Pandemic: Pengeélen
Pandemic: Pengeélen
Pandemic: Pengeélen
Pandemic: Pengeélen
Videó beküldése

Pandemic: Pengeélen

Kiegészítő, 2016
Értékelem!

Ez a játék a Pandemic és a Pandemie: Uitbreiding "De Generalist" kiegészítője.

A Pandemic: Pengeélen egy közepesen összetett kiegészítő a Pandemic társasjátékhoz, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 perc. Az alapjátékot az Év Játékának jelölték 2015-ben (Magyar Társasjátékdíj) és 2009-ben (Spiel des Jahres), illetve ezekben az években több, összesen 9 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a...

A Pandemic: Pengeélen egy közepesen összetett kiegészítő a Pandemic társasjátékhoz, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 perc. Az alapjátékot az Év Játékának jelölték 2015-ben (Magyar Társasjátékdíj) és 2009-ben (Spiel des Jahres), illetve ezekben az években több, összesen 9 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága ellenére, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít az akció pontok, a kollekció gyűjtés, a kereskedés, a váltakozó képességek és a visszatartott információ mechanizmusokra.

A Gémklub leírása:

A Pandemic első kiegészítője változatos kihívásokkal! A Pandemic: Pengeélen a világszerte népszerű, kooperatív társasjáték első kiegészítője. Tartalmaz több, az alapjátékba külön-külön és egyszerre is beemelhető modult: a virulens törzs különleges képességekkel ruházhatja fel az egyik vírust; megjelenhet egy ötödik, lila színű is; különleges játékmódként az egyik játékos a többiek ellen dolgozik... és természetesen új szerepek! A játékhoz szükség van a Pandemic társasjátékra!

Forrás: Gémklub
39 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 8 490 Ft-tól
 • 39 ajánlat

Kategória: Sci-Fi, Kiegészítő, Környezet, Orvosi
Mechanizmus: Akció pontok, Kollekció gyűjtés, Kereskedés, Váltakozó képességek, Visszatartott információ, Szövetségek, Kooperatív, Pakli tervezés, Pontról pontra mozgás

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Pandemic: Pengeélen társasjáték videók (9)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • Adney

  2021-05-25 17:27:15

  Hogyha a Pandemic bejött és már túl könnyű legyőzni a vírusokat, akkor talán jobb megéri a Pengeélen kiegészítőt beszerezni, mint a A labor-t. Kapunk egy új, lila színű vírust, amihez kissé más szabályok tartoznak, mint az alapjátékban lévőkhöz. A vírusokat mostantól tárolhatjuk 5 petricsészében, amire akár rá is írhatjuk az adott vírus nevét; illetve a karton tartozék tárolót műanyagra cserélhetjük, melyen minden tartozéknak külön ki van alakítva hely.

  3 új játékmódot kapunk:

  • mutáns vírus kihívás: a lila vírus ellen kell harcolnunk, ami sokkal gyorsabb, kiszámíthatlanabb a többinél
  • virulens törzs kihívás: a játék során derül ki, melyik vírus lesz a virulens, aminek a terjedését az új járványkártyák segítik
  • bioterrorista kihívás: egyik játékos a vírusokat segíti, a többi játékosnak ellene is küzdeni kell

  Mindegyik kihívást kipróbáltuk már, tetszettek. Ha szabály engedi, a kihívásokat együtt is lehet játszani. A bioterrorista kihívást legalább 3 fő esetén lehet játszani, mi 2-en játszottuk, úgy, hogy a "jó" játékos 2 karaktert irányította, így is élvezhető volt. A bioterrorista napló lapjainak száma véges, de fénymásolható/kinyomtatható (a Cluedo-ban lévő jegyzetlapokhoz hasonlítanak).

  Hátránya a Pengeélen kiegészítőnek, hogy a lila vírus további 12 kockáját A labor kiegészítővel kapjuk meg.

 • CSMN07

  2021-05-02 17:06:56

  Összességében csak pozitív értékelést tudok róla benyújtani.

  Nemrég vettük meg ezt a kiegészítőt, de már szinte minden nap játszunk vele. A Pengeélen nagyon sok csavart, változatosságot és rengeteg újfajta élményt visz be az eredeti játékba:

  • Nekünk mind a három játékmód tetszett, főleg a mutáció, de nagyon sokat játszottunk a bioterroristával, és a virulens törzs kihívással is. A mutáció kihívás adja a legtöbbet a játékhoz, egy harmadik vírust, amellyel még el kell bánni a többi négy másik mellett. A bioterrorista kihívásban bioterroristaként, és ellene játszani is fantasztikus, szerintem ugyanúgy megmarad a kooperatív jellege, de egy olyan fantasztikus elemmel bővíti a játékot, amely az alapjátékban nincs meg. A virulens törzs kihívás egy kis egyszerű bővítés, amely nem sokban változtatja a játék menetét, de ezzel is hatalmas élmény játszani, sőt a játékmód még kombinálható az előző kihívással is. Ezeken kívül még egy hetedik járványkártya is jár hozzá.
  • A játékhoz tartozik 7 új karakter, és 8 új eseménykártya. Ezeknek mindegyikét nagyon szerettük, szerintem szuper tulajdonságokat ad hozzá az alap játékhoz és a kihívásokhoz is. A szerepkártyák változatosak, és nagyon izgalmas velük játszani, szinte az eddigi összes játékbeli nehéz, megoldhatatlan problémára megoldást kínálnak. Szintúgy az események is. Persze nem lesz velük elveszíthetetlen, de nélkülük megnyerni viszont szinte lehetetlen.

  Egyszóval szerintem ez egy fantasztikus kiegészítő fantasztikus tulajdonságokkal, lehetőségekkel, melyeket teljes mértékben ki lehet használni.

  Szuper társasjáték, abszolút megéri.😊

 • ghtyshd

  2021-01-21 06:46:10

  Ez az a fajta kiegészítő, aminek jóindulattal is csak azt tudom mondani, hogy csupán fele lett kihasználva.

  Az új vírus (pontosabban mutáció) nagyon sokat ad az alapjátékhoz, hisz minél edzettebb az ember, annál könnyebben győzi le a járványt. De ezzel a plusz bonyolítással elérjük azt, hogy megint úgy érezzük magunkat, mint az alapjáték legelején, kétségbe esetten öl meg minket a járvány.

  Ami nagyon nagy pozitívum: az új járvány két módon beilleszthető: egyrészt van egy öntapadós kis ellenszer ikon, amit fel lehet ragasztani az alapjáték táblájára, DE! a szerkesztők gondoltak azokra is, akik félnek játékaikat "megrontani" és kártya alakba is megtalálható ez a kis fiola jelzés.

  Másrészt az új karakterek sok-sok érdekességet tartogatnak. Nem mondom, hogy jobban, mint az alapjáték szereplői, mert szerintem nem érik el azt a szintet, ennek ellenére kiegyensúlyozott tud lenni a játékosok közti akcióeloszlás.

  Ami szintén egy voááááh pozitívum, hogy a dobozába bele lehet tenni a sima Pandemicet, és ki van alakítva hely mindenfélének. A pakliknak, a kutatóállomásoknak, az ellenszereknek, és még a vírusoknak is. Merthogy itt bizony a víruskockáknak egy nagyon cuki tároló is lett téve, ami nagyon feldobja a játék kinézetét.

  És mi a negatívum? A Bioterrorista! Nem hallottam még olyant, hogy valaki szerette volna, vagy kihasználta volna eme karaktert. Szerencsére a játéknak csak alternatív változata eme gyilkos ember, de mégis eléggé ki van építve a karaktere. Ki van építve hozzá a szabályrendszer, a karakterkártya, kis füzet a jegyzeteihez... mi ezt sose használtuk ki úgy igazán. Néha adtunk neki egy esélyt, de nem jön be, nagyon elviszi a játékot.

  Emiatt kicsit csalódott is vagyok, mert ha lehetne külön kiegészítőként megvenni ezt a bioterrorista nélkül, akkor habozás nélkül lecsapnék rá (mert gondolom akkor az ára is lejjebb lenne). De így meggondolandó, hogy akarok-e saját példányt.

 • csok.a.nna98

  2020-06-14 09:08:42

  Mindig, amikor a családban játszottunk a Pandemicet egy bajunk volt vele, hogy csak négyen lehetett játszani, aztán megtaláltuk a Pengeélen kiegészítőt és nemcsak, hogy öten tudunk játszani még egy csomó csavart is behozott a játékba.

  Az alapjátékot annyiszor játszottuk, hogy már-már alig volt olyan játszma, amit elvesztettünk volna, nem számított, hogy hány fertőzéskártyát tettünk bele. És így indultunk neki a Pengeélennek is, mondtuk, hogy “hát az alap játékban is 6 fertőzéskártyával megnyerjük, akkor ez is menni fog annyival!” Hát nem ment! Tesz rá egy pluszt a virulens törzzsel, hogy ha nem figyelünk, egyik pillanatban még azt mondjuk, hogy nem lesz itt semmi gond, a következő két körben meg elveszítjük a játékot. És ekkor még bele se tettük a mutáció kártyákat!

  Az a jó benne, hogy nem az van, hogy kapunk egy kiegészítőt és akkor egy pontban változik a játék, hanem ezzel három újfajta játékot is játszhatunk, amiket lehet keverni az alapjátékkal, és egymással is, ezáltal még izgalmasabb és változatosabb lesznek az egymás után lejátszott menetek.

  A játékhoz tartoznak új szerepkártyák is, amik nagyon jó új képességekkel rendelkeznek, de mégse érezni azt mellettük, hogy a “régiek” képességei semmit nem érnek.

  A másik nagy vágyunk az volt, amikor még csak az alap Pandemic-el játszottunk, hogy mindenki együtt volt és nincs egy “gonosz”, aki keresztbe akar tenni a csapatnak. Erre ebben a játékban megismerkedünk a bioterroristával, aki pontosan az előbb leírt szerepkört tölti be. Nagyon furcsa volt nem a csapattal lenni, hanem ellenük, de mindenképpen érdemes legalább egyszer kipróbálni.

  Ami még nagyon sokat ad a játékélményhez és a játék kinézetére, hogy minden vírushoz kapunk egy petricsészét, így a zacskó helyett, most onnan lehet kivenni a víruskockákat, ami tényleg megadja egy labor hangulatát.

  2019 nyarán nagyon sokat játszottunk vele, de egyetlen egy menetet sem nyertünk, reméljük nem ezzel a pocsék játékunkkal vonzottuk be a koronavírust. :-D

 • Herdd

  2019-05-24 21:32:18

  Ha csak egy kiegészítő kell a pandemicnek akkor az ez.

A Pandemie: Uitbreiding "De Generalist" társasjáték és kiegészítői (1)

A Pandemic társasjáték és kiegészítői (7)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  45 perc
 • Játékosok:  2 - 5
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Nyelvfüggőség:  Közepesen nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Thomas Lehmann, Matt Leacock
 • Illusztrátor:  Josh Cappel, Régis Moulun, Hans-Georg Schneider, Chris Quilliams, Tom Thiel
 • Kiadók:  Pegasus Spiele, Z-Man Games, Hobby Japan, Devir, Lautapelit.fi, Albi, Quined White Goblin Games, Filosofia Éditions, Lacerta, HomoLudicus, Bergsala Enigma, MINDOK, Wargames Club Publishing, Gém Klub Kft., Lifestyle Boardgames Ltd, Asterion Press, Jolly Thinkers, Zhiyanjia
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, finn, francia, német, magyar, olasz, japán, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, svéd

Alternatív nevei


Kiadások

 • Chinese first edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 19.8 cm x 19.8 cm x 3.2 cm
 • English first edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.2 cm x 22.2 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • French first edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: francia
 • German first edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: német
  • Méretek: 18.9 cm x 27.3 cm x 6.5 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Japanese first edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: japán
 • Dutch first edition
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: holland
 • English first edition, second printing
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.2 cm x 22.2 cm x 5.1 cm
 • Pandemic: On the Brink
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: finn
 • English second edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
  • Súly: 0.4 kg
 • French second edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
 • German second edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: német
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 22 cm x 30.5 cm x 4.5 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
 • Japanese second edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
 • Polish edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 22.4 cm x 30.6 cm x 4.8 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Dutch second edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
 • Chinese second edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: kínai
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
 • Romanian edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: román
  • Méretek: 22.4 cm x 30.5 cm x 4.7 cm
 • English third edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm
 • Spanish edition 2018
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 22.1 cm x 30.5 cm x 4.2 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Pandemic: Pengeélen társasjátékhoz