Concordia: Sestertiussal kikövezett utak
Concordia: Sestertiussal kikövezett utak
Concordia: Sestertiussal kikövezett utak
Concordia: Sestertiussal kikövezett utak
Videó beküldése

Concordia: Sestertiussal kikövezett utak társasjáték

társasjáték, 2018
Értékelem!

A Concordia: Sestertiussal kikövezett utak egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 2 óra is lehet. A játékot 2014-ben jelölték a Spiel des Jahres díjára Az Év Gémerjátéka kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció...

A Concordia: Sestertiussal kikövezett utak egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 2 óra is lehet. A játékot 2014-ben jelölték a Spiel des Jahres díjára Az Év Gémerjátéka kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés, a kártya húzás, a pontról pontra mozgás és a pakli építés mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Kétezer évvel ezelőtt a Római Birodalom szinte egész Európára és a Közel-Keletre kiterjesztette hatalmát. Ez csak is az egységek törvények, a pénznem és a dinasztiák miatt volt lehetséges. Most rajtatok a sor, hogy egyben tartsátok a birodalmat, és megszerezzétek a hírnevet a dinasztiátoknak az istenek segítségével!

Családi harcok Rómában

A Concordia egy békésebb stratégiai játék, melyben házakat építetek, kereskedtek, politikával foglalkoztok. Célotok minél nagyobb vagyont és hírnevet szerezni tetteiddel a Római Birodalomban. Egyszerre több nemesi család is ezért küzd, egymással versenyezve. Vajon melyik dinasztia írja tovább a történelme a saját főszereplésével?

Hatalmi pozíciók

A játékot kártyákkal irányítjátok. Minden körben ki kell raknod egy személyiséglapot a kezedből. Ezek a kártyák a különböző hatalmasságok, rétegek, munkások figuráit jelképezik, akik a Római Birodalomért tevékenykednek. A kártyák hatásai nagyon eltérőek, melyekből nézzünk meg néhány példát.

Az építész segítségével mozgathatod telepeseidet a táblán. A mozgás után, ha sikeresen beértél a környező városok valamelyikébe, felépíthetsz ott egy házat. A ház költséges, de ha ügyes vagy, hamar sok pénzt és árut termelhet családod számára.

A telepes kártyájával új kolonizáló figurákat helyezhetsz fel a birodalom térképére, vagy akár beszedheted az adót a már meglévő bábuid után. Meg kell fontolnod, hogy melyik akció jövedelmezőbb számodra.

Bővítened is kell a paklidat. Ehhez a konzul kártyáját kell használnod, melynek segítségével megvásárolhatsz egy új lapot a gyűjteményedbe. Számos erősebb, érdekes lappal fogsz szembesülni a „hadjáratod” alatt.
Ahogy telik az idő, egyre erősebb lesz dinasztiátok. A térképen új házak, városok jelennek meg, beindul a kereskedelem, a politika egyre agresszívabbá válik. Előttetek fog megépülni a birodalom.

Az istenek döntenek

Amint megvettétek az utolsó asztalon lévő kártyát vagy valaki megalapította a tizenötödik kolóniáját, a játék véget ér. Jöhet a pontozás.
A személyiséglapok mind egy-egy istenhez köthetők. Valamelyik Jupitert pártolja, valaki Marsot és van aki Vestát. Minél több van egy isten lapjaiból nálad, annál nagyobb szorzót kapnak a pontjaid.
Szinte mindenért pont jár. Eladható áruk, álló építmények, minél több városban van embered, vannak mozgó telepeseid a táblán és így tovább. Legfőképp az számít, hogy az istenektől mennyi támogatást szereztél és így melyik ér több pontot számláláskor.
Aki a legtöbb pontot gyűjtötte össze, az a dinasztia a győztes!

A doboz tartalma

Egy kétoldalas játéktábla, 5 raktártábla, 72 kártyalap, 190 fajelző és rengeteg papírjelző a városoknak, érméknek, pontoknak.

Róma dicsősége

A Concordia egy remek klasszikus stratégiai játék új mechanikákkal mindazoknak, akik nem a hadviselésben látják a problémák megoldását. Ebben a játékban nincs hadsereg, a gazdasági és politikai fölényedet kell kihasználnod a győzelemért. Emiatt a játékosok közötti interakciók száma elég alacsony, igazából csak a blokkolás, a jobb kártyák megvétele okozza az összetűzéseket.
A kártyák szerepe erős, ami a pakliépítés miatt is nagy hangsúlyt kap. Kellemes taktikai lehetőségek rejlenek az erősebb istenek kártyáiért folytatott harcban, valamint az újrajátszhatóságot is ez az elem növeli.

Maga a játék remekül fest az asztalon, ami főleg a nagyméretű, színes térképnek köszönhető, persze a játékosok saját táblái és a kártyák sem maradnak el színvonalban. Ez igaz a bábukra is.
A Római Birodalomnak nem szabad elpusztulnia! Építsétek a dinasztiátokat é tartsátok fenn hatalmát!

Szabálykönyv

Forrás: Szellemlovas
2 felhasználó és 29 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 10 000 Ft-tól
 • 31 ajánlat

Kategória: Tenger, Közgazdaság, Ősi
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Pakli tervezés, Kártya húzás, Pontról pontra mozgás, Pakli építés, Akció visszakeresése, Advantage Token, Játék végi bónuszok, Változó setup, Auction: Dutch, Movement Points, Hidden Victory Points

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Concordia: Sestertiussal kikövezett utak társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Concordia: Sestertiussal kikövezett utakKether, Budapest (elsősorban Budakeszi út, Széll Kálmán tér, ritkábban Boráros tér, Csepel)

Csak személyesen itt: Budapest (elsősorban Budakeszi út, Széll Kálmán tér, ritkábban Boráros tér, Csepel)!

A kártyák kártyavédőben.

2 érdeklődő


Concordia: Sestertiussal kikövezett utakdozsagergo0, Budapest

Csak személyesen itt: Budapest!

Kétszer játszott

1 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (5)

Concordia: Sestertiussal kikövezett utak társasjáték videók (9)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Az Év Gémerjátéka

jelölt, Spiel des Jahres, 2014

Kommentek

Kommentek

 • Laxativus

  2022-05-10 15:31:02

  Nem véletlenül közkedvelt játék, egyszerűen tanulható és bár megvan a mélysége, sosem átláthatatlanul komplex. Igencsak nehéz a sarokba játszanod magadat, mindig van mit tenned, amivel haladhatsz előre, legfeljebb figyelmetlenséged eredménye egy kevésbé hatékony kör lesz.

  Az egyetlen negatívumok számomra a kártyák és a pontozás, illetve a kettőjük kapcsolata. Nagyon könnyű magyarázni az újoncoknak a játék elemeit és menetét, de egy ponton bizony meg fogják kérdezni, hogy "és pontot hogyan szerzel?" és akkor jön egy röpke, keserű grimasz. Biztosan van, akinek pont ez tetszik benne, de meglehetősen kifacsart és nehezen magyarázható el, néhány játékba beletelik, mire átlátod, hogy miként lehet nyerni, és emellett még azt is eredményezi, hogy a kártyák "fordítva működnek," mint várná a játékos. Az a megérzése az embernek általában, hogy ha van valami, amiben éppen gyenge, akkor arra vásároljon kártyát, hogy kiegyensúlyozza, de itt pont olyan kártyákat akarsz venni, amiben erős vagy, és így nem tudsz szabadulni az érzéstől, hogy pocsékolsz. Például: Van egy rakás búzatermőhelyem, minek vegyek egy kártyát, amivel még több búzát húzhatok be a búzától dagadó raktáramba? Mert az fog sok pontot szülni. Fogod sokat használni? Nem, mert anélkül is érkezik temérdek búza, ahogy a kereskedőtársaid aktiválgatják a területeket. Vagy: fent van az összes telepesem a táblán - melyik kártyát vegyem meg akkor? Azt, amelyikkel könnyen fel tudod helyezni a telepeseidet. Amik már mind a táblán vannak. És lehetőleg az összes ilyen kártyát zsebeljem be. Amik már (szinte) haszontalanok. Mert ebből lesz pont.

  Ettől eltekintve, mint könnyed stratégiai játék, egy új kedvenc. Főleg a játékosszámhoz mérve kissebb térképeken, ahol szorosabban helyezkedünk el és emiatt nagyobb súlyt kap a pénz, viszont cserébe a termelés gazdagabb.

 • blaura

  2022-05-10 08:47:24

  Hétvégén tudtuk kipróbálni öt játékossal társasjátékos klubban. Gondolkodós, számolós euro. Én új játékos voltam, nem ismertem a játékban rejlő lehetőségeket és annak ellenére, hogy úgy láttam, jól állok a végén lemaradtam pontszámokban. Több játék kell, hogy ki tudd egyensúlyozni, hogy a terjeszkedés-építés-kereskedés-kártyagyűjtés hogyan hozza meg a legtöbb győzelmi pontot, melyik istenség gyűjtése mikor kifizetődő, melyik nyersanyag lesz számodra a leghasznosabb. Be fogom szerezni.

 • Mixike

  2022-01-17 11:17:15

  A hétvégén próbáltuk ki. Nagyon jó élmény volt. Igazi euro játék, leszámítva, hogy alig tudod előre számolni a pontokat. A sajátjaidat még tudod, de a többiekét nem. Szóval kb a szerencsére bízod, hogy a végén neked lesz-e több pontod vagy az ellenfélnek. 5 játékossal próbáltuk, elsőre hatalmas a downtime. Ha nem csupa gamerrel játszod, akik képesek meghozni a döntéseket addigra mire rájuk kerül a sor akkor felejtsd el. Nem fogod élvezni, hogy 10-12 perc mire újra léphetsz egyet, addigra az életed megunod. Esetleg úgy lehet élvezetes ha a társaságból 2 gamer egymás mellé ül, és ők szimultán egy másik játszanak emellett. Úgy nem zavar a downtime. Egyébként szerintem egy kivételesen jó játék. Ajánlom az euro szerelmeseinek.

 • Syl

  2021-12-21 13:33:32

  Ár/érték arányban remek játék, gyakorlatilag megunhatatlan, gondolkodós darab. A dizájn so-so, de lehet találni hozzá kapaszkodót. Hátrány: nagy játéktábla, asztalt kell hozzá nyitni. De hát annyi baj legyen!

 • vacogi

  2021-10-18 16:56:06

  A zord külső ellenére ez a játék szinte tökéletes. Elsőnek nagyon egyszerűnek tűnik, de hamar rájöttünk, hogy több benne a lehetőség, mint gondolnánk. Nagyon kedveljük, családilag is, a 12 éves fiamnak az egyik kedvence és nagyon jó is benne. Ha hárman játszunk, nekem nem nagyon jut kártya, pedig azokkal lehet igazán sok pontot szerezni.

 • ronaiheni

  2021-09-04 20:24:19

  Ma játszottuk ketten először. Agyégetés. Első pillanatban soknak tűnik a lehetőség , aztán ahogy halad a játék rájössz nem mindegy milyen sorrendben játszod ki a kártyákat.Ketten nem nagyon lépsz a másik tyúkszemére , de azért figyelni kell kb. mit csinál az ellenfél , mert játék közben nem tudod mennyi pontod lehet . Egy jó kártyakombóval az istenek sok extra pontot adnak. Több főnél elég szűkös lehet a játék. Nagyon tetszett ennek ellenére, biztos sokáig nagy kedvenc lesz .

 • hadhaz.sandor

  2021-07-29 22:31:19

  A játék legnagyobb erénye a könnyű taníthatóság, de mégis agybizsergetően mély. Easy to learn, hard to master.

  A "trading in the mediterranean" téma az egyik legelcsépeltebb a társasjátékok világában, de még ebben sem igazán tocsog a játék. Egyet kell értsek az előttem szólóval, ez a játék nagyon hamar monotonná és szárazzá válik. Cserébe legalább pörgős, nem kell sokat várni a játékosokra, de azért 4 főnél többel nem szívesen játszanám.

  Amit viszont nem tudok megbocsátani a játéknak, az az asztalkép. Nem csak simán unalmas, hanem kifejezetten ronda. Mennyi jó példa van izgalmas kártya designra hasonló témában (Dicsőség Rómának, Santorini, Birodalmi telepesek) és nem tudom nem ezekhez hasonlítani. A magyar kiadás dobozmérete előtt pedig értetlenül állok. Ha már nem tudtak szebb borítót rajzolni, miért kell a szabvány kétszeresében néznem?

 • gelupapa

  2021-07-29 10:55:15

  Könnyen tanulható mégis mélyebb tartalmat rejtő játék. Számomra 1 óra után előjön a monotonitás érzése és ez miatt (is) túlértékeltnek találom. Az alapjátékban szerintem 2 főre túl nagy térkép úgyhogy valamelyik kiegészítővel működik leginkább, 5 fővel meg már erősen nézegeti az ember az óráját. Azoknak mindenképp ajánlott akik partijátékok után mélyebb vizekre szeretnének evezni, mert nagyon jó nyitó a stratégiai játékok világába.

 • nemi92

  2021-04-11 13:40:14

  A napokban megérkezett hozzám is ez a játék, és tegnap sikerült is feleségemmel kipróbálnunk. Előtte napokban videókat néztem róla és áttanulmányoztam az amúgy mindössze 4 oldalból álló játékszabályt. Nagyon jól össze vannak foglalva a kártyákkal és a játékmenettel kapcsolatos tudnivalók.

  Picit féltem a játéktól az elején, de annyi jót hallottam róla, hogy végül mégis csak úgy döntöttem, hogy beszerzem, de nem is bántam meg.

  A játék elején picit úgy éreztem, hogy nehezen találom a helyem. Több módon is lehet gyp-at szerezni a játék alatt, így nem igazán tudtam első körben, hogy mire is menjek rá. Az elején elég nagy agyalást jelentett, hogy akkor hol és hogyan is tudom megszerezni a szükséges nyersanyagokat. Ahogy egyre jobban belemélyedtünk, kezdtük egyre inkább megérezni a játék flowját és gyorsan beletanultunk, hogy akkor melyik lap mit is nyújt a számunkra. Ezt segítette az is, hogy a lapok mindig visszakerültek a kezünkbe, újra és újra kijátszva azokat.

  Az első játszmánk 2 óra körülire sikerült, de igazából tanuló körnek fogtuk fel ezt a kört. Tényleg nagyon nagy mélysegei vannak a játéknak, megdolgoztatja az ember agyát. Én minden percét élveztem így elsőre. Biztos, hogy fix helye marad nálunk, már most imádom! Nem csoda a sok pozitív visszajelzés mindenfelől! Próbáljátok ki, bátran ajánlom! Szuper!!

 • KIRALYJ

  2021-01-06 09:03:57

  Ideális családi játék! Szeretem, hogy nem kizárólagosak a területszerzések (más is beépülhet ugyanoda), így nem fordulhat elő, hogy már az elején azt érzed, elhibáztam a taktikát a rossz terjeszkedéssel.

  A pontozás annyira "bonyolult", hogy elveszi a kedvet a számolgatástól, ami szerintem megöli a hangulatot, legalábbis nem szeretem nézni, ha a másik görcsösen matekozik és tulajdonképpen lehetne előttünk kockás papír is a játék helyett.

  A minőséggel elégedett vagyok, szép a külcsín és szeretem a fa alkatrészeket, nálam külön pont, ha egy játéknak kismillió mütyűrje van :D de ez az egyik hiba is, amit megemlítenék, kell egy jó insert, mert másképp horror a felrakodás és a játék közbeni kezelés is.

  Könnyen tanulható, eddig mindenféle korosztályt rá tudtam ugrasztani, nálam a nagyon ajánlott kapujátékok közt van, simán képes meghódítani a játék mellett gyanútlan letelepülőket :D

 • Gaji.do9

  2020-12-10 19:13:38

  Igen, nagyon aktuális! :D
  Nagyon szépen köszönöm, már égen-földön kerestem a Concordiát, ez életmentő volt! :D

 • NoEn

  2020-12-10 11:45:52

  Szia! Nem tudom, hogy aktuális, de a társasnavigátor oldalán elérhető a játék! ☺️

  https://tarsasnavigator.hu/tarsasjatek/concordia-tarsasjatek/

 • Gaji.do9

  2020-12-02 23:10:31

  Imádom a Concordiát, nagyon klassz családi, baráti társaságos játék. Rendkívül sokat ad játék közben (ahogy Győri Zoltán is mondta a youtube videójában) és éppen ezért, nagyon kellemes érzést ad, miközben megy a parti. Mi egyszerűen imádtuk, csak az a gond, hogy jelenleg Magyarországon sehol sem kapható ... Viszont amint kapható lesz, rögtön lecsapunk rá és beszerzünk egyet a Corsica kiegésítővel együtt, hogy két fővel is igazán izgalmas legyen!
  Tényleg csak ajánlani tudom, ennyi pénzért igazi csoda. Esetleg az Orleans ért nálunk a nyomába, az is fergetegesen jó volt és nagyon élvezetes, csak az egy kissé más elveken alapul, mint a Concordia. Ez egy igazi klasszikus, viszonylag kevés benne a véletlen, jól tervezhető, de mégis van ráhatása egymásra az összes játékosnak a helyezkedéstől függően. Tényleg nagyon szeretném, hogy újra elérhető legyen, már régóta vadásszuk...
  Van egy Venus verziója is a játéknak, ahol van egy plusz nyersanyag, a só. A só nagyon változatossá teszi, mert egy "wild" nyersanyag, ami minden nyersanyaggá átkonvertálható, így igazán hasznos tud lenni olykor és nagyon megkavarja a játékosok céljait néha.

 • harnas1207

  2020-12-02 15:49:29

  A Concordia egy átmeneti játék a klasszikus és modernebb euro gamek között. Sikeresen vegyít több mechanizmust úgy, hogy a játékmenet mégis pörgős marad. Számomra a szerepválasztós lépés sokkal jobban tetszett itt, mint a Puerto Ricoba. Szerencsfaktor szinte nincs is a játékba, minden rajtunk és az ellenfelek taktikázásán múlik. Ennek ellenére mégis úgy éreztem, hogy a Concordia kicsit sem mozgat meg. Teljesen rendben van, de semmi pluszt nem tud nyújtani. A téma nagyon száraz, sőt van akit egyenesen elrettent. Az újrajátszhatóság a random városok miatt elvileg nagy, de mégis azt érzi az ember, hogy hamar kiismeri a térképet és rá tud érezni, melyik istenség lapjait kell gyűjteni, illetve melyik szerep ér sokat. Ennek ellenére nem tudok rosszat mondani a játékról, mert messze lekörözi a régi nagy kalsszikusokat. Gyors, könnyen tanulható és a különleges pontozása miatt a játék legvégéig izgalmas tud marad. (Érdekes, hogy mindent egybevéve pont ugyanazt érzem, mint a Five Tribes esetén.) Viszont tapasztalt játékosokat már nem biztos hogy lázba hoz. A fentiek alapján kicsit talán erősnek érzem a BGG 18. helyet.

 • jevimester

  2020-10-12 21:05:03

  Jelenleg igencsak agyalok a beszerzésén, az alapján amit eddig olvastam és láttam vele kapcsolatban, igencsak vonzó.

  Pár kérdésem viszont lenne azokhoz, akiknek esetleg már megvan a játék. Mennyire játszhat az a dolog, hogy különböző nyelvű kiegészítőkkel kombinálom össze? Pl. Az alapjátékot megszerzem magyarul, és a kiegészítőket pl angolul, vagy vice versa. Mennyire más a nyomat? Nem ütnek el egymástól a lapkák / kártyák?
  Két fővel milyen korlátozásokra kell számítani az alapjátékban? (Ha hülyeséget kérdeztem, sorry :))

  Előre is nagyon köszönöm :)

 • PlayHoo_95

  2020-04-03 15:31:43

  Nagyon kevés olyan játék van, amelyik ennyire jól gyúr össze ismertebb mechanizmusokat (alapvetően hand-management játék, az alapja a különböző szerepű kártyák kijátszása, ami egy akciónak felel meg - ám egyben gyűjteni is kell a lapokat, miközben vérbeli gazdasági játékként van egy erőforrás menedzsment oldala, ami egy területfoglalás/területbirtoklás mechanizmussal párosul.
  Ami nagyon jó benne, hogy egységesen, egymásba simulva tudnak működni ezek a dolgok, nagyon hamar elsajátítható az alapszabály mégis óriási mélységei van a játéknak, nem egyértelmű a legoptimálisabb stratégia, minden játék után azt érzi az ember, hogy legközelebb jobban csinálna majd, ráadásul azon ritka játékok között van, ami tényleg működik 2-5 fővel is bár nekem 3 fővel tetszett igazán! :)

 • Hobbykarakter

  2020-04-01 10:25:43

  Szia,

  mi szándékosan azért választottuk ezt, mert olyan játékra vágytunk ami ketten is élvezetes lehet és a mechanizmusa is ilyen. Természetesen majd barátokkal is rápróbálunk :) Nagyon köszönöm a válaszod, akkor jól értelmeztük a szabályokat. Jó játékot! :)

 • NoEn

  2020-04-01 10:17:32

  Szia!

  Mi is nagyon szeretjük a Concordiát. Egyelőre csak ketten volt még alkalmunk kipróbálni, de így is élvezetes

  Kérdésedre válaszolva. Igen, minden kártyát vissza kell venned a kezedbe, beleértve azokat is, amiket a fenti sávból vásároltál, tehát többször is lehet használni a vásárolt kártyákat.

 • Hobbykarakter

  2020-04-01 08:59:42

  Sziasztok!

  Tegnap megérkezett a játék nagyon vártuk már. Gyors kibontás és már mehet is a tesztelés. Élveztük az első játékot, tényleg egyszerű és pörgős a menet. Viszont van egy kártya aminek nem tiszta a hatása.

  Tribunus kártya: magát a "Tribunust" is vissza kell vennem a kezembe kijátszása után? Másik kérdés is ehhez kapcsolódik, ha vásároltam a felső sávról egy "Farmer" kártyát, majd később kijátszottam, a "Tribunus" ezt is visszahozza a kezembe? Vagy az csak 1x használatos?

  Nagyon köszönöm előre is :)

 • gombos.marci

  2019-09-22 17:40:31

  kicsit hasonlit a 7 wonders-re - birodalmat kell épiteni, de hosszabb mint a 7 wonders.

  kártyákat használunk minden akcióhoz és eléggé erősen jelen van a map movement és resource gathering aspektus.

  Aki szereti az euro játékokat ahol nincs igazából interakció a játékosok között de mégis stratégiai annak tetszeni fog. Még a 7 wondersben is több az interakció játékosok között :)

 • lakner.balazs92

  2019-08-06 15:33:29

  Egy vérbeli euro játék. Szinte nulla a szerencsefaktor, csak a saját döntéseink, stratégiánk befolyásolja, hogy mennyi pontot szerzünk a játék során. A szabályai sem túl bonyolultak, kijátszunk a kezünkből egy kártyát a dobó paklinkba és a hozzá tartozó akciót végrehajtjuk. Igazából nagyvonalakban ennyi a játék szabály, persze a kártyákhoz tartozó akciókhoz tartoznak apró megkötések.

  Lehetőségünk van a telepesinkkel, hajóinkkal „lépni”, házakat építeni, új kártyát vásárolni, új telepest/hajót felfogadni, nyersanyagokat vásárolni, illetve eladni, akár játékostársaink utolsó akcióját is le tudjuk másolni, valamint egy külön akció a már kijátszott kártyáinkat újból a kezünkbe venni. A játék eszenciája abban rejlik, hogy a megszerezhető győzelmi pontok a kártyák számával egyenes arányba nő, így annál több győzelmi pontot kapunk, minél több kártyával rendelkezünk az adott fajtából.

  A játék hossza nagyjából 90 perc körül mozog, de egyáltalán nem tűnik annyinak játék közben, köszönhetően a kevés holt időnek és a gyors játékmenetnek. Két fővel leginkább a korzika kiegészítőt ajánlom hozzá, az alapjáték térképei kissé „szellősek” 2 főre. 3-5 főre viszont elegendő az alapjáték.

  Mindenképp ajánlott játék az euro fanoknak, ha nem akarsz órákat a szabályok tanulásával tölteni és ha már az első játék után úgy akarsz felállni az asztaltól, hogy rengeteg mindent sikerült megalkotnod, még ha esetleg nem is te nyertél. Nálunk ez e kedvenc euro játék. :)

 • benczikakos

  2019-04-03 12:02:36

  Nagyon örülök hogy megjelent magyarul, baráti társaságunk egyik kedvence

 • c.gergo

  2019-03-30 07:43:55

  Nekem kicsit szűknek tűnt a játék! én kicsit nyögvenyelősnek éreztem a nyersanyag szerzést benne! jó játék, de nálam nem a top

 • renii96renii96

  2019-03-06 17:00:02

  Gyönyörűen kidolgozott játék, ám aki nem szereti a kissé bonyolultabb, 2 órás társasokat, annak nem ez a megfelelő választás..

A Concordia: Sestertiussal kikövezett utak társasjáték és kiegészítői (10)

 • Concordia: Britannia és Germánia társasjáték Kiegészítő

  Concordia: Britannia és Germania kiegészítő ár: 5 990Ft. A Concordia: Sertertiusszal kikövezett utak társasjáték első kiegészítője a Concordia: Britannia és Germania, mely egy kétoldalas játéktáblát tartalmaz. A kiegészítő két új területet kínál fel számunkra. A Britannia táblán 10 provincia és 23 város található, míg a Germania táblán 12 provincia és 30...

  • Játékidő: 100 perc
  • Min. játékidő: 100 perc
  • Max. játékidő: 100 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Concordia: Britannia és Germánia társasjáték Kiegészítő 3999 Ft-tól! - 20 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Concordia: Salsa társasjáték Kiegészítő

  Egy újabb árucikk üti fel a fejét, a só. Két új vidék vár felfedezésre: Bizánc és Hispania. Újabb kártyák és jelölők fűszerezik az alapjátékot.Angol:"Salsa" is the Latin word for "salted", and in the Concordia: Salsa expansion for Concordia, players will find: Two new maps: "Byzantium" and "Hispania" Salt: Wooden salt tokens...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Concordia: Salsa társasjáték Kiegészítő 9690 Ft-tól! - 4 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Concordia: Gallia / Corsica társasjáték Kiegészítő

  Concordia: Gallia és Corsica kiegészítő ár: 4 920Ft. A Concordia: Sestertiusszal kikövezett utak kiegészítője – most már Galliában és Korzikán is kereskedhetünk! A Concordia: Gallia és Corsica kiegészítő két új, izgalmas térképet ad a népszerű kereskedős társasjátékhoz – és csavar egyet az alapszabályokon is... A játékhoz szükség van a Concordia:...

  • Min. játékidő: 100 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Komplexitás: 3/5

  Concordia: Gallia / Corsica társasjáték Kiegészítő 4690 Ft-tól! - 11 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Concordia: 8 Forum Cards társasjáték Kiegészítő

  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Concordia: 8 Forum Cards társasjáték Kiegészítő 2490 Ft-tól! - 2 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Concordia: Aegyptus / Creta társasjáték Kiegészítő

  Egyiptom és Kréta, két új térkép csatlakozik a lehetséges játszási felületekhez a Concordia világában. Mindkét térkép más számú játékosokra lett optimalizáva és eltérő kihívásokat biztosítanak.Angol:Concordia: Aegyptus / Creta is an expansion for Concordia that contains two maps for new strategic challenges: In Aegyptus, the Nile and its yearly flood brings some extra food....

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Concordia: Aegyptus / Creta társasjáték Kiegészítő 4890 Ft-tól! - 6 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Concordia: Venus társasjáték

  A Concordia Venus egy békés stratégiai játék, a római kori gazdasági fejlődésről, 2-6 játékos számára. Ahelyett, hogy kockák vagy kártyák szerencséjére támaszkodnál, itt a stratégiai képességeidre kell hagyatkoznod. Figyeljen a riválisaidra, hogy mely célokat tűzték ki maguk elé, és hogy hol tudod megelőzni őket! A játékban gyarmatosítók indulnak el...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott játékosszám: 4
  • Max. ajánlott játékosszám: 4
  • Min. ajánlott játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Concordia: Venus társasjáték 12090 Ft-tól! - 11 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Concordia Venus (expansion) társasjáték Kiegészítő

  Concordia Venus includes new personality cards with the goddess Venus allowing for new strategies, two maps (Hellas/Ionium) on which to play (using components from the Concordia base game in addition to new cards), and rules that enable teams of two players to play against one another. Note: This listing is for the Concordia Venus expansion; the standalone...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Concordia Venus (expansion) társasjáték Kiegészítő 13790 Ft-tól! - 2 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Concordia: Balearica / Cyprus társasjáték Kiegészítő

  Concordia: Balearica features the balearic islands of MAIORICA (Mallorca), MINORICA (Menorca), EBUSUS (Ibiza), and FRUMENTARIA (Formentera). Each player starts with two ships already at sea. There is no capital city to start from. Land colonists are built only later in the game, but can switch their position between the islands. As an extra, Concordia:...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Concordia: Balearica / Cyprus társasjáték Kiegészítő 6490 Ft-tól! - 8 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Concordia: Balearica / Italia társasjáték Kiegészítő

  Concordia: Venus Balearica/Italia kiegészítő ár: 6 810Ft. Két új térkép a Concordia játékhoz! A tábla egyik oldalán a Baleár-szigetek, a másik oldalán a Concordia Venus kiegészít?ben már helyet kapott Itália található.Angol:Concordia: Balearica features the balearic islands of MAIORICA (Mallorca), MINORICA (Menorca), EBUSUS (Ibiza), and FRUMENTARIA (Formentera). Each player starts with two ships...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Concordia: Balearica / Italia társasjáték Kiegészítő 6990 Ft-tól! - 3 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Concordia Solitaria társasjáték Kiegészítő

  Játszd a Concordia-t egy trükkös ellenfél ellen! Megérkezett a Concordia egyszemélyes és 2 játékosra optimalizált kiegészíője! A Concordia: Solitaria-ban egyedül vagy kétfős csapatban versenyezhetsz a trükkös ellenfél, Contrarius ellen. A kijátszott kártyák az ellenfeled reakcióit is meghatározzák, így az ügyes tervezés elengedhetetlen a győzelemhez. A...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 2
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Concordia Solitaria társasjáték Kiegészítő 6490 Ft-tól! - 6 üzlet árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1.5 óra
 • Játékosok:  2 - 5
 • Ajánlott életkor:  13+
 • Nyelvfüggőség:  Közepesen nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Mac Gerdts
 • Illusztrátor:  Mac Gerdts, Marina Fahrenbach, Dominik Mayer
 • Kiadók:  Rio Grande Games, Heidelberger Spieleverlag, 999 Games, Ystari Games, Egmont Polska, Korea Boardgames co., Ltd., PD-Verlag, Gém Klub Kft., New Games Order, LLC, Cranio Creations, Ediciones MasQueOca, Lex Games, Crowd Games, Playfun Games
 • Elérhető nyelvek:  kínai, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English/German first edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
 • English-only first edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 40.1 cm x 28.7 cm x 5.6 cm
  • Súly: 1.7 kg
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 28 cm x 39.8 cm x 5.3 cm
 • English/German second edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 28 cm x 40 cm x 5.6 cm
  • Súly: 1.8 kg
 • English-only second edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
  • Súly: 1.7 kg
 • Italian first edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 28 cm x 40 cm x 5 cm
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
  • Súly: 1.7 kg
 • Spanish-only first edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: spanyol
 • Spanish-only second edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
  • Súly: 1.7 kg
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 28.5 cm x 39 cm x 5 cm
 • English/German third edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
  • Súly: 1.8 kg
 • English-only third edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
 • French third edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
 • Italian second edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
 • Portuguese/Spanish first edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 28.2 cm x 39.8 cm x 5.3 cm
  • Súly: 1.8 kg
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: kínai
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
 • Portuguese/Spanish second edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 39.5 cm x 28 cm x 5 cm
 • Romanian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: román
  • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
 • English/German edition 2019
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 28 cm x 39 cm x 5.2 cm
 • Portuguese/Spanish sixth edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 28.2 cm x 39.7 cm x 5.2 cm
  • Súly: 1.8 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Concordia: Sestertiussal kikövezett utak társasjátékhoz