Pandemic: Pengeélen
Pandemic: Pengeélen
Pandemic: Pengeélen
Pandemic: Pengeélen
Videó beküldése

Pandemic: Pengeélen

Kiegészítő, 2016
Értékelem!

Ez a játék a Pandemic és a Pandemie: Uitbreiding "De Generalist" kiegészítője.

A Pandemic: Pengeélen egy közepesen összetett kiegészítő a Pandemic társasjátékhoz, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 perc. Az alapjátékot az Év Játékának jelölték 2015-ben (Magyar Társasjátékdíj) és 2009-ben (Spiel des Jahres), illetve ezekben az években több, összesen 9 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a...

A Pandemic: Pengeélen egy közepesen összetett kiegészítő a Pandemic társasjátékhoz, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 perc. Az alapjátékot az Év Játékának jelölték 2015-ben (Magyar Társasjátékdíj) és 2009-ben (Spiel des Jahres), illetve ezekben az években több, összesen 9 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága ellenére, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít az akció pontok, a kollekció gyűjtés, a kereskedés, a váltakozó képességek és a visszatartott információ mechanizmusokra.

A Gémklub leírása:

Az izgalom négy új oldala - még közelebb a világvége!

A Pandemic megjelenése óta lelkes rajongótábort gyűjtött, mind a családok, mind a játékfüggő gémerek körében. (Aki nem találkozott még a játékkal, annak ajánlom korábbi cikkünket.)

A Pandemic: Pengeélen címmel most magyarul is megjelent kiegészítő új szintre emeli ezt a küzdelmet: mostantól borotvaélen táncol a világ, és hogy a négy kihívás közül melyikkel (vagy melyikekkel) szeretnénk szembenézni, csak rajtunk áll!

Első szín: a vörös (virulens törzs)

Az első modul, amely a játékot felpörgetni, illetve bonyolítani hivatott, a virulens törzs. Ez a játékmód kiemeli a négy vírus egyikét, és a járvány kitörésekor annak az egy vírusnak a terjedését fokozza. Ehhez a régi járványkártyákat félre kell tegyük, és a vörös színű virulens járványok közül kell a pakliba kevernünk a hétből - gyakorlottságunktól függően - négyet, ötöt vagy hatot.

Hogy mire képes egy virulens törzs? Például ha még nem fejlesztettük ki az ellenszérumát, elképzelhető, hogy eggyel több megfelelő színű városkártyára lesz szükség hozzá. Vagy ha olyan városban állunk, ahol már felütötte fejét ez a betegség, addig nem mehetünk tovább, amíg legalább egy kockát le nem veszünk - azaz veszítünk egy akciót. Vagy járvány kitörésekor nem egy, hanem két mezővel kell a kitörésszámlálót előrébb tolnunk…

Második szín: a lila (a mutáció)

Ebben a kihívásban az eddigi négy vírus mellé kapunk még egy ötödiket: a lilát. Ebből csak 12 kocka van, és a játék megnyeréséhez elég lehet az eredeti négy vírus szérumának kifejlesztése - de ehhez az összes lila kockát is le kell vegyük a térképről… Azért a lila ködre van esély: nem csak a két fertőzéskártya és a három eseménykártya ad esélyt ennek a színnek a terjedésére. Ha olyan város fertőzéskártyáját fordítjuk fel a fertőzésszakaszban, amelyen már van lila, automatikusan két kocka kerül oda: a város saját színét viselő, és persze kedves mutációnk.

Az említett kártyákon felül kapunk még ehhez a módhoz egy szérumot, illetve két térképkiegészítőt. Mi döntjük el, ezek közül melyiket használjuk fel: a kártya ideiglenesen ad helyet az ötödik ellenszernek, míg a matrica végleg rányomja kis polipoid bélyegét a táblára…

Harmadik szín: a sárga (új szerepkártyák)

Atlanta nem hagyja a világot a sorsára: újabb szakemberek képzésével segíti a világ krízis megoldását. A kézenfekvő extrákon túl (mint például az Általános szakértő, aki négy helyett öt akcióval bír) van pár igen fifikás darab. A Helyszíni kutató például egy akcióért cserébe levehet egy víruskockát (vagyis gyógyít) körönként egyszer, de nem a készletbe teszi vissza azt, hanem a szerepkártyájára. Az azonos színű szérum kifejlesztésekor három kockát két játékoskártyára cserélhet be - ez azért klassz, nem?

Negyedik szín: a zöld (a bioterrorista)

Van a hét új szerepkártya között egy kakukktojás is: a bioterrorista. Ez igazi nagy csavar a játékban: ő ugyanis ellenünk fog játszani! Neki minden játékos köre után jár három akció (igaz, ebből egy csak egy szomszédos városba való utazás lehet).

És hogy mivel tehet nekünk keresztbe? Ő a lila víruskockákat terjeszti, ide-oda utazgatva a Földön, ráadásul ha nem repül, bábuját nem köteles mozgatni, nem tudjuk, hová lépett. Nyomait azért látjuk, ugyanis a tartózkodási helyén jelenhet meg a lila vírus. Vagy bárhol máshol, ehhez viszont egy fertőzéskártyát kell eldobnia. Igen, ő a fertőzéskártyák paklijából húz, ezekkel utazik és fertőz. És ezekkel menekül el - őt ugyanis egy akció árán fogságba lehet ejteni, ha velünk egy városban áll!

Vagy akár egy kutatólaboratóriumot is megsemmisíthet (szabotázs!), na persze csak szabadlábon. Ez a galád húzás alapjaiban boríthatja fel terveinket.

A nemzetközi helyzet fokozódik!

A Pandemic Pengeélen azért nagyszerű kiegészítő, mert nem csak olyan modulokat tartalmaz, amelyek az eredeti játék hangulatát fokozzák, színesítik. A bioterrorista akcióival gyakorlatilag egy teljesen új játékélményt kapunk, és rosszmájú játékostársaink is kiélhetik végre magukat…

Emellett az új kiegészítő kellékeken (mint a bioterrorista naplója) túl a doboz öt kis petricsészét is tartalmaz - így az alapjáték víruskockáit is praktikusabban tudjuk tárolni, sőt, a játék előkészítését és használatát is megkönnyíti, meggyorsítja.

Forrás: Gémklub
Ez társasjáték akciósan elérhető!
 • 6 680 Ft-tól
 • -21%-1 777 Ft

Beágyazás már oldalra


A fenti modul beágyazásához, csak be kell szúrdnod az alábbi kódot az oldalra:

<a href="https://tarsasjatekok.com/tarsasjatek/pandemic-2008/kiegeszito/pandemic-pengeelen-2009" target="_blank" data-bgapp="boardgame">
  Pandemic: Pengeélen társasjáték kiegészítő<br>
  Tarsasjatekok.com - Magyarország társasjáték keresője! A társasjáték érték!
  <script>
    (function(i,s,o,g,r,a,m){
      ((g in o)&&('init' in o[g])&&o[g].init())||(a=i.createElement(s),a.src=r,
        a.async=1,m=i.getElementsByTagName(s)[0]);a&&m.parentNode.insertBefore(a,m);
    })(document,'script',window,'BGapp_module','https://tarsasjatekok.com/lib/bg.min.js');
  </script>
</a>
Mielőtt a használod a fenti kódot, kérlek olvasd és fogadd el az ÁSZF-ben leírtakat!

Kategória: Sci-Fi, Kiegészítő, Környezet, Orvosi
Mechanizmus: Akció pontok, Kollekció gyűjtés, Kereskedés, Váltakozó képességek, Visszatartott információ, Szövetségek, Kooperatív, Pakli tervezés, Pontról pontra mozgás

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézzed meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézzed meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Pandemic: Pengeélen társasjáték videók (10)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • csok.a.nna98

  2020-06-14 09:08:42

  Mindig, amikor a családban játszottunk a Pandemicet egy bajunk volt vele, hogy csak négyen lehetett játszani, aztán megtaláltuk a Pengeélen kiegészítőt és nemcsak, hogy öten tudunk játszani még egy csomó csavart is behozott a játékba.

  Az alapjátékot annyiszor játszottuk, hogy már-már alig volt olyan játszma, amit elvesztettünk volna, nem számított, hogy hány fertőzéskártyát tettünk bele. És így indultunk neki a Pengeélennek is, mondtuk, hogy “hát az alap játékban is 6 fertőzéskártyával megnyerjük, akkor ez is menni fog annyival!” Hát nem ment! Tesz rá egy pluszt a virulens törzzsel, hogy ha nem figyelünk, egyik pillanatban még azt mondjuk, hogy nem lesz itt semmi gond, a következő két körben meg elveszítjük a játékot. És ekkor még bele se tettük a mutáció kártyákat!

  Az a jó benne, hogy nem az van, hogy kapunk egy kiegészítőt és akkor egy pontban változik a játék, hanem ezzel három újfajta játékot is játszhatunk, amiket lehet keverni az alapjátékkal, és egymással is, ezáltal még izgalmasabb és változatosabb lesznek az egymás után lejátszott menetek.

  A játékhoz tartoznak új szerepkártyák is, amik nagyon jó új képességekkel rendelkeznek, de mégse érezni azt mellettük, hogy a “régiek” képességei semmit nem érnek.

  A másik nagy vágyunk az volt, amikor még csak az alap Pandemic-el játszottunk, hogy mindenki együtt volt és nincs egy “gonosz”, aki keresztbe akar tenni a csapatnak. Erre ebben a játékban megismerkedünk a bioterroristával, aki pontosan az előbb leírt szerepkört tölti be. Nagyon furcsa volt nem a csapattal lenni, hanem ellenük, de mindenképpen érdemes legalább egyszer kipróbálni.

  Ami még nagyon sokat ad a játékélményhez és a játék kinézetére, hogy minden vírushoz kapunk egy petricsészét, így a zacskó helyett, most onnan lehet kivenni a víruskockákat, ami tényleg megadja egy labor hangulatát.

  2019 nyarán nagyon sokat játszottunk vele, de egyetlen egy menetet sem nyertünk, reméljük nem ezzel a pocsék játékunkkal vonzottuk be a koronavírust. :-D

 • Herdd

  2019-05-24 21:32:18

  Ha csak egy kiegészítő kell a pandemicnek akkor az ez.

A Pandemie: Uitbreiding "De Generalist" társasjáték és kiegészítői (1)

A Pandemic társasjáték és kiegészítői (7)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  45 perc
 • Játékosok:  2 - 5
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Nyelvfüggőség:  Közepesen nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Thomas Lehmann, Matt Leacock
 • Illusztrátor:  Josh Cappel, Régis Moulun, Hans-Georg Schneider, Chris Quilliams, Tom Thiel
 • Kiadók:  Pegasus Spiele, Z-Man Games, Hobby Japan, Devir, Lautapelit.fi, Albi, Quined White Goblin Games, Filosofia Éditions, Lacerta, HomoLudicus, Bergsala Enigma, MINDOK, Wargames Club Publishing, Gém Klub Kft., Lifestyle Boardgames Ltd, Asterion Press, Jolly Thinkers, Zhiyanjia
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, finn, francia, német, magyar, olasz, japán, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, svég

Alternatív nevei


Kiadások

 • Chinese first edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 19.8 cm x 19.8 cm x 3.2 cm
 • English first edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.2 cm x 22.2 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • French first edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: francia
 • German first edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: német
  • Méretek: 18.9 cm x 27.3 cm x 6.5 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Japanese first edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: japán
 • Dutch first edition
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: holland
 • English first edition, second printing
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.2 cm x 22.2 cm x 5.1 cm
 • Pandemic: On the Brink
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: finn
 • English second edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
  • Súly: 0.4 kg
 • French second edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
 • German second edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: német
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 22 cm x 30.5 cm x 4.5 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
 • Japanese second edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
 • Polish edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 22.4 cm x 30.6 cm x 4.8 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Dutch second edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
 • Chinese second edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: kínai
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
 • Romanian edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: román
  • Méretek: 22.4 cm x 30.5 cm x 4.7 cm
 • English third edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Pandemic: Pengeélen társasjátékhoz