Pandemic: A Labor
Pandemic: A Labor
Pandemic: A Labor
Pandemic: A Labor
Videó beküldése

Pandemic: A Labor társasjáték Kiegészítő

társasjáték Kiegészítő, 2017
Értékelem!

Ez a játék a Pandemic és a Pandemic: Pengeélen kiegészítője.

A Pandemic: A Labor egy közepesen összetett kiegészítő a Pandemic társasjátékhoz, 1 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 - 60 perc. Az alapjátékot az Év Játékának jelölték 2015-ben (Magyar Társasjátékdíj) és 2009-ben (Spiel des Jahres), illetve ezekben az években több, összesen 9 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a...

A Pandemic: A Labor egy közepesen összetett kiegészítő a Pandemic társasjátékhoz, 1 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 - 60 perc. Az alapjátékot az Év Játékának jelölték 2015-ben (Magyar Társasjátékdíj) és 2009-ben (Spiel des Jahres), illetve ezekben az években több, összesen 9 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága ellenére, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít az akció pontok, a kollekció gyűjtés, a kereskedés, a váltakozó képességek és a szövetségek mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Az orvosok nem a terepen végzik a munka minden részét. A legjelentősebb folyamatok a háttérben zajlanak, a labor hermetikusan lezárt ajtói mögött. A betegségek mélyére tekintetek a biztonságos falak közt, miközben a világon tombolnak a fertőzések.
A Pandemic - A labor (In the Lab) játékhoz a játék szükséges.
A labor

A Pandemic második kiegészítője sok apróság mellett hoz egy teljesen új mélységet a játékba a labor megjelenésével. Mint a nevéből is adódik, ez a központi téma, amely a legnagyobb változtatásokat hozza a játék világába. A labor használatával a betegségek gyógyítása sokkal összetettebb és érdekesebb feladat, mint korábban bármikor. Nem elég összegyűjteni öt azonos kockát és a kártyákat, hanem hasznos időt kell eltöltenetek a laborban dolgozva a gyógymódon. Be kell gyűjtenetek a betegségeket, meg kell határozni a felépítésüket, típusukat, majd tesztelnetek kell a gyógyszert és csakis ezek után tudjátok teljesen eltűntetni a Föld színéről a kórt.

Ez az elem nagy változatosságot hoz a játékba, hisz’ a kártyáknak köszönhetően sosem ugyanazokat a betegségeket és szekvenciákat kell meghatároznotok és persze ezek sem mindig ugyanott bukkannak fel. Alapos és megfontolt munkát fog igényelni minden egyes lépés a gyógyítás felé.

Egyedül vagy egymás ellen

Másik új játékmódok a solo játék és a csapatok közti verseny. Ha épp’ nincs kivel játszani, a CDC segítségével egyedül is felveheted a harcot a világ összes betegségével szemben, de ha többen vagytok, akkor akár saját orvosi csapatot is alkothattok megküzdve a többi teammel a hírnévért és persze a világ megmentéséért.

Az apróságok

Mint minden jó kiegészítő, ez is bővíti az alapjáték elemeit. Az új szerepeket ölthettek magatokra, új eseményekkel és kihívásokkal nézhettek szembe. Nincs sok ezekből, de pont elég ahhoz, hogy felfrissítse a korábbi paklikat, ezzel még nagyobb változatosságot elérve.

A doboz tartalma

4 új szerepkártya és 2 átdolgozott, 3 eseménylap, 1 labortábla, 4 bábu, 5 üvegcse, 14 szekvencia lap, 5 referencialap, 12 betegségkocka, 2 mutáció kártya, 2 járványlap, 1 CDC lap, 8 célkártya, 10 bónuszkártya, 3 csapatépület és 14 jutalomjelző.

Értékelés

Az In the Lab megtalálta azt, ami hiányzott az alapjátékból. Az az érzés, hogy nem színes kockák, hanem igazi betegségek ellen küzdötök, ahol be kell vetni a tudományt is a túlélésért. A laborban folyó munka remekül megmutatja azt, hogy ténylegesen hogyan is működhet egy ellenszer kidolgozása. Nem csak a játékmenethez, de a hangulathoz is rengeteget ad az új tábla oly módon, hogy a játék mégsem lesz sokkal bonyolultabb. Kiváló kiegészítő egy kiváló játékhoz!

Angol nyelvű szabálykönyv

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 16% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 6 990 Ft-tól
 • 29 ajánlat

Kategória: Sci-Fi, Kiegészítő, Környezet, Orvosi
Mechanizmus: Akció pontok, Kollekció gyűjtés, Kereskedés, Váltakozó képességek, Szövetségek, Kooperatív, Pakli tervezés, Pontról pontra mozgás, Solitaire

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Pandemic: A Labor társasjáték kiegészítő vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Pandemic: In the Labnemethag, Budapest, KÖKI

Csak személyesen itt: Budapest, KÖKI!

Bontatlan, angol nyelvű kiegészítő a Pandemic alapjátékhoz. (nekünk magyarul is megvan)

1 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Pandemic: A Labor társasjáték videók (5)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • Adney

  2021-05-16 16:17:21

  A Labor főleg a játékváltozatokat bővíti, csak a lila vírus miatt jó, ha megvan a Pengeélen is, de nem muszáj. Ha szeretnél soloban is játszani, esetleg semi-coop játékmódban, ahol csapatok pontokat szerezve győzhetnek, akkor érdemes beszerezni ezt a kiegészítőt. A laborban van külön labor tábla, amin az ellenszereket több lépésen keresztül tudjuk elkészíteni, szerintem ez érdekesebb, mint az 5 lap eldobása. Én a helyedben beszerezném, ha nagyon tetszett az alapjáték :)

 • zkbali

  2021-05-16 12:56:17

  A Labort érdemes beszerezni a Pengeélen nélkül is? Úgy látom, van benne pár elem, ami csak úgy használható, ha a Pengeélen is megvan (virulens törzs kártyák, mutáns vírus).

 • leonidasz

  2020-04-25 12:56:53

  A Pandemic labor kiegésztítőnek köszönhetően, sokkal izgalmasabb lesz a játék. Úgy érzem ezzel a kiegésztővel tényleg teljes lesz a sorozat, ezért ajánlom a beszerzését.

 • lrekasi

  2020-04-12 21:24:20

  Az alapjátékot imádom, a Pengeélen kiagészítőt is. Adódott, hogy ezzel is tegyek egy próbát. Első alkalom, játék vs én 1:0. A labor variánssal játszottam, soloban, de 3 karakterrel. Érdekes csavar a játékon, mert erősen odaköt a labor(ok)hoz, hiszen csak laborban tudsz labor akciót végrehajtani, de valahogy tisztítani is kellene a terepet. A 3 karakterem a Műveleti Tiszt, a Területi Igazgató és a Virológus volt. A MT hasznos volt, mert felépítettem héhány labort szerte a Földön, de sajnos nem a legjobb helyekre, mert nem kalkuláltam bele, hogy a MT az aktuális városával szomszédosokat is tud tisztítani, így inkább 2 vírus terület határára, semmint egynek a közepére kellett volna lerakni a ezeket. Közöttük ugye remekül lehet ingázni. A virológusnak viszont szinte semmi hasznát sem vettem. Volt pár kitörés, és többször majdnem kifutottam egy-egy vírusból... aztán a végén a kártyából, és így buktam. Csak 2 kártyán múlt, és nyerek. De hát a majdnem az pont annyi, mintha a közelében sem lettem volna :-) Na majd legközelebb. Tény, hogy matekosabbá teszi a játékot, és így szárazabbá is. A plusz játéktábla és annak mechanizmusa igényli az erőteljes számolgatás, ami szerintem elnyomja a témát. Így ha valaki ki akarja próbálni, ezt kalkulálja bele. Az alapötlet viszont tetszik, és lehet, hogy jobban működne egy független, átgyúrt játékként.

 • benczikakos

  2019-04-08 15:38:43

  Ha már nagyon megy az alapjáték, akkor ez óriási pluszt ad hozzá, aki teheti szerezze be, nagyon megéri

 • ARduel

  2019-04-08 11:41:47

  Kiváló kiegészítője, egy kiváló játéknak. Mi is nagyon szeretjük, bár csak egyszer sikerült játszani vele!

 • sz-tomy

  2019-04-08 11:04:49

  Ez a kiegészítő, nagyon sokat ad az alapjátékhoz. Nagyon javaslom, a beszerzését.

A Pandemic: Pengeélen társasjáték és kiegészítői (2)

 • Pandemic: Pengeélen társasjáték Kiegészítő

  Pandemic: Pengeélen (kiegészítő) ár: 12 590Ft. Ha úgy gondoljátok, hogy a világ megmentése túl egyszerűvé vált, akkor itt a Pandemic Pengeélen című kiegészítője, amely garantáltan új kihívásokat tartogat a számotokra. Vegyétek fel a harcot az emberiséget fenyegető járványok ellen akár 5 játékossal, vadonatúj eseményekkel és szerepkártyákkal! A küzdelem...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott játékosszám: 4
  • Max. ajánlott játékosszám: 5
  • Min. ajánlott játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Pandemic: Pengeélen társasjáték Kiegészítő 6990 Ft-tól! - 2 felhasználó és 35 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Pandemic: A Labor társasjáték Kiegészítő

  Az orvosok nem a terepen végzik a munka minden részét. A legjelentősebb folyamatok a háttérben zajlanak, a labor hermetikusan lezárt ajtói mögött. A betegségek mélyére tekintetek a biztonságos falak közt, miközben a világon tombolnak a fertőzések. A Pandemic - A labor (In the Lab) játékhoz a játék szükséges. A labor A Pandemic második kiegészítője sok...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Pandemic: A Labor társasjáték Kiegészítő 6990 Ft-tól! - 1 felhasználó és 28 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Pandemic: Szükségállapot társasjáték Kiegészítő

  A Pandemic: Szükségállapot egy közepesen összetett kiegészítő a Pandemic társasjátékhoz. Az alapjátékot az Év Játékának jelölték 2015-ben (Magyar Társasjátékdíj) és 2009-ben (Spiel des Jahres), illetve ezekben az években több, összesen 9 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni....

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Pandemic: Szükségállapot társasjáték Kiegészítő 8965 Ft-tól! - 35 üzlet árulja ezt a játékot!

A Pandemic társasjáték és kiegészítői (7)

 • Pandemic: Pengeélen társasjáték Kiegészítő

  Pandemic: Pengeélen (kiegészítő) ár: 12 590Ft. Ha úgy gondoljátok, hogy a világ megmentése túl egyszerűvé vált, akkor itt a Pandemic Pengeélen című kiegészítője, amely garantáltan új kihívásokat tartogat a számotokra. Vegyétek fel a harcot az emberiséget fenyegető járványok ellen akár 5 játékossal, vadonatúj eseményekkel és szerepkártyákkal! A küzdelem...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott játékosszám: 4
  • Max. ajánlott játékosszám: 5
  • Min. ajánlott játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Pandemic: Pengeélen társasjáték Kiegészítő 6990 Ft-tól! - 2 felhasználó és 35 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Pandemie: Uitbreiding "De Generalist" társasjáték Kiegészítő

  This limited (500 copies) mini-expansion for Pandemic released in the Netherlands by QWG Games. It was available for the first 500 buyers of the base-game. This expansion consists of a new role card (Generalist), a new (grey) pawn and rules for a five player game. The name of the new role is 'de generalist' and she has the ability to take 5 actions instead...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Pandemic: A Labor társasjáték Kiegészítő

  Az orvosok nem a terepen végzik a munka minden részét. A legjelentősebb folyamatok a háttérben zajlanak, a labor hermetikusan lezárt ajtói mögött. A betegségek mélyére tekintetek a biztonságos falak közt, miközben a világon tombolnak a fertőzések. A Pandemic - A labor (In the Lab) játékhoz a játék szükséges. A labor A Pandemic második kiegészítője sok...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Pandemic: A Labor társasjáték Kiegészítő 6990 Ft-tól! - 1 felhasználó és 28 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Pandemic: Szükségállapot társasjáték Kiegészítő

  A Pandemic: Szükségállapot egy közepesen összetett kiegészítő a Pandemic társasjátékhoz. Az alapjátékot az Év Játékának jelölték 2015-ben (Magyar Társasjátékdíj) és 2009-ben (Spiel des Jahres), illetve ezekben az években több, összesen 9 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni....

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Pandemic: Szükségállapot társasjáték Kiegészítő 8965 Ft-tól! - 35 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Pandemic: Promo Roles társasjáték Kiegészítő

  Pandemic: Promo Roles is a two-card promo featuring for use with Pandemic. Each card is double-sided, meaning there are four roles included, two of which you can use in any given game. Card 1: Epidemiologist and Operations Expert Card 2: Generalist and Medic The key difference with these promo characters is they lose health when cubes are added to the city...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Pandemic: GenCon 2016 Promos társasjáték Kiegészítő

  Z-Man Games offered two promotional cards — one role and one event — to their volunteer Z-Force team at Gen Con 2016. Both cards were designed by Michael Young, but Matt Leacock collaborated on development of the cards. The player with the "Z-Force Team Member" role starts the game in Montreal, and for an action, this player can move directly to Montreal...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Pandemic: Survival promos társasjáték Kiegészítő

  Z-Man Games gave away two promotional cards (two roles) to participants in the Pandemic Survival tournament. Roles: 1. Relocation Specialist When you leave a city by any means, you make take: up to 3 Disease cubes and/or 1 other pawn with you to your destination city 2. Crisis Mitigator Take actions each turn according to the number of Disease cubes (of...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  45 - 60 perc
 • Játékosok:  1 - 6
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Thomas Lehmann, Matt Leacock
 • Illusztrátor:  Chris Quilliams
 • Kiadók:  Asmodee, Z-Man Games, Hobby Japan, Devir, Filosofia Éditions, Lacerta, MINDOK, Gém Klub Kft., Lifestyle Boardgames Ltd, Galápagos Jogos, Asterion Press
 • Elérhető nyelvek:  cseh, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, lengyel, portugál, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • French first edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: német
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: japán
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 24.6 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 22 cm x 30.5 cm x 4.5 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 22.1 cm x 30 cm x 14.2 cm
 • French second edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
 • Spanish edition 2020
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 22 cm x 30.5 cm x 5 cm
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: portugál
 • Spanish edition
  • Nyelv: spanyol

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Pandemic: A Labor társasjátékhoz