A Rettegés Éjszakája: Vérfarkas
A Rettegés Éjszakája: Vérfarkas
A Rettegés Éjszakája: Vérfarkas
A Rettegés Éjszakája: Vérfarkas
Videó beküldése

A Rettegés Éjszakája: Vérfarkas

Társasjáték, 2019
Értékelem!

A Rettegés Éjszakája: Vérfarkas egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 3 - 10 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 10 perc. A játékot az Év Játékának jelölték 2014-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 3 másik jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet...

A Rettegés Éjszakája: Vérfarkas egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 3 - 10 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 10 perc. A játékot az Év Játékának jelölték 2014-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 3 másik jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a szavazás, a szerepjátszás, az áruló és a rejtett szerepek mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Alszik a város...de nem a szokásos módon! A játékosok dönthetik el, milyen karakterekkel szeretnének játszani - és ezek között egészen érdekesek is akadnak, például a Részeg, aki valakivel karaktert cserél, így fogalma sincsen, kicsoda ő. Mivel az asztal közepén is van három karakter, így megeshet, hogy nincs is köztetek a vérfarkas! Ha pedig mégis te lennél a vérfarkas, vajon ki tudod dumálni magadat és rá tudod kenni a gyanút egy ártatlan falusira?

Ismét egy pörgős játék, aminek központi témája a vérfarkasok körüli mítoszra épül. Ebben a parti játékban 3-10 játékos élheti át egy vérfarkasok fenyegette falu lakóinak életét, de vigyázat, a játékosok közül néhányan maguk a rejtőzködő farkasok. Az éjszaka folyamán a vérfarkasok garázdálkodnak, reggel viszont a falu lakói meglincselnek valakit maguk közül, akikről gyanítják, hogy likantróp. Lássuk milyen izgalmakat rejt ez a parti játék!

Eljött a vérfarkasok éjszakája

A játék tipikusan a „gyilkosos” játékok mechanikájával működik, vagyis a játék elején mindenki kap egy szerepet, majd mindannyian behunyjátok a szemeteket. A játékvezető ez után utasításokat ad arra, hogy bizonyos szerepekkel rendelkező játékosok mit csináljanak.

Például vannak szerepek, akik ismerik a vérfarkasok kilétét, de a vérfarkasok nem ismerik őt. Vannak olyan szereplők is akik titokban kicserélhetik más emberek szerepkártyáit, és rengeteg szerep van ami még tovább bonyolítja az amúgy sem egyszerű helyzetet. Miután mindenki végrehajtotta a szerepének megfelelő utasításokat jöhet a következő fázis.

Felébred a falu

Reggel mindannyian kinyitjátok a szemeteket, és az éjszaka meglátottak, megtudottak alapján megpróbáljátok szavazással eldönteni, hogy melyik játékost lincseljék meg a rettegő falusiak. Akire a legtöbb szavazat kerül, azt a játékost a falusiak meglincselik, szerepkártyáját fel kell fordítani. Ilyenkor számos meglepő dolog történhet. Például ha a vadász hal meg, akkor ő kijelölhet valaki aki szintén kiesik a játékból. Ha az így kijelölt játékos vérfarkas volt, nyertek a falusiak. A falusiak nyernek akkor is, ha elsőre vérfarkast szavaznak ki. Számos más, esetenként elég mókás lehetőség is van. Előfordul például olyan szerep aki eleve meg szeretne halni, ezért ha a falusiak kiszavazzák, akkor ez a szereplő nyeri meg a játszmát. Ha viszont nem speciális karakter, vagy vérfarkas esik ki a játékból, akkor a farkasok győzelmével ér véget a játék.

Összegzés, ajánlás

Fontos kiemelni, hogy a játék az eredeti Ultimate Werewolf rövid változataként fogható fel. Ebben a játékban 1 szavazásról döntenek a játékosok, ami mindenképp meghatározza a játék végkimenetelét, ezért is lehet lejátszani körülbelül 10 perc alatt egy meccset. A lényegi különbség a két változat között leginkább a játékhosszban és a grafikában leledzik. Éppen ezért a játékot azoknak ajánljuk akik ténylegesen egy ilyen egylövetű, nagyon rövid parti játékot keresnek. Akik hosszabb izgalmakra vágynak, de maradnának a témánál, azoknak az Ultimate Werewolf lehet a megfelelő választás.

A játékhoz tartozó app csak a magyarországi google play-en érhető el ingyenesen.

Szabálykönyv

Angol nyelvű szabálykönyv

Forrás: Szellemlovas
Egy felhasználó és 28 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 4 800 Ft-tól
 • 29 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Blöff, Horror, Partijáték, Következtető
Mechanizmus: Váltakozó képességek, Szavazás, Szerepjátszás, Áruló, Rejtett szerepek, Roles with Asymmetric Information

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

A Rettegés Éjszakája: Vérfarkaskomoroczy.csilla

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

4 embernek nem annyira szórakoztató, inkább kisebb nagyobb társaságnak ajánlom, nem családnak. Party játék, oda viszont kiváló. Hiánytalan, sérülés mentes. Átvehető személyesen Budapesten, Lisznyai utca és környéke, illetve posta, Foxpost megbeszélhető. Csere nem érdekel.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

A Rettegés Éjszakája: Vérfarkas társasjáték videók (12)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • godzsakattila

  2021-05-24 21:00:43

  Jaj és majdnem elfelejtettem, amit a Csalafinta Bandita kapcsán írtam, az ide is áll. Az egyébként jó vastag anyagú kartonból készült "karatkerkártyák" gyorsan kopnak ha huzigálva vannak az asztalon és nem felemelve majd át rakva (főleg, ha a "mozgassátok meg magatok előtt a kártyáitok" parancsra reszelgetik egyesek az esetleg nem teljesen sima felületű asztalon. Azonban, ha átkenjük átlátszó körömlakkal, akkor az nagyban növeli a képek védelmét. Érdemes már az elején átkenni mindegyiket és akkor jobban ellenállnak a kopásnak.

 • godzsakattila

  2021-05-18 21:53:24

  Gyilkosos, maffiázás hangzottak el itt. Mi "alszik a város" néven ismertük a játék ősét/alapját. Én nem szeretem a technológia ötvözését a társassal, de ehhez az aplikáció nagyon jó. Tényleg kiküszöböli a mesélő szerepét (mindenki élvezheti a játékot játékosként) és jól fogja az emberek kezét, vezeti őket szinte nincs szabály amit tanulni kellene, mert elhangzik minden a játék közben. Tényleg iszonyat rövid, ámde annál élvezetesebb partikat lehet vele futni, ha előkerül hosszú ideig játszik vele az ember annak ellenére, hogy mondjuk 8 perc egy menet. A hangeffektek is nagyon jó aláfestést biztosítanak a mesélő hangja nagyon jó. A karakterek is ötletesen vannak kitalálva, ajánlom mindenkinek. Egy hátránya van, hogy szerintem az a ráírt 3 főtől kitétel felejtős, legalább 5 ember kell, hogy izgalmas legyen.

 • Crospieler

  2021-03-17 18:42:45

  Jó kis partyjáték. A témája is ideális ehhez a műfajhoz. Főleg a fiatalabbak szeretik, élvezik kitalálni, hogy ki lehet a vérfarkas, és szeretik a manipulációt/hazudozást :D

  Jó ötlet az okostelefonhoz is letölthető alkalmazás, ami azért rendesen megkönnyíti a játékmenetet. Így szinte nincs szükség moderátorra.

  Tapasztalatom szerint vszont sokaknak nem jön be, főleg azoknak akiknél a komfortzónájukon kívül esik az, ha hazudniuk kell. Márpedig ha valaki a vérfarkas lapot kapja, akkor rá van kényszerítve erre. Ezeknek az embereknek talán a Nottingham bírája jobban bejönne.

  Alap áron kicsit drágának tartom, ha figyelembe veszem, hogy milyen kevés kmponens jár hozzá. Ill. viszonylag gyorsan kopnak a rajzok is a lapkákról.

  Összességében viszont egy jó partyjáték. Ha valakinek nem okoz gondot az, ha egy játékban hazudnia kell, akkor ajánlom a vérfarkast.

 • Merse

  2021-01-08 16:24:17

  A Vérfarkas modernizált változata a titkos szerepes játékok ősének, a sokak által jól ismert maffiázásnak. A maffiázás gólyatáborok és iskolai kirándulások kedvelt játéka, amit lényegében akárhányan játszhatnak, és rengeteg beszélgetés van benne, így tipikus tábori játék, azonban van néhány gyenge pontja. Például nagyon nagy élményt ad, de nagyon hosszú tud lenni, miközben kiesnek játékosok. Ha például az első éjszaka megölnek, akkor nem igazán tudod élvezni a játékot. A másik hátrány, hogy kell egy mesélő, aki nem játszik.

  A Vérfarkas ezeket mind megpróbálja kiküszöbölni: a maffiázással ellentétben, ahol a gyilkosokat mind meg kell ölni, és a játék nagy társasággal nagyon hosszan is elhúzódhat, itt elég egyetlen vérfarkast megölni, és egy éjszaka után vége a játéknak, ráadásul ha mindenki becsületesen játszik, akkor a kellékek segítségével a játékmenet kiküszöböli a mesélőt, vagy applikáció segítségét is igénybe lehet venni ehhez (amihez a hozzáférést a játékkal együtt kapod). A Vérfarkasban a szerepek sokfélék lehetnek, ezeket persze érdemes jól megismerni, különösen akkor, ha vérfarkas vagy. A játék lényegében csak a szerepkártyákból áll, és néhány segítő korongból, ezeket kis dobozban bárhova könnyen el lehet vinni.

 • harnos.szilvi

  2020-05-01 10:33:33

  Egy játék, amihez nagyon sokat hozzátesz az applikáció. Segítségével mindenki aktívan részt vehet a játékban, és szépen végigvezet a játékon. Személyre szabható, kiválaszthatjuk az aláfestő zenét például,ami azért is jó, mert megalapozza a borzongató hangulatot és elnyomja a motoszkálások hangját. Kiválaszthatjuk, hogy melyik karakterek vannak játékban, és könnyen használható. És külön pirospont, hogy nem muszáj használni az appot, aki idegenkedik tőle,az ki is hagyhatja a használatát.

  A játék egyébként gyors és egyszerű, lehet benne blöffölni, összezavarni a többieket.

  Többen jobb játszani, egyszerű és nagyszerű, de nem lett kedvenc.

 • Martin92

  2020-03-15 11:26:16

  A klasszikus "gyikosos" (ki milyen néven ismeri) játék felturbózott változata, több különleges képességű karakterrel.

  A mesélő (passzív) szerepét kiváltja az applikáció és végre teljes értékű játékosként vehet rész benne. Ezzel kiszűri az emberi hibákat (pl.: mesélő rámosolyog valakire véletlen, akinek fontosabb karaktere van vagy amikor ébreszti az adott karaktereket feléjük fordulva szólítja őket, ami segítséget jelenthet.) A karakterek szólítása közben folyamatosan megy a zene, így nehezebb a hallásunkra támaszkodni. Illetve egy hatalmas plusz pont, hogy magyar nyelven is elérhető a program is hozzá.

  Az appban külön beállíthatóak, hogy milyen karakterek játszanak, valamint méri az időt is (ébredés után), így nem lehet felesleges elnyújtani a játékot. A klasszikus után először nekem kicsit furcsa volt, hogy csak egy kört játszunk, de pont ez miatt lesz rövid a játék.

  Szerintem ez azon ritka társasjátékok egyike, aminek kifejezetten jól áll és hozzátesz a játékélményhez az applikáció használat. Fontos, hogy e nélkül is ugyanúgy játszható a játék, igaz akkor szükség van egy mesélőre.

  Aki szereti ezt a műfajt, annak csak ajánlani tudom. (Még azoknak is, akik ódzkodnak az applikációktól társas témában.) Jobb ha többen játszanak vele, öt fő alatt annyira nem jön át az élmény.

Az A Rettegés Éjszakája: Vérfarkas társasjáték és kiegészítői (12)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  10 perc
 • Játékosok:  3 - 10
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Ted Alspach, Akihisa Okui
 • Illusztrátor:  Gus Batts
 • Kiadók:  Ravensburger Spieleverlag GmbH, White Goblin Games, Bézier Games, Inc., Lacerta, HaKubia, UBO CnC, Viravi Edicions, Siam Board Games, Playfun Games, Reflexshop Kft, Outland, Popcorn Games, Rawstone
 • Elérhető nyelvek:  katalán, kínai, dán, holland, angol, finn, francia, német, magyar, Korean, norvég, lengyel, spanyol, svéd, thai

Alternatív nevei


Kiadások

 • English first edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 13.5 cm x 17.5 cm x 4.3 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • French first edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 13.5 cm x 17.5 cm x 4.3 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • German first edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: német
  • Méretek: 13.5 cm x 17.5 cm x 4.3 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Catalan edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: katalán
  • Méretek: 13.5 cm x 17.5 cm x 4.3 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Dutch first edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 13.5 cm x 17.5 cm x 4.3 cm
 • Dutch second edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: holland
 • English second edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 17.2 cm x 13 cm x 3.7 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • German second edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: német
  • Méretek: 11.2 cm x 13.3 cm x 4.7 cm
  • Súly: 0.4 kg
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 13.5 cm x 17.5 cm x 4.3 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Traditional Chinese first edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 13.2 cm x 17.5 cm x 3.8 cm
 • English third edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 13.2 cm x 17.5 cm x 3.8 cm
  • Súly: 0.1 kg
 • French second edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: francia
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: lengyel
 • Thai edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: thai
  • Méretek: 13.2 cm x 17.5 cm x 3.8 cm
  • Súly: 0.1 kg
 • English fourth edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 17.5 cm x 13.2 cm x 3.8 cm
  • Súly: 0.1 kg
 • English fifth edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 12.7 cm x 16.5 cm x 3.8 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 13.2 cm x 17.5 cm x 3.8 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 13 cm x 17.2 cm x 4 cm
 • Nordic edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: dán
 • Ravensburger Dutch edition 2021
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: holland

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) A Rettegés Éjszakája: Vérfarkas társasjátékhoz