Kép forrása: pcguru.hu

Lángművesek – C’mon, dragy, light my fire! [Társalgó]

Kézműves már jóformán minden, a hamburgertől a lángosig, mert jól hangzik, és miért lenne ez másképp a sárkányokkal? Ja, hogy ők lángművesek? Az más!

A családi kategória egyre erősebb, és bizony az idei esztendő sem könnyítette meg azok dolgát, akik szimplán egy jó társast vinnének haza a boltból, hogy aztán a kisebbek és nagyobbak is egyformán jól szórakozzanak vele. Az év vége erre csak ráerősített, és többek között beérkezett végre a Gémklubhoz a Lángművesek, avagy a Kickstarteren még leánykori nevén Flamecraftként futó játék, ami ugyan az extra komponenseket sajnos nem hozta magával, de még így is kellően ígéretes volt ahhoz, hogy ne csak úgy kipróbálgassuk, de maximális létszám mellett, kizárólag felnőttekkel is próbára tegyük. Avagy minden oldalról megszemléltük a kis sárkányokat, akik ellepték az asztalt, és bőséggel hozták a különböző nyersanyagokat. Hogy hogyan? Hát egyszerűen!

A történet szerint a kézműves sárkányok nagy kincsnek számítanak, csodájukra járnak az emberek mindenféle tájról, hiszen finomságokat és hasznos tárgyakat egyaránt előszeretettel készítenek, aminek persze a boltosok örülnek a legjobban. A játékosok ebben az esetben lángőrzőket alakítanak, akik képesek a kis sárkányok nyelvén beszélni, így velük kommunikálva tudják teljesíteni a boltosok kívánságait. És a feladat nem is más, hiszen a városka boltjaiba megfelelő árunak kell kerülnie, amit az eladók bőségesen meg is hálálnak. Már csak az a kérdés, hogy ki lesz az első, aki odaér egy-egy üzletbe, avagy időben tudod-e teljesíteni a megrendeléseket, közben begyűjtve mindent, amire szükséged van.

A játék elején egy meglehetősen nagy, vagyis inkább hosszú playmat kerül az asztalra – bizony, központi tábla helyett playmatet kapunk, ezt azért a bolti kiadás megörökölte a közösségi gyűjtésből. Erre épülnek fel a kezdő boltok, amikre egy-egy kezdő kézműves sárkány kerül, majd a különböző paklik (további kézműves sárkányok, különleges sárkánylapok, bűbájok és város-kártyák) helyét is meg kell keresni, ami szerencsére elég egyértelmű, ráadásul a szabályban is szépen le van írva, be van mutatva minden. Mindenki kap még egy kezdőkészletet, illetve a játéktér környékére letesszük a különböző nyersanyagokat, és már kezdődhet is a sárkány-logisztika és -kereskedelem.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Lángművesek a Gémklubtól - C'mon, dragy, light my fire!

Kézműves már jóformán minden, a hamburgertől a lángosig, mert jól hangzik, és miért lenne ez másképp a sárkányokkal? Ja, hogy ők lángművesek? Az más! A családi kategória egyre erősebb, és bizony az idei esztendő sem könnyítette meg azok dolgát, akik szimplán egy jó társast vinnének haza a boltból, hogy aztán a kisebbek és nagyobbak is egyformán jól szórakozzanak vele.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

24Máj

Knarr - vikingek versenye [tarsasozz.blog]

Kedvcsináló | 2024.05.24. 14:00:00

A Knarr egy pörgős vikinges társasjáték, amelyben ezúttal nem a csihi-puhié a főszerep – vikingjeink elsősorban új földekre hajóznak és kereskednek ebben a játékban. Erre utal a címe is, ugyanis a knarr áruszállításra tervezett tengeri hajót jelent.

01Jún

Megjelent a JEM magazin 134. száma!

Kedvcsináló | 2024.06.01. 14:00:00

JEM 2024 MÁJUS


Kommentek

  • kok_o

    2022-12-02 09:41:38

    Nagyon jó írás a játékról, ami a TJÜ óta nagy kedvenccé vált nálunk is. Szabályok egyszerűek, a játék meseszép, nagyon jó a hangulata, de mindezek mellett azért lehet benne gondolkodni, hogy a lehtő legjobb kombókat sikerüljön összehozni. Aztán persze jön az előtted lévő játékos, megbűbűjolja azt a boltot amit te is kinéztél a lila sárkányok miatt, azt mire észbe kapsz a város felében, már más sárkanyok vannak az egyes boltokban és tervezheted újra a kigondolt taktikát.

    Kimondottan ajánlom a segítők használatát, már akár a második alkalomal is, mert igazából nem nehezítik meg a jatékot, de jól időzítve, jelemzően egy egyszeri,viszont igen kellemes lökést tudnak adni a pontvadászatban.

    Az újrajátszhatóságot segíti, is sokkal több bolt kártya van, mint amennyi játékba kerül, így a fix alapboltok mellett is elég nagy lesz a változatosság.


    A játék tartalmaz szóló módot is, még nem került kipróbálásra. Szólóban lehetőségünk van a szabályfüzetben megadott célok elérésére, ami által az előre meghatározott különleges sárkány paklin változtathatnuk, hogy a további célokat könyebben, vagy más úton érhessük el.

    Összegségében egy igen hangulatos, nem konfrontatív családi játék, némi pozitív interakcióval vegyítve. Legtöbbször azon kapjuk magunkat, hogy túl gyorsan közeledik a játék vége.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Lángművesek