Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

A gyerekek EQ-ját és szókincsét ezek a játékok nagyban fejlesztik

Számtalan módon támogathatja a szülő a gyermek figyelmének, szókincsének vagy éppen az EQ-jának, azaz az érzelmi intelligenciájának fejlesztését, ami később jól jön a társas kapcsolatok, a beleérzőképesség, a mások érzéseire adott megfelelő reagálásra való képesség kialakításában. Egyszerű módszerekkel és játékokkal már kicsi korban hatékonyan fejleszthetőek ezek a képességek, és nagyobb korban sem kell, hogy hanyagolva legyenek, bármilyen vonzó is egész nap a mobiltelefont vagy a tévét bámulni.

A gyerekek EQ-ját és szókincsét ezek a játékok nagyban fejlesztik: mutatjuk a kedvenceinket

A gyerekek pár hónapos koruktól gagyognak, egyévesen megjelennek az első értelmes szavak, két- és hároméves kor között pedig már egyszerű mondatokban beszélnek, ki tudják fejezni kéréseiket és érzelmeiket. Az óvodások már bonyolultabb időviszonyokban és logikai összefüggésekben beszélnek, a kisiskolások pedig arra képesek, hogy mondataikat lényegre törően, relevánsan fogalmazzák meg.

A cikkben megtalálható társasjátékok adatlapjai - akciós árak -

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

09Jan

Geekz szerint - 2019 legjobb társasjátékai!

Kedvcsináló | 2020.01.09. 13:00:00

Aki azt hitte, hogy a tavalyi év után már nem tud tovább növekedni a társasjátékos piac, az tévedett: 2019-ben még mindig ott tartunk, hogy dübörög a társasjátékos szcéna...

11Jan

Kritika a Bloodborne: A kártyajátékról [Index.hu]

Kedvcsináló | 2020.01.11. 14:47:00

Mit vár az ember egy olyan társastól, ami az elmúlt évtized egyik legnehezebb videójátékán alapul? Vért, verítéket, könnyeket, anyázást és kínlódást, hogy egyáltalán befejezzük a játékot, többek közt.


Kommentek

 • gombos.b.d

  2020-02-11 12:29:09

  Dixit esetében nekem inkább negatív véleményem van. Az ábrázolások többnyire sötétek és (bocsánat a szóismétlésért) negatív hangulatuak. Persze a játék még ettől lehet vicces és jóhangulatú, de csak a szituációk főleg a társaság teszik azzá.

 • jacsoibir

  2020-02-06 17:03:18

  Érdekes lista, a Fesztávról sem az EQ, sem a szókincsfejlesztés nem jutott volna elsőre eszembe, de ez utóbbiban végülis van igazság, az olvasásfejlesztéshez is tök jó (meg a Munchkin is), mert van rajta szöveg, amit el kell olvasni, meg értelmezni kell az eredményes játékhoz.

  Szerintem még nagyon jó választás beszédkésség fejlesztésre a sztorikocka, de a Fedőnevek és a Múzsa, a Detektív klub is nagyon jó szókincsfejlesztésre, asszociációkra és EQ fejlesztésre, mert mindegyikben a másik fejével kell megpróbálni gondolkodni.

 • asztalbetyár

  2020-02-03 22:05:54

  Végre EQ!

  Örülök, hogy az IQ mellett szóba kerül, manapság ugyanis jellemzően ellustultunk ezen a téren. Boncolgatni az okokat persze nem fogom, a cikk jól fogalmaz, de megsüvegelendő, hogy előtérbe került és bizony, ahogy írva vagyon nem csak gyermekek számára fontos. Persze nem túl realisztikus (bár de, mondjuk Dániában van rá példa), hogy munka után még bent maradunk az irodában a főnökkel társasozni, de nem is rossz ötlet egy kis empátianevelés.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

 • Fesztáv
 • Dixit
 • Lélekpillangó