Concordia: Sestertiussal kikövezett utak
Concordia: Sestertiussal kikövezett utak
Concordia: Sestertiussal kikövezett utak
Concordia: Sestertiussal kikövezett utak
Videó beküldése

Concordia: Sestertiussal kikövezett utak

Társasjáték, 2018
Értékelem!

A Concordia: Sestertiussal kikövezett utak egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 2 óra is lehet. A játékot 2014-ben jelölték a Spiel des Jahres díjára Az Év Gémerjátéka kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a pakli tervezés...

A Concordia: Sestertiussal kikövezett utak egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 2 óra is lehet. A játékot 2014-ben jelölték a Spiel des Jahres díjára Az Év Gémerjátéka kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a pakli tervezés, a kártya húzás, a pontról pontra mozgás, az akció visszakeresése és az advantage token mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Kétezer évvel ezelőtt a Római Birodalom szinte egész Európára és a Közel-Keletre kiterjesztette hatalmát. Ez csak is az egységek törvények, a pénznem és a dinasztiák miatt volt lehetséges. Most rajtatok a sor, hogy egyben tartsátok a birodalmat, és megszerezzétek a hírnevet a dinasztiátoknak az istenek segítségével!

Családi harcok Rómában

A Concordia egy békésebb stratégiai játék, melyben házakat építetek, kereskedtek, politikával foglalkoztok. Célotok minél nagyobb vagyont és hírnevet szerezni tetteiddel a Római Birodalomban. Egyszerre több nemesi család is ezért küzd, egymással versenyezve. Vajon melyik dinasztia írja tovább a történelme a saját főszereplésével?

Hatalmi pozíciók

A játékot kártyákkal irányítjátok. Minden körben ki kell raknod egy személyiséglapot a kezedből. Ezek a kártyák a különböző hatalmasságok, rétegek, munkások figuráit jelképezik, akik a Római Birodalomért tevékenykednek. A kártyák hatásai nagyon eltérőek, melyekből nézzünk meg néhány példát.

Az építész segítségével mozgathatod telepeseidet a táblán. A mozgás után, ha sikeresen beértél a környező városok valamelyikébe, felépíthetsz ott egy házat. A ház költséges, de ha ügyes vagy, hamar sok pénzt és árut termelhet családod számára.

A telepes kártyájával új kolonizáló figurákat helyezhetsz fel a birodalom térképére, vagy akár beszedheted az adót a már meglévő bábuid után. Meg kell fontolnod, hogy melyik akció jövedelmezőbb számodra.

Bővítened is kell a paklidat. Ehhez a konzul kártyáját kell használnod, melynek segítségével megvásárolhatsz egy új lapot a gyűjteményedbe. Számos erősebb, érdekes lappal fogsz szembesülni a „hadjáratod” alatt.
Ahogy telik az idő, egyre erősebb lesz dinasztiátok. A térképen új házak, városok jelennek meg, beindul a kereskedelem, a politika egyre agresszívabbá válik. Előttetek fog megépülni a birodalom.

Az istenek döntenek

Amint megvettétek az utolsó asztalon lévő kártyát vagy valaki megalapította a tizenötödik kolóniáját, a játék véget ér. Jöhet a pontozás.
A személyiséglapok mind egy-egy istenhez köthetők. Valamelyik Jupitert pártolja, valaki Marsot és van aki Vestát. Minél több van egy isten lapjaiból nálad, annál nagyobb szorzót kapnak a pontjaid.
Szinte mindenért pont jár. Eladható áruk, álló építmények, minél több városban van embered, vannak mozgó telepeseid a táblán és így tovább. Legfőképp az számít, hogy az istenektől mennyi támogatást szereztél és így melyik ér több pontot számláláskor.
Aki a legtöbb pontot gyűjtötte össze, az a dinasztia a győztes!

A doboz tartalma

Egy kétoldalas játéktábla, 5 raktártábla, 72 kártyalap, 190 fajelző és rengeteg papírjelző a városoknak, érméknek, pontoknak.

Róma dicsősége

A Concordia egy remek klasszikus stratégiai játék új mechanikákkal mindazoknak, akik nem a hadviselésben látják a problémák megoldását. Ebben a játékban nincs hadsereg, a gazdasági és politikai fölényedet kell kihasználnod a győzelemért. Emiatt a játékosok közötti interakciók száma elég alacsony, igazából csak a blokkolás, a jobb kártyák megvétele okozza az összetűzéseket.
A kártyák szerepe erős, ami a pakliépítés miatt is nagy hangsúlyt kap. Kellemes taktikai lehetőségek rejlenek az erősebb istenek kártyáiért folytatott harcban, valamint az újrajátszhatóságot is ez az elem növeli.

Maga a játék remekül fest az asztalon, ami főleg a nagyméretű, színes térképnek köszönhető, persze a játékosok saját táblái és a kártyák sem maradnak el színvonalban. Ez igaz a bábukra is.
A Római Birodalomnak nem szabad elpusztulnia! Építsétek a dinasztiátokat é tartsátok fenn hatalmát!

Szabálykönyv

Forrás: Szellemlovas
 • 10 290 Ft-tól
 • 11 ajánlat

Beágyazás már oldalra


A fenti modul beágyazásához, csak be kell szúrdnod az alábbi kódot az oldalra:

<a href="https://tarsasjatekok.com/tarsasjatek/concordia-sestertiussal-kikovezett-utak-2013" target="_blank" data-bgapp="boardgame">
  Concordia: Sestertiussal kikövezett utak társasjáték<br>
  Tarsasjatekok.com - Magyarország társasjáték keresője! A társasjáték érték!
  <script>
    (function(i,s,o,g,r,a,m){
      ((g in o)&&('init' in o[g])&&o[g].init())||(a=i.createElement(s),a.src=r,
        a.async=1,m=i.getElementsByTagName(s)[0]);a&&m.parentNode.insertBefore(a,m);
    })(document,'script',window,'BGapp_module','https://tarsasjatekok.com/lib/bg.min.js');
  </script>
</a>
Mielőtt a használod a fenti kódot, kérlek olvasd és fogadd el az ÁSZF-ben leírtakat!

Kategória: Tenger, Közgazdaság, Ősi
Mechanizmus: Pakli tervezés, Kártya húzás, Pontról pontra mozgás, Akció visszakeresése, Advantage Token, Változó setup, Movement Points, Moving Multiple Units

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézzed meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézzed meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Szabálykönyvek (5)

Concordia: Sestertiussal kikövezett utak társasjáték videók (12)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Az Év Gémerjátéka

jelölt, Spiel des Jahres, 2014

Kommentek

Kommentek

 • PlayHoo_95

  2020-04-03 15:31:43

  Nagyon kevés olyan játék van, amelyik ennyire jól gyúr össze ismertebb mechanizmusokat (alapvetően hand-management játék, az alapja a különböző szerepű kártyák kijátszása, ami egy akciónak felel meg - ám egyben gyűjteni is kell a lapokat, miközben vérbeli gazdasági játékként van egy erőforrás menedzsment oldala, ami egy területfoglalás/területbirtoklás mechanizmussal párosul.
  Ami nagyon jó benne, hogy egységesen, egymásba simulva tudnak működni ezek a dolgok, nagyon hamar elsajátítható az alapszabály mégis óriási mélységei van a játéknak, nem egyértelmű a legoptimálisabb stratégia, minden játék után azt érzi az ember, hogy legközelebb jobban csinálna majd, ráadásul azon ritka játékok között van, ami tényleg működik 2-5 fővel is bár nekem 3 fővel tetszett igazán! :)

 • Hobbykarakter

  2020-04-01 10:25:43

  Szia,

  mi szándékosan azért választottuk ezt, mert olyan játékra vágytunk ami ketten is élvezetes lehet és a mechanizmusa is ilyen. Természetesen majd barátokkal is rápróbálunk :) Nagyon köszönöm a válaszod, akkor jól értelmeztük a szabályokat. Jó játékot! :)

 • NoEn

  2020-04-01 10:17:32

  Szia!

  Mi is nagyon szeretjük a Concordiát. Egyelőre csak ketten volt még alkalmunk kipróbálni, de így is élvezetes

  Kérdésedre válaszolva. Igen, minden kártyát vissza kell venned a kezedbe, beleértve azokat is, amiket a fenti sávból vásároltál, tehát többször is lehet használni a vásárolt kártyákat.

 • Hobbykarakter

  2020-04-01 08:59:42

  Sziasztok!

  Tegnap megérkezett a játék nagyon vártuk már. Gyors kibontás és már mehet is a tesztelés. Élveztük az első játékot, tényleg egyszerű és pörgős a menet. Viszont van egy kártya aminek nem tiszta a hatása.

  Tribunus kártya: magát a "Tribunust" is vissza kell vennem a kezembe kijátszása után? Másik kérdés is ehhez kapcsolódik, ha vásároltam a felső sávról egy "Farmer" kártyát, majd később kijátszottam, a "Tribunus" ezt is visszahozza a kezembe? Vagy az csak 1x használatos?

  Nagyon köszönöm előre is :)

 • gombos.marci

  2019-09-22 17:40:31

  kicsit hasonlit a 7 wonders-re - birodalmat kell épiteni, de hosszabb mint a 7 wonders.

  kártyákat használunk minden akcióhoz és eléggé erősen jelen van a map movement és resource gathering aspektus.

  Aki szereti az euro játékokat ahol nincs igazából interakció a játékosok között de mégis stratégiai annak tetszeni fog. Még a 7 wondersben is több az interakció játékosok között :)

 • lakner.balazs92

  2019-08-06 15:33:29

  Egy vérbeli euro játék. Szinte nulla a szerencsefaktor, csak a saját döntéseink, stratégiánk befolyásolja, hogy mennyi pontot szerzünk a játék során. A szabályai sem túl bonyolultak, kijátszunk a kezünkből egy kártyát a dobó paklinkba és a hozzá tartozó akciót végrehajtjuk. Igazából nagyvonalakban ennyi a játék szabály, persze a kártyákhoz tartozó akciókhoz tartoznak apró megkötések.

  Lehetőségünk van a telepesinkkel, hajóinkkal „lépni”, házakat építeni, új kártyát vásárolni, új telepest/hajót felfogadni, nyersanyagokat vásárolni, illetve eladni, akár játékostársaink utolsó akcióját is le tudjuk másolni, valamint egy külön akció a már kijátszott kártyáinkat újból a kezünkbe venni. A játék eszenciája abban rejlik, hogy a megszerezhető győzelmi pontok a kártyák számával egyenes arányba nő, így annál több győzelmi pontot kapunk, minél több kártyával rendelkezünk az adott fajtából.

  A játék hossza nagyjából 90 perc körül mozog, de egyáltalán nem tűnik annyinak játék közben, köszönhetően a kevés holt időnek és a gyors játékmenetnek. Két fővel leginkább a korzika kiegészítőt ajánlom hozzá, az alapjáték térképei kissé „szellősek” 2 főre. 3-5 főre viszont elegendő az alapjáték.

  Mindenképp ajánlott játék az euro fanoknak, ha nem akarsz órákat a szabályok tanulásával tölteni és ha már az első játék után úgy akarsz felállni az asztaltól, hogy rengeteg mindent sikerült megalkotnod, még ha esetleg nem is te nyertél. Nálunk ez e kedvenc euro játék. :)

 • benczikakos

  2019-04-03 12:02:36

  Nagyon örülök hogy megjelent magyarul, baráti társaságunk egyik kedvence

 • c.gergo

  2019-03-30 07:43:55

  Nekem kicsit szűknek tűnt a játék! én kicsit nyögvenyelősnek éreztem a nyersanyag szerzést benne! jó játék, de nálam nem a top

 • renii96renii96

  2019-03-06 17:00:02

  Gyönyörűen kidolgozott játék, ám aki nem szereti a kissé bonyolultabb, 2 órás társasokat, annak nem ez a megfelelő választás..

A Concordia: Sestertiussal kikövezett utak társasjáték és kiegészítői (9)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1.5 óra
 • Játékosok:  2 - 5
 • Ajánlott életkor:  13+
 • Nyelvfüggőség:  Közepesen nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Mac Gerdts
 • Illusztrátor:  Mac Gerdts, Marina Fahrenbach, Dominik Mayer
 • Kiadók:  Rio Grande Games, Heidelberger Spieleverlag, 999 Games, Ystari Games, Egmont Polska, Korea Boardgames co., Ltd., PD-Verlag, Gém Klub Kft., New Games Order, LLC, Cranio Creations, Ediciones MasQueOca, Lex Games, Crowd Games, Playfun Games
 • Elérhető nyelvek:  kínai, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English/German first edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
 • English-only first edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 40.1 cm x 28.7 cm x 5.6 cm
  • Súly: 1.7 kg
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 28 cm x 39.8 cm x 5.3 cm
 • English/German second edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 28 cm x 40 cm x 5.6 cm
  • Súly: 1.8 kg
 • English-only second edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
  • Súly: 1.7 kg
 • Italian first edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 28 cm x 40 cm x 5 cm
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
  • Súly: 1.7 kg
 • Spanish-only first edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: spanyol
 • Spanish-only second edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
  • Súly: 1.7 kg
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 28.5 cm x 39 cm x 5 cm
 • English/German third edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
  • Súly: 1.8 kg
 • English-only third edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
 • French third edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
 • Italian second edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
 • Portuguese/Spanish first edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 28.2 cm x 39.8 cm x 5.3 cm
  • Súly: 1.8 kg
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: kínai
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
 • Portuguese/Spanish second edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 39.5 cm x 28 cm x 5 cm
 • Romanian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: román
  • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 28 cm x 39 cm x 5.2 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Concordia: Sestertiussal kikövezett utak társasjátékhoz