártyáké....

  Tartalom: Én még ennyi hasznos dolgot nem láttam egy társasjáték dobozban. Kockatorony, tasakok, műanyag tartók (több kicsi, ami egymásra illesztve zárják a beltartalmat) kártyatartó és kártya tartó doboz egyben megoldva, imádom!!! :)

  Látvány: Gyönyörű. Színes. Kellemes. Megragadja az embert.

  Először a téma miatt nem akartam foglalkozni vele, de a külleme megkövetelte, hogy ránézzek. A kinézete teljesen megfogott, de csak ezért nem rendelek elő egy társast, sőt még életemben nem rendeltem elő egyet se ... meg eleve valaki próbálja ki mondjon véleményt ...stb
  Filóztam, tetszett, mi legyen?
  Majd facen kaptam belőle ízelítőt egy csoportban. Ott megtetszett a játék is, pedig csak nagyvonalakban volt róla szó. De akkor eldöntöttem, hogy kell, igaz még mindig nem rajongtam a témáért...

  Na most ott tartok, hogy én még ennyire nem szerettem a madarakat mint most. :D Hát még a játékot.
  Nem bonyolult, nem unalmas!

  Csak ajánlani tudom ;)

 • lendvai.nikolett.88

  2019-03-18 22:36:53

  Nagyon jó játék!!!! 10/10

 • kchpank1.kv

  2019-03-11 21:14:52

  Így már érthető 😊

 • kanissus

  2019-03-11 15:49:14

  Ez a játék sohasem volt Kickstarteren, csakis kereskedelmi forgalomban kapható, "csupán" szimpla előrendelés volt rá egyetlen hétig a kiadónál. Aki közvetlen a Stonemaier Gamestől rendelte, már januárban hozzájutott, 5000 példányról beszélünk. Szóval 5000 embernek volt lehetősége január óta kipróbálni, értékelni a játékot, ez a BGG-n már elég nagy kritikus tömeg a Top100-hoz. Főleg ha még jó is a játék ;)

 • darkalaxis

  2019-03-08 10:58:36

  BGG helyezés alapján 206. a játék. KS verziót pedig max. néhányan vásároltak meg kis hazánkban. Tehát valahogy nekem fals egy kissé a TOP 100 helyezés.
  De persze lehet, hogy tévedek, s több ezer KS játék érkezett meg a magyar játékosokhoz.... bár ezt erősen kétlem.
  Szóval még mindig nem látom, hogy mi alapján (eladott példány, BGG helyezés, stb-stb) került a TOP 100-ba?!

 • Gundark1980

  2019-03-08 09:34:33

  Egyszerű. A játék kickstarter változata már januárban kijött. Ezért van az hogy az értékelések már januárban a top100-ba rakták. Ez a mostani a Retail, vagyis a szélesebb vásárlókörnek szánt kiadás.

 • darkalaxis

  2019-03-08 07:55:12

  Engem csak az érdekelne, hogy hogyan szerepelhet egy olyan játék a TOP 100-as listán, amely még meg sem jelent magyarul, s angolul is egy helyen kapható jelenleg...
  Mi alapján áll össze ez a TOP 100 Társasjáték?

 • me_dorka

  2019-03-01 23:35:35

  Még nincs meg nekünk, de elképesztően gyönyörű a csomagolása! Várjuk, hogy része legyen a kis gyűjteményünknek! :)

A Fesztáv társasjáték és kiegészítői (4)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  40 - 70 perc
 • Játékosok:  1 - 5
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Elizabeth Hargrave
 • Illusztrátor:  Beth Sobel, Natalia Rojas, Ana Maria Martinez Jaramillo
 • Kiadók:  999 Games, Lautapelit.fi, Arclight, Ghenos Games, Matagot, Delta Vision Publishing, Kaissa Chess & Games, REBEL.pl, MINDOK, Feuerland Spiele, Stonemaier Games, Ludofy Creative, Maldito Games, NeoTroy Games, Siam Board Games, Lavka Games, Surfin' Meeple China, Angry Lion Games, sternenschimmermeer, Divercentro, Ігромаг, Regatul Jocurilor, Green Elephant Games
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, holland, angol, finn, francia, német, görög, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, svéd, szlovák, török, ukrán, thai

Alternatív nevei


Kiadások

 • Angry Lion Korean edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.6 cm
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: cseh
 • Divercentro Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7 cm
  • Súly: 2.4 kg
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 2.3 kg
 • English edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.4 cm x 29.4 cm x 7.6 cm
  • Súly: 2.1 kg
 • English edition with Swift-Start Pack
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.4 cm x 29.4 cm x 7.6 cm
  • Súly: 2.1 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: francia
 • German first edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • German second edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • German third edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: magyar
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 2.3 kg
 • Ludofy Creative Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: portugál
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: spanyol
 • Thai edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: thai
  • Méretek: 29.4 cm x 29.4 cm x 7.6 cm
  • Súly: 2.1 kg
 • Thai edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: thai
  • Méretek: 29.4 cm x 29.4 cm x 7.6 cm
  • Súly: 2.1 kg
 • Czech/Slovak edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: cseh
 • Danish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Finnish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: finn
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • French second edition with Swift-Start Pack
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Greek edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: görög
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Romanian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: román
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 2 kg
 • Swedish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: svéd
 • Turkish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: török
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.6 cm
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: ukrán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 2.1 kg
 • sternenschimmermeer Korean edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: Korean

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Fesztáv társasjátékhoz