Kép forrása: gamestar.hu

12 társasjáték karácsonyra, amiket mi is imádtunk idén [Gamestar]

Tele volt az év jobbnál jobb társasokkal, válogattunk most néhányat a kedvenceinkből.

Nem kíséreljük meg leszámolni, pontosan hány új társasjáték jelent meg idén, de a BoardGameGeek szerint kiegészítőkkel, mindennel együtt olyan 5000. Felfoghatatlanul sok ez, de ahogy a videojátékok esetében, úgy a társasoknál is vannak olyanok, amik kiemelkednek a kínálatból. Szerencsére a magyar kiadók is aktívak voltak, közel 150 újdonság került a boltok polcaira, és mivel nem céljuk mindent lokalizálni, ők már előszűrik nekünk a felhozatalt - ami magyarul megjelenik, az jó eséllyel érdemes a hazai közönség figyelmére. Az év során igyekeztünk többet bemutatni Valódi játékok rovatunkban, és az ünnepek alatt is érkeznek majd cikkeink az év végén befutott újdonságokról. Ezen listánkhoz azokból az idei vagy közelmúltban megjelent játékokból szemezgettünk, amikkel mi idén személy szerint nagyon sokat játszottunk, és bátran ajánljuk őket mindenkinek. Aszerint válogattuk őket szét, hogy milyen ajánlott fogyasztói áron kaphatók, így segítve az utolsó pillanatos ajándékvásárlást, de érdemes alaposan körülnézni, pörögnek az akciók mindenfelé.

The Crew: Mélytengeri küldetés - 3.990 Ft

Már a 2019-ben megjelent The Crew: Küldetés a 9. bolygóhoz is egy nagyszerű játék volt (megérdemelten kapott rengeteg díjat), azonban a Mélytengeri küldetés még ezt is felülmúlja. Alapvetően 3-5 játékosra tervezték, de a játékszabály egy kétfős módot is tartalmaz, ami, bár egy kicsit más élményt ad, élvezetes. Teljes egészében az ütésvivésre épül, és a résztvevők célja, hogy véletlenszerűen húzott feladatokat teljesítsenek, kooperálva, de úgy, hogy az egyes küldetések más-más játékoshoz tartoznak. Mindeközben szinte alig kommunikálhatnak egymással, nem tudhatják, hogy másoknál milyen lapok vannak. Extra izgalmassá teszi a 32 misszióból álló kampány, melynek minden egyes küldetése más-más szabályokat határoz meg.

[Cikk folytatása]

12 társasjáték karácsonyra, amiket mi is imádtunk idén

Tele volt az év jobbnál jobb társasokkal, válogattunk most néhányat a kedvenceinkből. Nem kíséreljük meg leszámolni, pontosan hány új társasjáték jelent meg idén, de a BoardGameGeek szerint kiegészítőkkel, mindennel együtt olyan 5000. Felfoghatatlanul sok ez, de ahogy a videojátékok esetében, úgy a társasoknál is vannak olyanok, amik kiemelkednek a kínálatból.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

18Szep

Ez lesz az új kedvenc kétfős játékod [Gamestar]

Kedvcsináló | 2023.09.18. 14:01:00

A kétfős társasjátékok nagy szakértője, Bruno Cathala közreműködésével készült el a Splendor Párbaj, és megint sikerült neki, ami már számtalanszor.

10Aug

Poirot-t megszégyenítő nyomozó lehetsz ebben a játékban [Gamestar]

Kedvcsináló | 2023.08.10. 14:22:00

A detektív - Claire Harper színre lép nem titkoltan Agatha Christie munkásságából merít, de nem csak egyszerűen feldolgozza az írónő műveit, eredeti történeteket mesél el, amikben nekünk kell nyomozni.


Kommentek

 • Bneevi

  2022-12-21 16:20:16

  Igen, nekem szerencsém volt az akciókkal. Fontos az ár, de alapos körülnézés nélkül még úgy sem veszek játékot, hogy "olcsó".

 • mesanyi

  2022-12-21 14:24:03

  Nálunk is ezek voltak tervben, de sajnos a Tesco-s akcióban egyiket sem sikerült beszerezni ezért a Vörös katedrális és Santa Maria került a fa alá.

 • Bneevi

  2022-12-21 11:35:47

  Nálunk a Cascadia vadvilága és a The Crew Mélytengeri küldetés is ott lesz a karácsonyfa alatt. Örülök, hogy mások is jónak gondolják ezeket a játékokat, így még inkább remélhetem, hogy nekünk is jó élményeink lesznek általuk.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

 • Ark Nova
 • Cascadia vadvilága
 • Dűne: Impérium
 • Lángművesek
 • Zöldellő mezők
 • Homályrév: Az oroszlánfalka
 • The Crew: A mélytengeri küldetés
 • Következő megálló: London
 • Star Wars: A klónok háborúja