Lángművesek
Lángművesek
Lángművesek
Lángművesek
Videó beküldése

Lángművesek társasjáték

társasjáték, 2022
Értékelem!

A Lángművesek egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 1 óra. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a moduláris tábla, a pakli tervezés, a munkás-elhelyezés, a játék végi bónuszok és a contracts mechanizmusokra. A kézműves...

A Lángművesek egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 1 óra. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a moduláris tábla, a pakli tervezés, a munkás-elhelyezés, a játék végi bónuszok és a contracts mechanizmusokra.

A Játéksziget leírása:

A kézműves sárkányokat, nagyobb (és pusztító) unokatestvéreik kisebb és mágikusan tehetségesebb változatait keresik a boltosok, hogy lángművészetükkel gyönyörködtessék a vásárlókat. Lángőr vagy, aki ért a sárkányokkal való társalgás művészetéhez, ideális otthonukba helyezi őket, és varázslatokkal csábítja őket csodálatos dolgok előállítására. Hírneved nőni fog, ahogy segítesz a sárkányoknak és a boltosoknak, és a legnagyobb hírnévvel rendelkező Lángőr a Lángművesség Mestereként lesz ismert. A Lángművesek társasjátékban legfeljebb öt játékos veszi fel a Lángőrök szerepét, akik tárgyakat gyűjtenek, sárkányokat helyeznek el és varázslatokat varázsolnak, hogy javítsák a város boltjait. A sárkányok speciálisak (kenyér, hús, vas, kristály, növény és bájital), és a Lángőrök tudják, hogy melyik boltban melyiknek van a legjobb helye. Látogass el egy boltba, hogy tárgyakat és szívességet szerezz az ott lévő sárkányok egyikétől. Az összegyűjtött tárgyakkal elvarázsolhatod a boltot, hírnevet és a boltban lévő összes sárkány kegyét elnyerve. Ha elég szerencsés vagy ahhoz, hogy vonzzad a díszes sárkányokat, akkor lehetőséged lesz még több hírnevet szerezni. A doboz tartalma: - 6 játékosjelölő - 6 hírnévjelölő - 1 várostérkép - 1 pontozó tömb - 8 játékossegédlet - 36 kézműveskártya - 6 kezdő kézműveskártya - 36 különleges sárkány kártya - 28 boltkártya - 6 kezdő boltkártya - 36 bűbájkártya - 7 segítőkártya - 210 árujelző - 24 aranyérme - játékszabály Játékosok száma: 1-5 fő Játékidő: kb. 60 perc Ajánlott korosztály: 10 éves kortól ajánljuk.

Forrás: Játéksziget
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
 • 12 990 Ft-tól
 • -12%-1 799 Ft

Kategória: Kártyajáték, Fantasy, Városépítő, Állat
Mechanizmus: Moduláris tábla, Pakli tervezés, Munkás-elhelyezés, Játék végi bónuszok, Contracts

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Szabálykönyvek (1)

Lángművesek társasjáték videók (7)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • syndi-cate

  2022-11-23 14:01:22

  Ne sajnálkozz a minik hiánya miatt. Szerintem (magánvélemény) nem szépek a KS sárkány minik, elnagyolt a kidolgozottság, látszanak az öntési csíkok, és az egész felület elmosódott, mintha csak szappanból faragták volna, így nem éri meg a bánkódást. Ámbár az is igaz, hogy egy házi festés sokat dob rajtuk.

 • havadtoizsu

  2022-11-23 13:33:21

  Sziasztok! Megvettem én is a Lángművesek játékot. Még nem bontottam ki, mivel karácsonyi ajándék lesz, méghozzá a családfőnek. 😊 Imádja a sárkányokat, így meglepem vele. Már a Kickstarter kampánya alatt is lenyűgözött a grafikai világa, a magyar fordítás pedig elképesztően jóra sikerült. Azt sajnálom csak, hogy nem lesznek benne majd sárkány minik, csak a kis fabábúk, de így is hatalmas élményt ad majd.

 • boocus

  2022-11-13 21:05:28

  TJÜ-n kipróbáltuk 5-en, illetve itthon toltunk egy 2 személyes játékot is. Nem vagyunk már rutintalan játékosok, de alfagémernek sem mondanám magunkat. A TJÜn a hangzavarban is elég hamar átràgtuk magunkat a szabályon, és minimális hibával, de sikerült végig is játszani. Nekem sem 5, sem 2játékos verzióban nem tűnt annyira egymás elől elhappolósnak, a játékos interakciók inkább pozitívak, mint egymást gátlók voltak. Nekem az Agricola például sokkal inkább "elhappolós", mint ez. Persze, lehet, hogy pont a szerencse faktor miatt, úgy jöttek a bűbáj, a sárkány, és a bolt kártyák, hogy nem nagyon ütköztek a célok. A pontozásban tetszett, hogy az éjszakai sárkányok a játék végén igencsak megkeverte a játékállást. Bevallom, a grafika és a dizájn miatt volt csábító, szeretem a sárkányokat, (a vállamon is ül egy :D) de nagyon örülök, hogy a polcunkra került, szerintem gyakran fogunk vele játszani.

 • tamas.forgach

  2022-11-04 17:05:49

  Kimondottan jó, nem agyégető játék, hosszú kombó lehetőségekkel. Elég sok variáció van ahhoz, hogy mindenki találjon valami utat a pontok gyűjtögetéséhez. A grafika és az összetevők végtelenül aranyosak. Bekerült a gyakran előkerülő játékok polcára.

 • Kisde

  2022-11-02 13:16:10

  Köszi szépen a linket, mindenképp meg fogom nézni. Még mindig várakozó állásponton vagyok, mert annyi minden újdonság jött ki mostanában ami érdekel (pl. sok Essen-i társas), hogy a Lángművesek továbbra is a sor végén van :) Lehet majd a Társasjátékok Ünnepén ki fogom próbálni ha elérhető lesz és az lesz a perdöntő.

 • kok_o

  2022-11-02 13:03:05

  Segítségként, felkerült a Gémklub szabálymagyarázó videója, hátha segít a döntésben. :)

 • Kisde

  2022-10-20 10:06:35

  Köszi szépen a véleményezést! Ez is azon játékok egyike, ami nagyon megfogott a grafikai designnal, de valahogy mégse tudtam magam rávenni, hogy megvásároljam. Pedig a bolti verzió igen baráti áron van, csak valahogy nekem úgy tűnt egy sima erőforrás-konvertáló játékról van szó, abból pedig csücsül jópár a polcaimon és csak a csilli villi miatt biztos, hogy nem fogom megvenni.

  Így viszont jó kis dilemma elé állítottál :) Kár, hogy az idei "keretemet" kvázi ellőttem már más társasokra és ezt nem érzem annyira "must have"-nek, de azért figyelemmel követem.

 • ronaiheni

  2022-10-20 07:12:21

  A ne ítélj elsőre tipikus példája ez a játék. Nézegettem , mert a szuper cuki grafika megragadott, de néztem videókat , amik kicsit eltántorítottak. Itt jegyezném meg vannak videók amiknél egyértelmúen megrendelt promó rosszat ugyse hallunk a játékról tipús , míg van ami lényegében a játémenetre nem nagyon ad betekintést , és van ami kifejezetten nem kellet volna kikerüljön . Gameplay ami az első tanuló kört mutatja kifejezetten eltántorítóan hatott rám kipróbálás ügyben. Sokat hjátszom , sok játékom van így nem vennék meg mindent is ( na jó néha elcsábul az ember) D erre a mai játékárak mellett úgy voltam , max továbbadom ha nem tetszik ,mert bizony a beltartalom ennek a játéknak az esetében nem indokolja a mai viszonylatban olcsó árat . Ennek persze örülni kell , mert így nagyobb közönséghez juthat el. És itt jön a bökkenő. Ára és grafikája miatt tuti sok család megveszi aztán jön a bibi. Vagy nem gyakorlottak és akkor ( sok játékszabály tanítás utáni tapasztalat) nem értik a kevésbbé gyakorlott szülők a szabályt és elmegy a kedve mindenkinek a tanulás fázisban , vagy jön a gyerek értik is , de jön a másik orra elöli elhappolgatás , amit szintén tapasztalat sok gyerek képtelen jól kezelni ( felnőttek is ). Mert ez bizony egy cuki köntösbe bújtatott kőkemény harc az utolsó falat kenyérért . Itt bizony gyűjtögetünk , hogy aztán a megszerzett maroknyi nyersanyagot beváltsuk egy bájoláskártyára , amiből kevés van és tuti mindenki épp az orrunk elől happolja el. Itt bizony nem mindegy milyen sorrendben bájolunk vagy épp tüzeljük fel a bolt sárkányait jó kis kombók reményében . Ez szerintem kifejezetten gyakrlott játékosok játéka nem ilyedősöknek készült . Nekem tetszett de gyerekkel csak akkor játszanám ha tud méltósággal veszíteni elviseli a veszteséget és rugalmasasn alkalmazkodik az új körülményekhez. A komponensek szépek és jó a minőség . Kifejezetten tetszik a playmat játéktér . szép az asztalépe .

 • ronaiheni

  2022-10-08 16:42:40

  A játék sok fotóról bemutatóvideóról nézve csodaszép. De most néztem végig egy gameplayt és rettentő zagyvaságnak tűnt. A játékosok még a videó végén sem értették kb , mi hogy működik , random eseményekre reagáltak de nem úgy nézett ki mintha bármi tervezhető lenne benne, egymás tyűkszemére lépkedős nagy szerencsefaktoros játéknak tűnik, ami pont azzal a korosztállya akiknek grafika alapján bejönne óriás sértődéseket és vitákat generáló valami a játékmenet. Vagy a játékbemutató korai volt annak a csapatnak aki feltette a videót , mert végig olvasgatták a szabályokat értelmezgették még az utolsó körben is. Nagyon nem szerettem bele videó alalpján , de szívesen olvasom azok tapasztalatait akik már játszották és értették is amit játszottak

 • kok_o

  2022-10-06 16:54:39

  Néztem én is KS-en, de nem tudtam eldönteni, hogy az eszméletlenül jó és aranyos grafikán túl maga a játék mennyire lesz jó. Van esetleg már tapasztalat róla?

 • paradipetra

  2022-01-10 10:51:36

  Nagyon várom ennek a játéknak az érekezését. Támogattam a kampányt egy Deluxe csomagért. Sosem támogattam még, így tűkön ülve várom. Nagyon aranyos grafika és jók a plusz tartalmak is.

A Lángművesek társasjáték és kiegészítői (1)

 • Flamecraft: The Spice Tower and Flamestarter Statue társasjáték Kiegészítő

  The Spice Tower and Flamestarter Statue are additional shops for Flamecraft available via the Kickstarter and as a promo pack. The Spice Tower is a wild goods shop with the power to either double a good you have or provide 5 goods of a type you don't have. The artwork is a reference to a well-known content producer and contains many board game puns in the...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 10+ éves

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 óra
 • Játékosok:  1 - 5
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Manny Vega
 • Illusztrátor:  Sandara Tang Sin Yun
 • Kiadók:  White Goblin Games, Gém Klub Kft., Swan Panasia Co., Ltd., REXhry, Cool Mini Or Not, Maldito Games, Lucky Duck Games, Crowd Games, Tower Tactic Games, Cardboard Alchemy, Asmodee Korea
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol, svéd, ukrán, thai

Alternatív nevei


Kiadások

 • Danish deluxe edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: dán
 • Danish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 15.2 cm x 25.4 cm x 7.6 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • Dutch deluxe edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: holland
 • English deluxe edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7 cm
  • Súly: 1.8 kg
 • English edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7 cm
  • Súly: 1.6 kg
 • French deluxe edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7 cm
  • Súly: 1.8 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7 cm
  • Súly: 1.6 kg
 • German deluxe edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7 cm
  • Súly: 1.8 kg
 • German edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7 cm
  • Súly: 1.6 kg
 • Hungarian deluxe edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7 cm
  • Súly: 1.8 kg
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7 cm
  • Súly: 1.6 kg
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: magyar
 • Italian deluxe edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: olasz
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 15.2 cm x 25.4 cm x 7.6 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • Japanese deluxe edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: japán
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 15.2 cm x 25.4 cm x 7.6 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • Korean deluxe edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: Korean
 • Korean deluxe edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: Korean
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 15.2 cm x 25.4 cm x 7.6 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • Polish deluxe edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: lengyel
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 15.2 cm x 25.4 cm x 7.6 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • Portuguese deluxe edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: portugál
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 15.2 cm x 25.4 cm x 7.6 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.3 cm x 29.3 cm x 6.8 cm
  • Súly: 2 kg
 • Simplified Chinese edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 15.2 cm x 25.4 cm x 7.6 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • Spanish deluxe edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: spanyol
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 15.2 cm x 25.4 cm x 7.6 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • Swedish deluxe edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: svéd
 • Swedish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: svéd
  • Méretek: 15.2 cm x 25.4 cm x 7.6 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • Thai edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: thai
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7 cm
  • Súly: 1.6 kg
 • Traditional Chinese deluxe edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: kínai
 • Traditional Chinese deluxe edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: kínai
 • Traditional Chinese edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 15.2 cm x 25.4 cm x 7.6 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • Ukrainian deluxe edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: ukrán
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: ukrán
  • Méretek: 15.2 cm x 25.4 cm x 7.6 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • Czech edition
  • Nyelv: cseh
 • Dutch edition
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 15.2 cm x 25.4 cm x 7.6 cm
  • Súly: 1.4 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Lángművesek társasjátékhoz