Kép forrása: gamestar.hu

12 társasjáték karácsonyra, amiket mi is imádtunk idén [Gamestar]

Tele volt az év jobbnál jobb társasokkal, válogattunk most néhányat a kedvenceinkből.

Nem kíséreljük meg leszámolni, pontosan hány új társasjáték jelent meg idén, de a BoardGameGeek szerint kiegészítőkkel, mindennel együtt olyan 5000. Felfoghatatlanul sok ez, de ahogy a videojátékok esetében, úgy a társasoknál is vannak olyanok, amik kiemelkednek a kínálatból. Szerencsére a magyar kiadók is aktívak voltak, közel 150 újdonság került a boltok polcaira, és mivel nem céljuk mindent lokalizálni, ők már előszűrik nekünk a felhozatalt - ami magyarul megjelenik, az jó eséllyel érdemes a hazai közönség figyelmére. Az év során igyekeztünk többet bemutatni Valódi játékok rovatunkban, és az ünnepek alatt is érkeznek majd cikkeink az év végén befutott újdonságokról. Ezen listánkhoz azokból az idei vagy közelmúltban megjelent játékokból szemezgettünk, amikkel mi idén személy szerint nagyon sokat játszottunk, és bátran ajánljuk őket mindenkinek. Aszerint válogattuk őket szét, hogy milyen ajánlott fogyasztói áron kaphatók, így segítve az utolsó pillanatos ajándékvásárlást, de érdemes alaposan körülnézni, pörögnek az akciók mindenfelé.

The Crew: Mélytengeri küldetés - 3.990 Ft

Már a 2019-ben megjelent The Crew: Küldetés a 9. bolygóhoz is egy nagyszerű játék volt (megérdemelten kapott rengeteg díjat), azonban a Mélytengeri küldetés még ezt is felülmúlja. Alapvetően 3-5 játékosra tervezték, de a játékszabály egy kétfős módot is tartalmaz, ami, bár egy kicsit más élményt ad, élvezetes. Teljes egészében az ütésvivésre épül, és a résztvevők célja, hogy véletlenszerűen húzott feladatokat teljesítsenek, kooperálva, de úgy, hogy az egyes küldetések más-más játékoshoz tartoznak. Mindeközben szinte alig kommunikálhatnak egymással, nem tudhatják, hogy másoknál milyen lapok vannak. Extra izgalmassá teszi a 32 misszióból álló kampány, melynek minden egyes küldetése más-más szabályokat határoz meg.

[Cikk folytatása]

12 társasjáték karácsonyra, amiket mi is imádtunk idén

Tele volt az év jobbnál jobb társasokkal, válogattunk most néhányat a kedvenceinkből. Nem kíséreljük meg leszámolni, pontosan hány új társasjáték jelent meg idén, de a BoardGameGeek szerint kiegészítőkkel, mindennel együtt olyan 5000. Felfoghatatlanul sok ez, de ahogy a videojátékok esetében, úgy a társasoknál is vannak olyanok, amik kiemelkednek a kínálatból.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

02Ápr

Megjelent a JEM magazin 131. száma!

Kedvcsináló | 2024.04.02. 20:09:00

JEM 2024 FEBRUÁR

04Ápr

Végre egy egyedi képregény-adaptáció: egy társasjáték [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.04. 17:10:00

Amikor egy filmből, könyvből, képregényből készül társasjáték, akkor rendszerint azok keresik, akik ismerik és szeretik az eredeti művet. Erre is számítanak a kiadók, amikor megjelenik a Star Wars-os Monopoly vagy A Gyűrűk Urá-s Rizikó...


Kommentek

  • Bneevi

    2022-12-21 16:20:16

    Igen, nekem szerencsém volt az akciókkal. Fontos az ár, de alapos körülnézés nélkül még úgy sem veszek játékot, hogy "olcsó".

  • mesanyi

    2022-12-21 14:24:03

    Nálunk is ezek voltak tervben, de sajnos a Tesco-s akcióban egyiket sem sikerült beszerezni ezért a Vörös katedrális és Santa Maria került a fa alá.

  • Bneevi

    2022-12-21 11:35:47

    Nálunk a Cascadia vadvilága és a The Crew Mélytengeri küldetés is ott lesz a karácsonyfa alatt. Örülök, hogy mások is jónak gondolják ezeket a játékokat, így még inkább remélhetem, hogy nekünk is jó élményeink lesznek általuk.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Dűne: Impérium
  • Cascadia vadvilága
  • Ark Nova
  • Homályrév: Az oroszlánfalka
  • Zöldellő mezők
  • Lángművesek
  • Star Wars: A klónok háborúja
  • The Crew: A mélytengeri küldetés
  • Azul: Csokoládéműhely