Cluedo
Cluedo
Cluedo
Cluedo
Videó beküldése

Cluedo társasjáték

társasjáték, 2012
Értékelem!

A Cluedo egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 40 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a forgass és mozgass és a kockadobás mechanizmusokra. Cluedo társasjáték, amely megkerüli a szabályokat! Mi az, amivel még...

A Cluedo egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 40 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a forgass és mozgass és a kockadobás mechanizmusokra.

A Gémklub leírása:

Cluedo társasjáték, amely megkerüli a szabályokat! Mi az, amivel még megúszod? Kit tudsz átverni? A jól ismert, ikonikus játék néhány csavarral. Szerinted valaki hazudik? Üss rá a hangjelzőre és állítsd elő az illetőt! Leplezd le ellenfeleid hazugságait a kihallgató-helyiségben! A „Hazugság kártya” pakli használatával a blöffölés gyerekjáték! Járj túl a kihallgatást végzők eszén, két igazság közé rejts el egy hazugságot!

Forrás: Gémklub
Az üzletekben most 50% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 5 000 Ft-tól
 • 39 ajánlat

Kategória: Blöff, Következtető, Gyilkosság / Rejtély
Mechanizmus: Forgass és mozgass, Kockadobás

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Cluedo társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Cluedogviktor88, Gödöllő

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Gödöllő! Az ár tartalmazza a csomagküldés árát is!

The Classic Mystery Game két személyes 2010-es évekbeli verzió. ANGOL nyelvű

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Cluedo társasjáték videók (2)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • a.rita81

  2024-01-22 18:45:36

  Sziasztok! Nincs valakinek felesleges Télikert kártyája a társashoz?

 • Doma

  2021-06-18 17:53:08

  Ketten nem olyan izgalmas kicsit akadozó, de többen játszva remek játék. Mindenkinek ajánlom!

 • godzsakattila

  2021-04-22 14:46:03

  Egyszer még gyerek koromban játszottam vele, amikor alig értettem de tetszett. Sok sok évvel később előkerült az egyik sógorom részéről és leültünk játszani. Az érzéseim vegyesek voltak. Elismerem a játékot, mint jól kitalált és egyedi úttörő, de engem nem nyűgözött le. De pl. a 13 éves fiam még később is emlegette, hogy neki mennyire tetszik, szóval megosztó volt ebbő la szempontból. A sógoromék is szeretik, valamiért velem nem kompatibilis, de ez szerintem se ne ma játéknak se nem nekem a hibám. Egyszerűen nem minden "stílus" fekszik mindenkinek. Így először próbára ajánlanám ezt is, mint a legtöbb játékot vásárlás előtt. De időtálló az biztos, nem sokan tudják, hogy igazi matuzsálem, több dátumot is találtam az első megjelenést illetően (1944 és 1948 közötti dátumokat), de mindenféleképpen több, mint 70 éves a játék :D Szóval le a kalappal előtte (no meg a készítője előtt).

 • mvik19

  2021-04-21 16:58:57

  Pár éve játszottam először Cluedo-t. Hárman voltunk. Onnan kezdve alakult ki bennem a társasok iránti szerelem. Azelőtt nem foglalkoztam a témával. Hihetetlen volt, hogy ennyire új, ennyire más élményt is adhat egy játék, mint amire én emlékeztem. Nagyon egyszerűen tanulható játék. Végig izgalmas. Egyfolytában az jár az ember eszében, hogy az ellenfelek vajon milyen következtetéseket vontak le eddig. Szuper belépő társasjáték. Nagyon sok fajtájával lehet találkozni már és mind ad valami kis újítás újítást az eredeti recepthez.

 • Hobiorsi

  2021-03-20 09:53:29

  Nagyon ügyesen kitalált játék, furfangokkal, csavarokkal. Ami nekem kicsit elvesz az értékéből, hogy ha már legalább egyszer játszottuk, a többi menet felgyorsul, hamar vége. Szívesen nyújtanám tovább, de nem lehet. Ettől függetlenül nagyszerű játék! :)

 • csok.a.nna98

  2020-06-15 16:45:26

  Az egyik barátnőmnél játszottam nagyon sokat ezzel a játékkal. Már akkor nagyon tetszett, hiszen egy izgalmas, változatos játékról van szó. Ezért aztán karácsonyra ezt kértem ajándékba. Nem bántam meg, azóta is gyakran használjuk, mindig élvezet vele játszani.

  A cél, hogy minél hamarabb ki kell találni, ki követhetett el egy gyilkosságot, hol és milyen fegyverrel. Az külön vicces lehet, amikor te vagy a gyilkos, de nem is tudsz róla. Ez sem hátrányt, sem előnyt nem jelent a győzelem szempontjából. Akkor is lehet nyerni, ha te magad találod ki, hogy a te karaktered volt a gyilkos.

  A játék tartalmaz segítség kártyákat, melyeket kihúzva kizárhatunk tetteseket. Ezek a lapok azonban eléggé le tudják csökkenteni a játékidőt és az izgalmat. Előfordult már nálunk olyan, hogy így fedtük fel a helyszínt és a gyilkos fegyvert is már rögtön az első körben. Persze ezekkel a kártyákkal nem kötelező játszani, ha kevésbé szeretnénk, hogy a szerencsén múljon a győzelmünk, akkor ezeket ki is vehetjük a játékból.

  Az is jó ebben a játékban, hogy viszonylag sokan tudunk vele játszani. Ilyenkor kevesebb a kezdésnél kapott információ és több mindenkinél lehet a keresett kártya, de jobb a hangulat, ha többen tudunk vele játszani.

  Én a grafikát is rendkívül igényesnek tartom. A játéktábla egy villa alaprajzát ábrázolja, de olyan részletesen, hogy minden szobában felfedezhető valamilyen rendellenesség (egy felborult váza, egy koszos lábnyom…). Ezek olyan jól el lettek rejtve, hogy nekünk először fel sem tűntek. :D

  Az egyes karakterek olyan háttértörténetet kaptak, amik alapján mindegyik gyanús és bármelyikük elkövethette a gyilkosságot. Nekem a játéknak ez a része különösen tetszett, mert bár magát a játékot nem befolyásolja, sokat elmond a készítők igényességéről.

  Az a hátránya a játéknak, hogy ha egy kártya is elveszik, már nem lehet vele játszani, vagy legalábbis már nem lesz olyan izgalmas, hiszen már alapból kevesebb dolgot kell kizárnunk. Emellett a jelölőlapok sem végtelenek, bár ezt egy kis kreativitással meg lehet oldani. Ha mindenki rajzol magának egy lapot, vagy ceruzával jelölget, akkor egy papír hosszabb ideig is kitarthat.

  A szabályok nagyon egyszerűek, könnyen megjegyezhető, így maga a játék hamar megtanulható. Akár már kisebb gyerekek is játszhatják, bár mivel a játék viszonylag sok gondolkodást és logikát igényelhet, ezt kevésbé tartom szerencsésnek.

  Bárkinek tudom ajánlani, aki szereti a nyomozós játékokat! Szerintem ez egy olyan klasszikus társasjáték, amit mindenkinek ki kell próbálnia legalább egyszer.

 • k.jonathan6

  2020-06-05 00:35:59

  Először egy haveromnál próbáltam ki ezt a játékot pár kőr erejéig. Habár nem játszottunk akkor vele sokat nekem felkelette az érdeklődésem, ezért amikor alkalmam nyílt a megvásárlásához meg is vettem.

  A játék lényege röviden az, hogy te legyél az első, aki kitalálja, hogy ki a gyilkos, mivel ölt és hol. Eléggé laza játéknak mondanám ha nem veszi komolyan az ember, de ha minden apró információt fel akarunk használni a győzelemhez eléggé komoly jelölőrendszert kell kiépíteni a kis papíron (az is segíthet a győzelemben ha ismered másnak a taktikáját, így tudsz következtetni a kérdéseiből).

  A jatékban a szerencse is kiveszi a részét, ezért ha valakinek szerencsésebb "leosztás" jut az kis előnyt élvez a többiekkel szemben. Régebben minden társas estét ezzel a játékkal nyitottunk a családban, viszont ma már nem játszunk vele annyit.

  Szerintem egy kicsit drága a játék ahhoz képest amit ad, mivel 9000 Ft-ból már egy komolyabb társast érdemesebb venni. Azt javaslom, hogy ha valaki teheti használtan vásárolja meg kicsit olcsóbban. Ha valaki egy mély társast keres, akkor nem javaslom ezt a játékot. Inkább azoknak ajánlom akik szeretik az olyan játékot amire nem kell annyira figyelni, közben mehet a "tracsparty" és nem a győzelem az első.

 • egrinorbert

  2020-04-01 20:18:39

  Régen játszottam ezzel a játékkal, vagyis egy régebbi kiadásával de azzal sokat de azóta is emlegettem. Könnyű detektíves, nyomozós játék ahol ki kell találni ki, hol és mivel végzett az áldozattal.

  Egyszerű de szórakoztató elfoglaltság kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Minél többen vagytok annál jobb.

 • keknefelejcs2001

  2020-02-13 23:13:35

  Nagyon jól megállja a helyét party játékként a Cluedo. A barátaimmal és a családommal gyakran vesszük elő, hisz a szabályok könnyen tanulhatóak, és a játék néhány bemelegítő kör után élvezhetővé válik. Rá kell persze jönni a logikájára, de hamar ráérez az ember. Meg van benne a nyomozás varázsa, az átverés lehetősége, a blöff, és a logika kibontakoztatása. Még a kevésbé társasjáték értő ismerőseim is élvezték. Egy régebbi kiadással ismerkedtem, nekem egy újabb van meg, semmi kifogásolni valóm nincs egyikben sem. Kicsit a monopolyra hajaz ugyan a sok különféle kiadással, Harry Potter, Star Wars, Agymenők... de szerintem bármelyik is lesz a befutó a játék lényegén nem változtat. Ez tényleg egy családi játék, nem hardcore társas, de nem is egy monopoly kategória. Tökéletes kikapcsolódás.

 • saxomusic

  2019-07-18 17:34:59

  Alap nyomozós játék. Örök klasszikus, nekem nagy kedvencem. Nem kell más hozzá, csak logika és memória, de engem teljesen le tud kötni. Viszont mindig résen kell lenni, nem szabad engedni, hogy akár egy pillanatra ellankadjon a figyelmünk, nehogy lemaradjunk valamiről. Aki figyelmes, jól tud következtetni és logikusan gondolkodni, annak nagyon szokott tetszeni ez a játék. :) Valahogy nekem a hangulata is bejön.

 • me_dorka

  2019-03-01 23:51:52

  Nekünk egy korábbi kiadás van meg, amit még karácsonyra kaptam, szerintem mindenkinél elfér egy a polcon! :)

 • kchpank1.kv

  2019-02-20 12:46:04

  Lassan a gyermekeim is belenőttek ebbe a játékba, inkább csak miattuk szoktuk elővenni. Izgalmas játék, de ennél vannak sokkal érdekesebb játékok is ebben a műfajban (Pl: Mysterium, bár az kooperatív VAGY a Bűnjelek: Gyilkosság Hongkongban). De a régi hozzá fűződő emlékek miatt nem adunk rajta túl, mindenképpen meghagyjuk a gyűjteményben.

 • soltesz.orsi92

  2019-02-14 15:01:03

  Egy régebbi kiadásával játszottam nagyon sokat és azt szerettem. Izgalmas versenyfutás az idővel, hogy ki oldja meg hamarabb, ki hal meg legközelebb. Mikor volt lehetőségem én is beszereztem, viszont az új kiadással nem vagyok megbarátkozva. Megértem, hogy javítani akartak olyan dolgokon, mint a kiesés meg hasonlók, viszont szerintem így a játék csak veszített.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  40 perc
 • Játékosok:  2 - 6
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Patrick Otley
 • Illusztrátor:  (Uncredited)
 • Kiadók:  Hasbro, Parker Spiele
 • Elérhető nyelvek:  cseh, dán, holland, angol, észt, francia, német, görög, olasz, lett, litván, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, svéd, szlovák

Alternatív nevei


Kiadások

 • Danish edition
  • Kiadás éve: 2000
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 27 cm x 40 cm x 5 cm
 • English/French edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 27 cm x 40 cm x 5 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Danish edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 26.7 cm x 40 cm x 5.3 cm
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 26.8 cm x 40.1 cm x 5.2 cm
 • English first edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 26.7 cm x 39.9 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • English first Edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 26.8 cm x 40.1 cm x 5.2 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: német
 • Greek edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 27 cm x 40 cm x 5 cm
 • Romanian edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: román
  • Méretek: 26.9 cm x 40.1 cm x 5.2 cm
 • Swedish edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: svéd
  • Méretek: 26.8 cm x 40.1 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Hasbro Dutch edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
 • Hasbro English second edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 27 cm x 40 cm x 5.2 cm
 • Hasbro French edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 27 cm x 40 cm x 5.2 cm
 • Hasbro German edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: német
  • Méretek: 26.7 cm x 40.1 cm x 5.2 cm
 • Hasbro German travel edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: német
  • Méretek: 15 cm x 15 cm x 4.2 cm
 • Hasbro Polish edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 27 cm x 40 cm x 6 cm
 • Hasbro Russian edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 27 cm x 27 cm x 4 cm
 • Hasbro Spanish edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 27 cm x 40 cm x 5.2 cm
 • Hasbro English edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 26.7 cm x 26.7 cm x 4.4 cm
 • Baltic edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 26.4 cm x 26.5 cm x 4.2 cm
 • German XL Playmat edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: német
  • Méretek: 6.5 cm x 72 cm x 6.5 cm
 • Hasbro Spanish edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: spanyol
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: orosz
 • English “Card-Revealing Mirror” edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 26.7 cm x 40 cm x 3.8 cm
  • Súly: 1 kg
 • Hasbro English rectangular edition 2018
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 26.7 cm x 40 cm x 4.1 cm
  • Súly: 1 kg
 • Hasbro English square edition 2018
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 26.7 cm x 26.7 cm x 4.4 cm
 • Hasbro English rectangular edition 2020
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 27 cm x 40 cm x 5.2 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • Spanish edition 2020
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: spanyol
 • Czech/Slovak edition
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 27 cm x 40 cm x 5.2 cm
 • Italian edition
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 27 cm x 40 cm x 5 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • Italian edition
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 25 cm x 39 cm x 4.5 cm
 • Portuguese edition
  • Nyelv: portugál

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Cluedo társasjátékhoz